Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Τέσσερις, αλλά ο καθείς με τα όπλα του!!

Ο Θανάσης Λιοντζόπουλος γράφει για τα στοιχεία που κάνουν ξεχωριστές τις τέσσερις ομάδες που είναι έτοιμες να διεκδικήσουν τον τίτλο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και κάποιες μικρές αδυναμίες. Η ιδανική ομάδα φαίνεται να βγαίνει από αυτά τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ανώτερη ομάδα όλων θα ήταν αυτή που θα είχε όλα τα χαρακτηριστικά των τεσσάρων διεκδικητών του τίτλου. Ο καθείς με τα όπλα του. ¨Αλλος περισσότερα, άλλος λιγότερα, αλλά πάντα υπάρχει και ένα ποοστό ημέρας και τύχης στο ποδόσφαιρο.
 Ατλέτικο Μαδρίτης:    Σαν τον πυγμάχο του δρόμου που λυσσάει για τη χρυσή ζώνη
   Το πάθος με το οποίο αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο Μαδρίτης. Λύσσα θέλετε να το πείτε, πείτε το, το θέμα είναι ότι αυτή η ομάδα, όπως έδειξε στο πρώτο ημίωρο με την Μπαρτσελόνα, ξέρει να παλεύει με νύχια και με δόντια, να σφυροκοπάει αλύπητα τον αντίπαλο, κάτι που φάνηκε από το γκολ που πέτυχε και τα δοκάρια που είχε. Παίκτες πεινασμένοι για διακρίσεις. Αν κάποιος παρομοίαζε το ματς με  αγώνα πυγμαχίας, θα νόμιζε ότι η Ατλέτικο μοιάζει με τον αθλητή που έρχεται από κάτω και παλεύει για τη χρυσή ζώνη, απέναντι σε ένα φαβορί, χορτασμένο από διακρίσεις. Και όταν δεν έχεις το μάτι που γυαλίζει, ξέρετε τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις… Νοκ-άουτ!
   Ο Σιμεόνε με το υπόλοιπο τιμ και την διοίκηση κατάφεραν να φτιάξουν μία εκπληκτική ομάδα, αν και το καλοκαίρι έχασαν τον Φαλκάο. Και από ό,τι φαίνεται ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός του Αργεντίνου έχουν περάσει στους παίκτες του, τους οποίους συχνά-πυκνά κολακεύει! Και εδώ, που τα λέμε, σε κάθε ματς είτε με γκολάρες, είτε με την σοβαρότητα που δείχνουν στο παιχνίδι τους, τον εκπλήσσουν ευχάριστα: «Τους αγαπώ»!
 Μπάγερν Μονάχου:  Πλουραλισμός αγωνιστικός και σε ρόστερ και καμπανάκι
   Ο πλουραλισμός στο παιχνίδι και στο ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου. Το να απαντάς με τρία γκολ, μετά την ψυχρολουσία στο σπίτι σου, δεν είναι μικρό πράγμα! Για να το καταφέρεις χρειάζεται η γερμανική ψυχρή λογική, επιμονή και ευστροφία από τον πάγκο, όπου φιγουράρει φέτος ο Γκουαρδιόλα, που την είδαμε από το σημείο εκείνο και μέχρι τη λήξη του αγώνα. Ωστόσο στα προημιτελικά η φετινή κατώτερη των περιστάσεων Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατάφερε να δείξει σε όλους ότι η Μπάγερν έχει ευάλωτα σημεία. Με δύο λόγια η περσινή κάτοχος του κυπέλλου του Τσάμπιονς Λιγκ «παίζεται»! Γιατί, η Μπάγερν τα βρήκε σκούρα και στα δύο παιχνίδια και αν δεν είχε ισοφαρίσει γρήγορα σε αυτή την προσαρμοστική άμυνα με δύο ζώνες, το άγχος θα βάραινε τα πόδια των παικτών της. Μην ξεχνάμε ότι και στο πρώτο παιχνίδι στάθηκε τυχερή, όταν δεν μέτρησε ένα γκολ της Μάντσεστερ, με ένα… τραβηγμένο σφύριγμα. Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο μία δυσκολία τελευταία στο σκοράρισμα, ενώ ήρθε ανάμεσα στα ματς με την αγγλική ομάδα και η ήττα από την Άουγκσμπουργκ. Αν μάλιστα, είχε διαχειριστεί καλύτερα (αλλαγές) το ματς στα τελευταία λεπτά ο Μόγιες, το σκορ δεν θα ήταν τόσο ευρύ.
     Παρόλα αυτά η Μπάγερν δείχνει εύκολα ή δύσκολα να έχεις λύσεις  (έπαιξε χωρίς Σβάινστάιγκερ, Μαρτίνες) και και αυτό μετράει στο ποδόσφαιρο. Επίσης, είναι η πιο δυνατή ομάδα στα άκρα με Ριμπερί και Ρόμπεν.
 Τσέλσι:    Special… ομαδικότητα και η τύχη μαζί του
       Στην Τσέλσι ο Μουρίνιο έχει καταφέρει να βγάλει ο Special One κομμάτι από τον παλιό καλό ευατό του. Το δυνατό του στοιχείο η ομαδικότητα και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια, βγαίνει και στο γήπεδο. Δεν είναι τυχαίος ο τρόπος που πανηγυρίστηκε το γκολ της νίκης και πρόκρισης του Μπα με τον Μουρίνιο να τρέχει και να γίνεται… ένα με τους παίκτες του. Αυτό το… κουβάρι που ίσως να φάνηκε για πολλούς, δεν είναι ένα μπλεγμένο πράγμα σύμφωνα με τον πορτογάλο προπονητή, αλλά ένα συμπαγές πράγμα το οποίο φτάνει πολύ μακριά αν το… ξετυλίξεις! Και ο Μουρίνιο θέλει να το ξετυλίξει μέχρι τέλους!
       Ο Μουρίνιο θεωρείται ακόμη από τους τυχερούς προπονητές και, είναι λίγο-πολύ γνωστό στο ποδόσφαιρο ότι η τύχη παίζει μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση ενός τίτλου.
    *  Προσέξτε λοιπόν: τραυματίζεται νωρίς ο Αζάρ, μπαίνει ο Σούρλε και σκοράρει!
  * Το γκολ έρχεται με περιπετειώδες τρόπο στο 87΄και η αντίπαλος δεν προλαβαίνει να κάνει πολλά.
* Και το καλύτερο: τραυματίζεται ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς στον πρώτο αγώνα και δεν αγωνίζεται στο Λονδίνο. Ας παίξει και κανένα… Λόττο!
    Ο ίδιος πάντως, δηλώνει… άτυχος, όταν φτάνει στους ημιτελικούς.
 Ρεάλ Μαδρίτης: Τα άτια στη μέρα τους αφήνουν σκόνη πίσω τους, όμως θέλει ισορροπία και… πιο ένεργό Αντσελότι        
    Παραλίγο να χύσει την καρδάρα με το γάλα και να γελάει μαζί της για δεύτερη χρονιά η Ευρώπη! Δεν αποτελεί δικαιολογία η απουσία του Ρονάλντο, που όλοι καταλάβαμε ότι ήταν σαν θηρίο σε κλουβί στον δεύτερο αγώνα. Αν είχαν χιούμορ εκεί στη Μαδρίτη, θα έκαναν άγαλμα στον Μικιταριάν για τις ευκαιρίες που έχασε!
     Ο Κάρλο Αντσελότι πρέπει να βρει τρόπο να ισορροπήσει το παιχνίδι της Ρεάλ Μαδρίτης, εντός και εκτός έδρας, όπως και τα σκαμπανεβάσματα των ποδοσφαιριστών του. Ο Πέπε που ήταν το πρόσωπο του αγώνα στη Μαδρίτη, έκανε γκέλες στη Γερμανία.
      Παρόλα αυτά η Ρεάλ Μαδρίτης έχει δείξει ότι έχει απίστευτη ποιότητα και όταν οι παίκτες της βρεθούν στη μέρα τους, μπορούν να σε διαλύσουν. Ρωτήστε και την Ντόρτμουντ τι πέρασε στο πρώτο παιχνίδι…
      Το μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ο Αντσελότι: θα χρειαστεί και ο ίδιος να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στον τελικό και να κατακτήσει τον τίτλο. Η πορεία του μέχρι τώρα, είχε αρκετές μεγάλες στιγμές, αλλά και σημαντικές ήττες, όπως το 2005 με την Μίλαν εναντίον της Λίβερπουλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στα ντέρμπι φέτος στην Ισπανία ήττήθηκε στα τρία από τα τέσσερα (μία ισοπαλία). Και για τον ίδιο λοιπόν η συνέχεια μοιάζει με… εξετάσεις. Και σε αυτές δεν μπορεί να βγάζει πάντα τα κάστανα από τη φωτιά ο Ρονάλντο, ακόμη κι αν είναι κάτοχος του χρυσού παπουτσιού. Πρέπει να βρει λύσεις στη σκακιέρα, γιατί όσο καλά πιόνια και να έχει, αν του κάνει ματ ο αντίπαλος, θα χάσει την παρτίδα…  
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: