Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Σαν τον... ταύρο με το ποντίκι!!

Η Σεβίλλη μπήκε αφηνιασμένη και δεν δυσκολεύτηκε ούτε να μετατρέψει σε... ισπανική ταυρομαχία το ματς με την Πόρτο, ούτε να τσεκάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League διαλύοντάς την με 4-1.

Σαν τον... ταύρο με το ποντίκι
Η αφηνιασμένη Σεβίλλη έκανε σε ένα ημίχρονο ό,τι χρειαζόταν για να εξαφανίσει την Πόρτο και να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 του πρώτου ματς, προκειμένου να πανηγυρίσει την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League.

Η ομάδα του Ουνάι Έμερι «καθάρισε» μέχρι το 30’ το παιχνίδι και παρότι είδε την Πόρτο να αντιδράει στο δεύτερο ημίχρονο –στο οποίο έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κόκε- δεν την άφησε να πανηγυρίσει.

Το σκορ άνοιξε στο 5’ ο Ράκιτιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και μετά από καταιγισμό ευκαιριών είχε το τρίλεπτο που καθάρισε το παιχνίδι. Ο Βιτόλο στο 26’ και ο Μπάκα στο 29’ έκαναν τρία τα τέρματα για τη Σεβίλλη, βάζοντας σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους φιλοξενούμενους.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, με την Πόρτο να πιέζει ασφυκτικά στο πρώτο 20λεπτο και κυρίως μετά την αποβολή του Κόκε για τη Σεβίλλη στο 54’.

Η αδυναμία των παικτών της Πόρτο όμως να βρουν δίκτυα –με σημαντικότερες ευκαιρίες αυτές των Κουαρέσμα (52’, 61) και Ζιλάς (48’)- τους έκοψε τα φτερά. Και παρότι ο Κουαρέσμα κατάφερε τελικά να σκοράρει, στο 90', δεν άλλαξε τίποτα, αφού νωρίτερα ο Γκαμέιρο είχε ήδη μετατρέψει την πρόκριση σε θρίαμβο σκοράροντας το τέταρτο γκολ για τη Σεβίλλη.

Σεβίλλη (Έμερι):Μπέτο, Φάζιο, Φερνάντο Ναβάρο, Ντάνιελ Καρίκο, Παρέχα, Κόκε, Μπιά, Ράκιτιτς (86’ Τροχόυσκι(, Βιτόλο, Μπάκα (69’ Γκαμέιρο), Ρέγιες (56’ Φιγκέιρας)

Πόρτο (Κάστρο): Φαμπιάνο, Ντανίλο (64' Κέλβιν), Ρέγες, Μανγκαλά, Άλεξ Σάντρο, Χερέρα , Κάρλος Εντουάρντο (46’ Κιντέρο), Ντεφούρ, Κουαρέσμα, Ζιλάς, Βαρέλα (46’ Ρικάρντο)Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: