Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

«Ο Γκαρσία μου είπε πως όταν κάνεις κάτι με την καρδιά σου, πετυχαίνεις»

Με αφορμή την παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία στην Πτολεμαϊδα, ως προσκεκλημένου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με αναπηρία, η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα».

«Ως Δήμος κοιτάζουμε να στηρίζουμε κοινωνικές δομές που αυτό τον καιρό δυσκολεύονται να χρηματοδοτηθούν από το κράτος. Και έτσι συσκέφτηκαν οι σύλλογοι να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις προκειμένου να βοηθηθεί το Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία. Στη σύσκεψη που έγινε, αποφασίστηκε να έρθει ένα πρόσωπο με αποδοχή από τον κόσμο, με αναγνωρισιμότητα και ευαισθησία σε φιλανθρωπικά ζητήματα. Έτσι, έγινε η πρόταση σε αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιριστή, που με την επίσκεψή του απέδειξε πόσο δίκιο είχε η επιτροπή που τον επέλεξε. Η πλατεία γέμισε, τα παιδιά απογειώθηκαν», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Πραγματικά συγκινήθηκα από τον ενθουσιασμό των παιδιών. Όποιος κατορθώνει να απογειώνει τις ανθρώπινες ψυχές, είναι μεγάλη υπόθεση. Ο Πάμπλο Γκαρσία είναι ένα άνθρωπος με χιούμορ και πολύ απλός. Παρά το μεγαλείο του, πατάει γερά στα πόδια του και ό,τι κάνει το κάνει με την καρδιά του. Ήταν μεγάλη τιμή για εμάς η παρουσία του. Πλέον οι άνθρωποι δεν προσφέρουν ούτε τον χρόνο τους και αυτό προβληματίζει. Πρέπει οι άνθρωποι να θυμηθούν ξανά τον εθελοντισμό και τη μεγαλοσύνη που έχουν μέσα τους. Τα προβλήματα μας έχουν αποξενώσει. Ενωμένοι οι Έλληνες είναι πολύ δυνατοί. Ο Γκαρσία μου είπε, πέρα από το ότι η μητέρα του ήθελε να μορφωθεί αλλά αυτός επέλεξε το ποδόσφαιρο, πως όταν κάνεις κάτι με την καρδιά σου πάντα πετυχαίνεις και πως ο καθένας μας πρέπει να σκέφτεται και τον διπλανό του». Πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: