Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Όταν ο Κλέι «σκότωσε» την… τεράστια άσχημη αρκούδα!!

Μια μέρα σαν αυτήν, στις 25/2/1964, ο Κάσιους Κλέι (γνωστός ως Μοχάμεντ Άλι) «σκότωνε» την τεράστια άσχημη αρκούδα και ο κόσμος της πυγμαχίας(κι όχι μόνο) έβρισκε το απόλυτο είδωλο στο πρόσωπό του.

Όταν ο Κλέι «σκότωσε» την… τεράστια άσχημη αρκούδα!

Του Νικόλα Ακτύπη

Ασπάστηκε το Ισλάμ και αρνήθηκε να πάει στο Βιετνάμ και να νομιμοποιήσει έτσι έναν ανήθικο πόλεμο. «Δεν πρόκειται να ταξιδέψω 10.000 μίλια για να συνεισφέρω στη δολοφονία ανθρώπων μόνο και μόνο προκειμένου να βοηθήσω στη διατήρηση της κυριαρχίας των λευκών δουλεμπόρων πάνω στους σκουρόχρωμους σε όλον τον κόσμο. Αυτή είναι η εποχή που το κακό πρέπει να φτάσει στο τέλος του. Πώς μπορούν να μου ζητούν να φύγω από το σπίτι μου για να πυροβολήσω και να πετάξω βόμβες σε ανθρώπους διαφορετικού χρώματος, τη στιγμή που εδώ δίπλα στο Louisville σε εκείνους που αποκαλούνται Νέγροι συμπεριφέρονται σαν να είναι σκυλιά και τους στερούν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα»;

inner

Η στάση του αυτή το 1967 ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους έγινε σύμβολο αλλά ταυτόχρονα οδήγησε τις αρχές στην απόφαση να του αφαιρέσουν τη ζώνη του πρωταθλητή των βαρέων βαρών. Στη συνείδηση του κόσμου βέβαια, ο Μοχάμεντ Άλι δεν έπαψε ποτέ να είναι ο μεγαλύτερος όλων και να παραμένει στην κορυφή. Εκεί δηλαδή που είχε βρεθεί τρία χρόνια πριν ως Κάσιους Κλέι ακόμη, έχοντας σοκάρει τους πάντες όταν χτυπούσε αλύπητα τον Σόνι Λίστον, ενώ οι πιθανότητες ήταν 7-1 σε βάρος του…

Εφαρμόζοντας τα περίφημα «mind games» πριν αυτά γίνουν… μόδα και να διδάσκονται στα πανεπιστήμια, ο Μοχάμεντ Άλι –όπως έκανε σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του- είχε ήδη νικήσει χωρίς καν να βρεθεί απέναντι στον αντίπαλό του.



«Ο Λίστον είναι μια τεράστια άσχημη αρκούδα. Μυρίζει σαν αρκούδα. Αφού τον νικήσω θα τον δωρίσω σε ζωολογικό κήπο» έλεγε τις μέρες πριν τον αγώνα. Έφτασε στο σημείο να εμφανιστεί στο γυμναστήριο την ώρα της προπόνησης και να αρχίσει να τον… κράζει, ενώ ένα βράδυ έκανε το ίδιο κάτω από το σπίτι του πρωταθλητή! Όταν οι δύο μονομάχοι συναντήθηκαν στο ζύγισμα, ξεπέρασε ακόμη και τον εαυτό του. «Κάποιος θα πεθάνει απόψε» φώναξε στα μούτρα του –τότε- παγκόσμιου πρωταθλητή, με τους καρδιακούς παλμούς του να μετριούνται πάνω από 120 το λεπτό. Κάποιοι το ερμήνευσαν ως φόβο του Άλι κι έφτασαν στο σημείο να υποστηρίξουν πως δεν θα εμφανιζόταν καν στο ρινγκ.



Φυσικά, όχι μόνο εμφανίστηκε, αλλά από την αρχή φάνηκε πως είχε πετύχει το σκοπό του. Γεμάτος οργή, ο Σόνι Λίστον επιτέθηκε αμέσως προσπαθώντας να τιμωρήσει εκείνο τον φαφλατά που τον είχε γελοιοποιήσει. Όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος ο Μοχάμεντ Άλι όμως, δεν μπορείς να χτυπήσεις αυτό που δεν μπορείς να δεις. Αεικίνητος κι αέρινος σαν πεταλούδα και παρά το γεγονός ότι δεν έβλεπε καλά μετά τον πέμπτο γύρο (πολλοί είπαν πως ο Λίστον είχε χρησιμοποιήσει σκόπιμα κάποιο υγρό στα γάντια του), τελείωσε τον αντίπαλό του στους δύο επόμενους και ανακηρύχθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του παγκόσμιος πρωταθλητής. «Ταρακούνησα όλον τον κόσμο, είμαι ο καλύτερος» φώναξε ο 22χρονος πυγμάχος χωρίς να έχει την παραμικρή ιδέα, ακόμη και αυτός ο μεγαλομανής και εγωπαθής τύπος, πόσο δίκιο είχε…



Το πρώτο σοκ, πάντως, ήρθε μια μέρα σαν κι αυτή κι ήταν ένας μόνο από τους λόγους για τους οποίους πιθανότατα ποτέ κανένας πυγμάχος δεν θα πλησιάσει καν τον Μοχάμεντ Άλι σαν προσωπικότητα…*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοχή τέλος, αναστολή… τώρα!!

Την αναστολή της λειτουργίας μόνο της Super League για μία εβδομάδα και… βλέπουμε ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. «Δεν θα ανεχθούμε άλλο τη βία», τόνισε.

Ανοχή τέλος, αναστολή… τώρα!
Λουκέτο και… επίσημα, αλλά όχι σε όλα τα πρωταθλήματα. Μετά τη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο πρώτος ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας μόνο του πρωταθλήματος της Super League και όχι των υπολοίπων πρωταθλημάτων ή της δράσης σε άλλα αθλήματα.

Παράλληλα ξεκαθάρισε πως την επόμενη Τετάρτη θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση και αν δεν έχει διαπιστωθεί πρόοδος από πλευράς διοργανωτριών αρχών, η αναστολή θα συνεχιστεί. Επίσης έστειλε σαφές μήνυμα κατά παραγόντων του ποδοσφαίρου που «κινούνται» από επιχειρηματικά συμφέροντα και προανήγγειλε τη δημιουργία αυστηρού νομοθετικού πλαισίου.

«Η απόφαση της κυβέρνησης να παταχθεί η βία στα γήπεδα είναι οριστικά και αμετάκλητη. Η απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης να εξαλειφθούν αυτά τα φαινόμενα που προσβάλλουν όλους μας και τον πολιτισμό μας είναι οριστική. Απευθυνόμαστε σε όλους όσοι εμπλέκονται στα θέματα του αθλητισμού. Η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε όσα έχει ήδη εξαγγείλει και δεν θα κάνει βήμα πίσω.

Επιχειρηματικά συμφέροντα που αναπτύσσονται κατά τον απαράδεκτο τρόπο που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στο χώρο του αθλητισμού είναι αδιανόητο να ανεχτούμε, γιατί στρέφονται κατά των φιλάθλων και των εργαζομένων στον αθλητισμό.

Έλαβα τις διαβεβαιώσεις αστυνομίας και ΔΕΑΒ για το έκρυθμο της κατάστασης. Όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως όσα έγιναν στο ντέρμπι της Λεωφόρου, όπου από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρό, αλλά και όσα έγιναν στο ΔΣ της διοργανώτριας αρχής, διαμορφώνουν ένα ζοφερό κλίμα. Ο καθένας που αγαπά τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο μπορεί να αντιληφθεί τι σημαίνει να βλέπει κορυφαίους παράγοντες να διαπληκτίζονται και να βιαιοπραγεί ο ένας σε βάρος του άλλου. Υπό αυτό το πρίσμα είναι αδύνατο να γίνουν αγώνες την Κυριακή. Τόνισα στις διοργανώτριες αρχές πως είναι ανάγκη να εφαρμοστεί ο νόμος και όσα προβλέπονται για τις λέσχες των φιλάθλων και το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Η κυβέρνηση την άλλη Τετάρτη με εντολή του πρωθυπουργού θα ξανασυναντηθεί με τις διοργανώτριες αρχές, να δούμε τι έχουν κάνει κι εφόσον υπάρχουν οι ίδιες εισηγήσεις, δεν θα υπάρχει δράση και την επόμενη εβδομάδα. Ελπίζω όσα συζητήσαμε με τους εκπροσώπους των διοργανωτριών αρχών να υλοποιηθούν.

Να ξέρουν οι πάντες πως η κυβέρνηση όσα έχει πει, θα τα πραγματοποιήσει. Θα πάρουμε σε εύλογο χρονικό διάστημα όλα εκείνα τα μέτρα για να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η βία. Αυτή τη στιγμή το νομοθετικό πλαίσιο παρέμβασης της κυβέρνησης σε τόσο σοβαρά ζητήματα είναι απολύτως σαθρό, σχεδόν ανύπαρκτο. Αυτό το πλαίσιο θα ενισχύσουμε με πρωτοβουλίες που θα είναι αποτελεσματικές και θα λύνουν το πρόβλημα μια δια παντός. Αυτά που συνιστούν σήμερα πρόβλημα θα γίνουν η αρχή της λύσης. Και γι’ αυτό χρειάζεται η συμπαράσταση όσων λένε πως συμφωνούν με την κυβέρνηση, όπως με διαβεβαίωσαν όλοι οι παράγοντες με τους οποίους είχα συναντήσεις. Ελπίζω να τα εννοούν κι αν τα εννοούν να τα κάνουν επιτέλους πράξη
».

Σχετικά με το χρόνο που θα δοθεί στις αρχές και τις ομάδες για να… διορθωθούν, είπε: «Ζητάμε να δρομολογηθούν επιτέλους εξελίξεις. Για το θέμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου είναι βέβαιο πως δεν θα γίνει μέχρι την άλλη Τετάρτη. Κάποια ζητήματα θα τα δούμε με κατανόηση λαμβάνοντας υπόψη πως κάποια προβλήματα δεν λύνονται από μια μέρα στην άλλη. Εμείς αναμένουμε για τη μεθεπόμενη αγωνιστική όπως ο νόμος απαιτεί, τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ και της ΔΕΑΒ, για να κρίνουμε την κατάσταση. Άνευ αυτών, το κράτος, ο κυρίαρχος θεσμός, δεν μπορεί να επέμβει. Αντιλαμβάνεστε σε ποια θέση βρίσκεται η κυβέρνηση να παρακολουθεί όλες αυτές τις καταστάσεις και να δυσκολεύεται να παίρνει μέτρα. Εξαντλούμε όμως τις δυνατότητες που μας δίνει ο τωρινός νόμος και θα τις εξαντλήσουμε και νομοθετικά».

Ο κ. Κοντονής υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να λύσει από μόνο του και εσωτερικά τα προβλήματά του. «Δεν πιστεύω στις αυτοκαθάρσεις, όταν συνδυάζονται με ανθρώπινες δραστηριότητες που έχουν ως κίνητρο το κέρδος, γιατί εδώ μιλάμε για ανώνυμες εταιρείες. Όλοι πρέπει να δείχνουμε σεβασμό στο νόμο και όσοι μέχρι τώρα περιφρονούσαν το νόμο και τη λαϊκή απαίτηση για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, πρέπει να προσαρμοστούν και να αντιληφθούν πως οι καταστάσεις ανοχής έχουν τελειώσει για τον ελληνικό λαό».

Διευκρινιστικά, ξεκαθάρισε πως η αναστολή αφορά στην παρούσα φάση μόνο τη Super League. «Οι αποφάσεις αφορούν το πρωτάθλημα της Super League. Δεν κρίνουμε ότι υπάρχει ανάγκη να μη γίνουν αγώνες στη Football League και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, παρότι πληροφορήθηκα πως είχαμε εκ νέου επεισόδια στη δεύτερη κατηγορία. Ελπίζω όλοι να συνειδητοποιούν πως είμαστε στην αρχή του τέλους και να καταλάβουν πως ποδόσφαιρο με βία και έκτροπα δεν μπορεί να γίνει. Είναι μια ευθύνη της κυβέρνησης απέναντι στο λαό και τη νεολαία, που βρίσκει μια φτηνή διασκέδαση στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Όσο για το πώς θα θωρακιστεί νομικά το κράτος με τα απαιτούμενα «όπλα» για να πατάξει τη βία, απάντησε: «Τα πιο ακραία μέτρα έχουν να κάνουν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Η κυβέρνηση θα πάρει εκείνες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να διασφαλιστεί η νομιμότητα στο ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό».

Για τη λειτουργία των συνδέσμων οργανωμένων ανέφερε: «Η δημιουργία λεσχών προβλέπεται από το νόμο και δεν έχει εφαρμοστεί. Από τη στιγμή που θα δημιουργηθούν είναι οι ομάδες υπεύθυνες απέναντι στους θεσμούς και το κράτος για τη λειτουργία τους».

Τέλος, για τις εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις ανθρώπων που εμπλέκονται στο χώρο του ποδοσφαίρου, είπε: «Ως νομικός σας λέω πως είναι αδιανόητο να φέρονται άνθρωποι κατηγορούμενοι για μακρό χρονικό διάστημα, να γίνονται συζητήσεις στα ΜΜΕ με δικογραφίες που παρανόμως βρίσκονται στα χέρια δημοσιογράφων και είναι όνειδος για τη χώρα να λασπώνονται άνθρωποι όταν υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας. Πρέπει να υπάρχει γρήγορη εκκαθάριση αυτών των υποθέσεων για να μην υπάρχουν σκιές».

Συναγερμός στο Ρότερνταμ!

Η άφιξη 2700 οπαδών της Ρόμα για την ρεβάνς με την Φέγενορντ έχει ως αποτέλεσμα αστυνομία και κάτοικοι της πόλης να είναι στο πόδι.
Οσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Ρώμη από τους Ολλανδούς έχουν προκαλέσει έναν πανικό ακόμη και σε διπλωματικό επίπεδο αλλά το θέμα είναι μην γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Την Πέμπτη θα βρίσκονται στο Ρότερνταμ 2700 τιφόζι των Τζαλορόσι, που δεν είναι και τα καλύτερα παιδιά, με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και παμπ να προειδοποιούν ότι θα κλείσουν τα πάντα. Ειδικά όσοι είναι κοντά στο λιμάνι, όπου και θα βρίσκονται όλη μέρα οι Ρωμαίοι, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική αστυνομία, που θα έχει 800 ανθρώπους για να ελέγχουν συνεχώς την κατάσταση.
Μια κατάσταση που ήταν ούτως ή άλλως έκρυθμη και γίνεται ακόμη περισσότερα από τις συνεχείς προκλήσεις των οπαδών της Φέγενορντ, που κυκλοφόρησαν και σχετικό t-shirt με την Piazza di Spagna, στην οποία έκαναν... επιδρομή πριν μια εβδομάδα.
«Είμαι συντριβάνι», γράφουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν ότι «αστειευόμαστε, θα σας δούμε την Πέμπτη», πριν κλείσουν με αναφορά στις μαχαιριές που είναι από τις... αγαπημένες συνήθειες των Ρωμαίων.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ερυθρόλευκο… τσουνάμι!

Ασταμάτητος δείχνει τελευταία ο Ολυμπιακός Βόλου. Η ομάδα του Ελευθερόπουλου μετά και το διπλό επί της ΑΕΛ, διέσυρε 4-0 τον Πιερικό και συνεχίζει το ασφυκτικό πρέσινγκ για τα πλέι οφ ανόδου.

Ερυθρόλευκο… τσουνάμι
«Τρένο» πάει τις τελευταίες αγωνιστικές ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι ερυθρόλευκοι πανηγύρισαν την τέταρτη σερί νίκης τους στο πρωτάθλημα, επικρατώντας 4-0 του Πιερικού και μειώνοντάς εκ νέου την απόστασή τους στον πόντο απ’ την τρίτη Ζάκυνθο.

Μόλις στο 14’ ο Τριανταφυλλάκος έδωσε λόγους στον κόσμο που βρισκόταν στο ΕΑΚ Βόλου να… σηκωθεί απ’ τις καρέκλες του, προτού στο 19’ ο Μπαλντοβαλίεφ διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους -κι ενώ οι Κατερινιώτες δεν θύμιζαν σε τίποτα την ομάδα που μέχρι σήμερα έτρεχε αήττητο σερί έξι αγώνων- οι γηπεδούχοι έδωσαν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις θριάμβου, όταν ο Θέος στο 48’ έγραψε το 3-0. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε απ’ τον Καρρά στις καθυστερήσεις, που έβαλε και το… κερασάκι της τούρτας στο «πάρτι» του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

ΑΕΚ-Παναχαϊκή 2-1
(35’ Πλατέλλας, 86’ Μάνταλος - 92’ Κυβελίδης)

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα 0-2
(2’ αυτ. Πατσατζόγλου, 15’ Ιασωνίδης)

Φωστήρας-Επισκοπή 0-1
(17’ Βιγιαφάνε)

Αχαρναϊκός-Καλλιθέα 1-0
(69’ Ιορδανίδης)

Πέμπτη 26/2

Χανιά-Άλιμος (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)

Βόρειος όμιλος

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(5’, 82’ Γενγκά - 68’ Παναγιωτόπουλος)

Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών 1-0
(5’ Κρισμαρέβιτς)

Ηρακλής-Φωκικός 1-0
(29’ Τσιλιανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός 4-0
(14' Τριανταφυλλάκος, 19' Μπαλντοβαλίεφ, 48' Θέος, 93' Καρράς)

Τύρναβος-ΑΕΛ (18:00)

Πέμπτη 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας (15:00) *Πηγή: sport-fm.gr*

Η τεράστια βραδιά του Σωτήρη Νίνη!! (vid)

Σαν σήμερα, πέντε χρόνια πριν, ο Σωτήρης Νίνης με μια εμφάνιση βγαλμένη από… παραμύθι οδηγούσε τον Παναθηναϊκό σε μια από τις τελευταίες μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες του.

Η τεράστια βραδιά του Σωτήρη Νίνη (vid)
Όταν ο Παναθηναϊκός μιλά για πετυχημένες ευρωπαϊκές πορείες, εννοείς αυτό ακριβώς. Με συμμετοχή σε έναν τελικό και δύο ημιτελικούς (και μάλιστα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση), οι «πράσινοι» δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν καν με προημιτελικούς ή προκρίσεις στους «16» που για άλλους θεωρούνται το απόλυτο ευρωπαϊκό ταβάνι τους.

Ωστόσο, είναι κάποια ματς που αξίζει να μνημονεύονται για άλλους λόγους. Είτε επειδή ήρθαν σε μια περίοδο «στείρα» κι «άνυδρη» από επιτυχίες, είτε επειδή αυτά έμειναν για πάντα συνυφασμένα στο μυαλό με την απόδοση ενός και μόνου ποδοσφαιριστή που έκανε τη διαφορά ανατρέποντας προγνωστικά και λογική.

Ένα τέτοιο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε ακριβώς πέντε χρόνια πριν. Μια εποχή που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει… διαζύγιο από τα «όλε-όλε» κι έψαχνε κάτι σαν θαύμα απέναντι στη Ρόμα. Με πολύ κόπο είχε κατορθώσει λίγες μέρες νωρίτερα να νικήσει 3-2 τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μια σχεδόν ανέλπιστη με βάση την εικόνα του αγώνα ανατροπή από το 1-2. Λίγοι του έδιναν πιθανότητες να ολοκληρώσει του έργο του στο «Ολίμπικο», ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Τότι πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Σωτήρης Νίνης αποφάσισε να διαψεύσει τους πραγματιστές (ή απαισιόδοξους) και με μια εμφάνιση από αυτές που χτίζουν καριέρα (σαν αυτή που προσπαθεί να αναστηλώσει επιστρέφοντας στην ποδοσφαιρική του οικογένεια) οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια μεγαλειώδη πρόκριση. Κέρδισε το πέναλτι, έβαλε ένα υπέροχο γκολ και από δική του φανταστική κάθετη ο Σισέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σ’ εκείνο το 3-2 που «σφράγισε» την τελευταία μεγάλη βραδιά του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» στη συνέχεια φάνηκαν λίγοι κόντρα στη σαφώς πιο προσιτή Σταντάρ Λιέγης και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League, όμως για τον νεαρό μεσοεπιθετικό του «τριφυλλιού» εκείνο το βράδυ είναι όχι μόνο ξεχωριστό, αλλά και οδηγός και για ένα μέλλον το οποίο ο Νίνης συνεχίζει να κυνηγά και να ελπίζει.

Δείτε την ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter:


Sotiris Ninis @sot_ninis
Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια ζήσαμε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες μας! Ρόμα - Παναθηναικός: 2-3... http://fb.me/1XiAlZVVN 





*Πηγή: sport-fm.gr*

Άγριο ξύλο στη Λαμία!!

Ούτε η απειλή του λουκέτου δεν πτόησε τους ανεγκέφαλους των γηπέδων. Άγριες συμπλοκές σημειώθηκαν στις κερκίδες του γηπέδου της Λαμίας και τον αγώνα της τοπικής ομάδας με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Άγριο ξύλο στη Λαμία
Την ώρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο θα μπει στο… ψυγείο επ’ αόριστον, ορισμένοι έδωσαν έναν ακόμη λόγο σε όσους θεωρούν πως η κατάσταση αθεράπευτα «άρρωστη».

inner

Στον αγώνα της Λαμίας με την Αναγέννηση Καρδίτσας (2-1) σημειώθηκαν απίστευτα επεισόδια. Πριν την έναρξη του αγώνα, οπαδοί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους ήρθαν σε συμπλοκές με αστυνομικούς χρησιμοποιώντας σαν όπλα καρέκλες και οτιδήποτε άλλο υπήρχε… διαθέσιμο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες (αν και μοιάζει αναπόφευκτο κάτι τέτοιο) ή συλλήψεις. Το βέβαιο είναι, ωστόσο, πως η απειλή-που σύντομα θα γίνει πράξη-για λουκέτο στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου δεν πτόησε ορισμένους...

Οι φωτογραφίες είναι από το Star Κεντρικής Ελλάδας.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Λουίς Ενρίκε: «Κάναμε ολοκληρωτικό παιχνίδι»

Το προβάδισμα πρόκρισης και ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε η Μπαρτσελόνα στο «Etihad», δείχνοντας ότι μπορούσε να φύγει από το Μάντσεστερ με δεδομένη την πρόκριση, άφησε απόλυτα ικανοποιημένο τον Λουίς Ενρίκε.  
Ο τεχνικός των «μπλαουγκράνα» έκανε λόγο για ολοκληρωτικό παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του, τόνισε πως η ομάδα του ήταν πολύ ανώτερη της Μάντσεστερ Σίτι καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και στήριξε τον Λιονέλ Μέσι για την εκτέλεση του πέναλτι στο φινάλε.
«Κάναμε ένα εξαιρετικό, ολοκληρωτικό παιχνίδι. Ήμασταν καλύτεροι από τους αντιπάλους μας, παρουσιάσαμε πολύ καλή εικόνα και είμαι πολύ χαρούμενος απ' όσα είδα από τους παίκτες μου στο γήπεδο. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες για γκολ, οι ποδοσφαιριστές μου έβγαλαν τους συνδυασμούς στους οποίους έχουμε δουλέψει και ήμασταν εξαιρετικοί στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη, ήταν λογικό να ανέβει πολύ και να επιτεθεί η Σίτι από τη στιγμή που βρισκόταν πίσω στο σκορ... Δεν μπορούσε να κάνει τίποτα άλλο, έπρεπε να το κυνηγήσει κι ήταν φυσιολογικό» ήταν το αρχικό σχόλιο του Λουίς Ενρίκε, για να προσθέσει:
«Όσοι αναλαμβάνουν εκτελέσεις πέναλτι, είναι λογικό ότι κάποιες φορές θα αστοχήσουν. Δεν γίνεται πάντα να πετυχαίνουν το στόχο. Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στον Λιονέλ, ξέρουμε ότι κι εκείνος έχει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τον στηρίζουμε». 
*Πηγή: England365.gr*

«Το χαμένο πέναλτι διατήρησε την ελπίδα μας»

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι στάθηκε στην απόκρουση που πραγματοποίησε ο Τζο Χαρτ στο πέναλτι του Μέσι στις καθυστερήσεις και την άστοχη κεφαλιά του Αργεντινού στην επαναφορά για να τονίσει ότι η Μάντσεστερ Σίτι διατήρησε κάποιες ελπίδες ενόψει της ρεβάνς με τη Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.  
Οι «πολίτες» ηττήθηκαν με σκορ 2-1 στο «Etihad» από τον σύλλογο της Βαρκελώνης στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τη φάση των «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ολοκληρώνοντας το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλισί και με τον Χαρτ να αποκρούει πέναλτι του Μέσι στο φινάλε, βλέποντας τη μπάλα να φεύγει άουτ σε κεφαλιά που έκανε ο Αργεντινός στο «ριμπάουντ» για να παραμείνει το σκορ ως είχε.
«Το χαμένο πέναλτι κράτησε κάποιες ελπίδες ζωντανές για εμάς. Δεν ήταν αναγκαίο να γίνει αυτό το μαρκάρισμα σε εκείνο το σημείο του αγώνα και ήταν αχρείαστο το πέναλτι. Πρέπει να κοντρολάρουμε την ένταση εκείνης της στιγμής και την ανησυχία λίγο πριν το φινάλε αφού θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο αν είχε γίνει το 3-1. Πρέπει πλέον να πάμε στην Ισπανία και να παίξουμε όπως το κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητες πρόκρισης» είπε ο Μανουέλ Πελεγκρίνι. 
*Πηγή: England365.gr*

To TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Πλούσιο θέαμα όπως πάντα στο ΝΒΑ! Εντυπωσιακά καρφώματα και… μαγικές ενέργειες από τον Στεφ Κάρι στο TOP 10 της βραδιάς!
Απολαύστε το video που ακολουθεί:










*Πηγή: superbasket.gr*

Πήρε αναβολή ο ΠΑΟΚ!!

Δεν εκδικάστηκε η έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κατά της πρωτόδικης απόφασης για τα γεγονότα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΟΣΦΠ στην Τούμπα. Δεκτό το αίτημα αναβολής των «ασπρόμαυρων».

Πήρε αναβολή ο ΠΑΟΚ
Σε νέα ημερομηνία θα εκδικαστεί η έφεση που άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος, για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ σχετικά με όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Αρχικά επρόκειτο να εκδικαστεί την Τετάρτη (25/2) όμως η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, έκανε δεκτό το αίτημα των «ασπρόμαυρων» για αναβολή της, κατά μία εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως η πρωτόδικη απόφαση ήταν πρόστιμο 20.000 ευρώ, με τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα να εισηγείται την τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ για δύο αγωνιστικές και την επιβολή χρηματικού προστίμου 120 χιλιάδων ευρώ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ντου» για Σούπερ Λίγκα!!

Ακμαία συνεχίζει η τριάδα του βορρά για τα πλέι οφ! Ηρακλής, Λαμία (δύσκολα) και Ζάκυνθος πήραν νέα τρίποντα και παραμένουν στο... βάθρο. Το 3x3 ο Βέλιτς στον Ταύρο, έκαμψε την Καλλιθέα ο Αχαρναϊκός.

«Ντου» για Σούπερ Λίγκα!

Κι όλα αυτά την ώρα που η Λαμία έστω και με δυσκολία, έστω και με πολύ κόπο έκαμπτε την αντίσταση της Αναγέννησης Καρδίτσας (2-1). Κι εν πολλοίς τους τρεις βαθμούς (που κρατούν την ομάδα δεύτερη, κάτω απ’ τον Ηρακλή) τους οφείλει στα δύο γκολ του Γενγκά (5’, 82’ πεν.), αφού αυτό του Παναγιωτόπουλου δεν ήταν αρκετό για τους φιλοξενούμενους, που απλώς είχαν προσωρινά ισοφαρίσει. Τέλειωσαν, μάλιστα, το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Φωτιά στο δεύτερο τέρμα των γηπεδούχων.

Το ίδιο εντυπωσιακά κινήθηκε και η Ζάκυνθος. Οι νησιώτες με το «φτωχό» πλην τίμιο 1-0 κόντρα στον Εθνικό Σερρών (που δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό) πήραν νέα νίκη «σπίτι» τους και παραμένουν στην τρίτη θέση, πάντα δεχόμενοι πίεση από Ολυμπιακό Βόλου (κυρίως) και ΑΕΛ.

Η «μεταμόρφωση» της Επισκοπής επί Βέλιτς συνεχίστηκε για ακόμα μια αγωνιστική. Οι Ρεθυμνιώτες πέρασαν απ’ τον Ταύρο με σκορ 1-0 (το γκολ ο Βιγιαφάνε), έκαναν το 3x3 στους τελευταίους αγώνες και αναπτέρωσαν… φουλ τις ελπίδες τους για παραμονή, την ώρα που η ομάδα του Βαζέχα βαδίζει ολοταχώς για την…. Γ’ Εθνική.

Μεγάλη… μάχη στο Μενίδι ανάμεσα σε Αχαρναϊκό και Καλλιθέα, με τους πράσινους εν τέλει να παίρνουν τη νίκη απέναντι σ’ αυτήν του Ελ Πάσο, με χρυσό σκόρερ τον Ιορδανίδη (1-0) και να αποσπώνται αυτών με πέντε βαθμούς (27 έναντι 22).


Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής:

Νότιος όμιλος

ΑΕΚ-Παναχαϊκή 2-1
(35’ Πλατέλλας, 86’ Μάνταλος - 92’ Κυβελίδης)

Ηρακλής Ψαχνών-Ερμιονίδα 0-2
(2’ αυτ. Πατσατζόγλου, 15’ Ιασωνίδης)

Φωστήρας-Επισκοπή 0-1
(17’ Βιγιαφάνε)

Αχαρναϊκός-Καλλιθέα 1-0
(69’ Ιορδανίδης)

Πέμπτη 26/2

Χανιά-Άλιμος (15:00)
Απόλλων Σμύρνης-Παναιγιάλειος (16:00)

Βόρειος όμιλος

Λαμία-Αναγέννηση Καρδίτσας 2-1
(5’, 82’ Γενγκά - 68’ Παναγιωτόπουλος)

Ζάκυνθος-Εθνικός Σερρών 1-0
(5’ Κρισμαρέβιτς)

Ηρακλής-Φωκικός 1-0
(29’ Τσιλιανίδης)

Ολυμπιακός Βόλου-Πιερικός (16:00)

Τύρναβος-ΑΕΛ (18:00)

Πέμπτη 26/2

Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας (15:00)
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Ψήλωσε» η Αρμάνι!

Σε καταρχήν συμφωνία με τον Φρανκ Έλεγκαρ ήρθε η Αρμάνι Μιλάνο, προκειμένου να ενισχύσει τη φροντ λάιν της, σύμφωνα με τον Τύπο της Ιταλίας.

«Ψήλωσε» η Αρμάνι
Πολύ κοντά σε μεταγραφή… buzzer beater είναι η Αρμάνι! Ανήμερα της λήξης της προθεσμίας για προσθήκες στο ρόστερ στην Ευρωλίγκα, η ομάδα του Μιλάνου συμφώνησε με τον Φρανκ Έλεγκαρ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, ο οποίος τη σεζόν 2011/12 ήταν στο Μαρούσι, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Εσθονία και την Κάλεβ, με την οποία είχε κατά μέσο όρο 14,9 πόντους και 11,3 ριμπάουντ στη VTB League.*Πηγή: sport-fm.gr*

«Διορθώσεις χωρίς να σταματήσει το πρωτάθλημα»

Αντίθετος με τη διακοπή των πρωταθλημάτων δήλωσε ο πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, ο οποίος παραδέχθηκε πάντως πως η κατάσταση στο ποδόσφαιρο απαιτεί άμεσες λύσεις.

«Διορθώσεις χωρίς να σταματήσει το πρωτάθλημα»
Έτοιμη να καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι η Football League, όπως δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σπύρος Καλογιάννης.

Ο πρόεδρος του συνεταιρισμού τόνισε πως ευθύνη για αυτήν την κατάσταση έχουν και οι ίδιοι οι παράγοντες και πως θα πρέπει να βοηθήσουν για την επίλυση των θεμάτων αφού –όπως πρόσθεσε- δεν επιτρέπεται η Πολιτεία να είναι υποχρεωμένη να τους επαναφέρει στην τάξη.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή «Μπαμ και Κάτω», με τους Μπάμπη Χριστόγλου και Μιχάλη Λεάνη:

«Είπαμε στον υπουργό να μας δώσει τη δυνατότητα να κάνουμε διορθώσεις χωρίς να σταματήσει το πρωτάθλημα. Να κάνουμε ένα συμβούλιο και να θέσουμε τα θέματα. Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν σε μια βδομάδα. Χρειάζεται θέληση. Χρειάζεται να δοθεί λύση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Να αλλάξουν μορφή οι σύνδεσμοι φιλάθλων που συνδέονται και αυτοί με τη βία.

Μπορούν να υπάρξουν λύσεις.

Θέσαμε και τα θέματα με τη δικαιοσύνη και τη διαιτησία. Πρέπει να ξεκινήσουμε από κάπου και να πούμε πως οι ομάδες θα τιμωρούνται. Πρέπει να μπαίνει ο διαιτητής και να νιώθει ασφαλής και να σφυρίζει αυτά που βλέπει κι ας γίνονται ανθρώπινα λάθη.
Θα πρέπει να καταλάβουν οι παράγοντες πως δεν πρέπει απλά να κάνουμε δηλώσεις και να προσπαθούμε να επιβάλουμε τα δικά μας.

Έχουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα στην κατηγορία. Μεγάλη διαφορά στα έσοδα ενώ αγωνιστικά δεν υπάρχει διαφορά από τη Σούπερ Λίγκα. Ετοιμάζουμε προτάσεις για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεν επιτρέπεται να μας επαναφέρει στην τάξη η Πολιτεία.

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Μπορεί να έχουμε λιγότερα φαινόμενα βίας στη Football League, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε προβλήματα. Είδαμε τι έγινε και στη Λάρισα».

Στην Αθήνα η Ντνίπρο!

Η αποστολή της Ντνίπρο προσγειώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα. Αίσθηση προκάλεσαν στους Ουκρανούς οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες. Το απόγευμα η τελευταία τους προπόνηση.

Στην Αθήνα η Ντνίπρο

Οι Ουκρανοί έμειναν έκπληκτοι από τις καιρικές συνθήκες στην Αθήνα, αφού στη χώρα τους επικρατεί παγωνιά, ενώ στην Τουρκία έκαναν προπονήσεις υπό έντονη βροχόπτωση.

Το απόγευμα (19:00) θα γίνει η τελευταία προπόνηση και μισή ώρα νωρίτερα θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου ο προπονητής, Μίρον Μάρκεβιτς, με έναν παίκτη της Ντνίπρο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μποροβήλος: «Δεν εθελοτυφλώ, αλλά η αναστολή δεν είναι λύση»

Την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας εισηγήθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος στη συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή. «Δεν αποτελεί λύση», τόνισε για την επ’ αόριστον αναστολή.

Μποροβήλος: «Δεν εθελοτυφλώ, αλλά η αναστολή δεν είναι λύση»
Με γραπτή του δήλωση ο Γιώργος Μποροβήλος επισημαίνει την πρόταση που κατέθεσε στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή κι άλλους φορείς, ώστε να βρεθεί λύση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και τις ενστάσεις του για την επ' αόριστον αναστολή.

«Δεν εθελοτυφλώ, αλλά η αναστολή δεν είναι λύση», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας.

Η γραπτή δήλωση του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου:

"Με νηφαλιότητα και σύνεση και με την ευθύνη του θεσμικού μου ρόλου ως προέδρου της Super League, οφείλω να επισημάνω ότι στόχος της Πολιτείας και του Ποδοσφαίρου είναι να βρεθούν λύσεις σε παθογένειες δεκαετιών που έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό τοπίο και όχι να μετατοπίζουμε χρονικά τα προβλήματα.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε συζήτηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή, προκειμένου να εξετάσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες διεξαγωγής του τρέχοντος Πρωταθλήματος, αλλά και τις προϋποθέσεις για την έναρξη του νέου Πρωταθλήματος.

Στην πρόθεση του υφυπουργού για την επ’ αόριστον αναστολή του Πρωταθλήματος της Super League, τόνισα ότι δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα που πράγματι αντιμετωπίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Κανένας φίλαθλος και πολίτης της χώρας δεν πιστεύει ότι με την αναστολή του Πρωταθλήματος θα λυθούν προβλήματα της βίας, της καχυποψίας, της απαξίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, εισηγήθηκα στον υφυπουργό Αθλητισμού την τιμωρία των φυσικών αυτουργών που συμμετέχουν σε περιστατικά βίας.

Η εφαρμογή των νόμων, η θωράκιση του θεσμικού πλαισίου, η συνεργασία, ανοιχτή και ειλικρινής όλων των φορέων, μπορεί να δώσει «ανάσα» στο ποδόσφαιρο και στην Κοινωνία.

Στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Super League θα ενημερώσω τα Μέλη για τα καίρια ζητήματα που ανέδειξε ο κ. Κοντονής και που αφορούν στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, τις λέσχες φιλάθλων και την αυστηροποίηση του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ.

Δεν εθελοτυφλώ. Οι ευθύνες του Ποδοσφαίρου είναι υπαρκτές. Έχουμε και εμείς, οι ΠΑΕ, οι παράγοντες, ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό Ποδόσφαιρο. Πρέπει όμως μέσα από το διάλογο και την εφαρμογή των νόμων να βρούμε ουσιώδεις λύσεις που θα βελτιώσουν το ποδόσφαιρό μας".

Οι δηλώσεις των παραγόντων μετά το «λουκέτο»

Το περιεχόμενο της συζήτησης που είχαν με τον Σταύρο Κοντονή, αποκάλυψαν οι τρεις εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας, της Football League και της ΕΠΟ μετά τη συνάντησή τους με τον Υφυπουργό Αθλητισμού.

Οι δηλώσεις των παραγόντων μετά το «λουκέτο»

Γιώργος Μποροβήλος, πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας:

«Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τα γεγονότα που που συνέβησαν. Προσανατολίζεται για την επ' αόριστον αναβολή πρωταθλημάτων, εμείς εκφράσαμε ότι είναι πολύ σοβαρό όσον αφορά τον προγραμματισμό μας και ότι αυτό δεν λύνει τα προβλήματα, όμως ήταν κάθετος και ζήτησε διάλυση των συνδέσμων και δημιουργία λέσχης για τους οπαδούς. Μαζί με τις ποινές των ομάδων, πρέπει να τιμωρούνται οι ομάδες που είναι υπεύθυνες. Ζητήσαμε όμως να τιμωρούνται και τα φυσικά πρόσωπα, κάτι που υποσχέθηκε ότι θα το δει. Θα γίνει νέα επαφή, καθώς θα πάμε στα Δ.Σ. της ΕΠΟ, της Λίγκας και της Football League και θα τα ενημερώσουμε σχετικά. Από εκεί και πέρα, θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να φτιάξουμε τα νομοθετικά πλαίσια που θα μας εξασφαλίσουν ένα ασφαλές ποδόσφαιρο, που είναι το πρώτιστο, και η νέα χρονιά να ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Οι συζητήσεις θα γίνουν μέχρι τη νέα χρονιά. Θέλει να δει άμεσες αντιδράσεις από όλους μας, για να δει τι θα γίνει με την επανέναρξη των πρωταθλημάτων. Κάποια πράγματα δεν γίνονται σε μία ή δύο εβδομάδες. Σας είπα ένα πλαίσιο από τη συζήτηση και το κεντρικό νόημα της συζήτησης. Έχουμε κυριολεκτικά πνιγεί από πλευράς ημερομηνιών, αλλά κάποια πράγματα είναι πάνω από ημερομηνίες. Δεν αποτελούν εξαίρεση τα χθεσινά γεγονότα. Όλα τα θέματα συζητήθηκαν και κινηθήκαμε στην κατεύθυνση».

Σπύρος Καλογιάννης, πρόεδρος της Football League:

«Πράγματι έγινε μία συνάντηση με τον υπουργό και συζητήσαμε για ό,τι αφορά το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Καταθέσαμε τις δικές μας απόψεις για τη Football League και μας είπε ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, όταν δει πως μπορούμε να κάνουμε το πρωτάθλημα όπως πρέπει. Δεν είναι στόχος μας να μιλάμε για ποδόσφαιρο, όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Οδηγηθήκαμε στην επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων. Θα κάνουμε Δ.Σ. και θα καταθέσω όλα αυτά που συζητήσαμε. Εμείς δεν έχουμε συνδέσμους και έγινε μία συζήτηση για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Ανταλλάξαμε θέσεις για μια φωτοτυπία ταυτότητας για τους ανθρώπους που θα μπαίνουν στα γήπεδα. Οι ημερομηνίες μας και εμάς είναι πολύ περιορισμένες. Θα περάσει ένα πολύ μεγάλο διάστημα, καθώς θα φτάσουμε να παίζουμε μέχρι και τον Ιούλιο αγώνες. Πιστεύω ότι όλα αυτά θα τα σκεφτεί ο Υφυπουργός και θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις για τη βία που μαστίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα αλλάξουμε την ονομασία των συνδέσμων και θα λέγονται λέσχες και θα ελέγχονται από τους παράγοντες των ομάδων, ώστε να μην επαναληφθούν ξανά τέτοιου είδους περιστατικά».

Βαγγέλης Τοπολιάτης, γ΄ αντιπρόεδρος της ΕΠΟ:

«Ο κ. Γκιρτζίκης βρίσκεται στην UEFA και στη FIFA και συζητήσαμε με τον Υφυπουργό όλα τα θέματα που έχουν συμβεί όλες αυτές τις μέρες. Ήρθαμε και συζητήσαμε για όλα αυτά τα θέματα που καταδικάζουμε. Παραθέσαμε τις απόψεις μας για τα θέματα της βίας. Εγώ ανέφερα ότι και στα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα δεν πρέπει να την αναβάλουμε την αγωνιστική δραστηριότητα. Αναφέραμε τι έχει συμβεί σε όλες τις κατηγορίες. Θα περίμενα να έρθουν αυστηρότερες ποινές για όλους όσους συμμετέχουν σε επεισόδια που εμείς ως ΕΠΟ».

«Λουκέτο» επ' αόριστον!

Την επ’ αόριστον διακοπή των πρωταθλημάτων αποφάσισε ο Σταύρος Κοντονής. Ο υφυπουργός ανακοίνωσε μέτρα στους φορείς του ποδοσφαίρου κι η επανέναρξη των αγώνων θα εξαρτηθεί απ’ το πότε θα εφαρμοστούν.

«Λουκέτο» επ' αόριστον

Αφότου συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και πήρε τη συγκατάθεσή του για να προχωρήσει σε όσα θεωρεί απαραίτητα για να μπει ο χώρος σε διαδικασία κάθαρσης, ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε την προγραμματισμένη συζήτηση με τους αρμόδιους φορείς.

Παρουσία λοιπόν του γ’ αντιπροέδρου της ΕΠΟ, Βαγγέλη Τοπολιάτη, του προέδρου της Σούπερ Λίγκας, Γιώργου Μποροβήλου και του προέδρου της ΕΠΑΕ, Σπύρου Καλογιάννη, ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε μέτρα που πρέπει να ληφθούν από ‘δω και πέρα, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, η τοποθέτηση καμερών ασφαλείας σε όλα τα γήπεδα και η μετατροπή των συνδέσμων σε λέσχες.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξει διακοπή όλων των αγώνων στα επαγγελματικά πρωταθλήματα -όχι για συγκεκριμένο διάστημα- αλλά έως ότου επιβεβαιωθεί η πρόθεση των ομάδων να τηρήσουν τις σχετικές δεσμεύσεις.

Βγαίνοντας πάντως απ' τη συνάντηση ο υφυπουργός απέφυγε να τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο θέμα της αναστολής, αρκούμενος να πει τα εξής: «Εξέθεσα τα προβλήματα που έχουν προκύψει και το γεγονός ότι η κυβέρνηση είναι στη δυσάρεστη θέση να πάρει μέτρα για την πάταξη της βίας. Σε λίγο θα συναντήσω και το προεδρείο του ΠΣΑΠ και στις 18:00 τον πρωθυπουργό και κατόπιν θα κάνω ανακοινώσεις που θα είναι προϊόντα αυτών των συναντήσεων». *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος και επίσημα ο Μαντζουράκης!!

Μόλις δεκατρείς ημέρες διήρκησε η συνεργασία του Εργοτέλη με τον Γιάννη Μαντζουράκη, ο οποίος σήμερα υπέβαλε την παραίτησή του και έγινε δεκτή από τη διοίκηση του συλλόγου.

Τέλος και επίσημα ο Μαντζουράκης
Παρελθόν μόλις μετά από δεκατρείς ημέρες από την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη αποτελεί ο Γιάννης Μαντζουράκης, καθώς η παραίτησή του έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του συλλόγου.

Η ανακοίνωση

Σε συνάντηση μεταξύ της διοίκησης της ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και του Γιαννη Ματζουράκη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα έπειτα από πρωτοβουλία του προπονητή, ο ίδιος ζήτησε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας. Εκ μέρους της διοίκησης έγιναν προσπάθειες για να μεταπειστεί, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό με συνέπεια να διακοπεί η συνεργασία των δύο πλευρών. Ευχόμαστε στον Γιάννη Ματζουράκη υγεία και επιτυχίες στη συνέχεια της καριέρας του.

Τους έβγαλε το «λάδι» ο Βεργέτης!

Με τη πρωινή προπόνηση της Τετάρτης (25/2) διάρκειας 2 ωρών, συνεχίστηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.

Τους έβγαλε το «λάδι» ο Βεργέτης
Δίωρη προπόνηση με έμφαση στην τακτική, την ενδυνάμωση και παιχνίδια 5 εναντίων 5 περιείχε το πρόγραμμα για τους παίκτες του Αστέρα Τρίπολης.

Ο Στάικος Βεργέτης είχε όλους τους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του, όμως είδε τον Τάσο Τσοκάνη να αποχωρεί με ενοχλήσεις στον αστράγαλο.

inner

Η προετοιμασία για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό θα συνεχιστεί με απογευματινή προπόνηση στις 17:00. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πένθος στον Ολυμπιακό για τον Μπάμπη Δρόσο!!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών άφησε ο Μπάμπης Δρόσος, «βυθίζοντας» στο πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού. Ο παλαίμαχος άσος των Πειραιωτών αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα υγείας.

Πένθος στον Ολυμπιακό για τον Μπάμπη Δρόσο

Ο Δρόσος ξεκίνησε την καριέρα του από τη Θύελλα Περιστερίου και κατά τη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε στους ΑΟ Ταξιαρχών Περιστερίου, Ατρόμητο Περιστερίου και Ολυμπιακό. Με τους «ερυθρολεύκους» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματος, τέσσερα κύπελλα Ελλάδος, κατά την περίοδο της παρουσίας του στο λιμάνι (1948-1958).

Μάλιστα, η ΠΑΕ Ολυμπιακό εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση για την μεγάλη αυτή απώλεια για την «ερυθρόλευκη» οικογένεια

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του Μπάμπη Δρόσου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ήταν ένας από τους ανθρώπους που έγραψαν χρυσή ιστορία με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Σύσσωμη η «ερυθρόλευκη» οικογένεια θρηνεί για την απώλεια ενός σπουδαίου ποδοσφαιριστή της ιστορίας του Θρύλου.

Ανακοίνωση, όμως, εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού, τονίζοντας:

Ο Μπάμπης Δρόσος βρίσκεται στο πάνθεον των ηρώων της θρυλικής ιστορίας του Ολυμπιακού και του ελληνικού ποδοσφαίρου, στον ουρανό του γηπέδου «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έγραψε σελίδες δόξας την δεκαετία του ’50, δίδοντας στον Ολυμπιακό το προσωνύμιο «Θρύλος», μαζί με τους μεγάλους συμπαίκτες του, κατακτώντας πρωταθλήματα, Κύπελλα και νταμπλ, ενώ προσέφερε τεράστιες υπηρεσίες σαν προπονητής στον Ολυμπιακό, ιδιαίτερα την ιστορική εποχή της δεκαετίας του ‘60 μαζί με τον Μάρτον Μπούκοβι. Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή του με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδος.

Τιμή και δόξα στον θρυλικό Μπάμπη Δρόσο!

ΑΕΚ… σε ετοιμότητα!

Αγώνα δεν ξέρει πότε θα ξαναπαίξει, αλλά όποτε κι αν συμβεί αυτό, η ΑΕΚ θα παραταχθεί κομπλέ. Μετά από πολύ καιρό, ο Τραϊανός Δέλλας υπολογίζει σε όλους σχεδόν τους παίκτες του για τη συνέχεια.

ΑΕΚ… σε ετοιμότητα
Η επιστροφή της ΑΕΚ στα παιχνίδια (όπως και όλων των υπολοίπων ομάδων) θα καθοριστεί από το αν και για πόσο θα υπάρξει διακοπή των πρωταθλημάτων.

Όπως και να ‘χει όμως και όποτε κι αν επανέλθει στη δράση μετά το παιχνίδι με την Παναχαϊκή, η «Ένωση» θα το κάνει χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα.

Κι αυτό διότι οι μόνοι «κιτρινόμαυροι» που απείχαν από το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας το προηγούμενο διάστημα, οι Ντακόλ και Καραγκιολίδης, γυμνάστηκαν κανονικά με τους υπόλοιπους στην προπόνηση της Τετάρτης.

Μετά λοιπόν τους Κορδέρο και Φαγέ, τίθενται κι εκείνοι στη διάθεση του Τραϊανού Δέλλα, με τον Βραζιλιάνο ειδικά να του προσφέρει μια πολύτιμη λύση στην επίθεση (μετά και τον τραυματισμό του Μπρέσεβιτς). *Πηγή: sport-fm.gr*

Παραιτήθηκε ο Μαντζουράκης!!

Την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία του Εργοτέλη υπέβαλε στη διοίκηση του συλλόγου ο Γιάννης Μαντζουράκης, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΠΟΡ FM Κρήτης».

Παραιτήθηκε ο Μαντζουράκης!
Ούτε ο Γιάννης Μαντζουράκης δεν στέριωσε στον Εργοτέλη!

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΣΠΟΡ FM Κρήτης», ο έμπειρος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του στη διοίκηση του κρητικού συλλόγου και τόνισε πως με την υπάρχουσα αγωνιστική - και όχι μόνο - κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, δεν μπορεί να κάνει σωστά τη δουλειά του και προχώρησε στην παραπάνω ενέργεια.

Από την πλευρά τους, οι διοικούντες την ΠΑΕ καταβάλουν προσπάθειες να μεταπείσουν τον κ. Μαντζουράκη, ο οποίος αυτή τη στιγμή δείχνει αμετακίνητος στην απόφασή του.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κινδυνεύει με -3 ο Παναθηναϊκός!

Με ποινή αποκλεισμού της έδρας του, αλλά και αφαίρεση τριών βαθμών κινδυνεύει ο Παναθηναϊκός. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους «πράσινους» για εκτεταμένα επεισόδια με τον Ολυμπιακό.

Κινδυνεύει με -3 ο Παναθηναϊκός
Αντιμέτωπος με τις συνέπειες των όσων σημειώθηκαν την Κυριακή στη Λεωφόρο θα τεθεί ο Παναθηναϊκός.

Όπως αναμενόταν, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη σε βάρος της πράσινης ΠΑΕ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Σύμφωνα με αυτή, ο Κωνσταντίνος Πετρόπουλος εγκαλεί το «τριφύλλι» για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 14 και 15 παρ. 6 (περ. δ και ζ) του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει από 6-6-2014.

Κάτι που σημαίνει ότι μετά την απολογία του (την Πέμπτη στη 13:00) ο Παναθηναϊκός απειλείται με πρόστιμο ύψους 70.000-200.000 ευρώ, αποκλεισμό της έδρας του για δυο έως τρεις αγωνιστικές και αφαίρεση τριών βαθμών. *Πηγή: sport-fm.gr*

ESPN: «Χαοτική η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ESPN κάνει αναδρομή στα όσα έχουμε ζήσει τους τελευταίους μήνες και χαρακτηρίζει «χαοτική» την όλη κατάσταση!

ESPN: «Χαοτική η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο»!

Μάλιστα, το αμερικάνικο δίκτυο «ESPN» έκανε αναδρομή στα όσα έχουμε ζήσει μετά την παρουσία του Ολυμπιακού στους «16» του Champions League, όπου αποκλείστηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (και θεωρεί ως την καλύτερη στιγμή της Ελλάδας σε συλλογικό επίπεδο).

Ο Τσαρλς Ντάκσμπερι ξεκινάει με την παραίτηση του Μίτσελ, τονίζοντας πως για τους οπαδούς του Ολυμπιακού «δεν φτάνει η ομάδα να είναι στην κορυφή, αλλά πρέπει να παίζει και ωραίο ποδόσφαιρο, εξ ου και η απόφαση για αλλαγή προπονητή». Στη συνέχεια, ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει πως «υπήρχαν φήμες ότι ο Ισπανός δεν είχε καλές σχέσεις με τον Καρεμπέ, τον στρατηγικό σύμβουλο της διοίκησης. Βέβαια αυτή η απόφαση ήρθε σε αντίθεση με αυτό που ήθελαν οι περισσότεροι οπαδοί. Ακόμη και ο ίδιος ο Μίτσελ ήταν αναστατωμένος όταν του ανακοινώθηκε».

Παράλληλα, θεωρεί πως ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κατακόρυφη μείωση της προσέλευσης των φιλάθλων στα ελληνικά γήπεδα είναι η συνεχιζόμενη κατάκτηση των πρωταθλημάτων από τον Ολυμπιακό, καθώς έχει μειωθεί και το ενδιαφέρον για την παρακολούθηση του ελληνικού πρωταθλήματος και έτσι ο κόσμος δεν επιθυμεί να πάει στο γήπεδο με τον μ.ο. προσέλευσης να ανέρχεται στους 3.500 οπαδούς.

Στη συνέχεια, γίνεται αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στον ΟΦΗ, που είχε ως αποτέλεσμα την αφαίρεση δέκα βαθμών, λόγω χρεών σε πρώην παίκτες της ομάδας, και την αποχώρηση της Νίκης Βόλου κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Λίγο πιο κάτω ο Ντάκσμπερι αναφέρεται και στην κατάσταση που υπήρχε στην ΑΕΚ, η οποία επέλεξε να πάει στη Γ’ Εθνική για να σβηστούν τα χρέη που είχαν δημιουργηθεί προς τρίτους, «κάτι που σημαίνει – σύμφωνα με τον συντάκτη – πως μπορεί οποιαδήποτε στιγμή όποια ομάδα θέλει να πράξει ανάλογα και να σβήνονται τα χρέη που είχε σε παίκτες και προπονητές ή άλλες εταιρείες».

Ο συντάκτης δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην Εθνική Ελλάδας, η οποία είχε καταφέρει το 2004 να φτάσει στην κορυφή της Ευρώπης και πρόσφατα συμμετείχε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. «Η Εθνική ομάδα της Ελλάδας είναι, επίσης, σε πτώση. Στα προκριματικά του Euro 2016 γνώρισαν ντροπιαστική ήττα από τα Νησιά Φερόε με 1-0 εντός έδρας, ενώ βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου τους. Ακόμη και παίκτες που υπήρχαν ελπίδες να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο, δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν, όπως ο Σωτήρης Νίνης».

Και το κείμενο καταλήγει με το εξής απόσπασμα

«Ενώ τις προηγούμενες ημέρες το θέμα του νέου προπονητή της Εθνικής Ελλάδας κυριαρχούσε στις συζητήσεις, το ελληνικό ποδόσφαιρο καλείται να αντιμετωπίσει μεγαλύτερες και πιο δυσοίωνα θέματα να ασχοληθεί. Η κυριαρχία του Ολυμπιακού έχει απομακρύνει τους οπαδούς, με τη βία στα γήπεδα να αποτελεί αναμφίβολα έναν παράγοντα που συμβάλει σε αυτή την πτώση.

Με την Ελλάδα να έχει εκλέξει πρόσφατα νέα κυβέρνηση, γίνεται κατανοητό, ότι το ποδόσφαιρο δεν θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, αν και είναι απίθανο ότι θα δούμε ξανά την εποχή όπου ένας ελληνικός σύλλογος θα μπορούσε σε συλλογικό επίπεδο να φτάσει στον τελικό κάποιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης (όπως ο Παναθηναϊκός το 1971), η εξάλειψη των προβλημάτων που έχουν κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο της χώρας θα είναι σίγουρα μια καλή αρχή
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Φοβού τον… Ζαρντίμ!

Τελικά πού το πάει αυτός ο τύπος; Στο πρώτο επίσημο ματς όπου ο Βενγκέρ αντιμετωπίζει την παλιά του αγάπη, ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποδεικνύει αν η Μονακό του μπορεί να φτάσει μακριά στο Champions League

Φοβού τον… Ζαρντίμ
Τα μεγάλα ονόματα του Champions League βγήκαν νωρίς στην… πίστα αυτή τη βδομάδα. Και τα σημερινά παιχνίδια όμως (μετά τα Σίτι-Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους-Ντόρτμουντ) έχουν τη δική τους χάρη.

Ενώ λοιπόν ο Αρσέν Βενγκέρ θα βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπος με τη Μονακό σε επίσημο παιχνίδι από τότε που την άφησε για την Άρσεναλ το 1994, η Λεβερκούζεν θα προσπαθεί να φράξει το δρόμο της Ατλέτικο προς την επόμενη φάση (και) της φετινής διοργάνωσης.


Άρσεναλ-Μονακό

Οι παλιές αγάπες πάνε στον παράδεισο. Στην περίπτωση του Αρσέν Βενγκέρ όμως, δεν θα ήθελε να πάνε στους… «16». Αντίπαλος για πρώτη φορά της Μονακό σε επίσημο ματς από τότε που έφυγε για την Άρσεναλ, ο Αλσατός θα θέλει να πληγώσει από το πρώτο ματς την παλιά του αγάπη. Την… ωραία ατμόσφαιρα όμως απειλεί να χαλάσει ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα του Champions League κι έχοντας επιτρέψει ένα μόλις γκολ στους αντιπάλους της στις φάσεις των ομίλων, η ομάδα του Πορτογάλου μόνο εύκολο θύμα δε μοιάζει στο «Emirates». Παρόλο λοιπόν που οι «κανονιέρηδες» είναι φουριόζοι -προερχόμενοι από πέντε νίκες σε έξι ματς στην Premier League- αναμένεται μάχη για να σπάσουν και την καλή παράδοση των Μονεγάσκων στην Αγγλία (μια μόλις ήττα στις πέντε τελευταίες επισκέψεις τους).

Διαιτητής: Ντενίζ Αϊτεκίν (Γερμανία)


Λεβερκούζεν-Ατλέτικο Μαδρίτης

Στο πασίγνωστο τραγούδι του Νταλάρα ο στιχουργός θυμάται ακόμα «μια βραδιά στο Λεβερκούζεν». Δυστυχώς όμως για την τοπική ομάδα, δεν έχει να θυμάται καμιά ευχάριστη βραδιά σε φάση των «16» του Champions League. Και αυτή ακριβώς την κατάρα θα προσπαθήσει να ξορκίσει απέναντι στην Ατλέτικο. Κάτι δύσκολο βέβαια βάσει της φόρμας τους (τρία παιχνίδια χωρίς νίκη στην Bundesliga) αλλά και της ποιότητας των περσινών φιναλίστ.

Διότι οι «ροχιμπλάνκος» επανήλθαν στις νίκες στην Primera Division (3-0 την Αλμερία) και για να μπορέσουν να πάρουν προβάδισμα εναντίον τους, οι «ασπιρίνες» θα πρέπει να γίνουν η δεύτερη μόλις ομάδα μετά τον Ολυμπιακό που κατάφερε να τους λυγίσει μακριά απ' την έδρα τους στη διοργάνωση από το Σεπτέμβρη του 2013.

Διαιτητής: Πάβελ Κράλοβετς (Τσεχία)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανατροπή με Γκρανέρο στη Βέροια!!

Έντονη φημολογία είχε αναπτυχθεί πρόσφατα ότι ο Χοσέ Γκρανέρο μετράει μέρες στον πάγκο της Βέροιας, αλλά εκείνο που προκύπτει είναι ότι ο Ισπανός τεχνικός ετοιμάζεται να υπογράψει νέο συμβόλαιο.

Ανατροπή με Γκρανέρο στη Βέροια!
Μετά την ήττα της Βέροιας από τον ΠΑΟΚ είχαν προκύψει αρκετές πληροφορίες για το μέλλον του Χοσέ Γκρανέρο στον πάγκο της «βασίλισσας του Βορρά».

Συγκεκριμένα, εκείνο που προέκυπτε ήταν πως ο Ισπανός τεχνικός μετράει μέρες στον πάγκο της ημαθιώτικης ομάδας, αλλά από ό,τι φαίνεται κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Live Sport», η διοίκηση διαψεύδει όλες αυτές τις φήμες και, μάλιστα, τονίζεται πως δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος της σεζόν ο 52χρονος προπονητής να κληθεί για να ανανεώσει το συμβόλαιό του και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.*Πηγή: sport-fm.gr*

Πριν τον Δώνη μίλησαν με Μίτσελ!!

Πρόταση στον Μίτσελ είχε καταθέσει η διοίκηση της Αλ Χιλάλ, η οποία φέρεται να έχει έρθει σε επαφή τώρα με τον Γιώργο Δώνη.

Πριν τον Δώνη μίλησαν με Μίτσελ!
Από χθες είχε γίνει γνωστό ότι ο Γιώργος Δώνης έχει δεχθεί πρόταση για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Αλ Χιλάλ.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «Τρελός του χωριού» της SportDay, πριν από τον Έλληνα τεχνικό οι Σαουδάραβες είχαν προσεγγίσει τον Μίτσελ.

Μάλιστα, η εφημερίδα αναφέρει πως η πρόταση που έφτασε στα χέρια του Ισπανού προπονητή ήταν εξαιρετική, αλλά εκείνος αρνήθηκε ευγενικά.

Ο λόγος είναι ότι μετά το επιτυχημένο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό δεν ήρθε η ώρα να μεταναστεύσει στη Σαουδική Αραβία, αφού τον ενδιαφέρει να εργαστεί στην πατρίδα του ή σε κάποια άλλη μεγάλη ομάδα.*Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει Ελλάδα ο Βύντρα!

Την απόφαση να επιστρέψει στην Ελλάδα και να κλείσει εδώ την καριέρα του έχει λάβει ο Λουκάς Βύντρα, σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay.

Επιστρέφει Ελλάδα ο Βύντρα

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης «Τρελός του χωριού», ο διεθνής μπακ αποφάσισε να επαναπατριστεί, επειδή – εκτός από τους οικογενειακούς λόγους – δεν υπολογίζεται από τον Λούκας Αλκαράθ στην ισπανική ομάδα.

Είναι δεδομένο πως ο 34χρονος παίκτης θα απασχολήσει κάποιες ομάδες της Σούπερ Λίγκας και όποια επιθυμεί να τον αποκτήσει θα χρειαστεί να του προσφέρει 150.000 ετησίως για να τον κάνει δικό της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήραν «φωτιά»

Έλις, Λοβ και Γουέστμπρουκ είχαν κέφια και οδήγησαν Ουόριορς, Καβαλίερς και Θάντερ σε σημαντικές νίκες. «Λύγισαν» τους Ράπτορς οι Μάβερικς, επεισόδιο Ρόντο-Καρλάιλ.

Πήραν «φωτιά»
Ο Στεφ Κάρι πρόσφερε έναν ακόμη λόγο για να θεωρείται μεγάλο φαβορί για το βραβείο του φετινού MVP. Με 32 πόντους και 8 ασίστ οδήγησε τους Ουόριορς στο 114-107 στην Ουάσινγκτον κόντρα στους Ουίζαρντς που μετρούν πλέον εννιά ήττες στα τελευταία έντεκα παιχνίδια τους.

Ο Κέβιν Λοβ ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του με οκτώ εύστοχα τρίποντα (σε 14 προσπάθειες) και με 24 πόντους ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στο 102-93 των Καβαλίερς στο Ντιτρόιτ. Ο Λεμπρόν Τζέιμς έκανε ένα μεστό παιχνίδι με 19 πόντους και 11 ασίστ, ξεπερνώντας μάλιστα με τις τελευταίες τον Σκότι Πίπεν στη λίστα των καλύτερων πασέρ στις θέσεις των φόργουορντ.

Ο Κέβιν Ντουράντ μπορεί να πάρει το χρόνο του για να αναρρώσει όσο η Θάντερ έχει τέτοιον Ράσελ Γουέστμπρουκ. Η ομάδα της Οκλαχόμα επιβλήθηκε 105-92 των Πέισερς με τον… αναπληρωτή ηγέτη της να έχει 20 πόντους, 11 ριμπάουντ και 10 ασίστ και να κάνει το τρίτο φετινό και ενδέκατο στην καριέρα του τριπλ νταμπλ, παρότι δεν έπαιξε καθόλου στην τελευταία περίοδο.

Τέλος, ο πλουραλισμός των Μάβερικς έκανε τη διαφορά απέναντι στο Τορόντο με 99-92, σε ένα ματς που επισκιάστηκε από έναν έντονο διάλογο μεταξύ του προπονητή Ρικ Καρλάιλ και του Ραζόν Ρόντο, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να μείνει θεατής στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα.

Αναλυτικά:

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 107-114 Πις 25, Γκορτάτ 16 (11 ριμπ.), Γουόλ 16 (11 ασίστ), Τεμπλ 10, Σεραφέν 10-Κάρι 32, Τόμπσον 17, Σπέιτς 16, Γκριν 13, Μπαρνς 11, Λι 5 (10 ριμπ.).

Ντιτρόιτ Πίστονς-Κλίβελαντ Καβαλίερς 93-102 Τζάκσον 22, Κάλντγουελ-Πόουπ 21, Ντράμοντ 17 (10 ριμπ.), Μονρό 12 (14 ριμπ.)-Λοβ 24, Τζέιμς 19 (11 ασίστ), Ίρβινγκ 18, Μοζγκόφ 14.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Ιντιάνα Πέισερς 105-92 Ιμπάκα 23 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 20 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Καντέρ 15, Γουέιτερς 14, Μόροου 12-Μάιλς 21, Τζ. Χιλ 13, Σ. Χιλ 11, Γουέστ 11, Χίμπερτ 6 (10 ριμπ.).

Ντάλας Μάβερικς-Τορόντο Ράπτορς 99-92 Έλις 20, Νοβίτσκι 18, Χάρις 14, Μπαρέα 13, Τζέφερσον 11, Αμίνου 9 (12 ριμπ.)-ΝτεΡόζαν 18, Βάσκες 14, Πάτερσον 12, Λάουρι 11, Βαλαντσιούνας 10, Ουίλιαμς 10.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Χατ τρικ για Μπου!! (videos)

Με 4-1 επί της Γκουαρανί συνέχισε η Ρασίνγκ Κλουμπ την πορεία της στον όγδοο όμιλο του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ξεκίνησε με 5-0 επί της Ντεπορτίβο Τατσίρα, ενώ στην προκειμένη ξεχώρισε ο Γκουστάβο Μπου με τρία γκολ. Με τη σειρά της, η ομάδα της Βενεζουέλας απέσπασε 1-1 στην έδρα της Σπόρτινγκ Κριστάλ χάρη σε πανέμορφη εκτέλεση φάουλ του Σέζαρ Γκονζάλεζ στο 88ο λεπτό και άστοχο πέναλτι του Ρένσο Σέπουτ στο 92ο. Από την πλευρά της, η Ουρακάν ξεπέρασε τρομερή εκτέλεση φάουλ και πέναλτι του Σαμίρ Βαλόγες εξασφαλίζοντας εντός έδρας 2-2 με τη Μινέιρο Γκουαγιάνα, ενώ σε άλλο αποψινό ματς της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής η Έμελεκ διέσυρε τη Δε Στρόνγκεστ με 3-0.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ουρακάν – Μινέιρο Γκουαγιάνα 2-2
Ρασίνγκ Κλουμπ – Γκουαρανί 4-1
Έμελεκ – Δε Στρόνγκεστ 3-0
Σπόρτινγκ Κριστάλ – Ντεπορτίβο Τατσίρα 1-1
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Κόλο Κόλο (Χιλή) 3 (1 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 3 (1 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 0 (1 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 3 (1 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (1 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 0 (1 αγ.).
3ος όμιλος: Μινέιρο Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (1 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 1 (1 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 0 (0 αγ.), Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 0 (0 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 6 (2 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 3 (2 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε Χιλή) 0 (1 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 0 (1 αγ.),
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 3 (1 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 3 (1 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (1 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 0 (0 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 3 (1 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (1 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 0 (1 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 0 (1 αγ.).
7ος όμιλος: Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 1 (1 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 1 (1 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (0 αγ.), Εστουντιάντες (Αργεντινή) 0 (0 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 6 (2 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 2 (2 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 1 (2 αγ.) Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».










*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Μέγας Ντίλι Ντούκα για Ίμπακτ!! (videos)

Χάρη σε δύο γκολ του Ντίλι Ντούκα, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ πήραν ισοπαλία με 2-2 από την Πατσούκα στο Μεξικό.
Μάλιστα, ο καναδικός σύλλογος του MLS προηγήθηκε με 2-0 στο 53ο λεπτό, ενώ θυμίζουμε πως θα έχει πλεονέκτημα έδρας στον επαναληπτικό των δύο ομάδων στα προημιτελικά του CONCACAF Champions League. Νωρίτερα, σε άλλον σημερινό πρώτο προημιτελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, η Ερεντιάνο απέσπασε 1-1 από την Ολίμπια στην Ονδούρα χάρη σε τέρμα του Κρίστιαν Λάγος.
Παρακάτω το υπόλοιπο πρόγραμμα:
Προημιτελικοι
1-Πατσούκα (Μεξικό) – Μόντρεαλ Ίμπακτ (Καναδάς) 2-2 & 03/03
2-Αλαχουελένσε (Κόστα Ρίκα) – Ντι Σι Γιουνάιτεντ (ΗΠΑ) 26/02 & 04/03
3-Ολίμπια (Ονδούρα) – Ερεντιάνο (Κόστα Ρίκα) 1-1 & 05/03
4-Σαπρίσα (Κόστα Ρίκα) – Κλαμπ Αμέρικα (Μεξικό) 25/02 & 04/03
Ημιτελικοί (17-19/03 & 07/09/04)
5-Νικητές 1-2
6-Νικητές 3-4
Τελικοί (22 & 29/04)
Νικητές 5-6






*Πηγή: onsports.gr*

Μπορείτε; Απόδειξη!!

Γράφει ο  Βασίλης Μάστορας

Σήμερα θα πληροφορηθούμε τις οριστικές αποφάσεις που θα πάρει για το πρωτάθλημα ο αρμόδιος υπουργός για τον αθλητισμό κ. Κοντονής με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και απλώς θα επισημοποιηθεί μετά από τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Κοντονής με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού σε συνδυασμό με την πρόσφατη δημόσια θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη  κ. Πανούση με θέμα τη βία  «με το που θα γίνει κάτι, σταμάτα το πρωτάθλημα γιατί έτσι θα δείξεις ότι υπάρχει πολιτεία» δείχνουν ότι είναι δεδομένη η διακοπή του πρωταθλήματος. Σαφώς και δεν θα αποτελέσει είδηση μία τέτοια απόφαση καθώς πριν από λίγους μήνες το ίδιο έκανε και ο κ. Ανδριανός με αφορμή τον θάνατο φιλάθλου στην Κρήτη. Ούτε βεβαίως εκτιμώ ότι θα σκιαχτούν οι παράγοντες απλώς επειδή δεν θα διεξαχθεί μία αγωνιστική. Το καρκίνωμα της βίας και της διαφθοράς, στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια οπότε η θεραπεία είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Μακάρι τα πράγματα να ήταν απλά και να λύνονταν με την διακοπή των αθλητικών εκδηλώσεων στο ποδόσφαιρο για μία-δύο αγωνιστικές.

Η βία είναι ένα κομμάτι που πρέπει να γιατρευτεί, αλλά με δεδομένο ότι οι ρίζες της πλέον δεν είναι μόνο αθλητικές, αλλά και κοινωνικές είναι δύσκολο  να μπουν οι κανόνες μέσα σε μία νύκτα. Εάν η νέα κυβέρνηση έχει προβληματιστεί επί του θέματος σοβαρά τους προηγούμενους μήνες και όχι απλώς επί χάρτου, ας βάλει μπροστά τα μέτρα εκείνα που πιστεύει ότι θα φέρουν αποτέλεσμα. Καιρός για χάσιμο πλέον δεν υπάρχει, ούτε βεβαίως για τη σύσταση επιτροπών και την κατάθεση νέων προτάσεων. Το κακό έχει παραγίνει και η αθλητική κοινωνία είναι πλέον αηδιασμένη μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν.

Το σημαντικότερο πάντως είναι να καθαρίσει ο αθλητισμός από κάθε είδους παράνομους που πιθανών να έχουν φωλιάσει σ’ αυτό τον χώρο, ενθαρρυμένοι από την ατιμωρησία. Διότι εάν πάλι η Κυβέρνηση προχωρήσει σε παραινέσεις και νουθεσίες προς τους παράγοντες θα κάνει μία τρύπα στο νερό. Δυναμική και αποφασιστικότητα χρειάζεται και όχι «χαϊδολογήματα». Σ’ αυτή την χώρα και οι πλέον ανυποψίαστοι έχουν καταλάβει τι φταίει. Ποιοι είναι οι θύτες και ποιοι τα θύματα. Ας πάει λοιπόν ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του για να αναπνεύσει το ποδόσφαιρο. Και το… σκαμνί όλοι το φοβούνται.
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα είπε με Τσίπρα και προχωράει!

Τη συγκατάθεση του Αλέξη Τσίπρα για τα αυστηρά μέτρα στα οποία έχει καταλήξει για το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε ο Σταύρος Κοντονής. Ανακοινώνει διακοπή πρωταθλημάτων για όσο χρειαστεί να εφαρμοστούν.

Τα είπε με Τσίπρα και προχωράει

Ο υφυπουργός αθλητισμού ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα γεγονότα και του εξέφρασε τις θέσεις του και τις αποφάσεις του για τη συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, το προγραμματισμένο ραντεβού των δυο ανδρών για τις 14:40 δεν θα γίνει, από τη στιγμή που τα είπαν, κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής ομάδας και ο πρωθυπουργός συμφώνησε με αυτά που άκουσε από τον Επτανήσιο πολιτικό.

Αυτή την ώρα, ο κ. Κοντονής δέχεται στο γραφείο του τον αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ, τον πρόεδρο της Super League και αυτόν της Football League, για να τους ανακοινώσει τις αποφάσεις της Πολιτείας και τα μέτρα που θα παρθούν. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μέτρα σκληρά και αυστηρά. Αν οι παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου τα ακολουθήσουν, τότε θα ανοίξει ο δρόμος για την κάθαρση. Αν όχι, τότε πάμε σε λουκέτο μέχρι νεωτέρας! Εν αναμονή, λοιπόν… *Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν βοηθάει η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Θέση κατά της διακοπής των πρωταθλημάτων παίρνει ο ΠΣΑΠ. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο γενικός γραμματέας του, Κώστας Πούλιος, τόνισε ότι άλλα μέτρα και όχι αυτό θα βελτιώσουν την κατάσταση.

«Δεν βοηθάει η διακοπή των πρωταθλημάτων»
Ανεπαρκές χαρακτηρίζεται το μέτρο της διακοπής των πρωταθλημάτων από την πλευρά του ΠΣΑΠ.

Όπως τόνισε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Πούλιος, όποτε εφαρμόστηκε κάτι τέτοιο (με τελευταία παραδείγματα την επίθεση στον Ζωγράφο και το θάνατο Κατσούλη) δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι πραγματική λύση είναι να μην ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δε συμφωνούν όλοι σε κοινούς όρους, χαρακτήρισε αναγκαίο το ν’ αφήσουν όλοι στην άκρη τα παλιά και να κοιτάξουν πέρα απ’ το συμφέρον της ομάδας τους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πούλιος

Για την άποψη των ποδοσφαιριστών στο θέμα της βίας: «Οι ποδοσφαιριστές μιλάνε μέσω των ανακοινώσεων του συνδέσμου, αυτές είναι η φωνή τους. Το φαινόμενο της βίας δεν είναι τωρινό, είναι χρόνιο. Επί προεδρίας Γιαννακόπουλου είχαμε προσπαθήσει να περάσουμε ένα μήνυμα με 15λεπτη καθυστέρηση στα παιχνίδια, να βάλουμε τους φορείς στο ίδιο τραπέζι για να βρούμε λύση σε αυτό το φαινόμενο.

Δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε. Τον περασμένο Νοέμβρη με επιστολή μας σε όλους τους φορείς ζητήσαμε ένα ραντεβού για να δούμε το καλό του ποδοσφαίρου και όχι το καλό μιας ή δυο ομάδων που θέλουν άλλα πράγματα. Αν δεν κοιτάξουμε το καλό του αθλήματος και όχι ο καθένας της ομάδας του, δε γίνεται τίποτα».


Για το ενδεχόμενο διακοπής των πρωταθλημάτων: «Τη συγκεκριμένη στιγμή δε βοηθάει η διακοπή. Είδαμε και με την επίθεση στον Ζωγράφο και το θάνατο Κατσούλη που αποφασίστηκε διακοπή και δεν άλλαξε ουσιαστικά κάτι. Το θέμα είναι να μην ξεκινάνε καν τα πρωταθλήματα. Το να διακόπτεται έχει φανεί ότι δεν είναι λύση.

Να τελειώσει φέτος το πρωτάθλημα και αν δεν μπουν όροι στους οποίους θα συμφωνήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι, να μην ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα. Πάντα ο Έλληνας ψάχνει λύση την τελευταία στιγμή. Από τώρα -μετά απ’ αυτά που έγιναν- πρέπει να γίνονται συναντήσεις μέχρι και το καλοκαίρι. Είναι αρκετά νωρίς για να προγραμματίσουμε το ποδόσφαιρο του αύριο»
.

Για τα επεισόδια στο ΔΣ της Σούπερ Λίγκας: «Αυτό το φαινόμενο δεν αρέσει σε κανένα και δεν αρέσει ούτε στους παίκτες. Όταν ζητάμε από τον κόσμο να έρθει με τις οικογένειες στο γήπεδο, δεν μπορούν οι πρόεδροι να δίνουν τέτοιο παράδειγμα. Μετά τι θα πούμε στο φίλαθλο; Εμείς έχουμε προτάσεις για το ποδόσφαιρο και τη βία, μιλάμε στην ΕΠΟ και την πολιτεία, αλλά όλο το θέμα είναι οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Αν δεν κάτσουν αυτοί στο ίδιο τραπέζι και δεν βάλουν στην άκρη τα παλιά, δε γίνεται τίποτα. Πρέπει να σβήσουμε το παρελθόν, η εκδίκηση δε βγάζει ποτέ σε καλό».

Για το ενδεχόμενο να διέκοπταν οι ίδιοι οι παίκτες ένα ματς όπου θα σημειώνονταν επεισόδια: «Δε φτάνουν μόνο οι παίκτες. Από μόνος του ο ποδοσφαιριστής δεν έχει την εξουσία να διακόψει το παιχνίδι, αυτό είναι στη δικαιοδοσία του διαιτητή. Είχαμε προσπαθήσει να το κάνουμε, αλλά οι πιέσεις που δέχονται οι παίκτες είναι μεγάλες.

Δεν μπορούμε να ζητάμε απ’ αυτούς να δώσουν λύση. Η λύση θα έρθει με ποινές από την ΕΠΟ και τα αρμόδια όργανα, με τιμωρίες για ομάδες και προέδρους. Πρέπει να ξεχάσουμε το παρελθόν, να τραβήξουμε μια γραμμή και να πούμε ότι ξεκινάμε από την αρχή.

Κάποια στιγμή πρέπει ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να μην τις μεταβιβάζει αλλού. Κάποιοι πρέπει να πληρώσουν κάποια στιγμή για να συμμορφωθούν και οι υπόλοιποι. Όσο δεν ξεχνάμε τα παλιά, πάντα θα υπάρχει η λογική των αντιποίνων. Όταν κάνει κάποιος λάθος, θα πρέπει να πληρώνει το λάθος του».

Ενημερώθηκε για την πιθανή διακοπή ο Παπαθανασάκης!!

Το ενδεχόμενο ακόμη μιας διακοπής αγωνιστικής δραστηριότητας είναι ανοικτό και χθες το βράδυ συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες. Ο Σπύρος Παπαθανασάκης ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του για τις εξελίξεις και την πιθανολογούμενη νέα διακοπή πρωταθλημάτων.

Δεν ήταν κάτι δεδομένο μέχρι εκείνη τη στιγμή, δεν ήταν κάτι βέβαιο, ωστόσο δεν ήχησε με τον καλύτερο τρόπο στ' αυτιά του. Όπως είχε άλλωστε δηλώσει και στην αντίστοιχη προηγούμενη απόφαση διακοπής, είναι σεβαστή η κυβερνητική θέση, όμως ο ίδιος κι ο καθένας φυσικά θέλει το πρωτάθλημα να παίζεται κανονικά στα γήπεδα και τα όποια προβλήματα προκύπτουν κατά καιρούς να λύνονται με διαφορετικό τρόπο. 
*Πηγή: metrosport.gr*

Αργότερα η συνάντηση Τσίπρα-Κοντονή!

Αντίστροφα θα γίνουν τα ραντεβού του Σταύρου Κοντονή για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο υφυπουργός θα συναντήσει πρώτα τους φορείς του ποδοσφαίρου και μετά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα

Αργότερα η συνάντηση Τσίπρα-Κοντονή

Ωστόσο, νωρίτερα ο υφυπουργός αθλητισμού θα συναντηθεί στη μία το μεσημέρι – όπως είχε προγραμματιστεί - με τους ανθρώπους της ΕΠΟ, της Σούπερ Λίγκας και της Football League στη μία το μεσημέρι, με στόχο την εξεύρεση λύση μετά τα όσα σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αφετηρία τα επεισόδια στο ντέρμπι της Λεωφόρου.

Στη συνέχεια, ο κ. Κοντονής θα συναντηθεί με τον κ. Τσίπρα, τον οποίο θα ενημερώσει για τις επαφές που είχε με τους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, προτού το απόγευμα (στις πέντε) θα έχει εκ νέου επαφή με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ.

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε τη διακοπή των πρωταθλημάτων ως ένα από τα ενδεχόμενα μέτρα -κι όχι ως δεδομένο- που ενδέχεται να λάβει η Κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κοντονής: «Τα εξετάζουμε όλα…»

Ως ένα από τα ενδεχόμενα μέτρα -κι όχι ως δεδομένο- παρουσίασε τη διακοπή των πρωταθλημάτων ο Σταύρος Κοντονής. Ενόψει της συνάντησης με τους φορείς, ο υφυπουργός τόνισε ότι εξετάζονται όλες οι λύσεις

Κοντονής: «Τα εξετάζουμε όλα…»

Ο υφυπουργός αθλητισμού εμφανίστηκε αποφασισμένος να δώσει τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα κι όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, δήλωσε πως «όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό».

Παράλληλα, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι αν δεν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού εισιτήριου, του ελέγχου των οπαδών στα γήπεδα και την παρακολούθησή τους, τότε δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο κ. Κοντονής στην εκπομπή «Πρώτη γραμμή» του ΣΚΑΪ

Αυτά που έγιναν στη Λεωφόρο - και όσα έχουν γίνει σε άλλα γήπεδα στο παρελθόν - ξεπέρασαν κάθε όριο, μπήκαν οπαδοί μέσα, πέταξαν φωτοβολίες που είχαν σκοπό να χτυπήσουν κάποιο άτομο. Όλο αυτό είναι αδιανόητο. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση δεν θα παρακολουθήσει αυτά τα φαινόμενα σιωπηλή, ούτε θα πει ότι δεν μπορεί να παρέμβει. Αυτά που συνέβησαν χθες δείχνουν το μέτρο της πραγματικότητας. Όταν βλέπουμε αυτά τα φαινόμενα από το γήπεδο να περνούν σε ένα Δ.Σ. ενός Οργάνου ποδοσφαίρου, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει.

Εξετάζουμε τα πάντα. Είδα χθες τον πρωθυπουργό και κάναμε μία πρώτη συζήτηση. Έχουμε κατευθύνσεις. Σήμερα θα συζητήσουμε για άλλη μία φορά μετά την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα έχουμε συνάντηση με τους φορείς (ΕΠΟ, Σούπερ Λίγκα και Football League) και στις πέντε το απόγευμα έχω με το προεδρείο του ΠΣΑΠ. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι και ο όχλος πέφτει πάνω τους ή τους πετάει κάποιο αντικείμενο. Αυτό εκφεύγει ενός πολιτισμένου κράτους το 2015. Η Κυβέρνηση δε θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Η αστυνομία δεν πρέπει να είναι στα γήπεδα και για να φύγει θα πρέπει να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο νόμος.

Θα ήθελα να ενημερώσω πως εδώ και αρκετά χρόνια έχει ψηφιστεί ο νόμος για το ηλεκτρονικό εισιτήριο, το οποίο η διοίκησης μίας ομάδας ξέρει ποιος μπαίνει στο γήπεδο. Αυτό το σύστημα το έχουμε πληρώσει πάνω από 13 εκατ. ευρώ και δεν έχει γίνει τίποτα. Όταν παρέλαβα, μου είπαν διάφορα πράγματα, τα οποία δεν είναι η ώρα να τα συζητήσουμε. Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει, αν δεν έχει εγκατασταθεί και δεν λειτουργεί το ηλεκτρονικό πειστήριο, το οποίο συνδέεται με υπολογιστή και με ειδικό τερματικό on line σε όλη την Ελλάδα. Υπάρχουν γήπεδα που ελέγχουν με τις κάμερες ό,τι συμβαίνει στις εξέδρες. Αν δεν λειτουργήσει, δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα τη νέα σεζόν.

Το θέμα είναι ότι εμείς είχαμε σκοπό, από τη στιγμή που συναντήθηκα με όλους τους φορείς στην Ελλάδα, να έχουμε επαφές με τη FIFA και την UEFA, και τα γεγονότα μας πρόλαβαν. Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό.

Έχουμε νόμους που δεν εφαρμόζονται. Ο νόμος προβλέπει τη δημιουργία λεσχών φιλάθλων που θα λειτουργούν υπό την αιγίδα την ομάδα και ό,τι συμβαίνει σε αυτές θα είναι υπεύθυνες οι ομάδες. Οι οργανωμένοι φίλαθλοι θα ανήκουν εκεί και θα υπάρχει ένα έγγραφο που θα αποδεικνύει ότι η διοίκηση ενός συλλόγου εγκρίνει την παρουσία τους. Υπάρχουν νόμοι που δεν έχουν εφαρμοστεί ποτέ.

Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να αφήσει αυτό το φαινόμενο να δηλητηριάζει την κοινωνία και ιδιαίτερα τα παιδιά μας, τους εφήβους από τα λαϊκά στρώματα που παρασύρονται από λάθος καταστάσεις. Εμείς δεν θα αφήσουν την νεολαία μας να δηλητηριάζεται από αυτές τις καταστάσεις και οφείλουμε να τα προστατεύσουμε
.