Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Η τεράστια βραδιά του Σωτήρη Νίνη!! (vid)

Σαν σήμερα, πέντε χρόνια πριν, ο Σωτήρης Νίνης με μια εμφάνιση βγαλμένη από… παραμύθι οδηγούσε τον Παναθηναϊκό σε μια από τις τελευταίες μεγάλες ευρωπαϊκές επιτυχίες του.

Η τεράστια βραδιά του Σωτήρη Νίνη (vid)
Όταν ο Παναθηναϊκός μιλά για πετυχημένες ευρωπαϊκές πορείες, εννοείς αυτό ακριβώς. Με συμμετοχή σε έναν τελικό και δύο ημιτελικούς (και μάλιστα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση), οι «πράσινοι» δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν καν με προημιτελικούς ή προκρίσεις στους «16» που για άλλους θεωρούνται το απόλυτο ευρωπαϊκό ταβάνι τους.

Ωστόσο, είναι κάποια ματς που αξίζει να μνημονεύονται για άλλους λόγους. Είτε επειδή ήρθαν σε μια περίοδο «στείρα» κι «άνυδρη» από επιτυχίες, είτε επειδή αυτά έμειναν για πάντα συνυφασμένα στο μυαλό με την απόδοση ενός και μόνου ποδοσφαιριστή που έκανε τη διαφορά ανατρέποντας προγνωστικά και λογική.

Ένα τέτοιο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε ακριβώς πέντε χρόνια πριν. Μια εποχή που ο Παναθηναϊκός είχε πάρει… διαζύγιο από τα «όλε-όλε» κι έψαχνε κάτι σαν θαύμα απέναντι στη Ρόμα. Με πολύ κόπο είχε κατορθώσει λίγες μέρες νωρίτερα να νικήσει 3-2 τη Ρόμα στο ΟΑΚΑ πετυχαίνοντας μια σχεδόν ανέλπιστη με βάση την εικόνα του αγώνα ανατροπή από το 1-2. Λίγοι του έδιναν πιθανότητες να ολοκληρώσει του έργο του στο «Ολίμπικο», ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα του Τότι πήρε κεφάλι στο σκορ.

Ο Σωτήρης Νίνης αποφάσισε να διαψεύσει τους πραγματιστές (ή απαισιόδοξους) και με μια εμφάνιση από αυτές που χτίζουν καριέρα (σαν αυτή που προσπαθεί να αναστηλώσει επιστρέφοντας στην ποδοσφαιρική του οικογένεια) οδήγησε τον Παναθηναϊκό σε μια μεγαλειώδη πρόκριση. Κέρδισε το πέναλτι, έβαλε ένα υπέροχο γκολ και από δική του φανταστική κάθετη ο Σισέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα σ’ εκείνο το 3-2 που «σφράγισε» την τελευταία μεγάλη βραδιά του Παναθηναϊκού στην Ευρώπη.

Οι «πράσινοι» στη συνέχεια φάνηκαν λίγοι κόντρα στη σαφώς πιο προσιτή Σταντάρ Λιέγης και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Europa League, όμως για τον νεαρό μεσοεπιθετικό του «τριφυλλιού» εκείνο το βράδυ είναι όχι μόνο ξεχωριστό, αλλά και οδηγός και για ένα μέλλον το οποίο ο Νίνης συνεχίζει να κυνηγά και να ελπίζει.

Δείτε την ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter:


Sotiris Ninis @sot_ninis
Σαν σήμερα πριν από πέντε χρόνια ζήσαμε μία από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές νίκες μας! Ρόμα - Παναθηναικός: 2-3... http://fb.me/1XiAlZVVN 





*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: