Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Απέρριψαν το τεχνητό χορτάρι!!

Εναντίον της χρήσης τεχνητού χόρτου στα γήπεδα ψήφισαν οι σύλλογοι που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Football League. 
Την προτίμηση τους οι αγώνες να διεξάγονται σε γήπεδα με φυσικό χόρτο εξέφρασε η πλειοψηφία των συλλόγων της Football League.
Το θέμα είχε τεθεί σε ψηφοφορία τον περασμένο Νοέμβριο με το αποτέλεσμα να είναι ισόπαλο, όμως με την επανάληψη της διαδικασίας χθες το βράδυ η πλειοψηφία επέλεξε να μην προχωρήσει στην χρήση τεχνητών χλοοταπήτων.
Την απόφαση αυτή, χαιρέτισε  και ο σύνδεσμος επαγγελματιών ποδοσφαιριστών (PFA) καθώς είναι σε απόλυτη ταύτιση με εκείνη των παικτών.  «Από την πλευρά των παικτών θέλουμε αυτοί να αγωνίζονται στην καλύτερη δυνατή επιφάνεια. Κάποιοι σύλλογοι ήθελαν πλαστικό χόρτο, όχι λόγω της ποιότητας, αλλά για να έχουν έξτρα έσοδα από τη χρήση του γηπέδου και από άλλους καθώς δεν θα επιβαρύνονταν ο αγωνιστικός χώρος» εξήγησε στέλεχος της PFA.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ο πρώτος σύλλογος στην Αγγλία που τοποθέτησε πλαστικό χορτάρι ήταν η ΚΠΡ, το 1981. Ο λονδρέζικος σύλλογος μάλιστα ήταν και ο πρώτος που αφαίρεσε το τεχνητό χόρτο επτά χρόνια αργότερα. Η τελευταία ομάδα που αφαίρεσε τον πλαστικό χλοοτάπητα από την έδρα της ήταν η Πρέστον, το 1994, ενώ από την επόμενη χρονιά η χρήση τους απαγορεύτηκε στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, έπειτα από τραυματισμούς και προβλήματα στην κίνηση της μπάλας. 
*Πηγή: England365.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: