Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μπορείτε; Απόδειξη!!

Γράφει ο  Βασίλης Μάστορας

Σήμερα θα πληροφορηθούμε τις οριστικές αποφάσεις που θα πάρει για το πρωτάθλημα ο αρμόδιος υπουργός για τον αθλητισμό κ. Κοντονής με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση έχει ήδη ληφθεί και απλώς θα επισημοποιηθεί μετά από τη συνάντηση που θα έχει ο κ. Κοντονής με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η χθεσινή τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού σε συνδυασμό με την πρόσφατη δημόσια θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη  κ. Πανούση με θέμα τη βία  «με το που θα γίνει κάτι, σταμάτα το πρωτάθλημα γιατί έτσι θα δείξεις ότι υπάρχει πολιτεία» δείχνουν ότι είναι δεδομένη η διακοπή του πρωταθλήματος. Σαφώς και δεν θα αποτελέσει είδηση μία τέτοια απόφαση καθώς πριν από λίγους μήνες το ίδιο έκανε και ο κ. Ανδριανός με αφορμή τον θάνατο φιλάθλου στην Κρήτη. Ούτε βεβαίως εκτιμώ ότι θα σκιαχτούν οι παράγοντες απλώς επειδή δεν θα διεξαχθεί μία αγωνιστική. Το καρκίνωμα της βίας και της διαφθοράς, στο σώμα του ελληνικού ποδοσφαίρου, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια οπότε η θεραπεία είναι μία πολύ σοβαρή υπόθεση. Μακάρι τα πράγματα να ήταν απλά και να λύνονταν με την διακοπή των αθλητικών εκδηλώσεων στο ποδόσφαιρο για μία-δύο αγωνιστικές.

Η βία είναι ένα κομμάτι που πρέπει να γιατρευτεί, αλλά με δεδομένο ότι οι ρίζες της πλέον δεν είναι μόνο αθλητικές, αλλά και κοινωνικές είναι δύσκολο  να μπουν οι κανόνες μέσα σε μία νύκτα. Εάν η νέα κυβέρνηση έχει προβληματιστεί επί του θέματος σοβαρά τους προηγούμενους μήνες και όχι απλώς επί χάρτου, ας βάλει μπροστά τα μέτρα εκείνα που πιστεύει ότι θα φέρουν αποτέλεσμα. Καιρός για χάσιμο πλέον δεν υπάρχει, ούτε βεβαίως για τη σύσταση επιτροπών και την κατάθεση νέων προτάσεων. Το κακό έχει παραγίνει και η αθλητική κοινωνία είναι πλέον αηδιασμένη μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν.

Το σημαντικότερο πάντως είναι να καθαρίσει ο αθλητισμός από κάθε είδους παράνομους που πιθανών να έχουν φωλιάσει σ’ αυτό τον χώρο, ενθαρρυμένοι από την ατιμωρησία. Διότι εάν πάλι η Κυβέρνηση προχωρήσει σε παραινέσεις και νουθεσίες προς τους παράγοντες θα κάνει μία τρύπα στο νερό. Δυναμική και αποφασιστικότητα χρειάζεται και όχι «χαϊδολογήματα». Σ’ αυτή την χώρα και οι πλέον ανυποψίαστοι έχουν καταλάβει τι φταίει. Ποιοι είναι οι θύτες και ποιοι τα θύματα. Ας πάει λοιπόν ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του για να αναπνεύσει το ποδόσφαιρο. Και το… σκαμνί όλοι το φοβούνται.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: