Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Κρατάμε το ανακάτεμα στα χαφ!

Γράφει ο  Κώστας Πετρωτός
Θα είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς ότι ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε ολοκληρωτικά την αγωνιστική κρίση επειδή πέτυχε μία ευρεία σε σκορ νίκη στην Βέροια. Χρειάζονται αρκετές ακόμη αποδείξεις για να πείσει ο Δικέφαλος ότι έχει αφήσει πίσω του το καταστροφικό δίμηνο που τον έστειλε εκτός διεκδίκησης τίτλου νωρίς-νωρίς μέσα στο 2015.

Για να είμαστε ειλικρινείς, όλοι περιμένουν μία ακόμη δόση ηρεμίας στο ματς με τον Εργοτέλη και στη συνέχεια το πραγματικό κρας τεστ με τον Παναθηναϊκό.

Ωστόσο, το να προσπεράσουμε έτσι απλά το χθεσινό ματς στη Βέροια θα είναι σαν να πάμε στο άλλο άκρο. Σα να κλείνουμε τα μάτια και να μην βλέπουμε κάποια θετικά στοιχεία που εμφάνισε χθες η ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Καταρχήν, η βελτίωση στην ατομική απόδοση αρκετών παικτών ήταν εμφανέστατη. Το παράδειγμα του Σκόνδρα που μεταμορφώθηκε σε Ρατς και μοίραζε ασίστ από την κακή του πλευρά είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Και δεν ήταν ο μόνος. Όλοι ήταν, τουλάχιστον, ένα κλικ πάνω σε σχέση με τα στάνταρ των τελευταίων εβδομάδων, με εξαίρεση τον Κόστα που είναι σαφές ότι χρειάζεται κι άλλο χρόνο. Τουλάχιστον έχει την εμπειρία και σ’ αυτή τη φάση, που ακόμη δεν έχει βρει την φόρμα του, κάνει τα απολύτως απαραίτητα.

Πάμε και σε κάτι άλλο. Για μένα το πιο σημαντικό στοιχείο του χθεσινού ματς. Από την ενδεκάδα που παρέταξε ο Αναστασιάδης και κυρίως τους ρόλους που μοίρασε σε συγκεκριμένους παίκτες , φαίνεται ότι ο τεχνικός του ΠΑΟΚ προβληματίστηκε πολύ το τελευταίο διάστημα. Και ως εκ τούτου έψαξε να βρει τι μπορούσε να αλλάξει για να ανακτήσει η ομάδα του  ορισμένα από τα στοιχεία που είχε στην αρχή της περιόδου.

Η κίνηση να βάλει τον Παπαγιαννόπουλο-για πρώτη φορά στην καριέρα του-σε ρόλο αμυντικού μέσου, να προωθήσει τον Κάτσε ως… ελεύθερο κόφτη στην ζώνη της αντίπαλης άμυνας και να αφήσει τον Νομπόα να ασχολείται με τον οργανωτικό κομμάτι, προσέδωσε τρομερά οφέλη στους φιλοξενούμενους.

Οι στόπερ της Βέροιας, ειδικά στο πρώτο μέρος, αισθανόταν συνεχώς την πίεση των παικτών του ΠΑΟΚ, έκαναν αρκετά λάθη και ο ΠΑΟΚ έβγαινε με ταχύτητα και ξεκάθαρο πλάνο στις αντεπιθέσεις. 

Βοήθησε μία ακόμη κίνηση. Η επιλογή του Αναστασιάδη να κρατήσει τον Περέιρα μέσα στην περιοχή και όχι να τον ταλαιπωρεί στα άκρα ήταν καταλυτική για την εξέλιξη του αγώνα. Στην πρώτη φάση που βρέθηκε σε θέση βολής εκτέλεσε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. 

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Νομπόα, υπήρχαν φάσεις που οι κινήσεις του έμοιαζαν βγαλμένες από πρωτάθλημα άλλου επιπέδου (ειδικά μία ασίστ στον Μακ που κακώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ στα μέσα του πρώτου μέρους).

Είναι ξεκάθαρο ότι πάνω του μπορεί να χτιστεί ο νέος ΠΑΟΚ. Και μέλημα του Σαββίδη, του Αγγελίδη και όποιου άλλου ασχοληθεί με τη συγκρότηση του νέου πλάνου είναι στον άξονα της ομάδας να βρεθούν και άλλοι τέτοιοι παίκτες.

Κλείνοντας, ας υπογραμμίσουμε και τις ουκ ολίγες φάσεις που έκανε η Βέροια προς το τέλος του ματς. Είναι ένα καμπανάκι για την αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Γιατί αν κάποια στιγμή γινόταν το 2-3, το φινάλε του αγώνα δεν θα ήταν για καρδιακούς.     

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: