Το Μουσείο Μπάσκετ ΧΑΝΘ επισκέφτηκε σήμερα Τρίτη (24/2) η ομάδα μπάσκετ του ΑΡΗ.
Το «παρών» έδωσαν οι καλαθοσφαιριστές (πλην του Γιάννη Καραθανάση ο οποίος έκανε πρόγραμμα αποθεραπείας, λόγω των ενοχλήσεων στο γαστροκνήμιο) και το τεχνικό τιμ της ομάδας. Οι «κιτρινόμαυροι» ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου από τον Εθελοντή – Υπεύθυνο του Μουσείου, Γιωργή Μπουσβάρο. Οι ξένοι παίκτες της ομάδας έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για να συγκεντρώσουν πληροφορίες για την Ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και το έκαναν με τη βοήθεια από την υπεύθυνη μετάφρασης ξεναγήσεων, Μαντώ Τσάτσαρη.
Παρών ήταν και ο διευθυντής τμήματος φυσικής αγωγής της ΧΑΝΘ, Γιώργος Πετρίδης. Μετά το τέλος της ξενάγησης, παίκτες και προπονητές του ΑΡΗ υπέγραψαν στο βιβλίο επισκεπτών της ΧΑΝΘ και οι ιθύνοντες του Μουσείου πρόσφεραν σε όλους από ένα αναμνηστικό δώρο.
Ο προπονητής του ΑΡΗ, Δημήτρης Πρίφτης, δήλωσε για την επίσκεψη της ομάδας στο Μουσείο: «Τη θεωρούσα υποχρέωσή μου αυτήν την επίσκεψη και για τους Έλληνες παίκτες και για τους ξένους, να έρθουν να δουν από κοντά μία πολύ σοβαρή, ανιδιοτελή και σημαντική δουλειά για το ελληνικό μπάσκετ και δη αυτό της Θεσσαλονίκης Υπάρχει ένα πολύ όμορφα ταξινομημένο και μαζεμένο υλικό. Ήταν πολύ μεγάλη μας χαρά που ήρθαμε να το δούμε από κοντά σαν ομάδα».
Αναφορικά με το έντονο ενδιαφέρον που έδειξαν οι ξένοι παίκτες της ομάδας, ο Δημήτρης Πρίφτης σχολίασε: «Γενικά οι ξένοι παίκτες μας έχουν διάθεση για μάθηση και για να γνωρίσουν καινούργια πράγματα. Σχεδόν όλοι τους έχουν επισκεφθεί την Ακρόπολη, το Μουσείο της, το Καλλιμάρμαρο. Είναι παιδιά που έχουν στα ρεπό τους έχουν ταξιδέψει στην Αθήνα και να δουν αυτά τα σημαντικά μνημεία του πολιτισμού μας».
Ο κόουτς του ΑΡΗ έκανε ένα σχόλιο και για τον προσεχή αγώνα με την ΑΕΝΚ Δημουλάς (28/2, 5μ.μ.): «Είναι μια ομάδα που έχει αρκετές μεταβολές στο ρόστερ της. Υπάρχουν κάποιοι βασικοί πυλώνες στον τρόπο που παίζει και που στηρίζει το παιχνίδι της. Εμείς όπως κάθε εβδομάδα κάνουμε τη δουλειά μας και θα πάμε να αγωνιστούμε και σ’ αυτό το ματς για το καλύτερο».