Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Δέδας: «Κρατάμε το χειροκρότημα του κόσμου»

Για την αποτυχημένη προσπάθεια του ΠΑΟΚ να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ μίλησε στο Αθλητικό Metropolisκαι την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο Γιώργος Δέδας.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Αυτό που κρατάμε είναι το ότι πήγαμε το ματς στο ένα σουτ απέναντι σε μια ομάδα που είναι επιπέδου Ευρωλίγκας. Το ότι καταφέραμε να γυρίσαμε αυτό το ματς από εκεί που χάναμε με 12 πόντους λέει πολλά για την ψυχοσύνθεση αυτής της ομάδας».

Για το αν αισθάνονται άτυχοι: «Σίγουρα ο παράγων τύχη παίζει ρόλο αλλά πιο πολύ αυτό που μετράει πιο πολύ είναι η ικανότητα. Το ότι βρέθηκε ο Γιάνκοβιτς να σουτάρει μόνος του είναι κυρίως θέμα ικανότητας. Όπως το έχω ξαναπεί τέτοια σουτ έχουν μια γλυκιά ευθύνη».

Για την αστοχία του ΠΑΟΚ στο α’ μέρος: «Στο α’ μέρος είμασταν πολύ άστοχοι. Είχαμε 0/11 σουτ/ Στο β’ είπαμε ότι και στατιστικά να το δεις, δεν γίνεται κάποια σουτ θα μπουν και όντως έτσι έγινε. Ο Παναθηναϊκός, όμως, είναι μια ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί ένα προβάδισμα 12 πόντων. Και μόνο το γεγονός ότι τον αναγκάσαμε να μην παίξει όπως έπαιζε και ενδεχομένως να χαλαρώσει σημαίνει πολλά».

Για το αν θεωρεί πως ήταν μια χαμένη ευκαιρία για έναν τίτλο: «Ήταν μια πράγματι μια χαμένη ευκαιρία, με δεδομένο πως ήταν ένα νοκ άουτ ματς εντός έδρας και ο αντίπαλος στον τελικό είναι μια ομάδα που δεν θεωρείται πρώτης γραμμής. Ήταν μια χαμένη ευκαιρία, όμως, μας μένει το χειροκρότημα του κόσμου, σε ένα γήπεδο που αν και έχανε η ομάδα σε όλο το παιχνίδι δεν έγινε τίποτα».

Για τον κόσμο: «Οι μεγάλες ομάδες πρέπει να έχουν βάση κόσμου. Το ευχάριστο για μας είναι πως κάθε χρόνο αυξάνεται και η προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο και τα διαρκείας. Φέτος είναι η μεγαλύτερη προσέλευση των τελευταίων χρόνων. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος εκτιμά την προσπάθεια που γίνεται, ξέρει τις συνθήκες και βλέπει ότι δεν παρατάμε ούτε ένα ματς».
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: