Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γκαλάς μέχρι το 2013!!

Την επέκταση του συμβολαίου του με την Τότεναμ, υπέγραψε ο Γουίλιαμ Γκαλάς. Ο Γάλλος αμυντικός, έβαλε έτσι τέλος στα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από το Λονδίνο το καλοκαίρι.
Όπως ανέφερε και στο επίσημο site της, η ομάδα του Χάρι Ρέντναπ, θα κρατήσει τον πρώην άσο της Άρσεναλ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για ακόμα 2 χρόνια. Ο Γκαλάς, έχει κάνει 28 εμφανίσεις με τη φανέλα των Λονδρέζων, φορώντας και το περιβραχιόνιο του αρχηγό σε αρκετούς αγώνες.

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά!

Επεισόδια και στην… Ισπανία, και το ματς της Ράγιο με την Μπέτις εξελίχθηκε σε αρένα! Οι οπαδοί των δυο ομάδων προκάλεσαν πολλές ζημιές πριν την αναμέτρηση, υπήρξαν τραυματίες, αλλά και συλλήψεις.
Ανησυχία και στην Ισπανία μετά τα σοβαρά επεισόδια στο ματς της Ράγιο με την Μπέτις. Μια ώρα πριν το ματς, οπαδοί των δυο συνεπλάκησαν, με την αστυνομία να είναι ανήμπορη να αντιδράσει, ενώ από τύχη γλίτωσαν οι αστυνομικοί, αφού περιπολικό τυλίχθηκε στις φλόγες. Πολλές υλικές ζημιές, αρκετοί ελαφρά τραυματίες, ενώ η αστυνομία συνέλαβε έναν, αν και οι κάμερες θα βοηθήσουν στη σύλληψη περισσοτέρων…

Και οι... νεκροί, είδαν!!

Οι οπαδοί της Ντεπορτίβο Κουκουτά στην Κολομβία, υποστήριξαν την ομάδα τους στον αγώνα με την Εβιγκάντο, παρέα με το φέρετρο και τον νεκρό Κρίστοφερ Σαγκουίνο, οπαδό της ομάδας που πυροβολήθηκε μερικές μέρες πριν!
Ο 17χρονος οπαδός των «κοκκινόμαυρων», ήταν μέλος του πιο φανατικού συνδέσμου της Κολομβιανής ομάδας, αλλά δολοφονήθηκε ενώ έπαιζε μπάλα, το περασμένο Σάββατο. Οι φανατικοί οπαδοί της Ντεπορτίβο, βρήκαν την ευκαιρία να μπουν στο γήπεδο στα τελευταία λεπτά και να περάσουν απαρατήρητοι από τα αστυνομικά μπλόκα, κουβαλώντας το φέρετρο, με τον άτυχο νεαρό μέσα.
Ο υπεύθυνος της αστυνομίας, Αλβάρο Πίκο, τόνισε για το γεγονός: «Ήταν ένα ασυνήθιστο συμβάν και ήμασταν πραγματικά έκπληκτοι μόλις το πληροφορηθήκαμε. Αυτό που ξέρουμε σίγουρα, είναι πως μερικά άτομα από το σύνδεσμο, μόλις άνοιξαν οι θύρες στο τέλος του αγώνα, βρήκαν την ευκαιρία να εισέλθουν. Ποτέ δεν πιστεύαμε πως θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο».

Αποδέχτηκε τις ποινές η Άρσεναλ!!

Δεν θα προχωρήσει τελικά σε έφεση η Άρσεναλ για τις ποινές που επέβαλε η UEFA στον Αρσέν Βενγκέρ και τον Σαμίρ Νασρί μετά τον αγώνα κόντρα στην Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «κανονιέρηδες» γνώρισαν τον αποκλεισμό από τους «μπλαουγκράνα» στην ήττα με 3-1 στη Βαρκελώνη, αφού είχε προηγηθεί μία φάση που συζητήθηκε πολύ. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι λίγο μετά την επίτευξη του γκολ της ισοφάρισης, αποβλήθηκε όταν σούταρε την μπάλα σε μία φάση που προηγουμένως ο διαιτητής είχε ανακόψει με σφύριγμα για οφσάιντ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από πλευράς φιλοξενούμενων και η «καμπάνα» της UEFA ήχησε λίγες μέρες αργότερα. Ο Αλσατός τεχνικός αντιτάχθηκε στην απόφαση χαρακτηρίζοντας δικτατορική την συμπεριφορά της Ομοσπονδίας και επιφυλάχθηκε για έφεση, κάτι τελικά που δεν έγινε με το θέμα να λήγει εκεί σύμφωνα με την ανακοίνωση της Άρσεναλ:

«Η Άρσεναλ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση για τις ποινές των Αρσέν Βενγκέρ και Σαμίρ Νασρί. Και οι δύο τιμωρήθηκαν με ποινή μίας αγωνιστικής για ανάρμοστη συμπεριφορά και ο Αρσέν Βενγκέρ επίσης με χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, μετά τον αποκλεισμό μας από την Μπαρτσελόνα».

Κάντε μας τη χάρη…!!

Με το «βλέμμα» της πρωτοπόρου Εθνικής μας ομάδας… πάνω τους, Ισραήλ και Γεωργία κοντράρονται στο Τελ Αβίβ και δεν θέλουν -σε καμία περίπτωση- να της κάνουν τη χάρη και να έρθουν ισόπαλες.

Τουρκία-Αυστρία, Εσθονία-Σερβία και Σουηδία-Μολδαβία τα ματς που ξεχωρίζουν για τα προκριματικά του EURO 2012.

1ος όμιλος

Τουρκία-Αυστρία (20:30)

Θα σου… βγάλω τα μάτια! Αφού «έβγαλαν τα μάτια τους», Τουρκία και Αυστρία θα επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο η μία στην άλλη, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει… σχεδόν τα πάντα στη «μάχη» για τη 2η θέση του 1ου ομίλου. Οι γείτονες έχασαν «στα καπάκια» από Γερμανία και Αζερμπαϊτζάν, αλλά αν η ήττα από τα «πάντσερ» ήταν… στο πρόγραμμα, η ήττα από τους Αζέρους τους «έμπλεξε» για τα καλά! Ο Χίντινγκ δεν υπολογίζει στους Εμρέ και Κίβρακ. Στον αντίποδα, οι Αυστριακοί έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν στη βαθμολογία, χάνοντας, εντός έδρας, από το Βέλγιο, και θα πρέπει να μην χάσουν από τους Τούρκους αν θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν… Ο Σάαρνερ εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με το Βέλγιο και θα αγωνιστεί κανονικά.

Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν (21:45)

Να η ευκαιρία! Μετά το σπουδαίο «διπλό» στην Αυστρία, το Βέλγιο έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μπει και μάλιστα, πολύ δυνατά, στη διεκδίκηση της 2ης θέσης του ομίλου. Φυσικά, θα πρέπει να επικρατήσει του -θεωρητικά- αδύναμου Αζερμπαϊτζάν, πετυχαίνοντας την πρώτη, εντός έδρας, νίκη του. Τραυματίες για τους γηπεδούχους είναι οι Φερμάελεν, Λεγκέαρ, Φελαϊνί και Ντεσάχτ. Από την άλλη, τους Αζέρους μόνο… light δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας της Τουρκίας! Το Αζερμπαϊτζάν, λοιπόν, θα παίξει για το γόητρο του και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η νίκη επί των γειτόνων δεν ήταν απλό… πυροτέχνημα.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Γερμανία 15
Βέλγιο 7
Αυστρία 7
Τουρκία 4
Αζερμπαϊτζάν 3
Καζακστάν 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Αυστρία-Γερμανία
Καζακστάν-Αζερμπαϊτζάν
Βέλγιο-Τουρκία

3ος όμιλος

Εσθονία-Σερβία (21:30)

Θα πάρει… το αίμα της πίσω ή θα 'χουμε πάλι τα ίδια; Πολύ ενδιαφέρον ματς στο Ταλίν, με την Εσθονία να υποδέχεται τη Σερβία και να θέλει να επαναλάβει τον προ έξι μηνών θρίαμβό της, όταν είχε κάνει την τεράστια έκπληξη, επικρατώντας 3-1 στο Βελιγράδι! Και φυσικά, αν καταφέρει να νικήσει ξανά τους Σέρβους, θα μπορεί -και γιατί όχι;- να ελπίζει σε κατάκτηση της 2ης θέσης στον 3ο όμιλο, αφού η 1η είναι «καπαρωμένη» από την Ιταλία. Τραυματίας είναι ο Ζέντζοφ, ενώ επανέρχεται ο Παρέικο. Στον αντίποδα, η Σερβία δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, αφού έχει κερδίσει μόνο τα Νησιά Φερόες και τη Βόρεια Ιρλανδία στα πέντε πρώτα παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να έχει μείνει πολύ πίσω… Περιθώρια για άλλη γκέλα δεν υπάρχουν για τους Σέρβους, οι οποίοι χρειάζονται νίκη και μόνο νίκη. Η Σερβία θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες, Γιοβάνοβιτς και Μρντα.

Βόρεια Ιρλανδία-Σλοβενία (19:45)

Εδώ είμαστε! Ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της Τρίτης διεξάγεται στο Μπέλφαστ. Η Βόρεια Ιρλανδία φιλοξενεί τη Σλοβενία και θέλει να ξαναμπεί στο «κόλπο» της 2ης θέσης, αφού η ισοπαλία με τα Νησιά Φερόες και η ήττα από τη Σερβία την άφησε πίσω… Η Σλοβενία, από την άλλη, θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της από τους Βορειοιρλανδούς. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μοναδικό… μελανό αποτέλεσμα των Σλοβένων στη μέχρι στιγμής παρουσία τους στα προκριματικά.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Ιταλία 13
Σλοβενία 7
Σερβία 7
Εσθονία 6
Βόρεια Ιρλανδία 5
Νησιά Φερόες 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Νησιά Φερόε-Σλοβενία
Ιταλία-Εσθονία

Τρίτη, 7/6

Νησιά Φερόε-Εσθονία

4ος όμιλος

Ρουμανία-Λουξεμβούργο (20:45)

Και… τώρα τρέχει… Το θέμα, όμως, είναι ότι δύσκολα προλαβαίνει! Η Ρουμανία υποδέχεται το Λουξεμβούργο και θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, ώστε να διατηρήσει «ζωντανές» τις όποιες ελπίδες έχει για τη 2η θέση. Στα αξιοσημείωτα, η επανεμφάνιση του Μούτου στην εθνική μετά από 1,5 χρόνο…

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Γαλλία 12
Λευκορωσία 8
Αλβανία 8
Βόσνια-Ερζεγοβίνη 7
Ρουμανία 2
Λουξεμβούργο 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Ρουμανία-Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Λευκορωσία-Γαλλία

Τρίτη, 7/6

Λευκορωσία-Λουξεμβούργο
Βοσνία-Ερζεγοβίνη-Αλβανία

5ος όμιλος

Ολλανδία-Ουγγαρία (21:30)

Κι άλλη «τεσσάρα»; Σε διάστημα πέντε ημερών, Ολλανδία και Ουγγαρία τίθενται και πάλι αντιμέτωπες, μετά την άνετη νίκη 4-0 των «οράνιε» στη Βουδαπέστη. Οι Ολλανδοί συνέχισαν την πορεία τους προς την κατάκτηση της 1ης θέσης, έχοντας, πλέον, πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Απέναντι στην Ουγγαρία, οι φιναλίστ του πρόσφατου Μουντιάλ θέλουν άλλη μία νίκη, ώστε να αυξήσουν τη διαφορά τους στους 9 βαθμούς από τους διώκτες τους και να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στον όμιλο. Τραυματίες είναι οι Στεκέλενμπουργκ, Χούντελαρ, Γιένσεν, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν και Ανίτα. Στον αντίποδα, η Ουγγαρία έχει νικήσει τις Φιλανδία, Σαν Μαρίνο και Μολδαβία, έχοντας στόχο τη 2η θέση, η οποία θα κριθεί τον Σεπτέμβριο, όταν και θα φιλοξενήσει τη Σουηδία. Απών από την αναμέτρηση με τους Ολλανδούς θα είναι ο Σζαλάι.

Σουηδία-Μολδαβία (20:00)

Την ισόβαθμή της -στους έξι βαθμούς- Μολδαβία υποδέχεται η Σουηδία και φιλοδοξεί να πετύχει την 3η νίκη της στα προκριματικά. Οι Σκανδιναβοί έχουν νικήσει την Ουγγαρία και το Σαν Μαρίνο εντός έδρας, χωρίς να δεχθούν γκολ, ενώ έχουν χάσει από την Ολλανδία. Η Σουηδία χρειάζεται τη νίκη, προκειμένου να πλησιάσει στο στόχο της 2ης θέσης. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει η Σουηδία, καθώς τιμωρημένος είναι ο Μέλμπεργκ, ενώ θα απουσιάσουν και οι τραυματίες Μαϊστόροβιτς, Σαφάρι, Σβένσον και Τοϊβόνεν. Η Μολδαβία, από την άλλη, έχει επικρατήσει των δύο εύκολων ομάδων του 5ου ομίλου, της Φινλανδίας και του Σαν Μαρίνο, ενώ έχει χάσει από την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Ολλανδία 15
Ουγγαρία 9
Σουηδία 6
Μολδαβία 6
Φινλανδία 3
Σαν Μαρίνο 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Σαν Μαρίνο-Φινλανδία
Μολδαβία-Σουηδία

Τρίτη, 7/6

Σαν Μαρίνο-Ουγγαρία
Σουηδία-Φινλανδία

6ος όμιλος

Ισραήλ-Γεωργία (19:05)

«Κόψτε» το… στη μέση! Μετά τη σπουδαία της νίκη επί της Κροατίας, η Γεωργία… μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση ακόμα και της πρωτιάς στον όμιλο της Εθνικής μας. Οι Γεωργιανοί παραμένουν αήττητοι και αν καταφέρουν να φύγουν με το «τρίποντο» από το Ισραήλ, θα ανέβουν στην 1η θέση του 6ου ομίλου. Εκτός έδρας έχουν δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1, με αντιπάλους την Ελλάδα και τη Λετονία, ενώ παραμένουν αήττητοι σε 10 παιχνίδια με τον Κετσπάγια στο πάγκο τους. Οι γηπεδούχοι Ισραηλινοί, στον αντίποδα, χρειάζονται τη νίκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι ελπίδες τους για κάτι καλό θα περιορισθούν σημαντικά… Την Ελλάδα τη βολεύει η ισοπαλία στο εν λόγω ματς, οπότε… καλώς να έρθει.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

ΕΛΛΑΔΑ 11
Κροατία 10
Γεωργία 9
Ισραήλ 7
Λετονία 4
Μάλτα 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 4/6

ΕΛΛΑΔΑ-Μάλτα
Λετονία-Ισραήλ
Κροατία-Γεωργία

9ος όμιλος

Τσεχία-Λιχτενστάιν (18:30)

Οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί και… δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο… σακούλι τους. Οι Τσέχοι… λίγο έλειψε να κάνουν τη «ζημιά» στην Ισπανία, αλλά δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το 1-0, με το οποίο προηγήθηκαν. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Στάινερ, Μπέτναρ και Χόλεκ. Το Λιχτεστάιν είναι -σαφώς- η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και θα παλέψει για να κερδίσει έστω… έναν βαθμό. Έχει φτάσει τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Η τελευταία νίκη του ήταν επί της Ισλανδίας τον Οκτώβριο του 2007.

Λιθουανία-Ισπανία (21:45)


Το νικηφόρο σερί των Ιβήρων φιλοδοξούν ότι θα «σπάσουν» οι Λιθουανοί, το έργο τους, ωστόσο, μόνο εύκολο δεν είναι… Η Ισπανία συνέχισε την αήττητη πορεία της για το Euro 2012 κερδίζοντας δύσκολα, όμως, την Τσεχία. Μετά την ήττα από την Ελβετία στην 1η αγωνιστική, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ισπανοί μετρούν οκτώ συνεχόμενες νίκες σε επίσημα παιχνίδια. Σε προκριματικούς αγώνες έχουν 18 συνεχόμενες νίκες, ενώ δεν έχουν χάσει σε 23 παιχνίδια για προκριματικά κάποιας διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

Ισπανία 12
Τσεχία 6
Σκωτία 4
Λιθουανία 4
Λιχτενστάιν

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 4/3

Λιχτενστάιν-Λιθουανία

Σε απολογία ο Μπαλοτέλι για τα… βελάκια!!

Ο Μάριο Μπαλοτέλι δεν βάζει μυαλό. Λίγες ημέρες μετά την ανόητη αποβολή του στον επαναληπτικό των «16» του Europa League απέναντι στη Ντιναμό Κιέβου, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι «ξαναχτύπησε» πετώντας τουλάχιστον ένα βελάκι σε παίκτη της ομάδας Νέων του συλλόγου, χωρίς να τραυματιστεί κάποιος.

Η διοίκηση των «πολιτών» κάλεσαν τον 20χρονο Ιταλό επιθετικό για εξηγήσεις γύρω από το περίεργο συμβάν, προτού αποφασιστεί αν και πώς θα τιμωρηθεί για την πράξη του.

Ορίστηκε ο τελικός Κυπέλλου Αγγλίας!!

Στις 14 Μαΐου και 17:00 ώρα Ελλάδος θα γίνει η σέντρα στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, μιας και πήγε νωρίτερα του προγραμματισμένου λόγω του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η UEFA απαίτησε να μην γίνει αγώνας στο Γουέμπλεϊ δύο εβδομάδες πριν τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 28 Μαΐου και έτσι η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τήρησε ευλαβικά τις προθεσμίες των 14 ημερών ορίζοντας το δικό της τελικό στις 14 Μαΐου.

Το ίδιο Σαββατοκύριακο θα έχει και πρωτάθλημα με τους αγώνες να ξεκινούν το Σάββατο στις 14:45 και την Κυριακή στις 18:00 (ώρα Ελλάδος), οπότε την ώρα του τελικού τα βλέμματα θα είναι στραμμένα όλα στο Γουέμπλεϊ.
Φυσικά θα αναβληθούν οι αγώνες πρωταθλήματος των δύο φιναλίστ.

Καβαλιώτης ο Γκαρσία!!

Ένα βήμα από την πρώτη μεταγραφική κίνηση βρίσκεται η Καβάλα. Οι φήμες λένε πως οι «αργοναύτες» έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία με τον Πίτου Γκαρσία του Ηρακλή.

Το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή του Γηραιού λήγει το καλοκαίρι και μάλιστα η Καβάλα είχε ενδιαφερθεί να αποσπάσει την υπογραφή του από τον Ιανουάριο. Τότε όμως ο Αργεντινός μέσος είχε αρνηθεί διακριτικά χωρίς όμως να κλείσει την πόρτα ενόψει καλοκαιριού.

Τώρα όμως αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των Καβαλιωτών και σύμφωνα με την έντονη φημολογία που επικρατεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης, ο Πίτου έχει συμφωνήσει να φορά την φανέλα της Καβάλας και μάλιστα έχει υπογράψει και προσύμφωνο, κάτι που του επιτρέπεται αφού το συμβόλαιο του τελειώνει την 1η Ιουλίου του 2011.

Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής όμως δεν επιβεβαιώνει τις φήμες αυτές.
Πηγή: sport-fm.gr

Υπάρχουν… Ελπίδες!

Με την νίκη έφυγε η Εθνική Ελπίδων από το Βέλγιο, όπου και επικράτησε με 1-0 του αντίστοιχου συγκροτήματος σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Μπέρινγκεν, χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ποτουρίδη. Ανώτερες σε όλη την διάρκεια του ματς, οι Ελπίδες της χώρας μας έδειξαν πως υπάρχει μέλλον αφού έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης.

Η ελληνική ομάδα μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και θα μπορούσε να είχε προηγηθεί από το πρώτο ημίχρονο αν οι Γιάννου και Χρυσοφάκης ήταν πιο προσεκτικοί στις τελικές τους προσπάθειες.

Το γκολ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο όταν και ο Γιάννου ανατράπηκε από τον αμυντικό των Βέλγων, Ντε Μποκ μέσα στην περιοχή, ο Ποτουρίδης ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι, κάνοντας το 0-1. Στην συνέχεια, οι διεθνείς ανέβασαν ρυθμούς θέλοντας να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αλλά οι ευκαιρίες που είχαν δεν έβρισκαν στόχο. Οι Βέλγοι δεν απείλησαν ιδιαίτερα με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να παίρνει την νίκη.

Οι συνθέσεις:

Βέλγιο:
Καμίνσκι, Κουλς (61΄ Λαγκουρέ), Μπουγιάτα, Βάουτενς, Ντε Μποκ, Βαν Ακερ (88΄ Καμπασέλε), Βαν Ενο (61΄ Καβέντα), Σάγκλικ (61΄ Ανγκέλι), Μπεντέκε, Ντε Μπρούιν (81΄ Λαμπίλ), Ελ Γκανάσι

Ελλάδα: Λάμπρου, Σκόνδρας, Ποτουρίδης (59΄ Σοϊλέδης), Παπαδόπουλος, Μανωλάς, Πέτσος (85΄ Τσίτας), Χρυσοφάκης (64΄ Βασιλόγιαννης), Λαγός, Γιάννου (77΄ Τσουμάνης), Φορτούνης (77΄ Καρέλης), Καραγκούνης (59΄ Μητρόπουλος)

Φέργκιουσον: «Χάσιμο χρόνου τα ‘εθνικά΄ φιλικά»

Κανένα απολύτως λόγο να γίνονται φιλικά παιχνίδια μεταξύ εθνικών ομάδων δεν βρίσκει ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, που δεν παραλείπει πάντως να δηλώσει λάτρης των επίσημων εθνικών ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

Η Αγγλία έδωσε επίσημο αγώνα με την Ουαλία, και έπειτα ο Φάμπιο Καπέλο αφοιύ άφησε πέντε πρωτοκλασάτους παίκτες να επιστρέψουν στις ομάδες τους και ανάμεσά τους και τον Γουέιν Ρούνεϊ, θα έχει την ομάδα στη διάθεση του λίγες μέρες ακόμη. Ο λόγος είναι το φιλικό με την Γκάνα την Τρίτη.

Ο Φέργκιουσον όμως δεν βλέπει το λόγο για κάτι τέτοιο. «Είμαι λάτρης των μεγάλων εθνικών διοργανώσεων. Οι ποδοσφαιριστές πρέπει φυσικά να αγωνίζονται τόσο στο Euro όσο και στο Μουντιάλ. Τα φιλικά παιχνίδια όμως είναι απλά χάσιμο χρόνο και δεν θα σταματήσω να το πιστεύω αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σκωτσέζος τεχνικός επεξηγώντας:

«Είναι από τη μία λογικό να θέλει ο προπονητής να έχει για έξι και εφτά μέρες τους παίκτες κοντά του για να περάσει τη φιλοσοφία του. Όταν όμως μετά τον επίσημο αγώνα αφήνεις πολλούς πρωτοκλασάτους παίκτες να αποχωρούν, τότε πράγματι δεν έχει κανένα νόημα το επιπλέον φιλικό και οι επιπλέον μέρες προπόνησης. Επειδή δεν έχεις στα χέρια σου την ομάδα που θέλεις».

Συλλυπητήρια σε Τσιρίλο

Το δικό του δράμα ζει ο Μπρούνο Τσιριλο καθώς ενημερώθηκε ότι πέθανε ο πατέρας του  και αμέσως ταξίδεψε για την Ιταλία προκειμένου να παραστεί στην κηδεία του.
Ο ιταλός πήρε αδεία από την ΠΑΕ και βρίσκεται στην Ιταλία, από την στιγμή που  έμαθε τα δυσάρεστα νέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει τα εξης :
«Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θόδωρος Ζαγοράκης και το Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς τον Bruno Cirillo και τους οικείους του για τον απροσδόκητο θάνατο του πατέρα του Ιταλού ποδοσφαιριστή.Ο Bruno Cirillo αναχώρησε σήμερα για την πατρίδα του προκειμένου να παραβρεθεί στην κηδεία του πατέρα του».

Στα χέρια της PUMA , η μπουτίκ του ΠΑΟΚ

Στα χέρια της Puma πέρασε η μπουτίκ του ΠΑΟΚ , καθώς υπήρξε συμφωνία για το μάνατζμεντ και την διαχείριση της , από την γνωστή αθλητική εταιρεία.

Συγκεκριμένα υπογράφηκε σύμβαση μέχρι το καλοκαίρι του 2012 με τον ΠΑΟΚ να εξασφαλίζει άμεσα ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Ήδη έχουν ξεκινήσει  οι διαδικασίες της αλλαγής, αλλά ακόμα δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από τους ανθρώπους της  ΠΑΕ. Σήμερα ξεκίνησαν οι διαδικασίες στην  μπουτίκ του ΠΑΟΚ , προκειμένου να αλλάξουν τα πάντα. Παράλληλα όπως γίνεται γνωστό  όλο το υπαλληλικό προσωπικό που δούλευε στη μπουτίκ του ΠΑΟΚ, έχει απολυθεί.

Ιμπρα: «Στο χέρι μας ο τίτλος»

Την άποψη ότι η Μίλαν είναι αυτή τη στιγμή η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία εξέφρασε ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς. Μάλιστα, ο άσος των «ροσονέρι» πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία για την ομάδα του αν τελικά χαθεί ο τίτλος φέτος.

«Η Μίλαν είναι χωρίς αμφιβολία η κορυφαία ομάδα του ιταλικού πρωταθλήματος, αλλά τελευταία έχουμε κάνει πολλά λάθη. Μόνο εμείς θα φταίμε αν δεν κατακτήσουμε το φετινό πρωτάθλημα», δήλωσε ο Σουηδός επιθετικός στην «Gazzetta dello Sport».

«Το επερχόμενο ντέρμπι με την Ιντερ είναι πολύ σημαντικό. Είναι πιο σημαντικό από οποιοδήποτε άλλο. Εχω παίξει σε πολλά τέτοια ντέρμπι και ξέρω ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερο παιχνίδι», πρόσθεσε ο Ιμπραΐμοβιτς.
 

Ενίσχυση στον "Εθνικάρα" μέσω Che Guevara Club!!

Ο γνωστός σε όλη τη φίλαθλη Ελλάδα Γιάννης Μαντζουράνης ή Εθνικάρας, αντιμετωπίζει τον τελευταίο καιρό σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο πιο συμπαθής ίσως... φίλαθλος των Ελληνικών γηπέδων, ο οποίος έχει βρεθεί και έχει χειροκροτηθεί πολλές φορές στο γήπεδό μας, χρειάζεται οικονομική ενίσχυση για τη θεραπεία που θα χρειαστεί. Ήδη έχει ανοίξει λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα με αριθμό67531442 (ο αριθμός λογαριασμού έχει επιβεβαιωθεί) και όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μπορεί να περάσει από το Che Guevara Club. Φυσικά, μπορεί οποιοσδήποτε Σερραίος να καταθέσει από μόνος του όποιο ποσό επιθυμεί στο λογαριασμό. Τη Μεγάλη Τετάρτη, μάλιστα, θα γίνει φιλικός αγώνας στο Αιγάλεω ανάμεσα στους παλαιμάχους του Εθνικού και σε ομάδα επιλέκτων του ΠΣΑΠ για την ενίσχυση του Εθνικάρα.

Τον καλοβλέπει ο Π.Θεοδωρίδης!!

Ο Πανσερραϊκός δεν τρέφει ούτε καν ελπίδες για την παραμονή του στην κατηγορία, γι αυτό και οι άνθρωποι της ομάδας των Σερρών έχουν αρχίσει τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν.
Πρώτη κίνηση που θα κάνουν είναι αυτή του προπονητή, με τον....
Νίκο Παπαδόπουλο να είναι ο διακαής πόθος του Πέτρου Θεοδωρίδη. Ο τεχνικός της Ξάνθης αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από την ακριτική ομάδα, η  οποία φέρεται να έχει συμφωνήσει ήδη με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.
Πηγή: serraia.blogspot.com

Επιστρέφει σε 20 μέρες ο Ιντζάγκι!!!

Αν και είχε θεωρηθεί σίγουρο ότι χάνει τη σεζόν, ο Πίπο Ιντζάγκι επιστρέφει σε 20 μέρες και μπορεί να δώσει λύσεις στην προσπάθεια της Μίλαν για την κατάκτηση του Scudetto!

Θεραπεία στον Ρέμο με ξανθιά ο Τζιόλης!!!

Στον Αντώνη Ρέμο τα... έσπαγε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Αλέξανδρος Τζιόλης.
Θεραπεία στον Ρέμο με ξανθιά ο Τζιόλης
Ο διεθνής μέσος που πρόσφατα ξεκίνησε προπονήσεις μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό που είχε σε παιχνίδι της Εθνικής μας με τη Λετονία, δεν χάνει... ευκαιρία και ακολουθεί τη «θεραπεία» του και στα νυχτερινά κέντρα και κλαμπ της Αθήνας.
Οι φήμες που τον ήθελαν, πάντως, ζευγάρι με τη σεξοβόμβα Εύα Λάσκαρη δεν ισχύουν, αφού ο δανεικός από τη Σιένα στη Ρασίνγκ Σανταντέρ διεθνής, εθεάθη στο «Διογένης» με ξανθιά καλλονή αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Για την ιστορία, στο τραπέζι του Αλέξανδρου Τζιόλη βρέθηκε και ένας γνωστός Ολυμπιακός, ο Νίκος Βουρλιώτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να τον πικάρει για το γεγονός ότι έχει φορέσει τα πράσινα...
Πηγή: sportdog.gr

Ένα χρόνο χωρίς διπλό!!

Xωρίς νίκη παραμένει στο πρωτάθλημα της Super League μακριά από το γήπεδο της η ΑΕΛ. Μοναδική ομάδα χωρίς «διπλό» στο πρωτάθλημα, οι τρεις βαθμοί μακριά από την Λάρισα δεν έχουν έρθει σε κανένα παιχνίδι.
Ένα χρόνο χωρίς διπλό!
Οι «βυσσινί» παραμένουν ακόμα χωρίς νίκη εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα (0-6-7), ενώ νίκησαν για τελευταία φορά μακριά από την έδρα τους, στις 11 Απριλίου του 2010, στη Νέα Σμύρνη το Πανιωνίο.
Βέβαια πρέπει να αναφέρουμε οτι η ομάδα του κάμπου είχε κερδίσει τον Εθνικό στο γήπεδο του, για το Κύπελλο με γκολ του Σίμιτς, στις 26 Οκτωβρίου 2010. Αλλά αυτός, είναι άλλος θεσμός! Ένα από τα τελευταία της... χαρτιά για την παραμονή θα παίξει η ΑΕΛ την ερχόμενη Κυριακή (03/04), αγωνιζόμενη εκτός έδρας στο γήπεδο της Τούμπας, κόντρα στο ΠΑΟΚ, φιλοδοξεί να ξορκίσει την... κατάρα της και να κάνει το «διπλό» μετά από σχεδόν ένα χρόνο!
Αναλυτικά τα εκτός έδρας ματς της ΑΕΛ 2010-2011
18/09/2010 Καυτανζόγλειο Στάδιο Ηρακλής - ΑΕΛ 1-0
03/10/2010 Δημοτικό γήπεδο Σερρών Πανσερραϊκός - ΑΕΛ 1-0
23/10/2010 Πανθεσσαλικό Στάδιο Ολυμπιακός Βόλου - ΑΕΛ 1-1
07/11/2010 Κλεάνθης Βικελίδης Αρης - ΑΕΛ 1-1
13/11/2010 Ολυμπιακό Στάδιο Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 1-1
27/11/2010 Παγκρήτιο Στάδιο Εργοτέλης - ΑΕΛ 2-1
12/12/2010 Ολυμπιακό Στάδιο ΑΕΚ - ΑΕΛ 4-0
04/01/2011 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου Ατρόμητος - ΑΕΛ 3-0
08/01/2011 Ανθή Καραγιάννη Καβάλα - ΑΕΛ 1-0
22/01/2011 Εθνικό Στάδιο Κέρκυρας Κέρκυρα - ΑΕΛ 1-0
05/02/2011 Αστέρα Τρίπολης Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 1-1
20/02/2011 Πηγαδίων Ξάνθη - ΑΕΛ 1-1
13/03/2011 Στάδιο Νέας Σμύρνης Πανιώνιος - ΑΕΛ 3-3
ΠΗΓΗ: aelole.blogspot.com

Τα υπόλοιπα, άλλου ...Παππά ευαγγέλιο!

Ο Παππάς έβαλε 2,3 εκ. ευρώ στην ΑΕΚ για πληρωμές και ο δρόμος για την αδειοδότηση ανοίγει. Για τα υπόλοιπα χρήματα, πάντως, θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη κι άλλοι ...Παππάδες!
Τα υπόλοιπα, άλλου ...Παππά ευαγγέλιο!
Τα πρώτα χρήματα που τους είχαν υποσχεθεί οι διοικούντες την ΑΕΚ είδαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι είχαν μείνει απλήρωτοι για μήνες… Έτσι απ’ ό,τι φαίνεται το πρόβλημα με την αδειοδότηση οδεύει προς τη λύση του.
Από εκεί και πέρα, όμως, τι γίνεται; Ιδού το ερώτημα...
Γιατί σύμφωνα με πληροφορίες του σκύλου, τα λεφτά τα έβαλε ο Παππάς και είναι και τα τελευταία! Ο εκ των βασικών μετόχων της ΠΑΕ φέρεται έτσι και αλλιώς να έχει ξενερώσει με τα της ΑΕΚ και όσοι τον γνωρίζουν καλά λένε πως κατά πάσα πιθανότητα αυτά τα λεφτά που έδωσε για να πληρωθούν οι παίκτες, θα είναι η τελευταία προσφορά του προς την ομάδα!
Πάντως, τελευταίο ή όχι, ο Παππάς τα έβαλε τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, τη στιγμή που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο Νίκος Νοτιάς έχει αποφασίσει κι αυτός να προσθέσει το κατιτίς από την τσέπη του, ώστε να ξεπεραστούν τα άμεσα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ. Ίσως να περιμένει τους παλιούς μετόχους...
Πηγή: sportdog.gr

Ακόμα γελάνε στην AS!!

Δεν προκάλεσε μόνο εντύπωση στην έγκυρη ισπανική εφημερίδα AS η ανακοίνωση του Ολυμπιακού σχετικά με τα χρόνια συμβολαίου του Ερνέστο Βαλβέρδε.
Ακόμα γελάνε στην AS
Προκάλεσε και γέλια στους συντάκτες όταν πληροφορήθηκαν τι έγινε στην Ελλάδα με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι άνθρωποι γνώριζαν δια στόματος Βαλβέρδε ότι ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού έχει συμβόλαιο για ένα συν ένα χρόνο και πως σύντομα θα διαπραγματευτεί το δεύτερο με τη διοίκηση της ομάδας.

Όταν έμαθαν το βράδυ της Κυριακής ότι ο Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία διαψεύδει τον ίδιο τον προπονητή του, εκτός του ότι έπεσαν από τα σύννεφα, έβαλαν και τα γέλια.

Έλληνες δημοσιογράφοι που μίλησαν με συναδέλφους τους από την AS πληροφορήθηκαν ότι κυκλοφορεί στα γραφεία της εφημερίδας ως ανέκδοτο πλέον η ανακοίνωση διάψευσης του Βαλβέρδε από τον Ολυμπιακό.

Όλοι παίζουν για Μόρα…

Πολλοί μνηστήρες υπάρχουν για την περίπτωση του Βαγγέλη Μόρα. Τα σενάρια έλεγαν ότι ενδιαφέρεται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ενώ τώρα οι Ιταλοί γράφουν ότι βρίσκεται στο στόχαστρο του ΑΠΟΕΛ…
Όλοι παίζουν για Μόρα…
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Sportal.it», η περίπτωση του αμυντικού της Μπολόνια απασχολεί έντονα την κυπριακή ομάδα, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος και είναι μία πολύ καλή περίπτωση για την ενίσχυση της οπισθοφυλακής της…
Ο Μόρας βέβαια έχει πρόταση και από την Ιταλία και συγκεκριμένα από την Τσεζένα, ωστόσο δεν αποκλείεται να ανανεώσει εν τέλει τη συνεργασία του με την Μπολόνια.

Σόου ΠΑΣ και Σκούφαλη!

Άλλη μία εντυπωσιακή νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο πρωτοπόρος της Football League ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος συνέτριψε με 5-0 τον Διαγόρα φτάνοντας τις δεκατρείς νίκες σε δεκατέσσερα εντός έδρας παιχνίδια! Μεγάλος πρωταγωνιστής της συνάντησης ήταν ο Μανόλης Σκούφαλης, ο οποίος αποτέλεσε το. Α και το Ω για τον «Άγιαξ» καθώς πέτυχε ένα γκολ και δημιούργησε άλλα τρία.
Από την άλλη πλευρά, οι αποδεκατισμένοι Ροδίτες πραγματοποίησαν αποκαρδιωτική εμφάνιση και δεν άντεξαν στην πίεση των Ιωαννίνων, τα οποία προηγούνταν ήδη 3-0 από το 30'!
Στο 17' και στο 24' ο Σιαλμάς σκόραρε με σουτ μετά από ασίστ του Σκούφαλη, ενώ ο τελευταίος με τη σειρά του βρήκε δίχτυα στο 29' με βολέ έπειτα από πάσα του Σιαλμά.
Ο ΠΑΣ συνέχισε τον. περίπατό του και στην επανάληψη και στο 73' έφτασε στο 4-0 με εκτέλεση κόρνερ του Σκούφαλη και κεφαλιά του προωθημένου Κώτσιου.
Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 86' όταν ο Κυριάκος επιχείρησε σέντρα και ο Μιχαήλ με κεφαλιά ψαράκι πέτυχε το 5-0.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στεφάν Ντεμόλ): Κηπουρός, Ντάσιος, Πάντος (62΄Πατσατζόγλου),  Μιχαήλ, Κώτσιος, Κεϊτά, Σκούφαλης, Ανδράλας (75' Κυριάκος), Ντε Βινσέντι, Σιαλμάς (62' Φουρτάδο) Τζάνης.
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΡΟΔΟΥ (Πέτρος Ρουτζιέρης): Χειμωνέττος, Πεταυράκης, Σπάρταλης (11' Μαριεττάκης), Γκούντμαν, Ρέγες, Φράγκος, Γεωργίου, Αγκιρίμπα, Καρπαθάκης, Χριστοφιλέας, Πουλόπουλος.

ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!

Βάζει ακόμα γκολάρες ο Ρικέλμε!

Καλεί υπόπτους ο αθλητικός εισαγγελέας

Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου αναμένεται να καλέσει τους πρώτους υπόπτους για να καταθέσουν για το σκάνδαλο με την υπόθεση των κασετών. Φαίνεται πως ο κύκλος των μαρτύρων έχει ολοκληρωθεί και η υπόθεση μπαίνει σε νέα φάση.

Οι κλήσεις, πιθανόν θα είναι ένας ή δυο οι ύποπτοι, θα γίνουν στις επόμενες μέρες και ίσως την Πέμπτη ο πρώτος να βρεθεί στο γραφείο του κ. Σιμιτζόγλου, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Από εκεί θα περάσει και ο Αλέξης Κούγιας για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση. Αν σχηματιστεί και δεύτερη δικογραφία, σχετική με το στοίχημα θα την αναλάβει ο επίκουρος αθλητικός εισαγγελέας Στέφανος Μπαξεβάνης.

Οι αρειανοί στο πλευρό του «Εθνικάρα»!

Στο πλευρό του Γιάννη Ματζουράνη, του γνωστού «Εθνικάρα» στέκονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στο σάιτ του Super 3 γίνεται εκτενής αναφορά και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

«Η 'Φωνή' των ελληνικών γηπέδων έχει ανάγκη από τη βοήθειά μας, υποχρεωμένος να κάνει σοβαρή εγχείρηση στην Αγγλία, ώστε να μη χάσει την όρασή του, να μη δυσκολέψει αφάνταστα τη ζωή του και να μη χάσει την ευκαιρία να βλέπει τα χρώματα που αγαπά (να μη σου τύχει.).
Γιάννη Ματζουράνη, περαστικά κι άμα γίνεις καλά, ίσως έρθεις κι από Βικελίδης μεριά. Πέρα, λοιπόν, από Φιλικό Αγώνα Παλαιμάχων στο γήπεδο του Αιγάλεω που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (οι Αρειανοί του λεκανοπεδίου μπορείτε να ξηγηθείτε αναλόγως.), υπάρχει κι ένας λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα: νούμερο λογαριασμού 67531442.
Α, ρε, «Εθνικάρα», μακάρι να 'χαν όλη τη δική μας την τρελάρα.!!!».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν επίσης: «Ο Ματζουράνης, όπως όλοι οι γνήσιοι οπαδοί, δεν εμπορεύτηκε, αγάπησε. Κι αγάπησε «οπαδίστικα», καταλύοντας φευγαλέα ένα από τα όπλα της κυριαρχίας, τη σοβαροφάνεια, βάζοντας με τη φωνάρα του, «χέρι» στις αναπαραστάσεις, μέσα από τις οποίες η ηγεμονία νομιμοποιεί τον εαυτό της στους υπηκόους της (άλλωστε, σε εποχές που φερέφωνα ενοχοποιούν τον κόσμο ακόμη και για την οργή του, μη μου πείτε ότι το τελευταίο μέρος που γράφονται δημοτικά τραγούδια στην Ελλάδα, δεν είναι τα γήπεδα! Το δικό μας «δεν έχω σπίτι, δεν έχω δουλειά», είναι ο Έλληνας τόσο γνήσια ιδωμένος στην εποχή της κρίσης, όσο δεν θα τον βρείτε πουθενά αλλού!

A, ρε Εθνικάρα, μακάρι να `χαν όλοι τη δική σου την τρελάρα!», έλεγε πριν από κάποια χρόνια ένα τραγουδάκι της εποχής. Ο Γιάννης Ματζουράνης εκπροσώπησε για πολλούς και πολλές από μας, το πρότυπο του οπαδού στην πιο ρομαντική εκδοχή του. Μόνος του, με μόνο όπλο τη φωνή του, σηκωνόταν «γράφοντάς τους όλους» ακόμη και στα πιο εχθρικά γήπεδα κι άφηνε τα πνευμόνια του στον Θεό, για την ομάδα που αγαπούσε».
 

Τζούλια: «Είμαι ΠΑΟ, θα μπορούσα να ήμουν… ΠΑΟΚ»

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Στο πέναλτι» φιλοξενήθηκε σήμερα η Τζούλια Αλεξανδράτου και είχε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση εφ' όλης της ύλης.

Ξεκινώντας την κουβέντα η Τζούλια ανέφερε :

«Δεν πίστευαν πολλοί ότι θα έρθω αλλά εγώ είμαι επαναστάτρια.. Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω σε αθλητικό ραδιόφωνο καθώς δεν έχω καμία σχέση με τον αθλητισμό. Είμαι πάντως Παναθηναϊκός, το έχω δηλώσει αυτό και είχε γίνει χαμός στα καλλιστεία τότε, είμαι φίλη του Παναθηναϊκού και δεν τον συγκρίνω με καμία άλλη ομάδα. Αν ήμουν Θεσσαλονίκη ίσως να ήμουν ΠΑΟΚ, δεν ξέρω και άλλες ομάδες άλλωστε από εδώ. Στοίχημα; Όχι δεν έχω παίξει ποτέ και μπορώ να πω ότι μου φαίνεται εντυπωσιακό ότι με την κρίση τώρα, ο κόσμος παίζει τα λεφτά του στο στοίχημα»

Συνεχίζοντας τόνισε επίσης :

«Είμαι ήδη καιρό εδώ, έχω ξεμείνει στην Θεσσαλονίκη, είναι όμορφα εδώ. Όλος ο κόσμος μου φέρεται όμορφα και περνάω καλά, μου αρέσει η Θεσσαλονίκη και σκέφτομαι να κάτσω κι άλλο»

Για τις φήμες ότι έχει σχέση με κάποιον ποδοσφαιριστή :

«Το έχω ακούσει κι εγώ αλλά δεν ισχύει. Δεν ξέρω από που διαρρέουν αυτά και γιατί, δεν έχω σχέση με κανέναν ποδοσφαιριστή, δεν ισχύει τίποτε. Δεν έχω φιλικές, ούτε ερωτικές σχέσεις με κάποιον ποδοσφαιριστή, μπορεί να συνάντησα κάποιους έξω αλλά μέχρι εκεί, τίποτε άλλο. Κρέσιτς; Δεν τον γνωρίζω καν. Σηφάκης; Τον συνάντησα σε ένα μαγαζί αλλά προς Θεού δεν θέλω να δημιουργηθούν ίντριγκες για αυτό, ειλικρινά. Μαλεζάς; δεν τον ξέρω και αυτόν. Πάντως δεν έχω πρόβλημα να γνωρίσω και να κάνω παρέα τον οποιονδήποτε, άκουσα επίσης ότι ο Γκοβού ήρθε στο μαγαζί που τραγουδούσα αλλά δεν τον γνώρισα. Τον Σισέ όμως τον είδα με την φουστανέλα σε φωτογραφίες, μια χαρά ήταν. Φυσικά οι κοπλεξικοί και οι περίεργοι τον παρεξήγησαν, δεν έχει σημασία τι φοράς, αν ξέρεις ποιος είσαι ότι και να βάλεις θα είσαι πάλι 100% άντρας. Και στρινγκάκι να βάλεις δεν έχει σημασία, ο Μπέκαμ άλλωστε είπε ότι ποδοσφαιριστής χωρίς στρινγκ είναι στρατιώτης δίχως όπλο, έτσι δεν είναι;»

Συμπλήρωσε επίσης :

«Στην Ελλάδα πάντως πολλοί τα παρεξηγούν όλα, οι Έλληνες είναι συντηρητικοί με την κακή έννοια, υπάρχει τεράστια υποκρισία στην Ελλάδα. Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα τα κάνουν οι πολιτικοί και όμως μόνο την Τζούλια κατακεραυνώνουν»

Σε ερώτηση αν γνώρισε τον δήμαρχο της πόλης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, είπε :

«Είχα την τιμή να γνωρίσω τον κ. Μπουτάρη, ευγενέστατος άνθρωπος, ακομπλεξάριστος, επαναστάτης, είναι συμπαθέστατος. Μιλήσαμε μάλιστα και για μια εκπομπή στην δημοτική τηλεόραση, θα συναντηθούμε πάλι μέσα στην εβδομάδα για να το συζητήσουμε. Είναι αξιολάτρευτος άνθρωπος ο κ. Μπουτάρης, θα μπορούσα άνετα να κάνω παρέα μαζί του, είναι καλοσυνάτος και σοφός, δεν είχε ύφος, ξέρει ποιος είναι»

Ειδικότερα για την πιθανότητα συνεργασίας με την δημοτική τηλεόραση :

«Δεν ξέρω λεπτομέρειες ακόμη, μια απλή κουβέντα έγινε, μπορεί να μην γίνει τίποτε. Αν όμως πάνε καλά τα πράγματα ίσως καθήσω περισσότερο στην Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσα να κάνω μια εκπομπή όπως η Μενεγάκη ή ακόμη και η Αννίτα, δεν είναι σίγουρο ακόμη αλλά εγώ είμαι διατεθιμένη να ξυπνώ και χαράματα για την δουλειά. Μπορώ επίσης να κάνω ένα καθημερινό όπως η Τατιάνα ή και ένα talk show, ακόμη και μια πολιιτκή εκπομπή, όλα μπορώ να τα κάνω»

Μιλώντας για την πορεία της έως τώρα ανέφερε :

«Την Τζούλια την μάθαμε όλοι μέσα από τα καλλιστεία και το σκάνδαλο με την ξυνίλα, αυτό μάλλον μου κόστισε την πρωτιά τότε, με έμαθε όμως όλη η Ελλάδα. Οι ταινίες στην συνέχεια ήταν μια παρένθεση στην καριέρα μου αλλά ότι και να λένε για μένα δεν με νοιάζει, ξέρω ότι εκτίθεμαι. Τις ταινίες τις έκανα για τα χρήματα, το έχω πει άλλωστε, και με έχει κουράσει πια αυτή η ιστορία, δεν έχει κάνει ή θα κάνει μόνο ταινίες, η Τζούλια έκανε και κάνει πολλά πράγματα και δεν είναι όπως θέλουν να την παρουσιάζουν κάποιοι κομπλεξικοί. Πάντως εγώ ότι και να κάνω δεν κρύβομαι ποτέ, είναι φανερό όμως ότι αισθάνονται μειονεκτικά απέναντι μου και για αυτό θέλουν να με προσβάλουν συνέχεια»

Εξηγώντας περαιτέρω τον αντίκτυπο των ταινιών είπε :

«Υπάρχουν δυστυχώς πολλά ταμπού στην Ελλάδα, δεν σκέφτηκα όμως τις αντιδράσεις, οι ίδιες θα ήταν πάντως αν πήγαινα να τραγουδήσω στο μέγαρο Μουσικής. Δεν μπορώ να πω ότι έχω μετανοιώσει, η αλήθεια είναι ότι έχω μετανοιώσει για κάποιες κινήσεις σε προσωπικό επίπεδο, που αν ήταν διαφορετικές ίσως οι επαγγελματικές κινήσεις στην συνέχεια να ήταν άλλες. Δεν μου αρέσει όμως να μετανοιώνω γιατί έτσι αναιρώ την Τζούλια και δεν το θέλω αυτό»

Συνεχίζοντας την «αυτοκριτική» της η Τζούλια Αλεξανδράτου τόνισε :

«Δυστυχώς πάντως είναι κατάρα να είσαι η πιο διάσημη γυναίκα στην Ελλάδα αλλά παράλληλα, αυτό είναι ακριβώς ότι μου χρειάζεται και με βοηθά για να κάνω την δουλειά μου και να βγάζω χρήματα. Δεν κάνω οτιδήποτε για να γίνω καραγκιόζης, ούτε είμαι ψώνιο που θέλει ο κόσμος να μιλά για αυτήν. Αυτό που ήθελα πάντα ήταν να είμαι ανεξάρτητη και να έχω χρήματα να ζω χωρίς να έχω ανάγκη κανένα. Έφυγα στα 17 μου από το σπίτι με 5.000 ευρώ στην τσέπη και έτσι ξεκίνησα την πορεία μου. Έχω κάνει και χορό, και μουσική και φωνητική με μεγάλους δασκάλους, σπούδασα και διοίκηση επιχειρήσεων, έκανα και μόντελινγκ (το οποίο όμως δεν έχει μέλλον στην Ελλάδα)»

Ερωτηθείς αν έχει σχέση αυτή την εποχή, η Τζούλια είπε :

«Δεν έχω σχέση αυτόν τον καιρό, δεν με ενδιαφέρουν οι άντρες και δεν με αφορούν, το μυαλό μου είναι αλλού αυτή την εποχή. Ξέρεις, λόγω του ότι είμαι αυτή που είμαι οι άντρες φοβούνται να έρθουν σπίτι μαζί μου, νομίζουν ότι έχω κάμερες. Η αλήθεια είναι πως έχω κάμερες αλλά όχι για να τα βγάλω όλα στην δημοσιότητα, να το ξέρουν λοιπόν όσοι ήρθαν ότι τους έχω (γέλια). Έλεγε ο Κανάκης «Τζούλια, υπάρχει και σεξ χωρίς κάμερες» αλλά εγώ θέλω τις κάμερες. Καλά είναι δυνατόν να μην με προσεγγίζουν επειδή νομίζουν πως έχω κάμερες παντού;»

Συνεχίζοντας είπε επίσης :

«Δεν μπορούν οι άντρες μαζί μου, τρέμουν την βαριά δημοσιότητα που με κυνηγά. Για να είμαι με κάποιον πρέπει να ερωτευτώ σφόδρα, όταν συμβαίνει αυτό τα παρατάω όλα. Έχω ερωτευτεί 3 φορές έτσι και έκανα σχέση, προτιμώ τις μακροχρόνιες σχέσεις, δεν μπορώ τις αρπαχτές, προτιμώ να φάω μακαρόνια παρά να κάνω την πράξη απλά για να την κάνω»

Επειδή υπήρξαν πολλές απορίες και ερωτήσεις ακροατών για την σχέση της με τους άντρες, η Τζούλια ανέφερε επίσης :

«Οι άντρες δίπλα μου νοιώθουν μειονεκτικά, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτό που είναι η Τζούλια αλλά δεν είναι έτσι, ένα κοριτσάκι είμαι κι εγώ, μια γυναίκα με ανάγκες αλλά δυστυχώς οι περισσότεροι τρέμουν όταν είναι μπροστά μου. Λόγω της δημοσιότητας πάντα είχα θέμα με τους ανθρώπους που είναι κοντά μου, είμαι αυτόνομος άνθρωπος εγώ και όπως λέει και η Βανδή «περνώ και μόνη μου καλά». Στην φάση που είμαι δεν μπορώ να κάνω ούτε σχέση, πόσο μάλλον οικογένεια, με όλα αυτά που συμβαίνουν, απλά δεν γίνεται. Δεν είμαι σε φάση τώρα, η προηγούμενη σχέση μου με πήγε πίσω και δεν θέλω τώρα»

Για το ΣΔΟΕ :

«Έχω άριστη σχέση με το ΣΔΟΕ, έρχονται σε κάθε μου εμφάνιση αλλά έγω έχω όλα τα χαρτιά, είμαι νομιμότατη. Κάνω κανονικά την δήλωση μου και όλα είναι ΟΚ»
Για τους «τίτλους» που της έχουν προσάψει κατά καιρούς και τις ταμπέλες που την συνοδεύουν :

«Όλα αυτά είναι για τους ηλίθιους και μόνο, δεν μετανοιώνω όπως είπα, σίγουρα στενοχωρέθηκα για μερικά, όπως τότε με την γκριμάτσα αλλά ήταν άδικο και ο κόσμος το είδε. Δεν έχω κάνει κάποιο έγκλημα, ούτε λήστεψα ποτέ κανένα και δεν περίμενα σε μερικές φάσεις να γίνει τόσος ντόρος. Σίγουρα τα χρήματα ήταν καλά και άξιζε ο κόπος αλλά πρέπει να συνεχίσεις να δουλεύεις, δεν μπορείς να σταματήσεις. Προσωπικά πάντως δεν βλέπω ως εξτρίμ όσα έκανα ενώ στην πραγματικότητα είμαι ένα άλλο κορίτσι και όχι αυτό που βγάζουν τα κανάλια. Ποτέ δεν ήμουν ξινή, ούτε χοντρή, ούτε πατσαβούρα και ίσως για αυτό πολλοί με λένε «π....α», πάντως καλύτερα να με λένε «π....α» παρά χοντρή, είναι το χειρότερο μου, δεν θα το άντεχα αυτό»

Ακολούθως η Τζούλια αποκάλυψε ότι :

«Δεν με έχει αγαπήσει κανείς, το έχω δει στην πορεία αυτό. Ίσως φταίω και αεγώ πάντως, δεν μπορώ να πω το αντίθετο. Σεξουαλικά και εννοώ μηχανικά τώρα, οι άνδρες δεν ανταποκρίνονται σε μένα, το σύστημα κάτω δεν λειτουργεί, με βλέπουν και τρέμουν δεν μπορούν. Δεν μπορούν να μου κάνουν έρωτα οι άντρες, δεν λειτουργούν μαζί μου απλά, φταίω κι εγώ σε αυτό αλλά έχω πάνω από ένα χρόνο να έρθω σε οργασμό με άντρα, είμαι μια ανέραστη πλέον. Θέλω να μιλάω ελεύθερα για αυτό και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι γυναίκες να υπερασπίζονται τον οργασμό τους. Ξέρεις και στην ταινία, οι 2 μαύροι δεν είχαν στύση, κόμπλαραν και αυτοί μπροστά στην Τζούλια».

Σε ερώτηση ποιος τύπος άντρα την συγκινεί, ανέφερε :

«Δεν έχω τύπο άντρα, μπορώ να ερωτευτώ τον οποιονδήποτε. Από τους άντρες θέλω μόνο ειλικρίνεια, αισθήματα, τρόπους και ευγένεια, αν θέλω να κάνω σεξ υπάρχουν και μηχανήματα»

Αναφερόμενη στα μελλοντικά της σχέδια είπε :

«Σε λίγο θα έρθει το Big Julia... ένα reality στο internet με μια κάμερα που θα με ακολουθεί και θα καταγράφει τα πάντα. Όπως στο big brother, θα είμαι σπίτι μου και με ένα αντίτιμο θα μπορούν να βλέπουν ότι κάνω κάθε στιγμή σε όλο το σπίτι. Θα μπορούν να τα βλέπουν όλα, για παράδειγμα αν θέλω να τηγανίσω ψάρια ή να τηγανίσω κανένα άντρα, θα το βλέπουν μέσω internet».

Σε ερώτηση για τον Ηλία Ψινάκη :

«Ήταν και ο Ηλίας μια παρένθεση στην ζωή μου, είχαμε πολύ καλή σχέση, τον αγαπώ και με αγαπά. Μέναμε ώρες μαζί και περνούσαμε όμορφα, δεν ήταν τίποτε fake μαζί του, ο Ηλίας είναι ο πιο ευγενικός άντρας που έχω συναντήσει στην ζωή μου, είναι 100% άντρας»

Για τα όνειρα της :

«Μικρή δεν ήθελα να γίνω τίποτε, ήξερα πάντα κατά βάθος ότι το να είσαι η Τζούλια είναι από μόνο του ένα επάγγελμα».

Για την «δράση» της στην Θεσσαλονίκη :

«Θα αρχίσω εμφανίσεις σύντομα στην Λεωφόρο και αυτό το διάστημα κάνω κάποιες guest εμφανίσεις σε διάφορα club, θα μου άρεσε επίσης να τραγουδήσω στο μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης»

Κλείνοντας, η Τζούλια Αλεξανδράτου έκανε 3 ευχές :

«Να μπορούσα να άλλαζα το μυαλό κάποιου. Να είμαι πάντα ευτυχισμένη και υγιής. Να συνεχίσω να δουλεύω, να κάνω πράγματα, να ζω...».

Φερνάντες: «Πάμε για νίκη με τη Γεωργία»

Με στόχο μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης αναμένεται να αγωνιστεί η εθνική ομάδα του Ισραήλ κόντρα στη Γεωργία την Τρίτη, στο πλαίσιο των προκριματικών αγώνων του Euro 2012.

Ο τεχνικός του Ισραήλ, έδειξε αισιόδοξος για το σημαντικό αυτό ματς, αλλά παράλληλα τόνισε πως οι παίκτες του πρέπει να παίξουν επιθετικά και «να πιάσουν» υψηλή απόδοση προκειμένου να κερδίσουν τη Γεωργία.

«Οι Γεωργιανοί είναι δυνατή ομάδα. Το απέδειξαν και με την Κροατία που την κέρδισαν 1-0. Έχουν αποδείξει πως μπορούν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο. Θα είναι δύσκολο ματς. Πρέπει να παίξουμε καλά και είναι σημαντικό να κερδίσουμε. Πρέπει να ξεπεράσουμε την κούραση και να πάρουμε τη νίκη» δήλωσε ο Λουίζ Φερνάντες.

Πάει για Ποντόλσκι η Ρόμα!!

Η ανεύρεση επιθετικού στη Ρόμα συνεχίζεται. Μετά τον Νοβάκοβιτς που ήδη ακούστηκε για τους «τζιαλορόσι», τώρα και ο Λούκας Ποντόλσκι προστέθηκε στη μεταγραφική λίστα των Ρωμαίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, οι διοικούντες τον σύλλογο, αναζητούν διακαώς τον παίκτη που θα βάλει τέλος στο επιθετικό πρόβλημα της Ρόμα.

Ο Γερμανό-Πολωνός επιθετικός λοιπόν, θεωρείται ως μία πολύ καλή περίπτωση που σίγουρα θα «λύσει» τα χέρια του Βιτσέντζο Μοντέλα. 

Ξεκινάει Φετφατζίδη και Μήτρογλου ο Σάντος!!

Ο Σάντος έδειξε μπερδεμένος όσον αφορά την ενδεκάδα του αυριανού (29/03) φιλικού με την Πολωνία.  Ο έμπειρος τεχνικός αναμένεται να κάνει αλλαγές και να μην χρησιμοποιήσει τους τιμωρημένους Παπασταθόπουλο και  Τζαβέλα.  Για την βασική ενδεκάδα παίζονται αρκετές θέσει,  αλλά αυτό που φάνηκε είναι ότι ο Πορτογάλος προπονητής θα ξεκινήσει τον Φετφατζίδη στα δεξιά και τον Μήτρογλου στην κορυφή της επίθεσης.

 Αντίθετα υπάρχει δίλημμα ανάμεσα στον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη για μια θέση στο κέντρο, με δεδομένο ότι θα ξεκινήσει βασικός και ο Καφές. Υπάρχει μια πιθανότητα να ξεκινήσουν και οι δύο  παίκτες του Παναθηναϊκού, αν ο Σάντος αποφασίσει να βάλει τον Καραγκούνη πίσω από τον «πιστολέρο» για να παρατάξει πιο «σφιχτή» ομάδα, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρειάζεται έστω τον βαθμό της ισοπαλίας για να έχει πιο ευνοϊκή κλήρωση στο Μουντιάλ του 2014. Η ενδεκάδα που αναμένεται να παρατάξει ο εκλέκτορας της Εθνικής.

Ο Τζόρβας ή ο Χαλκιάς θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας, έχοντας μπροστά του στην άμυνα τους Τοροσίδη, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Μόρα και Λαγό. Στο κέντρο θα βρίσκονται οι Καφές και Κατοσυράνης ή Καραγκούνης. Δεξιά θα είναι ο Φετφατζίδης, αριστερά Σαμαράς και ο Λυμπερόπουλος ή ο Καραγκούνης θα βρίσκεται πίσω από τον Μήτρογλου.

Κόουτς, δεν το έχεις… (ΒΙΝΤΕΟ)

Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε στην προπόνηση της Ρεάλ ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός φόρεσε γάντια στο οικογενειακό της «Βασίλισσας» αλλά όπως φαίνεται στο βίντεο δεν το κατέχει πολύ το άθλημα…



Για κοουτσάρισμα ο Μουρίνιο είναι καλός! Τιτανοτεράστιος που λέει και ο Αλέφαντος. Αλλά όπως και να το κάνουμε δεν έπαιξε ποτέ του μπάλα επαγγελματικά… Πόσο μάλλον ως τερματοφύλακας που θέλει πολλά κότσια και αντανακλαστικά.

Απ’ ότι φαίνεται όμως στην προπόνηση της Ρεάλ ξεμείνανε από τερματοφύλακα και μπήκε ο Μουρίνιο να καλύψει τη θέση.

Σε άλλον εισαγγελέα το Μακάμπι-Ολυμπιακός

Όπως εδώ και μέρες έχει αποκαλύψει το sport-fm.gr, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει αποφασίσει να διαχωρίσει σε δύο ξεχωριστές δικογραφίες την υπόθεση των κασετών: μία για το Άρης-Παναθηναϊκός και μία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Για τον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα κληθούν εντός της εβδομάδας οι πρώτοι ύποπτοι, ενώ η υπόθεση που αφορά τον αγώνα του Europa League θα δοθεί σε άλλον εισαγγελέα που θα την προχωρεί ξεχωριστά, επιμένοντας για… ιταλική δικαστική συνδρομή!

Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως ο αθλητικός εισαγγελέας έχει αρκετά «πατήματα» για να προχωρήσει τάχιστα την υπόθεση που αφορά τη μία εκ των κασετών και συγκεκριμένα αυτή που σχετίζεται με το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Ο κ. Σιμιτζόγλου ολοκλήρωσε τον κύκλο των καταθέσεων από πλευράς μαρτύρων (Κούγιας, Βοργιάς, Δαλούκας, Βασάρας, Πιλάβιος, Θωμαϊδης, Τεροβίτσας, Πατέρας) και φέρεται έτοιμος ώστε εντός της εβδομάδας να καλέσει νέα πρόσωπα, αυτή τη φορά με την ιδιότητα των υπόπτων για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Η δεύτερη κασέτα, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν καταγγελθεί δημοσίως, αφορά την αναμέτρηση Μακάμπι-Ολυμπιακός για τα προκριματικά του Europa League. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι προσπάθειες του αθλητικού εισαγγελέα για συλλογή στοιχείων και ένορκων μαρτυριών για την εν λόγω υπόθεση, δεν έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει καρπούς, τουλάχιστον στο βαθμό που ο κ. Σιμιτζόγλου θα ήθελε. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν έχει λάβει δικαστική συνδρομή από τις ιταλικές αρχές ώστε να έχει στα χέρια του κατάθεση από τον Ιταλό διαιτητή που σφύριξε στο επίμαχο ματς.

Για τους λόγους αυτούς και για να μην καθυστερήσει παράλληλα και η υπόθεση της πρώτης κασέτας, η δικογραφία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός θα διαχωριστεί και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Στέφανο Μπαξεβάνη που ασχολείται επικουρικά με αθλητικά ζητήματα. Ο τελευταίος, αναμένεται να επιμείνει για… ιταλική «βοήθεια», κάτι που ωστόσο ενδέχεται να πάρει αρκετό χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, η υπόθεση «τρέχει» κανονικά και εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις…

Επιστρέφει ο Κακά

Με αισιοδοξία βλέπει τον τραυματισμό του ο Κακά, που δείχνει να ξεπερνάει το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα γόνατα και δηλώνει πως είναι σε θέση να αγωνιστεί στα προσεχή παιχνίδια της «βασίλισσας».

Ο Βραζιλιάνος υποστήριξε σε δηλώσεις του: 

«Αυτή είναι μία πολύ σημαντική εβδομάδα για το γόνατο μου και ελπίζω όλα να πάνε καλά.  Πιστεύω πως θα είμαι στη διάθεση του προπονητή μου για το ματς της εβδομάδας, αν δεν υπάρξει κάποια αναβολή στο πρωτάθλημα».

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι Χρήστος Κωστικίδης

Παίκτης του ΠΑΟΚ θα είναι  Χρήστος Κωστικίδης που βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στην Τούμπα και θα υπογράψει συμβόλαιο με την ομάδα του Δικεφάλου.

Ο νεαρός που έχει συμβόλαιο μέχρι και το καλοκαίρι με τη Γερμανική Γκλάντμπαχ, αλλά πλέον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για την Ελλάδα και για μόνιμη εγκατάσταση. Για αυτό ήθελε να αναζητήσει ομάδα και όλα δείχνουν ότι συμφωνήσει με τον ΠΑΟΚ.
 Ο νεαρός ομογενής αγωνίζεται στη μεσαία γραμμή και την επίθεση και φέτος έχει παίξει σε 15 αγώνες της under19 ομάδα της Γκλάντμπαχ και έχει πετύχει ένα γκολ.

Είναι γεννημένος στις 28 Σεπτεμβρίου του 1993 και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα νεαρό ποδοσφαιριστή που μπορεί να κάνει καριέρα.

Ήταν… «βασίλισσα»!

Μετά τη νίκη της Βέροιας επί του Ιωνικού με 2-1, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής, η «βασίλισσα του Βορρά» κερδίζει πόντους για την αποφυγή των πλέι άουτ, την ώρα που οι «κυανόλευκοι» φαίνεται να βρίσκονται σε δύσκολη θέση...

Οι Πειραιώτες, γνώρισαν την ήττα με 2-1 από την ομάδα της Μακεδονίας και πλέον βρίσκονται στη ζώνη των πλέι άουτ, κατέχοντας την 14η θέση και μετρώντας 30 βαθμούς. Από τη μεριά τους, οι γηπεδούχοι με αυτό το τρίποντο ελπίζουν σε αποφυγή των… έξτρα αγώνων.

Μόλις στο 5ο λεπτό άνοιξαν το σκορ οι παίκτες του Δημήτρη Καλαϊτζίδη, με τον Βεργώνη, ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Τομάς στο 61’.

Ο Σαϊτιώτης πάντως δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και στο 77’ ξαναέδωσε το προβάδισμα στη Βέροια, αλλά και τους τρεις πόντους, αφού το 2-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Καντιμοίρης, Καλί, Αουρέλιο, Σαμαράς, Καπίας, Τσιάτσιος (69' Καλογέρης), Βεργώνης, Καλτσάς (69' Μιχαλόπουλος), Μπλαζέφσκι, Σαϊτιώτης, Μπαργκάν (25' λ.τ Διαμαντόπουλος).

Ιωνικός (Μίκι Τσίρκοβιτς): Θεοδωρόπουλος, Χατζής, Λαπρόπουλος, Ανυφαντάκης, Καπράνας (54' Χατζηγιαννακός), Δελήμπασης, Μανιάτης (80' λ.τ Μιχαήλ), Πασάς, Βλάχος, Κυπριανού (37' Άλβες), Τομάς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Θεσπρωτίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Χαρίστης (Ηπείρου)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Mπαργκάν, Αουρέλιο, Καλί - Τομάς, Χατζής

Σαρρής: «Θετική η χρονιά στον οικονομικό τομέα»

O αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρης Σαρρής φιλοξενήθηκε στο Αθλητικό Metropolis 95,5 στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και αναφέρθηκε στο μέλλον και τα οικονομικά της ομάδας. Φυσικά δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκδήλωση που έγινε για τα 97χρόνια «ζωής» του συλλόγου:
«Σίγουρα είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις και να τιμούνται άνθρωποι που έχουν προσφέρει. Μάλιστα δεν αναφέρομαι μόνο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο. Με χαροποιείσαι το γεγονός ότι έστω και καθυστερημένα τιμήθηκε η οικογένεια του Γιουβανάκη που εκείνη την εποχή προσέφερε το μεγαλύτερο ποσό (5000 λίρες!). Ήταν μια γιορτή όπως έπρεπε να είναι, δηλαδή λιτή, όμορφη, οικογενειακή για να ακολουθήσει μια τεράστια γιορτή στα 100 χρόνια, που κανονικά θα πρέπει ολόκληρη η πόλη να αισθάνεται υπερήφανη».
Για το αγωνιστικό κομμάτι της ποδοσφαιρικής ομάδας τόνισε: «Μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ευχόμαστε να κάνουμε τρεις νίκες και από εκεί και πέρα ότι καλό προκύψει. Σίγουρα δεν είναι εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά ελπίζουμε για το καλύτερο».
Για τα οικονομικά του συλλόγου είπε:«Αυτό που θέλω να συγκρατήσει ο κόσμος του Άρη, είναι ότι η χρονιά στον οικονομικό τομέα είναι επιτυχημένη. Καλύψαμε τις όποιες ζημίες υπήρχαν και όταν έρθει η ώρα (τώρα προέχουν άλλα θέματα) θα τα κάνουμε γνωστά με νούμερα.
Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι εμείς πάντα σκεφτόμαστε όλα τα σενάρια, και στη χειρότερη περίπτωση, (αν δηλαδή ο Άρης δεν βγει στα play off) δεν θα υπάρχει οικονομική ζημία, αφού όπως τόνισα υπάρχει θετικό ισοζύγιο και ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά θα είναι ο ίδιος (μια ανταγωνιστική ομάδα έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και όχι απλά να κάνει μια λιτή χρονιά). Εμείς όταν ήρθαμε εδώ υπήρχε το απόλυτο κενό (!) και έχουμε καταφέρει αρκετά πράγματα που όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα τα βγάλουμε στο… φως».
Τέλος, σε αντίστοιχη ερώτηση για το αν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα, τόνισε ότι δεν είναι του παρόντος και ότι όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην ομάδα βάζουν πρώτα τον Άρη και όχι τους εαυτούς τους.

Σταυρόπουλος: «Η 3η θέση μοιάζει με την κορυφή»

Ο Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Αμαρουσίου και όχι μόνο. Ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου» αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα της ομάδας.
Αρχικά για την βράβευση του στο ημίχρονο του αγώνα τόνισε:
«Ήταν μια συγκινητική στιγμή η βράβευση προς το πρόσωπο μου από τους φιλάθλους και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό».
Για την κατάσταση του Γιαννακίδη:
«Για τον Γιαννακίδη υπάρχουν φόβοι για ένα πρόβλημα στη μέση, θα το δούμε, όπως επίσης και την κατάσταση του Καλαμπάκα και του Αράπη που αντιμετωπίζουν και αυτοί προβλήματα» και συνέχισε: «Είναι νέα παιδιά που έχουν πάρει ευκαιρίες από τον κόουτς με την προοπτική να βοηθήσουν άμεσα την ομάδα και μέχρι στιγμής τα έχουν καταφέρει».
Για τους στόχους της ομάδας και τη συνέχεια του πρωταθλήματος:
«Δεν βάλαμε αυτοσκοπό την 3η θέση από το ξεκίνημα της χρονιάς, απλά θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο που θα διεκδικεί τη νίκη σε κάθε γήπεδο. Στο ελληνικό πρωτάθλημα η 3η θέση μοιάζει με τη κορυφή για τα δεδομένα του πρωταθλήματος και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε σε αυτή. Είναι βέβαια νωρίς ακόμη, το παιχνίδι με τον Ηλυσιακό θέλει προσοχή.
Παρότι φεύγει ο καλύτερος Αμερικανός ο Μπάξτερ, θέλει προσοχή γιατί είναι μια ομάδα που κινδυνεύει και θα έρθει να παλέψει. Θα πρέπει να δούμε το παιχνίδι σοβαρά, σαν να είναι ένας τελικός για εμάς. Έχουμε φτάσει σε αυτή τη θέση μετά από πολύ δουλειά, τα εύσημα ανήκουν σε όλο το προπονητικό τιμ, που δουλεύει επαγγελματικά σε δύσκολους ομολογουμένως καιρούς για το άθλημα».
Για τον Στίγκερς:
«Είμαστε ευχαριστημένοι με τον Στίγκερς, παρά την πίεση που είχε στο παιχνίδι, μας βοήθησε αισθητά, όπως και στο προηγούμενο παιχνίδι με τον Πανελλήνιο. Πιστεύω πως μπορεί να μας βοηθήσει και στη συνέχεια».
Για την πιθανή ενίσχυση της ομάδας:
«Κοιτάμε πάντα φθηνές λύσεις, αλλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί πολλές φορές αυτές δεν βγαίνουν. Θα δούμε τι υπάρχει στην αγορά, θα μιλήσω με τον κόουτς και θα κινηθούμε ανάλογα. Προσωπικά πιστεύω πως η ομάδα χρειάζεται και έναν ψηλό και έναν κοντό παίκτη, αλλά θα δούμε. Δεν θα πρέπει να ρισκάρουμε».
Για τον κόσμο:
«Αυτός είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή είναι η δύναμη του ΠΑΟΚ, Αυτή η ομάδα θέλει τον κόσμο δίπλα της, τον υγιή κόσμο και όχι αυτόν που μας ανάγκασε να τιμωρηθούμε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Τα παιδιά το αξίζουν και θέλουν τους φιλάθλους δίπλα τους».

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Πλέον μας έχετε απέναντι σας»

Άμεση όπως αναμενόταν, ήταν η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την απόφαση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Ναυπλιώτη, να μην προχωρήσει σήμερα στην εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Θυμίζουμε ότι αρχικά ορίστηκε να γίνει η εκδίκαση την Πέμπτη 31/3, ενώ ο ΠΑΟΚ ζήτησε να αλλάξει και να εκδικαστεί η υπόθεση τη Δευτέρα 28/3, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στα πλέι οφ σε περίπτωση επιβολής ποινής άνω της μίας ημέρας κεκλεισμένων των θυρών:
«Για πολλοστή φορά προσπαθούμε να καταλάβουμε αν στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και στα Πειθαρχικά της όργανα, υπάρχει στοιχειώδης λογική. Η άρνηση του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής, κ. Ναυπλιώτη, να δικάσει ως οφείλει μέσα στις προθεσμίες που ορίζονται από τον Κανονισμό, αν μη τι άλλο μας φαίνεται παράλογη.
Πόσο δύσκολο είναι να τηρηθεί μια υποτυπώδης ισονομία, γιατί για ουσιαστική και πραγματική δικαιοσύνη δεν βγήκε ακόμη… κασέτα να μας διδάξει;
Με ποια λογική, υπόθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός (για τις αγωνιστικές ημέρες τιμωρίας του Kevin Mirallas) δικάζεται ημέρα Σάββατο (!!!), της ΠΑΕ ΑΕΚ εκτάκτως Δευτέρα προκειμένου να αγωνιστεί εναντίον μας με την παρουσία κόσμου στον ημιτελικό του Κυπέλλου, ενώ για την υπόθεση της ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορεί να βρεθεί μια από τις δεκάδες βολικές ημερομηνίες για να ικανοποιηθεί το περί δικαίου αίσθημα; Θα έπρεπε να ντρέπεστε, που σε κάποιους κάνετε εξυπηρετήσεις και απέναντί μας δεν κάνετε ούτε το καθήκον σας.
Γιατί μας θέλετε απέναντί σας; Γιατί δεν σέβεστε μια ομάδα με στελέχη που έχουν προσφέρει στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο; Γιατί προκαλείτε τον φίλαθλο κόσμο να απαξιώσει ακόμη περισσότερο το Ελληνικό Ποδόσφαιρο ή στη χειρότερη περίπτωση να αγνοήσει τους νόμους σας, αφού εσείς οι ίδιοι δεν τους σέβεστε;
Απαντήσεις σε όλα αυτά, όπως και για τον ορισμό της εκδίκασης της υπόθεσής μας στις 31 Μαρτίου 2011, δεν πρόκειται να μας δώσετε. Όπως δεν καταφέρατε να μας εξηγήσετε καμιά απόφασή σας, εκμεταλλευόμενοι την καλή μας πίστη και την προσπάθειά μας να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει. Αν η παρουσία του Π.Α.Ο.Κ. στο ελληνικό ποδόσφαιρο τόσο πολύ σας ενοχλεί, μην μας το δείχνετε χρησιμοποιώντας πλάγιες οδούς, αλλά πείτε το μας ευθέως για να πράξουμε αναλόγως.
Πλέον μας έχετε απέναντί σας. Δεν πρόκειται για απειλή, αλλά για δική σας επιλογή. Σας παραδίδουμε στην κοινή γνώμη, όπως σας αξίζει.
ΠΑΕ Π.Α.Ο.Κ.»

"Εκλεισε" Ντε Χέα

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκλεισε για το καλοκαίρι τον τερματοφύλακα της Ατλέτικο Μαδρίτης, Νταβιντ Ντε Χέα. Οι πληροφορίες από το Μάντσεστερ αναφέρουν πως οι "κόκκινοι" ήρθαν σε συμφωνία με την Ατλέτικο Μαδρίτης για τη μετεγγραφή του  20χρονου γκολκίπερ έναντι  20 εκ. Ευρώ. Εκπρόσωποι των δυο ομάδων συναντήθηκαν στην Αγγλία την Κυριακή και έδωσαν τα χέρια. Το μόνο που απομένει πλέον για να κλείσει οριστικά η συμφωνία είναι να περάσει επιτυχώς τις ιατρικές εξετάσεις ο Ντε Χέα.

Καταδίκη για Μαλντίνι

Για δωροδοκία εφοριακού προκειμένου να αποφύγει έλεγχο της περιουσίας του κατηγορείται ο Πάολο Μαλντίνι. Ο 42χρονος παλαίμαχος άσος της Μίλαν κατηγορείται επίσης για παρατυπίες κατά την αγοροπωλησία ακινήτου στην Τοσκάνη.

Ο Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε για 25 χρόνια με τους «ροσονέρι», ήταν παρών κατά την ακροαματική διαδικασία τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Μιλάνου.

Ίχνος αυτοκριτικής από Θάνου

Κάπου έχει και τα δίκια της η Κατερίνα Θάνου ότι οι δημοσιογράφοι αυτή την εφταετία της έχουν φερθεί πολύ σκληρά.
Ίχνος αυτοκριτικής από Θάνου
Και όχι μόνο οι Έλληνες δημοσιογράφοι, λέμε εμείς, αλλά ειδικά οι ξένοι που ακόμα και σήμερα πολλοί απ’ αυτούς την αναφέρουν ως «ατιμασμένη» ή «ντροπιασμένη».
Θα περιμέναμε, όμως, σήμερα στην απολογία της η Ελληνίδα ολυμπιονίκης να κάνει και την αυτοκριτική της. Να μιλήσει και για κάποια από τα δικά της λάθη, που σίγουρα έχει κάνει, όπως και όλοι οι άνθρωποι. Με αυτόν τον τρόπο θα κέρδιζε κάποιους από τους πολλούς χαμένους πόντους στην ελληνική κοινή γνώμη.
Η Θάνου επέλεξε τον δρόμο της επίθεσης κατά πάντων ή σχεδόν κατά πάντων κι αυτό το πράγμα, έστω κι αν μπορεί εν μέρει να είναι και δικαιολογημένο, ενόχλησε πολλούς.
Όλα, δηλαδή, η σπρίντερ τα έκανε σωστά επί τόσα χρόνια, ενώ όλοι οι άλλοι τα κάνανε εσφαλμένα;

Αρίας-"Πρωταθλητές... στα πλέι οφ"

Την αισιοδοξία του ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να κατακτήσει την πρώτη θέση στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ εξέφρασε ο Αρίας, σχολιάζοντας ότι αυτή η προοπτική δεν είναι αυταπάτη.
"Πρωταθλητές... στα πλέι οφ"
Αναλυτικά όσα είπε στο "Sport 103":
Για τις εντυπώσεις του από τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη: "Για εμένα ήταν μια έκπληξη η Θεσσαλονίκη. Συνάντησα ανθρώπους που με "αγκάλιασαν" και τους ευχαριστώ για αυτό. Σε ότι αφορά την ομάδα ήταν μια έκπληξη για εμένα. Έχω μείνει άφωνος με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ. Είναι κοντά στην ομάδα σε όλα τα αποτελέσματα. Θεωρώ ότι ήρθα σε ένα μεγάλο κλαμπ".
Για τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ: "Ήταν κάτι πολύ δυσάρεστο, δεν αισθάνομαι ωραία για αυτό. Ο ΠΑΟΚ έπρεπε να βάλει τα δυνατά του στους δύο αγώνες με την ΑΕΚ για να πανηγυρίσει όλος ο κόσμος, όπως και η ομάδα. Τώρα κοιτάμε μπροστά και πρέπει να συνεχίσουμε με νίκες στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος. Είχαμε ένα δυνατό αντίπαλο, ο οποίος φάνηκε μέσα στο γήπεδο ότι είχε διαβάσει καλά το παιχνίδι. Οι παίκτες της ΑΕΚ κάλυπταν όλες τις γραμμές, όμως δεν επαναπαύτηκαμε. Κάναμε τα πάντα, αλλά, δυστυχώς δεν ήρθε το καλό αποτέλεσμα, αν και εμείς είχαμε όλη την καλή διάθεση να περάσουμε στον τελικό".
Για το αν έχει επηρεαστεί η ομάδα από τον αποκλεισμό: "Ήταν κάτι το οποίο μας στεναχώρησε. Από εκεί και πέρα οι μέρες περάσαν και τώρα κοιτάμε τα πλέι οφ. Μπορούμε να τερματίσουμε στην πρώτη θέση για αυτό το λόγο η ομάδα πλέον σκέφτεται μόνο αυτό και αφήνει πίσω τον αποκλεισμό από την ΑΕΚ. Δεν είναι αυταπάτη ότι μπορεί η ομάδα να πάρει την πρώτη θέση στα πλέι οφ".
Για την προσωπική του απόδοση: "Δεν μπορώ να πω ότι όλο αυτό είναι ο εαυτός μου. Ελπίζω από εδώ και πέρα να παίξω παραπάνω και μπορώ να δώσω ακόμη περισσότερα. Η συνεργασία με τους παίκτες εντός και εκτός γηπέδων με βοηθάει πάρα πολύ ώστε να γίνομαι καλύτερος".
Για το αν τον βοηθάει ότι στην ομάδα έχει πολλούς Λατίνους παίκτες: "Φυσικά με βοηθάει και πάνω απ' όλα είναι σημαντικό για την επικοινωνία. Μπορώ να μάθω εύκολα πράγματα, που αν δεν μιλούσαν πολλοί δεν θα μπορούσα να τα καταλάβω".
 

"Καλά τραγουδάει ο Ρέμος, αλλά δεν μας πληρώνει"!

Ο Ιάκομπ μίλησε στην "sport.ro" της πατρίδος του για τις οικονομικές δυσκολίες του Ηρακλή τονίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές αντί να πληρώνονται ακούν τα cd του ιδιοκτήτη, Αντώνη Ρέμου!
"Καλά τραγουδάει ο Ρέμος, αλλά δεν μας πληρώνει"!
"Πραγματικά είναι πολύ ωραία η μουσική του. Αλλά μετά τους αγώνες έχουμε ορισμένες φορές προβλήματα. Προτιμούν να βάζουν να ακούμε το CD του, αλλά θα προτιμούσαμε να μας πλήρωνε", τόνισε.

Παίρνει θέση η ΚΑΕ Ηρακλής

Η Κ.Α.Ε. Ηρακλής θα πάρει θέση για τα γεγονότα, ίσως και σήμερα. Μέχρι και χθες οι παράγοντες της ήταν ακόμη «παγωμένοι» απ’ τα περιστατικά του Σαββάτου. Υπήρχε προβληματισμός και απογοήτευση, καθώς η ομάδα πλέον σε πολύ δυσάρεστα «μονοπάτια». Και μόνο ότι αναμένεται να φύγουν οι δύο Αμερικανοί, και ίσως και ο Εϊτουταβίτσους, φτάνει.
Οι «κυανόλευκοι» έχουν, βέβαια, απαντήσεις και για τα επεισόδια. Θεωρούν πως κακώς ο κόσμος «τσίμπησε» απ’ τις προκλήσεις των συνοδών της διοίκησης του Άρη, και πως απ’ την πλευρά της, σαν ΚΑΕ, είχε ενημερώσει την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές για τους φόβους της. Για τις ανησυχίες της να μη γίνουν, δηλαδή, ακριβώς αυτά που έγιναν.
«Εμείς ενημερώσαμε, το είπαμε, ότι φοβόμασταν ότι θα προκληθούν οι οπαδοί μας, και δυστυχώς αυτό έγινε» λένε, ενώ τονίζουν ότι φυσικά και καταδικάζουν τις ενέργειες που έγιναν, κατηγορώντας όμως και την αστυνομία για λάθος τακτική και «δρακόντεια» μέτρα τα οποία ουδέποτε λειτούργησαν. Σήμερα αναμένονται οι εξελίξεις, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για το «αύριο» της ομάδας, αφού κάποιοι παίκτες θέλουν να φύγουν, τα οικονομικά είναι «σφικτά» και αγωνιστικά η ομάδα έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή, ενώ είναι άγνωστο πόσο σκληρή θα είναι η τιμωρία.
«Να ισχύσουν οι νόμοι»
Για τον αρχηγό του Ηρακλή Βλάντο Πέτροβιτς τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Ιβανώφειο δεν είναι πρωτόγνωρα. Τα έχει ζήσει αρκετές φορές στην πολυετή παρουσία του στην Ελλάδα και όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα, ο μόνος τρόπος για να μπει μία τάξη είναι η επιβολή των νόμων και η παραδειγματική τιμωρία όσων τα δημιούργησαν.
«Είναι άσχημο να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Όλα αυτά κάνουν κακό όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Θα πρέπει κάποτε να ισχύσουν οι νόμοι δίκαια και προς όλους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί που δημιουργούν τέτοια επεισόδια σε όλα τα γήπεδα. Είδα πολλούς συμπαίκτες μου να κοιτάνε στην εξέδρα και να ανησυχούν για την σωματική ακεραιότητα των συγγενών τους» ήταν το πρώτο σχόλιο του ομογενή φόργουορντ ο οποίος συνέχισε λέγοντας:
«Για το παιχνίδι έχω να πω πως αυτή η διακοπή μας επηρέασε. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι όμως στην συνέχεια δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση. Χάσαμε τον ρυθμό και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Άρης καθώς είναι μία ομάδα που διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε στα τελευταία παιχνίδια και θα παλέψουμε σε όλα τα ματς».

Δασκαλάκης : «Και ποιoς δεν θα ‘θελε να παίξει στον Άρη»

Το όνομά του είναι το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο. Έχει ακουστεί έντονα ότι ο Άρης ενδιαφέρεται να τον εντάξει τη νέα χρονιά στο δυναμικό του. Είναι 29 ετών, αλλά έχει δέκα χρόνια εμπειρίας στη Super League. Ο λόγος για τον Σήφη Δακασκάλη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι ο…. «Νο1» του Εργοτέλη και από την Κρήτη μίλησε αποκλειστικά στο Αθλητικό Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Revolution».
Τι είπε ο 29χρονος τερματοφύλακας για τον Εργοτέλη, τον Άρη και για τους φίλους του, Μιχάλη Σηφάκη και Βασίλη Κουτσιανικούλη….

«Φέτος στον Εργοτέλη μας έλειψε ένα δυνατό αποτέλεσμα, κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα, για να κοιτάξουμε ψηλότερα. Απομένουν τρεις αγώνες και θα προσπαθήσουμε να τους κερδίσουμε για να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα».
Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Ηρακλή: «Είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι για φέτος. Είναι σημαντικό και θέλουμε να το κερδίσουμε. Βέβαια και ο Ηρακλής το θέλει και θα τα παίξει όλα για όλα διότι βλέπουμε πως η βαθμολογία είναι σε κρίσιμο σημείο».
Για την παρουσία του κόσμου: «Την πίεση του κόσμου, η αλήθεια είναι, ότι δεν την έχουμε. Έχουμε την οικογενειακή στήριξη και το οικογενειακό κλίμα και ο πρόεδρος είναι εντάξει απέναντί μας. Το μόνο που λείπει από τον Εργοτέλη είναι αυτό. Δεν έχουμε την «καυτή» έδρα που θα πεις πως η παρουσία του λαού θα μας επηρεάσει για να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Όλα κρίνονται από εμάς και σε τί ημέρα θα βρεθούμε εμείς οι ποδοσφαιριστές».
Για τον ίδιο: «Από τη στιγμή που άρχισα να παίζω ποδόσφαιρο πάντα έβαζα στόχους μεγαλύτερους. Είναι στα υπόψην μου το βήμα παραπάνω. Είμαι ευχαριστημένος στον Εργοτέλη αλλά θέλω μετά από 10 χρόνια στην Σούπερ Λιγκ να κάνω το βήμα παραπάνω και είναι ένα καλό timing».
Για το φημολογούμενο ενδιαφέρον που υπάρχει από τον Άρη: «Και εγώ από τα Μέσα μαθαίνω ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Στον Άρη είναι και ο Μιχάλης (σ.σ.: Σηφάκης) που μεγαλώσαμε ποδοσφαιρικά μαζί. Θα με ενδιέφερε πολύ να αγωνιστώ με την φανέλα του Άρη, όπως άλλωστε και κάθε ποδοσφαιριστή».
Για τον Μιχάλη Σηφάκη: «Με τον Μιχάλη μεγαλώσαμε μαζί, είχαμε όμως διαφορετική πορεία. Αυτός είχε τις ευκαιρίες και ο καθένας βρήκε τον δρόμο του. Πέρασε από μια τρικυμία στον Ολυμπιακό. Ότι γίνεται, γίνεται για καλό. Επέστρεψε δυνατότερος και στον Άρη νιώθει καλά. Ο Μιχάλης είναι παράδειγμα».
Για τους Έλληνες τερματοφύλακες: «Υπάρχουν καλοί Έλληνες τερματοφύλακες αλλά δεν μας εμπιστεύονται. Μπορεί και να εγώ αν δεν τραυματιζόταν ο τότε τερματοφύλακας του Εργοτέλη να μην έπαιζα, να μην υπήρχα στον χάρτη. Όταν δουλεύεις όμως οι ευκαιρίες σου δίνονται. Υπάρχει ταλέντο. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες προπονητές τερματοφυλάκων και πρέπει να δοθεί βάρος σε αυτό το κομμάτι».
Για την προοπτική να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος: «Είναι έντονα στο μυαλό μου η Εθνική. Πίστευα φέτος να μου δοθεί μία ευκαιρία. Είχα μια δικαιολογία ότι δεν παίρνουν παίκτες από μικρότερες ομάδες. Κλήθηκε όμως ο Κωσταντόπουλος από την Κέρκυρα, οπότε ελπίζω και εγώ ότι θα έρθει η σειρά μου».
Για τον Βασίλη Κουτσιανικούλη: «Ο Βασίλης έκανε το μπαμ με την μεταγραφή του σε μία μεγαλύτερη ομάδα. Πρέπει όμως να προσεχθεί διαφορετικά. Είναι ένα ιδιαίτερο παιδί. Έχουμε καλές σχέσεις. Πριν από κάθε παιχνίδι πάντα πήγαινα και του μιλούσα γιατί ένιωθα ότι τον βοηθούσα έτσι. Θέλει μια διαφορετική προσέγγιση. Τώρα βλέπουμε ότι πήρε κάποια παιχνίδια στα πόδια του και πήρε ξανά τα πάνω του».

Κρόιφ: «Ο Βίγια δεν είναι ένας απλός σκόρερ»

Το γεγονός ότι ο Νταβίντ Βίγια, έχει χάσει την επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα δεν προβληματίζει τον Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος εναντιώθηκε στις κακοπροαίρετες κριτικές του ισπανικού Τύπου για τον επιθετικό της Μπαρτσελόνα.

Ο παλαίμαχος άσος των «μπλαουγκράνα» εξέφρασε την στήριξή του στο πρόσωπο του 29χρονου διεθνούς Ισπανού άσου, μέσω της εβδομαδιαίας στήλης που διατηρεί στο περιοδικό «Journal».

 «Ο Βίγια δεν είναι λιγότερο ‘επικίνδυνος’, επειδή στα τελευταία πέντε παιχνίδια δεν έχει σκοράρει για την Μπαρτσελόνα», έγραψε ο Κρόιφ, ο οποίος πιστεύει ότι ο Βίγια προσφέρει στους Καταλανούς περισσότερα πράγματα από την επίτευξη τερμάτων.

 «Όπως ο Τσάβι δεν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο για να μοιράζει ασίστ, έτσι και ο Βίγια δεν βρίσκεται εκεί αποκλειστικά για να τελειώνει τις φάσεις», επισήμανε ο παλαίμαχος άσος των «μπλαουγκράνα» και πρόσθεσε: «Ο Βίγια είναι συνώνυμο με το βάθος. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάντα έτοιμος να ανοίξει διαδρόμους, να τραβήξει επάνω του τους αμυντικούς και να ελευθερώσει χώρο για τους συμπαίκτες του».
 

Αλλάζει χέρια η Ρόμα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση της Ρόμα, η οποία ετοιμάζεται να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της και να εισέλθει σε μία νέα εποχή υπό διαφορετικό ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ο Ιταλοαμερικανός επιχειρηματίας, Τόμας Ντι Μπενεντέτο, βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας στην ιταλική πρωτεύουσα προκειμένου να προχωρήσει στις τελικές επαφές με την Unicredit, η οποία έχει αναλάβει την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της Ροζέλα Σένσι,  για την αγορά των «τζιαλορόσι».

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ρώμη. Φόρτσα Ρόμα!», είπε ο Ντι Μπενεντέτο με την άφιξή του στο αεροδρόμιο, ενώ όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» στα σχέδια του ομίλου επιχειρηματικών είναι να ξανακάνουν τη Ρόμα μεγάλη και να χτίσουν νέο γήπεδο.

Οι τελικές συζητήσεις αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 31 Μαρτίου, η οποία αποτελεί την καταληκτική ημερομηνία που είχε ορισθεί στην προ διμήνου έναρξη των διαπραγματεύσεων. 

Σύμφωνα, πάντως, με τον ιταλικό Τύπο, η Unicredit αξιώνει ένα ποσό μεγαλύτερο των 77 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει το ποσοστό της Ροζέλα Σένσι.