Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Παίρνει θέση η ΚΑΕ Ηρακλής

Η Κ.Α.Ε. Ηρακλής θα πάρει θέση για τα γεγονότα, ίσως και σήμερα. Μέχρι και χθες οι παράγοντες της ήταν ακόμη «παγωμένοι» απ’ τα περιστατικά του Σαββάτου. Υπήρχε προβληματισμός και απογοήτευση, καθώς η ομάδα πλέον σε πολύ δυσάρεστα «μονοπάτια». Και μόνο ότι αναμένεται να φύγουν οι δύο Αμερικανοί, και ίσως και ο Εϊτουταβίτσους, φτάνει.
Οι «κυανόλευκοι» έχουν, βέβαια, απαντήσεις και για τα επεισόδια. Θεωρούν πως κακώς ο κόσμος «τσίμπησε» απ’ τις προκλήσεις των συνοδών της διοίκησης του Άρη, και πως απ’ την πλευρά της, σαν ΚΑΕ, είχε ενημερώσει την αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές για τους φόβους της. Για τις ανησυχίες της να μη γίνουν, δηλαδή, ακριβώς αυτά που έγιναν.
«Εμείς ενημερώσαμε, το είπαμε, ότι φοβόμασταν ότι θα προκληθούν οι οπαδοί μας, και δυστυχώς αυτό έγινε» λένε, ενώ τονίζουν ότι φυσικά και καταδικάζουν τις ενέργειες που έγιναν, κατηγορώντας όμως και την αστυνομία για λάθος τακτική και «δρακόντεια» μέτρα τα οποία ουδέποτε λειτούργησαν. Σήμερα αναμένονται οι εξελίξεις, ενώ υπάρχει προβληματισμός και για το «αύριο» της ομάδας, αφού κάποιοι παίκτες θέλουν να φύγουν, τα οικονομικά είναι «σφικτά» και αγωνιστικά η ομάδα έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή, ενώ είναι άγνωστο πόσο σκληρή θα είναι η τιμωρία.
«Να ισχύσουν οι νόμοι»
Για τον αρχηγό του Ηρακλή Βλάντο Πέτροβιτς τα όσα εκτυλίχθηκαν στο Ιβανώφειο δεν είναι πρωτόγνωρα. Τα έχει ζήσει αρκετές φορές στην πολυετή παρουσία του στην Ελλάδα και όπως τόνισε μετά το τέλος του αγώνα, ο μόνος τρόπος για να μπει μία τάξη είναι η επιβολή των νόμων και η παραδειγματική τιμωρία όσων τα δημιούργησαν.
«Είναι άσχημο να μιλάμε για τέτοια πράγματα. Όλα αυτά κάνουν κακό όχι μόνο στο μπάσκετ αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα. Θα πρέπει κάποτε να ισχύσουν οι νόμοι δίκαια και προς όλους και να τιμωρηθούν παραδειγματικά όλοι αυτοί που δημιουργούν τέτοια επεισόδια σε όλα τα γήπεδα. Είδα πολλούς συμπαίκτες μου να κοιτάνε στην εξέδρα και να ανησυχούν για την σωματική ακεραιότητα των συγγενών τους» ήταν το πρώτο σχόλιο του ομογενή φόργουορντ ο οποίος συνέχισε λέγοντας:
«Για το παιχνίδι έχω να πω πως αυτή η διακοπή μας επηρέασε. Ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι όμως στην συνέχεια δεν είχαμε την ίδια συγκέντρωση. Χάσαμε τον ρυθμό και αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Άρης καθώς είναι μία ομάδα που διαθέτει αρκετούς έμπειρους παίκτες. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε ότι μπορούμε στα τελευταία παιχνίδια και θα παλέψουμε σε όλα τα ματς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: