Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Οι αρειανοί στο πλευρό του «Εθνικάρα»!

Στο πλευρό του Γιάννη Ματζουράνη, του γνωστού «Εθνικάρα» στέκονται οι οργανωμένοι οπαδοί του Άρη, μετά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Στο σάιτ του Super 3 γίνεται εκτενής αναφορά και μεταξύ άλλων τονίζεται ότι:

«Η 'Φωνή' των ελληνικών γηπέδων έχει ανάγκη από τη βοήθειά μας, υποχρεωμένος να κάνει σοβαρή εγχείρηση στην Αγγλία, ώστε να μη χάσει την όρασή του, να μη δυσκολέψει αφάνταστα τη ζωή του και να μη χάσει την ευκαιρία να βλέπει τα χρώματα που αγαπά (να μη σου τύχει.).
Γιάννη Ματζουράνη, περαστικά κι άμα γίνεις καλά, ίσως έρθεις κι από Βικελίδης μεριά. Πέρα, λοιπόν, από Φιλικό Αγώνα Παλαιμάχων στο γήπεδο του Αιγάλεω που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη (οι Αρειανοί του λεκανοπεδίου μπορείτε να ξηγηθείτε αναλόγως.), υπάρχει κι ένας λογαριασμός στην Εμπορική Τράπεζα: νούμερο λογαριασμού 67531442.
Α, ρε, «Εθνικάρα», μακάρι να 'χαν όλη τη δική μας την τρελάρα.!!!».

Σε άλλο σημείο αναφέρουν επίσης: «Ο Ματζουράνης, όπως όλοι οι γνήσιοι οπαδοί, δεν εμπορεύτηκε, αγάπησε. Κι αγάπησε «οπαδίστικα», καταλύοντας φευγαλέα ένα από τα όπλα της κυριαρχίας, τη σοβαροφάνεια, βάζοντας με τη φωνάρα του, «χέρι» στις αναπαραστάσεις, μέσα από τις οποίες η ηγεμονία νομιμοποιεί τον εαυτό της στους υπηκόους της (άλλωστε, σε εποχές που φερέφωνα ενοχοποιούν τον κόσμο ακόμη και για την οργή του, μη μου πείτε ότι το τελευταίο μέρος που γράφονται δημοτικά τραγούδια στην Ελλάδα, δεν είναι τα γήπεδα! Το δικό μας «δεν έχω σπίτι, δεν έχω δουλειά», είναι ο Έλληνας τόσο γνήσια ιδωμένος στην εποχή της κρίσης, όσο δεν θα τον βρείτε πουθενά αλλού!

A, ρε Εθνικάρα, μακάρι να `χαν όλοι τη δική σου την τρελάρα!», έλεγε πριν από κάποια χρόνια ένα τραγουδάκι της εποχής. Ο Γιάννης Ματζουράνης εκπροσώπησε για πολλούς και πολλές από μας, το πρότυπο του οπαδού στην πιο ρομαντική εκδοχή του. Μόνος του, με μόνο όπλο τη φωνή του, σηκωνόταν «γράφοντάς τους όλους» ακόμη και στα πιο εχθρικά γήπεδα κι άφηνε τα πνευμόνια του στον Θεό, για την ομάδα που αγαπούσε».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: