Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κάντε μας τη χάρη…!!

Με το «βλέμμα» της πρωτοπόρου Εθνικής μας ομάδας… πάνω τους, Ισραήλ και Γεωργία κοντράρονται στο Τελ Αβίβ και δεν θέλουν -σε καμία περίπτωση- να της κάνουν τη χάρη και να έρθουν ισόπαλες.

Τουρκία-Αυστρία, Εσθονία-Σερβία και Σουηδία-Μολδαβία τα ματς που ξεχωρίζουν για τα προκριματικά του EURO 2012.

1ος όμιλος

Τουρκία-Αυστρία (20:30)

Θα σου… βγάλω τα μάτια! Αφού «έβγαλαν τα μάτια τους», Τουρκία και Αυστρία θα επιδιώξουν να κάνουν το ίδιο η μία στην άλλη, σε μία αναμέτρηση που θα κρίνει… σχεδόν τα πάντα στη «μάχη» για τη 2η θέση του 1ου ομίλου. Οι γείτονες έχασαν «στα καπάκια» από Γερμανία και Αζερμπαϊτζάν, αλλά αν η ήττα από τα «πάντσερ» ήταν… στο πρόγραμμα, η ήττα από τους Αζέρους τους «έμπλεξε» για τα καλά! Ο Χίντινγκ δεν υπολογίζει στους Εμρέ και Κίβρακ. Στον αντίποδα, οι Αυστριακοί έχασαν πολύ μεγάλη ευκαιρία να ξεφύγουν στη βαθμολογία, χάνοντας, εντός έδρας, από το Βέλγιο, και θα πρέπει να μην χάσουν από τους Τούρκους αν θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν… Ο Σάαρνερ εξέτισε την ποινή του στο παιχνίδι με το Βέλγιο και θα αγωνιστεί κανονικά.

Βέλγιο-Αζερμπαϊτζάν (21:45)

Να η ευκαιρία! Μετά το σπουδαίο «διπλό» στην Αυστρία, το Βέλγιο έχει τη μεγάλη ευκαιρία να μπει και μάλιστα, πολύ δυνατά, στη διεκδίκηση της 2ης θέσης του ομίλου. Φυσικά, θα πρέπει να επικρατήσει του -θεωρητικά- αδύναμου Αζερμπαϊτζάν, πετυχαίνοντας την πρώτη, εντός έδρας, νίκη του. Τραυματίες για τους γηπεδούχους είναι οι Φερμάελεν, Λεγκέαρ, Φελαϊνί και Ντεσάχτ. Από την άλλη, τους Αζέρους μόνο… light δεν μπορείς να τους χαρακτηρίσεις, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν τη μεγάλη έκπληξη, επικρατώντας της Τουρκίας! Το Αζερμπαϊτζάν, λοιπόν, θα παίξει για το γόητρο του και θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι η νίκη επί των γειτόνων δεν ήταν απλό… πυροτέχνημα.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου:

Γερμανία 15
Βέλγιο 7
Αυστρία 7
Τουρκία 4
Αζερμπαϊτζάν 3
Καζακστάν 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Αυστρία-Γερμανία
Καζακστάν-Αζερμπαϊτζάν
Βέλγιο-Τουρκία

3ος όμιλος

Εσθονία-Σερβία (21:30)

Θα πάρει… το αίμα της πίσω ή θα 'χουμε πάλι τα ίδια; Πολύ ενδιαφέρον ματς στο Ταλίν, με την Εσθονία να υποδέχεται τη Σερβία και να θέλει να επαναλάβει τον προ έξι μηνών θρίαμβό της, όταν είχε κάνει την τεράστια έκπληξη, επικρατώντας 3-1 στο Βελιγράδι! Και φυσικά, αν καταφέρει να νικήσει ξανά τους Σέρβους, θα μπορεί -και γιατί όχι;- να ελπίζει σε κατάκτηση της 2ης θέσης στον 3ο όμιλο, αφού η 1η είναι «καπαρωμένη» από την Ιταλία. Τραυματίας είναι ο Ζέντζοφ, ενώ επανέρχεται ο Παρέικο. Στον αντίποδα, η Σερβία δεν έχει ξεκινήσει καθόλου καλά, αφού έχει κερδίσει μόνο τα Νησιά Φερόες και τη Βόρεια Ιρλανδία στα πέντε πρώτα παιχνίδια της, με αποτέλεσμα να έχει μείνει πολύ πίσω… Περιθώρια για άλλη γκέλα δεν υπάρχουν για τους Σέρβους, οι οποίοι χρειάζονται νίκη και μόνο νίκη. Η Σερβία θα παραταχθεί χωρίς τους τραυματίες, Γιοβάνοβιτς και Μρντα.

Βόρεια Ιρλανδία-Σλοβενία (19:45)

Εδώ είμαστε! Ένα από τα σπουδαιότερα παιχνίδια της Τρίτης διεξάγεται στο Μπέλφαστ. Η Βόρεια Ιρλανδία φιλοξενεί τη Σλοβενία και θέλει να ξαναμπεί στο «κόλπο» της 2ης θέσης, αφού η ισοπαλία με τα Νησιά Φερόες και η ήττα από τη Σερβία την άφησε πίσω… Η Σλοβενία, από την άλλη, θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της από τους Βορειοιρλανδούς. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μοναδικό… μελανό αποτέλεσμα των Σλοβένων στη μέχρι στιγμής παρουσία τους στα προκριματικά.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου:

Ιταλία 13
Σλοβενία 7
Σερβία 7
Εσθονία 6
Βόρεια Ιρλανδία 5
Νησιά Φερόες 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Νησιά Φερόε-Σλοβενία
Ιταλία-Εσθονία

Τρίτη, 7/6

Νησιά Φερόε-Εσθονία

4ος όμιλος

Ρουμανία-Λουξεμβούργο (20:45)

Και… τώρα τρέχει… Το θέμα, όμως, είναι ότι δύσκολα προλαβαίνει! Η Ρουμανία υποδέχεται το Λουξεμβούργο και θέλει να πανηγυρίσει την πρώτη της νίκη, ώστε να διατηρήσει «ζωντανές» τις όποιες ελπίδες έχει για τη 2η θέση. Στα αξιοσημείωτα, η επανεμφάνιση του Μούτου στην εθνική μετά από 1,5 χρόνο…

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου:

Γαλλία 12
Λευκορωσία 8
Αλβανία 8
Βόσνια-Ερζεγοβίνη 7
Ρουμανία 2
Λουξεμβούργο 1

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Ρουμανία-Βοσνία-Ερζεγοβίνη
Λευκορωσία-Γαλλία

Τρίτη, 7/6

Λευκορωσία-Λουξεμβούργο
Βοσνία-Ερζεγοβίνη-Αλβανία

5ος όμιλος

Ολλανδία-Ουγγαρία (21:30)

Κι άλλη «τεσσάρα»; Σε διάστημα πέντε ημερών, Ολλανδία και Ουγγαρία τίθενται και πάλι αντιμέτωπες, μετά την άνετη νίκη 4-0 των «οράνιε» στη Βουδαπέστη. Οι Ολλανδοί συνέχισαν την πορεία τους προς την κατάκτηση της 1ης θέσης, έχοντας, πλέον, πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Απέναντι στην Ουγγαρία, οι φιναλίστ του πρόσφατου Μουντιάλ θέλουν άλλη μία νίκη, ώστε να αυξήσουν τη διαφορά τους στους 9 βαθμούς από τους διώκτες τους και να εξασφαλίσουν σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στον όμιλο. Τραυματίες είναι οι Στεκέλενμπουργκ, Χούντελαρ, Γιένσεν, Φαν Μπόμελ, Ρόμπεν και Ανίτα. Στον αντίποδα, η Ουγγαρία έχει νικήσει τις Φιλανδία, Σαν Μαρίνο και Μολδαβία, έχοντας στόχο τη 2η θέση, η οποία θα κριθεί τον Σεπτέμβριο, όταν και θα φιλοξενήσει τη Σουηδία. Απών από την αναμέτρηση με τους Ολλανδούς θα είναι ο Σζαλάι.

Σουηδία-Μολδαβία (20:00)

Την ισόβαθμή της -στους έξι βαθμούς- Μολδαβία υποδέχεται η Σουηδία και φιλοδοξεί να πετύχει την 3η νίκη της στα προκριματικά. Οι Σκανδιναβοί έχουν νικήσει την Ουγγαρία και το Σαν Μαρίνο εντός έδρας, χωρίς να δεχθούν γκολ, ενώ έχουν χάσει από την Ολλανδία. Η Σουηδία χρειάζεται τη νίκη, προκειμένου να πλησιάσει στο στόχο της 2ης θέσης. Αρκετά προβλήματα αντιμετωπίζει η Σουηδία, καθώς τιμωρημένος είναι ο Μέλμπεργκ, ενώ θα απουσιάσουν και οι τραυματίες Μαϊστόροβιτς, Σαφάρι, Σβένσον και Τοϊβόνεν. Η Μολδαβία, από την άλλη, έχει επικρατήσει των δύο εύκολων ομάδων του 5ου ομίλου, της Φινλανδίας και του Σαν Μαρίνο, ενώ έχει χάσει από την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου:

Ολλανδία 15
Ουγγαρία 9
Σουηδία 6
Μολδαβία 6
Φινλανδία 3
Σαν Μαρίνο 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Παρασκευή, 3/6

Σαν Μαρίνο-Φινλανδία
Μολδαβία-Σουηδία

Τρίτη, 7/6

Σαν Μαρίνο-Ουγγαρία
Σουηδία-Φινλανδία

6ος όμιλος

Ισραήλ-Γεωργία (19:05)

«Κόψτε» το… στη μέση! Μετά τη σπουδαία της νίκη επί της Κροατίας, η Γεωργία… μπήκε δυνατά στη διεκδίκηση ακόμα και της πρωτιάς στον όμιλο της Εθνικής μας. Οι Γεωργιανοί παραμένουν αήττητοι και αν καταφέρουν να φύγουν με το «τρίποντο» από το Ισραήλ, θα ανέβουν στην 1η θέση του 6ου ομίλου. Εκτός έδρας έχουν δύο ισοπαλίες με σκορ 1-1, με αντιπάλους την Ελλάδα και τη Λετονία, ενώ παραμένουν αήττητοι σε 10 παιχνίδια με τον Κετσπάγια στο πάγκο τους. Οι γηπεδούχοι Ισραηλινοί, στον αντίποδα, χρειάζονται τη νίκη για να συνεχίσουν να ελπίζουν. Σε οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, οι ελπίδες τους για κάτι καλό θα περιορισθούν σημαντικά… Την Ελλάδα τη βολεύει η ισοπαλία στο εν λόγω ματς, οπότε… καλώς να έρθει.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου:

ΕΛΛΑΔΑ 11
Κροατία 10
Γεωργία 9
Ισραήλ 7
Λετονία 4
Μάλτα 0

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 4/6

ΕΛΛΑΔΑ-Μάλτα
Λετονία-Ισραήλ
Κροατία-Γεωργία

9ος όμιλος

Τσεχία-Λιχτενστάιν (18:30)

Οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί και… δεν υπάρχει περίπτωση να μην προσθέσουν άλλους τρεις βαθμούς στο… σακούλι τους. Οι Τσέχοι… λίγο έλειψε να κάνουν τη «ζημιά» στην Ισπανία, αλλά δεν κατάφεραν να υπερασπιστούν το 1-0, με το οποίο προηγήθηκαν. Εκτός αποστολής έχουν μείνει οι Στάινερ, Μπέτναρ και Χόλεκ. Το Λιχτεστάιν είναι -σαφώς- η πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου και θα παλέψει για να κερδίσει έστω… έναν βαθμό. Έχει φτάσει τα 14 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς νίκη. Η τελευταία νίκη του ήταν επί της Ισλανδίας τον Οκτώβριο του 2007.

Λιθουανία-Ισπανία (21:45)


Το νικηφόρο σερί των Ιβήρων φιλοδοξούν ότι θα «σπάσουν» οι Λιθουανοί, το έργο τους, ωστόσο, μόνο εύκολο δεν είναι… Η Ισπανία συνέχισε την αήττητη πορεία της για το Euro 2012 κερδίζοντας δύσκολα, όμως, την Τσεχία. Μετά την ήττα από την Ελβετία στην 1η αγωνιστική, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, οι Ισπανοί μετρούν οκτώ συνεχόμενες νίκες σε επίσημα παιχνίδια. Σε προκριματικούς αγώνες έχουν 18 συνεχόμενες νίκες, ενώ δεν έχουν χάσει σε 23 παιχνίδια για προκριματικά κάποιας διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

Ισπανία 12
Τσεχία 6
Σκωτία 4
Λιθουανία 4
Λιχτενστάιν

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 4/3

Λιχτενστάιν-Λιθουανία

Δεν υπάρχουν σχόλια: