Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Σε άλλον εισαγγελέα το Μακάμπι-Ολυμπιακός

Όπως εδώ και μέρες έχει αποκαλύψει το sport-fm.gr, ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου έχει αποφασίσει να διαχωρίσει σε δύο ξεχωριστές δικογραφίες την υπόθεση των κασετών: μία για το Άρης-Παναθηναϊκός και μία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός. Για τον αγώνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα κληθούν εντός της εβδομάδας οι πρώτοι ύποπτοι, ενώ η υπόθεση που αφορά τον αγώνα του Europa League θα δοθεί σε άλλον εισαγγελέα που θα την προχωρεί ξεχωριστά, επιμένοντας για… ιταλική δικαστική συνδρομή!

Έχει καταστεί ξεκάθαρο πως ο αθλητικός εισαγγελέας έχει αρκετά «πατήματα» για να προχωρήσει τάχιστα την υπόθεση που αφορά τη μία εκ των κασετών και συγκεκριμένα αυτή που σχετίζεται με το παιχνίδι Άρης-Παναθηναϊκός. Ο κ. Σιμιτζόγλου ολοκλήρωσε τον κύκλο των καταθέσεων από πλευράς μαρτύρων (Κούγιας, Βοργιάς, Δαλούκας, Βασάρας, Πιλάβιος, Θωμαϊδης, Τεροβίτσας, Πατέρας) και φέρεται έτοιμος ώστε εντός της εβδομάδας να καλέσει νέα πρόσωπα, αυτή τη φορά με την ιδιότητα των υπόπτων για το αδίκημα της απόπειρας εκβίασης.

Η δεύτερη κασέτα, σύμφωνα πάντα με τα όσα έχουν καταγγελθεί δημοσίως, αφορά την αναμέτρηση Μακάμπι-Ολυμπιακός για τα προκριματικά του Europa League. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι προσπάθειες του αθλητικού εισαγγελέα για συλλογή στοιχείων και ένορκων μαρτυριών για την εν λόγω υπόθεση, δεν έχουν μέχρι στιγμής αποφέρει καρπούς, τουλάχιστον στο βαθμό που ο κ. Σιμιτζόγλου θα ήθελε. Αυτό κυρίως οφείλεται στο γεγονός, ότι δεν έχει λάβει δικαστική συνδρομή από τις ιταλικές αρχές ώστε να έχει στα χέρια του κατάθεση από τον Ιταλό διαιτητή που σφύριξε στο επίμαχο ματς.

Για τους λόγους αυτούς και για να μην καθυστερήσει παράλληλα και η υπόθεση της πρώτης κασέτας, η δικογραφία για το Μακάμπι-Ολυμπιακός θα διαχωριστεί και θα παραδοθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, Στέφανο Μπαξεβάνη που ασχολείται επικουρικά με αθλητικά ζητήματα. Ο τελευταίος, αναμένεται να επιμείνει για… ιταλική «βοήθεια», κάτι που ωστόσο ενδέχεται να πάρει αρκετό χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές, η υπόθεση «τρέχει» κανονικά και εντός της εβδομάδας θα υπάρξουν εξελίξεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια: