Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το... καμπανάκι και η δικαίωση του Σάντος

Ποιος είδε τον Φερνάντο Σάντος και δεν τον φοβήθηκε στο ημίχρονο του αγώνα της Εθνικής με τη Μάλτα. Ο Πορτογάλος τεχνικός έγινε έξω φρενών με την απόδοση των διεθνών στο πρώτο 45λεπτο και όχι άδικα, καθώς στο διάστημα αυτό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν... ένα μάτσο χάλια.

«Δεν κάνουμε τέτοια πράγματα στις προπονήσεις. Θέλω να παίζετε όπως σας λέω», είπε σύμφωνα με πληροφορίες ο Σάντος στους παίκτες. «Δεν παίζετε από τις πτέρυγες και δεν δίνετε σίγουρες πάσες. Είστε ανώτεροι από τον αντίπαλο αλλά δεν το δείχνετε στο γήπεδο και θέλω να το αλλάξετε αυτό», πρόσθεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Αυτό ήταν το... καμπανάκι. Παράλληλα ο ομοσπονδιακός τεχνικός προχώρησε και σε συστάσεις προς τον Τοροσίδη, οι οποίες όχι μόνο τον δικαίωσαν εκ του αποτελέσματος αλλά αποδείχτηκαν και προφητικές. Συγκεκριμένα ο Σάντος έδωσε συγκεκριμένες εντολές στον παίκτη του Ολυμπιακού: «Θέλω να προωθείσαι συχνότερα αλλά και να μπαίνεις και μέσα στην αντίπαλη περιοχή».

Ειδικά με το τελευταίο όλοι είδαμε τι έγινε στο 94ο λεπτό του αγώνα, όταν ο Τοροσίδης λύτρωσε την Εθνική. Ένα γκολ που ανακούφισε όχι μόνο τον Πορτογάλο τεχνικό αλλά και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Παρόμοιες προτροπές για επίθεση μέχρι το τέλος υπήρξαν και από τον Κατσουράνη. Το άγχος μπορεί να μεγάλωνε όμως η ελπίδα για τη νίκη δεν έφευγε και για αυτό οι παίκτες δεν κατέθεσαν τα όπλα.

Στη Μάλτα ο Σάντος είδε ότι η Εθνική δεν μπορεί να λειτουργήσει με το σύστημα 4-2-3-1, καθώς υπάρχει «αδυναμία» στα χαφ. Και η συγκεκριμένη «αδυναμία» δεν μπορεί να διορθωθεί λόγω έλλειψης λύσεων. Οπότε ή θα επιστρέψει στο 4-3-3, ή με τις αδύναμες ομάδες θα προτιμά το 4-4-2 που φάνηκε ότι ταιριάζει περισσότερο.

Την Κυριακή ο Σάντος χάρισε την προπόνηση στους διεθνείς προκειμένου να ξεκουραστούν. Με δεδομένο και το ελεύθερο πρόγραμμα οι παίκτες προγραμμάτισαν δείπνο σε ταβέρνα στον Αλιμο. Κατά τα άλλα η προγραμματισμένη για την Τρίτη και ώρα 10:30 προπόνηση στο γήπεδο Καραϊσκάκη, μετατίθεται για τις 18:30. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους των ΜΜΕ στην εκδήλωση για την ανακοίνωση της συνεργασίας ΕΠΟ-Ομιλου Forthnet στο ξενοδοχείο King George (13:00), στην οποία θα παραστεί και αντιπροσωπεία διεθνών ποδοσφαιριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: