Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Hρακλής Μάρτος: «Στο μυαλό μας μόνο οι τρεις βαθμοί με τον ΠΑΟΚ»


Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Χαβιέ Μάρτος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και τόνισε αρχικά για την νίκη επί της Καβάλας ότι: «Κάθε αγώνας είναι δύσκολος. Έπρεπε εμείς να περάσουμε από τις ήττες στις νίκες και το καταφέραμε. Δεν έχουμε άγχος, η ομάδα βρίσκεται σε εγρήγορση ενόψει του τοπικού ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ» ενώ συνέχισε λέγοντας: «Όταν αλλάζει προπονητής έχει μία νέα φιλοσοφία. Κάθε παίκτης πρέπει να προσαρμόζεται και να κάνει το καλύτερο για να βοηθήσει την ομάδα».Για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είπε: «Στο μυαλό μας είναι μόνο οι τρεις βαθμοί, τους χρειαζόμαστε οπωσδήποτε και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα καταφέρουμε» ενώ για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έχει να χάσει δέκα αγώνες και να δεχθεί γκολ εννέα είπε: «Αυτό δείχνει ότι ο ΠΑΟΚ λειτουργεί καλά, τα νούμερα του βέβαια είναι για να… σπάνε».Για τον Βέρα που έρχεται στον Ηρακλή είπε: «Ξέρω ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα ανεβάσει το επίπεδο της ομάδας μας».

Χάλασε του Μεντί


Δεν ολοκληρώθηκε η μετεγγραφή του Φορμός Μεντί στον Άρη, κατόπιν σχετικού αιτήματος του παίκτη. Συγκεκριμένα ο Σενεγαλέζος ποδοσφαιριστής επικαλέστηκε προσωπικό πρόβλημα και ζήτησε από τους ιθύνοντες του Άρη να ακυρωθεί η αρχική συμφωνία που είχε μαζί τους. Το σχετικό αίτημα έγινε δεκτό από τους ιθύνοντες των «κίτρινων» και έτσι η μετεγγραφή ακυρώθηκε. Ο παίκτης είχε ανακοινωθεί επισήμως από τη διοίκηση του Άρη και είχε δηλώσει ενθουσιασμένος που θα συνεχίσει την καριέρα του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Απαραίτητη η νίκη


Μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Μπανταλόνα ο Άρης δεν έχει περιθώρια για νέο στραβοπάτημα. Την Τρίτη φιλοξενεί στο Αλεξάνδρειο τη γαλλική Λε Μαν για την 2η αγωνιστική του Euro Cup και η νίκη είναι αναγκαία. Ο τεχνικός του Άρη Ντέιβιντ Μπλατ υποστηρίζει ότι είναι ένα ματς πρόκληση για την ομάδα, ενώ αναφερόμενος στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό επεσήμανε ότι η ομάδα του αγωνίστηκε καλά αλλά δεν κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Μιλώντας για το παιχνίδι με τους Γάλλους ο Αμερικανός τεχνικός τόνισε: «Αντιμετωπίζουμε την ομάδα που έχει κάνει πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη, ενώ βρίσκεται στην πρώτη θέση του γαλλικού πρωταθλήματος. Έχει ένα καλό προπονητή και η δουλειά του φαίνεται μέσα στο γήπεδο. Για μας, είναι ένα ματς πρόκληση, ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίσουμε τους εντός έδρας αγώνες και θα πρέπει να πετύχουμε τη πρώτη νίκη».

Όσο για το ματς πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό ο προπονητής των κιτρίνων υπογράμμισε: «Παίξαμε καλά, αλλά δεν πήραμε το αποτέλεσμα. Στον αγώνα με τη Λε Μαν, είναι όμως απαραίτητο. Διορθώσαμε κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα το πώς μπήκαμε στο παιχνίδι και κάναμε αυτό που πραγματικά θέλαμε. Παίξαμε σκληρά και κυνηγήσαμε τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο».

Δηλώσεις για την αναμέτρηση του Eurocup με την γαλλική ομάδα έκανε και ο Άαρον Μάιλς λέγοντας: «Οι γαλλικές ομάδες έχουν ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού. Διαθέτουν παίκτες με αθλητικά προσόντα που κυνηγούν την κάθε φάση, ενώ προσπαθούν να παίξουν γρήγορα. Το τεχνικό επιτελείο έκανε πολύ καλή δουλειά και ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε ότι ένα σημαντικό παιχνίδι, θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε».

Αναστόπουλος: Πρώτα η παραμονή


Δεν αποτελεί στόχο του ΠΑΣ Γιάννινα το κύπελλο Ελλάδος, σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό. Ο Νίκος Αναστόπουλος υπογράμμισε πως η παραμονή στην κατηγορία παραμένει ο μεγάλος στόχος της ομάδας των Ιωαννίνων, ενώ συμπλήρωσε πως η νίκη επί της Λάρισας έχει διπλή σημασία. Ο Αναστόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM».

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε για τη νίκη επί της Λάρισας: «Ήταν σημαντική νίκη, διπλή σε αξία, καθώς ήρθε απέναντι σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο. Ήταν… τετράποντο, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας κι επειδή είχαμε έρθει ισόπαλοι στον πρώτο γύρο, θα έχουμε πλεονέκτημα. Καταφέραμε και δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Οι παίκτες έχουν κι άλλες δυνατότητες και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Αναφέρομαι και στους παλιούς, τους οποίους γνωρίζω από παλιά και ξέρω τι μπορούν να δώσουν, αλλά και σε αυτούς που αποκτήθηκαν τώρα».

Στην συνέχεια δήλωσε για τον Σίσιτς: «Υπάρχουν 25 παίκτες και κάθε παίκτης έχει το κουμπί του. Υποχρέωση του κάθε προπονητή είναι να το βρει για να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από αυτόν. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Σίσιτς, αλλά και με τα άλλα παιδιά. Μετά την προπόνηση καθόμαστε συζητάμε και δουλεύουμε. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται δουλειά, με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα. Δεν γίνεται τίποτα στην τύχη. Με τους παίκτες εγώ τα βρίσκω σε πέντε λεπτά, συνεννοούμαστε με τα μάτια και ξέρουν τι θέλω από αυτούς».

Σχετικά με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε στόχο το Κύπελλο. Αν δεν μπορείς να πετύχεις το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, έχεις αποτύχει ό,τι κι αν κάνεις στο Κύπελλο. Εμείς έχουμε ως στόχο την εξασφάλιση της σωτηρίας και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου τίποτα δεν κρίνεται πριν το τέλος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Τέλος, ο Αναστόπουλος δήλωσε για τον αγώνα με την Καβάλα: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εύκολα τα κάνεις τα ματς με την απόδοσή σου. Η Καβάλα είχε πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο, έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά κάνει μία ‘κοιλιά’. Εμείς θα κατέβουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας κι αν δεν μπορέσουμε να κερδίσουμε, ας πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία».

«Έκλεψαν» την παράσταση Φελίπε Μάσα και Μίχαελ Σουμάχερ


Δύο πολύ μεγάλες επιστροφές «έκλεψαν» την παράσταση σε δοκιμαστικό αγώνα της Formula 1 στη Βαλένθια. Του Φέλιπε Μάσα για πρώτη φορά σε αγωνιστικό μονοθέσιο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε πριν έξι μήνες στην Ουγγαρία, αλλά και του Μίχαελ Σουμάχερ που στα 41 του χρόνια βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari οδήγησε την F10 και με χρόνο 1’ 12’’574 ήρθε πρώτος, δεύτερος ο Ντε Λα Ρόσα με Σάουμπερ και τρίτος ο Γερμανός με Mercedes GP.

Η παρουσία του Μάσα αλλά και του 41 ετών Γερμανού οδηγού, τράβηξε όπως είναι φυσικό τα φλας των φωτογράφων. Στις πρώτες του δηλώσεις ο 29χρονος Βραζιλιάνος τόνισε ευτυχισμένος για την επικράτησή του, ακόμη και εάν αυτό έγινε σε δοκιμαστικό αγώνα.

«Είναι πάντα όμορφο το συναίσθημα της νίκης. Πέρασα μια δύσκολη περίοδο αυτό το διάστημα και χαίρομαι που επέστρεψα. Δεν ένιωσα φόβο, μόνο λίγο περίεργα που έβλεπα τον Μίκαελ Σουμάχερ να αγωνίζεται με μια Mercedes. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλή συμπεριφορά και φαίνεται ότι είναι ανώτερο από αυτό της προηγούμενης χρονιάς».

Η άλλη ατραξιόν στην πίστα «Ρικάρντο Τόρμο» ήταν σίγουρα ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

«Όλα μου θυμίζουν το 1991. Όπως τότε όταν έκανα ντεμπούτο, έτσι και τώρα, ήμουν σοκαρισμένος στον πρώτο γύρο, αλλά από εκεί και πέρα ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένος. Νιώθω σαν μικρό παιδί που έχει στα χέρια του ένα καινούργιο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά οκτώ οδηγοί πήραν μέρος στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών στη Βαλένθια. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes και χρόνο περίπου ένα δευτερόλεπτο περισσότερο από τον Μάσα. Πέμπτος ο Γκάρι Μπάφετ με MacLaren και την εξάδα έκλεισε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με Williams. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρέθηκαν ο Μπουεμι με Toro Rosso και ο Κούμπιτσα με Renault.

Πάει δανεικός στη Σέλτικ ο Ρόμπι Κιν


Ο Ρόμπι Κιν πανηγυρίζει Από το Λονδίνο στη Γλασκόβη μετακομίζει ο Ρόμπι Κιν, "πιθανότατα", όπως αποκάλυψε ο προπονητής του στην Τότεναμ, Χάρι Ρέντναπ. Ο Ιρλανδός στράικερ θα ενταχθεί στο δυναμικό της Σέλτικ, αφού δεν έχει θέσει βασικού στους "πετεινούς".

Ο Ρέντναπ εξήγησε ότι: «Είναι ένας καλός παίκτης. Πολύ καλός για να κάθεται στον πάγκο. Θέλει να παίζει συνέχεια και στην ομάδα μας είναι πολύ δύσκολο να του εγγυηθεί κανείς μία θέση στην ενδεκάδα. Δε νομίζω ότι η μετακίνησή του έχει ολοκληρωθεί, αλλά το πιθανότερο είναι να φύγει».

Ο 29χρονος Κιν θα παραχωρηθεί ως δανεικός έως το τέλος της σεζόν στη Σέλτικ, ακολουθώντας τα "χνάρια" πολλών συμπατριωτών του, όπως ο Ρόι Κιν, ο Μικ ΜακΚάρθι, ο Πατ Μπόνερ και ο Τόνι Κασκαρίνο.

Μεταγραφές στο... πάρα πέντε στην Πρέμιερ Λιγκ


Τριπλό χτύπημα από την Φούλαμ Tελευταία μέρα των μεταγραφών σήμερα σε όλη την Ευρώπη και όπως συνηθίζεται, πολλές ομάδες κινήθηκαν για να κλείσουν κάποιες τρύπες την ύστατη στιγμή. Μάθετε για τις τελευταίες κινήσεις των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ, όπου η Φούλαμ έκλεψε την παράσταση...

  • Η Φούλαμ έκανε την εντυπωσιακότερη κίνηση από όλους καθώς την τελευταία στιγμή κατάφερε να κάνει τρεις σημαντικές προσθήκες στο ενεργητικό της. Συγκεκριμένα, απέκτησε τον 20χρονο αριστερό μπακ, Νικι Σόρει από την Αστον Βίλα. Τον Στέφανο Οκάκα από την Ρόμα, ο οποίος χθες σκόραρε ένα εκπληκτικό γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Σιένα χαρίζοντας την νίκη στους Ιταλούς. Τέλος, συμφώνησε με την Λίβερπουλ για τον 18μηνο δανεισμό του Κρίστοφερ Μπούχβαλ.

  • Η Μάντσεστερ Σίτι απέκτησε τον 22χρονο ακραίο επιθετικό Ανταμ Τζόνσον από την Μίντλεσμπρο με συμβόλαιο εώς τον Ιούνιο 20014.

  • H Γουέστ Χαμ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Αιγύπτιου, Μίντο από την Μιντλεσμπρο με τη μορφή δανεισμού ως το τέλος της σεζόν καθώς και εκείνη του Βραζιλιάνου Ιλάν από την Σεντ Ετιέν, του οποίου το όνομα είχε γραφτεί στα ρεπορτάζ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι.

  • Η Στόουκ απέκτησε τον 22χρονο Βόσνιοκαναδό τερματοφύλακα, Ασμιρ Μπέγκοβιτς από την Πόρτσμουθ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο 4,5 ετών έναντι 3,25 εκατομμύρια λιρών.
  • Τον Κενυάτη Μαρίγκα απέκτησε η Ιντερ


    ΜακΝτόναλντ Μαρίγκα Η Μάντσεστερ Σίτι "κόλλησε" στην έκδοση άδειας εργασίας και η Ιντερ, που περίμενε στη... γωνία, πρόλαβε να "αρπάξει" τον ΜακΝτόναλντ Μαρίγκα από την Πάρμα. Ο Κενυάτης μέσος, στα 22 του χρόνια, θεωρείται μεγάλο ταλέντο με την Σίτι να κινείται για την απόκτησή του, αλλά οι λίγες διεθνείς συμμετοχές του "μπλόκαραν" τη μεταγραφή του.

    Λίγο πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος, η Ιντερ ανακοίνωση την ένταξη του Μαρίγκα στο δυναμικό της: «Η Ιντερ αγόρασε τον ΜακΝτόναλντ Μαρίγκα με καθεστώς συνιδιοκτησίας από την Πάρμα. Υπέγραψε συμβόλαιο έως τις 30 Ιουνίου του 2014 και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο 17».

    Ως μέρος της συμφωνίας, οι "νερατζούρι" παραχώρησαν στους "παρμέντσι" τα δικαιώματα του Γάλλου Τζόναθαν Μπιαμπιανί (αγωνιζόταν ήδη ως δανεικός στην Πάρμα), ενώ έδωσαν ως δανεικό και τον Χιλιανό Λουϊς Χιμένες.

    Ψιθυροι......................

    • "Πριν έρθω στον Αρη είχα προτάσεις και από τον Ολυμπιακό και από τον Παναθηναϊκό", αποκάλυψε ο Εκτορ Ραούλ Κούπερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μακεδονία".
    • Στο νοσοκομείο έστειλε ο Ιγκόρ Μπίσκαν έναν ταξιτζή στο Ζάγκρεμπ με τον οποίο τσακώθηκε. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού δεν μπόρεσε να ελέγξει τα νεύρα του, πλάκωσε τον ταξιτζή στις μπουνιές και τον έστειλε στο νοσοκομείο. Λίγο αργότερα συνελήφθη αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος, καθώς πλήρωσε την εγγύηση.
    • Τα πήρε στο... κρανίο ο Σαλπιγγίδης όταν ρωτήθηκε on camera για το θέμα του συμβολαίου του. Μόλις έσβησαν τα φώτα, την... είπε στο δημοσιογράφο, όντας ενοχλημένος λέγοντας "αν ξανακάνω δηλώσεις γράψτε με..."
    • Κουίζ: Ποιοι έλεγαν μετά το ματς στο ΟΑΚΑ έξω από τα αποδυτήρια ότι "απόψε ήμασταν για 4 γκολ...". Πάντως δεν μιλούσαν στα... αγγλικά!

    Κλείνει στη Μίλαν ο Αμαντίνο Μαντσίνι


    Ο Μαντσίνι σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Ιντερ Αλλάζει ομάδα, αλλά όχι και... σπίτι ο Αμαντίνο Μαντσίνι. Ο Βραζιλιάνος άσος της Ιντερ που δεν βρίσκεται στα πλάνα του Ζοζέ Μουρίνιο, θα αγωνιστεί ως δανεικός στη Μίλαν έως το τέλος της σεζόν, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της "repubblica".

    Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός που έκανε σπουδαία καριέρα στη Ρόμα, αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2008 από την Ιντερ. Ομως, σιγά σιγά έπεφτε στην κλίμακα των προτιμήσεων του Μουρίνιο και ειδικά στη φετινή περίοδο αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια.

    Ιωνικός-Κέρκυρα 0-0


    Φάση από τον αγώνα Ιωνικός - Κέρκυρα Δεν βρήκε νικητή η αναμέτρηση του Ιωνικού με την Κέρκυρα, καθώς οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0. Κακό το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, βελτιώθηκε στην επανάληψη με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την πρωτοβουλία και να αναζητούν το γκολ που όμως δεν ήρθε ποτέ.

    Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν πολύ κακό με τις δύο ομάδες να... ταλαιπωρούν την μπάλα και να μη δημιουργούν ευκαιρίες για γκολ.

    Στην επανάληψη, ο ρυθμός ανέβηκε κάπως με τον ΑΟΚ να διατηρεί τον έλεγχο. Oι νησιώτες, μάλιστα, έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 66' αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Κολοτούρος σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι του Παγούδη.

    Παράλληλα, οι Κερκυραίοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπέριος μετά από σουτ του Ρεπερνέ αλλά ο διαιτητής είχε διαφορετική άποψη.

    Ιωνικός (Στράτος Βουτσακέλης): Παγούδης, Τσερκέζος, Μακράκης, Κεφαλούκος.
    Χαλαουάνι, Φουρτάδο (78' Ευαγγελάτος), Λανγκλέ (70' Γάλας), Σ. Παπαζούδης, Μωραΐτης, Μπέριος, Γεωργίου (86' Κριστόρι).
    Κέρκυρα (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Ιωάννου, Κοντοδήμος, Λουρένσο (46' Γιαννιτσανάκης), Φλαβίνιο, Λαμπρόπουλος (66' Ρεπερνέ), Κολοτούρος, Βενέτης, Γκουστάβο, Μπερνς, Τσίγκας (76' Σίλβα).

    Πήρε Πίτου Γκαρσία και Ριμόλντι ο Ηρακλής


    Ο Πίτου Γκαρσία σε προσπάθεια του Ο Πίτου Γκαρσία και ο Λούκας Ριμόντι συμφώνησαν με τον Ηρακλή και προστίθενται στο ρόστερ των "κυανόλευκων". Ο Πίτου Γκαρσία επιστρέφει στο "Καυτανζόγλειο" αφού έμεινε ελεύθερος από τον Αρη. Με τον ίδιο τρόπο αποκτήθηκε και ο Ριμόλντι ο οποίος αγωνιζόταν Πανσεραϊκό.

    Οι υπεύθυνοι του Ηρακλή προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις μεταγραφές και τυπικά με την κατάθεση των συμβολαίων τους και την έκοδση των δελτίων τους, στον επίλογο της μεταγραφικής περιόδου.

    Ο Πίτου συμφώνησε με τον Ηρακλή για τον επόμενο 1,5 χρόνο και ο Ριμόλντι για το υπόλοιπο της σεζόν.

    Κορυφαίοι της δεκαετίας Ισινμπάγιεβα και Μπέκελε

    Τον Κενίσα Μπέκελε και την Γελένα Ισινμπάγιεβα ανέδειξε ως αθλητές της δεκαετίας το γνωστό περιοδικό στίβου «Track and field news».Όσον αφορά τον "διαστημικό" Ουσέιν Μπολτ, ο Τζαμαϊκανός βρέθηκε στην 4η θέση, αφού τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίστηκε στο προσκήνιο και δεν έχει τα μετάλλια και τα ρεκόρ του Μπέκελε.

    Πίσω από τον Μπέκελε βρέθηκε ο φοβερός δισκοβόλος Βιρίγλιους Αλέκνα και στην τρίτη θέση ο σπουδαίος Χικάμ Ελ Γκερούζ.

    Στις γυναίκες, πίσω από την Ισινμπάγεβα των εννέα χρυσών μεταλλίων ήταν η Τιρούνες Ντιμπάμπα και η τρίτη Καρολίνα Κλουφτ, να ακολουθεί στην τρίτη θέση.

    Οι δέκα κορυφαίοι στους άνδρες

    1. Κενενίσα Μπεκέλε (Αιθιοπία), αποστάσεις
    2. Βιργίλιους Αλέκνα (Λιθουανία), δισκοβολία
    3. Χικάμ Ελ Γκερούζ (Μαρόκο), 1.500 μ., 5.000 μ.
    4. Ουσέιν Μπολτ (Τζαμάικα) 100 μ., 200 μ.
    5. Ρόμπερτ Κορζενιόφσκι (Πολωνία), βάδην
    6. Τζέρεμι Γουόρινερ (ΗΠΑ), 400 μ.
    7. Ντουάιτ Φίλιπς (ΗΠΑ), μήκος
    8. Αντρέας Θότκιλτσεν (Νορβηγία), ακοντισμός
    9. Ρόμαν Σέμπρλ (Τσεχία), δέκαθλο
    10. Σαΐφ Σαΐντ Σαχίν (Κατάρ), 3.000 μ. στιπλ

    Οι δέκα κορυφαίες στις γυναίκες

    1. Γέλενα Ισινμπάγεβα (Ρωσία), επί κοντώ
    2. Τιρούνες Ντιμπάμπα (Αιθιοπία), αποστάσεις
    3. Καρολίνα Κλουφτ (Σουηδία), έπταθλο
    4. Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία), τριπλούν
    5. Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ), 400 μ.
    6. Βερόνικα Κάμπελ (Τζαμάικα), 100 μ., 200 μ.
    7. Αλισον Φίλιξ (ΗΠΑ), 100 μ., 200 μ., 400 μ.
    8. Οσλέιντις Μενέντεζ (Κούβα), ακόντιο
    9. Γίπσι Μορένο (Κούβα), σφύρα
    10. Βάλερι Βίλι (Ν. Ζηλανδία), σφαιροβολία

    Δόξα Δράμας-Διαγόρας 2-2

    http://www.sport24.gr/ast/cov/ta/tara_2010_2_1_17_24_23_b.jpgΤην ανοδική του πορεία συνέχισε ο Διαγόρας, καθώς η ομάδα του Γιώργου Φοιρού αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Δόξα Δράμας εκτός έδρας για την 19η αγωνιστική.Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό και στα δύο ημίχρονα, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο 13’ με κεφαλιά του Πακάλτση και τον Διαγόρα να ισοφαρίζει σε 1-1 με σουτ του νεοαποκτηθέντα Γεωργιάδη.

    Τέσσερα λεπτά αργότερα (64’) ο Μαρκόφσκι με κεφαλιά έκανε το 2-1 για την Δόξα Δράμας και το τελικό 2-2 διαμόρφωσε στο 68’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Ταραχούλσκι.

    Στο 84’ η Δόξα έχαμε μεγάλη ευκαιρία να πάρει το "τρίποντο", καθώς είχε δοκάρι με τον Παπαθανασίου. Οι δύο ομάδες με την ισοπαλία έφτασαν στους 28 βαθμούς.

    Ο διαιτητής του αγώνα Λαμπρόπουλος (Ηλείας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Τσιμπλίδη, Μαρκόφσκι, Παπαθανασίου, Γεωργιάδη, Ταραχούλσκι, Κρουσταλλέλη και Ρούσεφ.

    Δόξα Δράμας: Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Πακάλτσης, Ρομπίνιο, Γκίκας, Τσιμπλίδης (81' Βαν Ες), Γκονζάλες (44' λ.τρ. Μαχαιρούδης), Μαρκόφσκι, Πινδώνης, Χλωρός (62' Χ. Μουρατίδης).

    Διαγόρας: Βελίδης, Δήμου, Μπριλάκης, Σαλαματράκης, Σπάρταλης, Ρούσεφ, Χρήστου (46' Κρουσταλλέλης), Μπακομήτρος, Γεωργιάδης, Ταραχούλσκι, Τσιάτσιος.

    Η ώρα της Μάρτα!

    http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd12/imgv3b_XVvoPoFVeQ.jpg Η σύντροφος του Ιταλού επιθετικού της Ρόμα, Λούκα Τόνι.

    Η Μάρτα Τσεκέτο γνώρισε τον Λούκα πριν από περίπου 10 χρόνια σε ένα μπαράκι και από τότε η σχέση τους αποτέλεσε αγαπημένο θέμα των ιταλικών περιοδικών, αλλά και των γερμανικών από τη στιγμή που ο Τόνι μεταγράφηκε στην Μπάγερν Μονάχου το 2007 (στη Ρόμα αγωνίζεται ως "δανεικός").

    Η 32χρονη Μάρτα είναι μοντέλο και μάλιστα με πολλές συνεργασίες με διάσημους οίκους μόδας στο ενεργητικό της.

    Στη Σαραγόσα ο Εντμίλσον


    Ο Εντμιλσον πανηγυρίζει Ο Εντμίλσον επέστρεψε και πάλι στην Ισπανία μετά από λίγους μήνες. Ο Βραζιλιάνος που έμεινε ελεύθερος από την Παλμέιρας στις 21 Ιανουαρίου θα φοράει τη φανέλα της Σαραγόσα μέχρι το τέλος της σεζόν, ενώ η ομάδα έχει το δικαίωμα να του ανανεώσει το συμβόλαιο για ένα χρόνο.

    Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός που έχει αγωνιστεί σε Σάο Πάουλο, Λιόν, Μπαρτσελόνα, Βιγιαρεάλ, πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν με την Παλμέιρας έχοντας σκοράρει τέσσερις φορές σε 35 συμμετοχές. Ο Εντμιλσον έγινε ο έβδομος παίκτης που αποκτήθηκε από τη Σαραγόσα στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Νωρίτεα είχαν αποκτηθεί οι Ελισέου, Γιάροσικ, Κολούνια, Σουάζο, Ρομπέρτο και Κοντίνι.

    Στηρίζει Τέρι ο Αντσελότι


    Ο τεχνικός της Τσέλσι, Κάρλο Αντσελότι Καμία πρόθεση να αφαιρέσει από τον Τζον Τέρι το περιβραχιόνιο του αρχηγού της Τσέλσι δεν έχει ο Κάρλο Αντσελότι, παρά το σάλο που έχει ξεσπάσει στα αγγλικά μέσα ενημέρωσης. Ο 29χρονος αμυντικός έγινε θέμα στις κουτσομπολίστικες στήλες, καθώς φέρεται να έχει εξωσυζυγική σχέση.

    Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο Τέρι έχει συνάψει σχέσεις με τη Βανέσα Περονσέλ, πρώην φίλη του Γουέιν Μπριτζ, πρώην συμπαίκτη και φίλου του Τέρι. "Είναι τιμή μου να είμαι προπονητής του και είμαι περήφανος γι�αυτόν", είπε από την πλευρά του ο Αντσελότι.

    "Ο Τζον έχει την προσωπική του ζωή και οφείλει να την ελέγξει. Εγώ οφείλω να ελέγξω την ομάδα μου. Εκείνος είναι παίκτης της ομάδας μου, είναι ο αρχηγός και είμαι περήφανος που είμαι προπονητής του Τζον Τέρι. Είναι αρχηγός και θα παραμείνει αρχηγός. Οι συμπαίκτες του ποτέ δεν έχασαν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι στην ομάδα να στηρίξουμε τον ίδιο και την οικογένειά του", κατέληξε ο Ιταλός προπονητής της Τσέλσι.

    Επιμένει η Γιουβέντους για Μπενίτεθ


    Ο Ράφα Μπενίτεθ την ώρα της... δουλειάς Η μάχη για την απόκτηση του Ράφα Μπενίτεθ δεν έχει σταματήσει για τη Γιουβέντους. Σύμφωνα με την "Corriere Dello Sport", ο ιταλικός σύλλογος στέλνει στην Αγγλία ομάδα νομικών, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο Ισπανός τεχνικός θα μετακομίσει προς θερμότερα κλίματα το καλοκαίρι.

    Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ο δικηγόρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Μικέλε Μπριαμόντε, ειδικός σε θέματα συμβολαίων, ταξίδεψε στο Λίβερπουλ για διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους του Μπενίτεθ. Στόχος της πλευράς της Γιουβέντους είναι να βρεθεί τρόπος να αποδεσμευτεί ο Ισπανός προπονητής από το ισχύον μέχρι το 2014 συμβόλαιό του με τους "κόκκινους". Όταν θα βρεθεί αυτός ο τρόπος, ο Μπριαμόντε σκοπεύει να μιλήσει στα αφεντικά της Λίβερπουλ Τζορτζ Τζιλέτ και Τομ Χικς για να συγκατατεθούν στην αποδέσμευση του Μπενίτεθ.

    Χούντελαρ: "Ευχαριστημένος στη Μίλαν"


    Ο Χούντελαρ με τη φανέλα της Μίλαν Την πρόθεσή του να παραμείνει στη Μίλαν, παρά την εντεινόμενη φημολογία ότι θα εγκαταλείψει άμεσα το Σαν Σίρο, επανέλαβε ο Γιαν Κλας Χούντελαρ. Μετά από μία απογοητευτική περίοδο παραμονής στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ολλανδός δεν φαίνεται να πείθει ούτε τον νέο προπονητή του Λεονάρντο.

    Το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του ματς της Μίλαν με τη Λιβόρνο (1-1), δείχνοντας καλά στοιχεία, δεν έχει μειώσει τις φήμες περί εξόδου, οι οποίες διαψεύδονται και από τον σύλλογο. "Εχω αποφασίσει να παραμείνω στη Μίλαν, γιατί εδώ υπάρχουν πολλοί με τους οποίους έχω πολύ καλή σχέση", δήλωσε ο Χούντελαρ. "Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος σε αυτή την ομάδα", συμπλήρωσε.

    Οσο για τη συμμετοχή του στο ματς με τη Λιβόρνο, υποστήριξε ότι περίμενε περισσότερα. "Επαιξα μόνο 45 λεπτά και περίμενα περισσότερα από την εμφάνισή μου. Δεν καταφέραμε να αλλάξουμε την κατάσταση με τη Λιβόρνο, όταν μας ισοφάρισαν", κατέληξε.

    Τέλος Ογιος, Ριμόλντι, επιστρέφει ο Κοτταράς!


    Ο τερματοφύλακας, Δημήτρης Κοτταράς Οριστικά παρελθόν αποτελεί για τον Πανσερραϊκό ο Γκιγιέρμο Ογιος. Ο Αργεντινός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο και τόνισε ότι αποχωρεί από τον πάγκο της ομάδας της Μακεδονίας.

    Ο Ογιος ευχαρίστησε τον κόσμο που στήριξε την ομάδα και τους συνεργάτες του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο μέλλον. Το θέμα του διαδόχου του Ογιος χειρίζεται αποκλειστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Πέτρος Θεοδωρίδης.

    Παράλληλα, από τον Πανσερραϊκό αποχώρησε και ο Λούκας Ριμόλντι μιας και δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του.

    Αντίθετα, όλα δείχνουν ότι επιστρέφει ένας παλιός γνώριμος, ο τερματοφύλακας, Δημήτρης Κοτταράς, που έχει συμφωνήσει σε όλα με τη διοίκηση

    "Δανείστηκε" Κατσικογιάννη ο ΟΦΗ


    Κατσικογιάννης και Σιαλμάς μονομαχούν για την μπάλα Στον ΟΦΗ με τη μορφή του δανεισμού παραχωρήθηκε ο Γιώργος Κατσικογιάννης. Ο 21χρονος μέσος του Ολυμπιακού ανανέωσε το συμβόλαιό του με την πειραϊκή ομάδα έως το 2013 και στη συνέχεια συμφώνησε να πάει στο Ηράκλειο και να αγωνιστεί δανεικός στον ΟΦΗ έως το τέλος της σεζόν. Ο Κατσικογιάννης είχε παραχωρηθεί και πέρυσι δανεικός στον Λεβαδειακό.

    Γιόνσον και επίσημα στον Πανιώνιο


    Και επίσημα στον Πανιώνιο ο Γιόνσον Παίκτης του Πανιωνίου και επίσημα είναι από την Δευτέρα το μεσημέρι ο Σουηδός Μάρκους Γιόνσον. Ο 28χρονος παίκτης, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Νέας Σμύρνης για τον επόμενο 1,5 χρόνο. Παράλληλα ανακοινώθηκε η απόκτηση και του νεαρού Δημήτρη Κολοβού από τον ΠΑΣ Ωρωπού.

    Η ανακοίνωση για τον Γιόνσον αναφέρει: "Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Μάρκους Γιόνσον. Ο Σουηδός αμυντικός υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 1,5 έτους μέχρι τις 30/6/2011.

    Στις πρώτες του δηώσεις στο panionios.gr ο Μάρκους δήλωσε: "Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα στον Πανιώνιο. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό έτσι ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της και τη συμμετοχή της στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Οι πρώτες μου εντυπώσεις από τον Πανιώνιο, αυτές τις ημέρες που είμαι εδώ, είναι ότι πρόκειται για έναν πολύ οργανωμένο σύλλογο, με πολύ καλό προπονητικό κέντρο και γενικά υπάρχει ένα πολύ καλό κλίμα συνεργασίας με τους ανθρώπους εδώ".

    Η ανακοίνωση για τον Κολοβό αναφέρει: "Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Δημήτρη Κολοβού, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών (μέχρι 31/12/2012). Ο Δημήτρης Κολοβός αποκτήθηκε με μεταγραφή από την ομάδα του ΠΑΣ Ωρωπού.

    Σε δηλώσεις του στο panionios.gr ο Δημήτρης τόνισε τα εξής: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Πανιώνιο. Είναι μία μεγάλη και ιστορική ομάδα.
    Ευχαριστώ τους κυρίους Τσακίρη και Παυλόπουλο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν σε εμένα. Ευχαριστώ επίσης τον ΠΑΣ Ωρωπού, στον οποίο έκανε τα πρώτα μου βήματα και τους ανθρώπους της ομάδας που βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η μεταγραφή. Από μεριάς μου υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό μέσα στο γήπεδο, για τον Πανιώνιο και τον κόσμο του".

    Στηρίζει Ουζουνίδη, φήμες για Κουζέν


    Ο Ντανιέλ Κουζέν πέτυχε το γκολ της νίκης της Γκαμπόν επί του  Καμερούν Ο πρόεδρος της Λάρισας, Κώστας Πηλαδάκης, αποφάσισε τελικά να στηρίξει τον Μαρίνο Ουζουνίδη στην τεχνική ηγεσία της ομάδας και να μην προχωρήσει σε αντικατάστασή του, όπως ζητούν στο σύνολό τους οι οπαδοί της ομάδας.

    "Δεν υπάρχει θέμα αποχώρησης του προπονητή. Στηρίζω τον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες. Όλοι μαζί θα πολεμήσουμε για να σώσουμε την ομάδα. Ζήτησα από τον κόσμο να βοηθήσει την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Δεν υπάρχει άλλη λύση αυτή τη στιγμή, επειδή βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Εμπιστεύομαι το τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας", τόνισε στον "Novasport FM Λάρισας".

    Στο μεταξύ, φουντώνει η φημολογία στο εξωτερικό για τον Κουζέν. Αλλωστε και ο ίδιος ο Κώστας Πηλαδάκης στις δηλώσεις του τόνισε ότι θα γίνει μία ακόμα μεταγραφή μεγάλου παίκτη, μέχρι τις 20:00 όταν και εκπνέει η μεταγραφική περίοδος. Ο 32χρονος επιθετικός της Χαλ, φέρεται να έχει αποδεχτεί την πρόταση της ΑΕΛ και τις επόμενες ώρες αναμένεται η απάντησή του.

    Γκερέιρο: "Με έχουν σταυρώσει"


    Ο Γκερέιρο με τη φανέλα της ΑΕΚ Δυσαρεστημένος από το χρόνο συμμετοχής του στην ΑΕΚ, παρουσιάστηκε ο Ρότζερ Γκερέιρο με δηλώσεις του στον Τύπο της Πολωνίας. Ο μέσος της Ένωσης τόνισε χαρακτηριστικά πως είναι νιώθει "σταυρωμένος", αλλά δεν πανικοβάλλεται και κάνει υπομονή μέχρι να βελτιωθούν τα πράγματα...

    "Ξέρω πως κάποιοι ήδη με έχουν σταυρώσει. Το ίδιο είχε συμβεί κι όταν απέκτησα πολωνικό διαβατήριο, καθώς έλεγαν πως δεν το άξιζα. Θυμάμαι καλά αυτές τις φωνές. Οι ίδιοι ήταν που λίγο αργότερα με χτυπούσαν φιλικά στην πλάτη. Ελπίζω να γίνει το ίδιο και τώρα".

    Στη συνέχεια μάλιστα τόνισε πως δεν μετανιώνει που έφυγε από την Λέγκια, ενώ ελπίζει σε καλύτερες μέρες στο μέλλον: "Δεν πανικοβάλλομαι. Σίγουρα δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται, αλλά δεν το σκέφτομαι. Δουλεύω σκληρά και περιμένω υπομονετικά. Ασφαλώς και με ανησυχεί η παρούσα κατάσταση, αλλά-όπως πάντα-μόνο ο Θεός γνωρίζει τι επιφυλάσσει το μέλλον".

    Γλίτωσε τα χειρότερα ο Ντάρμπισιρ



    Κάκωση στο ζυγωματικό ο Ντάρμπισιρ Ευχάριστα ήταν τα νέα για τον Ματ Ντάρμπισιρ. Ο Αγγλος άσος που πέτυχε το γκολ που έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη κόντρα στον Πανιώνιο, υποβλήθηκε τη Δευτέρα σε εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν κάτι σοβαρότερο από κάκωση στο ζυγωματικό. Ο Ντάρμπισιρ δέχθηκε αγκωνιά κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους και αυτός ήταν ο λόγος που δεν συνέχισε στην επανάληψη, δίνοντας τη θέση του στον Ντιόγο. Ετσι ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς μπορεί να τον υπολογίζει για τους επόμενους δύσκολους αγώνες της ομάδος του.

    Τη Δευτέρα οι "ερυθρόλευκοι" δεν θα περάσουν από του Ρέντη, αφού έχουν ρεπό και την Τρίτη θα επιστρέψουν κανονικά στις προπονήσεις αρχίζοντας την προετοιμασία για την αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

    Καμία αποχή στον ΠΑΟΚ

    Ο επίσημος ΠΑΟΚ διαψεύδει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν από αθλητικές ιστοσελίδες και λένε πως οι παίκτες του «δικεφάλου» έκαναν αποχή από την προπόνηση επειδή είναι απλήρωτοι. Χωρίς Ιβιτς στα Γιάννινα.

    Από τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης παραδέχονται ότι υπάρχει οικονομική στενότητα αλλά αυτό δεν είναι ικανό να οδηγήσεις τους παίκτες σε αποχή. Ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο συναντήθηκε με τους πρώην συμπαίκτες του και τους ζήτησε υπομονή για το οικονομικό.

    Από την ΠΑΕ διαψεύδουν ότι το πρωί της Δευτέρας οι Πάμπλο Γκαρσία, Πάμπλο Κοντρέρας και Βίκτορ Βιτόλο πρότειναν στους υπόλοιπους να γίνει ψηφοφορία και αποφάσισαν την αποχή από την προπόνηση. Αν γινόταν κάτι τέτοιο κανείς παίκτης δεν θα πήγαινε στα Γιάννινα για το αυριανό ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ.

    Μικρό το κακό, πληρώνει την γκίνια


    Απογοήτευση για την ισοπαλία στο ντέρμπι... Δεύτερο σερί ματς που ο Παναθηναϊκός δεν κατορθώνει να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Δεύτερο σερί ματς στο οποίο ο Σισέ δεν είναι καλός. Αν το έλεγε κανείς αυτό πριν το ματς στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη, τότε το συμπέρασμα θα ήταν απλό. Οι "πράσινοι" δεν βλέπονται. Όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

    Το "τριφύλλι" με Αρη και με ΑΕΚ έκανε ίσως τα δύο καλύτερα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα. Με μοναδικό μειονέκτημα, ότι δεν μετέτρεψε σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Γκίνια, ατυχία, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια, όπως θέλει το λέει κανείς. Ίσως λοιπόν αν σε αυτά τα δύο ματς ο Σισέ ήταν αυτός που ήταν πριν τρεις αγωνιστικές, να μιλούσαμε πολύ διαφορετικά τώρα.

    Και πάλι όμως, μετά και την "γκέλα" με την Ένωση (γιατί παρότι ήταν μεγάλο ματς, γκέλα λογίζεται για το "τριφύλλι") η διαφορά είναι στους 6 βαθμούς. Ναι μεν το πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο, αλλά σαφώς οι "πράσινοι" δείχνουν με τον τρόπο που αγωνίζονται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον τίτλο να τους φύγει.

    Και ακριβώς λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα, δεν αλλάζει με τίποτα ο τίτλος του φαβορί για το πρωτάθλημα. Όπως είναι τα πράγματα, μόνο αν�αυτοκτονήσουν οι "πράσινοι" θα χάσουν τον τίτλο.

    Τα έσπασαν!
    Το κλίμα πάντως στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ, είναι χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως δεν ήρθε η νίκη. Ποδοσφαιριστές που πέταγαν και χτύπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, έβριζαν την τύχη τους, ψιθύριζαν ότι το παιχνίδι έπρεπε να λήξει 4-1 και όχι 1-1.

    Ο μοναδικός που βρήκε το κουράγιο να πεταχτεί και να τους... ξυπνήσει όλους, ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης. "Πως κάνετε έτσι ρε; Πρώτοι ήμαστε παρά την ατυχία μας", φώναξε ο αρχηγός.

    Σε γενικές γραμμές πάντως, υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα που είχε η ομάδα. Και οι πάντες στο "πράσινο" στρατόπεδο θεωρούν ότι ο τίτλος δεν χάνεται!

    Αποχή και διάψευση...


    Καθιστή προπόνηση... Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την. οικονομική πολιτική της διοίκησης τoυ ΠΑΟΚ, οι ποδοσφαιριστές του Φερνάντο Σάντος δεν ακολούθησαν πιστά το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ, για το Κύπελλο Ελλάδος.

    Περίμεναν να εισπράξουν και να εξοφληθούν δόσεις συμβολαίων για τρεις μήνες, αλλά τελικά εισέπραξαν μόλις των 30% των οφειλομένων, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση.

    Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είχε προειδοποιήσει τον περασμένο Οκτώβριο για καθυστερήσεις, αλλά, όπως φαίνεται, οι καθυστερήσεις είναι μεγαλύτερες από αυτές που προανήγγειλε.

    Είχε υποσχεθεί ότι θα εξοφλήσει τους παίκτες στο τέλος Ιανουαρίου, αλλά, η εξόφληση πήρε νέα παράταση και οι ποδοσφαιριστές αντέδρασαν.

    Από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, διαψεύσθηκε η είδηση περί της αποχής. Γίνεται λόγος για μια συζήτηση στα αποδυτήρια της ομάδας όπου διευκρινίστηκε ότι οι ποδοσφαιριστές θα πάρουν χρήματα στη διάρκεια του Φεβρουαρίου.

    Επίσημα «κίτρινοι» Ορτίθ και Μεντί

    Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε και επίσημα την συμφωνία με τους Σέζαρ Ορτίθ και Φορμός Μεντί, ο πρώτος για έξι μήνες με όψιον ανανέωσης της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο, ενώ ο δεύτερος υπέγραψε για 1,5 χρόνο.
    Συγκεκριμένα η «κίτρινη» ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή Ισπανού Cezar Ortiz για τους επόμενους έξι μήνες με οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας για ένα ακόμη χρόνο. O ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 30-10-1989, έχει ύψος 1.82 και είναι 75 κιλά, αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός. Έχει 45 συμμετοχές και 2 γκολ με την δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ από το καλοκαίρι ως τον Δεκέμβριο αγωνίστηκε σε 10 παιχνίδια με την φανέλα της Αλμπαθέτε. Είναι διεθνής με τις ομάδες Κ17 και Κ19 της Ισπανίας. Ο ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται στον ΑΡΗ με το νούμερο 21.
    Στις πρώτες του δηλώσεις στο arisfc.gr σημείωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ στον ΑΡΗ. Θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Ξέρω ότι προπονητής στην ομάδα είναι μία μεγάλη προσωπικότητα όπως ο κ. Κούπερ, αλλά και ότι επίσης αγωνίζονται σπουδαίοι παίκτες και ανάμεσά τους και συμπατριώτες μου. Αυτό περιμένω να με βοηθήσει πάρα πολύ. ‘Έχω μάθει επίσης ότι οι οπαδοί μας είναι πολύ φανατικοί και ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά τους». Η επίσημη παρουσίαση του ποδοσφαιριστή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 14:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης.

    Επίσης ανακοινώνει την απόκτηση του Σενεγαλέζου με γαλλικό διαβατήριο Formose Mendy για τον επόμενο 1,5 χρόνο. O ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 23-3-1989, έχει ύψος 1.75 και είναι 69 κιλά, αγωνίζεται ως χαφ τόσο από την αριστερή όσο και από την δεξιά πλευρά. Έχει αγωνιστεί στα τμήματα υποδομών της Μαρσέιγ και επίσης στην Λανς, την Λιλ και την Ιστρ πριν την μεταγραφή στην Πορτουγένα. Ο ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται στον ΑΡΗ με το νούμερο 25.
    Στις πρώτες του δηλώσεις στο arisfc.gr σημείωσε: « Είμαι πολύ χαρούμενος που θα αγωνιστώ σε μία ομάδα όπως ο ΑΡΗΣ. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις ώστε να καταφέρω με πολύ δουλειά να μπω στην βασική ενδεκάδα του ΑΡΗ. Ήδη προσπαθώ να μάθω αρκετά για τη νέα μου ομάδα. Ξέρω τον Κόκε από την Μαρσέιγ και είναι ένας παίκτης με τον οποίο ανυπομονώ να αγωνιστούμε μαζί. Έχω δει τον τρόπο που ο κόσμος συμπαραστέκεται στην ομάδα και περιμένω να αγωνιστώ κι εγώ μπροστά σε αυτό το κοινό». Η επίσημη παρουσίαση του ποδοσφαιριστή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 14:00 στην αίθουσα Τύπου του Κλ. Βικελίδης.Πηγη Μετροσπορ

    Έφερε και Μεντί ο Άρης

    Ο Θέσαρ Ορτίθ δεν ήρθε… μόνος του στην Θεσσαλονίκη. Ο Ισπανός αμυντικός δεν ήταν η μοναδική μεταγραφή του Άρη που έφερε σήμερα και τον Φορμός Μεντί. Ο 20χρονος Σενεγαλέζος που αγωνιζόταν στην ισπανική Πουερτογιάνο και βρισκόταν στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης C , επιλέχθηκε από τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ καθώς θεωρείται ένας πολύ ταλαντούχος μέσος που έχει την ικανότητα να εξελιχθεί μέσα από την Super League. Ο Φορμός Μεντί έχει Γαλλικό διαβατήριο ενώ παλαιότερα έχει αγωνιστεί στη Γαλλία με τις φανέλες των Λανς και Ιστρ.

    Ασταμάτητος ο Αγροτικός Αστέρας

    Ασταμάτητος μοιάζει ο Αγροτικός Αστέρας. Η ομάδα του Μάκη Χάβου επικράτησε και του ΟΦΗ και πλέον μετρά ένα σερί οκτώ αγώνων που αγνοεί την έννοια της ήττας. Ο τεχνικός των «σταχυοφόρων» επεσήμανε ότι η ομάδα του ήθελε πάρα πολύ τη νίκη που θα δώσει ώθηση για νέες επιτυχίες.
    «Δείξαμε τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στον ΟΦΗ. Θα συμφωνήσω ότι το παιχνίδι θα κρινόταν στην δύναμη. Θέλαμε πάρα πολύ την νίκη και η οποία θα μας δώσει ώθηση για την συνέχεια του πρωταθλήματος. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δίκαια κερδίσαμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας» δήλωσε ο Μάκης Χάβος.

    Κοντά σε Σαπουνάρου ο ΠΑΟΚ

    Λίγο πριν την ολοκλήρωση της παρούσας μεταγραφικής περιόδου και δημοσιεύματα του ξένου Τύπου αναφέρουν πως ο ΠΑΟΚ κινείται για την απόκτηση του Κριστιάν Σαπουνάρου. Όπως αναφέρουν τα ρουμάνικα ΜΜΕ ο 26χρονος διεθνής αμυντικός της Πόρτο αναμένεται να δοθεί στον «Δικέφαλο» του βορρά με τη μορφή δανεισμού.
    Ο Σαπουνάρου, μετά το επεισόδιο που είχε με υπάλληλο του γηπέδου της Μπενφίκα μετά το τέλος του αγώνα στη Λισσαβώνα τον περασμένο Δεκέμβριο, κινδυνεύει με βαριά τιμωρία. Έτσι οι «δράκοι» σκέφτονται να τον παραχωρήσουν ως δανεικό, με τους συμπατριώτες του αναφέρουν ως επόμενη ομάδα του τον ΠΑΟΚ.
    Ο Σαπουνάρου, που αποκτήθηκε από την Πόρτο το 2008 (22 συμμετοχές), ήταν να παραχωρηθεί δανεικός στη Ραπίντ Βουκουρεστίου, ωστόσο σύμφωνα με τους Ρουμάνους τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο 26χρονος αμυντικός 6 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.

    Έρχεται ο Βέρα στον Ηρακλή

    Λίγες ώρες πριν την ολοκλήρωση των μεταγραφών ο Ηρακλής οριστικοποιεί τη έκτη του μεταγραφή για την τρέχουσα περίοδο. Πρόκειται για τον 24χρονο Παραγουανό κεντρικό αμυντικό, Φρέντι Βέρα, με τον οποίο οι «κυανόλευκοι» ήρθαν σε συμφωνία για την απόκτηση του με την μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από την ομάδα της πατρίδας του Ρούμπιο Νου.Την περασμένη σεζόν ο Βέρα είχε 34 συμμετοχές με 4 γκολ.

    «Χαλάει» του Ζαμπάβνικ

    Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους ανθρώπους του Ηρακλή ο Ράντοσλαβ Ζαμπάβνικ ευχαρίστησε για το ενδιαφέρον και τους γνωστοποίησε πως έχει πρόταση από Γερμανικό σύλλογο την οποία αναμένεται να αποδεχτεί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο διεθνής δεξιός μπακ φαίνεται να καταλήγει στην ομάδα της Μάιντζ.

    100άρισε και συνεχίζει ο Ρούνεϊ

    Ο Γουέιν Ρούνεϊ με το τέρμα που πέτυχε κόντρα στην Αρσεναλ έφτασε τα 100 στην Πρέμιερ Λιγκ και τόνισε πως θέλει να συνεχίσει να σκοράρει ακατάπαυστα.Ο Αγγλος επιθετικός σε 247 εμφανίσεις έσπασε το φράγμα των 100 γκολ και ένιωσε πολύ περήφανος για το επίτευγμα του: «Είναι σπουδαίο το συναίσθημα να παίζω στην Πρέμιερ Λιγκ και να πετυχαίνω 100 γκολ. Είμαι πολύ περήφανος για αυτό. Ελπίζω πως θα πετύχω πολύ περισσότερα. Είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την εμφάνισή μου. Αυτή ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση στην σεζόν. Αφήσαμε την Άρσεναλ να έχει λίγη κατοχή και μετά βγαίναμε στην αντεπίθεση. Ήμασταν θανατηφόροι».

    ΠΑΟΚ: Η αποστολή για τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα


    Επιμέλεια: Δ.Μ.

    Ολοκληρώθηκε η τελευταία προπόνηση της ομάδας πριν την αναχώρηση της ομάδας για τα Γιάννενα, για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου εναντίον του ΠΑΣ. Πριν την προπόνηση ο Fernando Santos μίλησε στους ποδοσφαιριστές για θέματα τακτικής με τη βοήθεια χρήσης βίντεο, ενώ ακολούθησαν ασκήσεις αποθεραπείας στο γυμναστήριο. Μετά το τέλος της προπόνησης ο προπονητής ανακοίνωσε την αποστολή, που αποτελείται από το τους:

    Χαλκιά, Kresic, Αραμπατζή, Κουτσιανικούλη, Μαλεζά, Παπάζογλου, Φωτάκη, Cristiano, Contreras, Edinho, Garcia, Lino, Moon, Muslimovic, Savini, Sorlin, Sznaucner, Vieirinha, Vitolo.

    Στην αποστολή δεν συμμετέχει ο Vladan Ivic λόγω ισχυαλγίας.

    Συνέντευξη Παπάζογλου

    Ο Θανάσης Παπάζογλου σκόραρε για πρώτη φορά φέτος στο πρωτάθλημα και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν φοβάται καμία ομάδα αλλά τις σέβεται όλες. Ο νεαρός επιθετικός του «δικεφάλου» θέλει και άλλα γκολ μπροστά στη Θύρα 4.

    Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Goal»:

    Το πρωί πριν από την προπόνηση πήγες στη εκκλησία...

    «Ναι, αλήθεια είναι».

    Θα ήθελες να αναφερθείς σε αυτό;

    «Δεν έχω πρόβλημα».

    Το έκανες λόγω του γκολ; Ως ένα «ευχαριστώ» για το τέρμα και τη νίκη;

    «Οχι. Πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Είμαι παιδί της εκκλησίας και ο Θεός μου δίνει δύναμη. Αυτό νιώθω και αυτό κάνω. Ο,τι είμαι, ό,τι έχω πετύχει, το οφείλω στον Θεό».

    Να γυρίσουμε στο παιχνίδι. Τι θυμάσαι από τη φάση του γκολ;

    «Κατά πρώτον θεωρώ ότι το δικαιούμασταν το γκολ. Εγινε άλλη μια προσπάθεια από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από πολλά σώματα και με τη δική μου παρέμβαση πήγε στα δίχτυα».

    Πάντως η παρέμβασή σου δεν ήταν και η πλέον ορθόδοξη...

    «Ναι εντάξει Θέλει και τύχη πολλές φορές».

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ πετυχαίνει γκολ στο τέλος Είναι μόνο θέμα τύχης;

    «Οχι. Οταν το κάνεις μια φορά, αυτό σου δίνει την ελπίδα ότι μπορείς να το ξανακάνεις. Ο παράγοντας τύχη υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να σβήσει την προσπάθεια που κάναμε σε όλο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, όπως και στους αγώνες με την Ξάνθη και τον Ηρακλή, που επίσης σκοράραμε στο τέλος».

    Αυτό ήταν το πρώτο σου γκολ στη Super League...

    «Ναι, όντως, δεν είχα σκοράρει στο πρωτάθλημα στην καριέρα μου».

    Σε άγχωνε καθόλου αυτό;

    «Ναι Και καθένας στη θέση μου νομίζω θα το πάθαινε. Αλλά όταν έχεις πίστη, δουλεύεις και κάποιοι άνθρωποι σε εμπιστεύονται και στο δείχνουν, τότε η δικαίωση έρχεται».

    Είδες καθόλου το παιχνίδι του ΠΑΣ με τη Λάρισα;

    «Ναι, είδα τις φάσεις».

    Φαντάζομαι είδες τον αγωνιστικό χώρο...

    «Οντως ο αγωνιστικός χώρος είναι κακός. Αυτό θα είναι ένα πρόβλημα, αλλά δεν θα είναι μόνο για μας».

    Τον ΠΑΣ θα πρέπει να τον φοβάται ο ΠΑΟΚ;

    «Δεν φοβόμαστε καμία ομάδα, αλλά τις σεβόμαστε όλες. Προσωπικά πιστεύω πως μπορούμε να πάμε, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να πάρουμε τη νίκη-πρόκριση».

    Εχετε θέσει εξαρχής στόχο το Κύπελλο

    «Ναι, έτσι είναι, διότι μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ έχει πάντα στόχο το Κύπελλο και βέβαια τη διάκριση στο πρωτάθλημα».

    Ο Φερνάντο Σάντος είπε ότι κάποιοι παίκτες πιστέψατε ότι θα κερδίζατε τον Ατρόμητο με τις φανέλες.

    «Δεν θέλω να πιστεύω πως έγινε αυτό».

    Μπήκατε όμως χαλαροί...

    «Είναι αλήθεια πως δεν ξεκινήσαμε όπως θα έπρεπε, αλλά όσο κυλούσε ο αγώνας βελτιωνόμαστε. Παίζαμε με μια ομάδα που θεωρείται μικρότερης δυναμικότητας από τον προηγούμενο αντίπαλό μας, τον Ολυμπιακό, αλλά στο γήπεδο δεν φάνηκε αυτό. Ο Ατρόμητος έκανε καλό και κυρίως σωστό παιχνίδι, όμως τελικά καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη, που θεωρώ ότι την αξίζαμε».

    Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Τι άλλαξε από τότε;

    «Απλά η ομάδα βρήκε τους ρυθμούς της, τα πατήματά της και η δουλειά που γινόταν βγήκε. Πάντα όταν δουλεύεις, ανταμείβεσαι».

    Και εσύ δεν ξεκίνησες καλά και έχεις δυο γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια...

    «Χαίρομαι όταν σκοράρω και από τη στιγμή που είναι η δουλειά μου το γκολ, μακάρι αυτό να συνεχιστεί. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι να κερδίζει η ομάδα διότι αυτήν υπηρετούμε».

    Είχες πει ότι περιμένεις ένα γκολ μπροστά στη θύρα 4...

    «Ναι, και ήρθε την κατάλληλη στιγμή».

    Εγινε αυτό που περίμενες; Αυτό που είχες στο μυαλό σου;

    «Είναι ωραία να βλέπεις μια κερκίδα να ''παίρνει φωτιά'' και ειδικά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα».

    Σου έφυγε η «κάψα»;

    «Οχι Ελπίζω να έρθουν και άλλα γκολ και πάλι μπροστά στη θύρα 4».

    Σας ενδιαφέρει τι κάνει ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός;

    «Ναι, αλλά μέχρι ενός σημείου».

    Δηλαδή;

    «Τώρα που παίξαμε νωρίτερα, θα καθίσουμε να δούμε τα παιχνίδια και θα ήταν καλό για μας να χάσουν βαθμούς. Αλλά δεν έχουμε εκεί το μυαλό μας διότι πρώτα απ' όλα πρέπει να βλέπουμε εμείς τι κάνουμε. Κοιτάμε πρώτα τους εαυτούς μας και μετά τους άλλους».

    Πολύ κοντά σε Παναιτωλικό ο Κωφίδης

    Πολύ κοντά στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού βρίσκεται ο Σάββας Κωφίδης, μετά την αποχώρησή του από τον Ηρακλή.

    Ο σύλλογος του Αγρινίου δεν έχει καλύψει ακόμα το κενό του Σίνισα Γκόγκιτς στην τεχνική ηγεσία και ο Έλληνας προπονητής φαντάζει αυτή τη στιγμή το απόλυτο φαβορί.

    Εξάλλου, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί η πρόσληψή του.

    Σήμερα ξεκαθαρίζει του Ουζουνίδη

    Αρνητικό είναι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο «στρατόπεδο» της ΑΕΛ για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, μετά τις αποδοκιμασίες που δέχτηκε από οπαδούς της ομάδας κατά την επιστροφή της στη Λάρισα.

    Ο ισχυρός άνδρας των «βυσσινί», Κώστας Πηλαδάκης, θα ανακοινώσει σήμερα την απόφασή του σχετικά με τον μέλλον του Έλληνα τεχνικού στο «τιμόνι»του συλλόγου, αφού όπως δήλωσε ο ίδιος ο Ουζουνίδης τις προάλλες… «Εγώ δίνω λόγο στον εργοδότη μου. Αυτός θα αποφασίσει αν πρέπει να μείνω ή όχι».

    «Να τους κατονομάσει!»

    Η δήλωση Βγενόπουλου (για τους μισούς παράγοντες του ΠΑΟ που «δεν θέλουν το πρωτάθλημα») προκάλεσε όχι απλώς αίσθηση, αλλά πάταγο.

    Ερμηνείες και σχόλια συνοδεύουν στον σημερινό Τύπο την ατάκα «ντρεπόμουν!» που βγήκε από το στόμα του κ. Βγενόπουλου. Κι επειδή η δήλωση και τα απόνερά της αφορά βασικά και κύρια τον Παναθηναϊκό, έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς την υποδέχτηκε ο πράσινος Τύπος, δηλαδή η «Πράσινη» και το «Derby».

    «Μπουρλότο»

    Επικριτικός είναι ο τίτλος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Derby», όσον αφορά τις δηλώσεις που έκανε ο Ανδρέας Βγενόπουλος φεύγοντας από το γήπεδο χθες το βράδυ.

    Παρότι το αποτέλεσμα του παιχνιδιού καταλαμβάνει τον κύριο χώρο στο πρωτοσέλιδο, στη δήλωση του εκ των μεγαλομετόχων της ΠΑΕ δίνεται επίσης μεγάλη βαρύτητα, με τον διευθυντή της εφημερίδας, Κώστα Γκόντζο, να σχολιάσει το θέμα στη στήλη του («Game over»), στην τελευταία σελίδα.

    «Μπουρλότο χωρίς λόγο στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού για νταμπλ. Απίστευτα διχαστική δήλωση του Βγενόπουλου για παράγοντες του Τριφυλλιού που δεν θέλουν το Πρωτάθλημα και γελούσαν για την γκέλα!», είναι ο τίτλος που συνοδεύει τη φωτογραφία του Α. Βγενόπουλου στο πρωτοσέλιδο, ενώ στη στήλη του Κ. Γκόντζου ο τίτλος για το ίδιο θέμα είναι… «Ποιοι είναι, να τους μάθουμε. Αλλιώτικα… ».

    «Τι έγινε δηλαδή χθες; Τι φοβερό και τρομερό έγινε και βγήκαν πάλι τα… μαχαίρια σε δημόσια θέα; Ποιοι παίζουν τόσο άγαρμπα πια με το όνομα και την ιστορία αυτή της ομάδας; Ποιοι πλειοδοτούν σε Παναθηναϊκοφροσύνη και σε βάρος ποιων τέλος πάντων;», αναφέρει αρχικά στο σχόλιό του ο διευθυντής της «Derby», ενώ σε άλλο σημείο συμπληρώνει:

    Η πιο διχαστική δήλωση

    «Όσο για την ουσία των δηλώσεων του Ανδρέα Βγενόπουλου; Δεν ξέρω κατ’ αρχήν, πόσο πραγματική ουσία υπήρχε στα λόγια του. Αλλά έστω κι έτσι, όταν λες τέτοια πράγματα, καλό είναι τα λες ολόκληρα. Το σκηνικό να γίνεται μία δήλωση και μετά να αναλαμβάνουν τα… άτυπα γραφεία Τύπου να την ερμηνεύσουν, έχει γίνει εδώ και καιρό κουραστικό για τον Παναθηναϊκό. Ο κύριος Βγενόπουλος, λοιπόν, χρωστάει προς όλον τον κόσμο του Παναθηναϊκού ονόματα. Ποιοι δηλαδή παράγοντες, επαναλαμβάνω ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ του Παναθηναϊκού που είναι και οι… μισοί μάλιστα, δεν θέλουν το πρωτάθλημα.

    Ποιοι είναι οι μισοί Ολυμπιακοί με την ευκαιρία, πότε έσκασαν μύτη αυτοί στον Παναθηναϊκό; Υπήρχαν πάντα, δηλαδή και πάντα δεν ήθελαν το πρωτάθλημα, ή εμφανίστηκαν επί πολυμετοχικού; Αλλιώτικα, αν δηλαδή ο Ανδρέας Βγενόπουλος κρυφτεί ή εξαφανιστεί, ή αφήσει σε κύκλους και τετράγωνα και ημέτερα του ΜΜΕ να επεξηγήσουν τη δήλωσή του, θα έχει καταφέρει ένα απίστευτο κατόρθωμα. Να κάνει δημόσια την πιο διχαστική δήλωση που έχει γίνει ποτέ σε αυτή την ομάδα».

    «Γιατί Ανδρέα;»

    «Άκαιρη» χαρακτηρίζει τη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου η εφημερίδα «Πράσινη». Το «γιατί Ανδρέα;» το «χτυπάει» στο πρωτοσέλιδο αλλά όχι σε περίοπτη θέση. «Άκαιρη δήλωση Βγενόπουλου τη στιγμή που όλοι κυνηγούν λυσσαλέα τον Παναθηναϊκό», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

    Στο εσωτερικό ρεπορτάζ της εφημερίδας προβάλλονται οι δηλώσεις του προέδρου Νικόλα Πατέρα με τίτλο «όλα θα πάνε καλά», τονίζεται ότι το «αφεντικό» της ΠΑΕ άφησε ασχολίαστη την τοποθέτηση του Ανδρέα Βγενόπουλου και σε ένα μικρό πλαίσιο υπάρχουν τα όσα είπε ο «Mr MIG».

    «Περίεργες δηλώσεις σε λάθος χρόνο»

    Αυτός είναι ο τίτλος που αναφέρεται στη δήλωση του Ανδρέα Βγενόπουλου και συνεχίζει το κείμενο: «Περίεργες δηλώσεις έκανε μετά το τέλος του αγώνα ο Ανδρέας Βγενόπουλος ο οποίος εξέπληξε τους πάντες και τα πάντα, ειδικότερα αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό συνέβη μετά την απώλεια δυο βαθμών. Δηλαδή, σε λάθος χρόνο. Ο εκ των μετόχων άσκησε σοβαρή κριτική, χωρίς κανείς να το περιμένει, κατά παραγόντων της ομάδας, χωρίς όμως να τους κατονομάσει».

    Φωτιές στην ηρεμία

    Ο «πρασινοφρουρός», από τη μεριά του, δεν αφήνει ασχολίαστες τις δηλώσεις Βγενόπουλου και εκφράζει την άποψη ότι έβαλε φωτιά στην ηρεμία.

    «Καταπληκτικό timing διάλεξε ο Βγενόπουλος για να πετάξει αυτή τη διχαστική ατάκα που ξεστόμισε χθες βγαίνοντας από το ΟΑΚΑ», αναφέρει προφανώς με ειρωνικό τρόπο και συνεχίζει:

    «Να κατονομάσει»

    «Τώρα που έβαλε φωτιά όμως, οφείλει να τη σβήσει. Να βγει στα ίσα και να κατονομάσει ποιος έκανε τι χθες στα επίσημα του ΟΑΚΑ. Εκτός αν ανακαλύπτουμε φαντάσματα για να βάλουμε μπουρλότο σε μια ομάδα που πάει τρένο για το πρωτάθλημα. Δέκα αγωνιστικές έμειναν. Όποιος θέλει να μιλήσει, ας περνάει για μια στιγμή τη γλώσσα του από τον εγκέφαλό του προτού αποφασίσει να κάνει ζημιά στην ηρεμία της ομάδας. Κι αν έχει προβλήματα με οποιονδήποτε, ας σεβαστεί τουλάχιστον τον κόσμο που αγωνιά».

    Αθλητικός Τύπος 1/2/2010

    Sportday
    Goal news
    Εξέδρα

    Φως
    Φίλαθλος
    Ώρα των σπορ

    Πρωταθλητής
    Πράσινη
    Score

    Derby news
    Metrosport
    Σπορ του Βορρά

    Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
    Αθλητικά Νέα
    The Match

    Πατρίς Sport