Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Εντίνιο: «ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου»

Εντίνιο: «ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου»

Στο Αθλητικό Metropolis και στους Κυριάκο Κύρτσο και Τζωρτζίνα Αδαμαντιάδου μίλησε ο Εντίνιο. Ο Πορτογάλος επιθετικός αναφέρθηκε στον τραυματισμό του, στο μεγάλο στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά και της συμμετοχής του στο Μουντιάλ, ενώ… ξεσπάθωσε αναφερόμενος στην ΑΕΚ, από όπου έφυγε με διάφορους να τον κατηγορούν άδικα για προβλήματα. Αρχικά, ο Εντίνιο αναφέρθηκε στον τραυματισμό του. «Νιώθω πολύ καλύτερα, έχω βεβαίως έναν πόνο, περιμένω αύριο τα αποτελέσματα των εξετάσεων». Για την άμεση προσαρμογή του στη νέα του ομάδα, σχολίασε: «Ήρθα στην ομάδα του ΠΑΟΚ και γρήγορα προσαρμόστηκα, άρχισα να νιώθω καλά αμέσως. Θα είναι ό,τι χειρότερο να σταματήσω τώρα, λόγω του τραυματισμού, που είμαι στην αγωνιστική ακμή μου. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για το πολύ καλό ξεκίνημα που έκανα, και φυσικά το γκολ που πέτυχα στον Πειραιά κατά του Ολυμπιακού. Θέλω να συνεχίσω έτσι και να σκοράρω κι άλλα γκολ, για να ανέβει ο ΠΑΟΚ κι άλλο στη βαθμολογία. Βλέπω στον ΠΑΟΚ μια πολύ καλή ομάδα και κυρίως μια ενωμένη ομάδα».

«Ξέρουμε τι θέλουμε και πώς να το πάρουμε»

Σε ερώτηση για το που μπορεί να φτάσει φέτος ο ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ο Πορτογάλος άσος επισήμανε: «Αυτή η ομάδα έχει μεγάλη ποιότητα, το δείχνει στο γήπεδο. Όλοι οι παίκτες παλεύουνε στο γήπεδο και ξέρουν τι θέλουν, αλλά και πώς να το πάρουν. Θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα ματς, θα παλέψουμε και στο τέλος της σεζόν θα κάνουμε τον απολογισμό».

«Υπάρχει μεγάλη πίστη ως το τέλος»

Για τη νίκη επί του Ατρομήτου στο 88’, ο Εντίνιο είπε: «Διαπίστωσα ότι υπάρχει μεγάλη πίστη στον ΠΑΟΚ μέχρι και την τελευταία στιγμή. Τα πάντα άλλωστε μπορούν να συμβούν ως το τέλος. Εμείς θέλαμε να σκοράρουμε από νωρίς, αλλά είχαμε απέναντί μας μια ομάδα δυνατή και καλή, που κυρίως έπαιζε αμυντικά. Προσπαθήσαμε πολύ και στο τέλος πετύχαμε αυτό που θέλαμε. Αυτό που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση στον ΠΑΟΚ είναι ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι συγκεντρωμένοι στο στόχο».

«Με γεμίζει εμπιστοσύνη ο Σάντος»

Για το ότι ο Φερνάντο Σάντος του δίνει θέση βασικού, σε αντίθεση με πρώην προπονητές του, ο Πορτογάλος κυνηγός τόνισε: «Με έχει γεμίσει με εμπιστοσύνη, μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να αγωνιστώ. Ο κ. Σάντος ξέρει τι αξίζει ο Εντίνιο, βρίσκομαι με την ψυχή μου και την καρδιά μου στον ΠΑΟΚ. Είμαι πολύ ευγνώμων και θέλω να ανταποδώσω στους κ.κ. Βρύζα, Ζαγοράκη, Κονσεϊσάο, το ότι με έφεραν σε αυτήν την ομάδα. Θέλω να ανταποδώσω και στους συμπαίκτες μου, που με δέχτηκαν κι εμένα αμέσως στην οικογένεια που έχουν δημιουργήσει. Θα υπερασπιστώ τη φανέλα και τα χρώματα του ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου».

Η ΑΕΚ και τα προβλήματά της

Ο Εντίνιο πέρσι στην ΑΕΚ κατηγορήθηκε από διάφορους ότι δημιουργούσε προβλήματα στην ομάδα. Ο ίδιος θέλησε να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και ξεσπάθωσε: «Αυτοί που είπαν άσχημα πράγματα για μένα, το πληρώνουν. Και θα βρουν τη δικαιοσύνη από τον ίδιο το Θεό. Οι γονείς μου με μεγάλωσαν μαθαίνοντάς μου τον τρόπο να αγαπάω τη δουλειά και σαν άνθρωπος να είμαι σωστός. Αν ρωτήσετε τους πρώην συμπαίκτες μου, δε θα βρουν κάτι άσχημο να πουν για μένα. Σέβομαι όσους βρίσκονται στην ομάδα που είμαι κι εγώ. Όταν ήμουν στην ΑΕΚ, υπήρξαν προβλήματα, με αρκετούς παίκτες, και τότε προσπάθησαν να το ρίξουν πάνω σε μένα. Αλλά τώρα που λείπει ο Εντίνιο από την ομάδα, προσπαθούν να τα ρίξουν σε άλλους. Πήγα στη Μάλαγα, συνέχισα να είμαι στην Εθνική Πορτογαλίας, που είναι μια δύσκολη ομάδα, όλο αυτό δείχνει ότι ένας άνθρωπος που έχει κακό χαρακτήρα και προκαλεί προβλήματα δε θα μπορούσε να συνεχίσει έτσι την καριέρα του».

«Μουντιάλ μέσω ΠΑΟΚ»

«Είναι ένας στόχος το Μουντιάλ. Αποτελεί μεγάλη τιμή που με κάλεσαν και μεγάλη φιλοδοξία μου είναι να πάω στη Νότιο Αφρική. Έχοντας το Μουντιάλ στο μυαλό μου, διάλεξα να έρθω στον ΠΑΟΚ, τον ήξερα σαν ομάδα και έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Έτσι, θέλω να πάω στο Παγκόσμιο Κύπελλο το καλοκαίρι μέσω του ΠΑΟΚ».

«Θέλω το κύπελλο»

Για το αυριανό ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννενα, επισήμανε: «Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν τον ΠΑΟΚ, και λόγω βαθμολογικής θέσης. Η ομάδα έχει ένα μεγάλο σερί αήττητο, βρίσκεται σε πολύ καλή φόρμα και είναι έτοιμη και υπεύθυνη να αντιμετωπίσει το ματς στα Γιάννενα με υπευθυνότητα. Μεγάλος στόχος για μας είναι το κύπελλο. Κι εγώ προσωπικά θέλω να το κατακτήσω με τον ΠΑΟΚ. Για να γίνει αυτό πρέπει να νικήσουμε τον ΠΑΣ».

«Ξεχωριστό συναίσθημα στην Τούμπα»

Τέλος, για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, στην οποία αγωνίστηκε για πρώτη φορά ως παίκτης του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Ατρόμητο, ο Εντίνιο τόνισε: «Είναι μεγάλο συναίσθημα να παίζεις στην Τούμπα ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ένιωσα αμέσως ένα ξεχωριστό συναίσθημα, η αγάπη εκπέμπεται από τον κόσμο. Θέλω να ανταποδώσω την αγάπη αυτή, να βάλω γκολ, να παίρνουμε νίκες, γιατί ο κόσμος της ομάδας το αξίζει. Ο ΠΑΟΚ όλος είναι μια οικογένεια και οι φίλαθλοι είναι μέλος αυτής της οικογένειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: