Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Αναστόπουλος: Πρώτα η παραμονή


Δεν αποτελεί στόχο του ΠΑΣ Γιάννινα το κύπελλο Ελλάδος, σύμφωνα με τον Έλληνα τεχνικό. Ο Νίκος Αναστόπουλος υπογράμμισε πως η παραμονή στην κατηγορία παραμένει ο μεγάλος στόχος της ομάδας των Ιωαννίνων, ενώ συμπλήρωσε πως η νίκη επί της Λάρισας έχει διπλή σημασία. Ο Αναστόπουλος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM».

Αρχικά, ο Έλληνας τεχνικός δήλωσε για τη νίκη επί της Λάρισας: «Ήταν σημαντική νίκη, διπλή σε αξία, καθώς ήρθε απέναντι σε μία ομάδα με τον ίδιο στόχο. Ήταν… τετράποντο, γιατί σε περίπτωση ισοβαθμίας κι επειδή είχαμε έρθει ισόπαλοι στον πρώτο γύρο, θα έχουμε πλεονέκτημα. Καταφέραμε και δώσαμε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας. Οι παίκτες έχουν κι άλλες δυνατότητες και μπορούν να προσφέρουν περισσότερα. Αναφέρομαι και στους παλιούς, τους οποίους γνωρίζω από παλιά και ξέρω τι μπορούν να δώσουν, αλλά και σε αυτούς που αποκτήθηκαν τώρα».

Στην συνέχεια δήλωσε για τον Σίσιτς: «Υπάρχουν 25 παίκτες και κάθε παίκτης έχει το κουμπί του. Υποχρέωση του κάθε προπονητή είναι να το βρει για να πάρει ό,τι περισσότερο μπορεί από αυτόν. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση του Σίσιτς, αλλά και με τα άλλα παιδιά. Μετά την προπόνηση καθόμαστε συζητάμε και δουλεύουμε. Στο ποδόσφαιρο χρειάζεται δουλειά, με τα λόγια δεν γίνεται τίποτα. Δεν γίνεται τίποτα στην τύχη. Με τους παίκτες εγώ τα βρίσκω σε πέντε λεπτά, συνεννοούμαστε με τα μάτια και ξέρουν τι θέλω από αυτούς».

Σχετικά με τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ για το κύπελλο τόνισε: «Εμείς δεν έχουμε στόχο το Κύπελλο. Αν δεν μπορείς να πετύχεις το στόχο της παραμονής στην κατηγορία, έχεις αποτύχει ό,τι κι αν κάνεις στο Κύπελλο. Εμείς έχουμε ως στόχο την εξασφάλιση της σωτηρίας και μάλιστα το ταχύτερο δυνατό. Σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου τίποτα δεν κρίνεται πριν το τέλος. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Τέλος, ο Αναστόπουλος δήλωσε για τον αγώνα με την Καβάλα: «Όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Εύκολα τα κάνεις τα ματς με την απόδοσή σου. Η Καβάλα είχε πολύ καλή πορεία στον πρώτο γύρο, έχει πολύ καλούς παίκτες, αλλά κάνει μία ‘κοιλιά’. Εμείς θα κατέβουμε να κάνουμε την προσπάθειά μας κι αν δεν μπορέσουμε να κερδίσουμε, ας πάρουμε τουλάχιστον την ισοπαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: