Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

Μικρό το κακό, πληρώνει την γκίνια


Απογοήτευση για την ισοπαλία στο ντέρμπι... Δεύτερο σερί ματς που ο Παναθηναϊκός δεν κατορθώνει να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Δεύτερο σερί ματς στο οποίο ο Σισέ δεν είναι καλός. Αν το έλεγε κανείς αυτό πριν το ματς στην Θεσσαλονίκη με τον Αρη, τότε το συμπέρασμα θα ήταν απλό. Οι "πράσινοι" δεν βλέπονται. Όμως, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Το "τριφύλλι" με Αρη και με ΑΕΚ έκανε ίσως τα δύο καλύτερα παιχνίδια του στο πρωτάθλημα. Με μοναδικό μειονέκτημα, ότι δεν μετέτρεψε σε γκολ τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Γκίνια, ατυχία, έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια, όπως θέλει το λέει κανείς. Ίσως λοιπόν αν σε αυτά τα δύο ματς ο Σισέ ήταν αυτός που ήταν πριν τρεις αγωνιστικές, να μιλούσαμε πολύ διαφορετικά τώρα.

Και πάλι όμως, μετά και την "γκέλα" με την Ένωση (γιατί παρότι ήταν μεγάλο ματς, γκέλα λογίζεται για το "τριφύλλι") η διαφορά είναι στους 6 βαθμούς. Ναι μεν το πρόγραμμα που έχει ο Παναθηναϊκός είναι δύσκολο, αλλά σαφώς οι "πράσινοι" δείχνουν με τον τρόπο που αγωνίζονται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τον τίτλο να τους φύγει.

Και ακριβώς λόγω της εικόνας που παρουσιάζει η ομάδα, δεν αλλάζει με τίποτα ο τίτλος του φαβορί για το πρωτάθλημα. Όπως είναι τα πράγματα, μόνο αν�αυτοκτονήσουν οι "πράσινοι" θα χάσουν τον τίτλο.

Τα έσπασαν!
Το κλίμα πάντως στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού μετά το τέλος του ματς με την ΑΕΚ, είναι χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πως δεν ήρθε η νίκη. Ποδοσφαιριστές που πέταγαν και χτύπαγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους, έβριζαν την τύχη τους, ψιθύριζαν ότι το παιχνίδι έπρεπε να λήξει 4-1 και όχι 1-1.

Ο μοναδικός που βρήκε το κουράγιο να πεταχτεί και να τους... ξυπνήσει όλους, ήταν ο Γιώργος Καραγκούνης. "Πως κάνετε έτσι ρε; Πρώτοι ήμαστε παρά την ατυχία μας", φώναξε ο αρχηγός.

Σε γενικές γραμμές πάντως, υπάρχει ικανοποίηση για την εικόνα που είχε η ομάδα. Και οι πάντες στο "πράσινο" στρατόπεδο θεωρούν ότι ο τίτλος δεν χάνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: