Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

«Έκλεψαν» την παράσταση Φελίπε Μάσα και Μίχαελ Σουμάχερ


Δύο πολύ μεγάλες επιστροφές «έκλεψαν» την παράσταση σε δοκιμαστικό αγώνα της Formula 1 στη Βαλένθια. Του Φέλιπε Μάσα για πρώτη φορά σε αγωνιστικό μονοθέσιο μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε πριν έξι μήνες στην Ουγγαρία, αλλά και του Μίχαελ Σουμάχερ που στα 41 του χρόνια βρέθηκε πίσω από το τιμόνι μιας Mercedes. Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Ferrari οδήγησε την F10 και με χρόνο 1’ 12’’574 ήρθε πρώτος, δεύτερος ο Ντε Λα Ρόσα με Σάουμπερ και τρίτος ο Γερμανός με Mercedes GP.

Η παρουσία του Μάσα αλλά και του 41 ετών Γερμανού οδηγού, τράβηξε όπως είναι φυσικό τα φλας των φωτογράφων. Στις πρώτες του δηλώσεις ο 29χρονος Βραζιλιάνος τόνισε ευτυχισμένος για την επικράτησή του, ακόμη και εάν αυτό έγινε σε δοκιμαστικό αγώνα.

«Είναι πάντα όμορφο το συναίσθημα της νίκης. Πέρασα μια δύσκολη περίοδο αυτό το διάστημα και χαίρομαι που επέστρεψα. Δεν ένιωσα φόβο, μόνο λίγο περίεργα που έβλεπα τον Μίκαελ Σουμάχερ να αγωνίζεται με μια Mercedes. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση. Το αυτοκίνητο έχει πολύ καλή συμπεριφορά και φαίνεται ότι είναι ανώτερο από αυτό της προηγούμενης χρονιάς».

Η άλλη ατραξιόν στην πίστα «Ρικάρντο Τόρμο» ήταν σίγουρα ο Μίχαελ Σουμάχερ, ο οποίος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Χωρίς να μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

«Όλα μου θυμίζουν το 1991. Όπως τότε όταν έκανα ντεμπούτο, έτσι και τώρα, ήμουν σοκαρισμένος στον πρώτο γύρο, αλλά από εκεί και πέρα ήμουν απίστευτα ενθουσιασμένος. Νιώθω σαν μικρό παιδί που έχει στα χέρια του ένα καινούργιο παιχνίδι», είπε χαρακτηριστικά.

Συνολικά οκτώ οδηγοί πήραν μέρος στην πρώτη μέρα των δοκιμαστικών στη Βαλένθια. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Mercedes και χρόνο περίπου ένα δευτερόλεπτο περισσότερο από τον Μάσα. Πέμπτος ο Γκάρι Μπάφετ με MacLaren και την εξάδα έκλεισε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο με Williams. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρέθηκαν ο Μπουεμι με Toro Rosso και ο Κούμπιτσα με Renault.

Δεν υπάρχουν σχόλια: