Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Σάντος: «Ευχαριστημένος από την προσπάθεια»

Iκανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, κυρίως στο δεύτερο μέρος, αλλά ειδικά από αυτή του Φετφατζίδη, εφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Ότο Ρεχάγκελ.
Ο Ομοσπονδιακός μας τεχνικός μεταξύ των άλλων τόνισε:
«Ήταν ένα παιχνίδι που δίκαια κέρδισε η Εθνική. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποιες δυσκολίες. Κάποιοι ποδοσφαιριστές ήταν κουρασμένοι. Είχαμε ζητήσει καλή και γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, κάτι το οποίο δεν κάναμε. Αφήσαμε τον αντίπαλο να μας πιέσει στην πρώτη μπαλιά, όταν ξεκινούσαμε, δηλαδή, τις επιθέσεις μας. Ήταν ισορροπημένο το πρώτο ημίχρονο. Δεν υπήρχαν πολλές φάσεις. Μετά το 35΄ ανεβάσαμε ρυθμούς και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για γκολ. Στην ανάπαυλα βγάλαμε τους παίκτες που είχαν εμφανή σημάδια κόπωσης. Κάναμε κάποιες αλλαγές και ανεβάσαμε τη δυναμική της ομάδας. Για 25΄ παίξαμε πολύ καλά και κάναμε ευκαιρίες εκτός από το γκολ που πετύχαμε.
Από εκεί και πέρα αναγκαστήκαμε να κάνουμε κι άλλη αλλαγή, εκτός του Σηφάκη, στο ημίχρονο. Ένοιωσε ένα σφίξιμο ο Μήτρογλου και ξεμείναμε από αλλαγές. Ο Καναδάς δεν έκανε κάποια καλή ευκαιρία εκτός από κάποια στημένα. Εμείς μπορέσαμε να κάνουμε ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε».
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην επιθετική τετράδα που δοκίμασε: «Το είχαμε δοκιμάσει και στη χθεσινή προπόνηση. Είναι μια από τις σκέψεις μας. Το δοκιμάσαμε και σήμερα. Είδαμε τα αποτελέσματα και θα τα αναλύσουμε τις επόμενες μέρες».
Για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών και αν ο ίδιος έμεινε ευχαριστημένος, τόνισε: «Είμαι πάντα ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών. Δεν έχω πει ποτέ ότι δεν προσπάθησαν. Ισχύει και σήμερα αυτό. Κάποια διαστήματα ήμασταν πολύ καλοί».
Για την ΑΕΛ και τον φίλο του Νίκο Κωστένογλου, δήλωσε: «Ήδη του έχω πει αυτά που πρέπει. Τα είπαμε και πριν τον αγώνα. Αυτά τα λέμε επί προσωπικού και όχι με αυτό τον τρόπο. Ευχαριστώ τον κόσμο της Λάρισας, ο οποίος αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια, γεμίζοντας αυτό το πολύ όμορφο γήπεδο. Τύχαμε εξαιρετικής υποδοχής από την πρώτη στιγμή».
Τέλος, για το γκολ του Φετφατζίδη, είπε: «Θα γινόταν κι αυτό. Θα μπορούσε να βάλει και ένα δεύτερο αλλά ίσως το κρατάει γα την Μάλτα…»

Αποκλεισμός για Άρη… με ψηλά το κεφάλι (74-70)

Μπορεί όλοι να περίμεναν ότι στο επαναληπτικό παιχνίδι της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας του Άρη κόντρα στον Παναθηναϊκό να ήταν τυπική διαδικασία, οι «κίτρινοι» όμως το πάλεψαν και κατάφεραν να επικρατήσουν με 74-70.
Η νίκη αυτή όμως δεν έφτανε στο συγκρότημα του Σαρόν Ντρούκερ ώστε να προκριθεί στον τελικό του κυπέλλο μιας και στην Αθήνα είχαν ηττηθεί με 87-58, ενώ ο Σαρόν Ντρούκερ είχε να αντιμετωπίσει και τις δυο απουσίες του Μπόμπι Μπράουν και Πι Τζέι Τάκερ
Στην πρώτη περιόδο δεν μπήκαν καλά οι «κίτρινοι» οι οποίοι βρέθηκαν να χάνουν με 13-21 από τον Παναθηναϊκό, ενώ στην δεύτερη περιόδο όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν την απόδοση τους με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου να βρίσκει τον Άρη πίσω με τέσσερις πόντους, 30-34.
Στο δεύτερο ημίχρονο ανέλαβε δράση ο Ταπούτος που ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Άρη με 21 πόντους, ενώ είχε βοήθεια στο σκοράρισμα από Χατζηβρέττα και Μποροβνιάκ κυρίως, ενώ κανείς παίκτης δεν υστέρησε. Μάλιστα κάποια στιγμή η διαφορά έφτασε και τους δέκα πόντους, ενώ το τελικό σκορ βρήκε τον Άρη νικητή με σκορ 74-70.
ΑΡΗΣ: Μποχωρίδης, Τόμας 8, Σλούκας 11 (2), Ταπούτος 21 (3), Τσαϊρέλης, Χατζηβρέττας 13 (3), Χαραλαμπίδης 5, Σκορδίλης 2, Μπορόβνιακ 12, Χρυσικόπουλος 2
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τέπιτς 6, Περπέρογλου 4 (1), Μπατίστ 12, Φώτσης 7 (1), Σάτο, Νίκολας 9 (1), Τσαρτσαρής 12 (2), Διαμαντίδης 16 (3), Βουγιούκας 2, Καλάθης 2

Μεθοδεύουν μηδενισμό

Σε απολογία κλήθηκε σήμερα η ΚΑΕ από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του μηδενισμού, για τα όσα ισχυρίζεται η ΚΑΕ Άρης, μετά την ήττα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά κι αυτή την εξέλιξη, γίνεται πλέον προφανές ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς ο Άρης, με το πρόσχημα ότι υπήρχαν υπεράριθμοι θεατές στο κλειστό.

Το έγγραφο έφτασε σήμερα στην ΚΑΕ και ο ΠΑΟΚ καλείται να απολογηθεί για παραβάσεις των άρθρων 18 και 31. Το άρθρο 31 είναι και το επίμαχο άρθρο, που αναφέρεται στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κλήση σε απολογία βασίζεται και στην αναφορά της ΚΑΕ Άρης, η οποία επισύναψε ραδιοφωνικές δηλώσεις του παρατηρητή διαιτησίας, Σιμητόπουλου, οι οποίες έγιναν στο… Άρης ΦΜ (στους παρατηρητές απαγορεύονται οι δηλώσεις), καθώς και δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα».

Η κλήση βασίζεται και στις εκθέσεις των δύο κομισάριων, του Μαραμή και του Μούστου, με τον πρώτο μάλιστα, να ακυρώνει την αρχική του έκθεση και να στέλνει καινούρια, ύστερα υπό υπόδειξη του πρώην διαιτητή και μέλους της ΚΕΔ (η οποία ορίζει τους κομισάριους), Κώστα Κορομηλά, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κάλεσε τον Μαραμή «να γράψει την αλήθεια».

Σε ότι αφορά τον δεύτερο κομισάριο, Τάσο Μούστο, πρώην διαιτητή και δηλωμένο οπαδό του Άρη (ήταν κομισάριος και στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στο οποίο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ), έγινε γνωστό ότι και αυτός έβαλε κόσμο μέσα στο γήπεδο, συμβάλλοντας στην «υπεραριθμία», που επικαλείται ο Άρης. Μάλιστα, ο Μούστος έβαλε στο γήπεδο μεταξύ άλλων και τον γιο του, ο οποίος δεν έχει σχέση με το μπάσκετ, ήθελε απλά να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τις μεθοδεύσεις του Άρη, με βάση τους κανονισμούς ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με τιμωρία, καθώς εφόσον υπήρχαν υπεράριθμοι στο γήπεδο, έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι από τους κομισάριους και τους διαιτητές και να ζητηθεί από την γηπεδούχο ομάδα να βγάλει έξω τον κόσμο μέσα σε 15 λεπτά, ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από την ώρα, που αυτό δεν έγινε, με βάση τον κανονισμό ο ΠΑΟΚ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και κάθε τιμωρία της ΚΑΕ, θα συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο.

Αυτό, επισήμανε σήμερα μιλώντας στον "Sport103 FM" και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης...Πηγη paok24

ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ – Φιλική νίκη επί της Ελβετίας

Πολύ καλά στοιχεία έδειξε η Εθνική ομάδα των Νέων στο φιλικό με την Ελβετία που διεξήχθη την Τετάρτη (8/2) στο Δημοτικό Στάδιο των Ψαχνών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-1 χάρη στα γκολ που πέτυχαν οι Βέλλιος (53΄), Καρέλης (54΄) και Ρουγκάλας (78΄).

Η σύνθεση της Εθνικής Νέων: Ραχιώτης (46΄ Ταμπάκης), Σκόνδρας, Βαλεριάνος (46΄ Σταφυλίδης), Ρουγκάλας, Σταμογιάννος, Κατίδης, Μαυρίας (64΄ Φουρλάνος), Κοτσαρίδης (74΄ Καπνόπουλος), Βέλλιος (78΄ Διαμαντάκος), Κολοβός (81΄ Γαβριηλίδης), Καρέλης.

Βόκολος: “Σε καλό επίπεδο τρεις μήνες πριν τα επίσημα ματς”

Το σχόλιο του για το παιχνίδι έκανε ο προπονητής της Εθνικής, Λεωνίδας Βόκολος: “Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών. Βρισκόμαστε τρεις μήνες πριν από τα ματς της elite round, έχουμε μπροστά μας δύο ακόμη φιλικά και το επίπεδο της ομάδας είναι ήδη πολύ υψηλό. Είχαμε σήμερα πολλές απουσίες βασικών παικτών, αλλά τα νέα παιδιά που έπαιξαν μάς άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις.

“Έχω έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, καθώς υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι παίκτες στο ρόστερ. Συγχαρητήρια στα παιδιά που αφομοιώνουν και κάνουν πράξη τις οδηγίες μας. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά την προετοιμασία”.

Μαρκόπουλος: «Δεν είχαμε ελπίδες...»

Ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, χάνοντας με το βαρύ 89-61 και μένοντας εκτός τελικού του Κυπέλλου. Στη συνέντευξη Τύπου, ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε ότι η ομάδα του δεν είχε καμία ελπίδα πρόκρισης κι ότι προτίμησε να δώσει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς παίκτες τα ομάδας.
«Ξέραμε την δυναμικότητα του Ολυμπιακού και μετά το πρώτο παιχνίδι δεν είχαμε ελπίδες. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά και στα δύο παιχνίδια και προκρίθηκε. Εμείς δώσαμε χρόνο σε παίκτες που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πολύ», σχολίασε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ. 

Όσο για τον τελικό του κυπέλλου και το ντέρμπι «αιωνίων»; «Εξαρτάται το πως θα βρεθούν οι ομάδες εκείνη τη μέρα. Η ψυχολογία των παικτών αλλάζει για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν ξέρεις ποιος θα είναι καλύτερος. Όπως συμβαίνει και στα παιχνίδια ΠΑΟΚ - Άρης».
Ο Δημήτρης Καλαμπάκας με τη σειρά του τόνισε: Γνωρίζαμε την υπεροχή του Ολυμπιακού, αλλά κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Πλέον στρέφουμε το ενδιαφέρον μας στο πρωτάθλημα.

Εξώδικο σε Καλαφατάκη

Στα δικαστήρια οδηγούνται η ΚΑΕ Ηρακλής και ο Γιώργος Καλαφατάκης. Η διοίκηση του συλλόγου έστειλε εξώδικο ζητώντας τη λύση της συνεργασίας τους με υπαιτιότητα του τελευταίου αναφέροντας πως απουσίαζε από τις τελευταίες προπονήσεις της ομάδας.

Στο μεταξύ, ο Κρις Χουγκάζ συνεχίζει να έχει την ευθύνη των προπονήσεων του Ηρακλή και απομένει απλώς η ανακοίνωση για την πρόσληψή του.

Χαλκιάς: «Θα είμαστε έτοιμοι το Μάρτιο»

Βέβαιος πως η Εθνική ομάδα θα εμφανιστεί πανέτοιμη στον αγώνα της 26ης Μαρτίου με τη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012 δήλωσε ο Κώστας Χαλκιάς μετά τη φιλική νίκη επί του Καναδά.

«Είναι μία σημαντική νίκη. Βγάλαμε κάποια συμπεράσματα. Θα είμαστε στην κατάλληλη φόρμα το Μάρτιο για το παιχνίδι με τη Μάλτα. Ο κάθε παίκτης της Εθνικής δίνει το 100% των δυνατοτήτων του, για όσο χρειάζεται», τόνισε ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ.

Παράλληλα πρόσθεσε πως «ο Ότο Ρεχάγκελ άξιζε αυτή τη βράβευση», ενώ για την ανταπόκριση των φιλάθλων είπε πως «… ο κόσμος στην επαρχία διψά για την Εθνική ομάδα και ευχαριστούμε τους φιλάθλους της Λάρισας που ήρθαν στο γήπεδο».

Ελλάδα-Καναδάς 1-0

Με γκολ του MVP της αναμέτρησης, Γιάννη Φετφατζίδη (63') η Εθνική Ελλάδος με καλή εικόνα στο β' μέρος νίκησε 1-0 τον Καναδά στο AEL FC Arena. Πριν την έναρξη του ματς βραβεύθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ για την προσφορά του.

Με γκολ του MVP της αναμέτρησης, Γιάννη Φετφατζίδη η Εθνική Ελλάδος στην "πρόβα τζενεράλε" ενόψει του ματς με την Μάλτα, νίκησε 1-0 τον Καναδά στο AEL FC Arena.

Πριν την έναρξη του ματς βραβεύθηκε ο Οτο Ρεχάγκελ για την προσφορά του που αποθεώθηκε από τους φίλους της Εθνικής.

Καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική Ελλάδος έπεισε το κοινό της και με γκολ του Φετφατζίδη στο 63' νίκησε τον Καναδά σε μια πρόβα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ενόψει των προκριματικών του Euro 2012 και το ματς με την εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μάλτα στις 25 Μαρτίου.
 
Συγκινημένος πριν το ματς, ο Οτο Ρεχάγκελ, έκλεψε την παράσταση πριν αρχίσει η αναμέτρηση  με την τιμή που του έγινε από την ΕΠΟ και την αποθέωση που γνώρισε από τους φίλους της Εθνικής στο γήπεδο.
 
 Τα πλάνα του Σάντος

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός τεχνικός επέλεξε τους Τοροσίδη, Τζαβέλλα για τα άκρα της άμυνας με τους "Ιταλούς Παπασταθόπουλο και Μόρα στο κέντρο της να υπερασπίζονται την εστία του Σηφάκη.

Αμυντικά χαφ εκτός από τον αρχηγό Γιώργο Καραγκούνη επιλέχθηκε ο συμπαίκτης του στον Παναθηναϊκό, Κώστας Κατσουράνης και μπροστά τους ο Νίνης.

Στα άκρα της επίθεσης από την μια ήταν ο Σαλπιγγίδης (δεξιά) και από την άλλη ο Φετφατζίδης που σκοπό είχαν να αλλάζουν συνεχώς θέση δίνοντας βοήθεια στον μοναδικό "κυνηγό" Νίκο Λυμπερόπουλο.

Απειλές από μακριά

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Εθινική ομάδα να έχει την κατοχή της μπάλας αλλά χωρίς ουσία καθώς οι αντίπαλοι με δυνατά μαρκαρίσματα κρατούσαν τους διεθνέις μακριά από την περιοχή. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα απείλησε πρώτο την εστία του Μπόργιαν με ένα σουτ του Κατσουράνη στο 12' το οποίο πέρασε άουτ.

Η απάντηση ήταν άμεση και εις διπλούν, αφού οι παίκτες του Στίβεν Χαρτ στο 15' και 16' είχαν ισάριθμα σουτ από την πλευρά τους με τους Τζάκσον και Τζόνσον τα οποία ωστόσο δεν βρήκαν στόχο.

Παρόλο αυτά, η ροή του ματς στα πρώτα 20 λεπτά που η Εθνική μας είχε αντοχές ήταν αρκετά καλή με τους παίκτες του Σάντος να αναζητούν κυρίως λύσεις από τα πλάγια.

Χωρίς ρυθμό και φαντασία

Μετά την συμπλήρωση του 20λεπτου και παρά την στήριξη της εξέδρας, η Εθνική ομάδα έριξε το ρυθμό της με συνέπεια η φιλοξενούμενη ομάδα που ανέβηκε στον χώρο να έχει πιο έντονη επιθετική πρωτοβουλία στο παιχνίδι της.

Στο 25' ο Τοροσίδης πραγματοποίησε μια εξαιρετική προσπάθεια και με ωραία πάσα βρήκε τον Λυμπερόπουλο που την ύστατη ώρα ανακόπηκε από τους αμυντικούς του Καναδά. Ιδιοι πρωταγωνιστές και στο επόμενο λεπτό (26') με τον μπακ του Ολυμπιακού να κάνει την σέντρα και πάλι από την πλευρά του και τον επιθετικό της ΑΕΚ από καλή θέση να αστοχεί σε σουτ αφού δεν είχε καλή ισορροπία ανάμεσα στους αντιπάλους του.

Η Εθνική ομάδα που δεν μπορούσε να πείσει στα τελευταία λεπτά κάνοντας ακόμα και τον Φερνάντο Σάντος (όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός) να προβληματίζεται από την εικόνα που έβλεπε.

Συνέπεια της κακής εμφάνισης των γηπεδούχων το πέμπτο σουτ των Καναδών προς την εστία του Σηφάκη, με τον Σίμπσον στο 33', το οποίο κατέληξε άουτ.

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα από πλευράς της Εθνικής, όταν στο 45' ο Νίνης με το εξωτερικό φάλτσο έκανε την σέντρα και ο Σαλπιγγίδης με γυριστό σουτ είδε την μπάλα να περνάει μόλις άουτ, σε μια φάση που η εξέδρα έστω και αργά ξανα... ξεσηκώθηκε.

Αλλαγές από Σάντος, αλλαγή εικόνας


Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Φερνάντο Σάντος για να αλλάξει εικόνα στην Εθνική προχώρησε σε τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα της. Εκτός του Χαλκιά αντί του Σηφάκη, ο Πορτογάλος τεχνικός έβαλε στο ματς τον επιθετικό του Πανιωνίου, Κώστα Μήτρογλου αντί του Σαλπιγγίδη, τον Καφέ αντί του Κατσουράνη στα χαφ και τον Βύντρα αντί του Τοροσίδη στο δεξί άκρο.

Οι τρεις κινήσεις στο εσωτερικό της ομάδας λειτούργησαν θετικά από την αρχή αφού και οι τρεις παίκτες έδωσαν άλλο αέρα στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που σε αντίθεση με το πρώτο 45λεπτο, απείλησαν άμεσα την αντίπαλη άμυνα.

Στο 48' ο Φετφατζίδης έκοψε κάθετα στον Μήτρογλου που πρόλαβε την έξοδο του Μπόργιαν και από πλάγια θέση έκανε την σέντρα αλλά πριν ο επερχόμενος Νίνης πλασάρει ο Γιάνκοβιτς με προβολή απομάκρυνε σωτήρια σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης ο μέσος του Παναθηναϊκού έγινε κάτοχος της μπάλας αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Η Εθνική Ελλάδος έδειχνε πολύ καλύτερη εικόνα από τα πρώτα 45 λεπτά και πιέζοντας σε όλους τους χώρους κατάφερνε να δυσκολεύει τους αντιπάλους της που έκαναν συνεχώς λάθη στην ανάπτυξή τους. Στο 57' ήταν η σειρά του Λυμπερόπουλου να κάνει μια ακόμα κάθετη στο ματς, προς τον Μήτρογλου ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο πορτιέρο.

Τρία λεπτά αργότερα (60') ο Τζαβέλλας από αριστερά εξαπέλυσε έναν "κεραυνό" από μακριά αλλά ο Μπόργιαν με γροθιές απομάκρυνε σε κόρνερ.

Γκόλ ο "Φέτφα"... τραυματίας ο "πιστολέρο"

Αυτό που αναζητούσε η Εθνική ομάδα κυρίως με ζήλο στην επανάληψη το βρήκε περίπου μια ώρα μετά την έναρξη του αγώνα. Λίγο μετά την είσοδο του Κονέ στο ματς αντί του Λυμπερόπουλου, ο Τζαβέλλας πραγματοποίησε μια ακόμα σέντρα από αριστερά στο 63' ο Στρέιθ δεν απομάκρυνε σωστά και ο Φετφατζίδης από το ύψος του πέναλτι με το αριστερό νίκησε τον Μπόργιαν και άνοιξε το σκορ για την Εθνική ομάδα σε πανηγυρισμούς για τους οπαδούς στις εξέδρες του AEL FC Arena.

Στο 69' ο Σάντος προς απογοήτευση είδε να μην μπορεί να συνεχίσει ο καλύτερος παίκτης στο δεύτερο μέρος, Μήτρογλου και την θέση του πήρε ο Γεωργιάδης του Πανσερραϊκού.

"Ζεστός" ο Χαλκιάς, αλλαγές ο Χαρτ

Οι Καναδοί απείλησαν για πρώτη φορά την εστία της Εθνικής Ελλάδος στο 74' με μια εκτέλεση φάουλ του Ντε Ροσάριο την οποία με εντυπωσιακό τρόπο απομάκρυνε ο Χαλκιάς που κέρδισε το χειροκρότημα επίσης της εξέδρας.

Στην συνέχεια του ματς, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έριξε τους ρυθμούς είχε την εδαφική υπεροχή αλλά κυρίως προσπάθησε να διατηρήσει το υπέρ της 1-0.

Για τον λόγο αυτό ο Στίβεν Χαρτ έκανε αλλαγές και είδε την ομάδα του στο 85' να φτάνει κοντά στο γκολ όταν μετά από κόρνερ ο Φρεντ με κεφαλιά λίγο έλειψε να ισοφαρίσει το ματς, στην καλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων.

Στην τελευταία φάση του ματς, ο Φετφατζίδης πλάσαρε σε άδεια εστία και δεν μπόρεσε να διπλασιάσει τα τέρματα της Εθνικής αλλά και τα δικά του με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Διαιτητής: Σβέιν Οντβαρ Μόεν (Νορβηγία)
Βοηθοί: Αντας Φρανκ, Χάγκλουντ Κιμ Τόμας
Κίτρινες: Παπασταθόπουλος / Σίμπσον


Οι συνθέσεις των ομάδων:

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης (46' Χαλκιάς), Τοροσίδης (46' Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Νίνης, Κατσουράνης (46' Καφές), Σαλπιγγίδης (46' Μήτρογλου, 69' Γεωργιάδης), Φετφατζίδης, Λυμπερόπουλος (61' Κονέ).

Καναδάς (Στίβεν Χαρτ): Μπόργιαν, Στρέιθ, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82' Πασέκο), Τζάκσον (66' Εντγκαρ), Χάτσινσον, Ντε Ροσάριο, Σίμπσον (78' Ρίκετς), Όσεαν (46' Φρεντ).


 
 
 
 

Στοιχημα απο τον Redoto_BET

γεια σας αδερφια...

ενα ματς μονο θα με απασχολησει σημερα ετσι γαι το χομπι μας.και θα παω με την βρωμια........

τον καθαρο και εμπιστο αλβανο απεντι στον τιμιο και νοικοκυρη σλοβενο....

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ=1 ΗΜΙΧ 2 ΤΕΛΙΚΟ ΣΤΗ UNIBET 36 APOD

ΑΛΒΑΝΙΑ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ=2 ΗΜΙΧ 1 ΤΕΛΙΚΟ 44 ΑΠΟΔ.

ΑΠΟ 30 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ

χαιρετω μαγκες!

Ποκετίνο: «Να μην επηρεαστεί ο διαιτητής με τη Ρεάλ»

Ο προπονητής της Εσπανιόλ, Μαουρίτσιο Ποκετίνο, θεωρεί πως επηρεάζονται οι διαιτητές από αυτά που λέει Ρονάλντο. Επίσης, η Ρεάλ, διαμαρτύρεται συχνά για τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον Πορτογάλο άσσο της, και ο Ποκετίνο ανησυχεί ενόψει του Κυριακάτικου παιχνιδιού στη Βαρκελώνη. «Ελπίζω ο διαιτητής να μείνει ανεπηρέαστος».

«Ο διαιτητής που σφυρίζει μου αρέσει, επειδή αφήνει αρκετά το παιχνίδι και δεν σφυρίζει συνέχεια. Πρέπει να παίξουμε ποδόσφαιρο επαφής. Ελπίζω α παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε. Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, άλλωστε δεν αγωνίζονται τα… εκατομμύρια» τόνισε ο Αργεντινός τεχνικός για το ερχόμενο ντέρμπι.

Το έγγραφο Ιωαννίδη που ζητά τον μηδενισμό του Ολυμπιακού

Η απάντηση του Γιάννη Ιωαννίδη στα όσα γράφτηκαν για την προσφυγή του στην ΕΕΑ με την οποία ζητά και τον μηδενισμό του Ολυμπιακού μέσω αθλητικής εφημερίδας, ήταν ότι ουδέποτε ζήτησε κάτι τέτοιο. Το έγγραφο της προσφυγής του όμως δείχνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού στη σελίδα τρία αναγράφεται ρητά…

«…ακόμη δε ειδικότερα της διάταξης του άρθρου 78 παρ. 4Ν. 2725/99, όπως σήμερα ισχύει, η οποία επιτάσσει την αφαίρεση των βαθμών μίας (1) νίκης για κάθε αγώνα πρωταθλήματος και για όσο χρόνο διαρκεί η παράβαση…».

Ο «Ξανθός» υποστήριξε πως δεν γνώριζε αν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο ο δικηγόρος του κ. Ρουπακιώτης, αλλά το ερώτημα που προκύπτει είναι, πως είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει διατελέσει υπουργός να μη γνωρίζει τις ενέργειες του δικηγόρου του.

Τι είχες Αντριάνο, τι είχα πάντα…

Δεν πρόλαβε να επιστρέψει στη Βραζιλία για να ακολουθήσει θεραπεία στον τραυματισμένο του ώμο ο Αντριάνο κι άρχισαν τα μπλεξίματα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός της Ρόμα αρνήθηκε να περάσει αλκοτέστ, όταν τον σταμάτησε η αστυνομία του Ρίο ντε Τζανέιρο μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο 28χρονος άσος παραδέχτηκε πως είχε καταναλώσει αλκοόλ, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και αρνούμενος να εξεταστεί , αυτομάτως αφαιρέθηκε το δίπλωμά του για πέντε ημέρες και του επιβλήθηκε ένα πρόστιμο 420 ευρώ. Παράλληλα θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης και κινδυνεύει με βαριά ποινή, εφόσον διαπιστωθεί πως δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει.

Θέλει πίσω Ντρογκμπά

Η Μαρσέιγ ψάχνει τρόπο για να επαναφέρει τον Ντιντιέ Ντρογκπά στο ρόστερ της, αναφέρει η "Daily Express". Σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, οι πρωταθλητές Γαλλίας αποτελούν τη μοναδική ομάδα από το "Championnat"για την οποία ο επιθετικός της Τσέλσι θα δεχόταν μεγάλη μείωση των αποδοχών του. Ο Ντρογκμπά  εισπράτει στην Τσέλσι 120.000 λίρες (141.000 ευρώ περίπου) εβδομαδιαίως.

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ !!!
Τεταρτη σημερα με το προγραμα να περιεχει πολλα φιλικα. Δυο προτασεις για χαλαρο πονταρισμα.
1η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΙΣΡΑΗΛ : G-G (1,72)
ΔΑΝΙΑ : G-G (1,72)
ΓΑΛΛΙΑ : G-G (1,70)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,03)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ : 1 (2,25)
ΦΛΟΥΜΙΝΕΝΣΕ : 1 (1,50)
ΜΕΞΙΚΟ : 1 (1,55)
(ΑΠΟΔ.ΤΡΙΑΔΑΣ 5,23)
ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!

Στραβοπάτησε στο πάρκινγκ ο Κυριαζής!

Με δύο σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Ηρακλής. Ο Γιώργος Παράσχος δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Γιώργο Κυριαζή και τον Στέλιο Ηλιάδη.
Κανονικά συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία των «κυανόλευκων» με τον Γιώργο Παράασχο να πραγματοποιεί με τους παίκτες του ασκήσεις τακτικής, ενώ έγινε και εσωτερικό δίτερμα, ξεκινώντας τις δοκιμές. Ο Γιώργος Κυριαζής έχει τεθεί εκτός μάχης για την αναμέτρηση της Κυριακής, λόγω μιας κακιάς στιγμής εκτός προπόνησης (στραβοπάτησε στο πάρκινγκ της Μίκρας) που του προκάλεσε ερεθισμό στο γόνατο.
Εκτός μάχης και ο Στέλιος Ηλιάδης που συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα και επίσης δεν υπολογίζεται από τον Γιώργο Παράσχο. Αντιθέτως, ευχάριστα είναι τα νέα για τον Βίκτορας Γιάκομπ, ο οποίος πέρασε με επιτυχία τη σημερινή δοκιμασία ετοιμότητας και από αύριο θα περάσει στους ρυθμούς της ομάδας.

Ζήνδρος: «Δυνατοί και ψύχραιμοι με Ολυμπιακό»

Ο Γιώργος Ζήνδρος μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για το ντέρμπι του Άρη με τον Ολυμπιακό.
Ο βετεράνος άσος των «κιτρίνων» μεταξύ των άλλων τόνισε: «Είναι ένα κομβικό παιχνίδι προκειμένου να πάψουν αυτά τα σκοτσέζικα ντουζ. Τα πάψουν τα σκαμπανεβάσματα. Έχουμε ένα πρόβλημα στο γκολ, αλλά στα ντέρμπι οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Η ομάδα πρέπει να είναι δυνατή και ψύχραιμη. Ο Μιχαλήτσος έχει βοηθήσει, κάνει μεγάλη προσπάθεια η ομάδα. Η λύση με τον Μιχαλήτσο ήταν η καλύτερη τη δεδομένη στιγμή, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της χρονιάς. Είναι θετικό που ο Άρης έχει υπέρ του την ισοβαθμία με τη Καβάλα. Πιστεύω επίσης πως παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνονται ακόμη καλύτεροι και οι παίκτες που ήρθαν ως μεταγραφή τον Ιανουάριο στην ομάδα»6

Οικονομίδης: «Χούλιγκαν από το ποδόσφαιρο στο μπάσκετ»

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μεταξύ των άλλων τόνισε: «Είναι μια ανάσα για τις ομάδες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Υπήρξε μια καθυστέρηση, αφού ο ΟΠΑΠ θέλοντας να προστατεύσει τον χώρο από τη βία, επέβαλλε κάποια πρόστιμα και για αυτό καθυστέρησε να πληρώσει τα χρήματα στις ομάδες. Το πρόθεμα για τη βία αναφέρει ότι ένα ποσό από τις ποινές τις οποίες επιβάλλονται κατά τη διάρκεια της χρονιάς στις ομάδες, επιστρέφει στο τέλος στον ΕΣΑΚΕ και αυτός με τη σειρά του το δίνει σε ομάδες που δεν τιμωρήθηκαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Οι ομάδες αυτά τα χρήματα, αλλά και τα τηλεοπτικά περιμένουν για να καλύψουν τις ανάγκες τους. Αν οι ομάδες έχουν χρήματα θα είναι δυνατές, αν δεν έχουν, τότε θα υπάρχει πρόβλημα».
- Για την ελληνική διαιτησία: «Η διαιτησία είναι σε μια μεταβατική κατάσταση, είναι ένα κεφάλαιο και γίνεται προσπάθεια να βελτιωθεί. Υπάρχουν καλοί, κακοί και μέτριοι διαιτητές.
- Για τη βία: «Έχουμε αντιληφθεί πως κάποιοι χούλιγκαν από το ποδόσφαιρο έρχονται στο μπάσκετ και θα πρέπει να προστατέψουμε το άθλημα».
- Για τη Μεσογειακή Λίγκα και το Γιώργο Βασιλακόπουλο: «Το πρωτάθλημα θέλει αλλαγές, θέλει ριζικές αλλαγές και δεν θα ήθελα να σχολιάσω τις απόψεις του κυρίου Βασιλακόπουλου για τη Μεσογειακή Λίγκα. Είναι πάντως ένας άνθρωπος που έχει προσφέρει στο άθλημα και δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό»

Προτιμάει Γιουβέντους ο Παστόρε

Mεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, ο Χαβιέ Παστόρε προτιμάει την τελευταία. Αυτό δήλωσε ο 21άχρονος άσσος της Παλέρμο σε ιταλικά Μέσα, επί της αφορμής των δημοσιευμάτων που θέλουν τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους να ενδιαφέρονται για την απόκτηση του.

«Όλοι γνωρίζουν ότι έχω συμβόλαιο έως το 2015 και εκείνος που είναι υπεύθυνος είναι ο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι. Αν όμως υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες να φύγω, είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Φυσικά θα ήθελα να πάω σε μία ομάδα όπου θα έχω πολλές ευκαιρίες να αγωνιστώ», επισήμανε αρχικά ο νεαρός επιτελικός μέσος και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στην Ρεάλ Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα θα κέρδιζα πολλά λεφτά αλλά δεν θα είχα εγγυημένη θέση. Γιουβέντους; Γιατί όχι. Η οικογένεια μου είναι κοντά στο Τορίνο».

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Παλέρμο φρόντισε πρόσφατα να κάνει κάποιες σημαντικές αλλαγές στο συμβόλαιο του «πιτσιρικά» και μία από αυτές είναι η ρήτρα αποδέσμευσης του, η οποία αγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ. Έτσι, παρότι οι εμφανίσεις του έχουν εντυπωσιάσει όλη την ποδοσφαιρική Ευρώπη, είναι αρκετά δύσκολο να βρεθεί σύλλογος που θα δαπανήσει αυτό το ποσό για να αποκτήσει τον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Τέλος, ο Παστόρε μίλησε για το επερχόμενο ντέρμπι της Γιουβέντους με την Ίντερ και δεν έκρυψε την προτίμηση του: «Έχω πολλούς φίλους στην Ίντερ αλλά δεν θα με ενοχλούσε αν κέρδιζε η Γιουβέντους».

Ντάνι: «Ανώτερος ο Ρονάλντο από τον Μέσι»

Το... γνωστό δίλημμα που έχει να κάνει με το ποιος εκ των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι είναι καλύτερος απασχόλησε και τον διεθνή Πορτογάλο επιθετικό, Ντάνι.

Ο ποδοσφαιριστής της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ψήφισε «δαγκωτό» τον συμπατριώτη του στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό του «ανώτερου» σε σύγκριση με τον σταρ της Μπαρτσελόνα.

«Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν διαφορετικό στυλ, αλλά πιστεύω ότι ο Ρονάλντο είναι ανώτερος από τον Μέσι», δήλωσε ο Ντάνι σε συνέντευξή του στην αργεντίνικη εφημερίδα «Ole» εν όψει του αποψινού (22:00) φιλικού αγώνα της Πορτογαλίας με την Αργεντινή.

«Όσον αφορά το παιχνίδι, θα είναι όμορφο. Εμείς, όμως, ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Δεν φοβόμαστε την Αργεντινή. Η Πορτογαλία έχει μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι ξεκάθαρο ότι η Αργεντινή έχει ένα δυνατό σύνολο, αλλά εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε», τόνισε ο επιθετικός της Ζενίτ.

Σε δίκη ο Μπερλουσκόνι!

Κατάχρηση εξουσίας και υποστήριξη εκπόρνευσης ανηλίκων είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο Ιταλός πρωθυπουργός μετά την απόφαση της εισαγγελίας να τον προσάγει σε δίκη.  Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Ιταλού πρωθυπουργού, θεωρούν ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι λανθασμένη, από τη στιγμή για που το αδίκημα υποστήριξης ανηλίκων δεν προβλέπεται η άμεση προσαγωγή σε δίκη. 

Οι εισαγγελείς, όμως, πιστεύουν ότι η έρευνα είναι ενιαία και ότι το τηλεφώνημα με το οποίο ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ζήτησε από την αστυνομία του Μιλάνου, τον περασμένο Μάιο να αφεθεί ελεύθερη η μαροκινή Ρούμπι Καρίμα (κατηγορία κατάχρησης εξουσίας), συνδέεται άμεσα με τα γνωστά πάρτι στη βίλα του Άρκορε (κατηγορία υποστήριξης εκπόρνευσης ανηλίκων). 

«Διερωτώμαι ποιος θα την πληρώσει για αυτή τη ντροπή, για αυτό το αίσχος. Στο τέλος, πρόκειται να πληρώσει το κράτος. Αλλά οι δικαστικοί πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τις πράξεις τους και εμείς θα κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», απάντησε ο «καβαλιέρε». 


Δημήτρης Σαλπιγγίδης-«Νίκη με καλή εμφάνιση»

Τους στόχους του Φερνάντο Σάντος, αλλά και των ποδοσφαιριστών για τη σημερινή αναμέτρηση με τον Καναδά (17:00, MEGA) ανέλυσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, στο περιθώριο εκδήλωσης χορηγού της Εθνικής, σε κατάστημα της Λάρισας, όπου παρευρέθηκε μαζί με τους Γιώργο Σαμαρά και Σωκράτη Παπασταθόπουλο.

Οι τρεις ποδοσφαιριστές υπέγραψαν πολλά αυτόγραφα σε καπελάκια της Vodafone και φωτογραφήθηκαν με φίλους της Εθνικής

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε επίσης στη βράβευση του Ότο Ρεχάγκελ, αλλά και τον κόσμο της επαρχίας που αγκαλιάζει την ομάδα.

«Είναι ένα σημαντικό φιλικό ματς, ένα τεστ ενόψει του επίσημου αγώνα με τη Μάλτα, παιχνίδι για το οποίο προετοιμαζόμαστε. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε ευκαιρία να βρισκόμαστε συχνά με την Εθνική, τώρα υπήρχε αυτή η ημερομηνία και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, να πάρουμε τη νίκη, η οποία θέλουμε να συνδυαστεί με μια καλή εμφάνιση».

Αναφερόμενος στη βράβευση που θα γίνει στον Ότο Ρεχάγκελ τόνισε: «Είναι ένας προπονητής που έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εθνική και σήμερα η ΕΠΟ θα τον τιμήσει επειδή που πέτυχε τόσα πολλά. Κατάφερε με να πάρουμε το EURO που είναι η μεγαλύτερη στιγμή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Νομίζω ότι η σημερινή μέρα και αυτό που ετοιμάζει η ομοσπονδία είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει, σύμφωνα με αυτά που πρόσφερε ο κύριος Ρεχάγκελ».

Για το γήπεδο της ΑΕΛ υπογράμμισε: «Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να αγωνίζεται σε ένα τέτοιο γήπεδο, με ωραία ατμόσφαιρα, γιατί ο κόσμος της Λάρισας στηρίζει την ΑΕΛ και πηγαίνει στο γήπεδο».

Ερωτηθείς για το αν θα μπορούσε να παίξει κάποιο επίσημο ματς στην επαρχία η Εθνική, απάντησε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αποφασίσω για κάτι τέτοιο. Έχουμε παίξει στην επαρχία και ο κόσμος αγκαλιάζει την Εθνική. Νομίζω ότι παίζουν ρόλο αρκετοί παράγοντες για να παρθεί μια τέτοια απόφαση».

*Οι παίκτες της Εθνικής θα παρακολουθήσουν σε βίντεο στιγμιότυπα από πρόσφατα παιχνίδια του Καναδά και ο Φερνάντο Σάντος θα τους επαναλάβει ότι πρέπει να δουν το σημερινό ματς ως επίσημο.

*Ο καιρός στη θεσσαλική πόλη είναι καλός (20 βαθμούς Κελσίου περίπου) και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για παρουσία 12.000 οπαδών στις εξέδρες του AEL FC ARENA. Δεν αποκλείεται μάλιστα η προσέλευση να είναι μεγαλύτερη, επειδή πολύς κόσμος προτιμά να πηγαίνει την τελευταία στιγμή. Ανασταλτικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι η αγορά της Λάρισας είναι ανοικτή το απόγευμα της Τετάρτης.

«Όχι» της FIFA στη Ρωσία για επιπλέον μεταγραφές

Το επίσημο αίτημα της ρωσικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για μία επιπλέον μεταγραφική περίοδο απέρριψε η FIFA, σύμφωνα με το “Sport Express”. Η πρώην σοβιετική χώρα προσαρμόζει το καλεντάρι της με εκείνο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τη σεζόν 2011-2012 και για τον λόγο αυτό ζήτησε μια διευκόλυνση από την παγκόσμια ομοσπονδία, την οποία ωστόσο δεν κατάφερε να …συγκινήσει.

«Έχουμε ήδη αποστείλει ένα αίτημα επί του θέματος στη FIFA. Μας είπαν ότι οι θέσεις τους παραμένουν αμετάβλητες, αλλά δεν θα τα παρατήσουμε. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις και ελπίζουμε να βρούμε μια “χρυσή” τομή» τόνισε στην εφημερίδα “Sport-Express” ο πρόεδρος της ρωσικής Σούπερ Λίγκας, Σεργκέι Σέμπαν.

Η άρνηση αυτή της FIFA σημαίνει ότι οι Ρώσοι δεν θα έχουν δικαίωμα μεταγραφών το καλοκαίρι του 2011 και το χειμώνα του 2012.

Επιβιώνεις με την Ορθούλα!

Η Ορθούλα Παπαδάκου ετοιμάζεται να αναστατώσει και πάλι τον ανδρικό πληθυσμό, καθώς θα συμμετάσχει σε νέο ριάλιτι.
Επιβιώνεις με την Ορθούλα! (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)
Η Ορθούλα ή αλλιώς Ορθοδοξία γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1971. Η ίδια εξάλλου δηλώνει πως δεν έχει κόμπλεξ με την ηλικία της, αφού πρόσφατα αποκάλυψε πως είναι 40 ετών.
Η καταγωγή της είναι από το Μόντρεαλ του Καναδά, αλλά έχει ελληνικές ρίζες. Πριν δηλώσει συμμετοχή στο ριάλιτι «Surviror» ήταν μπασκετμπολίστρια και στη συνέχεια δοκίμασε τις δυνατότητές της και στο μόντελινγκ (εξαιρετικό το σώμα της).
Φυσικά, δοκίμασε τις δυνάμεις και στην τηλεόραση. Επιλέχθηκε και βρέθηκε στο πλευρό του Χρήστου Φερεντίνου για το παιχνίδι του Star, «Fort Boyard» και εντυπωσίασε με το καλλίγραμμο κορμί της.
Μετά την ολοκλήρωση των επεισοδίων, η Ορθούλα αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα από το γυαλί. Άφησε τον κόσμο της TV και της showbiz και επέλεξε να μπει στον χώρο της διαφήμισης, γι’ αυτό και ταξίδευε συχνά σε Μεγάλη Βρετανία και Αμερική.
Τελικά, όμως, δεν κατάφερε να μείνει μακριά από την τηλεόραση (κόλλησε το μικρόβιο), καθώς δέχθηκε να πρωταγωνιστήσει στην κινηματογραφική εκδοχή του Όμηρου Ευστρατιάδη «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», κάνοντας την γυμνάστρια των ατίθασων μαθητών…
Πλέον, επιστρέφει και πάλι στις οθόνες μας, σε νέο ριάλιτι, το «Real Housewives of Athens» του ΑΝΤ1. Πρωταγωνίστριες θα είναι Ελληνίδες διάσημες νοικοκυρές μεταξύ των οποίων και η Ορθούλα Παπαδάκου, αλλά και οι πολύ καλές της φίλες, Φώφη Μαστροκώστα και Αννίτα Ναθαναήλ.
Η Ορθούλα συγκλόνισε όταν παραδέχθηκε δημόσια και χωρίς να αισθανθεί άβολα ότι ο παραλίγο σύζυγός της την παράτησε, ενώ ήταν όλα έτοιμα για τον γάμο. «Η σχέση είχε συμπληρώσει ενάμισι χρόνο. Κοντά στα Χριστούγεννα, εξαφανίστηκε, χωρίς να μου πει τον λόγο. Μέχρι σήμερα, δεν έχω μάθει νέα του. Με είχε πειράξει πολύ. Για δύο μήνες δεν ήξερα τι μου γινόταν».
Επίσης, έχει αποκαλύψει πως έχει κάνει δύο πλαστικές στήθους, αλλά και μπότοξ: «Δεν ντρέπομαι να πω, ότι αν κάτι με ενοχλήσει, θα το διορθώσω. Έχω κάνει στο παρελθόν πλαστική στήθους, δύο φορές... πριν από το Survivor, το 2002, και μετά. Έχω κάνει και μπότοξ».
Η Ορθούλα είναι οπαδός του Ολυμπιακού και όποτε έχει ελεύθερο χρόνο πηγαίνει στο γήπεδο για να παρακολουθήσει αγώνες της αγαπημένης της ομάδας.

Ανακοινώθηκε ο Πρελ

Τον Γερμανό τερματοφύλακα Μάρκους Πρελ απέκτησε και επίσημα ο Πανιώνιος. Οι Νεοσμυρνιώτες έστω και την τελευταία στιγμή ενισχύσθηκαν στην θέση «Νο1» με την απόκτησή του. Ο 32χρονός υπέγραψε μέχρι το καλοκαίρι του 2011.
«Ο Πανιώνιος ΓΣΣ ΠΑΕ ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Πρέλ. Ο Γερμανός τερματοφύλακας πέρασε εχθές όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και σήμερα το πρωί υπέγραψε συμβόλαιο με τον Πανιώνιο διάρκειας μέχρι 30/6/2011″, αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανιώνιος. Ο Μάρκους Πρελ έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στην Μπουντεσλίγκα, έχοντας φορέσει και την φανέλα της Εθνικής Γερμανίας (U21) έξι φορές.
Πλήρης όνομα: Markus Pröll (Μάρκους Πρέλ)
Ημ/νια Γέννησης: 28/8/1979
Ύψος: 1.88 m (6 ft 2 in)
Καριέρα:
1998–2003 Άιντραχτ Φρανκφούρτης, 111 συμμετοχές
2003–2010 Κολωνία, 93 συμμετοχές
Διεθνής
2000–2001 Εθνική Γερμανίας Κ-21.

Καλσάδο: «Το πρόβλημα με τον Χαβίτο διευθετήθηκε»

Με τίτλο «ο Άρης ρίχνει το μπαλάκι στην Ντέπορ», η εφημερίδα της Γαλικίας “ElDepor” αναφέρεται εκ νέου στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τον Χαβίτο και το σχετικό έγγραφο το οποίο δεν έχει λάβει ακόμη η Λα Κορούνια.
Από την στιγμή που η Ντέπορ δεν έχει στείλει στην ισπανική ομοσπονδία το σχετικό έγγραφο ο Φρανθίσκο Χαβίτο δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής, παρότι ο Mίγκελ Άνχελ Λοτίνα –προπονητής της ομάδας- τον υπολογίζει. Αποτέλεσμα αυτού οι Ισπανοί να.. «επιτίθενται» με διάφορα δημοσιεύματα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, θεωρώντας την υπεύθυνη για την καθυστέρηση. Από τον Άρη ξεκαθαρίζουν ότι η ΠΑΕ δεν φέρει καμία ευθύνη και ότι έχουν μπει λάθος στοιχεία στον «ειδικό κωδικό» για την μεταγραφή.
Ξεκάθαρος ήταν σε δηλώσεις του στην “La voz de Galicia” ο συνεργάτης της ΠΑΕ Άρης Αντόνιο Καλσάδο, ο οποίος τόνισε: «Έγινε λάθος, αλλά ο Άρης δεν έχει ευθύνη. Στο πρώτο έγγραφο που στείλαμε αναφερόταν ότι ο παίκτης πάει δανεικός, ενώ η Λα Κορούνια έβαλε ότι τον παίρνει ελεύθερο με μεταγραφή. Το πρόβλημα διευθετήθηκε».

Στην αντεπίθεση ο Κόντης

Την απάντησή του για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει συνάντηση με τον Νικόλα Πατέρα γνωστοποίησε ο Γιάννης Κόντης. Ο εκτελεστικός διευθυντής του Άρη προχώρησε σε γραπτή δήλωση, με την οποία καταφέρεται στην εφημερίδα «Γαύρος», η οποία με δημοσίευμά της είχε υποστηρίξει πως είχε συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο του «τριφυλλιού», την ίδια στιγμή που αυτός ήταν στην Γενεύη με παράγοντες του Ολυμπιακού.
Η ανακοίνωση του Γιάννη Κόντη αναφέρει: «Παρά τις προσπάθειες που κάνουμε όλοι οι ευρισκόμενοι στον ΑΡΗ, για διατήρηση ήρεμου κλίματος παραμονές σημαντικών αγώνων για την ομάδα μας, και αναφέρομαι χαρακτηριστικά στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, καθημερινά παρατηρούνται προσπάθειες κάποιων για το αντίθετο και με σκοπό να δυναμιτίσουν το καλό κλίμα που επικρατεί αυτή την στιγμή.
Πιο συγκεκριμένα, το συλλογικό έντυπο του Ολυμπιακού, με την επωνυμία ΓΑΥΡΟΣ και φίλα προσκείμενα στον Ολυμπιακό σάιτ, αναφέρουν σήμερα ότι ο Γιάννης Κόντης ήταν χτες(ή προχτές) στο γραφείο του Νίκου Πατέρα επί τρείς ώρες και μιλούσαν σε ανοικτή ακρόαση με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ κ. Αθανάσιο Αθανασιάδη, προετοιμαζόμενοι για το παιχνίδι του Σαββάτου.
Επειδή λοιπόν οι απληροφόρητοι συντάκτες του εν λόγω κειμένου, δεν γνώριζαν ότι ο Γιάννης Κόντης βρισκόταν στην Γενεύη από την Δευτέρα, σε συνέδριο της Ευρωπαικής Ενωσης Ποδοσφαιρικών Ομάδων, μαζί μάλιστα με τους εκπροσώπους του Ολυμπιακού κ.Καραχάλιο και Γιαννίκο (!!!) σκαρφίστηκαν αυτό το δημοσίευμα, για τους δικούς τους σκοπούς, αλλά βέβαια εκτέθηκαν από τα ίδια τα γεγονότα.
Αυτό βέβαια είναι κάτι που συμβαίνει συνέχεια με πρωταγωνιστή το συγκεκριμένο έντυπο, που κατά καιρούς εφευρίσκει διάφορα ψέματα πάντα με στόχο να πληγεί ο ΑΡΗΣ και ο Κόντης προσωπικά.
Είναι απορίας άξιο, το πώς οι συγκεκριμένοι συντάκτες, θεωρούν ότι οι οπαδοί του ΑΡΗ στους οποίους έμμεσα απευθύνονται, θα πιστέψουν αυτά τα δημοσιεύματα .
Είναι επίσης απορίας άξιο, το πώς κατόρθωσε ο εφευρέτης του ρεπορτάζ, να ευρίσκεται στα γραφεία του Νίκου Πατέρα, και να παρευρίσκεται μαζί με τα άτομα που αναφέρει την ώρα που αυτοί δήθεν συνομιλούσαν με ανοικτή ακρόαση με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΡΗΣ.
Αλλά προκαλεί μεγαλύτερη απορία το σκεπτικό του συντάκτη του συγκεκριμένου κειμένου ,και οι λόγοι για τους οποίους ο εν λόγω σύγχρονος Μινχάουζεν ,έγραψε το κείμενο αυτό. Όπως επίσης είναι γνωστό ότι ο Κόντης δεν έχει κρύψει ότι τον Νίκο Πατέρα επισκέπτεται όποτε του δοθεί η ευκαιρία, όπως άλλωστε τον επισκέπτονταν μέχρι πρόσφατα και άλλοι φίλοι του .
Κάποτε πρέπει να σταματήσει αυτή η νέα και ατιμώρητη μορφή δημοσιογραφίας και να επιληφθεί η δικαιοσύνη ειδικά σε θέματα προσβολής προσωπικότητας και σε ό,τι ίσως επιφέρει κίνδυνο διατάραξης του φίλαθλου πνεύματος. Ο Γιάννης Κόντης έχει στην διάθεση του πάρα πολλά συκοφαντικά δημοσιεύματα της εν λόγω εφημερίδας, τα οποία και θα καταθέσει στον εισαγγελέα συνοδευόμενα με τις κατάλληλες αγωγές».

Π.Α.Ο.Κ-Με απουσίες η προπόνηση

Χωρίς τους διεθνείς παίκτες συνεχίστηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ για τον αγώνα με τον Πανιώνιο. Ο Μάκης Χάβος δεν είχε στη διάθεσή του, τους Σαλπιγγίδης, Χαλκιάς και Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι έχουν ενσωματωθεί στις εθνικές ομάδες και αναμένεται να επιστρέψουν στις προπονήσεις την Πέμπτη, όταν και θα μπει στην τελική ευθεία η προετοιμασία των «ασπρόμαυρων» για το ματς της Νέας Σμύρνη.
Από εκεί και πέρα, ο Λούσιο Φιλομένο ακολούθησε πρόγραμμα θεραπείας, καθώς ταλαιπωρείται από χονδροπάθεια στην επιγονατίδα και οιδήματος στον ιγνυακό τένοντα. Επίσης, ο Γιώργος Φωτάκης και ο Βαγγέλης Γεωργίου ακολούθησαν πρόγραμμα θεραπείας και ενδυνάμωσης. Όσον αφορά στον Βίκτορ Βιτόλο, ο Ισπανός συνέχισε το πρόγραμμα αποθεραπείας, ενδυνάμωσης και κινησιοθεραπείας με ασκήσεις στην πισίνα και το γυμναστήριο.
Τέλος, στην προπόνηση του ΠΑΟΚ στην Σουρωτή πήραν μέρος οι Μωυσιάδης, Μελισσάς, Σκέντζος, Σκέμπης, Σαββίδης, Κωτούλας, Σάρρος.
* Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Την Πέμπτη 10.02.2011, στις 13:00, θα τελεστεί το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη. Στο μνημόσυνο, που θα πραγματοποιηθεί στην γέφυρα του μοιραίου δυστυχήματος στη Θέρμη, θα παραστούν το Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας».

Ο Πάντεφ οδεύει προς Μόναχο;;;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τα Σκόπια, ο διεθνής επιθετικός της χώρας και της Ίντερ, Γκόραν Πάντεφ, βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Μπάγερν Μονάχου για το προσεχές καλοκαίρι.
Η γερμανική ομάδα βρίσκεται στην αναζήτηση ενός επιθετικού, αφού ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι μάλλον απίθανο να συνεχίσει στην Βαυαρία, ενώ ο τραυματισμοί του φορμαρισμένου Μάριο Γκόμεζ και του Όλιτς αφήνουν ερωτηματικά για την κατάσταση της ετοιμότητάς τους στους επόμενους μήνες.
Το σενάριο της μεταγραφής ενισχύεται (και) από το γεγονός ότι η Ίντερ απέκτησε τον Ιανουάριο τον Τζιανπάολο Πατσίνι από τη Σαμπντόρια, ο οποίος ήδη κέρδισε φανέλα βασικού και άρχισε να κάνει απόσβεση των χρημάτων που δαπανήθηκαν.
Ο 27χρονος Πάντεφ, που αποτελούσε μεταγραφικό στόχο της Μπάγερν από την περίοδο που αγωνιζόταν στη Λάτσιο, έχει αγωνιστεί σε μόλις 12 παιχνίδια στη φετινή Serie A και έχει σημειώσει ένα γκολ.

Περιμένουν τα… μαντάτα της ΚΕΔ

Τετάρτη σήμερα και ως είθισται, η ΚΕΔ ανακοινώνει τους διαιτητές της αγωνιστικής. Στον Άρη περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουν τον «ρέφερι» που θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για να διευθύνει το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Από την πλευρά τους δεν έχουν καμία απολύτως προτίμηση, καθώς το μόνο που θέλουν είναι ο διαιτητής που θα βρεθεί στο ματς του Σαββάτου να παίξει 50-50 και να μην αποδειχθεί αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα.
Η συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι κρίσιμη και για τις δύο ομάδες, για τους μεν «κίτρινους» ελέω της προσπάθειας τους να μπουν στα play-off και για τους δε «ερυθρόλευκους» όσο αφορά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε, ότι αν η ομάδα του Πειραιά…περάσει το Σάββατο από το «Κλεάνθης Βικελίδης» θα είναι αγκαλιά με τον τίτλο, καθώς θα πάει στο ντέρμπι της μεθεπόμενης εβδομάδας με τον ΠΑΟ στο «Καραισκάκης», διατηρώντας το συν επτά.
Οι υποψήφιοι… «άρχοντες» είναι μετρημένοι, δεδομένου ότι την Κυριακή υπάρχει το ντέρμπι του ΠΑΟ με την ΑΕΚ, ενώ αρκετοί διαιτητές βρίσκονται στο «ψυγείο». Στην Αθήνα πάντως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας, ακούστηκε έντονα το όνομα του Ηλία Σπάθα, για το ντέρμπι στο Χαριλάου. Θα πει τώρα κάποιος θα στείλουν διαιτητή του συνδέσμου Πειραία σε παιχνίδι του Ολυμπιακού; Κι όμως, έχει ξανασυμβεί στη νίκη του Ολυμπιακού στα Πηγάδια με 3-0 και το νικηφόρο 0-1 στη Λάρισα. Στην αναμέτρηση του «κάμπου» μάλιστα, οι «βυσσινοί» είχαν πολλά παράπονα από την διαιτησία του.
Στο μεταξύ, εκτός από τον Σπάθα, υποψήφιος είναι και ο Πέτρος Κωνσταντινέας (σ.σ. έπαιξε το Άρης-ΠΑΟΚ), ο οποίος… ξεκουράστηκε την προηγούμενη αγωνιστική, όπως και ο Σταύρος Τριτσώνης που τα πήγε καλά στο ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Τσινιάρης, ενώ δεν αποκλείεται να βγει από το «ψυγείο» ο Σταθόπουλος, ο οποίος σημειωτέον τιμωρήθηκε σιωπηρά από την ΚΕΔ, εξαιτίας της απόφασης του να ακυρώσει το γκολ του Μίσελ στο ΟΑΚΑ.
Στην τελική, είτε είναι ο Σπάθας, είτε ο Κωνσταντινέας, είτε ο Τριτσώνης, είτε ο οποιοσδήποτε, στο ντέρμπι του Χαριλάου, οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει καλά την δουλειά του…

Η Γκλόρια θέλει Ελλάδα!

Η Γκλόρια θέλει Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)
Ελλάδα ψηφίζει για θερινές διακοπές η Γκλόρια Τζανίν, Ισπανία ο σύζυγός της και γνωστός Ιταλός ποδοσφαιριστής, Σιμόνε Τιριμπόκι.
Το ζευγάρι ετοιμάζεται από τώρα για το καλοκαίρι και η εκρητική Μις Ιταλία 1992 αποκάλυψε σε συνέντευξη σε ιταλική ιστοσελίδα ότι θέλει να επισκεφθεί τη χώρα μας και το «δίδυμο» Σαντορίνη - Μύκονο ενώ ο παίκτης της Αταλάντα προτιμά το εξίσου «δυνατό» ισπανικό ντουέτο νησιών όπως η Φορμεντέρα και η Ιμπίθα.
Ο 33 ετών επιθετικός που κάνει καλή σεζόν φέτος στην Σέριε Β' με τους Μπεργκαμάσκι (έχει 8 γκολ σε 21 συμμετοχές) παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του το καλοκαίρι του 2007 και όπως δήλωσαν σε κοινή συνέντευξή τους... βαρέθηκαν τους εξωτικούς προορισμούς και θέλουν φέτος να περάσουν τις θερινές διακοπές τους στην Ευρώπη.
Εμείς πάντως ψηφίζουμε δαγκωτό Ελλάδα αν είναι να έρθει η Γκλόρια στα μέρη μας...

«Ένα τεμάχιο στον ΠΑΟΚ!»

Γκολ εναντίον του «δικέφαλου του Βορρά» θέλει να πετύχει ο Μιραλάς, προκειμένου… να ξεπληρώσει το αντικείμενο που τον χτύπησε στο πρόσωπο στο παιχνίδι Κυπέλλου στην Τούμπα.
«Ένα τεμάχιο στον ΠΑΟΚ!»
Ο Βέλγος επιθετικός μίλησε σχετικά σε δικούς του ανθρώπους για το θέμα και, όπως γράφει ο «Πρωταθλητής», σχολίασε:
«Δεν ήξερα ότι υπάρχει αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού. Όλοι μου ελέγαν για τον Παναθηναϊκό. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μισούν τόσο πολύ τον Ολυμπιακό στην Θεσσαλονίκη και ειδικά τον ΠΑΟΚ».
Ακόμα, είπε για το γεγονός ότι λίγο έλειψε να τραυματιστεί σοβαρά: «Λίγο έλειψε. Πάλι καλά. Ήμουν και λίγο τυχερός στην ατυχία μου. Θα ήθελα πάντως να ξεχρεώσω με... γκολ τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Ας κερδίσουμε πάντως το παιχνίδι κι ας μην σκοράρω».

Τον μηδενισμό του Ολυμπιακού ζήτησε ο Ιωαννίδης!

Tο σίριαλ της οικονομικής διαμάχης που έχει ανοίξει εδώ και πολλά χρόνια με τον Γιάννη Ιωαννίδη και τον Ολυμπιακό συνεχίστηκε πριν από μερικές ημέρες.
Τον μηδενισμό του Ολυμπιακού ζήτησε ο Ιωαννίδης!
Ο πρώην υπουργός, ζήτησε από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού την κατάπτωση της εγγυητικής του μπασκετικού Ολυμπιακού ύψους 2.3 εκατ. ευρώ για παλιές οφειλές του συλλόγου προς το πρόσωπό του. Παράλληλα ζήτησε το μηδενισμό των ερυθρόλευκων για όσο διάστημα το πόσο της εγγυητικής δεν καλυπτόταν.
Βεβαίως, η προσφυγή του Ξανθού απορρίφθηκε από την ΕΕΑ, αλλά στον Ολυμπιακό πνέουν μένεα κατά του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή. Και είναι χαρακτηριστικό ότι ο αφοι Αγγελόπουλοι δε θέλουν να τον βλέπουν καν μπροστά τους.
Τα χρέη του Ολυμπιακού προς τον Ιωαννίδη αφορούν στη διοίκηση του Κόκκαλη και οι Αγγελόπουλοι ασφαλώς και δεν έχουν καμία διάθεση να κουβαλήσουν παλαιά χρέη.
Στο λιμάνι πάντως, υποστηρίζουν ότι οι μάσκες έπεσαν και αποδεικνύεται στην πράξη πόσο ....”Ολυμπιακάρας” είναι ο Γιάννης Ιωαννίδης. Ο “πόλεμος” έχει αρχίσει.

Πόσο …κουφάλα είναι;

Πριν από το καθοριστικό ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Γκοβού πήγε με άδεια στη Γαλλία για να φτιάξει τα δόντια του! Θα χάσει δύο προπονήσεις και είναι αμφίβολος για την Κυριακή!
Πόσο …κουφάλα είναι;

Θα μας τρελάνουν τελείως στον Παναθηναϊκό; Ο Γκοβού είναι αμφίβολος για το κρίσιμο παιχνίδι με την ΑΕΚ την Κυριακή, που μπορεί να κρίνει και το φετινό πρωτάθλημα (με ήττα οι «πράσινοι» τι ελπίδες θα έχουν για τον τίτλο;), γιατί πήρε άδεια να πάει στην πατρίδα του προκειμένου κάνει επέμβαση στα δόντια!

Ο Γάλλος επιθετικός, που θεωρείται στα τελευταία παιχνίδια βασικός από τον Ζεσουάλντο Φερέιρα, παραπονέθηκε για πόνους στο δόντι του και αποφασίστηκε να μην κάνει εδώ επέμβαση (εξαγωγή φρονιμίτη), αλλά να πάρει άδεια και να πάει στην πατρίδα του.

Ο Γκοβού έχασε ήδη τη χθεσινή προπόνηση και ενδεχομένως, όπως λέει το ρεπορτάζ, να μην επιστρέψει ούτε σήμερα στην Ελλάδα! Κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει και δεύτερη προπόνηση μέσα στην εβδομάδα.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι ο παίκτης θα έχει εξασθενημένο (!) οργανισμό από την επέμβαση και σε συνδυασμό με ότι θα έχει μείνει εκτός προπονήσεων μπορεί να μην είναι σε θέση να αγωνιστεί στο ντέρμπι ζωής ή θανάτου με την ΑΕΚ.

Και υποτίθεται ότι αυτός ο παίκτης, με το «παχύ» συμβόλαιο, δίνει εξετάσεις αυτήν περίοδο για να παρθεί απόφαση αν θα μείνει το καλοκαίρι. Μα, αν δεν παίξει σε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια -που υποτίθεται ότι μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω λόγω της εμπειρίας και της αξίας του- σε ποια θα παίξει;

«Δύο νίκες, τίποτε άλλο»

Την πεποίθησή του πως με δύο νίκες κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα κατακτήσει το πρωτάθλημα εξέφρασε στους συμπαίκτες του ο Φρανσουά Μοντεστό. Ο μέσος των «ερυθρολεύκων», ελλείψει των Ελλήνων διεθνών, πήρε το ρόλο του αρχηγού και έθεσε τον στόχο για τις επόμενες εβδομάδες. Αμετακίνητος δίπλα στον Ιμπαγάσα ο Γάλλος χαφ και στα ντέρμπι.

«Πρέπει να τα κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια. Δύο νίκες να κάνουμε, τίποτε άλλο» ήταν τα λόγια του Μοντεστό στη χθεσινή προπόνηση προς τους συμπαίκτες του, για τα δύο ντέρμπι που ακολουθούν για τη Σούπερ Λίγκα, κόντρα σε Άρη στη Θεσσαλονίκη και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη. Ο 31χρονος μέσος, το έχει μέσα του το αρχηγιλίκι, αφού φόραγε το περιβραχιόνιο στη Μονακό, όταν έφυγε ο Ζιβέ, ενώ είναι και αρχηγός της εθνικής Κορσικής (στα πρότυπα της εθνικής Καταλονίας) και ξέρει πόσο σημαντικοί είναι οι αγώνες που ακολουθούν. Με έξι βαθμούς στα συγκεκριμένα ματς, ο Ολυμπιακός θα είναι στη ...χειρότερη στο +10 από τη δεύτερη θέση και ουσιαστικά θα έχει "κλειδώσει" τον τίτλο.

Παραμένει δίδυμο με Ιμπαγάσα

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η συνύπαρξή του Mοντεστό με τον Αριέλ Ιμπαγάσα στα χαφ είναι άκρως επιτυχημένη, με αποτέλεσμα ο Ερνέστο Βαλβέρδε να κάνει σκέψεις να το διατηρήσει και στα ντέρμπι, παρά την επιστροφή του Ντουντού. Ο Μοϊσές Ουρτάδο παραμένει ανέτοιμος (ίσως χάσει και το «αιώνιο» ντέρμπι), ενώ και ο Βραζιλιάνος δεν είναι σε φουλ ρυθμό από φυσικής άποψης, κάτι που ακόμα και όταν γίνει δύσκολα θα «πετάξει» εκτός ενδεκάδας τον Γάλλο.

Βέβαια, σημαντικό ρόλο παίζει και η κούραση, ιδίως του Ιμπαγάσα που είναι και μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και του Μοντεστό ο οποίος «καταπίνει» πολλά χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα. Από την άλλη το «δέσιμο» μεταξύ των δύο δεν μπορεί να μην προσμετρήσει με αποτέλεσμα η παρουσία τους κόντρα σε Άρη και Παναθηναϊκό να θεωρείται κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών, στη διάθεση του Βαλβέρδε αναμένεται να τεθεί ο Αβραάμ Παπαδόπουλος για το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά το γεγονός ότι έκανε πάλι ατομικό, αφού από σήμερα θα μπει όπως όλα δείχνουν σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων. Ο Ισπανός τεχνικός έχει ήδη κάνει κάποια πλάνα για το αρχικό σχήμα απέναντι στους «κίτρινους», αλλά τις τελικές του αποφάσεις θα τις πάρει με την επιστροφή των διεθνών και μετά τις τελευταίες προπονήσεις της εβδομάδας.

Υπόθεση Λεμπρόν

Οι Πέισερς αντιστάθηκαν στο Μαϊάμι, πλησίασαν στη δεύτερη νίκη τους επί της Χιτ εκτός έδρας, αλλά ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν επέτρεψε την έκπληξη. Με 41 πόντους, 13 ριμπάουντ και 8 ασίστ το Μαϊάμι παρότι βρέθηκε να χάνει με διαφορά 14 πόντων, επικράτησε 117-112 φτάνοντας τις επτά σερί νίκες. Οι φιλοξενούμενοι έδειχναν έτοιμοι να επαναλάβουν το θρίαμβο που είχαν πετύχει στις 22 Νοεμβρίου με 93-77, ωστόσο οι γηπεδούχοι με επί μέρους σκορ 27-15 στην τέταρτη περίοδο ανέτρεψαν τα δεδομένα.

Οι Σπερς έφτασαν τις 43 νίκες σε 51 αγώνες με το 100-89 επί των Πίστονς στο Ντιτρόιτ έχοντας ως όπλο τον πλουραλισμό και πρώτο σκόρερ τον Τόνι Πάρκερ με 19 πόντους.

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ είχε 22 πόντους και 20 ριμπάουντ, η άμυνα του Ορλάντο κράτησε τον Μπλέικ Γκρίφιν στους 10 πόντους (4/12 σουτ) και η νίκη ήρθε εύκολα απέναντι στους Κλίπερς με 101-85.

Οι Τίμπεργουλβς πέρασαν από το Χιούστον με 112-108 και ο Κέβιν Λοβ με 20 πόντους και 14 ριμπάουντ έφτασε τα 38 σερί νταμπλ-νταμπλ, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για τους «λύκους». Πολύ καλή απόδοση είχε ο Κώστας Κουφός, ο οποίος ελλείψει του Ντάρκο Μίλιτσιτς έπαιξε για 19 λεπτά έχοντας 8 πόντους (4/7 δίποντα, 0/2 βολές), 5 ριμπάουντ και 2 τάπες, ενώ ο Νίκολα Πέκοβιτς που ξεκίνησε ως βασικός σέντερ είχε 6 πόντους και 7 ριμπάουντ σε 19 λεπτά.

Οι Γκρίζλις άλωσαν την Οκλαχόμα στην παράταση με 105-101 με 31 πόντους και 14 ριμπάουντ του Ζακ Ράντολφ, αλλά και τον Τόνι Άλεν να αντικαθιστά τον τραυματία Ρούντι Γκέι κάνοντας φετινό ρεκόρ με 27 πόντους και περιορίζοντας με την άμυνά του στο έξτρα πεντάλεπτο τον Κέβιν Ντουράντ.

Η απουσία του Αλ Χόρφορντ ήταν αισθητή στους Χοκς και οι Σίξερς συνέτριψαν τους αντιπάλους τους στην Ατλάντα με 117-83 φτάνοντας τις επτά νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια.

Αναλυτικά:

Ορλάντο Μάτζικ-Λος Άντζελες Κλίπερς 101-85
Χάουαρντ 22 (20 ριμπ.), Νέλσον 17, Άντερσον 13, Ρέντικ 12, Ρίτσαρντσον 10, Κλαρκ 10-Ντέιβις 25, Ντιόγκου 18, Γκρίφιν 10 (12 ριμπ.), Αμίνου 9.

Ατλάντα Χοκς-Φιλαδέλφεια 76ερς 83-117
Σμιθ 16, Ουίλκινς 12, Ουίλιαμς 10 (10 ριμπ.), Τιγκ 10-Ουίλιαμς 20, Μπραντ 17, Μικς 16, Γιανγκ 16, Χόλιντεϊ 15, Ιγκουοντάλα 11.

Μαϊάμι Χιτ-Ιντιάνα Πέισερς 117-112
Τζέιμς 41 (13 ριμπ., 8 ασίστ), Μπος 19, Ουέιντ 17, Τσάλμερς 16-Χίμπερτ 20 (10 ριμπ.), Γκρέιντζερ 19, Χάνσμπρο 18, Κόλισον 15, ΜακΡόμπερτς 12, Τζόουνς 11.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σαν Αντόνιο Σπερς 89-100
Μπάινουμ 21, Μονρό 14 (13 ριμπ.), Πρινς 12, Ντέι 10, Στάκεϊ 10-Πάρκερ 19, Μπλερ 18 (12 ριμπ.), Τζινόμπιλι 13, Τζέφερσον 11, Ντάνκαν 10 (10 ριμπ.), Μπόνερ 10.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μέμφις Γκρίζλις 101-105 (κ.α. 95-95)
Ντουράντ 31 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 21 (11 ασίστ), Χάρντεν 13, Κρστιτς 8-Ράντολφ 31 (14 ριμπ.), Άλεν 27, Γιανγκ 14, Κόνλεϊ 13, Γκασόλ 12.

Μιλγουόκι Μπακς-Τορόντο Ράπτορς 92-74
Σάλμονς 17, Μαγκέτι 16, Μπόγκουτ 14, Τζένινγκς 12, Εμπά α Μουτ 10 (14 ριμπ.)-Μπαρνιάνι 23, ΝτεΡόζαν 18, Μπαρμπόσα 8, Τζόνσον 5 (11 ριμπ.).

Χιούστον Ρόκετς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 108-112
Μάρτιν 23, Λι 23, Σκόλα 22, Λόουρι 14, Χέιζ 10 (13 ριμπ.)-Λοβ 20 (14 ριμπ.), Έλινγκτον 18, Φλιν 15, Τέλφερ 14, Τζόνσον 13, Μπρούερ 10, Τόλιβερ 4 (10 ριμπ.).

Αντίστροφη μέτρηση για Μπουφόν!

Τις ώρες μετρά αντίστροφα ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν για να βρεθεί κάτω από τα γκόλποστ της εθνικής Ιταλίας. Ο 33χρονος τερματοφύλακας από τον περασμένο μήνα έχει επιστρέψει στα γήπεδα, ύστερα από την πολύμηνη απόχη του, λόγω τραυματισμού που αποκόμισε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, το περασμένο καλοκαίρι.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω στην εθνική και ελπίζω να ικανοποιήσω με την απόδοση μου», δήλωσε ο Μπουφόν, ενόψει του αγώνα κόντρα στη Γερμανία (9/2), ενώ συμπλήρωσε,

«Οι Γερμανοί έρχονται με πολλά καλά αποτελέσματα. Εμείς έχουμε αλλάξει προπονητή και τον τρόπο που παίζουμε. Δεν έχουν τίποτα να χάσουμε, θα δείξουμε ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και πως έχουμε κάνει βήματα προόδου».

Ο γκολκίπερ της Γιουβέντους δεν παρέλειψε να αναφέρει το στόχο του, ο οποίος είναι να γράψει στο βιογραφικό του τη συμμετοχή σε έξι Παγκόσμια Κύπελλα,

«Θα ήθελα να έχω πέντε συμμετοχές σε Παγκόσμια Κύπελλα και ίσως σε έξι ως τρίτος τερματοφύλακας».

Επιστροφή στα …βάσανα- Οι «μνηστήρες» για Βιεϊρίνια

Την πρώτη τους προπόνηση μετά το διήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο Μάκης Χάβος αναμένεται να κάνουν σήμερα οι παίκτες του ΠΑΟΚ, ξεκινώντας ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Πανιώνιο. Πληθαίνουν οι μνηστήρες για Βιεϊρίνια.

Το αποτέλεσμα με τον Παναθηναϊκό δεν ήταν το αναμενόμενο και για τον λόγο αυτό άπαντες στον ΠΑΟΚ θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες την επόμενη αγωνιστική μέσα στη Νέα Σμύρνη. Στο πίσω μέρος του μυαλού των παικτών του «Δικεφάλου του Βορρά» είναι λογικό να στριφογυρίζει ο πρώτος αγώνας με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, για τη φάση των «32» του Europa League, κάτι το οποίο θέλει να εξαλείψει ο Μάκης Χάβος. Οι «κυανέρυθροι» είναι μια ομάδα που καίγεται για βαθμούς, λόγω της δεινής βαθμολογικής της θέσης και αυτό την κάνει πολύ επικίνδυνη.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Σαλπιγγίδη και Χαλκιά μέχρι την Πέμπτη που επιστρέφουν από την Εθνική, ενώ για το παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής δεν μπορεί να υπολογίζει τους Βιτόλο και Φωτάκη, σε αντίθεση με τον Σωτήρη Μπαλάφα, ο οποίος με την προσπάθεια που κάνει τον τελευταίο καιρό διεκδικεί μία θέση στα χαφ.

Οι «μνηστήρες» για Βιεϊρίνια

Είναι το ακριβότερο περιουσιακό στοιχείο στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και λογικό είναι να τον «ορέγονται» πολλοί. Ο ίδιος έχει πει πως αν υπάρχει μία περίπτωση να φύγει από την Τούμπα, θα το κάνει μόνο για χάρη κάποια ομάδας από ποιοτικότερο πρωτάθλημα του ελληνικού. Μέχρι στιγμής, η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης είναι αυτή που παρακολουθεί κι επίσημα τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό, αλλά παραμονεύει και η Βόλφσμπουργκ. Οι «λύκοι» έχουν εξουσιοδοτήσει Έλληνα ατζέντη να κάνει επαφές με τους Θεσσαλονικείς, αφού ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο και έχει μια υψηλή ρήτρα αποδέσμευσης. Δεν θα πρέπει μάλιστα να θεωρείται απίθανο να προστεθούν κι άλλες ομάδες το καλοκαίρι στο «κυνήγι» του 25χρονου χαφ.

Για τον Ότο…

Η Εθνική ποδοσφαίρου υποδέχεται τον Καναδά σε ένα φιλικό το οποίο ο Φερνάντο Σάντος βλέπει σαν ένα τεστ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός –στη χθεσινή συνέντευξη- κάλεσε στους διεθνείς να δουν το παιχνίδι σαν να είναι επίσημο και να αφήσουν στα… αποδυτήρια το φιλικό του χαρακτήρα.

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές. Όταν αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας όμως υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Άλλος ένας λόγος για να δουν με διαφορετικό «μάτι» στο σημερινό φιλικό παιχνίδι είναι ο Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος θα βραβευτεί από την ομοσπονδία για την προσφορά του.

Στα αγωνιστικά πλάνα του ο Φερνάντο Σάντος σκοπεύει να κάνει αρκετές δοκιμές για το σημερινό παιχνίδι ενόψει αυτών με τη Μάλτα. Ο Πορτογάλος δεν πίεσε τους διεθνείς στη χθεσινή προπόνηση και στο οικογενειακό διπλό έδειξε στην 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει.

Με την ομάδα των βασικών (θεωρητικά) ο Σηφάκης έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης ξεκίνησε στο δεξί ενώ ο Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος ενώ μπροστά τους ήταν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης που τελικά θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αρχική ενδεκάδα. Λίγο πιο μπροστά ο Νίνης, στην θέση που τον τοποθετεί στα τελευταία ματς ο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό. Την επιθετική τριάδα στο 4-3-3 που πρόκειται να αγωνιστεί αύριο η Εθνική, «κλείνουν» οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Φετφατζίδης αριστερά και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Στην αντίπαλη ομάδα, έπαιξε ο Χαλκιάς που λογικά θα μοιραστεί από ένα ημίχρονο με τον Σηφάκη, οι Βύντρα, Σπυρόπουλος δεξιά κι αριστερά. Ο Σιόβας, που θα ντεμπουτάρει στο αυριανό ματς, αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον μεταφραστή του Σάντος, Αλέξανδρο Μανιάτογλου και μπροστά τους στα χαφ ήταν οι Μάκος, Καφές και Ζήσης Βρύζας που σε ελεύθερο ρόλο βοήθησε για να διεξαχθεί το οικογενειακό διπλό και στην επίθεση ο Γεωργιάδης ξεκίνησε αριστερά, ο Κονέ δεξιά και ο Μήτρογλου φουνταριστός.

«Να μην δηλητηριαστεί η ομάδα»

Τους λόγους για τους οποίους εξέδωσε ανακοινωση για να διαψεύσει το δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας περί συνάντησής του με τον Σισέ εξήγησε ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος τόνισε πως η κίνησή του αυτή δεν αποτελεί παρέμβαση στην διοικητική επιτροπή του Παναθηναϊκού. Ασυγκράτητος ο Σισέ. Προέκυψε Ιμορού.

«Η ανακοίνωσή μου βγήκε για να μη διασπαστεί και δηλητηριαστεί η ομάδα» δήλωσε στην εφημερίδα “Εξέδρα” ο Νικόλας Πατέρας, ο οποίος ξεκαθάρισε επίσης για το αν παρεμβαίνει στο έργο της διοικούσας επιτροπής του Παναθηναϊκού: «Αυτό ξεπερνάει τα όρια». Ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» αναρωτιόταν μάλιστα: «Πώς γίνεται σε μια συνάντηση, η οποία βέβαια ποτέ δεν έγινε και σύμφωνα με τα γραφόμενα ήταν μεταξύ δύο ανθρώπων, να εμφανίζεται ένας τρίτος άνθρωπος ο οποίος την παρακολουθεί; Και μάλιστα στο σπίτι μου». Παρόμοια ήταν και τα μηνύματα που προέκυπταν από το περιβάλλον του Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος έμεινε έκπληκτος όταν πληροφορήθηκε την …είδηση περί συνάντησής του Πατέρα.

Πέρασαν κιόλας δεκατρία χρόνια…

Σήμερα συμπληρώνονται δεκατρία ολόκληρα χρόνια από την μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ ειδικότερα έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα ταλέντο και ταυτόχρονα ένα λαμπρό παιδί. Τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου του 1998 και ενώ επέστρεφε από αγώνα σε γήπεδο 5Χ5, ο Παναγιώτης Κατσούρης έχασε, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης.
Αν δεν έκοβε το νήμα της ζωής του εκείνη η μοιραία στιγμή η τραγική συνάντηση του με τον θάνατο, σήμερα ο Παναγιώτης θα έπαιζε πιθανότατα ακόμα ποδόσφαιρο αφού θα ήταν 35 ετών.
Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, ο Κατσούρης έχασε τη ζωή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Θέρμης τρέχοντας με μία BMW που είχε αποκτήσει. Από τον σωρό του διαλυμένου οχήματος, ο άτυχος ποδοσφαιριστής περισυλλέγη από διερχόμενους οδηγούς, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του. H σωρός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Κοιμητήριο Αναστάσεως, όπου δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και απλός κόσμος, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Η κηδεία του έγινε την επόμενη μέρα στην Αθήνα.
Στα 22 του χρόνια
Στη μνήμη του κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο από τη φυσούνα των αποδυτηρίων, μπροστά από τη Θύρα 1. Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Μέλος της εθνικής ομάδας των Ελπίδων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, γι’ αυτό και γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97.
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1 στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον και συμπαίκτες τον σημερινό πρόεδρο της ΠΑΕ, Θόδωρο Ζαγοράκη, τον Ζήση Βρύζα, αλλά και τους Μιχόπουλο, Τασιόπουλο, Αλεξίου, Ζαφειρίου, Πις, Τουρσουνίδη, Γ. Αναστασιάδη, Ζουμπούλη, Χάβο, Καπετανόπουλο, Ντιμκόφσκι.
Η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1999 κατά σύμπτωση και πάλι εναντίον του ΟΦΗ, αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, πετυχαίνοντας 3 γκολ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όντας ποδοσφαιριστής του, διοργανώνει ετησίως Τουρνουά Ποδοσφαίρου με την επωνυμία «Παναγιώτης Κατσούρης» στα μέσα Απριλίου.
Ο Παναγιώτης Κατσούρης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της Νάουσας πραγματοποιώντας σε ηλικία 17 ετών το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική την περίοδο 1993/94. Το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα του Δικέφαλου το πέτυχε στη νίκη με 1-0 επί του Αθηναϊκού.Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε να έχει αγωνιστεί σε 21 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 1 γκολ ενώ την δεύτερη και τελευταία του σεζόν είχε 3 συμμετοχές και ένα γκολ.
Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Στο ρόστερ της περιόδου 1997-98 ο Παναγιώτης Κατσούρης είχε δηλωθεί και αγωνιζόταν με τον αριθμό 17. Από τότε αποφασίστηκε κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ να μην έχει τη φανέλα με αυτό το νούμερο. Όταν έφυγε από την ζωή ήταν μόλις 22 ετών.