Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πέρασαν κιόλας δεκατρία χρόνια…

Σήμερα συμπληρώνονται δεκατρία ολόκληρα χρόνια από την μέρα που το ελληνικό ποδόσφαιρο και ο ΠΑΟΚ ειδικότερα έχασαν μέσα από τα χέρια τους ένα ταλέντο και ταυτόχρονα ένα λαμπρό παιδί. Τα μεσάνυχτα της 9ης Φεβρουαρίου του 1998 και ενώ επέστρεφε από αγώνα σε γήπεδο 5Χ5, ο Παναγιώτης Κατσούρης έχασε, λόγω υπερβολικής ταχύτητας, τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο προστατευτικό στηθαίο γέφυρας στην περιοχή της Θέρμης.
Αν δεν έκοβε το νήμα της ζωής του εκείνη η μοιραία στιγμή η τραγική συνάντηση του με τον θάνατο, σήμερα ο Παναγιώτης θα έπαιζε πιθανότατα ακόμα ποδόσφαιρο αφού θα ήταν 35 ετών.
Σύμφωνα με το αστυνομικό ρεπορτάζ εκείνης της ημέρας, ο Κατσούρης έχασε τη ζωή του λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή της Θέρμης τρέχοντας με μία BMW που είχε αποκτήσει. Από τον σωρό του διαλυμένου οχήματος, ο άτυχος ποδοσφαιριστής περισυλλέγη από διερχόμενους οδηγούς, και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου πιστοποιήθηκε ο θάνατός του. H σωρός του εκτέθηκε σε προσκύνημα στο Κοιμητήριο Αναστάσεως, όπου δεκάδες φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, αλλά και απλός κόσμος, έσπευσαν να τον αποχαιρετήσουν για τελευταία φορά. Η κηδεία του έγινε την επόμενη μέρα στην Αθήνα.
Στα 22 του χρόνια
Στη μνήμη του κατασκευάστηκε στο γήπεδο της Τούμπας προτομή, η οποία τοποθετήθηκε στην έξοδο από τη φυσούνα των αποδυτηρίων, μπροστά από τη Θύρα 1. Ο Παναγιώτης Κατσούρης γεννήθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1976 και ήρθε στον ΠΑΟΚ από τη Νάουσα το καλοκαίρι του 1996. Μέλος της εθνικής ομάδας των Ελπίδων, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, γι’ αυτό και γρήγορα καθιερώθηκε στον ΠΑΟΚ, με τη φανέλα του οποίου έκανε ντεμπούτο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1996-97.
ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 3-1 στις 8 Σεπτεμβρίου 1996, με προπονητή τον Σουηδό Γκίντερ Μπένγκτσον και συμπαίκτες τον σημερινό πρόεδρο της ΠΑΕ, Θόδωρο Ζαγοράκη, τον Ζήση Βρύζα, αλλά και τους Μιχόπουλο, Τασιόπουλο, Αλεξίου, Ζαφειρίου, Πις, Τουρσουνίδη, Γ. Αναστασιάδη, Ζουμπούλη, Χάβο, Καπετανόπουλο, Ντιμκόφσκι.
Η τελευταία του εμφάνιση με τη φανέλα του ΠΑΟΚ ήταν στις 25 Ιανουαρίου 1999 κατά σύμπτωση και πάλι εναντίον του ΟΦΗ, αυτή τη φορά μέσα στο γήπεδο της Τούμπας, όπου αγωνίστηκε ως αλλαγή για 12 λεπτά. Συνολικά με τον ΠΑΟΚ αγωνίστηκε σε 29 αγώνες Πρωταθλήματος, Κυπέλλου και Ευρώπης, πετυχαίνοντας 3 γκολ.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κατσούρη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή όντας ποδοσφαιριστής του, διοργανώνει ετησίως Τουρνουά Ποδοσφαίρου με την επωνυμία «Παναγιώτης Κατσούρης» στα μέσα Απριλίου.
Ο Παναγιώτης Κατσούρης ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα από την ομάδα της Νάουσας πραγματοποιώντας σε ηλικία 17 ετών το ντεμπούτο του στην Α’ Εθνική την περίοδο 1993/94. Το παρθενικό του γκολ με τα χρώματα του Δικέφαλου το πέτυχε στη νίκη με 1-0 επί του Αθηναϊκού.Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου τον βρήκε να έχει αγωνιστεί σε 21 αγώνες πρωταθλήματος πετυχαίνοντας 1 γκολ ενώ την δεύτερη και τελευταία του σεζόν είχε 3 συμμετοχές και ένα γκολ.
Είχε συνολικά 29 συμμετοχές με τη φανέλα του ΠΑΟΚ από τις οποίες οι 24 ήταν για το πρωτάθλημα, 4 για το Κύπελλο και μία στα πλαίσια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης.
Στο ρόστερ της περιόδου 1997-98 ο Παναγιώτης Κατσούρης είχε δηλωθεί και αγωνιζόταν με τον αριθμό 17. Από τότε αποφασίστηκε κανείς ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ να μην έχει τη φανέλα με αυτό το νούμερο. Όταν έφυγε από την ζωή ήταν μόλις 22 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: