Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Μεθοδεύουν μηδενισμό

Σε απολογία κλήθηκε σήμερα η ΚΑΕ από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ και μεταξύ άλλων αντιμετωπίζει τον κίνδυνο του μηδενισμού, για τα όσα ισχυρίζεται η ΚΑΕ Άρης, μετά την ήττα της μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Μετά κι αυτή την εξέλιξη, γίνεται πλέον προφανές ότι έχει τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ, ώστε να πάρει στα χαρτιά τους βαθμούς ο Άρης, με το πρόσχημα ότι υπήρχαν υπεράριθμοι θεατές στο κλειστό.

Το έγγραφο έφτασε σήμερα στην ΚΑΕ και ο ΠΑΟΚ καλείται να απολογηθεί για παραβάσεις των άρθρων 18 και 31. Το άρθρο 31 είναι και το επίμαχο άρθρο, που αναφέρεται στους αγώνες κεκλεισμένων των θυρών.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η κλήση σε απολογία βασίζεται και στην αναφορά της ΚΑΕ Άρης, η οποία επισύναψε ραδιοφωνικές δηλώσεις του παρατηρητή διαιτησίας, Σιμητόπουλου, οι οποίες έγιναν στο… Άρης ΦΜ (στους παρατηρητές απαγορεύονται οι δηλώσεις), καθώς και δημοσιεύματα της εφημερίδας «Αθλητικά Νέα».

Η κλήση βασίζεται και στις εκθέσεις των δύο κομισάριων, του Μαραμή και του Μούστου, με τον πρώτο μάλιστα, να ακυρώνει την αρχική του έκθεση και να στέλνει καινούρια, ύστερα υπό υπόδειξη του πρώην διαιτητή και μέλους της ΚΕΔ (η οποία ορίζει τους κομισάριους), Κώστα Κορομηλά, ο οποίος σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, κάλεσε τον Μαραμή «να γράψει την αλήθεια».

Σε ότι αφορά τον δεύτερο κομισάριο, Τάσο Μούστο, πρώην διαιτητή και δηλωμένο οπαδό του Άρη (ήταν κομισάριος και στο ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στο οποίο τιμωρήθηκε ο ΠΑΟΚ), έγινε γνωστό ότι και αυτός έβαλε κόσμο μέσα στο γήπεδο, συμβάλλοντας στην «υπεραριθμία», που επικαλείται ο Άρης. Μάλιστα, ο Μούστος έβαλε στο γήπεδο μεταξύ άλλων και τον γιο του, ο οποίος δεν έχει σχέση με το μπάσκετ, ήθελε απλά να παρακολουθήσει το παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι παρά τις μεθοδεύσεις του Άρη, με βάση τους κανονισμούς ο ΠΑΟΚ δεν κινδυνεύει με τιμωρία, καθώς εφόσον υπήρχαν υπεράριθμοι στο γήπεδο, έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι από τους κομισάριους και τους διαιτητές και να ζητηθεί από την γηπεδούχο ομάδα να βγάλει έξω τον κόσμο μέσα σε 15 λεπτά, ώστε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από την ώρα, που αυτό δεν έγινε, με βάση τον κανονισμό ο ΠΑΟΚ δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο και κάθε τιμωρία της ΚΑΕ, θα συνιστά ένα ακόμη σκάνδαλο.

Αυτό, επισήμανε σήμερα μιλώντας στον "Sport103 FM" και ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βασίλης Οικονομίδης...Πηγη paok24

Δεν υπάρχουν σχόλια: