Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Για τον Ότο…

Η Εθνική ποδοσφαίρου υποδέχεται τον Καναδά σε ένα φιλικό το οποίο ο Φερνάντο Σάντος βλέπει σαν ένα τεστ για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012.

Ο Πορτογάλος τεχνικός –στη χθεσινή συνέντευξη- κάλεσε στους διεθνείς να δουν το παιχνίδι σαν να είναι επίσημο και να αφήσουν στα… αποδυτήρια το φιλικό του χαρακτήρα.

«Είναι ένα φιλικό παιχνίδι για να προετοιμάσουμε την ομάδα για το επίσημο παιχνίδι που έρχεται, με αντίπαλο την Μάλτα. Δεν έχουμε την ευκαιρία να έχουμε τους διεθνείς συνεχώς μαζί μας και έτσι πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ημερομηνίες για να περάσω τις ιδέες μου και τη φιλοσοφία μου. Να κάνουμε δοκιμές. Όταν αγωνιζόμαστε με το εθνόσημο πρέπει να τα δίνουμε όλα. Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι σαν επίσημο ματς, έχοντας όμως υπόψη μας αυτά που είπα πριν. Στόχος μας είναι να βελτιωνόμαστε σε κάθε αγώνα σαν ομάδα. Πρέπει να έχουν αποτέλεσμα οι δοκιμές που θα γίνουν στον αγωνιστικό χώρο», τόνισε ο Πορτογάλος τεχνικός.

Άλλος ένας λόγος για να δουν με διαφορετικό «μάτι» στο σημερινό φιλικό παιχνίδι είναι ο Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος θα βραβευτεί από την ομοσπονδία για την προσφορά του.

Στα αγωνιστικά πλάνα του ο Φερνάντο Σάντος σκοπεύει να κάνει αρκετές δοκιμές για το σημερινό παιχνίδι ενόψει αυτών με τη Μάλτα. Ο Πορτογάλος δεν πίεσε τους διεθνείς στη χθεσινή προπόνηση και στο οικογενειακό διπλό έδειξε στην 11άδα που σκέφτεται να παρατάξει.

Με την ομάδα των βασικών (θεωρητικά) ο Σηφάκης έκατσε κάτω από τα δοκάρια, ο Τοροσίδης ξεκίνησε στο δεξί ενώ ο Τζαβέλλας στο αριστερό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μόρας και Παπασταθόπουλος ενώ μπροστά τους ήταν οι Καραγκούνης και Κατσουράνης που τελικά θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αρχική ενδεκάδα. Λίγο πιο μπροστά ο Νίνης, στην θέση που τον τοποθετεί στα τελευταία ματς ο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό. Την επιθετική τριάδα στο 4-3-3 που πρόκειται να αγωνιστεί αύριο η Εθνική, «κλείνουν» οι Σαλπιγγίδης δεξιά, Φετφατζίδης αριστερά και στην κορυφή ο Λυμπερόπουλος.

Στην αντίπαλη ομάδα, έπαιξε ο Χαλκιάς που λογικά θα μοιραστεί από ένα ημίχρονο με τον Σηφάκη, οι Βύντρα, Σπυρόπουλος δεξιά κι αριστερά. Ο Σιόβας, που θα ντεμπουτάρει στο αυριανό ματς, αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον μεταφραστή του Σάντος, Αλέξανδρο Μανιάτογλου και μπροστά τους στα χαφ ήταν οι Μάκος, Καφές και Ζήσης Βρύζας που σε ελεύθερο ρόλο βοήθησε για να διεξαχθεί το οικογενειακό διπλό και στην επίθεση ο Γεωργιάδης ξεκίνησε αριστερά, ο Κονέ δεξιά και ο Μήτρογλου φουνταριστός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: