Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Έκπληξη με τον αποκλεισμό του Μπαλοτέλι


Ο Μπαλοτέλι πλασάρει τον Σορεντίνο "Είναι στραβό το κλίμα, το έφαγε και ο γάιδαρος" λέει μία παροιμία, η οποία αντικατοπτρίζει πλήρως τη κατάσταση στην Ιντερ. Ο Μουρίνιο άφησε εκτός αποστολής για τον επαναληπτικό με την Τσέλσι, τον Μάριο Μπαλοτέλι, ξαφνιάζοντας τους πάντες.

Ο Μάσιμο Μοράτι δήλωσε ότι δεν γνώριζε για τη συγκεκριμένη απόφαση του Πορτογάλου τεχνικού, ενώ ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή, Μίνο Ραϊόλα, υποστήριξε ότι ο πελάτης του είναι δυσαρεστημένος, καθώς ο Μουρίνιο δεν τον φώναξε να του ανακοινώσει την απόφαση του και να του εξηγήσει τους λόγους που τον έκαναν να τον αφήσει στην Ιταλία.

Ο Κάκος «άρχοντας» στο Άρης-Καβάλα

Ο Τάσος Κάκος από την Κέρκυρα ορίστηκε να διευθύνει τον μεθαυριανό αγώνα Κυπέλλου (17:00) για την ημιτελική φάση ανάμεσα στον Αρη και την Καβάλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Γκάγκας (Λάρισας) και Πέτρος Τρύφων (Δράμας), 4ος διαιτητής ο Μάριος Λαμπρόπουλος (Ηλείας), ενώ παρατηρητής ορίστηκε ο Βασίλης Σκουφίτσας (Αθηνών)

Κυριάρχησε και κέρδισε ο Θρασύβουλος


Ο Χατζηπαντελίδης άνοιξε το σκορ στη Φυλή Τρεις πολύτιμους βαθμούς πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Θρασύβουλος, που επικράτησε 3-1 του Ιωνικού στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της 25ης αγωνιστικής στο Πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Δίκαιη η νίκη για τους γηπεδούχους, παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία το συγκρότημα της Νεάπολης.

Η ομάδα της Φυλής κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και περιόρισε σε παθητικό ρόλο τους φιλοξενούμενους. Μάλιστα, κατάφερε να μπει στο ματς με γκολ από τα... αποδυτήρια, καθώς μόλις στο 4' ο Κόζλεϊ βρήκε τον Χατζηπαντελίδη και εκείνος με πλασέ, άνοιξε το σκορ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν για να φτάσουν και στο δεύτερο γκολ, ενώ στο 17' είχαν δοκάρι με τον Σπ. Μίχο. Τελικά το 2-0 ήρθε στο 54' με κεφαλιά του Καραμαλίκη έπειτα από σέντρα του Πιπίνη και παρέμβαση του Παληγεώργου.

Ωστόσο, ο Ιωνικός επέστρεψε άμεσα στο ματς, καθώς στο επόμενο λεπτό μείωσε σε 2-1 με βολέ του Κρίστορι εκτός περιοχής.

Oι παίκτες του Βασίλη Βούζα προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφεραν και μάλιστα στο 92' δέχθηκαν και τρίτο τέρμα με σουτ του Αλεξάντροβιτς έπειτα από πάσα του Σαπάνη.

Θρασύβουλος (Γιάννης Σερέπας): Κωστάκης, Πιπίνης, Σαπάνης, Κόμπο, Κονέσνι, Ζώνας, Παληγεώργος (71' Αλεξάντροβιτς), Καραμαλίκης, Κόζλεϊ, Σπ. Μίχος, Χατζηπαντελίδης (81' Τσούτσουρας).
Ιωνικός (Βασίλης Βούζας): Πουρής, Μωραΐτης, Μπάγιτς, Μακράκης, Ελ Χαλαουάνι, Γάλας (61' Σ. Παπαζούδης), Απ. Παπαζούδης, Πεδάνο (31' Φουρτάδο), Λανγκλέ, Κριστόρι, Τσερκέζος (17' Ρουσάκης)

Ισόπαλο 1-1 το θεσσαλικό ντέρμπι


Ο Μπουντούρης πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου Δεν ανέδειξε νικητή το θεσσαλικό ντέρμπι της Αναγέννησης Καρδίτσας με τον Ολυμπιακό Βόλου, που έληξε ισόπαλο 1-1. Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 4.000 φιλάθλους εκ των οποίων οι τετρακόσιοι ήταν φίλοι των φιλοξενούμενων, που μάλιστα εγκαινίασαν το "πέταλο" του γηπέδου.

Η Αναγέννηση κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 41' όταν μετά από μπαλιά του Βακουφτσή, ο Μπουντούρης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών του Ολυμπιακού και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του τερματοφύλακα, Κηπουρού.

Ωστόσο, με την έναρξη της επανάληψης και συγκεκριμένα στο 51', ο Μόνχε κέρδισε πέναλτι από τον Αγγελόπουλο, το οποίο αξιοποίησε ο Ροτζέριο.

Οι δύο ομάδες αναζήτησαν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη και παρά το γεγονός ότι δημιούργησαν ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν με συνέπια να παραμείνει το 1-1.

Αναγέννηση Καρδίτσας (Περικλής Αμανατίδης): Κουτσόπουλος, Μόντζο, Δούκας, Διγκόζης (77' Γουέλινγκτον), Φέρστερ, Βούκοβιτς, Μπουντούρης, Χατζηρίζος (89' Τσάγγαρης), Βακουφτσής (79' Γκόγκας), Αγγελόπουλος, Μελαμπιανάκης.
Ολυμπιακός Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Κηπουρός, Μόνχε, Ζαραδούκας, Ψυχογιός, Κόρμπος (46' Καπετάνος), Ούμπιντες (71' Αμπράμοβιτς), Αλβαρες, Ροτζέριο, Μπουλούτ, Λιαπάκης, Σολάκης (66' Σιαλμάς).

Με Κονέ και Ιάκομπ στην Κρήτη


Ο Παναγιώτης Κονέ με τη φανέλα του Ηρακλή. Δύο καθοριστικές επιστροφές "γράφει" ο Ηρακλής ενόψει της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη. Στην Κρήτη θα δώσουν το «παρών» οι Ιάκομπ και Κονέ. Οι δύο παίκτες ήταν τιμωρημένοι και η παρουσία τους προφανώς θα προσφέρει λύσεις για τον Μπουμπένκο στη βασική ενδεκάδα.

Μία ενδεκάδα, που σε καμία περίπτωση δε θα πρέπει να έχει αμυντικούς προσανατολισμούς όπως στο Περιστέρι. Ο Σλοβάκος αναμένεται να παρατάξει σχήμα με στόχο τη νίκη.

Τέσσερις αγώνες απέμειναν και ο Ηρακλής με 31 βαθμούς έχει ξεπεράσει το άγχος. Μάλιστα, στις τελευταίες αγωνιστικές, με δεδομένο ότι υποδέχεται τόσο τον ΠΑΣ Γιάννενα όσο και την Ξάνθη, ομάδες, που βρίσκονται στο. χείλος του γκρεμού θα πρέπει να εξακολουθήσει να είναι σοβαρός και αποφασιστικός.

Η εντυπωσιακή συγκομοιδή δεν σημαίνει πως η υπόθεση παραμονή έχει ξεκαθαρίσει. Υπάρχει συνωστισμός αρκετών ομάδων στις τελευταίες θέσεις και δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό στους εναπομείναντες αγώνες.

Χρειάζεται τουλάχιστον μια καθαρή νίκη μέχρι το τέλος και ότι ακόμη καλύτερο προκύψει, με αρχή την κόντρα στο Παγκρήτιο. Οι "κυανόλευκοι" ταξιδεύουν στην Κρήτη, όπου τα τελευταία χρόνια καταφέρνουν και παίρνουν βαθμούς.

Με Παναθηναϊκό χωρίς Μιλάνο
Ο Μάουρο Μιλάνο συμπλήρωσε τέσσερις κάρτες στον αγώνα με τον Ατρόμητο και είναι υποχρεωμένος να εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Κατόπιν απόφασης του Γιόζεφ Μπουμπένκο, ο Αργεντινός θα απουσιάσει από τον αγώνα της 29ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Στην Ξάνθη θα παίξουμε τελικό", λένε στην Τρίπολη


Ο Βαγγέλης Βλάχος στον πάγκο του Αστέρα Τρίπολης Ο Αστέρας Τρίπολης μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό, υποχώρησε κι άλλο στον βαθμολογικό πίνακα και πλέον δεν αισθάνεται και τόσο ασφαλής, αναφορικά με την παραμονή του στην κατηγορία. Μπορεί να τον χωρίζουν 5 βαθμοί από την επικίνδυνη ζώνη, όμως πολλά θα κριθούν στο ματς με την Σκόντα Ξάνθη.

Οι ακρίτες θα παίξουν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά, αν όχι το τελευταίο, στην συγκεκριμένη αναμέτρηση και ο Βαγγέλης Βλάχος από την Δευτέρα κι όλας φρόντισε να βάλει τους παίκτες του στο κλίμα του αγώνα, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να έχουν βαθμολογικές απώλλειες, αν θέλουν να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στο μέλλον.

Στον αγωνιστικό τομέα, οι παίκτες έκαναν χαλάρωμα την Δευτέρα, ενώ η προετοιμασία θα ξεκινήσει ουσιαστικά από την Τετάρτη. Ο Λαζαρίδης που αποβλήθηκε κόντρα στον Παναθηναϊκό, φυσικά και δεν θα αγωνιστεί, ενώ επιστρέφει και ο Μπαστία ο οποίος εξέτισε την ποινή του. Τις επόμενες ημέρες θα φανεί αν οι Αργυρόπουλος, Εντερ θα είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, καθώς και οι δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Προτιμά τη Ρόμα ο Τόνι


Ο Λούκα Τόνι με τη φανέλα της Ρόμα Την παράταση της παραμονής του στη Ρόμα και την επόμενη σεζόν δείχνει να προτιμά ο Λούκα Τόνι, που, ως γνωστόν, αγωνίζεται στους "τζαλορόσι" με τη μορφή δανεισμού από την Μπάγερν Μονάχου. Ο Ιταλός περιμένει νέα συμφωνία και δεν φαίνεται να επιθυμεί την επιστροφή στο Μόναχο.

"Στο τέλος της χρονιάς θα μιλήσω με την Μπάγερν και τη Ρόμα, αλλά νομίζω ότι θα βρεθεί ο τρόπος να συμφωνήσουμε", σχολίασε μιλώντας στην "Gazzetta Dello Sport". Οσο για την ισοπαλία της Ρόμα με τη Λιβόρνο στο πρωτάθλημα, ο Τόνι δήλωσε αισιόδοξος. "Χάσαμε δύο βαθμούς, που αν είχαμε κερδίσει, η κούρσα για το πρωτάθλημα θα ήταν και πάλι ανοιχτή. Τώρα, πρέπει να νικήσουμε σε όλους τους αγώνες και να συνεχίσουμε να ελπίζουμε", κατέληξε.

Μπερμπάτοφ: "Μπορεί τα 40 γκολ ο Ρούνι"


Ο Γουέιν Ρούνι πανηγυρίζει με τον Μπερμπάτοφ ένα από τα γκολ του σε  βάρος της Τότεναμ Τη βεβαιότητα ότι ο Γουέιν Ρούνι θα πετύχει 40 γκολ μέχρι το τέλος της σεζόν εξέφρασε ο συμπαίκτης του στη Μάντσεστερ Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Ο Αγγλος διεθνής διανύει περίοδο εκπληκτικής φόρμας, οδηγώντας τη Γιουνάιτεντ στις νίκες και εισπράττοντας το χειροκρότημα του Βούλγαρου φορ.

"Νομίζω ότι ο Γουέιν μπορεί να ξεπεράσει τα 40 τέρματα", δήλωσε ο Μπερμπάτοφ στο κανάλι της Μάντσεστερ. "Εχουμε πολλά παιχνίδια ακόμα μέχρι το φινάλε της σεζόν, οπότε του εύχομαι καλή τύχη και τον διαβεβαιώνω ότι θα τον βοηθήσουμε όλοι να πετύχει το στόχο του", συμπλήρωσε.

"Πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος στον κόσμο και είναι τόσο νέος, που μπορεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Όπως του έχω πει πολλές φορές, μπορεί να καταφέρει τα πάντα, αρκεί να παραμείνει υγιής", κατέληξε ο Μπερμπάτοφ για τον Ρούνι, που αυτή τη στιγμή έχει πετύχει 32 γκολ για τους "κόκκινους διαβόλους"

Κόντης: «Ο σοβαρός Άρης δεν φοβάται κανέναν»

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/aris8-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ λέγοντας αρχικά: «Έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό, ότι… εξαφανίσαμε έναν αντίπαλο που είναι υψηλότερα στην βαθμολογία και έχει περάσει ότι κερδίσαμε με την εύνοια του διαιτητή. Όλες οι φάσεις είναι καθαρές, ίσως να ξέφυγε κάποια κίτρινη κάρτα. Αλλά αν κοιτάξουμε το πρωτάθλημα από τις αρχή και τις φάσεις, τότε δεν θα βγάλουμε άκρη. Η… ιστορία είναι ότι 11 εναντίον 11 ήμασταν καλύτεροι, κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο και κερδίσαμε δίκαια. Ακούγονται άλλα όμως, ακόμα και για την άφιξη της αποστολής.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κανείς από την αποστολή του ΠΑΟΚ δεν προπηλακίστηκε, κάποιοι προσπάθησαν γι’ αυτό και δεν ακούω τίποτα για αυτή μας την ενέργεια. Βλέπω ότι υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον για τέτοια θέματα. Τα δύο πούλμαν ήταν μαζί. Θεώρησαν ότι το ένα έπρεπε να προχωρήσει μόνο του, με αυτό της διοίκησης του ΠΑΟΚ να πάει από την Αλκμήνης. Απ’ ότι έμαθα υπήρχε ένα αυτοκίνητο που εμπόδιζε την διεύλευση του πούλμαν της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χρειάστηκε χρόνος, ο οποίος έδωσε το δικαίωμα σε ορισμένους φιλάθλους μας να πάνε εκεί και να βρίζουν, κάτι που γίνεται σε αρκετά γήπεδα, το έχουμε υποστεί κι εμείς. Με ειδοποίησαν ότι υπάρχει πρόβλημα έξω, έτρεξα μαζί με τον επικεφαλής της σεκιούριτι μας. Εϊδαμε το πούλμαν σταματημένο, δεν υπήρχαν επαρκές Αστυνομικές δυνάμεις και υπήρχε ένα δεκάλεπτο μέχρι να πάνε στην πόρτα. Έπεσαν πραγματικά κάποια μπουκάλια, κι εγώ δέχθηκα. Είχα μία παρεξήγηση με έναν παράγοντα του ΠΑΟΚ, που νόμισα ότι με έβρισε, γιατί ήθελε να τους προστατεύσουμε. Κάποιος μου είπε ότι στην Τούμπα δεν μας φέρονται έτσι, άκουσα έναν ακόμα χαρακτηρισμό αλλά τελικά δεν ίσχυε αυτό και δόθηκαν διευκρινίσεις.
Βέβαια έπεσαν αντικείμενα, είναι τέτοιο η χωροταξία του γηπέδου, που αν μαζευτούν 2.000 άτομα καταλαβαίνεται τι γίνεται. Σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να μπουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ στις 17:00 όχι στις 17:45. Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο σε 25.000 φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο. Στον αγωνιστικό χώρο δεν έπεσε το παραμικρό, γράφθηκαν μόνο κάτι πυρσοί. Μίλησε κανείς για το προστατευτικό δίχτυ που τοποθετήσαμε, με τους αντιπάλους παίκτες να μπορούν να εκτελούν εύκολα τα κόρνερ; Όχι και αυτό είναι άσχημο».
Για το επεισόδιο ανθρώπων της σεκιούριτι με τον γυμναστή του ΠΑΟΚ, κ. Γιασέρ είπε: «Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο επεισόδιο, δεν ήμουν δίπλα. Οι άνθρωποι της σεκιούριτι μου είπαν ότι τους έβρισε ο κ. Γιασέρ. Σε κάποια σύσταση που του έκαναν για τους κώνους, τους εξύβρισε».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρη συνέχισε λέγοντας: «Μας άκουσε κανείς να βγούμε μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου, να πούμε ότι άνθρωποι της σεκιούριτι του ΠΑΟΚ μας πέταξαν καπνογόνα στον πάγκο; Αλλά δεν το κάναμε θέμα, γι’ αυτό δεν το ξέρει κανείς. Είναι σωστό αυτό; Στο τέλος θα καταλήξουμε να έχουμε έναν… πόλεμο. Καμία διοίκηση δεν το θέλει αυτό. Σε λίγο δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των ομάδων. Πήγαμε πέρυσι στον Ατρόμητο και ένας ανεγκέφαλος μου έριξε μπουνιά. Δεν μας συμφέρει να τραυματιστεί ένας διοικητικός παράγοντας αντιπάλους ομάδος, γιατί οι κανονισμοί είναι σκληροί. Υπάρχει πάντα κάποιος ανεγκέφαλος, κι εγώ δέχθηκα μπουκάλι για να προστατεύσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ».
Ο κ. Κόντης συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι ο Άρης κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας. Ο κανονισμός μιλάει για τραυματισμό ή προπηλακισμό. Το πούλμαν του Παναθηναικού έκανε δύο ώρες για να πάει στο Καραισκάκη, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός; Είναι γεγονότα που κανείς δεν θέλει να γίνονται, κανείς δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον κ. Ζαγοράκη, τον κ. Βιολίδη. Είναι άσχημο να μεταφέρουμε έχθρα μέσω του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνη στον Άρη, όταν ένα πούλμαν έρχεται σε μία κατοικημένη περιοχή. Μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον που από μακριά θα πετάξει μία πέτρα. Εγώ είδα ένα μπουκάλι και μία πέτρα, είδα ένα χτύπημα στο πούλμαν. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην συνέχεια μπήκαν στο γήπεδο με δική μας συμβολή. Είχε γίνει μάλλον μία κακή εκτίμηση της ώρας, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το αυτοκίνητο δεν θα καθυστερούσε η αποστολή της διοίκησης του ΠΑΟΚ και δεν θα μαζεύονταν τόσος κόσμος».
Για τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Καβάλα για το Κύπελλο Ελλάδος είπε: «Είναι εξίσου, μπορώ να πω και πιο σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι που οδηγεί στον τελικό, πρέπει να στρέψουμε εκεί το μυαλό μας. Να ξεπεράσουμε την κούραση και να παρουσιαστούμε σοβαροί, ο σοβαρός Άρης δεν φοβάται κανέναν. Σε παιχνίδια που αδικηθήκαμε όπως με τον Ολυμπιακό κερδίσαμε, σε άλλα δεν χάσαμε. Αν δεν ήμαστε σοβαροί θα πάθουμε ότι πάθαμε με τον Πανθρακικό».
Όσον αφορά τον κ. Κάκκο που θα είναι ο διαιτητής του αγώνα με την Καβάλα είπε: «Μια χαρά διαιτητής είναι. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έχουμε μία διαιτησία 50-50»

ΠΑΟΚ: Ανανέωσε για δύο χρόνια ο Ίβιτς!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στα γραφεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος μέσος του δικεφάλου του βορρά συμφώνησε με τους διοικούντες για επέκταση του συμβολαίου του για δύο χρόνια.

Παρέα με τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Ζήση Βρύζα, οι τρεις άνδρες συζήτησαν πριν από λίγο (σ.σ. μεσημέρι Δευτέρας) τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας.

Είμαι περήφανος που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τον ΠΑΟΚ και για τα επόμενα δύο χρόνια. Χαίρομαι που θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτόν τον υπέροχο κόσμο, αλλά η χαρά δεν μπορεί να κρατήσει πολύ εξαιτίας της ήττας από τον Άρη. Αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε τώρα είναι πως θα δουλέψουμε σκληρά στη συνέχεια”, ήταν τα πρώτα λόγια του Ίβιτς μετά την ανανέωση του συμβολαίου του.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι συμφώνησε με τον Vladimir Ivic για την επέκταση του συμβολαίου ως τον Ιούνιο του 2012.

Με τον τρίτο γκολκίπερ συνεχίζει η «Γιούβε»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μετά τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν(ο Ιταλός διεθνής είναι τραυματίας και αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση στις 25 Μαρτίου), και ο δεύτερος τερματοφύλακας της Γιουβέντους Άλεξ Μάνινγκερ τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού.

Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του ιταλικού συλλόγου, ο Αυστριακός πορτιέρο αναμένεται να μείνει μακριά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της «Γηραιάς κυρίας» για περίπου 20 ημέρες.

Ο άτυχος παίκτης τραυματίστηκε στον δεξιό μηρό, με αποτέλεσμα την τελευταία στιγμή να μην καταφέρει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση της Κυριακής (15/3) για το πρωτάθλημα της Serie A με αντίπαλο τη Σιένα (3-3).

Ύστερα από τη απουσία των δύο τερματοφυλάκων, την εστία της «Γιούβε» στον αγώνα ρεβάνς με τη Φούλαμ για τους «16» του Europa League και τον αγώνα του ιταλικού πρωταθλήματος με τη Σαμπντόρια στη Γένοβα θα υπερασπίσει ο τρίτος κίπερ Αντόνιο Κιμέντι, ο οποίος τον Ιούνιο θα «πατήσει» τα 40.

Στο μεταξύ, από πρόβλημα τραυματισμού ταλαιπωρείται και ο Μάρτιν Κάσερες. Ο Ουρουγουανός άσος, ο οποίος αποκτήθηκε από την Μπαρτσελόνα με τη μορφή του δανεισμού για ένα χρόνο, έχει ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και θα υποβληθεί σε εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί το διάστημα της απουσίας του.

Βιτόλο: Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Βίκτορ Βιτόλο για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Άρη. «Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες για την ήττα. Δεν κάναμε καλή εμφάνιση, παρόλο που δουλέψαμε πολύ καλά όλη την εβδομάδα. Αλλά είδαμε κι έναν διαιτητή, που από το πρώτο λεπτό δεν ήταν δίκαιος» δήλωσε αρχικά και συνέχισε: «Από την αρχή γνωρίζαμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ρίζα του προβλήματος ήταν στα πρώτα λεπτά του αγώνα, όταν οι κίτρινες κάρτες δόθηκαν πολύ εύκολα σε μας, μετά ήρθε το πέναλτι και το γκολ και μας δυσκόλεψε περισσότερο. Στη συνέχεια προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πλέον αυτό το ματς ανήκει στην ιστορία, οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, το επόμενο παιχνίδι».

Όσο για το αν αυτός και οι συμπαίκτες το επηρεάστηκαν από τα όσα συνέβησαν εκτός γηπέδου, αλλά και από τα πανό που υπήρχαν στα κάγκελα, ο Ισπανός μέσος επισήμανε: «Όταν μπήκαμε στο παιχνίδι δε δίναμε σημασία στο τι γινόταν εκτός γηπέδου. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, φυσικά και είδα τα πανό στο σημείο που τα βάλανε, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία».

Για το στόχο που υπάρχει πια για την ομάδα του ΠΑΟΚ στο υπόλοιπο της σεζόν, ο 27χρονος άσος σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει κάνει φέτος μια πάρα πολύ καλή πορεία για να μιλάει απλά για τη 2η θέση. Ξέρουμε ότι πλέον το πρωτάθλημα είναι ακόμα πιο δύσκολο τώρα να το κατακτήσουμε. Θα παλέψουμε για να φτάσουμε στην ψηλότερη δυνατή θέση και θα κυνηγήσουμε μέχρι το τελευταίο λεπτό αυτό το στόχο».

Για τους φιλάθλους του Δικεφάλου, που περίμεναν στην Τούμπα την αποστολή το βράδυ της Κυριακής, ο Ισπανός χαφ τόνισε: «Αυτό που συνέβη χθες δείχνει τι είναι ο ΠΑΟΚ. Δεν είναι απλώς ένας σύλλογος, είναι μια μεγάλη οικογένεια, με κόσμο που στηρίζει και στα δύσκολα την ομάδα».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του Βλάνταν Ίβιτς, σχολίασε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Βλάνταν, αν όλα πάνε καλά και υπογράψει, με την αξία του κερδίζει ένα νέο συμβόλαιο».

Για το ερχόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ στην Τούμπα, ο Βίκτορ Βιτόλο είπε: «Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, κόντρα σε μια άλλη μεγάλη ομάδα. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Θα έχουμε μαζί μας και τον κόσμο. Να ξέρει ο κόσμος ότι εμείς θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς».

Ανανεωνει ο Ιβιτς


Πολυ κοντα στο να ανανεωσει τη συνεργασια του με τον Π.Α.Ο.Κ για αλλα δυο χρονια βρισκεται ο Βλανταν Ιβιτς.Ο Σερβος ασσος βρισκεται αυτη τη στιγμη στο γηπεδο της Τουμπας συζητωντας τις τελευταιες λεπτομερειες του συμβολαιου του.



Η.Καρα'ι'ωσηφ

Κύπελλο hellas online: Ο Κάκος στον πρώτο ημιτελικό

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας θα διευθύνει τον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στον Άρη και την Καβάλα(17/3-17:00).

Βοηθοί του θα είναι οι Δημήτρης Γκάγκας του συνδέσμου Λάρισας και ο Πέτρος Τρύφων του συνδέσμου Δράμας.Tέταρτος διαιτητής θα είναι ο Μάριος Λαμπρόπουλος του συνδέσμου Ηλείας και παρατηρητής ο Βασίλης Σκουφίτσας του συνδέσμου Αθήνας.

ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ - “Δεν έχω πρόβλημα με τον Μουρίνιο”

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ρίχνει τους τόνους ο Κάρλος Αντσελότι, στην κόντρα του, με τον Ζοσέ Μουρίνιο, λέγοντας πως απλά πρόκειται για έναν αγώνα Champions League, ανάμεσα στην Τσέλσι και την Ίντερ και όχι μια διαμάχη μεταξύ δυο προπονητών. Οι δυο ομάδες, θα τεθούν αντιμέτωπες το βράδυ της Τρίτης, στο “Στάμφορντ Μπριτζ”.

Οι σχέσεις των δυο προπονητών, είναι τεταμένες, από την περίοδο ακόμα που ο Αντσελότι ήταν τεχνικός της Μίλαν και έγιναν ακόμη χειρότερες, όταν έκατσε στο πάγκο, που είχε καθήσει και ο Μουρίνιο.

“Δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Μουρίνιο. Είναι ένα παιχνίδι Τσέλσι – Ίντερ, όχι Αντσελότι – Μουρίνιο”, είπε ο Αντσελότι στο επίσημο site της FIFA και συνέχισε: “Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα σε μια πολύ καλή ομάδα, αλλά νομίζω πως έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε και να πάμε στην επόμενη φάση”.

Ο τεχνικός των “Λονδρέζων” μίλησε και για την ατμοσφαίρα στην ομάδα. “Είναι μια καλή ατμόσφαιρα υπάρχει τώρα. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να έχουμε αυτοπεποίηθηση και να δείξουμε χαρακτήρα. Μόνο έτσι θα κερδίσουμε.”

ΧΑΛ - Τέλος ο Μπράουν


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της Χαλ αποτελεί ο Φιλ Μπράουν. Προσωρινά στον πάγκο του αγγλικού συλλόγου, που μετά από 29 αγωνιστικές στην Premier League βρίσκεται στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, θα κάτσουν οι βοηθοί προπονητή Μπράιαν Χόρτον και Στιβ Πάρκιν.

Η ανακοίνωση: «Η παραμονή της ομάδας στην Πρέμιερ Λιγκ είναι πρωταρχικός στόχος και η διοίκηση πιστεύει ότι η αλλαγή προπονητή είναι σωστή επιλογή αυτή τη χρονική στιγμή. Η ομάδα θα ενημερώνει τους οπαδούς της για όποια εξέλιξη υπάρχει στο θέμα: προπονητή. Στο μεταξύ, ο Μπράιαν Χόρτον και ο Στιβ Πάρκιν θα προετοιμάσουν την ομάδα για το παιχνίδι με την Πόρτσμουθ το ερχόμενο Σάββατο».

Ο Μπράουν οδήγησε το 2008 στην πρέμιερσιπ τη Χαλ, η οποία μόλις πριν από έξι χρόνια βρισκόταν στη League Two (Δ΄ κατηγορία). Πέρυσι παρέμεινε στη μεγάλη κατηγορία, εξασφαλίζοντας τη σωτηρία της στην τελευταία αγωνιστική. Φέτος, όμως, τα πράγματα δεν πηγαίνουν και τόσο καλά για την ομάδα, η οποία, μετά την εντός έδρας ήττα 2-1 του Σαββάτου από την Άρσεναλ στις καθυστερήσεις, είναι προτελευταία στην κατάταξη με 24 βαθμούς, τρεις μακριά από τη σωτηρία.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ Άρης με αφορμή το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ. Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα ήθελε να γνωστοποιήσει προς πάσα κατεύθυνση πως ο ΑΡΗΣ έπαιξε και αυτή την Κυριακή για τους βαθμούς της νίκης προκειμένου να υλοποιήσει τους στόχους του, όπως ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ κάνει σε ΟΛΟΥΣ τους αγώνες.
Υ.Γ. Όταν έχεις μάθει να… λειτουργείς άψογα ως ένα από τα πιόνια, πιστεύεις ότι και όλοι οι άλλοι λειτουργούν ανάλογα».

Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις ως το τέλος

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κοινή ώρα έναρξης (19:00) θα έχουν στο εξής οι αγώνες της Superleague, σε ό,τι αφορά στις τέσσερις τελευταίες στροφές του πρωταθλήματος. Η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών (27η-30η) με τις τηλεοπτικές μεταδόσεις.

Αναλυτικά:

27η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 NOVA

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 19:00 NOVA

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΛΑΡΙΣΑ 19:00 ΣΚΑΪ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NOVA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΡΗΣ 19:00 NOVA

Π.Α.Ο.Κ. - Α.Ε.Κ. 19:00 NOVA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:00 NOVA

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:00 ΝΕΤ

28η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Α.Ε.Κ. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 NOVA

ΑΡΗΣ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19:00 ΣΚΑΪ

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 19:00 NOVA

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 NOVA

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 NOVA

ΛΑΡΙΣΑ - Π.Α.Ο.Κ. 19:00 NOVA

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19:00 NOVA

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:00 ΝΕΤ

29η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΡΗΣ 19:00 NOVA

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 19:00 NOVA

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - Α.Ε.Κ. 19:00 ΣΚΑΪ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 19:00 NOVA

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 19:00 NOVA

Π.Α.Ο.Κ. - ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ 19:00 NOVA

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:00 NOVA

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 19:00 ΝΕΤ

30η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2010

Α.Ε.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 19:00 NOVA

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 19:00 NOVA

ΗΡΑΚΛΗΣ - SKODA ΞΑΝΘΗ 19:00 ΣΚΑΪ

ΛΑΡΙΣΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 19:00 NOVA

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 19:00 NOVA

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ 19:00 ΝΕΤ

Π.Α.Ο.Κ. - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 19:00 NOVA

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 19:00 NOVA

Μελίσσης: «Να σωθεί η Λάρισα»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την ευχή του να παραμείνει η Λάρισα στην Σούπερ Λίγκα εξέφρασε ο Χρήστος Μελίσσης μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ Fm 94.6. «Τώρα με ενδιαφέρει να μείνει η Λάρισα στην κατηγορία, μετά, βλέπουμε», σχολίασε για το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Παναθηναϊκό, για τον οποίο σχολίασε πως δίκαια θα κατακτήσει τον τίτλο -εφόσον αυτό συμβεί.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Χρήστου Μελίσση:

-τι πήγε στραβά:

«Σίγουρα δεν είναι η χρονιά που θέλαμε όλοι. Βρεθήκαμε σε αυτή τη θέση. Τώρα κάναμε δύο σημαντικές νίκες για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Τα πράγματα δεν έχουν καθαρίσει. Από την αρχή ήρθαν πολλοί νέοι παίκτες και έφυγαν από τον κορμό. Άρχισε νωρίς η προετοιμασία και δεν ήρθαν νωρίς τα αποτελέσματα, οπότε φτάσαμε εδώ».

-το πρωτάθλημα:

«Δίκαια ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στο πρωτάθλημα. Είναι η πιο σταθερή ομάδα και είναι καλύτερος από τους άλλους διεκδικητές. Πιστεύω ότι σημαντική ήταν η στιγμή της απόφασης του κ.Πατέρα να αλλάξει προπονητή. Τώρα η ομάδα παίζει καλύτερα και νομίζω ότι δίκαια θα πάρει τον τίτλο»

-το ενδεχόμενο επιστροφής του στον ΠΑΟ:

«Ακόμη δεν έχω μιλήσει με κάποιον από τον Παναθηναϊκό. Θα μιλήσουμε μετά το τέλος του πρωταθλήματος. Τώρα με ενδιαφέρει η σωθεί η Λάρισα και μετά βλέπουμε».

-το ενδεχόμενο κλήσης του στην Εθνική ομάδα:

«Οι κλήσεις στην Εθνική γίνονται βάσει και της απόδοσης της ομάδας. Προσωπικά, θεωρώ ότι έχω κάνει καλές εμφανίσεις αλλά η ομάδα όχι. Πάντως, για κάθε ποδοσφαιριστή είναι πρόκληση η Εθνική. Έτσι κι εγώ αναμένω με μεγάλη αγωνία».

-την πορεία του ΠΑΟΚ:

«Από πέρυσι ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε και έκανε μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα. Είναι μια από τις εκπλήξεις του πρωταθλήματος, το οποίο έχει ανάγκη μια ανταγωνιστική ομάδα. Το χρειάζεται αυτό το πρωτάθλημα».

-τη μάχη της παραμονής και την έλλειψη ανταγωνισμού στο πρωτάθλημα τα περασμένα χρόνια:

«Πάντα λείπει ο ανταγωνισμός, αλλά φέτος υπάρχει ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα και στις πρώτες θέσεις και στην ουρά. Ειδικά εκεί γίνεται ένας χαμός και δεν πρέπει, ούτε μπορούν να εφησυχάσουν οι ομάδες. Πιστεύω και θέλω να σωθεί η Λάρισα».

Σισέ και Καντέ βράβευσαν μαθητές

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού με θέμα: «Η ανεκτικότητα και ο σεβασμός του άλλου», τον οποίο διοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών παρέδωσαν οι Τζιμπρίλ Σισέ και Σεντρίκ Καντέ. Οι δύο ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έδωσαν επίσης στους νεαρούς μαθητές φανέλες και μπάλες του Παναθηναϊκού, τα οποία υπέγραψαν.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν όλοι οι πρέσβεις των γαλλόφωνων χωρών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, ο Νομάρχης Αθηνών Γιάννης Σγουρός και ο βουλευτής τους ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. Νωρίτερα στην Γαλλική πρεσβεία είχε βρεθεί και ο Ντιντιέ Ντομί, ο οποίος ωστόσο δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση αφού έπρεπε να αναχωρήσει με την αποστολή του Ολυμπιακού για το Μπορντό.

Ζιλμπέρτο: «Είναι στο χέρι μας η ανατροπή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ήττα με 3-1 στο ΟΑΚΑ ελαχιστοποιεί τις ελπίδες πρόκρισης του Παναθηναϊκού στα προημιτελικά του Europa League, αλλά ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δεν καταθέτει τα όπλα. Μιλώντας στην ιστοσελίδα της UEFA, ο Βραζιλιάνος μέσος παρουσιάστηκε αισιόδοξος εν όψει του επαναληπτικού της Πέμπτης στο Βέλγιο απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα για μας μετά την ήττα με 3-1 στην Αθήνα, αλλά θα πρέπει να πάμε εκεί και να προσπαθήσουμε να αντιστρέψουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Είχαμε πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην έδρα μας από αυτό του πρώτου αγώνα και είναι στο χέρι μας να αντιστρέψουμε την κατάσταση», δήλωσε ο διεθνής άσος.

Όσο για το αν οι «πράσινοι» υποτίμησαν στον πρώτο αγώνα τους αντιπάλους τους, είπε: «Δεν υποτιμήσαμε τη Σταντάρ Λιέγης. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, ιδιαίτερα σε μία διοργάνωση όπως το Europa League. Όλοι έπαιξαν το ρόλο τους για να έχουμε αυτή την απογοητευτική εμφάνιση. Ήταν μία προειδοποίηση για μας και πρέπει να διορθώσουμε πολλά πράγματα που πήγαν στραβά πριν τον επαναληπτικό στο Βέλγιο».

Τέλος, ερωτηθείς αν ο Μίλαν Γιοβάνοβιτς έκρινε με την απόδοσή του το πρώτο παιχνίδι, απάντησε: «Ο Γιοβάνοβιτς είναι καλός παίκτης, αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα οφείλεται στον τρόπο που η Σταντάρ Λιέγης αγωνίστηκε συνολικά απέναντί μας. Ήταν ένα συγκροτημένο σύνολο και αυτό έκανε τη διαφορά».

Ρεάλ Μαδρίτης: Ισοφάρισε το προσωπικό ρεκόρ του ο Κ.Ρονάλντο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Μπορεί η πρώτη σεζόν του Κακά στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου" να αποδεικνύεται εφιαλτική για τον Βραζιλιάνο άσο, δεχόμενος κριτικές από οπαδούς και Τύπο, όμως δεν ισχύει το ίδιο για τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Τουναντίον, ο Πορτογάλος πρώην μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ "βομβαρδίζει" με συνέπεια τις αντίπαλες εστίες στην Ισπανία, και στον αγώνα κόντρα στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ πανηγύρισε πέρα από τη νίκη της ομάδας του (4-1) και το δικό του γκολ, και ένα προσωπικό ρεκόρ.

Σκοράροντας στο "Jose Zorrilla" κόντρα στη Βαγιαδολίδ, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα για πέμπτη σερί αγωνιστική στην Πριμέρα Ντιβισιόν μετά από τα τέρματα κόντρα σε Χέρεθ, Βιγιαρεάλ, Τενερίφη και Σεβίλλη ενώ αν τα καταφέρει και με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ Χιχόν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεπεράσει και τον ίδιο τον εαυτό του.

Και αυτό γιατί ο Ρονάλντο κατάφερε να βρει δίχτυα για πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές και στην Πρέμιερ Λιγκ με αντιπάλους τις Ντέρμπι, Μπόλτον, Λίβερπουλ, Άστον Βίλα και Μίντλεσμπρο, σε μία σεζόν (2007-08) μάλιστα που ήταν άκρως παραγωγικός με 42 τέρματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο 24άχρονος άσος είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ της Ρεάλ σε όλες τις διοργανώσεις και ο δεύτερος για τους "μερένγκες" στην Πριμέρα Ντιβισιόν με 15 τέρματα πίσω από τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν (19 τέρματα).

Πέρασε τις εξετάσεις ο Κάκος

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Τάσος Κάκος πέρασε με επιτυχία τις αγωνιστικές δοκιμασίες, στις οποίες υποβλήθηκε από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας.

Ο διαιτητής από τον σύνδεσμο Κέρκυρας δεν είχε ολοκληρώσει κατά την τελευταία συγκέντρωση των διαιτητών της Super League τις αγωνιστικές δοκιμασίες, λόγω τραυματισμού.

Πλέον όμως πέρασε τις εξετάσεις και είναι πιθανό να επιστρέψει ενόψει των τεσσάρων τελευταίων αγώνων της Σούπερ Λίγκα.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: «Οδύνη για την απώλεια του Ζακαπίδα»

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ: «Οδύνη για την απώλεια του Ζακαπίδα»

Θρήνος στην οικογένεια του Ηρακλή, καθώς έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Γηραιού» Σωτήρης Ζακαπίδας. Η ΠΑΕ Ηρακλής στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει τα εξής: «Όλος ο ποδοσφαιρικός ΗΡΑΚΛΗΣ εκφράζει την βαθιά οδύνη του για την απώλεια του ποδοσφαιριστή – θρύλου του Συλλόγου μας, Σωτήρη Ζακαπίδα, ο οποίος έγραψε με υπέρλαμπρο και ανεξίτηλο τρόπο την ιστορία του στον «κυανόλευκο» και στον ευρύτερο αθλητικό χώρο.

ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ»

Ποικιλίδης: «Δεχόμασταν πέτρες και μπουκάλια»

Ποικιλίδης: «Δεχόμασταν πέτρες και μπουκάλια»

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για ότι συνέβη χθες στην διάρκεια της άφιξης της διοίκησης του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Όταν φθάσαμε κοντά στο γήπεδο υπήρχαν οπαδοί της άλλης ομάδας και ήταν σίγουρο πλέον πως θα υπήρχαν προβλήματα. Θεωρώ ότι η αστυνομική δύναμη ήταν ανεπαρκής στον συγκεκριμένο χώρο. Σχεδόν περικυκλωθήκαμε από τον κόσμο και δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στην είσοδο των μπουθ. Όταν κάποια στιγμή μετά από 45-50 λεπτά πλησιάσαμε κοντά στην είσοδο για να μπούμε στον χώρο, έγιναν πράγματα που ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνουν γιατί ο κόσμος ήταν πολύ κοντά. Δεχθήκαμε πέτρες, μπουκάλια και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Μπήκε μπροστά ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο, τρέχοντας μπήκαμε στο γήπεδο και έπεφταν βροχή τα αντικείμενα. Εμείς μείναμε στο λεωφορείο για κάποια λεπτά ακόμη. Οι επικεφαλείς της αστυνομίας ζητούσε βοήθεια που δεν ερχόταν. Καταλαβαίνετε ότι η απόσταση πέντε – έξι μέτρων έγινε με μεγάλη ταχύτητα ώστε να μην δεχθούμε κάποιο αντικείμενο. Δεν είχαν πάρει σωστά μέτρα για να πάει το λεωφορείο μπροστά στην είσοδο ώστε να μπει η διοίκηση και οι προσκεκλημένοι μας. Περίπου το ίδιο έγινε και στην αποστολή της ομάδας που πήγε να μπει στα αποδυτήρια. Όταν μπήκε η ομάδα προσπάθησαν να φέρουν προς την δική μας πλευρά κάποιους αστυνομικούς. Έγινε αυτό κάποια στιγμή όμως ήταν αργά. Είχαμε ξεκινήσει μαζί από το ξενοδοχείο. Απλά η αποστολή πήγε από την Παπαναστασίου και εμείς από την Αλκμήνης. Εκεί ακινητοποιηθήκαμε όμως κάποια στιγμή έπρεπε να μπούμε στο γήπεδο».

Όσο για τι ειπώθηκε αυτό το διάστημα που βρισκόταν στο λεωφορείο… «βρίζανε. Τα γνωστά…».

Για την εξήγηση της αστυνομίας είπε: «Δεν δόθηκε καμία εξήγηση και γι΄ αυτό βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση. Δεν ήμουν παρών στη σύσκεψη αλλά από αυτά που μας μετρέφεραν οι εκπρόσωποι μας, υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως δεν θα συμβεί το παραμικρό. Έλεγαν πως αν είναι δυνατό να μην μπορούν να προστατέψουν δύο λεωφορεία… Τη στιγμή που εμείς προσπαθούμε για μία υγιή διοίκηση και ένας υγιές ποδόδφαιρο, όταν έρχονται αποστολές στην Τούμπα και κλείνονται δρόμοι 200 και 300 μέτρα και δεν γίνεται το παραμικρό τι να πούμε. Μιλάμε για ντέρμπι πολύ μεγάλης και κρίσιμης σημασίας».

Σε ότι αφορά την φιλοξενία του Άρη τόνισε: «Υπήρχε ένας συγκεκριμένος χώρος όμως στο τελευταίο αριστερά μπουθ δεν υπάρχει εξαέρωση. Δεν θέλαμε να βγούμε έξω γιατί ήμασταν ακριβώς απέναντι από τη Θύρα – 1. Δεχθήκαμε μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες… δεν το περιμέναμε από την στιγμή που είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα τυγχάναμε ανάλογης φιλοξενίας με αυτή που είχαμε στην Τούμπα»

Για το αγωνιστικό τόνισε: «Θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια και δεν θα μας σταματήσει κανείς γιατί το αγαπάμε. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για αγωνιστικές λεπτομέρειες. Προσωπικά θεωρώ ότι όλος ο κόσμος είδε την αντιμετώπιση που είχαμε από την διαιτησία. Ο πρόεδρος είχε ζητήσει να κατέβει στα αποδυτήρια και όταν το έκανε, ομολογουμένως είπε έντονα κάποια πράγματα. Τέτοια διαιτησία εγώ προσωπικά αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, δεν είχαν ξαναδεί. Μετά ο πρόεδρος πήγε στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών και είπε κάποια πράγματα».

Κόκε: «Ώθηση για τη συνέχεια»

Κόκε: «Ώθηση για τη συνέχεια»

Μπορεί να μην σκόραρε, ωστόσο ήταν από τους καλύτερους του χθεσινού Άρη. Ο Σέρχιο Κόκε φανερά ικανοποιημένος από την νίκη της ομάδας του, έκανε λόγο για την εικόνα της ομάδας του, την οποία και χαρακτήρισε την καλύτερη δυνατή που θα μπορούσε να έχει ο Άρης. Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Είδαμε την καλύτερη εικόνα που θα μπορούσε να έχει ο Άρης, αλλά και ο κόσμος της ομάδας. Εξάλλου παιχνίδια σαν το σημερινό (σ.σ. χθεσινό) όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνίζονται και να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».
Η χθεσινή νίκη επί του ΠΑΟΚ, σίγουρα ανεβάζει στα ύψη την ψυχολογία των παικτών. Κάτι που επιβεβαίωσε ο αρχηγός των «κίτρινων» ερωτώμενος για το μεθαυριανό ματς κυπέλλου με την Καβάλα: «Πλέον η ψυχολογία μας βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο. Είναι ένα διαφορετικό συναίσθημα. Η νίκη αυτή μας δίνει ώθηση για την συνέχεια και έτσι πρέπει να παίξουμε και την Τετάρτη κόντρα στη Καβάλα, αλλά και στα υπόλοιπα παιχνίδια». Αναφορικά με την φάση του χαμένου πέναλτι και αν φοβήθηκε για το πως θα αντιδράσει η ομάδα του στη πορεία του αγώνα, ο αρχηγός του Άρη υπογράμμισε: «Δεν φοβηθήκαμε μετά το χαμένο πέναλτι. Συμβαίνουν αυτά. Ο Κάμπορα μου ζήτησε να το εκτελέσει. Ήταν μία άτυχη στιγμή. Είχαμε όμως πολύ καλή ψυχολογία. Ήμασταν ήρεμοι, ήρθε και το γκολ στην συνέχεια που μας βοήθησε να φθάσουμε στη νίκη».

«Μένουν τέσσερα παιχνίδια»

Με τη χθεσινή του νίκη ο Άρης ξέφυγε πέντε βαθμούς από την έκτη Καβάλα. Διαφορά που του δίνει τον χαρακτηρισμό του ακλόνητου φαβορί για την κατάληψη της 5ης θέσης. Ο Κόκε ρωτήθηκε για το αν η χθεσινή νίκη, ήταν νίκη play-off, με τον Ισπανό να τονίζει: «Μένουνε τέσσερα σημαντικά παιχνίδια με μας σήμερα να κάναμε ένα ακόμα βήμα», ενώ για το αν οι συμπαίκτες του και ο ίδιος πήραν «εκδίκηση» για την ήττα στον πρώτο γύρου, είπε: «Θεωρώ ότι το αποτέλεσμα της Τούμπας ήταν πλασματικό. Αντιθέτως εμείς σήμερα (σ.σ. χθες) κερδίσαμε καθαρά με 2-0, ενώ θα μπορούσε να ήταν και με 4-0″. Τέλος και σχετικά με τον αν ο ΠΑΟΚ, έτσι όπως εμφανίστηκε στο χθεσινό παιχνίδι μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα, απάντησε σε άπταιστα Ελληνικά… «Όχι».Πηγη Μετροσπορ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ-Ανακοίνωση κατά της Αστυνομίας

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-15/1268656039_472083_250x.jpgΝέα ανακοίνωση εξέδωσε μέσα σε λίγες ώρες η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτή τη φορά όχι για την διαιτησία του Ηλία Σπάθα, αλλά για να καταδικάσει τα μέτρα τάξης που πήρε η Αστυνομία για το ντέρμπι με τον Αρη...

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Θα θέλαμε να καταδικάσουμε την Ελληνική Αστυνομία που σχεδίασε και εκτέλεσε άψογα τα μέτρα τάξης προκειμένου τελικά η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παραμείνει επί 50 λεπτά στο λεωφορείο περικυκλωμένη από φιλάθλους του Άρη και να ρισκάρει την σωματική της ακεραιότητα κατά την είσοδο της στο γήπεδο.

Ανάλογα αποτελεσματική ήταν και η προστασία της αποστολής του ΠΑΟΚ κατά την άφιξη της στο γήπεδο. Οι εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά κανάλια αντικατοπτρίζουν κατά το ήμιση της βάρβαρης πραγματικότητας.

Προφανώς η Ελληνική Αστυνομία είχε κουραστεί τόσες εβδομάδες να εμποδίζει το δημοκρατικό δικαίωμα των φιλάθλων του ΠΑΟΚ να υποστηρίξουν ειρηνικά την ομάδα σε εκτός έδρας αγώνες. Η προστασία του πολίτη βρίσκεται σε εξέλιξη προφανώς για όποιον πολίτη δεν δηλώνει ΠΑΟΚτσής".

Η μάχη της παραμονής

http://www.contra.gr/images/m/maxiparamonis1403_m.jpgΗ μάχη για την παραμονή στην κατηγορία κορυφώνεται. Το πρόγραμμα των ομάδων που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. ΑΕΛ (30 βαθμοί):

Με Καβάλα εκτός
Με ΠΑΟΚ εντός
Με Πανιώνιος εκτός
Με Λεβαδειακό εντός

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (30 βαθμοί):

Με Ηρακλή εντός
Με Καβάλα εκτός
Με ΠΑΣ Γιάννινα εντός
Με ΠΑΟΚ εκτός

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (30 βαθμοί):

Με Ξάνθη εκτός
Με Πανθρακικό εντός
Με Αρη εντός
Με ΑΕΚ εκτός

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (27 βαθμοί):

Με Πανθρακικό εντός
Με Αρη εκτός
Με ΑΕΚ εντός
Με ΑΕΛ εκτος

ΞΑΝΘΗ (25 βαθμοί):

Με Αστέρα Τρίπολης εντός
Με Ολυμπιακός εκτός
Με Ατρόμητος εντός
Με Ηρακλή εκτός

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (25 βαθμοί):

Με Ατρόμητο εντός
Με Ηρακλή εκτός
Με Εργοτέλη εκτός
Με Παναθηναϊκό εντός

*** Αξίζει να σημειωθεί πως από την ερχόμενη Κυριακή (21/03) όλα τα ματς μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξάγονται την ίδια μέρα και ώρα (Κυριακή, 19:00).

«Επίθεση» της Ρεάλ για τον Στίβεν Τζέραρντ

http://www.contra.gr/images/Steven-Gerrard.jpgΔεν είναι μόνον τα σενάρια για τον Φερνάντο Τόρες που ανησυχούν τους φίλους της Λίβερπουλ. Τώρα έρχεται και η πίεση πάλι από ισπανική ομάδα για τον πολύτιμο αρχηγό της ομάδας.Τον Στίβεν Τζέραρντ ως πρωταρχικό στόχο τους χαρακτήρισαν πηγές της Ρεάλ Μαδρίτης για το ερχόμενο καλοκαίρι. Η αποτυχία, για έκτη διαδοχική χρονιά, να προκριθούν στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ δείχνει περισσότεορ να πεισμώνει παρά να απογοητεύει τους Μαδριλένους, οι οποίοι προσφέρουν 30 εκατομμύρια λίρες στη Λίβερπουλ, προκειμένου να κάνουν δικό τους τον πολυτιμότερο παίκτη και αρχηγό των «κόκκινων διαβόλων».

Ο Τζέραρντ έχει δηλώσει με κάθε τρόπο την προτίμησή του για να παραμείνει στην ομάδα της γενέτειράς του, είναι άλλωστε ο φυσικός ηγέτης της Λίβερπουλ. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, όμως, με την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ να είναι αμφίβολη και τη διοίκηση να κωφεύει στις απαιτήσεις των οπαδών για ενίσχυση, δεν αποκλείεται να διαλέξει τη λύση των «γκαλάκτικος» και να πλαισιώσει τον πρώην συμπαίκτη του Τσάμπι Αλόνσο. Στη Λίβερπουλ αμοίβεται, βάσει του νέου συμβολαίου του, με 140.000 λίρες την εβδομάδα, η Ρεάλ του Φλορεντίνο Πέρεθ όμως, έχει αποδείξει πως δεν φείδεται χρημάτων για να αποκτήσει τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν.

Μαντσίνι ο αντι - Λίπι

http://www.contra.gr/images/m/roberta_m.jpgΟ Ρομπέρτο Μαντσίνι προχωρά με σταθερά βήματα μία δύσκολη ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι κι αυτή η πορεία δεν περνά απαρατήρητη από τους ιθύνοντες της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.ίναι κοινό μυστικό πως ο Μαρσέλο Λίπι θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ατζούρι» μετά το Μουντιάλ. Άλλωστε, αποσύρθηκε μετά τον ιταλικό θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 κι επανήλθε όταν το συγκρότημα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι αποκλείστηκε στα προημιτελικά κι έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι, από την Ισπανία, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2008. Πλέον, βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της «σκουάντρα ατζούρα» μετά το καλοκαίρι είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τα επιτελικά στελέχη της ιταλικής ομοσπονδίας είχαν χαρακτηρίσει ως πρώτο υποψήφιο τον Τσέζαρε Πραντέλι, νυν προπονητή της Φιορεντίνα, πλην όμως, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γιουβέντους, ο Ιταλός ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Τορίνο. Αυτόματα, επομένως, οι Ιταλοί στρέφονται στον Μαντσίνι, πρώην τεχνικό της Ίντερ και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος έχει αντέξει στην πίεση που συνεπάγεται μία ομάδα όπως οι πολίτες.

Τι θα κάνει ο ίδιος ο Μαντσίνι; Στο παρελθόν, έχει ξεκαθαρίσει πως θα τιμήσει το (πλουσιοπάροχο) συμβόλαιό του, ποιός όμως, μπορεί να πει όχι σε μία πρόταση για την ανάληψη της εθνικής ιταλικής ομάδας; Η συνέχεια θα δοθεί το καλοκαίρι, ήδη όμως, στη γειτονική χώρα εκτιμούν πως έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Λίπι...

Αρης, Κάμπορα, κύπελλο...


Ο Κάμπορα πανηγυρίζει μπροστά στον Γκαρσία Σπουδαία γκολ που συνδυάστηκαν με εξαιρετική εμφάνιση και νίκη-χρυσάφι στην προσπάθεια να μείνει σε τροχιά πλέι-οφ. Ο λόγος για τον μεγάλο πρωταγωνιστή του κυριακάτικου ντέρμπι ,τον Χαβιέ Κάμπορα. Ο Αργεντινός επιθετικός του Αρη θα μπορούσε να σημειώσει και χατ-τρικ, αν ευστοχούσε στο πέναλτι που κέρδισε ο Κόκε.

Ωστόσο αυτό λίγη σημασία έχει, μιας και όπως τόνισε πήρε την «εκδίκηση» του. «Δυστυχώς δεν κατάφερα να σκοράρω στη φάση του πέναλτι. Διάλεξα την αριστερή γωνιά, όμως η μπάλα βρήκε στο δοκάρι. Ωστόσο είμαι ευτυχισμένος που με τα δύο γκολ που πέτυχα, καθώς πήρα την εκδίκηση μου». Σχετικά με τα τέρματα που σημείωσε και αν το δεύτερο γκολ που πέτυχε ήταν το καλύτερο με την φανέλα του Αρη απάντησε κατηγορηματικά: «Ναι, ναι», ενώ για το που σκοπεύει να σταματήσει έχοντας σκοράρει ήδη ένδεκα φορές, τόνισε: «Απλά. συνεχίζουμε».

Αναφορικά με το αν η χθεσινή νίκη ήταν μια «εκδίκηση» για την ήττα στον α΄ γύρο, είπε: «Σαφώς και είναι μια εκδίκηση. Στο ματς του πρώτου γύρου ήμασταν καλοί για τουλάχιστον ένα ημίχρονο και ο αντίπαλος σε κάθε κατεβασιά έκανε γκολ. Ήταν ένα άδικο αποτέλεσμα για εμάς, βάση της εικόνας μας σε εκείνο το παιχνίδι».

Τέλος, ο Αργεντινός επιθετικός δεν μπορούσε να μην δεν ρωτηθεί για την εκπληκτική παρουσία του κόσμο, για τον όποιο τόνισε: «Πραγματικά ήταν φανταστικός. Τον ευχαριστούμε για την παρουσία του. Θέλαμε να κάνουμε μια μεγάλη εμφάνιση και να τους την αφιερώσουμε».

Κατά τα άλλα, υπάρχει πλέον έντονη κινητικότητα για την επόμενη στάση... Για τον αγώνα του κυπέλλου με την Καβάλα που οριοθετεί τους φετινούς στόχους του Αρη, αφού έχει σκοπό να φτάσει ακόμη και στην κατάκτηση του κυπέλλου.

Στο πρώταθλημα, τέσσερις στροφές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ο Αρης έχει πάρει σημαντική διαφορά ασφαλείας από την έκτη της βαθμολογίας Καβάλα. Μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου, οι «κίτρινοι» έχουν μπροστά τους την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για την 27η αγωνιστική. Αμέσως μετά ακολουθεί η κόντρα με τον Λεβαδειακό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 28η , η έξοδος στην Τρίπολη την 29η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη στο φινάλε.

Η Καβάλα υποδέχεται τη Λάρισα, στη συνέχεια τον Εργοτέλη, μετά πάει στην Τούμπα και κλείνει με τον Πανιώνιο στο Ανθή Καραγιάννη.

ΠΑΟΚ, η επόμενη ώρα


Απογοήτευση Βιερίνια Η αποβολή του Βιερίνια, κατά κύριο λόγο και η δεύτερη του Σνάουτσνερ, αποτελούν αφορμή για να διαμαρτυρηθεί ο ΠΑΟΚ που έσπευσε μετά το ντέρμπι να εκδόσει ανακοίνωση κατά της διαιτησίας. Έτσι κι αλλιώς, είχε δημιουργηθεί ένταση στη διάρκεια της εβδομάδας για τον Σπάθα, από την πλευρά του ΠΑΟΚ που αναφέρθηκαν σε προηγούμενες αναμετρήσεις.

Ο Σάντος, για πρώτη φορά, στάθηκε στη διαιτησία σε βαθμό που το παιχνίδι και η ήττα από τον Αρη με τη μέτρια έως κακή εμφάνιση του ΠΑΟΚ, να περάσει σε δεύτερο πλάνο. Ο δε Βιερίνια, δεν μπορούσε να πιστέψει το πώς αποβλήθηκε και είχε απορίες τόσο για την πρώτη κίτρινη όσο και για τη δεύτερη.

«Δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε στα αποδυτήρια, ενώ όταν ρωτήθηκε για το διαιτητή, αρκέστηκε να πει με νόημα: «Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του. Με απέβαλε χωρίς να έχω κάνω καν φάουλ».

Πάντως, από σήμερα ό ΠΑΟΚ φαίνεται να αλλάζει σελίδα και να κοιτάζει μπροστά με την ίδια λογική, όπως ακριβώς πριν από την αναμέτρηση με τον Aρη. Oσο κι αν απομακρύνθηκε από την κορυφή, υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη και είναι βέβαιο ότι δεν θα παραδώσει τα όπλα...

Στην Τούμπα δε, αρκετή ώρα μετά το τέλος του αγώνα, συγκεντρώθηκαν περίπου 300 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ και χειροκρότησαν την αποστολή, που επέστρεψε από το Χαριλάου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων», παρά την ήττα.

Ζαγοράκης κατά Σπάθα
Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ήταν πολύ εκνευρισμένος μετά τη λήξη του αγώνα και μιλώντας στους παίκτες του ΠΑΟΚ είπε: «Ζητάω συγνώμη επειδή δεν μπόρεσα να προστατεύσω την ομάδα από τη διαιτησία. Εγώ δεν είμαι παράγοντας, ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Εγώ, ο Κονσεϊσάο και ο Ποικιλίδης να κάναμε μια ομάδα με τέτοια διαιτησία θα σας νικούσαμε».

Νωρίτερα, στα αποδυτήρια των διαιτητών, επιτέθηκε φραστικά στον Σπάθα κι ο τελευταίος απείλησε να τον μηνύσει για όσα ξεστόμισε... Η οργή για τη διαιτησία του Σπάθα οδήγησε δεκάδες οπαδούς του ΠΑΟΚ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου είχε μεταβεί και ο Πειραιώτης ρέφερι για να ταξιδέψει για την Αθήνα. Ισχυρή αστυνομική δύναμη απέτρεψε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να βρεθούν ενώπιος ενωπίω με τον Σπάθα και να του εκφράσουν τα παράπονα για τα όργια που έκανε στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Αιγάλεω: "Κυριαρχούν τα "στημένα" παιχνίδια"


Το σήμα του Αιγάλεω Εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση του Αιγάλεω κατά της διαιτησίας μετά το τέλος του αγώνα με τον Πιερικό. Οι Αθηναίοι υποστηρίζουν οτι στη χώρα μας κυριαρχούν τα "στημένα" παιχνίδια, ενώ βάλλον κατά του προέδρου της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιου και της ΚΕΔ.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Ενα ακόμα παιχνίδι της ομάδας μας χάθηκε διότι το ήθελε ένας διαιτητής. Είναι προφανές ότι όλοι αυτοί oι "Κύριοι" που επαγγέλθηκαν την εξυγίανση του ποδοσφαίρου μετά την απομάκρυνση Γκαγκάτση κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με διαφορετικά "εργαλεία".

Τα στημένα παιχνίδια κυριαρχούν και ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Πιλάβιος νίπτει τα χείρας του. Η τριάδα της ΚΕΔ (Τεροβίτσας, Παπαδάκος, Φινοκαλιώτης) όχι μόνο δεν ασχολείται με τους διαιτητές των αγώνων αυτών, αλλά έχουμε φτάσει στο σημείο πολλοί να νοσταλγούν την εποχή Ψυχομάνη.

Το Αιγάλεω έχει μεγάλη ιστορία και θα συνεχίσει να υπάρχει όταν η κάθε μορφή "σπείρας" της Λ. Συγγρού έχει παραδοθεί στην χλεύη και το ανάθεμα όλων των υγειών φιλάθλων".

Νίκη των Καβαλίερς


Ο ΛεΜπρον Τζέιμς καρφώνει στο καλάθι των Πίστονς O ΛεΜπρον Τζέιμς ξεδίπλωσε το ταλέντο του, ειδικά στο β' ημίχρονο του ντέρμπι με τους Σέλτικς, πέτυχε 24 από τους 30 συνολικά πόντους του και οδήγησε την ομάδα του στη νίκη με 104-93. Είναι η δεύτερη επιτυχία του Κλίβελαντ μέσα σε ένα μήνα, κόντρα σε έναν αντίπαλο ο οποίος πρωταγωνιστεί στην Ανατολική Περιφέρεια.

Στον αγώνα, παρών ήταν και ο Αντουάν Τζέιμσον, ο οποίος είχε χάσει το προηγούμενο ματς λόγω τραυματισμού και πέτυχε 15 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Πολύτιμη και η προσφορά του Βαρεχάο με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Ρέι Aλεν είχε 20 πόντους, Πολ Πιρς και Κέβιν Γκαρνέτ σημείωσαν από 18 πόντους, στη μάχη του Κλίβελαντ.

Συνοπτικά σε αγώνες για το ΝΒΑ
Μιλγουόκι-Ιντιάνα 98-94
Κλίβελαντ-Βοστόνη 104-93
Μαϊάμι-Φιλαδέλφεια 104-91
Ορλάντο-Σάρλοτ 89-96
Οκλαχόμα-Γιούτα 119-111
Φοίνιξ-Νέα Ορλεάνη 120-106
Πόρτλαντ-Τορόντο 109-98
Σακραμέντο-Μινεσότα 114-100

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ

Βοστόνη 41-24
Τορόντο 32-33
Φιλαδέλφεια 23-43
Νέα Υόρκη 23-43
Νιού Τζέρσεϊ 7-59

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Κλίβελαντ 52-15
Μιλγουόκι 36-29
Σικάγο 31-34
Ντιτρόιτ 23-43
Ιντιάνα 21-45

ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ορλάντο 47-21
Ατλάντα 42-23
Σάρλοτ 34-31
Μαϊάμι 35-32
Ουάσινγκτον 21-43

ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντένβερ 45-21
Γιούτα 42-24
Οκλαχόμα Σίτι 41-24
Πόρτλαντ 41-28
Μινεσότα 14-53

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Λ.Α. Λέικερς 48-18
Φοίνιξ 41-26
Λ.Α. Κλίπερς 25-42
Σακραμέντο 23-44
Γκόλντεν Στέιτ 18-47

ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Ντάλας 45-22
Σαν Αντόνιο 39-25
Μέμφις 35-32
Χιούστον 33-31
Νέα Ορλεάνη 32-35

Ρήξη αχίλλειου τένοντα ο Μπέκαμ, χάνει τη σεζόν και το Μουντιάλ

http://www.contra.gr/images/m/David-Beckham-Milan_m.jpgΆδοξα τέλειωσε η χρονιά για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι της Μίλαν με την Κιέβο την Κυριακή (1-0), με τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για ρήξη αχίλλειου τένοντα, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν πρόκειται μερική ή ολική ζημιά. "Θα λείψει πιθανόν για ένα διάστημα 5-6 μηνών", υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των "ροσονέρι", Αντριάνο Γκαλιάνι μετά το τέλος του αγώνα, επικαλούμενος τις πρώτες ιατρικές εκτιμήσεις, συμπληρώνοντας: "Το είδα να υποφέρει από τους πόνους. Τον αγκάλιασα και του πρότεινα, αν και ο ίδιος το θέλει, να μείνει και την επόμενη σεζόν σε εμάς".

Ο τραυματισμός αυτός, όπως είναι λογικό, κρατά τον Μπέκαμ εκτός αγωνιστικής δράσης για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ δεν πρόκειται να προλάβει ούτε το προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο τον Ιούνιο, στη Νότιο Αφρική.

Ο Μπέκαμ θα ταξιδέψει άμεσα στη Φινλανδία προκειμένου να χειρουργηθεί από τον μετρ σε τέτοιους τραυματισμούς, Δρ. Σακάρι Οράβα.

Ο Οράβα έχει αναλάβει περιπτώσεις κι άλλων αθλητών με παρόμοιους τραυματισμούς, όπως ο Ντιντιέ Ντεσάμπ, ο Πέπε Γκουαρντιόλα, ο Χάιλε Γκεμπρεσιλασιέ κ.α.

Έπαθε χουνέρι με τον Νέρι!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/575975f748ca2c11dd1a58ef22bc9589_L.jpg?1265783350?1265783350Η Σαμπρίνα Ραβέλι μετά τον χωρισμό της με τον Νέρι Καρντόσο αποκάλυψε πως της... κόλλησαν πολλοί ποδοσφαιριστές αλλά τους απέρριψε όλους.

Ο πρώην μέσος της Μπόκα Τζούνιορς και νυν της Μοντερέι ήταν η αιτία ώστε η Σαμπρίνα να μάθει από τα λάθη της και πλέον να σκέφτεται δύο φορές πριν κάνει κάποια ερωτική κίνηση. Μάλιστα, έχει βάλει και τους δικούς της κανόνες «ερωτικής συμπεριφοράς».

Ο χωρισμός με τον Καρντόσο στοίχισε ακριβά στο λάτιν μοντέλο και δεν το αρνήθηκε: «Επειτα από τον χωρισμό έμαθα πολλά και πλέον σκέφτομαι δύο φορές πριν βγω έξω με κάποιον άντρα. Παθιάζομαι με τον έρωτα. Παλαιότερα έκανα σεξ με κάποιον από το πρώτο ραντεβού αλλά τώρα δεν το πράττω. Μετά το τέλος της σχέσης μου με τον Νέρι πολλοί παίκτες με πλησίασαν αλλά τους απέρριψα. Δεν με εντυπωσιάζουν πια οι άντρες με χρήματα και ακριβά αυτοκίνητα. Ψάχνω για κάτι άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά η πληγωμένη Σαμπρίνα.

Συλλήψεις και προσαγωγές στην Θεσσαλονίκη

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d8634502cde5b572d521f37a88576f98_L.jpg?1268634312?1268634312?1268634312Περισσότερες από 60 προσαγωγές ατόμων έγιναν χθες από τις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης λόγω συμπλοκών που πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά το παιχνίδι του Άρη με τον ΠΑΟΚ. Από αυτά τα άτομα μόνο τα τρία συνελήφθησαν. Σύμφωνα με την αστυνομία οπαδοί των «κίτρινων» πέρασαν από γραφεία συνδέσμου του «Δικεφάλου του Βορρά» με αποτέλεσμα μικροσυμπλοκές.
Οι αρχές παρενέβησαν και προχώρησαν σε δεκάδες προσαγωγές.
Επεισόδια πάντως, αναφέρθηκαν και μετά τη λήξη του αγώνα στη συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως και Μητροπούλου, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία οπαδοί του "Δικεφάλου" περίμεναν τον διαιτητή του ντέρμπι Ηλία Σπάθα στο αεροδρόμιο της Μακεδονίας.

Πλησιάζει ο Βαλβέρδε

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/94f213a150542de056f41b2524e2970c_L.jpg?1268629788?1268629788?1268629788Πολύ κοντά στον Ολυμπιακό βρίσκεται πλέον ο Ερνέστο Βαλβέρδε καθώς για να οριστικοποιηθεί η επιστροφή του απομένει ένα ραντεβού το οποίο πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι πριν από το ντέρμπι.Οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να τα πουν πριν από την αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για την 27η αγωνιστική. Το μόνο που απομένει είναι να οριστικοποιήσουν τη μέρα και το χώρο του ραντεβού. Ο Ισπανός προπονητής και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού βρίσκονται εδώ και μέρες σε διαπραγματεύσεις και μετά τη συνάντηση που θα έχει με τον Γιάννη Χρυσικόπουλο θα τα πει και με τον Σωκράτη Κόκκαλη.

Ο Βάσκος τεχνικός δεν δείχνει διατεθειμένος να αναλάβει από τώρα την ομάδα, αλλά και από τον Ολυμπιακό δεν θέλουν να τον πιέσουν για κάτι τέτοιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα έλεγαν όχι αν ο Βαλβέρδε έπαιρνε μια τέτοια απόφαση. Όσο για τα σενάρια που αφορούν την άμεση αντικατάσταση των Μπάντοβιτς και Νινιάδη μάλλον δεν κυκλοφόρησαν τυχαία.

Από τη διοίκηση υπάρχουν και αυτοί που είναι αντίθετοι με κάτι τέτοιο καθώς θεωρούν ότι μια νέα αλλαγή στην τεχνική ηγεσία μόνο καλό δεν θα κάνει. Πάντως τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί η φημολογία ότι στη θέση του Μπόζινταρ Μπάντοβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού, θα κάθεται μετά το ματς με την Μπορντό ο Αλέκος Αλεξανδρής.

Αρης-Αγκαλιά με την Ευρώπη

Αγκαλιά με την Ευρώπη

Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και ο Άρης έχει πάρει σημαντική διαφορά ασφαλείας από την έκτη της βαθμολογίας Καβάλα. Πλέον, τα πάντα από δώ και πέρα εξαρτώνται καθαρά και μόνο από τους «κίτρινους».

Ο υπερόπτης Άαντ Ντε Μος είχε δηλώσει αμέσως μετά τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη ότι δεν ανησυχεί και ότι η ομάδα του η Καβάλα έχει πολύ καλύτερο πρόγραμμα από τον Άρη οπότε είναι και πιο κοντά στο να κερδίσει το εισιτήριο για την πρώτη πεντάδα και τα πλέϊ-οφ του Ελληνικού πρωταθλήματος.
Τώρα, τέσσερις αγωνιστικές πριν τη λήξη, βλέπει την πλάτη του Άρη και μάλιστα βρίσκεται πέντε βήματα πιο πίσω.
Τι γίνεται όμως από δω και πέρα;
Τι μπορεί να αλλάξει στις τέσσερις εναπομείνασες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκ;
Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και ας μετρήσουμε λίγο τα κουκιά βάσει του προγράμματος που έχουν μπροστά τους οι δύο διεκδικητές των πλέι-οφ, ο Άρης, το αδιαφιλονίκητο φαβορί και η Καβάλα, το αουστάϊντερ και η μοναδική από τις ομάδες που τον κυνηγούν .
Οι «κίτρινοι» έχουν μπροστά τους την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Πανιώνιο για την 27η αγωνιστική. Αμέσως μετά ακολουθεί η κόντρα με τον Λεβαδειακό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 28η , η έξοδος στην Τρίπολη την 29η αγωνιστική και ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη στο φινάλε.
Η Καβάλα υποδέχεται τη Λάρισα, στη συνέχεια τον Εργοτέλη, μετά πάει στην Τούμπα και κλείνει με τον Πανιώνιο στο Ανθή Καραγιάννη. Πηγη Μετροσπορ

Βιεϊρίνια: «Με απέβαλε χωρίς να κάνω καν φάουλ»

Δεν μπορούσε να πιστέψει το πώς αποβλήθηκε ο Βιεϊρίνια. Ο Πορτογάλος δέχτηκε την πρώτη κίτρινη κάρτα από τον κ. Σπάθα σε φάση που δεν ακουμπάει καν τον αντίπαλο, ενώ δέχεται και δεύτερη όταν με προβολή διώχνει την μπάλα δίπλα από τον Κάλβο!!! «Δεν μπορώ να το πιστέψω» έλεγε στα αποδυτήρια, ενώ όταν ρωτήθηκε για το διαιτητή, αρκέστηκε να πει με νόημα: «Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του». Σε επικοινωνία που είχε το «Μ» μαζί του, ο Βιεϊρίνια τόνισε: «Με απέβαλε χωρίς να έχω κάνω καν φάουλ». Ο βραχύσωμος άσος έφτασε τις 50 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
* Ρεπό έχει σήμερα η ομάδα του ΠΑΟΚ, που επιστρέφει στις προπονήσεις αύριο.

Χειροκροτήθηκε
η αποστολή

Περίπου 300 φίλαθλοι του ΠΑΟΚ βρέθηκαν το βράδυ στην Τούμπα και χειροκρότησαν την αποστολή, που επέστρεψε από το Χαριλάου, αναγνωρίζοντας την προσπάθεια των «ασπρόμαυρων», παρά την ήττα. Νωρίτερα, πολυάριθμοι φίλαθλοι κατέκλυσαν τα μαγαζιά, που βρίσκονται επί της οδού Λαμπράκη

ΠΑΕ Ηρακλής-Μοιρασιά υποχρεώσεων και μετοχών

Μοιρασιά υποχρεώσεων και μετοχών

Ο διοικητικός σύμβουλος, Θεόφιλος Πατέλης, μέσω του «Μ» κάνει τη δική του πρόταση για την ΠΑΕ Ηρακλής. «Η ομάδας μας περνάει για μία ακόμη φορά κρίσιμες στιγμές. Όσο και αν η παρούσα διοίκηση έδωσε κάποιες λύσεις στο αγωνιστικό, το οικονομικό και το διοικητικό παραμένουν άλυτα. Ο Ηρακλής χρειάζεται χρήματα άμεσα. Υπάρχουν προσφυγές, επιταγές και οφειλές. Όσο και αν αυτό είναι γνωστό, άγνωστο παραμένει το όχι ποιος πρέπει, αλλά ποιος μπορεί να τα πληρώσει», λέει και συνεχίζει: «Αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε από τον κ. Παντελή μόνο, ούτε από τον κ. Ρέμο. Μια ενδεχόμενη μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών στον Κύπριο, δεν εξασφαλίζει σε καμία περίπτωση το μέλλον της ομάδας μας. Η μόνη λύση επί του παρόντος είναι να μοιραστούν τις υποχρεώσεις και τις μετοχές. Τα απαιτούμενα χρήματα να μπουν από δυο πορτοφόλια, κάνοντας το καθένα τους ιδιοκτήτη του 42% των μετοχών και τον ΓΣ με 10% σοβαρό συνομιλητή τους. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να συμφωνήσουν και να βάλουν χρήματα άμεσα πάνω σε χρονοδιάγραμμα, που πρέπει να καταρτιστεί και να τηρηθεί. Το θέμα Παντελή άρχισε να ‘λιμνάζει’ και η ομάδα δεν έχει περιθώρια. Ότι είναι να γίνει, να το κάνουμε σήμερα και να αρχίσουν τις πληρωμές. Να υπάρχει εξωστρέφεια στην ΠΑΕ και ενημέρωση του κόσμου. Να γίνει μία νέα αρχή, έτσι ώστε να υπάρξουν ρόλοι για όλους και για τον κόσμο. Η κατάσταση στον Ηρακλή απαιτεί να επιδείξουμε ψυχραιμία και σοβαρότητα».

Ρέμος: «Ο Ανδρέας είναι μαζί μας»

Ο Αντώνης Ρέμος επισκεπτόμενος την αποστολή της ομάδας, ενημέρωσε τους παίκτες για τον Ανδρέα Παντελή. «Ο Ανδρέας είναι μαζί μας. Θα είναι κοντά σας στην καθημερινότητα της ομάδας», ήταν τα λόγια του προέδρου. Ο Αντώνης Ρέμος παρακολούθησε μαζί με τον Κύπριο παράγοντα το παιχνίδι, ωστόσο αποχώρησε από το γήπεδο στο τέλος του πρώτου μέρους.

Επιστροφή και επαφές

Ο Παντελή βρίσκεται από το βράδυ του Σαββάτου στην Κύπρο. Επιστρέφει αύριο πάλι στη Θεσσαλονίκη. Χρέος του φυσικά να ρυθμίσει τα θέματα των πληρωμών. Παράλληλα, έχει υποσχεθεί να ξεκινήσει επαφές με τους παίκτες από αύριο κιόλας για την αποπληρωμή τους. Με τον καθένα ξεχωριστά.

Σε μία εβδομάδα για Μπιλίσκοφ

Επίσης, έχει αναλάβει την υπόθεση του Μπιλίσκοφ και την αποπληρωμή του. Υποσχέθηκε ότι σε μία εβδομάδα θα τακτοποιηθεί το θέμα με τον Κροάτη. Έτσι, λέει τουλάχιστον. Πάντως, σήμερα είναι να υπάρξει απόφαση για την προσφυγή του Τούμα. Ο παίκτης δεν κάνει προπονήσεις πλέον με την ομάδα. Επίσης, αυτές τις μέρες είναι να πληρωθεί μέρος των οφειλών σε Ντιέ και Κοβαλέφσκι.Πηγη Μετροσπορ

Στο +4 η Ομόνοια, ο Απόλλων πήρε το ντέρμπι


Πανηγυρισμοί στον Απόλλωνα Λεμεσού Η Ομόνοια απέκτησε αέρα τεσσάρων βαθμών στην κούρσα για το πρωτάθλημα μετά τη νίκη της με το ευρύ 4-0 επί της ΑΕΛ και την ήττα του ΑΠΟΕΛ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα με 2-0. Ισόβαθμη με την πρωταθλήτρια στη δεύτερη θέση είναι η Ανόρθωση που νίκησε 2-1 τον ΑΠΟΠ/Κινύρας.

Μεγάλος πρωταγωνιστής στο ντέρμπι ήταν ο Αγκόγκο, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ και έδωσε την ασίστ στο δεύτερο. Ο Απόλλων με αυτή τη νίκη ανέβηκε στην τέταρτη θέση και στο -1 από Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ ευελπιστώντας να μειώσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά εν όψει και των πλέι οφ.

Τα αποτελέσματα
Ομόνοια - ΑΕΛ 4-0
1-0 52' Εφραίμ
2-0 57' Αλωνεύτης
3-0 74' Ρενχίφο
4-0 82' Αλωνεύτης

Ανόρθωση - ΑΠΟΠ/Κινύρας 2-1
1-0 11' Σεϊρού
2-0 30' Μπάκλεϊ
2-1 33' πεν. Σεμέδο

Απόλλων - ΑΠΟΕΛ 2-0
1-0 46' Αγκόγκο
2-0 78' Ατόρνο

Ο Αγιαξ διέλυσε την Αϊντχόφεν


Το γκολ του Εμανουέλσον Επιβλητική η εμφάνιση του Αγιαξ στο υποτιθέμενο ντέρμπι με την Αϊντχόφεν. Η ομάδα του Γιολ συνέτριψε την αντίπαλό της με 4-1 και την άφησε πέντε βαθμούς πίσω από την Τβέντε στη μάχη που δίνουν οι δυο ομάδες για την κατάκτηση του τίτλου. Ο Αίαντας είναι πλέον στο -6.

Το αποτέλεσμα
1-0 (28) Ντε Γιονγκ
2-0 (43) Εμανουέλσον
3-0 (65) Πάντελιτς
3-1 Ντσούντζακ πέναλτι (82)
4-1 (90) Σουάρες

Η Γιουβέντους δεν θέλει το Τσάμπιονς Λιγκ!


Φάση από τον αγώνα Γιουβέντους - Σιένα Τα αδύνατα δυνατά κάνει η Γιουβέντους για να μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ και τα καταφέρνει μια χαρά. Δεν μπορεί μια ομάδα του βεληνεκούς της να είναι μπροστά στο σκορ με 3-0 επί της Σιένα στο 10ο και τελικά να ισοφαρίζεται 3-3! Ούτε η Ρόμα νίκησε. Νίκη 5-3 για την Τζένοα...

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης ήταν στη βασική ενδεκάδα της Σιένα και δέχθηκε κίτρινη κάρτα. Το ίδιο ισχύει και για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα της Τζένοα στο τρελό σκορ με την Κάλιαρι. Τρελό ματς έγινε και στο Λοβόρνο με την ομώνυμη ομάδα να αναδεικνύεται ισόπαλη 3-3 με τη Ρόμα.

Τα αποτελέσματα:

Μπολόνια-Σαμπντόρια 1-1
(90ό Ράτζι-87ο Καστάλντελο)

Τζένοα-Κάλιαρι 5-3
(36ο πέναλτι Θαπατέρ, 39ο Παλάσιο, 43ο Σκούλι, 45ο Ρόσι, 59ο Μιλανέτο-16ο Ντεσένα, 41ο Κόντι, 55ο πέναλτι Μάτρι)

Γιουβέντους-Σιένα 3-3
(2ο, 7ο Ντελ Πιέρο, 10ο Καντρέβα-16ο Μακαρόνε, 46ο,74ο Γκέτσαλ)

Λάτσιο-Μπάρι 0-2
(51ο Αλμιρόν, 64ο Αλβαρες)

Λιβόρνο-Ρόμα 3-3
(9ο, 26ο, 71ο πέναλτι Λουκαρέλι-10ο Περότα, 19ο Τότι, 28ο Πιζάρο)

Πάρμα-Αταλάντα 1-0
(71ο Μποζίνοφ)

Ουντινέζε-Παλέρμο 3-2
(44ο, 65ο Φλόρο Φλόρες, 70ό Ασαμόα-51ο Σιμπλίσιο, 80ό Καβάνι)

Αλλο ένα σόου από τον μάστερ του είδους Μέσι!


Χατ τρικ πέτυχε ο Μέσι εις βάρος της Βαλένθια Ακόμη και όταν η Μπαρτσελόνα δεν... τραβάει. Ακόμα και όταν η πρωταθλήτρια κόσμου δεν μπορεί να βρει τρόπους να σκοράρει, υπάρχει ένας σούπερ σταρ που τη βγάζει από τη δύσκολη θέση και με προσωπικό σόιυ την οδηγεί. Ο Λιονέλ Μέσι πέτυχε χατ τρικ κόντρα στη Βαλένθια... Ετσι απλά.

Ο καλύτερος παίκτης του κόσμου την περασμένη σεζόν, έκανε και πάλι τα δικά του, διαμορφώνοντας μόνος του το 3-0 επί των νυχτερίδων με τους φιλοξενούμενους να μένουν από το 69ο με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ματούρο.

Τα αποτελέσματα
Σάββατο
Χετάφε-Μαγιόρκα 3-0
(32ο Παρέχο, 80ο Μίκου, 85οπεν. Μοράλ)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-0

Σεβίλλη-Λα Κορούνια 1-1
(21ο Φάτσιο - 24ο Αντριαν)

Κυριακή
Βιγιαρεάλ-Χερέθ 2-0
(32ο Γιορέντε, 89ο Εσκουδέρο)

Τενερίφη-Εσπανιόλ 4-1
(21ο Ρίκι, 50ο, 90ο Νίνο, 82ο Αλφάρο - 70ο Βερντού)

Σανταντέρ-Σαραγόσα 0-0

Αλμερία-Μάλαγα 1-0
(56ο Σοριάνο)

Μπαρτσελόνα-Βαλένθια 3-0
(56ο, 81ο, 82ο Μέσι)

Διπλό η Μπενφίκα


Ο Όσκαρ Καρντόζο πανηγυρίζει το γκολ εις βάρος της Νασιονάλ Ακόμη και όταν αγχώνεται η Μπενφίκα βρίσκει τον τρόπο να κατακτλά αυτό που θέλει που δεν είναι άλλο από τους τρεις βαθμούς. Αυτό έπραξε και στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νασιονάλ (1-0) διατηρώντας την απόσταση των τριών βαθμών από τη δεύτερη της βαθμολογίας Μπράγκα.

Τα αποτελέσματα
Νασιονάλ - Μπενφίκα 0-1
0-1 Καρντόζο (64)

Λεϊσόερς - Σετούμπαλ 1-2
1-0 (24) Πάουλο
1-1 Σάντρο (41)
1-2 Κεϊτά (79)

Παίρνει το χρίσμα ο Αδαμίδης


Ο εν δυνάμει πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης Τη Δευτέρα ο Σταύρος Αδαμίδης θα πάψει να είναι "εν δυνάμει" και θα είναι και με τη... βούλα ο 42ος πρόεδρος στην ιστορία της ΑΕΚ. Η κυριακάτικη συνάντηση των κ. κ. Νοτιά, θανόπουλου, Παππά και Αδαμίδη, ολοκληρώθηκε με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού και σε λίγες ώρες ο 36χρονος δικηγόρος θα αναλάβει τα ηνία της ΠΑΕ!

Σύμφωνα με πληροφορίες στην συνάντηση συζητήθηκαν αρκετές λεπτομέρειες του ιδιωτικού συμφωνητικού. Σε αυτό δεν υπάρχουν ρήτρες, καθορίστηκαν οι αρμοδιότητες τόσο των μετόχων και συγκεκριμένα της χρηματοδότησης της ΠΑΕ, όσο και του κ. Αδαμίδη. Επίσης αποφασίστηκε να γίνει μία νέα σύμβαση για το προπονητικό κέντρο στα Σπάτα, για την οποία θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση για να εγκριθεί.

Από εκεί και πέρα, στο "στρατόπεδο" των "κιτρινόμαυρων" επικρατεί ικανοποίηση για την εμφάνιση στην αναμέτρηση με την Καβάλα. Η ΑΕΚ επανήλθε στις καλές εμφανίσεις, πέτυχε τη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη της τη φετινή αγωνιστική περίοδο, κόντρα σε μία ομάδα που δεν είχε χάσει από καμία ομάδα από την πρώτη πεντάδα και πλέον υπάρχει έκδηλη αισιοδοξία ενόψει της συνέχειας.

Στον "δικέφαλο" δεν κρύβουν ότι στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν τη συμμετοχής τους στο Champions League της επόμενης περιοόδου μέσω της διαδικασίας των play off. Μάλιστα πλέον έχουν ένα επιπλέον κίνητρο. Σε περίπτωση που εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στην έξτρα αυτή μίνι διοργάνωση θα μοιραστούν από 500.000 ευρώ, ενώ αν καταφέρουν και μπούνε στους ομίλους, το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί!

Ολοι οι μεγάλοι νίκησαν, πλην της Σταντάρ...


Ο Λουκάκου πανηγυρίζει με τον Μπουσουφά Η Αντερλεχτ συνεχίζει να αγχώνει όλους τους διώκτες της, αφού συντηρεί τη διαφορά των δώδεκα βαθμών από τη δεύτερη της βαθμολογίας Κλαμπ Μπριζ. Αμφότερες νίκησαν τις Γκενκ και Ρόζελαρ αντίστοιχα, ενώ η Σταντάρ Λιέγης, έμεινε στο 1-1 με τη Ζούλτε Βάρεγκεμ.

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ αυτή τη στιγμή είναι στο -2 από την πρώτη εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ (υπενθυμίζουμε ότι οι έξι ομάδες θα μπουν σε ένα νέο πρωτάθλημα με δέκα αγωνιστικές με τους μισούς βαθμούς για να διεκδικήσουν τίτλο και ευρωπαϊκά εισιτήρια).

Ο Ντ’Ονόφριο χρησιμοποίησε τους: Μπολάτ, Καμοτσάτο, Μαγκάλα, Ράμος, Ποκονιόλι, Φελίπε, Καρσέλα (65ο Τραορέ), Νταρντέν, Βίτσελ, Ντε Καμάργκο, Γιοβάνοβιτς.

Τα αποτελέσματα
Αντερλεχτ - Γκενκ 2-0
1-0 (51) Λουκάκου
2-0 (88) Ντε Σούτερ

Κλαμπ Μπριζ - Ρόζελαρ 1-0
1-0 (82) Κουεμάχα

Γάνδη - Σαρλερουά 2-1
0-1 Τορμενά (25)
1-1 (37) Λεπουά
2-1 (55) Κουλιμπαλί

Κόρτραϊκ - Λόκερεν 3-1
1-0 (28) Ιμπού
2-0 (40) Ιμπού
2-1 Λέκο (44)
3-1 (45) Ντε Μπεούλε

Σιντ Τρούιντεν Γκέρμιναλ 2-0
1-0 (66) Σιντιμπέ
2-0 (83) Ονανά

Βέστερλο - Σερκλ Μπριζ 2-1
1-0 (50) Λιλιού
1-1 Φόλεϊ (67)
2-1 (90) Μράβατς

Ζούλτε Βάρεγκεμ - Σταντάρ Λιέγης 1-1
1-0 (2) Σεβαγιέ
1-1 Βίτσελ (77)

Και η Λιλ στο παιχνίδι του τίτλου!


Οι παίκτες της Λιλ πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί της Γκρενομπλ Και άλλη μια ομάδα προστέθηκε στις διεκδικήτριες του τίτλου, οι οποίες είναι πλέον έξι στον αριθμό. Η Λιλ (είχε το μυαλό της και στη Λίβερπουλ) με τη νίκη της με 1-0 επί της Γκρενόμπλ είναι πλέον στο -2 από τις Μπορντό (έχει ένα παιχνίδι λιγότερο) και Μονπελιέ, έχοντας 51 βαθμούς. Στο -3 από την κορυφή είναι η Μαρσέιγ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Τουλούζ.

Τα αποτελέσματα
Λιλ-Γκρενόμπλ 1-0
(46ο αυτ. Σέζαρ)

Βαλανσιέν-Ρεν 0-2
(26ο Μαρβό, 38ο Γκίαν)

Τουλούζ-Μαρσέιγ 1-1
(39ο Μασάδο - 30ό Μπραντάο)

Φοβερός και πάλι ο Ιγκουαϊν, τέσσερα η Ρεάλ


Ο Ιγκουαΐν πέτυχε χατ τρικ εις βάρος της Βαγιαδολίδ Απλά εκπληκτικός. Αν είχε πέσει πάνω του το μισό μάρκετινγκ από αυτό που έχει πέσει πάνω στον Κριστιάνο Ρονάλντο ή στον Ντέιβιντ Μπέκαμ, θα μπορούσε να είναι μέσα στην τριάδα των καλύτερων παικτών στον κόσμο φέτος. Ο Αργεντίνος πέτυχε χατ τρικ στη νίκη της Ρεάλ (4-1) τη Βαγιαδολίδ.

Αυτό το αποτέλεσμα, έστω και επί της εν λόγω αδύναμης ομάδας ίσως επουλώσει κάποιες από τις αμέτρητες πληγές που άνοιξε ο αποκλεισμός από τη Λιόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η "βασίλισσα" είναι αναγκασμένη πλέον να κοιτάξει το πρωτάθλημα, αφού μόνο αυτό της έμεινε...

Το αποτέλεσμα
Βαγιαδολίδ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-4
0-1 Ρονάλντο (28)
0-2 Ιγκουαϊν (45)
0-3 Ιγκουαϊν (52)
1-3 (58) αυτογκόλ Αλμπιόλ
1-4 Ιγκουαϊν (65)

Ο Ζέεντορφ έβαλε... φωτιά στο Μιλάνο!



Ο Ζέεντορφ έβαλε φωτιά στη μάχη τίτλου Η Μίλαν είχε να νικήσει τρεις αντιπάλους το βράδυ της Κυριακής. Την κακή της ψυχολογία από τη συντριβή στο Μάντσεστερ, το άγχος για να πλησιάσει την Ιντερ και φυσικά την Κιέβο. Ο Ζέεντορφ με ένα γκολ στις καθυστερήσεις νίκησε όλα τα προαναφερόμενα (1-0) και έβαλε φωτιά στο καμπιονάτο.

Πλέον οι "ροσονέρι" είναι στο -1 από την ορκισμένη αντίπαλό τους και καλούνται να κάνουν κάτι που πριν 2-3 μήνες φάνταζε ακατόρθωτο. Να επανακτήσουν τα ηνία στο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Το αποτέλεσμα
Μίλαν - Κιέβο 1-0
1-0 (90) Ζέεντορφ

Πλούσιο θέαμα στο All Star Game


MVP του All Star Game ο Σχορτσιανίτης Οι Ελληνες νίκησαν τους ξένους με 147-114 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και βέβαια ένα από τα καλύτερα all star game που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Οι 5000 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό "Δύο Αοράκια" έμειναν απόλυτα ικανοποιημένο από αυτό που είδαν τα μάτια τους. MVP αναδείχθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού ήταν ο πρόσωπο του διημέρου και πραγματικά έδειξε να το διασκεδάζει με την ψυχή του. Είχε τρομερή όρεξη και παρέσυρε και τους υπόλοιπους. Ο Σχορτσιανίτης είχε 42 πόντους τους 30 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο με 16 στα 16 δίποντα αλλά και 3 στα 5 τρίποντα! Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μοίρασε 15 ασίστ, ενώ ο Μιχάλης Πελεκάνος σταμάτησε στους 16 πόντους. Οι ξένοι βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Ο Μάικ Μπατίστ είχε 17 πόντους κι από 16 οι Γκρέγκορι και Νίκολας.

Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Μαχαιριανάκης
Τα δεκάλεπτα: 28-25, 68-58, 104-83, 147-114.

GREEK STARS (Μπαρτζώκας - Ζούρος): Παπαλουκάς 13 (1), Παπαμακάριος 15 (5), Χαραλαμπίδης 8 (2), Βουγιούκας 9, Πελεκάνος 16 (2), Παπαδόπουλος 8, Καϊμακόγλου 13 (1), Νικολαΐδης 13 (4), Φώτσης 10 (2), Καλαμπόκης, Σχορτσανίτης 42 (3).
REST OF THE WORLD (Μπλατ - Μάρκοβιτς): Έρτσεγκ 6, Χάρις 2, Χάισλιπ 4, Λούκας 13 (3), Φράνσις 15, Γκρέγκορι 16, Τσίλντρες 8, Νίκολας 16 (4), Μάιλς, Μπατίστ 17 (1), Τεόντοσιτς 7 (1), Κάρτερ 10.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Σοφοκλής Σχορτσανίτης (MVP): "Ήταν μια γιορτή. Ήθελα να το διασκεδάσω μαζί με τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο. Έγινε σε μια υπέροχη πόλη. Ήρθαμε να το διασκεδάσουμε και να περάσουμε όλοι καλά. Οι προπονητές μου με έβαλαν τεσσάρι και μου έδειξαν εμπιστοσύνη και γι'αυτό σούταρα τόσα τρίποντα. Το χορευτικό με τον Τσίλντρες μπορεί να το καθιερώσουμε. Είχα τις περιπέτειές μου όσον αφορά στο μπάσκετ και τώρα χαίρομαι και διασκεδάζω το παιχνίδι".

Λανς Χάρις (νικητής διαγωνισμού καρφωμάτων): "Θέλω να πω ότι ήταν χαρά μου που βρέθηκα εδώ. Είχαμε σπουδαίους αθλητές στον διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός με αθλητές σαν τον Τσίλντρες. Περάσαμε καλά και το διασκεδάσαμε".

Νέναντ Μάρκοβιτς (προπονητής Ξένων): "Το παιχίδι, όπως κάθε All-Star, είναι σπουδαίο για όλους και τον κόσμο. Οι Έλληνες παίκτες μάλλον το διασκέδασαν περισσότερο. Η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Ίσως ο κόουτς Μπαρτζώκας να έκανε κρυφή προπόνηση πριν το ματς. Το σημαντικό είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και φεύγουμε όλοι υγιείς από εδώ".

Ντρου Νίκολας (νικητής τριπόντων): Είναι σπουδαίο επίτευγμα. Με επέλεξαν για τον διαγωνισμό και ήταν όμορφη η ατμόσφαιρα. Με 13 πόντους στον τελικό δεν περίμενα να κερδίσω, αλλά κατά κάποιον τρόπο αυτό έγινε".

Ηλίας Ζούρος: (προπονητής Ελλήνων): "Από την πλευρά μας, είχε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι στολίδι. Κάναμε πολλές κρυφές προπονήσεις με τεσσάρι τον Σοφοκλή. Είναι ευχάριστο να γίνονται τέτοια διαλείμματα και ο κόσμος να αγαπάει το άθλημα στην επαρχία. Μακάρι ο κόσμος να αγαπάει και ν'αγκαλιάζει το άθλημα, όπως είδαμε σήμερα"