Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μαντσίνι ο αντι - Λίπι

http://www.contra.gr/images/m/roberta_m.jpgΟ Ρομπέρτο Μαντσίνι προχωρά με σταθερά βήματα μία δύσκολη ομάδα όπως η Μάντσεστερ Σίτι κι αυτή η πορεία δεν περνά απαρατήρητη από τους ιθύνοντες της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.ίναι κοινό μυστικό πως ο Μαρσέλο Λίπι θα αποτελέσει παρελθόν από τους «ατζούρι» μετά το Μουντιάλ. Άλλωστε, αποσύρθηκε μετά τον ιταλικό θρίαμβο στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2006 κι επανήλθε όταν το συγκρότημα του Ρομπέρτο Ντοναντόνι αποκλείστηκε στα προημιτελικά κι έπειτα από τη διαδικασία των πέναλτι, από την Ισπανία, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2008. Πλέον, βασικός υποψήφιος για να αναλάβει τα ηνία της «σκουάντρα ατζούρα» μετά το καλοκαίρι είναι ο Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τα επιτελικά στελέχη της ιταλικής ομοσπονδίας είχαν χαρακτηρίσει ως πρώτο υποψήφιο τον Τσέζαρε Πραντέλι, νυν προπονητή της Φιορεντίνα, πλην όμως, με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Γιουβέντους, ο Ιταλός ετοιμάζεται να μετακομίσει στο Τορίνο. Αυτόματα, επομένως, οι Ιταλοί στρέφονται στον Μαντσίνι, πρώην τεχνικό της Ίντερ και νυν της Μάντσεστερ Σίτι, ο οποίος έχει αντέξει στην πίεση που συνεπάγεται μία ομάδα όπως οι πολίτες.

Τι θα κάνει ο ίδιος ο Μαντσίνι; Στο παρελθόν, έχει ξεκαθαρίσει πως θα τιμήσει το (πλουσιοπάροχο) συμβόλαιό του, ποιός όμως, μπορεί να πει όχι σε μία πρόταση για την ανάληψη της εθνικής ιταλικής ομάδας; Η συνέχεια θα δοθεί το καλοκαίρι, ήδη όμως, στη γειτονική χώρα εκτιμούν πως έχουν βρει τον αντικαταστάτη του Λίπι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: