Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Κόντης: «Ο σοβαρός Άρης δεν φοβάται κανέναν»

http://www.metrosport.gr/wp-content/themes/metro/scripts/timthumb.php?src=/http://www.metrosport.gr/wp-content/uploads/aris8-200x210.jpg&w=200&h=210&zc=1

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την νίκη στο ντέρμπι επί του ΠΑΟΚ λέγοντας αρχικά: «Έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό, ότι… εξαφανίσαμε έναν αντίπαλο που είναι υψηλότερα στην βαθμολογία και έχει περάσει ότι κερδίσαμε με την εύνοια του διαιτητή. Όλες οι φάσεις είναι καθαρές, ίσως να ξέφυγε κάποια κίτρινη κάρτα. Αλλά αν κοιτάξουμε το πρωτάθλημα από τις αρχή και τις φάσεις, τότε δεν θα βγάλουμε άκρη. Η… ιστορία είναι ότι 11 εναντίον 11 ήμασταν καλύτεροι, κυριαρχήσαμε στον αγωνιστικό χώρο και κερδίσαμε δίκαια. Ακούγονται άλλα όμως, ακόμα και για την άφιξη της αποστολής.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι κανείς από την αποστολή του ΠΑΟΚ δεν προπηλακίστηκε, κάποιοι προσπάθησαν γι’ αυτό και δεν ακούω τίποτα για αυτή μας την ενέργεια. Βλέπω ότι υπάρχει μονόπλευρο ενδιαφέρον για τέτοια θέματα. Τα δύο πούλμαν ήταν μαζί. Θεώρησαν ότι το ένα έπρεπε να προχωρήσει μόνο του, με αυτό της διοίκησης του ΠΑΟΚ να πάει από την Αλκμήνης. Απ’ ότι έμαθα υπήρχε ένα αυτοκίνητο που εμπόδιζε την διεύλευση του πούλμαν της διοίκησης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χρειάστηκε χρόνος, ο οποίος έδωσε το δικαίωμα σε ορισμένους φιλάθλους μας να πάνε εκεί και να βρίζουν, κάτι που γίνεται σε αρκετά γήπεδα, το έχουμε υποστεί κι εμείς. Με ειδοποίησαν ότι υπάρχει πρόβλημα έξω, έτρεξα μαζί με τον επικεφαλής της σεκιούριτι μας. Εϊδαμε το πούλμαν σταματημένο, δεν υπήρχαν επαρκές Αστυνομικές δυνάμεις και υπήρχε ένα δεκάλεπτο μέχρι να πάνε στην πόρτα. Έπεσαν πραγματικά κάποια μπουκάλια, κι εγώ δέχθηκα. Είχα μία παρεξήγηση με έναν παράγοντα του ΠΑΟΚ, που νόμισα ότι με έβρισε, γιατί ήθελε να τους προστατεύσουμε. Κάποιος μου είπε ότι στην Τούμπα δεν μας φέρονται έτσι, άκουσα έναν ακόμα χαρακτηρισμό αλλά τελικά δεν ίσχυε αυτό και δόθηκαν διευκρινίσεις.
Βέβαια έπεσαν αντικείμενα, είναι τέτοιο η χωροταξία του γηπέδου, που αν μαζευτούν 2.000 άτομα καταλαβαίνεται τι γίνεται. Σύμφωνα με το πρόγραμμα έπρεπε να μπουν οι διοικούντες του ΠΑΟΚ στις 17:00 όχι στις 17:45. Δεν μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο σε 25.000 φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο. Στον αγωνιστικό χώρο δεν έπεσε το παραμικρό, γράφθηκαν μόνο κάτι πυρσοί. Μίλησε κανείς για το προστατευτικό δίχτυ που τοποθετήσαμε, με τους αντιπάλους παίκτες να μπορούν να εκτελούν εύκολα τα κόρνερ; Όχι και αυτό είναι άσχημο».
Για το επεισόδιο ανθρώπων της σεκιούριτι με τον γυμναστή του ΠΑΟΚ, κ. Γιασέρ είπε: «Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο επεισόδιο, δεν ήμουν δίπλα. Οι άνθρωποι της σεκιούριτι μου είπαν ότι τους έβρισε ο κ. Γιασέρ. Σε κάποια σύσταση που του έκαναν για τους κώνους, τους εξύβρισε».
Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρη συνέχισε λέγοντας: «Μας άκουσε κανείς να βγούμε μετά τον αγώνα του πρώτου γύρου, να πούμε ότι άνθρωποι της σεκιούριτι του ΠΑΟΚ μας πέταξαν καπνογόνα στον πάγκο; Αλλά δεν το κάναμε θέμα, γι’ αυτό δεν το ξέρει κανείς. Είναι σωστό αυτό; Στο τέλος θα καταλήξουμε να έχουμε έναν… πόλεμο. Καμία διοίκηση δεν το θέλει αυτό. Σε λίγο δεν θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις των ομάδων. Πήγαμε πέρυσι στον Ατρόμητο και ένας ανεγκέφαλος μου έριξε μπουνιά. Δεν μας συμφέρει να τραυματιστεί ένας διοικητικός παράγοντας αντιπάλους ομάδος, γιατί οι κανονισμοί είναι σκληροί. Υπάρχει πάντα κάποιος ανεγκέφαλος, κι εγώ δέχθηκα μπουκάλι για να προστατεύσω τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ».
Ο κ. Κόντης συνέχισε λέγοντας: «Δεν πιστεύω ότι ο Άρης κινδυνεύει με τιμωρία της έδρας. Ο κανονισμός μιλάει για τραυματισμό ή προπηλακισμό. Το πούλμαν του Παναθηναικού έκανε δύο ώρες για να πάει στο Καραισκάκη, τιμωρήθηκε ο Ολυμπιακός; Είναι γεγονότα που κανείς δεν θέλει να γίνονται, κανείς δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τον κ. Ζαγοράκη, τον κ. Βιολίδη. Είναι άσχημο να μεταφέρουμε έχθρα μέσω του ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να ρίχνουμε ευθύνη στον Άρη, όταν ένα πούλμαν έρχεται σε μία κατοικημένη περιοχή. Μπορούμε να κρατήσουμε κάποιον που από μακριά θα πετάξει μία πέτρα. Εγώ είδα ένα μπουκάλι και μία πέτρα, είδα ένα χτύπημα στο πούλμαν. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ στην συνέχεια μπήκαν στο γήπεδο με δική μας συμβολή. Είχε γίνει μάλλον μία κακή εκτίμηση της ώρας, αν δεν υπήρχε το πρόβλημα με το αυτοκίνητο δεν θα καθυστερούσε η αποστολή της διοίκησης του ΠΑΟΚ και δεν θα μαζεύονταν τόσος κόσμος».
Για τον πρώτο ημιτελικό απέναντι στην Καβάλα για το Κύπελλο Ελλάδος είπε: «Είναι εξίσου, μπορώ να πω και πιο σημαντικό. Είναι ένα παιχνίδι που οδηγεί στον τελικό, πρέπει να στρέψουμε εκεί το μυαλό μας. Να ξεπεράσουμε την κούραση και να παρουσιαστούμε σοβαροί, ο σοβαρός Άρης δεν φοβάται κανέναν. Σε παιχνίδια που αδικηθήκαμε όπως με τον Ολυμπιακό κερδίσαμε, σε άλλα δεν χάσαμε. Αν δεν ήμαστε σοβαροί θα πάθουμε ότι πάθαμε με τον Πανθρακικό».
Όσον αφορά τον κ. Κάκκο που θα είναι ο διαιτητής του αγώνα με την Καβάλα είπε: «Μια χαρά διαιτητής είναι. Μακάρι να πάνε όλα καλά και να έχουμε μία διαιτησία 50-50»

Δεν υπάρχουν σχόλια: