Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Ποικιλίδης: «Δεχόμασταν πέτρες και μπουκάλια»

Ποικιλίδης: «Δεχόμασταν πέτρες και μπουκάλια»

Ο Παναγιώτης Ποικιλίδης μίλησε σήμερα στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή Revolution για ότι συνέβη χθες στην διάρκεια της άφιξης της διοίκησης του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

«Όταν φθάσαμε κοντά στο γήπεδο υπήρχαν οπαδοί της άλλης ομάδας και ήταν σίγουρο πλέον πως θα υπήρχαν προβλήματα. Θεωρώ ότι η αστυνομική δύναμη ήταν ανεπαρκής στον συγκεκριμένο χώρο. Σχεδόν περικυκλωθήκαμε από τον κόσμο και δεν μπορούσαμε να φθάσουμε στην είσοδο των μπουθ. Όταν κάποια στιγμή μετά από 45-50 λεπτά πλησιάσαμε κοντά στην είσοδο για να μπούμε στον χώρο, έγιναν πράγματα που ήταν αναμενόμενο ότι θα γίνουν γιατί ο κόσμος ήταν πολύ κοντά. Δεχθήκαμε πέτρες, μπουκάλια και δεν μπορούσαμε να βγούμε. Μπήκε μπροστά ο πρόεδρος με τον αντιπρόεδρο, τρέχοντας μπήκαμε στο γήπεδο και έπεφταν βροχή τα αντικείμενα. Εμείς μείναμε στο λεωφορείο για κάποια λεπτά ακόμη. Οι επικεφαλείς της αστυνομίας ζητούσε βοήθεια που δεν ερχόταν. Καταλαβαίνετε ότι η απόσταση πέντε – έξι μέτρων έγινε με μεγάλη ταχύτητα ώστε να μην δεχθούμε κάποιο αντικείμενο. Δεν είχαν πάρει σωστά μέτρα για να πάει το λεωφορείο μπροστά στην είσοδο ώστε να μπει η διοίκηση και οι προσκεκλημένοι μας. Περίπου το ίδιο έγινε και στην αποστολή της ομάδας που πήγε να μπει στα αποδυτήρια. Όταν μπήκε η ομάδα προσπάθησαν να φέρουν προς την δική μας πλευρά κάποιους αστυνομικούς. Έγινε αυτό κάποια στιγμή όμως ήταν αργά. Είχαμε ξεκινήσει μαζί από το ξενοδοχείο. Απλά η αποστολή πήγε από την Παπαναστασίου και εμείς από την Αλκμήνης. Εκεί ακινητοποιηθήκαμε όμως κάποια στιγμή έπρεπε να μπούμε στο γήπεδο».

Όσο για τι ειπώθηκε αυτό το διάστημα που βρισκόταν στο λεωφορείο… «βρίζανε. Τα γνωστά…».

Για την εξήγηση της αστυνομίας είπε: «Δεν δόθηκε καμία εξήγηση και γι΄ αυτό βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση. Δεν ήμουν παρών στη σύσκεψη αλλά από αυτά που μας μετρέφεραν οι εκπρόσωποι μας, υπήρχαν διαβεβαιώσεις πως δεν θα συμβεί το παραμικρό. Έλεγαν πως αν είναι δυνατό να μην μπορούν να προστατέψουν δύο λεωφορεία… Τη στιγμή που εμείς προσπαθούμε για μία υγιή διοίκηση και ένας υγιές ποδόδφαιρο, όταν έρχονται αποστολές στην Τούμπα και κλείνονται δρόμοι 200 και 300 μέτρα και δεν γίνεται το παραμικρό τι να πούμε. Μιλάμε για ντέρμπι πολύ μεγάλης και κρίσιμης σημασίας».

Σε ότι αφορά την φιλοξενία του Άρη τόνισε: «Υπήρχε ένας συγκεκριμένος χώρος όμως στο τελευταίο αριστερά μπουθ δεν υπάρχει εξαέρωση. Δεν θέλαμε να βγούμε έξω γιατί ήμασταν ακριβώς απέναντι από τη Θύρα – 1. Δεχθήκαμε μπουκάλια, κέρματα, αναπτήρες… δεν το περιμέναμε από την στιγμή που είχαμε την διαβεβαίωση ότι θα τυγχάναμε ανάλογης φιλοξενίας με αυτή που είχαμε στην Τούμπα»

Για το αγωνιστικό τόνισε: «Θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια και δεν θα μας σταματήσει κανείς γιατί το αγαπάμε. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για αγωνιστικές λεπτομέρειες. Προσωπικά θεωρώ ότι όλος ο κόσμος είδε την αντιμετώπιση που είχαμε από την διαιτησία. Ο πρόεδρος είχε ζητήσει να κατέβει στα αποδυτήρια και όταν το έκανε, ομολογουμένως είπε έντονα κάποια πράγματα. Τέτοια διαιτησία εγώ προσωπικά αλλά και άνθρωποι του ποδοσφαίρου, δεν είχαν ξαναδεί. Μετά ο πρόεδρος πήγε στα αποδυτήρια των ποδοσφαιριστών και είπε κάποια πράγματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: