Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Πλούσιο θέαμα στο All Star Game


MVP του All Star Game ο Σχορτσιανίτης Οι Ελληνες νίκησαν τους ξένους με 147-114 σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι και βέβαια ένα από τα καλύτερα all star game που έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Οι 5000 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό "Δύο Αοράκια" έμειναν απόλυτα ικανοποιημένο από αυτό που είδαν τα μάτια τους. MVP αναδείχθηκε ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης.

Ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού ήταν ο πρόσωπο του διημέρου και πραγματικά έδειξε να το διασκεδάζει με την ψυχή του. Είχε τρομερή όρεξη και παρέσυρε και τους υπόλοιπους. Ο Σχορτσιανίτης είχε 42 πόντους τους 30 εκ των οποίων στο πρώτο ημίχρονο με 16 στα 16 δίποντα αλλά και 3 στα 5 τρίποντα! Ο Θοδωρής Παπαλουκάς μοίρασε 15 ασίστ, ενώ ο Μιχάλης Πελεκάνος σταμάτησε στους 16 πόντους. Οι ξένοι βρέθηκαν από την αρχή πίσω στο σκορ και μοιραία γνώρισαν την ήττα. Ο Μάικ Μπατίστ είχε 17 πόντους κι από 16 οι Γκρέγκορι και Νίκολας.

Διαιτητές: Παπαδημητρίου, Μουζάκης, Μαχαιριανάκης
Τα δεκάλεπτα: 28-25, 68-58, 104-83, 147-114.

GREEK STARS (Μπαρτζώκας - Ζούρος): Παπαλουκάς 13 (1), Παπαμακάριος 15 (5), Χαραλαμπίδης 8 (2), Βουγιούκας 9, Πελεκάνος 16 (2), Παπαδόπουλος 8, Καϊμακόγλου 13 (1), Νικολαΐδης 13 (4), Φώτσης 10 (2), Καλαμπόκης, Σχορτσανίτης 42 (3).
REST OF THE WORLD (Μπλατ - Μάρκοβιτς): Έρτσεγκ 6, Χάρις 2, Χάισλιπ 4, Λούκας 13 (3), Φράνσις 15, Γκρέγκορι 16, Τσίλντρες 8, Νίκολας 16 (4), Μάιλς, Μπατίστ 17 (1), Τεόντοσιτς 7 (1), Κάρτερ 10.

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Σοφοκλής Σχορτσανίτης (MVP): "Ήταν μια γιορτή. Ήθελα να το διασκεδάσω μαζί με τους συμπαίκτες μου και τον κόσμο. Έγινε σε μια υπέροχη πόλη. Ήρθαμε να το διασκεδάσουμε και να περάσουμε όλοι καλά. Οι προπονητές μου με έβαλαν τεσσάρι και μου έδειξαν εμπιστοσύνη και γι'αυτό σούταρα τόσα τρίποντα. Το χορευτικό με τον Τσίλντρες μπορεί να το καθιερώσουμε. Είχα τις περιπέτειές μου όσον αφορά στο μπάσκετ και τώρα χαίρομαι και διασκεδάζω το παιχνίδι".

Λανς Χάρις (νικητής διαγωνισμού καρφωμάτων): "Θέλω να πω ότι ήταν χαρά μου που βρέθηκα εδώ. Είχαμε σπουδαίους αθλητές στον διαγωνισμό καρφωμάτων, όπου υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός με αθλητές σαν τον Τσίλντρες. Περάσαμε καλά και το διασκεδάσαμε".

Νέναντ Μάρκοβιτς (προπονητής Ξένων): "Το παιχίδι, όπως κάθε All-Star, είναι σπουδαίο για όλους και τον κόσμο. Οι Έλληνες παίκτες μάλλον το διασκέδασαν περισσότερο. Η ατμόσφαιρα ήταν φοβερή. Ίσως ο κόουτς Μπαρτζώκας να έκανε κρυφή προπόνηση πριν το ματς. Το σημαντικό είναι ότι κανείς δεν τραυματίστηκε και φεύγουμε όλοι υγιείς από εδώ".

Ντρου Νίκολας (νικητής τριπόντων): Είναι σπουδαίο επίτευγμα. Με επέλεξαν για τον διαγωνισμό και ήταν όμορφη η ατμόσφαιρα. Με 13 πόντους στον τελικό δεν περίμενα να κερδίσω, αλλά κατά κάποιον τρόπο αυτό έγινε".

Ηλίας Ζούρος: (προπονητής Ελλήνων): "Από την πλευρά μας, είχε καταπληκτική ατμόσφαιρα. Το γήπεδο είναι στολίδι. Κάναμε πολλές κρυφές προπονήσεις με τεσσάρι τον Σοφοκλή. Είναι ευχάριστο να γίνονται τέτοια διαλείμματα και ο κόσμος να αγαπάει το άθλημα στην επαρχία. Μακάρι ο κόσμος να αγαπάει και ν'αγκαλιάζει το άθλημα, όπως είδαμε σήμερα"

Δεν υπάρχουν σχόλια: