Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Η σειρά του Νοτιά


Ο Μπομπ Κοζώνης υπέγραψε το προσύμφωνο αφού παρουσίασε εγγυητική για... περισσότερα από 19 εκατ. ευρώ και αυτό που απομένει είναι να βάλει την υπογραφή του και ο Νίκος Νοτιάς.

Με βάση όσα έχουν γίνει ως τώρα, δε γίνεται να χαλάσει η δουλειά σε ό,τι αφορά την υπογραφή του προσύμφωνου ανάμεσα σε Νοτιά και Κοζώνη. Ο επίδοξος νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ έβαλε την υπογραφή του ήδη, αφού το προσύμφωνο είχε τους όρους που ήθελε, παρουσιάζοντας εγγυητική για περισσότερα από 19 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και τώρα αυτό που απομένει είναι να υπογράψει και ο Νοτιάς.

Ο τελευταίος θα έχει συνάντηση με τον Γιώργο Πρασσά, οικονομικό σύμβουλο του Κοζώνη, στην οποία -με βάση την λογική- θα βάλει την υπογραφή του και αυτομάτως θα... δοθεί το σύνθημα για να μπουν (Τρίτη ή Τετάρτη) οι ορκωτοί λογιστές στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ και να κάνουν φύλλο και φτερό τα πάντα, ώστε να καταγραφεί η ακριβής οικονομική κατάσταση. Κι αν εκεί τα αποτελέσματα δεν είναι... τερατώδη, ο Κοζώνης θα πάρει την ΠΑΕ και η ΑΕΚ θα ελπίζει να είναι αλήθεια όλα όσα υποσχέθηκε όλο αυτό το διάστημα το περιβάλλον του και να μπορέσει να την επαναφέρει στον ρόλο της πρωταγωνίστριας.


Επιμέλεια-Tenorio

Οριστικά εκτός για το ντέμρπι ο Τοροσίδης


Τα χρονικά περιθώρια μέχρι το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έχουν στενέψει και στο λιμάνι προσπαθούν να βρουν λύσεις για να καλύψουν τα κενά που έχουν προκύψει από την πληθώρα τραυματισμών.
Ο Βασίλης Τοροσίδης κατά τα φαινόμενα θα δει το παιχνίδι από τις εξέδρες του Καραϊσκάκη, καθώς ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί δεν θα του επιτρέψει να δώσει το παρόν στην κρίσιμη αναμέτρηση.

Από την πλευρά του, ο Ιεροκλής Στολτίδης, δίνει μάχη με το χρόνο προκειμένου να βρεθεί στην επιθυμητή φυσική κατάσταση στο ντέρμπι με τους "πράσινους". Ο "Ιέρο" έκανε τρέξιμο και η συμμετοχή του παραμένει αμφίβολη αφού εξακολουθεί να πονάει.

Πάντως, Μαρέσκα και Ζαϊρί έθεσαν εαυτόν διαθέσιμο για το ντέρμπι, καθώς προπονήθηκαν κανονικά, κάνοντας τον Ζίκο να χαμογελάσει. Το ίδιο ισχύει και για τον Νικοπολίδη, που δεν τίθεται θέμα για τη συμμετοχή του.


Επιμέλεια-Tenorio

Ψάχνεται στα αριστερά ο Τεν Κάτε


Παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει πλούσιο ρόστερ και εναλλακτικές σε κάθε θέση, ο Χενκ τεν Κάτε είδε τους δύο βασικούς στην αριστερή πλευρά να μην παίρνουν μέρος στην προπόνηση της Πέμπτης. Ο λόγος για τους Καραγκούνη και Λέτο, των οποίων η συμμετοχή θα κριθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Ο Καραγκούνης, ως γνωστόν, πάσχει από τη νέα γρίπη, η οποία τον έχει αφήσει εκτός προπονήσεων για να μην υπάρξουν κι άλλα κρούσματα στην ομάδα.

Ο αρχηγός, όμως, είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες να αγωνιστεί στο ντέρμπι. Ο 32χρονος μέσος έκανε τρέξιμο σε περιοχή κοντά στην οικία του και από τη στιγμή που η κατάσταση του καλυτερεύει, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί, αν και οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του, καθώς έχασε τις τελευταίες προπονήσεις.


Επιμέλεια-Tenorio

Μπενίτεθ: «Δεν νιώθω καμία πίεση»


Αισιόδοξος για την συνέχεις της Λίβερπουλ εμφανίστηκε ο προπονητής των κόκκινων παρά την πρόωρη έξοδος της ομάδας από το Champions League, αναφέροντας μάλιστα πως ο άδοξος αποκλεισμός της Λίβερπουλ δεν έφερε καμία επιπλέον πίεση πάνω του.

"Δεν πιστεύω σε καμία μεγαλύτερη πίεση, η Λίβερπουλ είναι υπό πίεση σε κάθε παιχνίδι, έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα από τον ανταγωνισμό. Αυτό δεν είναι κάτι νέο για μένα," τόνισε ο Ισπανός

Αλλά παραδέχεται ότι η ομάδα του θα πρέπει άμεσα να ξαναβρεί τον ρυθμό της, αλλά και την χαμένη το τελευταίο διάστημα αυτοπεποίθηση της, μια και οι κόκκινοι έχουν ξεμείνει από στόχους, μετά τον αποκλεισμό από το Champions League, το Λίγκ Κάπ, αλλά και την διαφαινόμενη αδυναμία της να διεκδικήσει τον τίτλο, πλέον ο Μπενίτεθ οριοθέτησε τους στόχους της Λίβερπουλ που δεν είναι άλλη από την κατάκτηση του Europa League, αλλά και την κατάληψη μίας θέσης μέσα στην τετράδα, με σκοπό να αγωνιστούν στο Champions League της νέας περιόδου.


Επιμέλεια-Tenorio

Στην τελική ευθεία ενόψει ΠΑΟΚ


Παίκτες και τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ έχουν αφήσει στην άκρη τα εξωαγωνιστικά θέματα της ομάδας που αναμφίβολα επηρεάζει, και έχουν συγκεντρωθεί στα αμιγώς αγωνιστικά και συγκεκριμένα στην προετοιμασία για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανακοίνωσε την αποστολή που και μέσα σε αυτή υπάρχει και μια ευχάριστη έκπληξη. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Λαγό, ο οποίος θα ενσωματωθεί στην ομάδα ενεργά για πρώτη φορά η φετινή σεζόν.

Να θυμίσουμε πως ο μέσος της Ένωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα ταλαιπωρούταν από τραυματισμό και μετά την αποθεραπεία του αγωνιζόταν με τους Νέους.

Άρσε, Ιορτνάκε και Χουανφράν θα δουν το παιχνίδι από τις εξέδρες καθώς ο Σερβοέλληνας τους άφησε εκτός αποστολής, χωρίς να αντιμετωπίζουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, δείγμα ότι ο έμπειρος τεχνικός δεν είναι ευχαριστημένος μαζί τους. Εκτός αυτών, θα απουσιάσει και ο Γιάχιτς, ο οποίος δεν είναι 100% έτοιμος.

Ο Μπάγεβιτς και οι παίκτες θέλουν να πάρουν το ντέρμπι, τόσο για βαθμολογική ανάσα, αλλά και για να παραμεριστούν για λίγο τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα.

Ο Μπάγεβιτς στην προπόνηση της Πέμπτης έδωσε βάση στην τακτική και στις αντεπιθέσεις. Αναφορικά με την ενδεκάδα, οι επιλογές δεν είναι πολλές και θα απαρτίζεται από τους συνήθεις βασικούς.

Τέλος, στο ΟΑΚΑ την Κυριακή θα βρεθεί σκάουτερ της Χέρτα για να παρακολουθήσει τον Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, για τον οποίο και ενδιαφέρεται. Η ΑΕΚ έχει ενημερωθεί ότι εκτός της γερμανικής ομάδας, στο στάδιο θα βρεθούν και άνθρωποι των Μάντσεστερ Σίτι, Αταλάντα, Έβερτον, Τζένοα, Ουντινέζε και Σάλτσμπουργκ.

Οι 20 ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την αποστολή:

Σάχα, Λούκατς, Μαϊστόροβιτς, Λεονάρντο, Αραούχο, Γεωργέας, Ζεράλντο, Καράμπελας, Καφές, Μάκος, Ταχτσίδης, Χέρσι, Μανωλάς, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Μαντούκα, Σκόκο, Παυλής, Γκέντσογλου, Λαγός.


Επιμέλεια-Tenorio

Καμία ανησυχία για Βιερίνια


«Καθαρές» οι εξετάσεις για τη νέα γρίπη στις οποίες υποβλήθηκε ο Πορτογάλος.
Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός που το πρωί της Πέμπτης ανέβασε πυρετό, ανησύχησε τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και τον έστειλαν αμέσως για εξετάσεις. Αυτό που φοβήθηκε το ιατρικό τιμ ήταν μήπως είχε τη γνωστή γρίπη H1N1, αλλά οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ήταν αρνητικές.

Έτσι, ο γιατρός της ομάδας του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ράλλης, του χορήγησε βιταμίνες, αφού επρόκειτο για ένα απλό κρύωμα και του συνέστησε ξεκούραση. Ο Βιεϊρίνια ανέβασε μέχρι και 37,7 πυρετό και είχε κι άλλα συμπτώματα, κάτι που ανησύχησαν τον Φερνάντο Σάντος και τους συνεργάτες του και τον παρέπεμψαν στο ιατρικό τιμ.

Σε εξετάσεις υποβλήθηκε και ο Πάμπλο Γκαρσία και συγκεκριμένα επισκέφτηκε το... ακτινολογικό. Κι αυτόν τα νέα, όμως, ήταν θετικά και την Παρασκευή θα προπονηθεί κανονικά, εκτός απροόπτου και θα τεθεί στη διάθεση του Σάντος για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Επιμέλεια-Tenorio

Κασίγιας: «Από τα πιο μεγάλα ντέρμπι της καριέρας μου»


Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Ικερ Κασίγιας αναφέρθηκε στο μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής με την Μπαρτσελόνα και στην έως τώρα κατάσταση της ομάδας του.

Ο διεθνής Ισπανός παραδέχτηκε πως η Μπαρτσελόνα παίζει καλό ποδόσφαιρο και πως θα είναι ένα εντυπωσιακό παιχνίδι.

Τόνισε πως είναι σημαντικό η ομάδα του να προσαρμοστεί στη φιλοσοφία του νέου προπονητή και να αφομοιώσει τους νεοφερμένους παίκτες ώστε να αποδώσει καλύτερο ποδόσφαιρο παρά τα επιτυχή αποτελέσματα έως τώρα.

"Είναι επιτακτική η νίκη για αυτούς ειδικά μετά την ισοπαλία με την Μπιλμπάο.", και συνέχισε εκθειάζοντας τους αντιπάλους τους "Ο Τσάβι και ο Ινιέστα είναι οι πίο επικίνδυνοι παίχτες τους. Έχω επανειλημμένως τονίσει πως είναι πραγματικοί μάγοι για το παιχνίδι τους όταν έχουν την μπάλα στα πόδια τους."

Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι πιο σημαντικό για αυτόν να οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος παρά να επικεντρωθούν μόνο στην παραγωγή θεάματος. Για το έως τώρα φορμάρισμα της ομάδας του είπε χαρακτηριστικά "Αποκτήθηκαν το καλοκαίρι μεγάλα ονόματα ωστόσο πρέπει να παρουσιάσουμε ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο στη συνεργασία μας μέσα στο γήπεδο.


Επιμέλεια-Tenorio

Πήρε Σεβαντόν η Αταλάντα!


Στην προσθήκη ενός ποδοσφαιριστή που αναμένεται να τη βοηθήσει στην προσπάθειά της να βγει από τη δύσκολη θέση, προχώρησε η Αταλάντα. Ο λόγος, για τον Ερνέστο Σεβαντόν, ο οποίος θα μετακομίσει στο Μπέργκαμο τον προσεχή Ιανουάριο.

Οι "νερατζούρι" απέκτησαν τα δικαιώματα του Ουρουγουανού πολυσύνθετου επιθετικού για έξι μήνες με τη μορφή δανεισμού και θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη νέα του ομάδα από τις 2 Ιανουαρίου του 2010.

Ο 29χρονος δεν έχει βρει θέση βασικού τη φετινή σεζόν στη Σεβίλη, καθώς είναι τέταρτη επιλογή πίσω από τους Φαμπιάνο, Κανουτέ και Κονέ, και επιθυμεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, προκειμένου να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Είναι πολύ σημαντική αυτή η σεζόν για εμένα καθώς η χώρα μου προκρίθηκε στο Μουντιάλ και ο προπονητής μου είπε πως θα με υπολογίζει μόνο αν αγωνίζομαι συστηματικά. Με θέλει, αλλά χρειάζομαι παιχνίδια.


Επιμέλεια-Tenorio

Επέστρεψε στα 43 του ο Ρομάριο!


Ο Ρομάριο δεν μπορεί χωρίς το ποδόσφαιρο ενώ δεν φημίζεται για την αποφασιστικότητα του.
Ο 43χρονος πλέον σούπερ σταρ βρήκε μία ακόμη αφορμή για να επανέλθει στην αγωνιστική δράση.

Ο βραχύσωμος στράικερ αγωνίστηκε ως αλλαγή για 22 λεπτά με τη φανέλα της Αμέρικα Ρίο ντε Τζανέιρο στο νικηφόρο παιχνίδι απέναντι στην Αρτσούλ (2-0).

Ο Ρομάριο με αυτό τον τρόπο εκπλήρωσε την επιθυμία του μακαρίτη πατέρα του που επιθυμούσε να τον δει να φοράει τη φανέλα της Αμέρικα.

Ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα απέτυχε να σκοράρει, ωστόσο έκανε τον γύρο του θριάμβου.

"Είχα τη δυνατότητα να παίξω σε διάφορες ομάδες. Φόρεσα την πιο σπουδαία φανέλα του κόσμου, αυτή της Βραζιλίας, όμως τώρα ένιωσα ένα πολύ διαφορετικό συναίσθημα" τόνισε χαρακτηριστικά ο μεγάλος Βραζιλιάνος γκολτζής.


Επιμέλεια-Tenorio

Στις 3 Δεκεμβρίου ο νέος πρόεδρος


Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου(16:00) θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League με βασικό θέμα την εκλογή νέου προέδρου.

Ο Νίκος Θανόπουλος υπέβαλε την παραίτηση του και πλέον θα αναδειχτεί ο διάδοχος του στην ηγεσία της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος του Πανιωνίου, Κωνσταντίνος Τσακίρης ξεκαθάρισε ότι δεν θα διεκδικήσει την προεδρία και έτσι πλέον ως υποψήφιοι προβάλουν ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης, Γιώργος Μποροβήλος αλλά και του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης.

Πιο αναλυτικά τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στο διοικητικό συμβούλιο της 3ης Δεκεμβρίου έχουν ως εξής:

1. Εκλογή Προέδρου και Αναπληρωτή Προέδρου – Συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα.

2. Υπογραφή τροποποίησης της από 23/04/2009 «Εξωεταιρικής Συμφωνίας μεταξύ Super League και ΠΑΕ που συμμετέχουν σε Συμβάσεις Συλλογικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων».

3. Παρουσίαση Οικονομικών θεμάτων.

4. Οικονομική ενίσχυση οικογένειας Αντόνιο Ντε Νίγκρις.

5. Διάφορα.


Επιμέλεια-Tenorio

Ασχημο ντεμπούτο για Μαλεζάνι

Ασχημο ντεμπούτο πραγματοποίησε χθες ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι στον πάγκο της Σιένα, καθώς η ομάδα του αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας από τη Νοβάρα, ομάδα Γ' κατηγορίας!

Ο Αργεντινός φορ Πάμπλο-Αντρές Γκονζάλες με δύο γκολ (34', 83') χάρισε στη Νοβάρα τη μεγάλη νίκη με 2-0 μέσα στην έδρα της Σιένα, που παρατάχθηκε με τη βασική ενδεκάδα της.


Επιμέλεια-Tenorio

Ανακρίθηκαν δύο παίκτες για τα στημένα


Δύο παίκτες της Φορτούνα Ντίσελντορφ ανακρίθηκαν την Πέμπτη από την γερμανική αστυνομία ως ύποπτοι για συμμετοχή στο μεγάλο σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια στην Ευρώπη.

Οι δύο παίκτες αγωνίζονται στην Β’ ομάδα της Φορτούνα η οποία αγωνίζεται στην Δ΄κατηγορία. Η βασική ομάδα της Φορτούνα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας.

Ο σύλλογος του Ντίσελντορφ δεν έδωσε περαιτέρω στοιχεία για τις ανακρίσεις παρά μόνο ότι σχετίζονται με το σκάνδαλο με τα στημένα.

Ο Πάτρικ Νόιμαν, ο αρχηγός της Φερλ, μιας άλλης ομάδας της Δ’ κατηγορίας που φέρεται να εμπλέκεται στο σκάνδαλο, αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές και να τους «πει ότι γνωρίζει», σύμφωνα με τον δικηγόρο του, Λουτς Κλόζε.

Ωστόσο σύμφωνα με τον Κλόζε ο πελάτης του «δεν έχει και πολλά να παραδεχθεί». Τόσο ο Νόιμαν όσο και ο συμπαίκτης του Τιμ Χάγκερντον έχουν αποβληθεί από την Φερλ.

Εξάλλου η αστυνομία έκανε έφοδο στο διαμέρισμα ενός 21χρονου ο οποίος είναι ύποπτος για απόπειρα δωροδοκίας παίκτη της Γκόσλαρ, ομάδα της Δ’ κατηγορίας. Ο παίκτης ανέφερε το περιστατικό στο σύλλογο και οι διοικούντες με την σειρά τους στην αστυνομία.

Στο μεταξύ το υπουργείο δικαιοσύνης της Βαυαρίας σχεδιάζει ένα νόμο που θα τιμωρεί το στήσιμο αγώνων, την χρήση απαγορευμένων ουσιών και άλλες παρανομίες στον αθλητισμό με ποινή φυλάκισης μέχρι και 15 χρόνια.

«Στην Ευρώπη έχουμε την δωροδοκία, την Ασία το στοίχημα και στο Βερολίνο πέφτουν τα μετρητά», δήλωσε ο Γερτς Τσίρκε, ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής υπηρεσίας καταπολέμησης του εγκλήματος.

Οι αντιδράσεις των πέντε συλλόγων

Οι ανακρίσεις έγιναν την επόμενη μέρα μετά της αποκάλυψης της UEFA πως πέντε σύλλογοι σε Αλβανία, Λετονία, Σλοβενία και Ουγγαρία είναι ύποπτοι για στημένα ματς.

Πρόκειται για τις αλβανικές Τίρανα και Βλάζνια, την σλοβένικη Λιουμπλάνια, την λετονική Ντινάμπουργκ και την ουγγρική Χόνβεντ. Επτά αγώνες στα προκριματικά του Champions League και στο Europa League στα οποία συμμετείχαν οι πέντε ομάδες, από τις 16 Ιουλίου ως τις 6 Αυγούστου φέρονται να είναι στημένα

Η πιο γνωστή από τις πέντε ομάδες, είναι η Χόνβεντ η οποία την δεκαετία το ’50 είχε στις τάξεις της παίκτες όπως ο Φέρενς Πούσκας, ο Σάντορ Κότσις και Γιόζεφ Μπόζικ.

Η Χόνβεντ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως είναι αθώα και πως είναι πρόθυμη να συνεργαστεί, αφήνοντας ωστόσο ανοικτό το ενδεχόμενο παίκτες της να έχουν «προδώσει τον σύλλογο τους, τους συμπαίκτες τους και τους οπαδούς για το δικό τους προσωπικό κέρδος».

Η αλβανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι τόσο η Τίρανα όσο και η Βλάζνια θα παίξουν κανονικά τα προγραμματισμένα για το σαββατοκύριακο παιχνίδια τους για το πρωτάθλημα και δεν θα πάρει κανένα μέτρο εναντίον τους ώσπου να ολοκληρωθεί η έρευνα της UEFA. Πάντως ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Τρίταν Κοκόνα δήλωσε πως θα επιβληθούν κυρώσεις στους δύο συλλόγους εφόσον απεδείχθη η ενοχή τους.

Η Λιουμπλιάνα μα ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως «νιώθει βαθύτατα απογοητευμένη και πικραμένη» με τις αναφορές που την εμπλέκουν στο σκάνδαλο και ζητά την γρήγορη ολοκλήρωση της έρευνας. Ο διευθυντής του συλλόγου, Νέναντ Προτέγκα, υποσχέθηκε πως ο σύλλογος θα κάνει ό,τι μπορεί για την διευθέτηση του θέματος.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Λετονίας τιμώρησε με αποκλεισμό για το υπόλοιπο της σεζόν την Ντινάμπουργκ, αφότου πληροφορήθηκε πως ο γενικός μάνατζερ και ο προπονητής της ομάδας στοιχημάτιζαν στα παιχνίδια της ομάδας τους.

Ο Ολεγκ Γκαβρίλοφ (γενικός μάνατζερ) και ο Ταμάζα Περτία (προπονητής) τιμωρήθηκαν με ισόβιο αποκλεισμό.


Επιμέλεια-Tenorio

Ρονάλντο: «Μόνο νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα»


Απόλυτα έτοιμος νιώθει ο Κριστιάνο Ρονάλντο για να επιστρέψει στα γήπεδα δριμύτερος, ύστερα από τον τραυματισμό του, μα πολύ περισσότερο θέλει τη νίκη της Ρεάλ ,Μαδρίτης κόντρα στην Μπαρτσελόνα με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Δεν με ενδιαφέρει αν θα παίξει ο Μέσι ή ο Ιμπραΐμοβιτς, εκείνο που θέλω είναι να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα».

Για την επιστροφή του αλλά και για το παιχνίδι με τη Ζυρίχη ο Πορτογάλος άσος ανέφερε: «Είναι καλό που επιστρέφω στη δράση, ύστερα από 55 ημέρες που ήμουν τραυματίας. Ήταν πολύ απογοητευτικό, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Δεν αισθάνθηκα κάποια ενόχληση στον αστράγαλό μου κατά τη διάρκεια του αγώνα (σ.σ.: με τη Ζυρίχη). Η διάθεσή μου είναι στα ύψη και θέλω να γίνω όσο δυνατός ήμουν πριν. Έπαιξα σήμερα (σ.σ.: χθες) και θα είμαι σίγουρα έτοιμος για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα. Αισθάνομαι καλά. Θα ήθελα να είμαι βασικός, αλλά ο προπονητής αποφασίζει. Ελπίζω να είμαι στην αρχική σύνθεση της ομάδας. Θα δούμε τι θα γίνει».

Οσον αφορά την επικείμενη αναμέτρηση με τη Μπαρτσελόνα ο 24χρονος διεθνής ανέφερε: «Θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου με γκολ. Θέλω να παίξω και να κερδίσουμε. Μπορούμε να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα, εάν παίξουμε καλά. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό. Είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις, αλλά έχουμε τα δικά μας όπλα και θα προσπαθήσουμε να έχουμε καλή εμφάνιση. Πρέπει να δείξουμε την αξία μας. Δεν με ενδιαφέρει αν θα παίξει ο Μέσι ή ο Ιμπραΐμοβιτς».


Τέλος ο Ρονάλντο κατέληξε πως αυτό που έχει σημασία στο συγκεκριμένο παιχνίδι έχει μόνο η νίκη: «Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να κερδίσουμε την Μπαρτσελόνα, δεν θα κοιτάξουμε το σκορ. Το σημαντικότερο πράγμα είναι πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Βρισκόμαστε στην κορυφή της Primera Division και του 3ου ομίλου του Champions League. Είμαστε χαρούμενοι για αυτό»


Επιμέλεια-Tenorio

Πέφτουν οι τόνοι πριν από τα ντέρμπι


Στο «τραπέζι» κάθισαν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στέλνοντας κοινό μήνυμα για να «πέσουν οι τόνοι», ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι κυριακάτικοι αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Η πρωτοβουλία για να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των «αιωνίων αντιπάλων» αναλήφθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά, ταξίαρχου Γιώργου Κορφοξυλιώτη.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντακόπουλος με την έναρξη της σύσκεψης εξήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Εισαγγελία ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία διότι από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων φαίνεται ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και ζήτησε από τους παράγοντες των ομάδων να συνδράμουν, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι δύο αθλητικές αναμετρήσεις και να αποφευχθεί οποιαδήποτε «εμπρηστική» ενέργεια.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μώραλης και Στέφανος Ησαϊας αντίστοιχα, στάθηκαν δίπλα δίπλα απέναντι στους δημοσιογράφους και προχώρησαν σε δηλώσεις, με κοινή συνισταμένη την παράκληση προς κάθε κατεύθυνση «να πέσουν από όλους οι τόνοι», ώστε να κερδίσει στους αγωνιστικούς χώρους η καλύτερη ομάδα.

Στη σύσκεψη, που ξεκίνησε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι, συμμετείχαν, επίσης, και εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας και του ΕΣΑΚΕ.

Κατά πληροφορίες, στη διάρκειά της συζητήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκου Πατέρα, που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση για δηλώσεις τις οποίες φέρεται ότι είχε κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, διευκρινίστηκε ότι στόχος της επιστολής ήταν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξουν επεισόδια, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει άψογη φιλοξενία στην αντίπαλη ομάδα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Πάντως, κατά πληροφορίες, ο κ. Κόκκαλης έχει στείλει ήδη επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιο, αναφέροντας ότι δεν ειπώθηκαν τα όσα μεταφέρθηκαν προς τον Τύπο και προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, που από αύριο αρχίζει να εξετάζει μάρτυρες.

Πέραν, όμως, του θετικού κλίματος η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έχει αρχίσει να σχεδιάζει τα μέτρα που θα ληφθούν στα δύο γήπεδα, το «Γ. Καραϊσκάκης» και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, των οποίων οι χώροι γύρω από αυτά θα είναι από το απόγευμα του Σαββάτου «νεκρές ζώνες».

Τα αποδυτήρια καθώς και λοιπούς χώρους του γηπέδου Καραϊσκάκη θα επιθεωρήσουν σκυλιά της αστυνομίας, ενώ ο εισαγγελέας κατέστησε σαφές ότι όποιος οπαδός παρεκτραπεί θα συλλαμβάνεται αμέσως.

Σαφώς διευκολύνει το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν στα δύο γήπεδα οπαδοί των φιλοξενούμενων, αλλά σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι θα είναι εξαιρετικά αυστηροί, ενώ ειδικά μέτρα θα ληφθούν για να φτάσουν με ασφάλεια τα πούλμαν με τους αθλητές.

Η επίβλεψη των μέτρων θα γίνεται από την Εισαγγελία Πειραιά, αφού σε καθένα από τα γήπεδα θα βρίσκονται 4 εισαγγελικοί λειτουργοί.


Επιμέλεια-Tenorio

Κωφίδης: «Προσδοκώντας τη νίκη με Εργοτέλη»


πιστροφή στις νίκες θέλει ο Ηρακλής και ο Σάββας Κωφίδης ελπίζει πως ο ίδιος και οι παίκτες του είναι να πανηγυρίσουν το Σάββατο κόντρα στον Εργοτέλη.

«Προερχόμαστε από ένα παιχνίδι, που είχε περιπετειώδη εξέλιξη, καθώς στην αρχή του δεν πετύχαμε τη σωστή διαχείρισή του, με συνέπεια να μείνουμε πίσω στο σκορ. Κατόπιν, όμως, αναδείξαμε θετικά στοιχεία στην αγωνιστική συμπεριφορά μας και φτάσαμε στην ισοφάριση. Σίγουρα, δεν ήταν το αποτέλεσμα, που επιθυμούσαμε, πριν από τον αγώνα», δήλωσε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός αναφερόμενος στο 2-2 με τον Ατρόμητο.

Και πρόσθεσε για τη συνέχεια: «Δεν μπορούμε να μείνουμε στο χθες, αλλά μπορούμε και πρέπει να διδαχθούμε από αυτό, καθώς και από τα λάθη μας. Ιδίως, όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε, και πάλι στην έδρα μας, έναν αντίπαλο ικανό, δυνατό, με πολύ ταλέντο και ιδιαίτερα φορμαρισμένο, όπως ο Εργοτέλης. Με θετική αντίληψη, καλύτερη σκέψη και αποτελεσματικότερη αγωνιστική αντίδραση, μπαίνουμε σε αυτό το παιχνίδι, προσδοκώντας τη νίκη».

Σε κανονικούς ρυθμούς ο Μιλάνο

Ο Κατσαμπής ξεπέρασε άμεσα τις ενοχλήσεις στη μέση και κρίθηκε ότι μπορεί να επανέλθει σε πλήρεις ρυθμούς, όπως και έγινε, αν και δεν υπολογίζεται για το Σαββατιάτικο παιχνίδι, λόγω τιμωρίας. Ο Μιλάνο επαλήθευσε την ιατρική εκτίμηση, ξεπέρασε το μικροπρόβλημα με το γόνατο και προπονήθηκε κανονικά με την ομάδα.

Για προληπτικούς λόγους ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα ο Κονέ, λόγω ενοχλήσεων στην μέση, ενώ αύριο θα επανέλθει πλήρως. Επίσης, συνέχισαν το ατομικό οι Λέκι και Ντάλα Μπόνα. Η αποστολή θα ανακοινωθεί αύριο μετά την προπόνηση στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στη Μίκρα.


Επιμέλεια-Tenorio

Πρόστιμο για το ντέρμπι


Πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι της περασμένης αγωνιστικής με τον Αρη, ενώ όσον αφορά στους κίτρινους η εκδίκαση για τον Γιώργο Κολτσίδα αναβλήθηκε.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Πειθαρχικής

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

Β) ΠΑΕ Ηρακλής, για την συμπεριφορά και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, συνολική χρηματική ποινή είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ.

Γ) ΠΑΕ Καβάλα, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της συνολική χρηματική ποινή τριών χιλιάδων ευρώ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός, για την συμπεριφορά των φιλάθλων της χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την συμπεριφορά και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, συνολική χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων ευρώ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για την συμπεριφορά και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, συνολική χρηματική ποινή εννέα χιλιάδων ευρώ.

Η εκδίκαση των υποθέσεων ΠΑΕ Αρης-Γ. Κολτσίδας και ΠΑΕ Πανιώνιος αναβλήθηκε.


Επιμέλεια-Tenorio

Πανιώνιος Με αλλαγές κόντρα στον Άρη


Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Πανιωνίου για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Άρη στο "Κλεάνθης Βικελίδης".
Ο τεχνικός των "κυανέρυθρων" δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρεκόμπα και Σμόγιε που ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα και στην προπόνηση της Πέμπτης, όπως και στον Σιόβα.

Στον αντίποδα σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό επιστρέφει ο Τζαβέλλας που εξέτισε την ποινή του. Ο διεθνής άσος αναμένεται να επιστρέψει στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν πιθανότατα ο Κοντοές με τον Λάτκα.

Κατά τα άλλα ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει μία ακόμη αλλαγή στην μεσαία γραμμή με την χρησιμοποίηση του Καστελιόνε αντί του Γουνδουλάκη.

Η προετοιμασία των Νεοσμυρνιωτών θα συνεχιστεί την Παρασκευή με μία προπόνηση το απόγευμα ενώ στις εξέδρες του "Κλεάνθης Βικελίδης" θα βρεθούν και φίλοι της ομάδας μετά τα 500 εισιτήρια που εξασφάλισε η ΠΑΕ γι΄αυτό τον αγώνα.

Τέλος την Παρασκευή το μεσημέρι ο προπονητής του Πανιωνίου, Εμίλιο Φερέρα θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα αναφερθεί στην αναμέτρηση με τους "κίτρινους".


Επιμέλεια-Tenorio

Θέλει να παίζει ο Γκατούζο



Καμιά διάθεση να συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της Μίλαν δεν έχει ο Τζενάρο Γκατούζο. Ο 31χρονος μέσος, παρόλο που έχει αποθεραπευθεί πλήρως από τον σοβαρό τραυματισμό που αντιμετώπισε στο γόνατο, δεν δείχνει να υπολογίζεται σοβαρά από τον Λεονάρντο. Μια εξέλιξη που ήταν θέμα χρόνου να «κλονίσει» το -ούτως ή άλλως ευαίσθητο- νευρικό του σύστημα.

«Δεν είμαι κανένα «ψαρωμένο» παιδάκι. Όταν είμαι καλά, θέλω να παίζω και δεν μπορώ να περιμένω να γίνει αυτό, μόνο αν κάποιος τραυματιστεί», τόνισε, χωρίς περιθώρια… παρερμηνείας, ο Γκατούζο.

«Δεν είμαι καθόλου χαρούμενος και ναι, τα πράγματα δεν είναι καλά», συνέχισε στο ίδιο ύφος, ενώ άφησε ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον: «Θα επιδιώξω να μιλήσω άμεσα με τον Γκαλιάνι για να δούμε τι αποφάσεις μπορούν να ληφθούν», ανέφερε, δίνοντας «τροφή» στα, ήδη υπάρχοντα, «σενάρια» που τον θέλουν να μετακινείται είτε στην Τσέλσι, είτε στην Μάντσεστερ Σίτι.


Επιμέλεια-Tenorio

Μπενζεμά vs Τσάβι 3-0!


Λίγες ημέρες πριν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης βρεθούν αντιμέτωπες στο «Καμπ Νου», οι Καρίμ Μπενζεμά και Τσάβι αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους μέσω του δημοφιλούς παιχνιδιού FIFA 10. Η μεγάλη μάχη έγινε στο διαδίκτυο και η Ρεάλ Μαδρίτης του Γάλλου ποδοσφαιριστή, επικράτησε με 3-0!

Όπως αναφέρει το www.realmadrid.com, οι δύο παίκτες ήρθαν αντιμέτωποι και είχαν τη δυνατότητα να βλέπουν ο ένας τις αντιδράσεις του άλλου. Το πρώτο ημίχρονο έληξε 0-0, αλλά στο δεύτερο, με χατ-τρικ του Κριστιάνο Ρονάλντο, οι «μερένχες», επικράτησαν με σκορ 3-0.


Επιμέλεια-Tenorio

Αγροτικός Αστέρας: Παραιτήθηκε ο Φοιρός


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο έμπειρος τεχνικός αποτελεί παρελθόν από την ομάδα του Ευόσμου, με πιθανό αντικαταστάτη του τον Βοσνιάδη.

Ο έμπειρος τεχνικός υπέβαλλε την παραίτηση του στην διοίκηση του συλλόγου, η οποία έγινε αποδεκτή και πλέον οι "πράσινοι" βρίσκονται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Ο Γιώργος Φοιρός βρισκόταν στον πάγκο του Αγροτικού Αστέρα περίπου 2 χρόνια και είχε διαδεχτεί τον Περικλή Αμανατίδη.

Σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του πληροφορίες αναφέρουν πως έχει γίνει ήδη κρούση στον προπονητή της Αναγέννησης Επανομής του Αλέκου Βοσνιάδη.

Τσιρίλο: "Τα πάντα για τη νίκη"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τούμπα δήλωσε πως θα δώσει τα πάντα για να νικήσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ.

Τι περιμένει από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: "Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον αγώνα και την νίκη επί του Άρη . Για μένα είναι ένας σημαντικός αγώνας, γιατί θα αγωνιστώ για πρώτη φορά εναντίον της προηγούμενης ομάδας μου στην Ελλάδα, την ΑΕΚ, αλλά όταν θα ξεκινήσει ο αγώνας θα βάλω τα όποια συναισθήματα στην άκρη και θα δώσω τα πάντα για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε με τον Άρη. Να παίξουμε με πάθος. Με δύναμη και ηρεμία στο παιχνίδι μας. Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ: "Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα κακό κλίμα στην ΑΕΚ το οποίο πολλές φορές βγαίνει και στο γήπεδο, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς. Να ξέρουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο".

Για κάποια λάθη που έγιναν στον αγώνα με τον Άρη: "Μέσα στον αγώνα υπάρχει και ο αντίπαλος. Μην το ξεχνάμε. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Έγιναν λάθη και από την πλευράς με τις ευκαιρίες. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για να διορθώσουμε τα λάθη μας, ίσως και να ήμασταν κάποιες στιγμές τυχεροί εναντίον του Άρη. Προσωπικά σκέφτομαι κάθε πρωί όταν ξυπνάω, ότι ακόμη και τώρα στα 32 μου χρόνια, ότι πρέπει και μπορώ να γίνομαι καλύτερος. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια και χώρος βελτίωσης".

Για τις επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών στην ομάδα: "Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να μην υπάρχει κανένας συμπαίκτης μου τραυματίας. Με τις επιστροφές στις προπονήσεις υπάρχει ανταγωνισμός. Ο υγιείς ανταγωνισμός βοηθάει. Όταν υπάρχουν 22-23 ετοιμοπόλεμοι παίκτες στην προπόνηση αυτό σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να δουλέψεις για να κερδίσεις μια θέση στην ενδεκάδα. Βοηθάει και τον προπονητή να έχει περισσότερες και καλύτερες επιλογές".

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Άρη: "Μόνο και μόνο για την αξία που έχει αυτός ο αγώνας για την πόλη, τον κόσμο, τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, σε κάνει να αντιδράς κάπως διαφορετικά με ποιο έντονα συναισθήματα. Έχω παίξει σε Ίντερ - Μίλαν αλλά το έχω πει και θα το ξαναπώ, ότι τέτοια ατμόσφαιρα που είδα και ένιωσα την Κυριακή στην Τούμπα δεν την έχω ζήσει πουθενά".

Για την αντιμετώπιση των Μπλάνκο και Σκόκο: "Και οι δύο είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά και η φετινή άμυνα του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή. Δεν έχουμε μιλήσει με τον προπονητή μας για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, αλλά αυτό δεν μας τρομάζει τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα, πέραν από τον θάνατο".

Για το ποιός είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο εντός και εκτός γηπέδων: "Αυτός είμαι. Παντού το ίδιο με έχουν ρωτήσει. Βγάζω ένα πάθος που μου το δημιουργεί το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να παίζω και να κερδίζω στο ποδόσφαιρο. Βγάζω όλο μου το πάθος στον αγώνα. Στο σπίτι και έξω από το γήπεδο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Είμαι ήρεμος και απλά όλη την εβδομάδα σκέφτομαι πως θα κάνω καλύτερα τη δουλειά μου".

Για τις διαφορές Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τον τρόπο ζωής του: "Μου αρέσει η ζωή στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Σιγά - σιγά άρχισαν να με αγαπούν. Είμαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται στοργή κι αν το αντιληφθώ όπως συμβαίνει τώρα θα δώσω τα πάντα για αυτόν τον κόσμο".

ΠΑΟΚ: Με πυρετό ο Βιεϊρίνια


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αγωνία στον ΠΑΟΚ για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια, που δεν προπονήθηκε το πρωί της Πέμπτης και την Παρασκευή θα κριθεί αν θα μπορέσει να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ.

Ο Πορτογάλος ταλαιπωρείται από πυρετό και έτσι έχασε την προπόνηση της Πέμπτης στην Σουρωτή. Ο Βιεϊρίνια είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν για τον Δικέφαλο και σίγουρα πιθανή απουσία θα είναι μεγάλη απώλεια για τον ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα σήμερα δεν προπονήθηκε ούτε και ο Σαβίνι με τον Σάντος όπως φαίνεται να έχει καταλήξει σίγουρα στην αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ, για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ.

Αυτή θα αποτελείται από τους Κοντρέρας-Τσιρίλο στο κέντρο της και ακραία μπακ τους Σνάουντσερ και Αραμπατζή.

Χαριστέας:"Έριξα μαύρη πέτρα πίσω μου"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη ο Άγγελος Χαριστέας μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε η Εθνική ομάδα της Ελλάδας τον τελευταίο χρόνο, παραδεχόμενος πως υπήρχε πρόβλημα. Για την σκληρή κριτική του Τύπου στο πρόσωπο του, και για την επιθυμία του να παραμείνει στο εξωτερικό μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Ο 29χρονος άσος μίλησε στο περιοδικό Down Town και τον συνάδελφο Μάνο Μίχαλο, αφήνοντας πολλά παράπονα για τον Τύπο και την συμπεριφορά του.

"Η κριτική, η αμφισβήτηση και στην τελική ο πόλεμος που δέχτηκε η Εθνική ομάδα τον τελευταίο χρόνο ήταν εντελώς λάθος. Κυρίως ο τρόπος με τον οποίο έγινε. Οι δημοσιογράφοι δεν προσπάθησαν να κάνουν κριτική, που θα ήταν απολύτως αποδεκτή, για το καλό του ποδοσφαίρου και της Εθνικής, αλλά τα έβαλαν με πρόσωπα. Συγκεκριμένα με, κυρίως παλιούς, παίκτες και τον προπονητή".

Δεν λέω ότι παρουσιάσαμε το καλύτερο πρόσωπο μας. Αυτό δεν συνέβη. Μπορούμε πολύ περισσότερα από όσα δείξαμε στα προκριματικά, αλλά είναι φυσιολογική αυτή η εικόνα. Η ομάδα έχει ανανεωθεί ριζικά και χρειάζεται χρόνο -περισσότερο από ένα σύλλογό, αφού οι προπονήσεις δεν είναι καθημερινές, αλλά μια στο τόσο- για να αποδώσει, να δέσει και να αποκτήσει τη συνολική λειτουργία που είχε το 2004, όταν κατέκτησε το Euro.

Όμως παρά την πίεση που δεχτήκαμε και τον πόλεμο που έγινε, καταφέραμε να φτάσουμε στο Μουντιάλ. Τι λέξεις μου έρχονται στο μυαλό; Όλες. Επιτυχία, δικαίωση, ολοκλήρωση, απάντηση σε πολλούς, ευτυχία. Όλες μπορούν να περιγράψουν αυτό που νιώσαμε μόλις τελείωσε το παιχνίδι στην Ουκρανία".

"Εξιλαστήριο θύμα η Εθνική"

Για την συμπεριφορά του Τύπου είπε:

"Πιστεύω ότι η Εθνική είναι μονίμως το εξιλαστήριο θύμα. Ο Τύπος δεν... αγγίζει τόσο εύκολα τους συλλόγους για να κάνει κριτική, ενώ, και να συμβεί, δεν είναι καθολική αμφισβήτηση, αφού υπάρχουν οπαδικές προτιμήσεις ακόμη και στις εφημερίδες. Ενώ για την Εθνική μπορούν να γράψουν όλοι μαζί και να ξεσπάνε.

Ένας να κάνει την αρχή και να δημιουργήσει ένα ρεύμα, οι υπόλοιποι θα ακολουθήσουν αμέσως. Και αν αυτός ο ένας αρχίσει ξαφνικά να αποθεώνει την Εθνική Ομάδα, οι ίδιοι που σε υποτιμούσαν και σε έκριναν θα γράφουν ότι είσαι ήρωας".

"Τι άλλο να κάνουμε δηλαδή;"

Για την παρουσία της Ελλάδας στις μεγάλες διοργανώσεις είπε:

"Η Ελλάδα είναι μια χώρα που πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη για τα όσα έχει πετύχει η Εθνική Ομάδα της τα τελευταία χρόνια. Κατακτήσαμε το Euro, πήγαμε στην ίδια διοργάνωση το 2008, έστω και αν αποτύχαμε, και τώρα επιστρέφουμε σε ένα Μουντιάλ ύστερα από δεκαέξι χρόνια. Είναι λίγα όλα αυτά; Εγώ, προσωπικά, και με βάση τις υποδομές που υπάρχουν στη χώρα νιώθω ότι έχουμε κάνει τεράστια υπέρβαση.

Αλλά δεν σταματούν οι φιλοδοξίες μας. Θέλουμε να μας χωνέψει για τα καλά το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Να καταλάβει ότι -με την είσοδο νέων παικτών στην Εθνική- θα έχουμε διάρκεια και θα είμαστε παρόντες στα μεγάλα ραντεβού".

"Είχα πρόταση από την ΑΕΚ"

Για τα οκτώ χρόνια που παίζει στο εξωτερικό δήλωσε:

"Πολλές φορές δεν θυμάμαι καν πως είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο στο πρωτάθλημα. Έριξα μαύρη πέτρα, μου φαίνεται. Μου λείπει η Ελλάδα, τα απλά και καθημερινά πράγματα. Ευτυχώς, όμως, είμαι μαζί με την γυναίκα μου, Βαρβάρα, και περιμένουμε το πρώτο μας παιδί! Σκέφτηκα στο παρελθόν να επιστρέψω στην Ελλάδα, είχα και μια πρόταση από την ΑΕΚ πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν προχώρησε.

Τώρα πια το σκέφτομαι όλο και λιγότερο, αν και έλεγα ότι θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου σε μια ελληνική ομάδα".

"Tο τελευταίο διάστημα ο Ότο ήταν προβληματισμένος"

Για τον Ότο Ρεχάγκελ είπε:

"Ο κόουτς πολλές φορές μας μιλάει για τον πόλεμο που έζησε μικρός, τα σπίτια που έβλεπε να καίγονται, τις δύσκολες καταστάσεις που είχε βιώσει. Είναι άνθρωπος σκληρός. Δυνατός. Όμως, το τελευταίο διάστημα τον είδαμε επηρεασμένο από την κριτική, διαφορετικό. Παλιότερα, αν αποφάσιζε να αφήσει κάποιον παίκτη εκτός ομάδας, δεν σήκωνε κουβέντα.

Τελευταία μιλούσε, έδινε εξηγήσεις, γιατί είχε καταλάβει ότι οι Έλληνες δεν είναι Γερμανοί. Θέλουν το πως και το γιατί μιας απόφασης για να την αποδεχθούν. Αλλά ποτέ δεν μας μιλάει για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα, τα παίρνει όλα πάνω του και τα αντιμετωπίζει μόνος του. Και όλη αυτή την αμφισβήτηση την πάλεψε και την κέρδισε μόνος του".

"Έχω γερό στομάχι"

Τέλος για την κριτική που δέχθηκε ο ίδιος τόνισε:

"Έχω στεναχωρηθεί μερικές φορές για την κριτική που δέχομαι, αλλά δεν είμαι άνθρωπος που θα βγω να πω το παράπονο μου. Το θεωρώ αδυναμία. Αν θες να κάνεις καριέρα στο ποδόσφαιρο και να μην περάσεις απαρατήρητος, πρέπει να αντέξεις. Να έχεις γερό στομάχι. Ποτέ δεν σκέφτηκα να τα παρατήσω, ποτέ δεν με λύγισαν τα όσα ειπώθηκαν και γράφτηκαν όλα αυτά τα χρόνια.΄

Είμαι πάντα έτοιμος για να είμαι παρών στην Εθνική ομάδα, που μου ταιριάζει πολύ ως στιλ παιχνιδιού, έτοιμος να σκοράρω -όπως κάνω- στις μεγάλες διοργανώσεις και κυρίως θέλω να δίνω τις απαντήσεις μου στο γήπεδο και όχι σε συνεντεύξεις".

Στο τιμόνι της Πόρτσμουθ ο Γκραντ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Άβραμ Γκραντ είναι πλέον και επίσημα ο νέος προπονητής της Πόρτσμουθ όπως επιβεβαίωσε ο αγγλικός σύλλογος.

Ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι θα αντικαταστήσει τον Πολ Χαρτ που απολύθηκε στις αρχές της εβδομάδας και ήταν το φαβορί για τη συγκεκριμένη θέση ενώ είχε αναλάβει τον Οκτώβριο τη θέση του διευθυντή του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Ο 54χρονος προπονητής θα κάνει το ντεμπούτο του πλέον στην τεχνική ηγεσία της ομάδας το Σάββατο στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο "Φράτον Παρκ".

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας, Πίτερ Στόρι τόνισε:"Ο Άβραμ είναι έμπειρος και καταξιωμένος προπονητής που κατάφερε να δουλέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Το διοικητικό συμβούλιο πιστεύει ότι είναι ο άνθρωπος που θα βοηθήσει τον σύλλογο να βγει από τη ζώνη του υποβιβασμού".

Η Πόρτσμουθ είναι στον βυθό της βαθμολογίας στην Πρέμιερ Λιγκ με επτά βαθμούς μετά από 13 αγώνες.

«Με πολεμούσαν»

Τους λόγους που έφυγε από τον Ολυμπιακό εξήγησε ο Τιμούρ Κετσπάγια με συνέντευξη του. Ο Γεωργιανός τεχνικός ξέσπασε λέγοντας ότι κάποιοι τον πολεμούσαν από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα!

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τόνισε αρχικά τα εξής: «Λέχθηκαν τόσα πολλά, τόσες κακίες και αναλήθειες που έπρεπε να βγω να μιλήσω, παρόλο που δεν το ήθελα. Κάποιοι άνθρωποι δεν με γούσταραν από την πρώτη στιγμή και με πολεμούσαν από την αρχή ως το τέλος. Έλεγαν για κακές σχέσεις με τους παίκτες και κακή φυσική κατάσταση. Οι σχέσεις με τους παίκτες ήταν άριστες, κανένας δεν είπε πως είχε πρόβλημα μαζί μου, ούτε με τη φυσική κατάσταση υπήρχε πρόβλημα. Η ομάδα έχασε μόνο ένα ματς και δεν έδειξε να έχει τέτοιο πρόβλημα. Έπρεπε όμως να βρουν κάποιες δικαιολογίες για να δικαιολογήσουν την απομάκρυνσή μου».

Ο Γεωργιανός προπονητής στη συνέχεια τόνισε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης αναγκάστηκε να τον απομακρύνει έπειτα από τις πιέσεις των ΜΜΕ. «Δεν βρήκα έναν δημοσιογράφο να με κρίνει με σωστό τρόπο. Έφυγα γιατί έτσι έπρεπε να γίνει. Υπήρχε πίεση από τους δημοσιογράφους και από τους οπαδούς. Δεν χώνεψαν πως είχα παίξει σε άλλη ελληνική ομάδα, ερχόμουν από την Γεωργία και την Κύπρο. Αυτό που με ικανοποιεί όμως είναι πως όσοι με πολεμούσαν δεν με είδαν να αποτυγχάνω. Έκανα άψογα τη δουλειά μου στον Ολυμπιακό και τα παραμύθια δεν με αγγίζουν. Ήταν τιμή μου να δουλέψω σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο Ολυμπιακός, έδωσα τα πάντα, ό,τι περισσότερο μπορούσα. Ήταν καλύτερο για μένα να φύγω παρά να έμενα, γιατί δεν μπορούσε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση».

Για το κεφάλαιο «Ολυμπιακός» είπε: «Μετά από μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά για μένα, ήθελα να μην έχω αυτή την καθημερινή ενασχόληση με ένα σύλλογο. Από τη δεύτερη μέρα που έφυγα από τον Ολυμπιακό είχα αυτή την πρόταση, συζητήσαμε και σχεδόν τα είχαμε βρει, αλλά δεν θέλαμε να το ανακοινώσουμε γιατί η ομάδα είχε υποχρεώσεις και προπονητή με συμβόλαιο. Υπέγραψα όταν λύθηκε το συμβόλαιο της Γεωργίας με τον Κούπερ».

Για την πίεση που έχει ένας προπονητής: «Πάντα και παντού υπάρχει πίεση. Και στις ομάδες που έχουν δουλέψει, αλλά και στην εθνική. Ο Κούπερ ήταν το μεγαλύτερο όνομα που έχει δουλέψει στην εθνική, αλλά δεν ήρθαν τα αποτελέσματα. Πιστεύω πως δεν φταίει ο ίδιος, αλλά εμείς στη Γεωργία, ως παίκτες, ως ομοσπονδία… Μεγαλύτερη ευθύνη πιστεύω πως έχουμε εμείς παρά ο προπονητής. Το ξεχνάμε όμως, θέλουμε να κάνουμε μία νέα αρχή και ελπίζουμε να κάνουμε κάτι καλό. Πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Δεν μπορούμε να μιλάμε βέβαια για πρόκριση στο EURO 2012 από τη στιγμή που έχουμε να κερδίσουμε τόσο καιρό, αλλά να κερδίζουμε κάποια παιχνίδια και θα δούμε σιγά-σιγά τι μπορεί να βγει από αυτή την κατάσταση».

Για το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό: «Πάντα σε τέτοια ματς δεν παίζει ρόλο ποια είναι η καλύτερη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει ένα πλεονέκτημα επειδή παίζει στην έδρα του. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Εύχομαι να γίνει καλό ματς, να έρθει ο κόσμος και να απολαύσει θέαμα, αν και δεν είναι εύκολο αφού και οι δύο ομάδες θέλουν το αποτέλεσμα».

Καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο?εεεεεεεεεεεεε

Η έκδοση του καλοκαιριού: Μοντέλο... πισωκίνητο με πολλά άλογα!

Μαζίνιο: «Δεν νιώθω αποτυχημένος, αλλά ούτε και ένοχος»

Μαζίνιο: «Δεν νιώθω αποτυχημένος, αλλά ούτε και ένοχος»

Μετά τις πρώτες αποκαλυπτικές δηλώσεις του Ιομάρ Μαζίνιο στο «Μ», σήμερα σας παρουσιάζουν το δεύτερο μέρος της συνέντευξης με τον Βραζιλιάνος πρώην πλέον προπονητή της ομάδας του Άρη. Λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσει την πόλη μας και ταξιδέψει για την πατρίδα του μίλησε για όλους και για όλα. Σήμερα διαβάστε το τι λέει για τους Κάλβο και Χαβίτο, για τον… αγώνα που έδωσε ο ίδιος προκειμένου να κρατήσει τον Μάριο Ρεγκέιρο στην ομάδα και τι οφέλη θα είχε η παραμονή του Ουρουγουανού, την… απειθαρχία στην μεσαία γραμμή του Άρη, αλλά και τον κόσμο της ομάδας για τον οποίο πραγματικά… στάζει μέλη.

-Με τους Χαβίτο και Κάλβο τι συμβαίνει φέτος κ. Μαζίνιο; Είναι πάρα πολύ πεσμένοι. Γνωρίζετε για ποιο λόγο;
« Είναι δύο ποδοσφαιριστές που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κρατήσουν καλό ρυθμό για 90 λεπτά. Πέρα από τον ίδιο το είχαν επισημάνει και οι προηγούμενοι προπονητές και γι΄ αυτό ακολούθησαν την ίδια τακτική, δηλαδή ο Χαβίτο ο οποίος μπαίνει πολύ δυνατά στην αρχή αλλά πέφτει ο ρυθμός του στο δεύτερο μέρος (όπου κάνει αρκετά λάθη) και από την άλλη ο Τόνι Κάλβο , που μπαίνει πολύ κρύα στο πρώτο ημίχρονο και ανεβάζει στροφές στο δεύτερο. Δεν θα μπορούσα επομένως να περιμένω τον Κάλβο να ανεβεί στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και να διακινδυνεύσω οτιδήποτε στο ματς, γι΄ αυτό ο ένας αντικαθιστά τον άλλο».

«Δώσαμε αγώνα για να μείνει ο Ρεγκέϊρο, αλλά τον διώξανε…»

-Με τον Αμπρέου τι γίνεται; Άργησε να μπει στο κλίμα. Έφταιξε κάτι; Ήταν θέμα δικό του; Παίζει ρόλο η χημεία της ομάδας ή το ότι δεν τροφοδοτείται σωστά από τους συμπαίκτες του;
Αν ήταν ένας ποδοσφαιριστής σαν το Ρεγκέϊρο-για παράδειγμα- από τα πλάγια για να του βγάλει τις ανάλογες σέντρες δεν θα ήταν καλύτερα;
«Να ξεκινήσω από το τελευταίο. Εμείς, ήμασταν διατεθειμένοι να παλέψουμε και να «πεθάνουμε»-που λέει ο λόγος- για να κρατήσουμε το Ρεγκέϊρο στην ομάδα. Ταίριαζε πολύ στο σύστημά μας . Ήταν αυτός που θα χτυπούσε τα φάουλ, θα έκανε τις πανέμορφες σέντρες. Με τον Ρεγκέϊρο σίγουρα ο Άρης θα είχε πολύ περισσότερα γκολ έχοντας ως σέντερ φορ τον Αμπρέου. Ο Ρεγκέϊρο θα έβγαζε σέντρες και ο Αμπρέου θα σκόραρε με το κεφάλι. Είναι πολύ καλύτερες οι σέντρες του σε σχέση με τον Χαβίτο ή τον Κάλβο που παίζουν στην ίδια θέση. Μαζί με τον συνεργάτη μου το Ντονάτο προσπαθήσαμε μέχρι και την τελευταία μέρα να πείσουμε την διοίκηση να τον κρατήσει , αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτοί επέμειναν να λυθεί η συνεργασία τους μαζί του. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής-θα το ξαναπώ- που ταίριαζε πολύ στο σύστημα και στο σύνολο του Άρη».

«Αν έπαιζαν Ρεγκέιρο και Αμπρέου μαζί θα κάναμε πολλά γκολ»

-Και τώρα τι γίνεται με την τροφοδότηση του Αμπρέου; Για να βάλει πιο πολλά γκολ δεν θα πρέπει να παίρνει και τις ανάλογες πάσες;
«Εμείς δεν μπορούσαμε να δουλεύουμε και να στήσουμε μια ομάδα για έναν μόνο ποδοσφαιριστή. Να παίζουν όλοι γι΄ αυτόν. Κάθε γκολ που έχει βάλει μέχρι τώρα ο Άρης ήταν από σέντρες, από πλάγια, είτε από δεξιά είτε από αριστερά. Ο Αμπρέου είναι ένας ποδοσφαιριστής που δεν θα κινηθεί για να κυνηγήσει τη μπάλα. Θα πιάσει θέση για να πάρει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι. Είναι περισσότερο για το παιχνίδι στον αέρα, σε αντίθεση με τον Κάμπορα που θα τρέξει και θα κυνηγήσει κάθε μπαλιά, θα προσπαθήσει να ελευθερωθεί, να κάνει κάποια ενέργεια μέσα στην περιοχή. Είναι πιο γρήγορος και πιο δημιουργικός σε αυτό τον τομέα. Στο μοντέρνο ποδόσφαιρο δεν μπορείς όμως να έχεις ένα μόνο ποδοσφαιριστή και να τα περιμένεις όλα από αυτόν. Αντίθετα θα πρέπει να μπορούν να δημιουργηθούν οι ευκαιρίες και να μπουν τα γκολ από όλες τις γραμμές , από τον άξονα, από τα πλάγια και με όσον το δυνατόν περισσότερους ποδοσφαιριστές»

«Είχαμε προβλήματα και καβγάδες με δύο παίκτες»

-Ο κ. Κούπερ σχολιάζοντας το τι βρήκε στην ομάδα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το επίπεδο της φυσικής κατάστασης, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος και από το υλικό. Αυτά που προσπαθεί να δουλέψει περισσότερο είναι τα θέματα τακτικής και αγωνιστικής πειθαρχίας . Η τελευταία, όπως λένε, δεν ήταν η αναμενόμενη και τις περισσότερες φορές οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο αυτοσχεδίαζαν και δεν αντιδρούσαν δηλαδή οργανωμένα , σαν να μην είχαν σύστημα.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ο νέος προπονητής αναγνωρίζει το έργο μας και επιβεβαιώνει τη δουλειά που κάναμε. Αυτό αποτελεί και μια απάντηση σε όσα βγήκαν προς τα έξω από την πλευρά της διοίκησης κατά καιρούς ότι η ομάδα είναι κουρασμένη και δεν τραβάει όσο πρέπει. Εδώ θέλω να πω ότι οι ποδοσφαιριστές δεν έφτασαν σε αυτή την πολύ καλή κατάσταση από μόνοι τους αλλά όλα αυτά έγιναν μετά από δική μας οργανωμένη όσο και συστηματική παρέμβαση αλλά και συγκεκριμένο σχέδιο προετοιμασίας. Όσο για την τακτική, είναι επόμενο ο κ. Κούπερ να ζητάει άλλα πράγματα γιατί κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία και τη δική του νοοτροπία. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την αγωνιστική πειθαρχία. Είναι θέμα κάθε προπονητή που έχει την ευθύνη και καταστρώνει το δικό του πλάνο.
Εμείς είχαμε μεγάλο πρόβλημα με δύο ποδοσφαιριστές που παίζουν στο κέντρο, είχαμε πάρα πολλούς καβγάδες, προσπαθούσαμε όλη την εβδομάδα να βάλουμε στο μυαλό του καθενός το πως πρέπει να περάσει η αγωνιστική πειθαρχία».

«Δεν υπάρχει αγωνιστική πειθαρχία στη μεσαία γραμμή»

-Και δεν μπορέσατε να βρείτε έναν τρόπο κ. Μαζίνιο για να επιβάλλετε το δικό σας νόμο; Έστω να επιστρατεύατε τη…βία ..αν χρειαζόταν για το καλό της ομάδας.
(Χαμογελάει κάπως παγωμένα και αμήχανα…)« Δεν υπήρχε αγωνιστική πειθαρχία στο κέντρο του Άρη. Αντίθετα, υπήρχε πολύ μεγάλος εγωισμός ανάμεσα σε κάποιους ποδοσφαιριστές. Δεν μπορούσαν να σκεφτούν ομαδικά. Ο καθένας κοίταζε τον εαυτό του και όχι την ομάδα. Μακάρι να μπορέσουν να το βάλουν μέσα τους τώρα. Εγώ δεν κατάφερα να αλλάξω αυτό τον τρόπο σκέψης. Και κάτι ακόμη. Μακάρι ο κ. Κούπερ να τα καταφέρει και να επιβάλει αυτή την πειθαρχία. Θα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και τα αποτελέσματα για τον Άρη».

-Όταν λέτε για δύο ποδοσφαιριστές εννοείτε το Γκρασιάν, τον Κόκε, το Φερνάντεζ, το Ναφτί. Ποιους;
« Γενικά μιλάω. Το ποδόσφαιρο είναι τρεις γραμμές μαζί. Επιδιώκεις να κάνεις αυτές τις γραμμές να λειτουργούν σαν ένα. Εάν έχεις έστω έναν ποδοσφαιριστή σε κάθε γραμμή που δεν μπορεί να παίξει ομαδικά τότε χαλάει όλο το παιχνίδι. Εγώ προσπαθούσα πάρα πολύ να τους το περάσω ,να το καταλάβουν, αλλά ήταν τέτοιο το σύστημα του παιχνιδιού που είχε καθιερωθεί που δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω άλλη τακτική, να επιβάλω δηλαδή την τιμωρία και να αφήσω έναν –δύο ποδοσφαιριστές στον πάγκο».

«Δεν νιώθω ένοχος, δεν είμαι ένοχος»

-Σας «φορτώθηκε» η στασιμότητα της ομάδας. Αντικατασταθήκατε για να πετύχει ο Άρης κάτι πολύ καλύτερο, για να χτυπήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις τριάδα στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το κύπελλο. Νιώθετε αποτυχημένος , ένοχος; Τι πιστεύετε για τον κ. Κούπερ; Μπορεί να τα καταφέρει;
« Όχι δεν νιώθω ούτε είμαι ένοχος ,ούτε αποτυχημένος Την ομάδα την άφησα μέσα σε όλους τους στόχους και αν έμενα θα την οδηγούσα στην κατάκτηση ενός τίτλου.
Δεν νιώθω καλά φυσικά γιατί προσπάθησαν να με στοχοποιήσουν .Έψαχναν να βρουν έναν ένοχο. Φεύγω, φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά. Όσο για τον διάδοχό μου , πιστεύω ότι έχει όλα τα φόντα και την εμπειρία να οδηγήσει την ομάδα σε μεγάλες διακρίσεις».Πηγη Μετροσπορ

Αθλητικός Τύπος 26/11/2009

Sportday
Goal news
Εξέδρα

Φως
Φίλαθλος
Ώρα των σπορ

Πρωταθλητής
Πράσινη
Score

Derby news
Η Γάτα
Metrosport

Σπορ του Βορρά
Αθλητική Μακεδονίας - Θράκης
Αθλητικά Νέα

The Match
Πατρίς Sport

ΜΠΑΣΚΕΤ: Άλλαξε η ώρα στο Πανιώνιος – Άρης

Μία ακόμη αλλαγή ώρας είχαμε στο πρόγραμμα του πρωταθλήματος μπάσκετ. Πιο αναλυτικά ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τα εξής: «Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Πανιώνιος-Άρης, της 6ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Μπάσκετ ΟΠΑΠ 2009-2010, θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα (Σάββατο 5-12-2009) και ώρα 19:00 (αντί 17:00), στο ίδιο γήπεδο (Δ.Γ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ)».

Φωτο Ημέρας

Πεντάδα για φίλημα έχει αυτός ο Παναθηναϊκός

Ψιθυροι......................

  • Η πραγματική αιτία για το ταξίδι-αστραπή του Τεν Κάτε στην Ολλανδία έγινε γνωστή μέσω... "Facebook". Η κόρη του, Ελεν έλυσε το γρίφο στο "status" της, γράφοντας πως η μητέρα της και σύζυγός του προπονητή του Παναθηναϊκού είχε γενέθλια και αυτός βρέθηκε εκεί προκειμένου να της κάνει δώρο έκπληξη!
  • Την είσοδό της στο παρκέ του ΟΑΚΑ πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Ολντεμπουργκ έκανε η αντιπροσωπεία της Εθνικής ομάδας των "Special Olympics", η οποία και χειροκροτήθηκε θερμά.
  • O ψυχολογικός πόλεμος στον Μπλάζιτς συνεχίζεται από τον Λεβαδειακό, επειδή ο μαυροβούνιος δεν ανανεώνει το συμβόλαιό του. Οι βοιωτοί τον δίνουν επίσημα άρρωστο και τραυματία και τον στέλνουν σε παθολόγο για εξετάσεις, τη στιγμή που ο παίκτης χαίρει άκρας υγείας...

Μετράει αντίστροφα ο Πιλότο, σενάρια για Κοβαλέφσκι


Ο Νούνο Πιλότο... Ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Νούνο Πιλότο μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για τον πολύμηνο τραυματισμό και τόνισε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στις προπονήσεις. Ο Πορτογάλος τόνισε: «Δεν σκέφτομαι πια τον τραυματισμό μου, σύντομα θα μπορέσω να επιστρέψω στην ενεργό δράση και να βοηθήσω την ομάδα του Ηρακλή. Περιμένω με αγωνία να επιστρέψω στην ομάδα και να την βοηθήσω. Νιώθω σαν... θηρίο στο κλουβί και θέλω να βοηθήσω σύντομα την ομάδα με όποιο τρόπο μπορώ.

Παρακολουθώ τι συμβαίνει στην ομάδα του Ηρακλή, είμαι σε επαφή με τους συμπαίκτες μου. Γνωρίζω ότι χάθηκαν ορισμένα στόχοι, ήρθαν άσχημα αποτελέσματα αλλά υπάρχει ακόμα ο χρόνος για να μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος».

Κοβαλέφσκι: "Ενδιαφέρον από τη Σιβηρία"

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν πολωνικά ΜΜΕ ο Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι είναι αρκετά δημοφιλής στην Ρωσία αφού βρίσκεται στο στόχαστρο της Νοβοσιμπίρσκ.
Στην ομάδα της Σιβηρίας έχοντας πρόβλημα στη θέση του τερματοφύλακα θεωρούν ότι ο Κοβαλέφσκι είναι ιδανική λύση για να τους βοηθήσει σημαντικά. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έχει πολύ καλό όνομα στην Ρωσία από την θητεία του στην Ντιναμό Μόσχας, αλλά και στην Ουκρανία με την Σαχτάρ Ντόνετσκ.

«Προς το παρόν δεν γνωρίζω τίποτα. Αυτή τη στιγμή έχω το μυαλό μου στην ομάδα, που αγωνίζομαι. Το τί θα γίνει στη συνέχεια, αυτό θα το δούμε... Ίσως θέλω να αλλάξω σύλλογο», λέει ο Κοβαλέφσκι, σύμφωνα με τις δηλώσεις, που φέρεται να έκανε σε πολωνικές ιστοσελίδες.

Τα χρήματα που δίνουν οι Ρώσοι στον παίκτη είναι αρκετά, αλλά το θέμα είναι πώς για να φύγει τον Δεκέμβριο ο Κοβαλέφσκι από την ομάδα, αν φύγει, υπάρχει ρήτρα 800.000 ευρώ στο συμβόλαιο του, τα οποία θα πρέπει να δώσει η ομάδα που τον θέλει από το χειμώνα.

Ατυχος ο Βανγκελί


Ο Βανγκελί μαρκάρει τον Σκόκο Ατυχος στάθηκε ο Κρίστι Βανγκέλι. Πριν από λίγες ημέρες επέστρεψε σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων, όμως, φαίνεται ότι έχει υποστεί υποτροπή. Ο παίκτης θα προσπαθήσει μέσα από θεραπείες και ενέσεις να ξεπεράσει το πρόβλημα του. Αν όμως δεν τα καταφέρει, τότε θα πρέπει να υποβληθεί σε επέμβαση κι αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνει εκτός δράσης για δύο - τρεις μήνες.

Η απάντηση του Αραβίδη

Θέση για τα όσα είπε σε συνέντευξη ο Ιομάρ Μαζίνιο, πήρε ο εκπρόσωπος του ποδοσφαιριστή Χρήστου Αραβίδη, Γιάννης Γλυκός. Πιο αναλυτικά σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρία μας βρίσκεται στην δυσάρεστη θέση να προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση με σκοπό να απαντήσει και να ξεκαθαρίσει ταυτόχρονα ορισμένα πράγματα τα οποία θίχτηκαν σε συνέντευξη (εφημ. ΜΕΤΡΟΣΠΟΡΤ 25/11/2009) του τέως προπονητή του ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. Μαζίνιο και αφορούν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές που εκπροσωπούνται από την εταιρία μας.

Καταρχήν, θα θέλαμε να τονίσουμε τον απόλυτο σεβασμό στην άποψη του καθενός και κυρίως σε αυτήν του κ. Μαζίνιο ο οποίος έχει διαγράψει μια λαμπρή πορεία στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Παρόλαυτα είναι απορίας άξιο το γεγονός πως σε ερώτηση που του έγινε από τον δημοσιογράφο που πραγματοποίησε την συνέντευξη σχετικά με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή ΧΡΗΣΤΟ ΑΡΑΒΙΔΗ, αναφέρθηκε σε αυτόν κρίνοντας τις τεχνικές του ικανότητες αλλά και την αγωνιστική του ετοιμότητα συγκρίνοντας τον με τον συμπαίχτη του ΚΑΡΛΟΣ ΑΝΤΡΕΣ ΑΡΑΝΟ ο οποίος αγωνίζεται στην θέση του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΜΠΑΚ! Ο Χ. ΑΡΑΒΙΔΗΣ δεν έχει αγωνιστεί ΠΟΤΕ σε αυτήν την θέση και φυσικά δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον Κ.Α. ΑΡΑΝΟ(τελείως άστοχο) ο οποίος είναι εφτά χρόνια μεγαλύτερος και «κουβαλάει» μια τεράστια εμπειρία στην θέση στην οποία αγωνίζεται όλη του την καριέρα.

Πρός ενημέρωση λοιπόν κάθε ενδιαφερόμενου, ο Χ. ΑΡΑΒΙΔΗΣ αγωνίζεται σε όλη του την καριέρα ως επιθετικός και σε αυτήν την θέση έχει πολλαπλές συμμετοχές στις Εθνικές ομάδες της χώρας μας κάτω των 17, των 19 και των 21 ετών αλλά και στην ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚ με την φανέλα του Ακράτητου και του Πανιωνίου και με αρκετά γκολ. ’λλωστε μια απλή επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΑΡΗΣ θα βοηθούσε τον καθένα να γνωρίζει σε ποιά θέση αγωνίζεται ο ποδοσφαιριστής. Τέλος, είναι παράξενο πως κατά την σημερινή συνέντευξη σχολιάζεται η ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή ως αιτιολογία που δεν του δόθηκε ΚΑΜΜΙΑ ευκαιρία σε επίσημο παιχνίδι ενώ σε προηγούμενη πρόσφατη συνέντευξη του, είχε αναφερθεί πως σύντομα «θα έχει τις ευκαιρίες του..» άλλωστε η αυτοπεποίθηση ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή κερδίζεται κατά κόρον μεσά από τις συμμετοχές του, ίσως αν το επίθετο του είχε άλλη κατάληξη να τις είχε και νωρίτερα...

Πρόβλημα με Σιόβα στον Πανιώνιο


Ο Σιόβας με τη φανέλα του Πανιωνίου Πρόβλημα προέκυψε στις τάξεις του Πανιωνίου με τον Δημήτρη Σιόβα. Ο νεαρός αμυντικός υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι έχει προσβληθεί από λοιμώδη μονοπυρήνωση και θα πρέπει να μείνει εκτός του προγράμματος των προπονήσεων της ομάδας για περίπου δύο εβδομάδες.

Στο μεταξύ, η διοίκηση ανακοίνωσε ότι εξασφάλισε εισιτήρια για τις ανάγκες των οπαδών της στο παιχνίδι με τον Αρη. Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Η Π.Α.Ε Πανιώνιος Γ.Σ.Σ ενημερώνει τους φιλάθλους της ομάδας μας οτι εξασφάλισε πεντακόσια (500) εισιτήρια για τη Θύρα 4 του γηπέδου Κλεάνθης Βικελίδης για τον αγώνα της Κυριακής (29.11, 16.45), ’ρης - Πανιώνιος Γ.Σ.Σ.

Το κόστος είναι 15 ευρώ και η διάθεσή τους θα γίνει ως εξής:

Τετάρτη 25.11 από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος 10.00 - 18.00

Πέμπτη 26.11 από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος 10.00 - 18.00

Παρασκευή 27.11 από τα γραφεία της Π.Α.Ε Πανιώνιος 10.00 - 18.00

Σάββατο 28.11 από τον σύνδεσμο φιλάθλων Πάνθηρες

Κυριακή 29.11 από το εκδοτήριο, εξώ από τη Θύρα 4 του γηπέδου, από τις 15.45 έως την έναρξη του αγώνα (16.45)".

"Απόγνωση" στην Κομοτηνή με τους τραυματισμούς


Ο Βρονταράς του Πανθρακικού Δεν περνάει μέρα τελικά χωρίς το ιατρικό δελτίο το Πανθρακικού να... εμπλουτιστεί. Ο Αλμπέρ Καρτιέ, βλέπει ολοένα και περισσότερους παίκτες να μην προπονούνται αλλά να κάνουν θεραπεία και για την ώρα τουλάχιστον δεν γνωρίζει ποιους θα έχει στην διάθεσή του για το ματς με τον Λεβαδειακό.

Στους τραυματίες Βρονταρά, Πέντσα, Ντιαλό, Ολίσε προστέθηκαν και οι Ρόκα, Βελάσκο. Οι Κωνσταντινίδης και Μπαχαρίδης επέστρεψαν κανονικά στις προπονήσεις. Οι Ρόκα και Βελάσκο ταλαιπωρούνται από θλάσεις. Ο Βρονταράς έβγαλε το νάρθηκα και ξεκίνησε περπάτημα. Ο Πέντσας συνεχίζει ατομικό πρόγραμμα εκγύμνασης. Ο Ντιαλό έχει πρόβλημα με την επιγονατίδα και ο Ολίσε διανύει τη δεύτερη εβδομάδα αποθεραπείας.

Στο μεταξύ, από την ΠΑΕ Πανθρακικός ανακοινώνεται ότι θα κυκλοφορήσουν την Παρασκευή το πρωί τα εισιτήρια του αγώνα με τον Λεβαδειακό και οι τιμές τους διαμορφώνονται ως εξής :

VIP = 30 ευρώ

Θύρα -1 = 20 ευρώ

Θύρα -2 = 10 ευρώ

Θύρα -5 = 10 ευρώ

Στην Θύρα -6 θα φιλοξενηθούν (δωρεάν) μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων".

Απόλυτη στήριξη σε Γούτη από Ψωμιάδη


Βαγγέλης Γούτης Η διοίκηση της Καβάλας συνεχίζει να επιμένει πως προπονητής μέχρι το τέλος της περιόδου θα είναι ο Βαγγέλης Γούτης. Και αυτό γιατί την Τετάρτη κυκλοφόρησαν κάποιες φήμες που θέλουν τον πρώην τεχνικό του Πανσερραϊκού, Ούγκο Μπρος να είναι στην πόλη για να έχει επαφές με την ομάδα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ορούμα συνεχίζει την εντατική θεραπεία του, προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του και να είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας. Επίσης δεν θα παίξει ο Ιωάννου, ο οποίος ταλαιπωρείται ακόμη από τραυματισμό, ενώ ανέτοιμος είναι και ο Σουλτανίδης.

Τρίβει τα χέρια του ο Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Χέρενφέιν Αυτή η εβδομάδα, μοιάζει με την καλύτερη της ζωής του Φερνάντο Σάντος. Σε ποιόν θα το πει και θα τον πιστέψει; Σε ποιον θα πει ότι μόνο (!) ο Λούτσιο Φιλομένο είναι τραυματίας και οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή του και θα τον πιστέψει; Θα τον περάσουν για τρελό. Κι αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα, θα μιλά για ένα μικρό θαύμα, αν ολοκληρώσουν την αποθεραπεία τους, ένας -δυο που μάλλον δεν θα τους έχει μαζί του στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Γιατί, υπάρχουν, πέραν του Φιλομένου που δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμοι. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, έχουν περάσει οι μέρες που ο Σάντος διάβαζε το ιατρικό δελτίο και έμοιαζε ατελείωτο. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία περιμένοντας να "πάρει" προπονήσεις ο Χαλκιάς και να είναι έτοιμος στον αγώνα με την ΑΕΚ και στη συνέχεια να μπει στους κανονικούς ρυθμούς ο Τζο Μπιζέρα που είχε σοβαρότερο τραυματισμό να αντιμετωπίσει.

Ο Φιλομένο έχει μια αποκόλληση τένοντα κάτι που σημαίνει πως για τρεις εβδομάδες ακόμα θα συνεχίσει να γυμνάζεται μόνος πριν μπει με την ομάδα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Με δεδομένο όμως πως θα έχει συμπληρώσει ήδη τότε τρεις μήνες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους, θα χρειαστεί ένα δεκαπενθήμερο ακόμα για να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα και στην ομάδα πράγμα που σημαίνει πως θα τον δουν οι φίλοι της ομάδας ίσως στις αρχές του Ιανουαρίου.

Χαλκιάς και Μπιζέρα μπήκαν στο πρόγραμμα και άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς με την πιθανότητα τουλάχιστον ο πρώτος να είναι στην διάθεση της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός αμυντικός σταδιακά θα κερδίσει το χαμένο έδαφος της φυσικής του κατάστασης αφού λείπει από την ομάδα περισσότερο διάστημα από τον Χαλκιά και πιθανώς στο ματς με την Λάρισα να είναι κι αυτός έτοιμος για την 18άδα.

Κοντρέρας: "Τώρα είναι η ευκαιρία"
"Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και το δείξαμε στον αγώνα με τον Αρη", δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας, μιλώντας μετά το τέλος της προπόνησης. Ο Χιλιανός αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και την αντιμετωπίζει ως κομβική για την πορεία του ΠΑΟΚ ώστε να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακόμη, σημείωσε ότι η ομάδα θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και μάλιστα διατηρώντας ένα σημαντικό αβαντάζ στον ψυχολογικό τομέα αφού κατάφερε να αποσπάσει αρκετούς βαθμούς σε σημαντικούς αγώνες και να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία.

Φορτούλα: Ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογικό προβάδισμα

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ(και νυν ατζέντης) Μπλάντεν Φούρτουλα σχολιάζοντας τη νίκη επί του ’ρη, σημείωσε:: «ήταν μία δίκαιη και άξια νίκη, το σκορ ήταν βαρύ για τον Aρη αλλά η νίκη ήταν δίκαιη. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να πάρει το� κέντρο. Ο ’ρης με τους Λατινοαμερικάνους του έπαιξε σκληρά και ο διαιτητής το κράτησε χωρίς κόκκινη κάρτα».
Συνεχίζοντας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ που έχει αρκετά προβλήματα. Δεν νομίζω ότι η έδρα της θα είναι όπως παλιά, θα είναι πιο ήρεμη. Είναι σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, όλα εξαρτούνται από τον ΠΑΟΚ. Αν μπει όπως με τον ’ρη, με πάθος και συγκέντρωση μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μετά την Κυριακή, που εύχομαι νίκη του ΠΑΟΚ, ώστε να μπορέσει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στην πρώτη δυάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει σαν πραγματικό φαβορί, δεν του λείπει τίποτα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Με νίκη όχι μόνο πλησιάζει Παναθηναικό και Ολυμπιακό αλλά αφήνει αρκετά πίσω την ΑΕΚ».

Νίκες η Χαλ και η Φούλαμ


Ο Αντι Ντόουσον έχε πετύχει με φάουλ το δεύτερο γκολ της Χαλ επί της Εβερτον Η Χαλ πήρε πολύτιμη νίκη με 3-2 επί της Εβερτον για την Πρέμιερ Λιγκ, αφού μάλιστα προηγήθηκε 3-0 στο 28'! Η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ ξύπνησε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν πρόλαβε...
Μόλις στο 9' ο Στιβ Χαντ σέντραρε, ο Αλτιντορ σούταρε, ο Χάουαρντ απέκρουσε, αλλά ο Χαντ ακολούθησε τη φάση και με σουτ έκανε το 1-0.
Στο 20' με φάουλ ο Αντι Ντόουσον πέτυχε και δεύτερο γκολ, ενώ στο 28' ο Ντιν Μάρνι από σέντρα του Χαντ πέτυχε και τρίτο γκολ!
Η Εβερτον μπήκε επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 49' μείωσε με αυτογκόλ του Ζαγιάτε, που δεν μπόρεσε να διώξει σέντρα του Χέιτινχα. Και στο 65' ο Σαχά κέρδισε πέναλτι από τον Ζαγιάτε, για να μειώσει ο ίδιος σε 3-2.
Η σύνθεση της Εβερτον: Χάουαρντ, Νιλ, Γιόμπο, Ντιστέν, Μπέινς, Κέιχιλ, Ρόντγουελ (60' Τζο), Χέιτινχα, Πίεναρ, Αγιεγκμπένι (46' Γκόσλινγκ).

Η Φούλαμ επικράτησε 3-0 της Μπλάκμπερν, με την τελευταία να μην έχει στον πάγκο της για δεύτερο παιχνίδι τον Σαμ Αλαρντάις, που θα υποβληθεί σε επέμβαση στην καρδιά.
Η Φούλαμ προηγήθηκε στο 43' με σουτ του Ερικ Νέβλαντ, από πάσα του Νταφ, αν και η Μπλάκμπερν ήταν πιο απειλητική στο πρώτο ημίχρονο.
Στο δεύτερο ημίχρονο ήλθε ένα ακόμα γκολ, που ισχυροποίησε τη θέση της Φούλαμ. Το πέτυχε με σουτ ο Κλίντον Ντέμπσεϊ, με δημιουργό πάλι τον Νταφ στο 67'. Ο Αμερικάνος στο 88' έκλεισε το σκορ με σουτ, αυτή τη φορά από πάσα του Ντέιβις.