Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τσιρίλο: "Τα πάντα για τη νίκη"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μπρούνο Τσιρίλο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Τούμπα δήλωσε πως θα δώσει τα πάντα για να νικήσει ο ΠΑΟΚ την ΑΕΚ.

Τι περιμένει από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ: "Έχουμε μπροστά μας έναν δύσκολο αγώνα. Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τον αγώνα και την νίκη επί του Άρη . Για μένα είναι ένας σημαντικός αγώνας, γιατί θα αγωνιστώ για πρώτη φορά εναντίον της προηγούμενης ομάδας μου στην Ελλάδα, την ΑΕΚ, αλλά όταν θα ξεκινήσει ο αγώνας θα βάλω τα όποια συναισθήματα στην άκρη και θα δώσω τα πάντα για να κερδίσει ο ΠΑΟΚ. Πρέπει να κάνουμε ότι κάναμε με τον Άρη. Να παίξουμε με πάθος. Με δύναμη και ηρεμία στο παιχνίδι μας. Αυτά είναι μερικά από τα μυστικά για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ: "Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ένα κακό κλίμα στην ΑΕΚ το οποίο πολλές φορές βγαίνει και στο γήπεδο, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς. Να ξέρουμε ότι είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο".

Για κάποια λάθη που έγιναν στον αγώνα με τον Άρη: "Μέσα στον αγώνα υπάρχει και ο αντίπαλος. Μην το ξεχνάμε. Δεν παίζουμε μόνοι μας. Έγιναν λάθη και από την πλευράς με τις ευκαιρίες. Δουλέψαμε όλη την εβδομάδα για να διορθώσουμε τα λάθη μας, ίσως και να ήμασταν κάποιες στιγμές τυχεροί εναντίον του Άρη. Προσωπικά σκέφτομαι κάθε πρωί όταν ξυπνάω, ότι ακόμη και τώρα στα 32 μου χρόνια, ότι πρέπει και μπορώ να γίνομαι καλύτερος. Πάντοτε υπάρχουν περιθώρια και χώρος βελτίωσης".

Για τις επιστροφές σημαντικών ποδοσφαιριστών στην ομάδα: "Αυτό που έχει σημασία για μένα είναι να μην υπάρχει κανένας συμπαίκτης μου τραυματίας. Με τις επιστροφές στις προπονήσεις υπάρχει ανταγωνισμός. Ο υγιείς ανταγωνισμός βοηθάει. Όταν υπάρχουν 22-23 ετοιμοπόλεμοι παίκτες στην προπόνηση αυτό σου δίνει ένα έξτρα κίνητρο να δουλέψεις για να κερδίσεις μια θέση στην ενδεκάδα. Βοηθάει και τον προπονητή να έχει περισσότερες και καλύτερες επιλογές".

Για την ατμόσφαιρα στην Τούμπα κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Άρη: "Μόνο και μόνο για την αξία που έχει αυτός ο αγώνας για την πόλη, τον κόσμο, τις ομάδες, τους ποδοσφαιριστές, σε κάνει να αντιδράς κάπως διαφορετικά με ποιο έντονα συναισθήματα. Έχω παίξει σε Ίντερ - Μίλαν αλλά το έχω πει και θα το ξαναπώ, ότι τέτοια ατμόσφαιρα που είδα και ένιωσα την Κυριακή στην Τούμπα δεν την έχω ζήσει πουθενά".

Για την αντιμετώπιση των Μπλάνκο και Σκόκο: "Και οι δύο είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά και η φετινή άμυνα του ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή. Δεν έχουμε μιλήσει με τον προπονητή μας για το πώς θα τους αντιμετωπίσουμε, αλλά αυτό δεν μας τρομάζει τίποτα. Δεν φοβάμαι τίποτα, πέραν από τον θάνατο".

Για το ποιός είναι ο Μπρούνο Τσιρίλο εντός και εκτός γηπέδων: "Αυτός είμαι. Παντού το ίδιο με έχουν ρωτήσει. Βγάζω ένα πάθος που μου το δημιουργεί το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει να παίζω και να κερδίζω στο ποδόσφαιρο. Βγάζω όλο μου το πάθος στον αγώνα. Στο σπίτι και έξω από το γήπεδο τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Είμαι ήρεμος και απλά όλη την εβδομάδα σκέφτομαι πως θα κάνω καλύτερα τη δουλειά μου".

Για τις διαφορές Αθήνας-Θεσσαλονίκης και τον τρόπο ζωής του: "Μου αρέσει η ζωή στη Θεσσαλονίκη. Στην αρχή ήταν δύσκολα. Σιγά - σιγά άρχισαν να με αγαπούν. Είμαι ένας άνθρωπος που χρειάζεται στοργή κι αν το αντιληφθώ όπως συμβαίνει τώρα θα δώσω τα πάντα για αυτόν τον κόσμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: