Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Τρίβει τα χέρια του ο Σάντος


Ο Φερνάντο Σάντος στο παιχνίδι με την Χέρενφέιν Αυτή η εβδομάδα, μοιάζει με την καλύτερη της ζωής του Φερνάντο Σάντος. Σε ποιόν θα το πει και θα τον πιστέψει; Σε ποιον θα πει ότι μόνο (!) ο Λούτσιο Φιλομένο είναι τραυματίας και οι υπόλοιποι είναι στη διάθεσή του και θα τον πιστέψει; Θα τον περάσουν για τρελό. Κι αν όλα πάνε καλά, την ερχόμενη εβδομάδα, θα μιλά για ένα μικρό θαύμα, αν ολοκληρώσουν την αποθεραπεία τους, ένας -δυο που μάλλον δεν θα τους έχει μαζί του στον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Γιατί, υπάρχουν, πέραν του Φιλομένου που δεν είναι ακόμη απόλυτα έτοιμοι. Αλλά, όπως και να το κάνουμε, έχουν περάσει οι μέρες που ο Σάντος διάβαζε το ιατρικό δελτίο και έμοιαζε ατελείωτο. Ο ΠΑΟΚ μπαίνει στην τελική ευθεία περιμένοντας να "πάρει" προπονήσεις ο Χαλκιάς και να είναι έτοιμος στον αγώνα με την ΑΕΚ και στη συνέχεια να μπει στους κανονικούς ρυθμούς ο Τζο Μπιζέρα που είχε σοβαρότερο τραυματισμό να αντιμετωπίσει.

Ο Φιλομένο έχει μια αποκόλληση τένοντα κάτι που σημαίνει πως για τρεις εβδομάδες ακόμα θα συνεχίσει να γυμνάζεται μόνος πριν μπει με την ομάδα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Με δεδομένο όμως πως θα έχει συμπληρώσει ήδη τότε τρεις μήνες απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους, θα χρειαστεί ένα δεκαπενθήμερο ακόμα για να μπει στο ομαδικό πρόγραμμα και στην ομάδα πράγμα που σημαίνει πως θα τον δουν οι φίλοι της ομάδας ίσως στις αρχές του Ιανουαρίου.

Χαλκιάς και Μπιζέρα μπήκαν στο πρόγραμμα και άρχισαν να ανεβάζουν ρυθμούς με την πιθανότητα τουλάχιστον ο πρώτος να είναι στην διάθεση της ομάδας για τον αγώνα του Σαββάτου με την ΑΕΚ. Ο Ουρουγουανός αμυντικός σταδιακά θα κερδίσει το χαμένο έδαφος της φυσικής του κατάστασης αφού λείπει από την ομάδα περισσότερο διάστημα από τον Χαλκιά και πιθανώς στο ματς με την Λάρισα να είναι κι αυτός έτοιμος για την 18άδα.

Κοντρέρας: "Τώρα είναι η ευκαιρία"
"Τώρα είναι η καλύτερη ευκαιρία να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα και δείξαμε ότι βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση και το δείξαμε στον αγώνα με τον Αρη", δήλωσε ο Πάμπλο Κοντρέρας, μιλώντας μετά το τέλος της προπόνησης. Ο Χιλιανός αναφέρθηκε στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και την αντιμετωπίζει ως κομβική για την πορεία του ΠΑΟΚ ώστε να ξεκαθαρίσει ακόμη περισσότερο η κατάσταση στον βαθμολογικό πίνακα.

Ακόμη, σημείωσε ότι η ομάδα θα είναι κατάλληλα προετοιμασμένη και μάλιστα διατηρώντας ένα σημαντικό αβαντάζ στον ψυχολογικό τομέα αφού κατάφερε να αποσπάσει αρκετούς βαθμούς σε σημαντικούς αγώνες και να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία.

Φορτούλα: Ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογικό προβάδισμα

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ(και νυν ατζέντης) Μπλάντεν Φούρτουλα σχολιάζοντας τη νίκη επί του ’ρη, σημείωσε:: «ήταν μία δίκαιη και άξια νίκη, το σκορ ήταν βαρύ για τον Aρη αλλά η νίκη ήταν δίκαιη. Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα και κατάφερε να πάρει το� κέντρο. Ο ’ρης με τους Λατινοαμερικάνους του έπαιξε σκληρά και ο διαιτητής το κράτησε χωρίς κόκκινη κάρτα».
Συνεχίζοντας για το ντέρμπι με την ΑΕΚ είπε: «Ο ΠΑΟΚ έχει ψυχολογικό προβάδισμα απέναντι στην ΑΕΚ που έχει αρκετά προβλήματα. Δεν νομίζω ότι η έδρα της θα είναι όπως παλιά, θα είναι πιο ήρεμη. Είναι σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση, όλα εξαρτούνται από τον ΠΑΟΚ. Αν μπει όπως με τον ’ρη, με πάθος και συγκέντρωση μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι μετά την Κυριακή, που εύχομαι νίκη του ΠΑΟΚ, ώστε να μπορέσει να φτάσει ακόμα πιο ψηλά στην πρώτη δυάδα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να παίξει σαν πραγματικό φαβορί, δεν του λείπει τίποτα για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Με νίκη όχι μόνο πλησιάζει Παναθηναικό και Ολυμπιακό αλλά αφήνει αρκετά πίσω την ΑΕΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: