Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Πέφτουν οι τόνοι πριν από τα ντέρμπι


Στο «τραπέζι» κάθισαν εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στέλνοντας κοινό μήνυμα για να «πέσουν οι τόνοι», ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι κυριακάτικοι αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.

Η πρωτοβουλία για να συναντηθούν οι εκπρόσωποι των «αιωνίων αντιπάλων» αναλήφθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά και η συνάντηση, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στο γραφείο του αστυνομικού διευθυντή Πειραιά, ταξίαρχου Γιώργου Κορφοξυλιώτη.

Ο αθλητικός εισαγγελέας κ. Κωνσταντακόπουλος με την έναρξη της σύσκεψης εξήγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Εισαγγελία ανέλαβε αυτήν την πρωτοβουλία διότι από τα δημοσιεύματα των εφημερίδων φαίνεται ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει και ζήτησε από τους παράγοντες των ομάδων να συνδράμουν, ώστε να διεξαχθούν ομαλά οι δύο αθλητικές αναμετρήσεις και να αποφευχθεί οποιαδήποτε «εμπρηστική» ενέργεια.

Βγαίνοντας από τη σύσκεψη οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, Γιάννης Μώραλης και Στέφανος Ησαϊας αντίστοιχα, στάθηκαν δίπλα δίπλα απέναντι στους δημοσιογράφους και προχώρησαν σε δηλώσεις, με κοινή συνισταμένη την παράκληση προς κάθε κατεύθυνση «να πέσουν από όλους οι τόνοι», ώστε να κερδίσει στους αγωνιστικούς χώρους η καλύτερη ομάδα.

Στη σύσκεψη, που ξεκίνησε περίπου στις 3.30 το μεσημέρι, συμμετείχαν, επίσης, και εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας και του ΕΣΑΚΕ.

Κατά πληροφορίες, στη διάρκειά της συζητήθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, και το θέμα της μηνυτήριας αναφοράς του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νίκου Πατέρα, που προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση για δηλώσεις τις οποίες φέρεται ότι είχε κάνει ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Σωκράτης Κόκκαλης.

Από πλευράς Παναθηναϊκού, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, διευκρινίστηκε ότι στόχος της επιστολής ήταν να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην υπάρξουν επεισόδια, ενώ από πλευράς Ολυμπιακού δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι θα υπάρξει άψογη φιλοξενία στην αντίπαλη ομάδα, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στο Στάδιο Καραϊσκάκη.

Πάντως, κατά πληροφορίες, ο κ. Κόκκαλης έχει στείλει ήδη επιστολή στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφ. Πιλάβιο, αναφέροντας ότι δεν ειπώθηκαν τα όσα μεταφέρθηκαν προς τον Τύπο και προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα, που από αύριο αρχίζει να εξετάζει μάρτυρες.

Πέραν, όμως, του θετικού κλίματος η Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά έχει αρχίσει να σχεδιάζει τα μέτρα που θα ληφθούν στα δύο γήπεδα, το «Γ. Καραϊσκάκης» και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, των οποίων οι χώροι γύρω από αυτά θα είναι από το απόγευμα του Σαββάτου «νεκρές ζώνες».

Τα αποδυτήρια καθώς και λοιπούς χώρους του γηπέδου Καραϊσκάκη θα επιθεωρήσουν σκυλιά της αστυνομίας, ενώ ο εισαγγελέας κατέστησε σαφές ότι όποιος οπαδός παρεκτραπεί θα συλλαμβάνεται αμέσως.

Σαφώς διευκολύνει το γεγονός ότι δεν θα υπάρχουν στα δύο γήπεδα οπαδοί των φιλοξενούμενων, αλλά σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι θα είναι εξαιρετικά αυστηροί, ενώ ειδικά μέτρα θα ληφθούν για να φτάσουν με ασφάλεια τα πούλμαν με τους αθλητές.

Η επίβλεψη των μέτρων θα γίνεται από την Εισαγγελία Πειραιά, αφού σε καθένα από τα γήπεδα θα βρίσκονται 4 εισαγγελικοί λειτουργοί.


Επιμέλεια-Tenorio

Δεν υπάρχουν σχόλια: