Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τρίτη 7 Ιανουαρίου λόγω της εορτής των Θεοφανείων. Καλή Φώτιση σε όλους!

Λίνο… και μεθώ!!

Με νερό από τα Πηγάδια μέθυσε ο ΠΑΟΚ. Παρόλο που έχανε μέχρι το 87’, ο δικέφαλος του Βορρά δεν πτοήθηκε και με γκολ των Κατσουράνη και Λίνο σε νεκρό χρόνο, πέτυχε μεγάλη ανατροπή, 2-1 επί της Ξάνθης.

Λίνο… και μεθώ!
Με τακτική... του παλιού χρόνου, ο ΠΑΟΚ και το 2014.

Η ομάδα του Στέφενς, με δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης, επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια και έκανε «σεφτέ» στις υποχρεώσεις του για το νέο έτος.

Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ, στο 13’, η Ξάνθη κρατούσε μέχρι το 87’ την νίκη, όμως αρχικά ο Κατσουράνης και στη συνέχεια ο Λίνο, σε νεκρό χρόνο έδωσαν στον ΠΑΟΚ ένα ακόμα τρίποντο με ανατροπή.

Κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι, είχαν όμως και δοκάρι με τον Βούκιτς (11’). Πλέον, μείωσαν στους δέκα και πάλι από τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:


Η αλήθεια είναι πως το 2014 δεν μπήκε και με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη, πολύ ανώτερη, ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυνατά και με διάθεση να επιτεθεί από νωρίς για να φτάσει σε ένα γκολ. Αυτό το κατάφερε με τον Μάνταλο, την στιγμή που η άμυνα των φιλοξενούμενων παρουσίαζε πολλά κενά, με την παρουσία του Κατσικά.

Τα κακώς κείμενα, προσπάθησε να τα αλλάξει ο Στέφενς μόλις στο 32’, αποσύροντας τον κεντρικό αμυντικό του και περνώντας στο παιχνίδι τον Τζιόλη. Αυτό έφερε στην άμυνα τον Κατσουράνη και μια σταθερότητα στην άμυνα, όσο να πεις ήρθε. Δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ομάδα του «δικεφάλου» δεν έγιναν γκολ και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος δεν έφερε άμεσες αλλαγές από τον Στέφενς. Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαζε την εικόνα του, όμως, προς το καλύτερο, κάτι που ανάγκασε τον Ολλανδό να κάνει τις κινήσεις του στην σκακιέρα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ξάνθης συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι, να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να ψάχνει την κόντρα με τον εξαιρετικό Τριάδη και τον πολύ καλό Σολτάνι.

Τα λεπτά κύλησαν, ο Μάουρερ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον ΠΑΟΚ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε μία από αυτές ο Λίνο εκτέλεσε φαρμακερό κόρνερ, από τις κόντρες ο Κατσουράνης έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, για να έρθει ο Λίνο να κάνει την ολική ανατροπή και να δώσει μια σπουδαία νίκη στον «δικέφαλο».



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο (60’ Μπέρτος), Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Μάνταλος (80’ Κάλβο), Τριάδης, Σολάρι.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Σουάρες, Ράνος, Μαρίν, Τσαμούρης.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75’ Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσικάς (32’ Τζιόλης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Βούκιτς, Στοχ (62’ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Κάτσε, Πόζογλου.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: «Πηγάδια» Πηγή: sport-fm.gr

Αποθεώνει Λεβαντόφσκι ο Ρόμπεν!

Την ώρα που ο Γιούργκεν Κλοπ δηλώνει πως η μεταγραφή του Λεβαντόφσκι δεν θα επηρεάσει την ομάδα του, ο Ρόμπεν αποθεώνει τον μέλλοντα συμπαίκτη του, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Αποθεώνει Λεβαντόφσκι ο Ρόμπεν
Τον παίκτη που θα τροφοδοτεί την επόμενη σεζόν, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, αποθέωσε ο Άριεν Ρόμπεν με δηλώσεις του σε γερμανικά μέσα.

«Είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής και ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στον πλανήτη. Είμαστε αρκετά δυνατοί σαν ομάδα, αλλά πιστεύω πως η έλευση του Λεβαντόφσκι θα μας κάνει ακόμα δυνατότερους», δήλωσε ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός των «βαυαρών» θέλοντας να υποδεχθεί το νέο συμπαίκτη του με τον καλύτερο τρόπο.

Ταυτόχρονα με τις δηλώσεις του Ρόμπεν, ο τεχνικός διευθυντής της Μπάγερν, Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε, είπε: «Είναι μια μεταγραφή που θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι, οπότε μόνο τότε θα μπορούμε να μιλήσουμε αναλυτικά για το θέμα», θέλοντας να κρατήσει χαμηλά τους τόνους.
Πηγή: sport-fm.gr

Πήγε να «κλέψει» Λεβαντόφσκι η Ρεάλ!

Η Ρεάλ Μαδρίτης φέρεται πως επιχείρησε την ύστατη στιγμή να αρπάξει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μέσα από τα χέρια της Μπάγερν. Η αντίδραση των Βαυαρών, που έκαναν λόγο για «αιτία πολέμου».

Πήγε να «κλέψει» Λεβαντόφσκι η Ρεάλ
Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι υπέγραψε χθες πενταετές συμβόλαιο στην Μπάγερν, που θα του αποφέρει συνολικά 60 εκατ. ευρώ και θα ενεργοποιηθεί το προσεχές καλοκαίρι, όταν και θα μείνει ελεύθερος από τη Ντόρτμουντ. Το γερμανικό περιοδικό «Spiegel» αποκαλύπτει σήμερα πως η Ρεάλ Μαδρίτης επιχείρησε την ύστατη στιγμή να αρπάξει τον Πολωνό επιθετικό.

Όπως αναφέρεται, ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, ήθελε τον Λεβαντόφσκι στην ομάδα του από τον περσινό ημιτελικό του Champions League, όταν είχε πετύχει τέσσερα γκολ σε βάρος της. Το Δεκέμβριο, μάλιστα, φέρεται να μετέφερε μέσω δικηγόρου πρόταση που προέβλεπε εξαετές συμβόλαιο με 9,5 εκατ. ευρώ το χρόνο και πριν υπογραφής 10 εκατ. ευρώ, καθώς και 14 εκατ. ευρώ ως προμήθεια για τον ατζέντη του.

Αυτό φέρεται να έφτασε στα αυτιά των ανθρώπων της Μπάγερν όσο βρίσκονταν στο Μαρόκο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και προκάλεσε την οργή του προέδρου, Ούλι Χένες, ο οποίος έκανε λόγο για «αιτία πολέμου».

Ο μάνατζερ του Λεβαντόφσκι επιβεβαίωσε την πρόταση λέγοντας πως «… από σεβασμό σε μια μεγάλη ομάδα σαν τη Ρεάλ έπρεπε να ακούσουμε την προσφορά της, αλλά δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να χαλάσουμε τη συμφωνία με την Μπάγερν από τη στιγμή που είχαμε δώσει το λόγο μας».Πηγή: sport-fm.gr

Νέα νίκη για τους Έλληνες της Ούνιξ!!

Η Ούνιξ συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία και στο 2014 με τους τρεις Έλληνες της ομάδας να κάνουν καλή εμφάνιση.

Νέα νίκη για τους Έλληνες της Ούνιξ
Νικηφόρα από την Πολωνία απέναντι στην Τούροβ με 88-74 πέρασε η Ούνιξ Καζάν φτάνοντας τις εννιά νίκες σε δέκα αγώνες στη VTB League.

Πολύ καλή παρουσία είχαν οι Έλληνες της ομάδας. Ο Ίαν Βουγιούκας σε 17:09 είχε 15 πόντους (5/6 βολές, 5/9 δίποντα), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα, ο Νίκος Ζήσης σε 27:34 είχε 14 πόντους (7/9 βολές, 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 κλέψιμο, ενώ ο Κώστας Καϊμακόγλου σε 30:49 είχε 9 πόντους (3/3 βολές, 3/6 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Πηγή: sport-fm.gr

Αντέδρασαν «Φενέρ» και Ομπράντοβιτς!

Η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ άφησε γρήγορα πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό και πέρασε με νίκη από την Άγκυρα.

Αντέδρασαν «Φενέρ» και Ομπράντοβιτς
Τις δέκα νίκες στην τουρκική λίγκα έφτασε η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ξέχασε ήδη την ήττα στο ΣΕΦ και πέρασε με 81-64 από την Άγκυρα απέναντι στην Άνκαρα Κολεϊλιλέρ ανεβαίνοντας στην τέταρτη θέση μετά από 14 αγωνιστικές.

Ο Λούκα Ζόριτς με 13, ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 12 και ο Μπο ΜακΚάλεμπ με 10 πόντους ήταν οι πρώτοι σκόρερ της «Φενέρ», ενώ ο Γκάσπερ Βίντμαρ πρόσθεσε 9 πόντους και 13 ριμπάουντ για την αντίπαλο Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο Top 16.Πηγή: sport-fm.gr

Πιο… εύκολα, δεν γίνεται!

Η κληρωτίδα του Κυπέλλου Αγγλίας δεν είχε κέφια, αφού δεν προέκυψαν μεγάλες αναμετρήσεις για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης, με όσα «μεγαθήρια» πέρασαν να βλέπουν ορθάνοιχτο τον δρόμο της πρόκρισης.

Πιο… εύκολα, δεν γίνεται
Άρσεναλ και Έβερτον είδαν με χαρά τις Κόβεντρι και Στίβενεϊτζ να βρίσκονται στον δρόμο τους, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν το πλεονέκτημα της έδρας και τα «ζαχαρωτά» να πρέπει να ταξιδέψουν μακριά από το «Γκούντισον Παρκ», ελπίζοντας πως θα τελειώσουν τη δουλειά και δεν θα πρέπει να επιβαρυνθούν με επαναληπτικό.

Όσον αφορά τη Σουόνσι -που πέτυχε τη μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ- θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπέρμιγχαμ ή Μπρίστολ Ρόβερς ή Κρόουλι και η Σαουθάμπτον τη Γιόβιλ.

Τέλος, ζευγάρι Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να προκύψει μόνο ανάμεσα σε Τσέλσι και Στόουκ.


Αναλυτικά η κλήρωση

Σάντερλαντ-Κίντμινιστερ ή Πίτερμπρο
Μπόλτον-Κάρντιφ
Σαουθάμπτον-Γιόβιλ
Χάντερσφιλντ-Τσάρλτον ή Όξφορντ
Πορτ Βέιλ ή Πλίμουθ-Μπράιτον
Νότιγχαμ Φόρεστ-Ίπσουϊτς ή Πρέστον
Σάουθεντ-Χαλ
Ρότσντεϊλ-Μάκλσφιλντ ή Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Άρσεναλ-Κόβεντρι
Στίβενεϊτζ-Έβερτον
Γουίγκαν ή ΜΚ Ντονς-Κρίσταλ Πάλας
Τσέλσι-Στόουκ
Μπλάκμπερν ή Μάντσεστερ Σίτι-Μπρίστολ Σίτι ή Γουότφορντ
Μπέρνμουθ ή Μπέρτον-Λίβερπουλ
Μπέρμιγχαμ ή Μπρίστολ Ρόβερς ή Κρόουλι-Σουόνσι
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ-Νόριτς ή Φούλαμ

Τα παιχνίδια θα γίνουν στις 25/26 του μήνα.

Πηγή: england365.gr

Κλοπ: «Η ομάδα είναι πάνω από κάθε παίκτη»

Αυτό που έπαθε ο Γιούργκεν Κλοπ με τον Γκέτσε τον περασμένο Μάϊο φαίνεται πως του έχει δημιουργήσει ένα στομάχι από μπετό. Γι’ αυτό και δεν ταράχτηκε με την μεταγραφή του Λεβαντόφσκι.

Κλοπ: «Η ομάδα είναι πάνω από κάθε παίκτη»
Η μεταγραφή -που θα ισχύσει το προσεχές καλοκαίρι- του Λεβαντόφσκι στην Μπάγερν Μονάχου φαίνεται πως δεν «χαλάει» τον Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός τεχνικός πιστεύει πως τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει την ομάδα που έχει δημιουργήσει και δεν διστάζει να το πει και δημοσίως.

« Οι παίκτες μπορούν να πάνε σε οποιαδήποτε ομάδα θέλουν, αλλά η Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι πάνω από κάθε παίκτη. Όλα είναι θέμα σωστού προγραμματισμού και πλάνου. Τα πράγματα θα πάνε όπως τα θέλουμε και δεν έχω καμία αμφιβολία γι ’ αυτό», δήλωσε ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» δείχνοντας πως ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία παρά την απουσία του «Λέβα» από το οπλοστάσιό του.

Από την πλευρά του ο Πολωνός επιθετικός θέλησε να διαβεβαιώσει τον κόσμο της ομάδας πως θα είναι 100% συγκεντρωμένος στο νυν σύλλογό του: « Θέλω να ξέρουν οι οπαδοί της ομάδας πως θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου όσο καιρό θα βρίσκομαι στο σύλλογο». Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Και σήμερα θα ήταν από τους κορυφαίους ο Εουσέμπιο»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο μίλησε για το θάνατο του Εουσέμπιο και την τεράστια προσφορά του στο πορτογαλικό ποδόσφαιρο, κι όχι μόνο.

Μουρίνιο: «Και σήμερα θα ήταν από τους κορυφαίους ο Εουσέμπιο»
Κορυφαία μορφή και προσωπικότητα χαρακτήρισε τον Εουσέμπιο ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος τεχνικός μιλώντας για τον συμπατριώτη του, που έφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή, υποστήριξε πως ακόμη κι αν αγωνιζόταν σήμερα θα ήταν ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες του κόσμου.

«Ήταν μία από τις μεγαλύτερες μορφές της Πορτογαλίας, ένας πολύ σημαντικός άνθρωπος για όλη τη χώρα. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει για το πορτογαλικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αποτελεί ένα σημείο αναφοράς για τις αξίες που πρέσβευε ακόμη και όταν τελείωσε την καριέρα του. Ο θάνατος του ‘μαύρου πάνθηρα’ αφήνει ένα μεγάλο κενό, αλλά προτιμώ να τον αντιμετωπίζω σαν αθάνατο. Ανήκε σε μια εντελώς διαφορετική γενιά ποδοσφαίρου και αν προσπαθούσες να κάνεις παραλληλισμούς με το σύγχρονο ποδόσφαιρο, θα ήταν και πάλι μεταξύ των κορυφαίων», δήλωσε ο προπονητής της Τσέλσι.
Πηγή: sport-fm.gr

Ρονάλντο: «Αθάνατος, Εουσέμπιο»!

Το δικό του μήνυμα για τον θάνατο του Εουσέμπιο θέλησε να στείλει ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Ρονάλντο: «Αθάνατος, Εουσέμπιο»!
Τον δικό του «αποχαιρετισμό» στον άνθρωπο που αποτέλεσε το παράδειγμα για χιλιάδες παιδιά στην Πορτογαλία, όταν ξεκινούσαν τα πρώτα τους βήματα στο ποδόσφαιρο, τον Εουσέμπιο που απεβίωσε σήμερα τα ξημερώματα (05/01), έστειλε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Για πάντα αθάνατος, Εουσέμπιο. Αναπαύσου εν ειρήνη…», έγραψε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον οποίο είχε ιδιαίτερη σχέση και ήταν κοντά σε κάθε αποοστολή της εθνικής τους ομάδας.

Δείτε το σχόλιο του Ρονάλντο στο Twitter
Always eternal , rest in peace


Πηγή: sport-fm.gr

«Κορυφαίος στον κόσμο ο Εουσέμπιο»

Σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου του Εουσέμπιο εμφανίστηκε ο Αντώνης Γλύκας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στον οποίο αποκάλυψε τις γνωστές και άγνωστες πτυχές του «μαύρου πάνθηρα».

«Κορυφαίος στον κόσμο ο Εουσέμπιο»
Μόνο καλά λόγια είχε να πει ο Αντώνης Γλύκας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, και αποκάλυψε στο κοινό γνωστές και άγνωστες πτυχές του Εουσέμπιο που απεβίωσε σήμερα (05/01) τα ξημερώματα.

Ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Βετεράνων του Ολυμπιακού τόνισε ότι είχε γνωρίσει τον «πάνθηρα της Μοζαμβίκης» το 2005, όταν ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ποδοσφαιριστών στη Βαρκελώνη.

Από εκεί και πέρα, ανέλυσε την καριέρα του, τα χαρακτηριστικά του και τον συνέκρινε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του Μοζαμβικανού.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντώνης Γλύκας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6

Για την είδηση του θανάτου του Εουσέμπιο

«Είναι τεράστια η απώλεια. Είμαι σοκαρισμένος…»

Για τη γνωριμία τους

«Τον Εουσέμπιο πολύς κόσμος τον είδε όταν ο Ζαγοράκης παραλάμβανε το τρόπαιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, στο Euro 2004. Τον Εουσέμπιο, λοιπόν, τον γνώρισα το 2005 στη Βαρκελώνη, όταν ιδρύσαμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ποδοσφαιριστών και ήταν μαζί με τον Ντι Στέφανο. Η παρουσία του Εουσέμπιο μαζί με τον Ντι Στέφανο και άλλους μεγάλους παίκτες έδινε ιδιαίτερη λάμψη στην εκδήλωση».

inner

Για την καριέρα του «μαύρου πάνθηρα»

«Ο Εουσέμπιο γεννήθηκε στην Μοζαμβίκη, σε μία αποικία της Πορτογαλίας. Το μεγάλο του ταλέντο τον έκανε να ξεχωρίζει με το προσωνύμιο ο “Πάνθηρας της Μοζαμβίκης”. Τότε έλεγαν πως υπάρχει στη Βραζιλία ο Πελέ και στην Πορτογαλία ο Εουσέμπιο. Κατάφερε να κάνει πασίγνωστο το πορτογαλικό ποδόσφαιρο. Στο 1966 με τον Εουσέμπιο, η Πορτογαλία απέκλεισε την Βραζιλία και είχε καταλάβει την τρίτη θέση στο Μουντιάλ. Ήταν ο πρωταγωνιστής εκείνης της διοργάνωσης. Πήρε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Μπενφίκα, την οποία έκανε διάσημη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στον τελικό του 1962 η Μπενφίκα είχε επικρατήσει με 5-3 με δύο δικά του τέρματα, ενώ από την άλλη πλευρά είχε βάλει δύο γκολ και ο Πούσκας. Εκείνη την εποχή οι μεγάλες αστέρες ήταν ο Πούσκας, ο Ντι Στέφανο, ο Τσάρλτον, ο Ματσόλα, ο Εουσέμπιο. Είναι ένας από τους δέκα καλύτερους παίκτες της γενιάς του».

Για τη σχέση του με το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Το 1968 η Εθνική ομάδα προσπάθησε να περάσει στο Μουντιάλ του Μεξικού. Ήρθε στο Καραϊσκάκη η Πορτογαλία, που ήταν ο φόβος και ο τρόμος σε όλη την Ευρώπη, και τότε τους κερδίσαμε με σκορ 4-2. Ήταν η πρώτη μας καλή γνωριμία με τον Εουσέμπιο, αφού τον γνωρίζαμε μόνο από τα φιλμάκια στον κινηματογράφο. Τότε δεν υπήρχε τηλεόραση στην Ελλάδα. Στη ρεβάνς ήταν το 2-2 στην Πορτογαλία, όπου και μας ισοφάρισαν λίγο πριν από τη λήξη της αναμέτρησης. Όποτε πέφτει η Πορτογαλία μαζί μας, ακόμα και είναι ο Εουσέμπιο, ο Ρονάλντο ή ο Φίγκο, τα βρίσκει σκούρα απέναντί μας. Και σε άλλα σημαντικά παιχνίδια με τους Πορτογάλους, είτε είναι για προκριματικά για το Μουντιάλ ή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ή φιλικά ματς είναι διαφορετική η αύρα μας με τους με εκείνους».

Για τις διακρίσεις του Εουσέμπιο

«Σε 313 παιχνίδια πρωταθλήματος πέτυχε 319 γκολ. Δηλαδή, αριθμοί που δημιουργούν… πονοκέφαλο. Πήρε τη Χρυσή Μπάλα το 1965 και ήταν δεύτερος το 1962 και το 1966. Στο τέλος της καριέρας του πήγε στην Αμερική, κάτι που έκαναν αρκετοί ποδοσφαιριστές της γενιάς του, όπως ο Πελέ και ο Μπεκενμπάουερ. Μάλιστα, κατέκτησε και ένα πρωτάθλημα εκεί»

Για τα χαρακτηριστικά του

«Ο κόσμος βλέπει τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή ποδοσφαιριστής, όμως ο Εουσέμπιο ήταν ένας συνδυασμός ανάμεσα στον Ρονάλντο και τον Πελέ. Έμπαινε μέσα στην περιοχή και οι αντίπαλοι αμυντικοί πήγαιναν… άρρωστοι στα σπίτια τους. Έκανε πρωταθλήτρια την Μπενφίκα και μετά ακολούθησαν η Πόρτο, η Σπόρτινγκ και οι υπόλοιες. Επίσης, μετά ακολούθησαν ο ΠΑουλέτα, ο Φίγκο, ο Ρονάλντο. »

Για τον χαρακτήρα του ως άνθρωπος

«Μέχρι πρότινος ήταν σύμβουλος της πορτογαλικής Ομοσπονδίας. Με εξέπληξε όταν ήρθε το 2005 να δημιουργήσουμε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βετεράνων Ποδοσφαιριστών. Ήταν συγκλονιστικό για μένα, όμως ήρθαν και άλλοι πρώην παίκτες όπως ο Μπουτραγκένιο και ο Τόσακ. Μου άρεσε ο σεβασμός που έδειχνε σε όλους. Πρόκειται για έναν κορυφαίο ποδοσφαιριστή στην Ευρώπη και γιατί όχι σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατάφερε να πάρει μόνος του μία χώρα και να ανεβάσει στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα».

Οι… χασογκόληδες Μέσι και Ρονάλντο!! (video)

Φορτώνουν με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που ακόμη και ο Λιονέλ Μέσι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο χάνουν τα άχαστα.

Οι… χασογκόληδες Μέσι και Ρονάλντο (video)
Βαρεθήκατε τα βίντεο με τα highlights των Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο;

Ε, ήρθε η ώρα να τους δείτε και από την… ανάποδη.

Οι δύο κατά τεκμήριο κορυφαίοι ποδοσφαιριστές του πλανήτη είναι άνθρωποι. Και σαν τέτοιοι, έχουν χάσει και γκολ που δεν χάνονται.




Πηγή: sport-fm.gr

Σενάρια Παγκόσμιου Πολέμου το 2014 λόγω κρίσης!

Από τους Financial Times.

Σενάρια Παγκόσμιου Πολέμου το 2014 λόγω κρίσης
'Αν τελικά ξεσπάσει πόλεμος λόγω κρίσης, είναι ζωτικής σημασίας να χτιστεί μια ασφαλής ειρήνευση, όταν τελειώσει'' γράφουν οι Financial Times.

1914 - 2014: Προπολεμικές συνθήκες στην διεθνή οικονομία

Τον Ιανουάριο του 1914, ελάχιστοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να φανταστούν ότι, επτά μήνες αργότερα, οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες τους θα έριχναν τον πλανήτη σε έναν κατακλυσμιαίο πόλεμο. Η προσοχή των λαών στις περισσότερες πρωτεύουσες εκείνη την περίοδο, ήταν αλλού.

Η Βρετανία ασχολιόταν μανιωδώς με την κρίση της στεγαστικής νομοθεσίας της Ιρλανδίας και άλλα εθνικά προβλήματα. Ολο το Παρίσι δεν μιλούσε για τίποτα άλλο παρά την υπόθεση Caillaux, στην οποία η σύζυγος Γάλλου πολιτικού πυροβόλησε θανάσιμα τον διευθυντή της εφημερίδας Le Figaro, δικάστηκε για φόνο και αθωώθηκε.

Σύμφωνα με τα απομνημονεύματα του Βλαντιμίρ Κοκοβτσόφ, η ρωσική πολιτική της Αγίας Πετρούπολης στις αρχές του 2014 εκτυλισσόταν γύρω από την προσωπικότητα του Γκριγκόρι Ρασπούτιν, του υπνωτιστικού υπέρτατου σύμβουλου του Τσάρου. Την ίδια ώρα, ένας άφραγκος 24χρονος Αυστριακός ζωγράφος περιφερόταν στο Μόναχο, προσπαθώντας πάση θυσία να αποφύγει την στρατιωτική θητεία στην γενέτειρά του. Το όνομά του ήταν Αδόλφος Χίτλερ.

Πριν περάσει ένας μήνας από την δολοφονία στις 28 Ιουνίου στο Σαράγεβο του πρίγκηπα Φερδινάνδου, διαδόχου του θρόνου των Αψβούργων, οι διαμάχες ξέσπασαν σε πολλαπλά μέτωπα. Όταν τελείωσαν οι συρράξεις τον Νοέμβριο του 1918, ο πόλεμος είχε προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων εκατομμυρίων στρατιωτών και αμάχων.

Αν και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος φόβου ότι ο πλανήτης το 2014 βρίσκεται στα πρόθυρα μιας ανάλογης επικής καταστροφής, υπάρχουν κάποιες ανησυχητικές ομοιότητες ανάμεσα στο τότε και το τώρα. Είναι απαραίτητο φέτος οι κυβερνήσεις και οι λαοί να τιμήσουν την μνήμη του ξεσπάσματος του πρώτου παγκοσμίου πολέμου με αξιοπρεπείς τελετές και σεβασμό προς τους νεκρούς, αλλά παράλληλα και με νηφάλια συναίσθηση των μαθημάτων που γέννησε η καταστροφή του 1914-18.

Ένα μάθημα είναι ότι οι τυχαίες αιτίες σύρραξης δεν πρέπει να συγχέονται με τις πιο βαθιές εντάσεις στις διεθνείς σχέσεις ή στις εσωτερικές υποθέσεις κάθε έθνους, που οδηγούν σε πόλεμο. Πολλοί σπόροι του α΄παγκοσμίου πολέμου είχαν φυτευτεί πολύ πριν την δολοφονία στο Σεράγεβο. Είναι πασίγνωστο πόσο δύσκολο είναι να αποτραπούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες, τόσο στην εποχή μας όσο και στις αρχές του 20ου αιώνα, αλλά οι παγκόσμιες στρατιωτικές, πολιτικές και οικονομικές εντάσεις, είναι ζητήματα τα οποία οι ηγέτες οφείλουν και πρέπει να αντιμετωπίσουν. Εχουν την ευθύνη να δράσουν εντός των αποδεκτών διεθνών κανόνων και να διασφαλίσουν ότι κρατούν τα ηνία του ανταγωνισμού ανάμεσα στα έθνη και τους ανθρώπους.

Ένα άλλο μάθημα είναι ότι οι τριβές των ανταγωνιστικών εθνικοτήτων, τροφοδοτούμενες από περηφάνια, φιλοδοξία, άγνοια και συντηρούμενες από προαιώνιες αντιπαλότητες, δεν στερούνται σήμερα ικανότητας να προκαλέσουν πόλεμο. Ένας τέτοιος κίνδυνος είναι ιδιαίτερα έντονος όταν το διεθνές σύστημα ανασυντάσσεται λόγω της ανόδου νέων μεγάλων δυνάμεων και της συγκριτικής πτώσης των παλαιότερων.

Εκατό χρόνια πριν, ήταν η Γερμανία που έψαχνε μια θέση στον ήλιο εις βάρος της βρετανικής αυτοκρατορίας. Σήμερα είναι, όλο και πιο πολύ, η Κίνα με τις ΗΠΑ. Οι πρόσφατες εντάσεις στην Θάλασσα της Νοτίου Κίνας μεταξύ του Πεκίνου και των γειτόνων που έχουν την αμερικανική στήριξη, θυμίζουν τις τεταμένες σχέσεις της Γερμανίας με την Βρετανία, την Γαλλία και την Ρωσία πριν το 1914.

Είναι αναπόφευκτο να εκδηλώνονται επιδείξεις ισχύος στις διεθνείς σχέσεις, αλλά είναι απαραίτητο επίσης να γίνονται αντιληπτά και τα κίνητρα και τα έννομα συμφέροντα της κάθε πλευράς. Από αυτή την άποψη, η μετρημένη πρόοδος για την εύρεση συμβιβαστικής λύσης στην διαμάχη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, είναι υποσχόμενη.

Ένα τρίτο μάθημα είναι ότι είναι ανόητο να ξεκινάς έναν πόλεμο με την σκέψη ότι θα είναι σύντομος, φθηνός και με διαχειρίσιμες επιπτώσεις. Το 1914, ορισμένοι Ευρωπαίοι πολιτικοί και στρατηγοί, που τις προοπτικές τους σχηματοποιούσαν οι περιορισμένοι πόλεμοι με τους οποίους είχαν ενοποιηθεί η Γερμανία και η Ιταλία μισό αιώνα νωρίτερα, έτρεφαν αυτή την ψευδαίσθηση. Το ίδιο και η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, όταν εισέβαλαν στο Ιράκ το 2003. Πόσο πολύ έσφαλλαν οι πολεμικοί ηγέτες και στις δύο αυτές περιπτώσεις...

Ένα τελευταίο μάθημα είναι ότι, αν τελικά ξεσπάσει ο πόλεμος, είναι ζωτικής σημασίας να χτιστεί μια ασφαλής ειρήνευση, όταν τελειώσει. Οι συνθήκες ειρήνευσης 1919-23 των Παρισίων δεν το είχαν καταφέρει αυτό. Μέχρι το 1939, ο Αυστριακός σκιτσογράφος είχε φτάσει στο ζενίθ της ισχύος του στο Βερολίνο, και ο πλανήτης επρόκειτο να πληρώσει ένα τίμημα πιο βαρύ και από του 1914.

πηγή: www.parapolitika.gr

Την έσωσε ο Ροντρίγκες!!

Το γκολ του Ροντρίγκες έδωσε τη νίκη στη Φιορεντίνα απέναντι στη Λιβόρνο την στιγμή που το άγχος για το ενδεχόμενο στραβοπάτημα συνεχώς μεγάλωνε!

Την έσωσε ο Ροντρίγκες!
Η Φιορεντίνα μπορεί να δυσκολεύτηκε απέναντι στην Λιβόρνο αλλά –τελικά- μπόρεσε να πάρει τη νίκη και να ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στο 2014 επιτυχημένα.

Σε αυτό μεγάλο ρόλο έχει ο Ροντρίγκες! Ο άσος της ομάδας της Φλωρεντίας στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης πέτυχε το γκολ το οποίο ήταν και αρκετό για να δώσει τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Η Λιβόρνο προσπάθησε και κατάφερε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα να κρατήσει μακριά από την εστία της τους επιθετικούς της Φιορεντίνα. Όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως δεν είχε περιθώρια να απαντήσει.

Στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 18ης αγωνιστικής η Κιέβο με την Κάλιαρι ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ.



Κυριακή, 05/01
Κιέβο – Κάλιαρι 0-0

Φιορεντίνα – Λιβόρνο 1-0
(66’ Ροντρίγκες)

Γιουβέντους – Ρόμα (21:45)

Δευτέρα, 06/01
Νάπολι – Σαμπντόρια (16:00)
Κατάνια – Μπολόνια (16:00)
Τζένοα – Σασουόλο (16:00)
Μίλαν – Αταλάντα (16:00)
Πάρμα – Τορίνο (16:00)
Ουντινέζε – Βερόνα (16:00)
Λάτσιο – Ίντερ (19:30)
Πηγή: sport-fm.gr

Πολυτιμότερος ο Πέιν!

Ο Μαρκ Πέιν του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πολυτιμότερος της 12ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών.

Πολυτιμότερος ο Πέιν
Κορυφαίος της 12ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ των ανδρών αναδείχθηκε ο Μαρκ Πέιν του ΠΑΟΚ. Ο 25χρονος φόργουορντ, που ήταν πρωταγωνιστής στην άνετη νίκη της ομάδας του επί του Ηλυσιακού με 84-49, συγκέντρωσε 31 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης του ΕΣΑΚΕ (Rankng).

Συγκεκριμένα ο παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά» σε 23:51 που αγωνίστηκε πέτυχε 22 πόντους (8/12 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 3/3 βολές), μάζεψε 9 ριμπάουντ, μοίρασε 2 ασίστ, κέρδισε τέσσερα φάουλ ενώ δεν υπέπεσε σε λάθος.
Πηγή: sport-fm.gr

Παραιτήθηκε ο Κουρμπανάς!!

Την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του Παναιγιάλειου υπέβαλλε ο Νίκος Κουρμπανάς, θέλοντας να αναλάβει την ευθύνη για τα άσχημα αποτελέσματα.

Παραιτήθηκε ο Κουρμπανάς
Μετά τη «λευκή» ισοπαλία του Παναιγιάλειου με τον Αχαρναϊκό, ο Νίκος Κουρμπανάς υπέβαλλε την παραίτησή του από την τεχνική ηγεσία του πρώτου.

Ο Έλληνας τεχνικός θέλει με αυτό τον τρόπο να αναλάβει την ευθύνη για τα άσχημα αποτελέσματα, καθώς είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα της Αχαΐας μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία 10 της παιχνίδια!

Η οριστική απόφαση ανήκει στη διοίκηση, η οποία καλείται να αποδεχθεί, είτε να αρνηθεί την παραίτηση του έμπειρου κόουτς.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό λέγεται… παστέλι!! (video)

Μπέκαμ, Τσάμπι Αλόνσο και τώρα Οχαγιόν. Ένας κεραυνός πίσω από την σέντρα του παίκτη της Ανόρθωσης έφερε το γκολ της χρονιάς στην Κύπρο από τον Ιανουάριο.

Αυτό λέγεται… παστέλι (video)
Τύφλα να έχουν οι Μπέκαμ και Τσάμπι Αλόνσο. Εκείνοι άρχισαν τη μόδα των «γκολ από το σπίτι» και ένας παίκτης από την κυπριακή Ανόρθωση είπε ''αφού μπορούν αυτοί… μπορώ κι εγώ''.

Το παιχνίδι του Απόλλωνα με την Ανόρθωση βρίσκεται στο 71’ και το σκορ στο 1-0. Η μπάλα περιφέρεται γύρω από την σέντρα και εκεί που γίνονται προσπάθειες να αναπτυχθεί μία από τις δυο ομάδες έρχεται σαν σίφουνας ένας… Οχαγιόν.

Πιάνει ένα σουτ… φωτοβολίδα και η κατάληξη βρίσκεται στο παρακάτω βίντεο.




Πηγή: sport-fm.gr

Με το δεξί η Ομόνοια!!

Νικηφόρα πέρασε από την έδρα της Ένωσης Παραλιμνίου η Ομόνοια (3-0) στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Στην ισοπαλία έμειναν Δόξα και Άρης (1-1).

Με το δεξί η Ομόνοια
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Ομόνοια κόντρα στην Ένωση Παραλιμνίου στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του Κυπριακού πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με σκορ 3-0 εκτός έδρας και έπιασαν στους 30 βαθμούς τον ΑΠΟΕΛ και τον Ερμή.

Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν στο πρώτο ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να ανοίγουν το σκορ με τον Αλίπιο στο 50’. Στο 74΄της αναμέτρησης ο Αλάμπι διπλασίασε τα τέρματα για την Ομόνοια.

Το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Ρουσιάς στις καθυστερήσεις 92’.

Δεν Χάρηκε κανείς…

Στην ισοπαλία έμειναν Δόξα και Άρης (1-1) στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής. Η Δόξα άνοιξε το σκορ στο 16΄της αναμέτρησης, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν με τον Ντίνα να πετυχαίνει το τέρμα της αναμέτρησης στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45+1’).

Αναλυτικά η 15η αγωνιστική:

Σάββατο 4 Ιανουαρίου
Απόλλωνας Λεμεσού-Ανόρθωση 1-1
(25’ αυτ. Κολαούτι - 71’ Οχαγιόν)

ΑΠΟΕΛ-ΑΕΛ Λεμεσού 2-2
(16’ Αλωνεύτης, 29’ πεν. Μαντούκα – 6’ Μοντέιρο, 34’ Σα)

ΑΕΚ Κουκλιών-Νέα Σαλαμίνα 2-0
(68' Σιέλης, 78' αυτ. Μιντίκης)

Εθνικός Άχνας-ΑΕΚ Λάρνακας 0-2
(10’ Μουρίλο, 70’ Παύλου)

Αλκή Λάρνακας-Ερμής 1-2
(10’ Τσεσίνιο, 30’ Ταγκμπατζούμι)

Κυριακή 5 Ιανουαρίου

Παραλίμνι-Ομόνοια 0-3
(50΄Αλίπιο, 74’ Αλάμπι, 90+1’ Ρουσιάς)
Δόξα Κατ.-Άρης Λεμεσού 1-1
(16’ Βιλέλα-45+1΄Ντίνα)

Η επόμενη αγωνιστική (16η):

Σάββατο 11 Ιανουαρίου
ΑΕΚ Λάρνακας – ΑΠΟΕΛ (15.00)
Άρης Λεμεσού – ΑΕΚ Κουκλιών (17.00)

Κυριακή 12 Ιανουαρίου
Ομόνοια – Απόλλων Λεμεσού (15.00)
Ερμής – Δόξα Κατωκοπιάς (17.00)
ΑΕΛ Λεμεσού – Παραλίμνι (18.00)
Ανόρθωση – Αλκή (18.00)

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου
Νέα Σαλαμίνα – Εθνικός Άχνας (19.00) Πηγή: sport-fm.gr

Έξι συλλήψεις και 48 προσαγωγές στο Αιγάλεω!!

Έξι άτομα συνέλαβε η Αστυνομία από τα επεισόδια που έγιναν στο Αιγάλεω στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ για την Γ’ Εθνική.

Έξι συλλήψεις και 48 προσαγωγές στο Αιγάλεω
Σε έξι συλλήψεις και 48 προσαγωγές ατόμων προχώρησε η ελληνική αστυνομία το απόγευμα της Κυριακή στο Αιγάλεω στο παιχνίδι της τοπικής ομάδας με την ΑΕΚ για τα επεισόδια που έγιναν.

Αυτές όπως επισημαίνονται από τις Αρχές έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης» για την Γ’ Εθνική κατηγορία.

Τα έξι άτομα που συνέλαβε η αστυνομία θα παραμείνουν στο κρατητήριο σήμερα και αύριο το πρωί θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες και θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

Οι Αρχές υποστηρίζουν πως οι δυνάμεις που βρίσκονταν επί τόπου κινήθηκαν με ταχύτητα με αποτέλεσμα να φτάσουν στις συλλήψεις και τις προσαγωγές αυτές.Πηγή: sport-fm.gr

«Κουνάει μαντήλι» ο Αλέγκρι το καλοκαίρι!!

Την αποχώρησή του από την ομάδα της Μίλαν, με δηλώσεις του, προανήγγειλε ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι το προσεχές καλοκαίρι, πριν από το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς με την Αταλάντα.

«Κουνάει μαντήλι» ο Αλέγκρι το καλοκαίρι
Το καλοκαίρι θα αποτελέσει παρελθόν από την ομάδα της Μίλαν ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, καθώς η απόφαση που έχει πάρει, όπως φαίνεται, είναι αμετάκλητη.

Ο 46χρονος προπονητής, μάλιστα, έχει ενημερώσει ήδη τον πρόεδρο των «ροσονέρι», Αντριάνο Γκαλιάνι.

Και η αφορμή είναι η φετινή χρονιά αποδεικνύεται καταστροφική για την Μίλαν, καθώς βρίσκεται στην 13η θέση της βαθμολογίας με την εικόνα της να είναι αποκαρδιωτική.

«Θα ήθελα να τελειώσω την τετραετή θητεία μου στην Μίλαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ωστόσο έχω πάρει τις αποφάσεις μου και δεν πρόκειται να αλλάξω κάτι», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός που θέλησε να κάνει σαφές πως δε πρόκειται να συνεχίσει στο Μιλάνο. Πηγή: sport-fm.gr

Δούλεψαν για τον Ολυμπιακό Βόλου!!

Χανιά και Ηρακλής Ψαχνών έμειναν στο 0-0 με τον Ολυμπιακό Βόλου –πλέον- να βλέπει τη διαφορά του από τους Κρητικούς να αυξάνεται στους έξι βαθμούς.

Δούλεψαν για τον Ολυμπιακό Βόλου
Το τέλος της 14ης αγωνιστικής της Football League για τον Νότιο Όμιλο έδωσε έναν μεγάλο λόγο για πλατιά χαμόγελα στον Ολυμπιακό Βόλου.

Αυτός ο λόγος ήρθε από την ισοπαλία 0-0 στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της αγωνιστικής αυτό ανάμεσα στα Χανιά και τον Ηρακλή Ψαχνών.

Το τελικό σκορ έδωσε έναν βαθμό στους Κρητικούς οι οποίοι όμως απομακρύνθηκαν από τους Βολιώτες. Πλέον η… απόσταση αυξήθηκε στους έξι βαθμούς, ενώ αντίστοιχα η Καλλιθέα βρίσκεται στους τέσσερις βαθμούς από την ομάδα των Χανίων.


Αναλυτικά η αγωνιστική 14η

Βόρειος Όμιλος

Σάββατο 4/1

Αιγινιακός - Εθνικός Γαζώρου 1-1
(17' Πέντα- 75' Γαϊδαρτζής)

Κυριακή 5/1

Ζάκυνθος - Αν. Καρδίτσας 0-1
(22' Κούλης)

Νίκη Βόλου - Δόξα Δράμας 1-0
(77' Ανιέτε)

Ηρακλής - Καβάλα 1-0
(81’ Ζαχόρα)

Βατανιακός - Τύρναβος 0-0

Απόλλων 1926 - Πιερικός 2-0
(50', 78’ Βλάχος)

Δευτέρα 6/1

Αναγέννηση Γιαννιτσών - Κέρκυρα

Νότιος Όμιλος

Παρασκευή 3/1

Καλλιθέα - Φωκικός 2-1
(37' Παγώνης, 68' Γκαλάν-11΄πεν. Φράγκος)

Σάββατο 4/1

ΑΟ Γλυφάδας - Ολυμπιακός Βόλου 0-4
(-12΄, 32΄Γκούρμα, 23΄Μπρέσκα, 30΄Κωστούλας )

Αστ. Μαγούλας - Παναχαϊκή 0-2
(-24' Στεργίδης, 69' Κοντογουλίδης)

Κυριακή 5/1 (15:00)

Φωστήρας - Επισκοπή 3-0
(7' Κάργας, 9' Σεκολάρι, 31' Κακαράς)

Παναιγιάλειος - Αχαρναϊκός 0-0

Πανηλειακός - Βύζας Μεγάρων 1-1
(8' Μίλιεβιτς – 89’ Σταμόγιαννος)

ΑΟ Χανιά - Ηρακλής Ψαχνών 0-0

Επόμενη αγωνιστική 15η

Νότιος Όμιλος

Αχαρναϊκός-Φωστήρας
Βύζας Μεγάρων-Παναιγιάλειος
Ηρακλής Ψαχνών-Επισκοπή
Γλυφάδα-Πανηλειακός
Ολυμπιακός Βόλου-Αστέρας Μαγούλας
Παναχαΐκή-Καλλιθέα
Φωκικός-Χανιά

Βόρειος Όμιλος

Απόλλων Καλαμαριάς 1926-Αναγέννηση Γιαννιτσών
Εθνικός Γαζώρου-Ηρακλής
Καβάλα-Ζάκυνθος
Καρδίτσα-Δόξα Δράμας
Κέρκυρα-Βατανιακός
Πιερικός-Αιγινιακός
Τύρναβος 2005-Νίκη ΒόλουΠηγή: sport-fm.gr

Με δυσκολία ξεπέρασε το… Δράμα ο Ολυμπιακός!!

Ζορίστηκε πολύ, αλλά τελικά ο Ολυμπιακός, άφησε πίσω του την ήττα της περασμένης εβδομάδας από τον ΚΑΟΔ, επικρατώντας στο ΣΕΦ της Κηφισιάς με 69-64, για την 12η αγωνιστική.

Με δυσκολία ξεπέρασε το… Δράμα ο Ολυμπιακός
Οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν στο… 2013 την απροσδόκητη ήττα τους από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα και -αν και δυσκολεύτηκαν- μπήκαν με νίκη στις εν ελλάδι υποχρεώσεις τους για το 2014 επικρατώντας στο ΣΕΦ της Νέας Κηφισιάς (69-64), για την 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τα πράγματα πάντως, κάθε άλλο παρά… χαλαρά εξελίχθηκαν για τους «ερυθρόλευκους», που στερήθηκαν ενέργειας. Οι νεοφώτιστοι αποδείχθηκαν σκληρός αντίπαλος και κόντραραν στα ίσια τους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα οι οποίοι δύσκολα έφτασαν στην επικράτηση.

Στο μάτι τραυματίστηκε στο πρώτο πεντάλεπτο του ματς ο Σεντρίκ Σίμονς και για προληπτικούς λόγους δεν χρησιμοποιήθηκε στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Τραυματισμός στον αστράγαλο 9’ πριν το φινάλε και για τον Ματ Λοτζέσκι που ούτε και εκείνος συνέχισε στο ματς.

Εκτός αποστολής για τους πρωταθλητές Ευρώπης έμεινα οι τραυματίες Λο, Πέτγουεϊ και Κατσίβελης, ενώ ανέτοιμος κρίθηκε ο νεοαποκτηθείς Μάρντι Κόλινς και δεν συμπεριλήφθηκε στην 12άδα.

Το ματς



Νωχελικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό. Μόλις έναν πόντο στα πρώτα 3’50’’ πέτυχαν οι γηπεδούχοι, ενώ από την άλλη η Κηφισιά με 3/3 τρίποντα βρέθηκε στο +8, 1-9. Στη συνέχεια όμως οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την άμυνά τους. Κράτησαν στο μηδέν την ΑΕΝΚ για περίπου πέντε λεπτά και με σερί 10-0 πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά, 11-9. Οι νεοφώτιστοι πάντως έχοντας την εμπειρία παικτών όπως ο Λιακόπουλος, ο Τσαλδάρης και ο Κακιούζης και δείχνοντας πολλή όρεξη στο παρκέ όπως μαρτυρούν και ριμπάουντ (8-15), κατάφεραν να ολοκληρώσουν με μικρό προβάδισμα το πρώτο δεκάλεπτο, 15-19. Η ενέργεια έλλειψε από τον Ολυμπιακό και στο δεύτερο δεκάλεπτο με αποτέλεσμα να… κυνηγά στο σκορ την Κηφισιά. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφάνισαν πρόβλημα στο αμυντικό ριμπάουντ δίνοντας δεύτερες ευκαιρίες στην ΑΕΝΚ, ενώ τα έξι λάθη και 1/10 τρίποντα, στο πρώτο μισό, έκαναν τα πράγματα ακόμα δυσκολότερα. Έτσι βρέθηκαν και στο -6 (25-31) στη διάρκεια της περιόδου, για να οδηγηθούν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο στο -1, 32-33.

Τον Βασίλη Σπανούλη χρειάστηκε να… επιστρατεύσει στο τρίτο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Ο αρχηγός των «ερυθρολεύκων» μπήκε στο παρκέ για να δώσει ρυθμό και ενέργεια στην ομάδα πράγμα που επιτεύχθηκε στο τέλος της περιόδου με τους γηπεδούχους να παίρνουν ισχνό προβάδισμα ενός πόντου, 49-48. Με κακά μαντάτα ξεκίνησε το τελευταίο δεκάλεπτο για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ματ Λοτζέσκι γύρισε τον αστράγαλο του καθώς προσγειώθηκε σε πόδι αντιπάλου και αποχώρησε από το παρκέ. Από εκεί και έπειτα ανέλαβε δράση ο Σπανούλης με συμπαραστάτη τον Περπέρογλου για το 56-50. Και πάλι όμως η ΑΕΝΚ βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει στον πόντο (59-58), πέντε λεπτά για το φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και άστοχοι μπήκαν στο τελευταίο λεπτό στο +6, 66-60 και έφτασαν τελικά στη νίκη με 69-64.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 32-33, 49-48, 69-64

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Ντάνστον 12 (8 ριμπάουντ), Σπανούλης 13 (8 ριμπάουντ), Περπέρογλου 6, Παπαπέτρου, Σλούκας 15, Σίμονς 3, Λοτζέσκι 2, Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 12 (6 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 4 (7 ριμπάουντ)

ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς, Λιακόπουλος 11 (5 ριμπάουντ), Κρόκερ 15 (1), Γκάρετ 9 (9 ριμπάουντ), Γουντς, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 2, Κακιούζης 13 (8 ριμπάουντ), Μπάρλος 4Πηγή: sport-fm.gr

Όλα… ανάποδα για τη Γιουνάιτεντ!!

Από… πού της έρχονται δεν ξέρει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Αφού ξανάβγαλαν τα κιάλια στο πρωτάθλημα, οι «κόκκινοι διάβολοι» αποχαιρέτισαν και το Κύπελλο, με νέο σοκ στο σπίτι τους απ’ τη Σουόνσι (2-1)!

Όλα… ανάποδα για τη Γιουνάιτεντ! (video)
Σταθερή στις αποτυχίες -ανεξάρτητα απ’ τη διοργάνωση- συνεχίζει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Μετά την ήττα απ’ την Τότεναμ που γκρέμισε την προσπάθεια να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις στο πρωτάθλημα, η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League έχασε και το στόχο του Κυπέλλου! Και τον έχασε -και αυτόν- μέσα στο σπίτι της!

Παρόλο που συνήλθε απ’ το γρήγορο προβάδισμα της Σουόνσι στο «Ολντ Τράφορντ» (ο Ερνάντες ισοφάρισε στο 16’ το γκολ του Ράουτλετζ απ’ το 12’) η ομάδα του Μόγιες αποδείχθηκε λίγη για να γυρίσει το ματς. Ειδικά χωρίς τον Γουέιν Ρούνεϊ στη σύνθεσή της.

Αφού λοιπόν αποβλήθηκε ο Φάμπιο στο 81’, ήρθε η… καταστροφή στο τελευταίο λεπτό, με την κεφαλιά του Μπόνι να γράφει το 2-1 και ν’ αφήνει μοναδικό ρεαλιστικό στόχο των πρωταθλητών για φέτος την Ευρώπη.

Αντίθετα με τη Γιουνάιτεντ όμως, σοβαρότατες (αν και όχι εντυπωσιακές) αποδείχθηκαν στη φάση των «32» του Κυπέλλου οι Τσέλσι και Λίβερπουλ. Η μεν ομάδα του Μουρίνιο λοιπόν, ζορίστηκε στο Ντέρμπι, αλλά με δυο γκολ σε πέντε λεπτά (66’ Μίκελ, 71’ Όσκαρ) καθάρισε 2-0 την τοπική ομάδα.

Κάτι που έκανε και η Λίβερπουλ μέσα στο «Άνφιλντ», δείχνοντας στην Όλνταμ πως φέτος… δεν έχει αστεία (πέρυσι την απέκλεισε) και επικρατώντας επίσης 2-0 με γκολ του Άσπας και αυτογκόλ του Ταρκόφσκι.

Όλα αυτά λίγη ώρα αφότου η Σάντερλαντ έβρισκε παρηγοριά στην Καρλάιλ, λυγίζοντάς τη με 3-1, και η Νότιγχαμ (με τον Αμπντούν να σκοράρει με πέναλτι και τον Πάτερσον να κάνει χατ-τρικ) διέσυρε 5-0 τη Γουέστ Χαμ.

Τα σημερινά αποτελέσματα της φάσης των «32» του Κυπέλλου Αγγλίας

Νότιγχαμ-Γουέστ Χαμ 5-0
(12’ πεν. Αμπντούν, 65’, 71’, 79’ Πάτερσον, 90’+1’ Ρέιντ)

Σάντερλαντ-Καρλάιλ 3-1
(34’ Τζόνσον, 50’ αυτ. Χάνλον, 90’ Μπα - 43’ Ρόμπσον)

Ντέρμπι-Τσέλσι 0-2
(66’ Μίκελ, 71’ Όσκαρ)

Λίβερπουλ-Όλνταμ 2-0
(54’ Άσπας, 82’ αυτ. Ταρκόφσκι)

Πορτ Βέιλ-Πλίμουθ 2-2
(15’ Τόμλιν, 36’ Πόουπ - 51’ Ρέιντ, 74’ Πιούριγκτον)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Σουόνσι 1-2
(16’ Ερνάντες - 12’ Ράουτλετζ, 90’ Μπόνι) Πηγή: sport-fm.gr

Οι γυναίκες-σωσίες του σερ Άλεξ!!

Εκπληκτική ομοιότητα με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έχουν δύο… κυρίες. Δείτε και μόνοι σας.

Οι γυναίκες-σωσίες του σερ Άλεξ
Για τους οπαδούς της Μαν. Γιουνάιτεντ, όλα τον θυμίζουν.

Όμως στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για απλή νοσταλγία του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η ομοιότητα που έχουν δύο απλές, καθημερινές κυρίες με τον πρώην προπονητή της Μαν. Γιουνάιτεντ είναι εκπληκτική.

Δείτε και μόνοι σας…

inner

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν θα κάνει μεταγραφές η Μαν. Γιουνάιτεντ»

Ίδια θα παραμείνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη συνέχεια της σεζόν. Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Ντέιβιντ Μόγες, δεν θα κινηθούν για την απόκτηση κάποιου παίκτη. Αυτό θα γίνει το καλοκαίρι.

«Δεν θα κάνει μεταγραφές η Μαν. Γιουνάιτεντ»
Παρά τους τραυματισμούς που έχουν οι ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα δεν θα κάνει κάποια αγορά στην περίοδο των μεταγραφών. Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Μόγες, αυτό θα γίνει το καλοκαίρι, καθώς ο Ιανουάριος είναι δύσκολος μήνας για κάτι τέτοιο.

«Δεν νομίζω να κάνουμε μεταγραφές. Πιστεύω πως η περισσότερη δουλειά θα γίνει το καλοκαίρι», τόνισε ο Σκοτσέζος προπονητής. «Οι τραυματισμοί δεν αλλάζουν τα πράγματα. Ο Ιανουάριος δεν είναι εύκολος μήνας για αγορές», πρόσθεσε ο 50χρονος.

«Έχουμε μεγάλο και καλό σύνολο, το οποίο δυσκολεύεται αυτό το διάστημα λόγω των πολλών αγώνων. Όλοι μπορούν να τραυματιστούν σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν. Δεν είμαστε διαφορετικοί και θα χρησιμοποιήσουμε το σύνολό μας», συμπλήρωσε ο πρώην προπονητής της Έβερτον.

Για την Ευρώπη ανέφερε: «Δεν είναι και το μεγαλύτερο πράγμα γιατί έχεις άλλα παιχνίδια μπροστά σου, όπως του Λιγκ Καπ, του Κυπέλλου και της Πρέμιερ Λιγκ. Θα θέλαμε όμως να είμαστε πλήρεις και έτοιμοι για τα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ». Πηγή: sport-fm.gr

Η καζούρα στην Τότεναμ! (video)

Δείτε την καζούρα που έκαναν οι οπαδοί της Άρσεναλ σε αυτούς της Τότεναμ μετά το 2-0 στο Κύπελλο Αγγλίας.

Η καζούρα στην Τότεναμ (video)
Ο προπονητής της Τότεναμ, Τιμ Σέργουντ, έχει ομολογήσει πως είναι φίλος της Άρσεναλ.

Άλλο που δεν ήθελαν οι φίλοι των «κανονιέρηδων», που βλέποντας την ομάδα τους να νικά 2-0 τα «σπιρούνια» για τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας άρχισαν να τραγουδούν «Tim Sherwood’ s Gooner», δηλαδή «ο Τιμ Σέργουντ είναι οπαδός της Άρσεναλ».



Πηγή: sport-fm.gr

«Ετοιμάζει πρόταση για Ρούνεϊ η Τσέλσι»

Πρόταση 36 εκατ. ευρώ για τον Γουέιν Ρούνεϊ ετοιμάζεται να καταθέσει στη Μαν. Γιουνάιτεντ η Τσέλσι, σύμφωνα με την «Daily Mail».

«Ετοιμάζει πρόταση για Ρούνεϊ η Τσέλσι»
Υπ’ αριθμόν ένα στόχος του Ζοσέ Μουρίνιο για την Τσέλσι φέρεται να είναι ο Γουέιν Ρούνεϊ. Σύμφωνα με την «Daily Mail», οι Λονδρέζοι ετοιμάζουν πρόταση στη Μαν. Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του 28χρονου επιθετικού.

Ο τελευταίος δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2015 και είναι άγνωστο αν αυτό θα επεκταθεί, την ώρα που φήμες θέλουν να μην είναι ικανοποιημένος από τον αγωνιστικό… κατήφορο των «κόκκινων διαβόλων» και να μην έχει τις καλύτερες σχέσεις με τον προπονητή του, Ντέιβιντ Μόγες.

Το αγγλικό δημοσίευμα αναφέρει πως οι «μπλε» ετοιμάζονται να προσφέρουν 36 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Ρούνεϊ.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

«Πρώτα η σωτηρία»

Να εξασφαλίσει την παραμονή του στην Superleague έχει στόχο ο Πανθρακικός, όπως δήλωσε ο Άκης Μάντζιος παρά την καλή βαθμολογική θέση της ομάδας του.

«Πρώτα η σωτηρία»
Στην έβδομη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Πανθρακικός, ύστερα από 18 αγωνιστικές, αλλά ο προπονητής της ομάδας, Άκης Μάντζιος τόνισε πως έχει στόχο να κερδίσει την παραμονή της στη Superleague.

Η ομάδα της Κομοτηνής νίκησε με 1-0 τον Λεβαδειακό και ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται από τώρα την εντός έδρας αναμέτρηση με τη Skoda Ξάνθη την επόμενη Κυριακή (12/1, 17:15).

«Πρώτα απ' όλα χρόνια πολλά. Καλή χρονιά. Σίγουρα μετά από διακοπή υπάρχει το ερωτηματικό πως θα παρουσιαστείς. Και ο Λεβαδειακός ήθελε βαθμούς. Ξέραμε πως θα παίξει άμυνα. Κερδίσαμε δίκαια. Πιστεύουμε πως μετά το 15' ήμασταν η πιο καλή ομάδα. Πρώτος στόχος είναι η σωτηρία. Έχουμε τώρα ένα δύσκολο παιχνίδι με την Ξάνθη. Πρέπει να ετοιμαστούμε, να δούμε τους τραυματίες και να πάμε να πάρουμε αποτέλεσμα και εκεί», ανέφερε μέσω της στη Nova ο Μάντζιος.

Ερχεται ο Πέτριτς!

Στην Αθήνα αναμένεται αύριο το απόγευμα ο Μλάντεν Πέτρις (17:50) για να υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό.

Ερχεται ο Πέτριτς
Αίσιο τέλος έχουν οι διαπραγματεύσεις του Παναθηναϊκού με τον Μλάντεν Πέτριτς! Ο Κροάτης επιθετικός έρχεται αύριο το απόγευμα στην Ελλάδα, προκειμένου να υπογράψει στο «τριφύλλι» και να ενισχύσει την επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου. Η άφιξή του αναμένεται στις 17:50, με πτήση από το Λονδίνο και στη συνέχεια θα πάρξουν οι ανακοινώσεις από την «πράσινη» ΠΑΕ.
Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς τους τιμωρημένους…!

Χωρίς νέα προβλήματα ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη, ενόψει της αναμέτρησης της Δευτέρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης για τη 18η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Χωρίς τους τιμωρημένους…
Μετά την τελευταία προπόνηση την Κυριακή στο «Δασυγένειο», ο Σούλης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν θα έχει στη διάθεσή του μόνο τους τιμωρημένους Τάτο και Κύργια, επέλεξε τους 20 ποδοσφαιριστές της αποστολής, που θα προσπαθήσουν για τη νίκη.

Μιλάμε για τους: Αγκάνθο, Πουλίδο, Αγγελούδη, Γιαννίτση, Διούδη, Ηρακλή, Καραγιάννη, Καραγκούνη, Κοτσαρίδη, Μανιά, Μαργαρίτη, Μπουζάνη, Νταμαρλή, Οικονομόπουλο, Παπαδόπουλο, Ρένια, Σουνά, Σταυρόπουλο, Τσουκάνη, Τσουμάνη. Πηγή: sport-fm.gr

Χάβος: «Να μας σέβονται και εκτός έδρας»

Στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι αντίπαλοι του Παναιτωλικού και όταν αγωνίζεται μακριά από το Αγρίνιο στάθηκε ο Μάκης Χάβος μετά τη νίκη απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Χάβος: «Να μας σέβονται και εκτός έδρας»
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη νίκη αλλά και από την εμφάνιση του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Μάκης Χάβος. Ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, αναφέρθηκε στον σεβασμό που πρέπει να δείχνουν οι αντίπαλοι στην ομάδα του και όταν αγωνίζεται μακριά από την έδρα της ενώ στάθηκε και στην ανωτερότητα των παικτών του απέναντι στους «πράσινους».

Αναλυτικά:
«Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν πιστεύω ότι κινδυνέψαμε, αν εξαιρέσουμε τα τελευταία λεπτά όπου ο Παναθηναϊκός απείλησε με σέντρες. Δεν δείξαμε αδυναμίες, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά. Έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».

Στη συνέχεια ο τεχνικός των Αγρινιωτών αναφέρθηκε στην διαφορετική εικόνα που έχει η ομάδα όταν αγωνίζεται εντός έδρας: «Όπως μας σέβονται μέσα στο Αγρίνιο πρέπει να μας σέβονται και εκτός", είπε με νόημα».

Αναστασίου: «Ήμασταν απογοητευτικοί»

Πικραμένος από την ήττα και την εμφάνιση του Παναθηναϊκού απέναντι στον Παναιτωλικό εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου. «Δεν ήρθαμε στο Αγρίνιο», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Αναστασίου: «Ήμασταν απογοητευτικοί»
Καθόλου ικανοποιημένος από την ήττα και το πρόσωπο που έδειξε ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Παναιτωλικό δεν έμεινε ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός των «πράσινων», στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, τόνισε πως πρέπει οι παίκτες να αφήσουν πίσω τους την εμφάνιση στο Αγρίνιο ενώ αναφέρθηκε και στην έλλειψη σταθερότητας.

Αναλυτικά:

«Δεν ήρθαμε καθόλου στο Αγρίνιο, ήμασταν απογοητευτικοί και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη. Πρέπει αυτό το παιχνίδι να το ξεχάσουμε, αφού δεν κάναμε τίποτα από αυτά που είχαμε πει.

Η ουσία είναι αν έχουμε σταθερότητα και όσα λέμε να τα κάνουμε πράξη. Σήμερα στο Αγρίνιο δεν κάναμε τίποτα σε σχέση με αυτά που είχαμε πει, αν και γνωρίζαμε το ρεκόρ του Παναιτωλικού».

Λιόν... σκέτη γλύκα!

Δυναμικό ξεκίνημα στο 2014 έκανε η Λιόν, που συνέτριψε 6-1 εκτός έδρας τη Λε Σουζέ και πέρασε στην επόμενη φάση του γαλλικού Κυπέλλου. Με την... ψυχή στο στόμα η Μονακό, νέα αναβολή για την Παρί.

Λιόν... σκέτη γλύκα
Στους «32» του Κυπέλλου Γαλλίας πέρασε η Λιόν. Οι «λιονέ» είχαν εύκολο απόγευμα στην έδρα της Λε Σουζέ, την οποία διέλυσαν με σκορ 6-1, ξεκινώντας με φόρα τις υποχρεώσεις τους για τη νέα χρονιά.

Το εισιτήριο της πρόκρισης πήρε και η Μονακό, η οποία, ωστόσο, δυσκολεύτηκε στην έδρα της Βαν (3-2). Οι παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι, αν και αγωνίζονταν με τη βασική τους ενδεκάδα, τα βρήκαν σκούρα, έμειναν δύο φορές πίσω στο σκορ (ισοφάρισαν με Φαλκάο και Ροντρίγκεζ) και χρειάστηκαν το τέρμα του Καράσκο στο 86ο λεπτό για να γλιτώσουν την παράταση.

Από τις υπόλοιπες αναμετρήσεις ξεχώρισαν οι νίκες των Λιλ και Μπορντό στις έδρες των Αμιέν (3-1) και Ρον (1-2).

Την Τρίτη θα διεξαχθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση της Παρί Σεν Ζερμέν απέναντι στην Μπρεστ, καθώς αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.Πηγή: sport-fm.gr

Σενάριο… σαπουνόπερας για Γκέντσογλου!

Ιταλικό δημοσίευμα εμπλέκει τα… συναισθηματικά με τα επαγγελματικά του Σάββα Γκέντσογλου και τον Παναθηναϊκό μαζί με την ΑΕΚ.

Σενάριο… σαπουνόπερας για Γκέντσογλου
Σύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα, ο Σάββας Γκέντσογλου είναι πολύ πιθανό να επιστρέψει στην Ελλάδα. Οι Ιταλοί συνδέουν αυτή την πιθανότητα με μία… άλλη πιθανότητα, αυτή της εγκυμοσύνης της συντρόφου του, τραγουδίστριας Αγγελικής Ηλιάδη.

Μάλιστα εμπλέκουν τον Παναθηναϊκό, τονίζοντας όμως πως εμπόδιο αποτελεί το κασέ του, αλλά και την παλιά ομάδα του, την ΑΕΚ, όπως και την ιταλική Λιβόρνο.
Πηγή: sport-fm.gr

Φλουρί στα… δύο!!

Ισόπαλο χωρίς σκορ το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον ΟΦΗ, με τους κυανέρυθρους να μην μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των κρητικών.

Φλουρί στα… δύο
Ο Πανιώνιος ήθελε αλλά δεν μπορούσε… Αντίθετα με τον ΟΦΗ που δεν έδειξε διάθεση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να δημιουργήσει φάσεις στην εστία των γηπεδούχων.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν το παιχνίδι στην Νέα Σμύρνη να κολλήσει στο… μηδέν με τις δύο ομάδες να ξεκινούν τον β’ γύρο με έναν βαθμό.

Το παιχνίδι
Αρκετά κακό το πρώτο ημίχρονο στο παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Σε όλη του διάρκεια ο Πανιώνιος φαινόταν να αναζητά περισσότερο το γκολ. Παρόλα αυτά οι «κυανέρυθροι» και είχαν τον τρόπο να «σπάσουν» την άμυνα του ΟΦΗ.

Πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή, καμία όμως καλή φάση μπροστά από τις εστίες των δύο ομάδων. Αντ’ αυτών κόρνερ τα οποία τα είχαν κερδίσει οι παίκτες του Πανιώνιου.

Από αυτά προήρθε και η καλύτερη φάση στο πρώτο 45λεπτό. Στο 24ο λεπτό της αναμέτρησης οι κυανέρυθροι εκτέλεσαν το κόρνερ. Η μπάλα πέρασε στο δεύτερο δοκάρι της εστίας του ΟΦΗ. Εκεί ήταν ο Ζαχαράκης ο οποίος την είδε να καταλήγει μπροστά του. Έκανε το σουτ χωρίς όμως να βρει στόχο.

Αντίστοιχη εικόνα στον αγώνα και από τις δύο ομάδες. Μόνη διαφορά το γεγονός ότι ο ΟΦΗ έδωσε προσπάθησε να απειλήσει. Περισσότερο όμως εκμεταλλευόμενος κάποια αδράνεια στην άμυνα του Πανιώνιου.

Και πάλι οι κυανέρυθροι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν την μπάλα περισσότερο. Έφταναν στην εστία του ΟΦΗ αλλά δεν είχαν τον τρόπο να βγάλουν κάποιον παίκτη τετ-α-τετ με τον Φερνάντες.

Προσπάθησαν μέσω κάποιας εκτέλεσης "στημένου" να βρεθούν κοντά στο γκολ. Σε κάθε περίπτωση ο Φερνάντες ήταν σε καλή θέση και εύκολα έβαζε τέλος σε κάθε... ελπίδα για ένα γκολ.

Καλύτερη... τελική η προσπάθεια του Αραβίδη με ένα σουτ που έκανε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΟΦΗ. Η μπάλα όμως έφυγε ψηλά από τα δοκάρια του Φερνάντες.

Η μόνη καλή στιγμή για τους Κρητικούς, ήταν ένα σουτ που έκανε ο Περογαμβράκης μέσα από την μεγάλη περιοχή του Πανιώνιου, με την μπάλα να φεύγει αρκετά ψηλά.



Πανιώνιος (Παναγόπουλος): Ανέστης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Κολοβός, Ζαχαράκης (70' Παναγιωτούδης), Μητρόπουλος, Ντούνης (87' Μπούζας), Αραβίδης, Καμπάνταης

ΟΦΗ (Σα Πίντο): Φερνάντες, Τριποτσέρης, Ζόρο, Παπάζογλου (84' Λαμπρόπουλος), Καλαϊτζιτς (7' Βερόν), Ζε Εντουάρντο, Περογαμβράκης, Μπούρμπος, Μακρής, Μιλιάζες, Όγιος (77' Μπανούσης)Πηγή: sport-fm.gr

Ιγκόρ, ο… λυτρωτής!!

Τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Ιγκορ, δίνοντας με γκολ του τη νίκη στον Πανθρακικό, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού στην 18η αγωνιστική της Superleague και έχει πλέον 24 πόντους.

Ιγκόρ, ο… λυτρωτής
Μια κεφαλιά του Ιγκορ στο 75’ καθόρισε το παιχνίδι Πανθρακικός-Λεβαδειακός με τον Βραζιλιάνο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Δύο δοκάρια είχαν οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος. Αρχικά ο Τζάνης, ο οποίος παραλίγο να σκοράρει με εκτέλεση κόρνερ και με τον Κάσες με σουτ έξω από την περιοχή.

Τους 24 πόντους έφτασαν οι γηπεδούχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν στους 17 και στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Τέσσερις συνεχόμενες ήττες έχει η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο αν και ξεκίνησε δυνατά ήταν κατώτερο του μετρίου μέχρι το 35ο λεπτό. Ο Πανθρακικός μπήκε πιο καλά στο ματς και ο Λεβαδειακός είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο τέταρτο. Στο 5’ παραλίγο να μπει ένα εντυπωσιακό γκολ, με την μπάλα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Τζάνη, να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι έως το 35’ ήταν πολύ κακό και δεν δημιουργήθηκε καμία ουσιαστική φάση. Η ομάδα της Κομοτηνής έλεγχε το παιχνίδι και απείλησε σε δύο περιπτώσεις λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου, με τον Ντιόγκο και τον Κάσες, ο οποίος σημάδεψε το δοκάρι στο 43ο λεπτό. Ωστόσο, αν και η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε δύο δοκάρια, τη μεγαλύτερη ευκαιρία στα πρώτα 45 λεπτά την έχασε αυτή του Νίκου Καραγεωργίου με τον Ορτέγκα τρία λεπτά πριν το τέλος.

Στο δεύτερο οι ευκαιρίες ήταν πολύ λίγες και όλες για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν ανώτεροι, όπως και συνολικά στο παιχνίδι. Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην δημιουργούνται φάσεις και να υπάρχει ρυθμός. Όσο έφτανε προς το τέλος του παιχνίδι η ομάδα της Κομοτηνής πίεζε, χωρίς να γίνεται ιδιαιτέρως απειλητική. Εν τέλει, ο Ιγκόρ σκόραρε έναν τέταρτο πριν το ματς, χαρίζοντας το «τρίποντο» στην ομάδα του.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων



Πανθρακικός(Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ, Χρήστου(16’ Μακρυδημήτρης), Λαδάκης, Ζος, Κάσες (90 +1’ Χασομέρης), Μπαϊκαρά, Τζάνης (83’ Τριανταφύλλου), Ντιόγκο

Στον πάγκο οι: Αθανασιάδης, Καθάριος, Πόποβιτς, Μίκουλιτς

Λεβαδειακός(Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Νικολακάκης, Σκέμπης (84’ Γιάντσης), Γεωργίου, Μαρτίνεθ, Λυκογιάννης (82’Βασιλείου), Λαμπρόπουλος(71’ Ιωαννίδης), Κονέ, ορτέγκα, Καπό, Ροζέριο

Στον πάγκο οι: Στρατηλάτης, Πέππας, Κάπος, Μάγκας
Πηγή: sport-fm.gr

Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες!!

Αν δεν μπορείς να κερδίσεις, καλό είναι να μην χάσεις. Κάπως έτσι, Βέροια και Πλατανιάς συμβιβάστηκαν στο τελικό 2-2 και πήραν από ένα βαθμό στην προσπάθειά τους για παραμονή στη Σούπερ Λίγκα.

Μάζευε κι ας είν’ και ρώγες!
Και οι δύο ομάδες προηγήθηκαν στο σκορ από μία φορά. Καμία, όμως, δεν μπόρεσε να πάρει τους τρεις βαθμούς και κάπως έτσι αρκέστηκαν στο βαθμό της ισοπαλίας.

Βέροια και Πλατανιάς έμειναν στο 2-2 για την 18η αγωνιστική και έβαλαν στο... σακούλι τους έναν πόντο που μπορεί στο φινάλε να φανεί καθοριστικός.

Η «βασίλισσα του βορρά» προηγήθηκε με τον Μπεν (22’), τα γκολ των Κατάι (44’) και Τόρες (64’) έφεραν το ματς... τούμπα, αλλά στο 76’ ο Μπάρμπας διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Στους 15 πόντους οι γηπεδούχοι που ανέβηκαν τρίτοι απ' το τέλος, στους 19 αυτή του Αναστόπουλου.

Το ματς:


Ο Πλατανιάς μπήκε πιο καλά στο παιχνίδι, είχε τον Κατάι σε πολύ καλή κατάσταση και έφτασε μια... ανάσα απ’το γκολ στο 5’ όταν ο Τόρες νικήθηκε σε τετ-α-τετ. Σιγά-σιγά η Βέροια ισορρόπησε το παιχνίδι και τελικά έφτασε στο γκολ στο 21’ όταν η μπάλα έφτασε στον Μπεν μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και με δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Γιωργαλλίδη για το 1-0. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Κρητικούς, με τον Καντιμοίρη να κρατάει το προβάδισμα της ομάδας του στο τετ-α-τετ με τον Μπέλιτς!

Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ο Τετέ δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, αφού το σουτ του σταμάτησε στο δοκάρι της «βασίλισσας» και παρέμεινε το 1-0. Εν τέλει, η υπεροχή των φιλοξενούμενων δικαιώθηκε και έφερε αποτέλεσμα, καθώς στο 44’ ο κορυφαίος του αγωνιστικού χώρου Κατάι έπιασε ένα φοβερό σουτ και έγραψε το 1-1, σε ένα καθοριστικό σημείο και δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

Κι ενώ τα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν έκρυβαν κάποια... συγκίνηση, στο 66’ ήρθαν τα πάνω-κάτω! Ο Μπέλιτς σέντραρε ωραία, ο Τόρες βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά «νίκησε» τον Καντιμοίρη, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του Αναστόπουλου! Η Βέροια έδειχνε να ‘χει χάσει εντελώς τη δυναμική της, να δείχνει «σοκαρισμένη» από την ανατροπή του σκορ και να μην μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές φάσεις για την εστία των Κρητικών.

Ωστόσο, στο 76’ ο Μπάρμπας της έδωσε νέα... ώθηση! Ο άσος των γηπεδούχων έκανε την κατάλληλη στιγμή την προβολή και ισοφάρισε σε 2-2, δίνοντας δραματικό φινάλε στο παιχνίδι. Και παραλίγο, οι παίκτες του Ντόστανιτς να πάρουν ξανά προβάδισμα, όταν στο 80’ ο Σιόντης έχασε τεράστια ευκαιρία για αυτό! Εν τέλει, στα τελευταία λεπτά δεν άλλαξε το σκορ, με το 2-2 να μένει ως το φινάλε και την Βέροια να ολοκληρώνει το ματς με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Αμαραντίδη.



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


Βέροια (Ντόστανιτς): Καντιμοίρης, Όστοϊτς, Μπεν, Τραπ, Ζεζίνιο (90’ Βεργώνης), Καλτσάς (71’ Μάνος), Μπάρμπας, Αποστολόπουλος, Αμαραντίδης, Μπαργκάν, Σιόντης (84’ Παυλίδης)

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Τζημογιάννης, Μοχάμεντ, Κοτταρίδης

Πλατανιάς (Αναστόπουλος): Γιωργαλλίδης, Φερνάντεζ, Ιντζίδης, Φαΐσκα, Δημήτρης, Αγκιλέρα, Τετέ, Γουνδουλάκης (46’ Μενδρινός), Τόρες, Κατάι, Μπέλιτς (90’ Μπεριάν)

Στον πάγκο: Περιστερίδης, Τσοντάκης, Ντεντάκης, Γιακουμάκης, Σουκιάς Πηγή: sport-fm.gr

Στο νοσοκομείο ο Σίλντενφελντ!!

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του στο χέρι μεταφέρθηκε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ μετά την ήττα απέναντι στον Παναιτωλικό.

Στο νοσοκομείο ο Σίλντενφελντ
Στο νοσοκομείο του Αγρινίου για ακτινογραφία μεταφέρθηκε ο Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Ο Κροάτης σέντερ μπακ του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε στα δάχτυλα του χεριού του κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης απέναντι στον Παναιτωλικό και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει.

Όσον αφορά την αποστολή των «πράσινων», περίπου μία ώρα μετά το τέλος του αγώνα αναχώρησε οδικώς για την Αθήνα.Πηγή: sport-fm.gr

«Κερνάει» πριμ ο Κωστούλας!

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό έμεινε ο πρόεδρος της ομάδας, Φώτης Κωστούλας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα δώσει πριμ και λόγω της ονομαστικής του γιορτής.

«Κερνάει» πριμ ο Κωστούλας
Απόλυτα ικανοποιημένος τόσο από τη νίκη όσο και από την εμφάνιση του Παναιτωλικού απέναντι στον Παναθηναϊκό έμεινε ο Φώτης Κωστούλας.

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας του Αγρινίου αμέσως μετά την ομάδα το τέλος της αναμέτρησης επισκεύτηκε την ομάδα στα αποδυτήρια του γηπέδου και αφού μοίρασε συγχαρητήρια σε παίκτες και τεχνικό τιμ γνωστοποίησε ότι θα τους... κεράσει και πριμ λόγω της αυριανής ονομαστικής του γιορτής.

Με αυτή την κίνηση ο Κωστούλας θέλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα σε όλους τους παίκτες της ομάδας ότι η προσπάθειές τους θα ανταμείβονται από τη διοίκηση.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν είναι το τυχερό του…!

Αμφίβολος για την αναμέτρηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό, είναι ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις, του Αστέρα Τρίπολης.

Δεν είναι το τυχερό του…
Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό ήταν τραυματίας και δεν ακολούθησε την αποστολή του Αστέρα Τρίπολης στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Πάμπλο Ντε Μπλάσις αποχώρησε με ένα πιάσιμο στο δικέφαλο από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, κάτι που τον κάνει αμφίβολο και για το παιχνίδι της Τετάρτης με τους Πειραιώτες, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Οι Αρκάδες, μια μέρα μετά τη νίκη επί του ΠΑΣ, στα Γιάννινα, επέστρεψαν στις προπονήσεις με τον Αργεντινό μέσο να κάνει ειδικό πρόγραμμα. Τη Δευτέρα θα κριθεί η συμμετοχή του, με τις πιθανότητες να μην είναι υπέρ του.

Από εκεί και πέρα, η ώρα για το ντεμπούτο του Καλίφα Σανκαρέ έφτασε. Ο Σενεγαλέζος κεντρικός αμυντικός επιστρέφει στους αγωνιστικούς χώρους με τη φανέλα του Αστέρα, μετά την εξάμηνη περιπέτειά του στο Κατάρ. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να παίξει ακόμα και βασικός κόντρα στον Ολυμπιακό, στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια των δύο ομάδων για το Κύπελλο Ελλάδας.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν περνάς!!

Το «κάστρο» του Αγρινίου και ο... 20άρης, Ανρί Καμαρά, υπέταξαν τον «βραχυκυκλωμένο» Παναθηναϊκό, που ξεκίνησε με το... αριστερό το 2014, γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0 από τον Παναιτωλικό.

Δεν περνάς!
«Ποδαρικό» με το δεξί για τον Παναιτωλικό για το 2014. Οι Αγρινιώτες «λύγισαν» στην έδρα τους και τον Παναθηναϊκό με σκορ 1-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του εξαιρετικού Ανρί Καμαρά ήταν αρκετό για να δώσει ακόμη ένα εντός έδρας τρίποντο στην ομάδα του Μάκη Χάβου.

«Αγνώριστη» η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, έδειξε ανήμπορη να κυκλοφορήσει εύκολα τη μπάλα και να απειλήσει με οργανωμένες προσπάθειες. «Ρουά-ματ» από τον τεχνικό των γηπεδούχων, που άφησε εκτός τον Μπόγιοβιτς και ταλαιπώρησε την άμυνα του «Τριφυλλιού» με Μπακάκη, Καμαρά και Θεοδωρίδη.

Τους 24 βαθμούς έφτασε ο Παναιτωλικός, που παραμένει αήττητος στην έδρα του έπειτα από εννέα αναμετρήσεις στη Σούπερ Λίγκα. Στους 30 έμεινε ο Παναθηναϊκός που σταμάτησε το νικηφόρο σερί του μακριά από τη «Λεωφόρο».

Το ματς:



Πολύ δυνατά μπήκαν οι παίκτες του Παναιτωλικού στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Οι γρήγορες εναλλαγές της μπάλας στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε συνδυασμό με τις βοήθειες που έπαιρναν οι Θεοδωρίδης και Σφακιανάκης από τα μπακ δημιούργησαν πολλά προβλήματα στην άμυνα των Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση που δέχτηκαν χάρη στον Στέφανο Καπίνο, που όποτε χρειάστηκε έκλεισε τον δρόμο στις προσπάθειες των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστίου προσπάθησαν να παγώσουν τον ρυθμό του Παναιτωλικού, που όμως βρήκε τελικά τον τρόπο για να πάρει το προβάδισμα, καθώς ο Καμαρά στην πρώτη κλασική ευκαιρία της ομάδας του στο ματς στο 30΄ «έγραψε» με ψύχραιμο πλασέ το 1-0. Μετά το γκολ οι «πράσινοι» έδειξαν να λειτουργούν καλύτερα, ωστόσο, παρά την κατοχή της μπάλας και την πίεσή τους για ισοφάριση, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Ράφαελ μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Η «ανάπαυλα» δεν ήταν αρκετή για να διορθώσει τα προβλήματα του Παναθηναϊκού στο δεύτερο 45λεπτο. Η τριάδα των χαφ του Παναιτωλικού συνέχιζε να βραχυκυκλώνει τον άξονα των «πράσινων», που αδυνατούσαν να επιτεθούν οργανωμένα. Μάλιστα, η ομάδα του Αναστασίου λίγο έλειψε να δεχτεί και δεύτερο τέρμα στο 57’ όταν ο Μπακάκης αστόχησε σχεδόν σε κενή εστία έπειτα από αντεπίθεση και εξαιρετική προσπάθεια του Καμαρά.

Οι αλλαγές του τεχνικού του Παναθηναϊκού τόσο σε πρόσωπα όσο και σε διάταξη (3-4-3) βοήθησαν την ομάδα να φέρει τη μπάλα μπροστά, όμως και πάλι έλειψαν οι τελικές προσπάθειες. Από τη μεριά του ο Παναιτωλικός, που είχε χάσει μέτρα στο γήπεδο, χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα και με τους Κούσα και Μπικέι να εξουδετερώνουν με άνεση τις ψηλές μπαλιές κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Κάκου το 1-0 και να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη.



Οι συνθέσεις:



Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κούσας, Μπικέι, Γκάλο, Μελισσάς, Τζούνιορ, Γοδόι, Σφακιανάκης, Μπακάκης (79’ Νταλμά), Θεοδωρίδης (76’ Παπουτσογιαννόπουλος), Καμαρά (86’ Μπόγιοβιτς)

Στον πάγκο: Στεφανάκος, Γκόλιας, Καλί, Καλογέρης,

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81’ Δώνης), Μπεργκ, Ζέκα, Καρέλης (72’ Ντίνας), Αμπέιντ, Νάνο (61’ Κλωναρίδης), Σίλντεφελντ, Πράνιτς

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Χουχούμης, Μέντες, Μαρινάκης

Διαιτητής: A. Kάκος
Γήπεδο: Δημοτικό στάδιο Αγρινίου Πηγή: sport-fm.gr

Πέτριτς: «Στη νέα μου ομάδα αύριο»

Μπορεί να σημαίνει πολλά, μπορεί να μην σημαίνει και τίποτα. Ο Μλάντεν Πέτριτς ενημέρωσε τους φίλους του στο facebook πως σύντομα θα είναι στη νέα του ομάδα.

Πέτριτς: «Στη νέα μου ομάδα αύριο»
Στη νέα του ομάδα θα βρίσκεται απο τη Δευτέρα ο Μλάντεν Πέτριτς.

Ο Κροάτης επιθετικός έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook το εξής: «Σας ευχαριστώ όλους για τις ευχές σας. Όπως γνωρίζετε έλυσα το συμβόλαιό μου με τη Γουέστ Χαμ. Πιθανώς αύριο να πετάξω για να βρεθώ στη νέα ομάδα μου. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω ποια είναι».

Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει τον παίκτη στην Ελλάδα την Δευτέρα για να συμφωνήσουν και να υπογράψει συμβόλαιο για 1,5 χρόνο.

Δεν αποκλείεται λοιπόν η ομάδα που αναφέρει ο παίκτης στο status του, να είναι οι «πράσινοι».

Αντιδράσεις Αλαφούζου και ΠΑΝ.ΚΙ για τις συλλήψεις!

Οι συλλήψεις που έγιναν σε σύνδεσμο οργανωμένων οπαδών του Παναθηναϊκού προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, και του Παναθηναϊκού Κινήματος.

Αντιδράσεις Αλαφούζου και ΠΑΝ.ΚΙ για τις συλλήψεις
Η αστυνομία προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις οπαδών στον κεντρικό σύνδεσμο της θύρας 13, θεωρώντας πως τα άτομα αυτά συνδέονται με ρίψη φωτοβολίδας στο προαύλιο της ΓΑΔΑ. Η κίνηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, και του Παναθηναϊκού Κινήματος.

Ο Γιάννης Αλαφούζος πήγε τα ξημερώματα στη ΓΑΔΑ και ζητούσε σε έντονο ύφος εξηγήσεις τονίζοντας πως δεν υπάρχουν αποδείξεις κατά των συλληφθέντων, ενώ το ΠΑΝ.ΚΙ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κάνει λόγο για ευθύνες της αστυνομίας για τα επεισόδια. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι γνωστό ότι η αντιμετώπιση των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και του ίδιου του Συλλόγου από την Ελληνική Αστυνομία επανειλημμένα αποσκοπεί όχι στην αποτροπή επεισοδίων αλλά στην πρόκλησή τους! Έτσι είχε γίνει με τις εντελώς αναίτιες, διαδοχικές επιδρομές της ΕΛ.ΑΣ. στον Κεντρικό Σύνδεσμο της Θύρας 13 και τις άλλες προκλήσεις της κατά των οπαδών του Παναθηναϊκού στη χρονική περίοδο πριν από τον προπέρσινο αγώνα πρωταθλήματος Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, με σκοπό να υποδαυλιστεί η ατμόσφαιρα, να προκληθούν επεισόδια και να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός. Το ίδιο έγινε και κατά τον αγώνα του φετινού πρωταθλήματος μεταξύ των δυο ομάδων στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου τα δήθεν «μέτρα ασφαλείας», με αποκλεισμό ολόκληρης της περιοχής και απίστευτη ταλαιπωρία όσων ήθελαν να πάνε στο γήπεδο αλλά και των άσχετων κατοίκων των Αμπελοκήπων θύμιζαν κατάσταση πολιορκίας που έχει επιβληθεί από στρατοκρατικό καθεστώς. Γενικά, αν θέλουμε να περιγράψουμε ανάλογες καταστάσεις, δε θα μας φτάσει μια βδομάδα για να τα γράφουμε.

Η ίδια κατάσταση με ακόμα χειρότερο τρόπο, συνεχίστηκε και χθες, όπου ύστερα από τη ρίψη μιας φωτοβολίδας από αγνώστους στο προαύλιο της Γ.Α.Δ.Α., σε λίγα λεπτά οργανώθηκε «εντυπωσιακή» επιδρομή της ΕΛ.ΑΣ. κατά του Κεντρικού Συνδέσμου της Θύρας 13, η οποία είχε όλα τα στοιχεία εφόδου κατά… τρομοκρατικής οργάνωσης! Η παραδειγματική ψυχραιμία όσων παρευρίσκονταν στον Κεντρικό απέτρεψε τα χειρότερα, δεν απέτρεψε όμως την προσαγωγή 21 ατόμων και την παραπομπή τους στον Εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες, όπως… απόπειρα εμπρησμού (!!!) της Γ.Α.Δ.Α. και άλλες κατηγορίες τέτοιου είδους, οι οποίες συνάδουν μόνο σε τρομοκράτες. Ενώ βέβαια, η εκδικητική μανία της ΕΛ.ΑΣ. εξαντλήθηκε και στα… παρκαρισμένα σε όλα τα γύρω πεζοδρόμια μηχανάκια (τα οποία φυσικά δεν ανήκουν όλα σε μέλη του Κεντρικού Συνδέσμου της Θύρας 13 αλλά και σε άσχετους ανθρώπους) με στόχο την ταλαιπωρία τους και την οικονομική τους αφαίμαξη…

Θεωρούμε βέβαιο ότι οι κατηγορίες που εξυφάνθηκαν κατά των αθώων οπαδών του Παναθηναϊκού που ταλαιπωρούνται αυτή τη στιγμή στα δικαστήρια, θα καταπέσουν σαν χάρτινος πύργος εκθέτοντας τους… κατασκευαστές τους. Θέλουμε επίσης να τονίσουμε ότι το Παναθηναϊκό Κίνημα επανειλημμένα έχει καταδικάσει απερίφραστα όλα τα φαινόμενα αθλητικής και γενικότερης βίας. Το ίδιο, όμως, απερίφραστα καταδικάζουμε και κάθε πρόκληση η οποία παράγει βία – και οδηγεί στο γεγονός να είναι ηθικοί αυτουργοί της βίας εκείνοι οι οποίοι, δήθεν, την αντιμάχονται, ενώ στην πραγματικότητα την προκαλούν όποτε θεωρούν ότι τους συμφέρει, δηλαδή το κράτος και η Ελληνική Αστυνομία… Και όλα αυτά σε μια περίοδο όπου γίνονται τεράστιες προσπάθειες από τη Θύρα 13, προσπάθειες οι οποίες έχουν και συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα, για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων και για την απομόνωση των λίγων ανεγκέφαλων που παρασύρονται σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Η κατάσταση αυτή γίνεται ακόμα πιο αφόρητη, αν αναλογιστεί κανείς τα δυο μέτρα και δυο σταθμά που επικρατούν, καθώς έχουν περάσει ελάχιστες μέρες από τα εκτεταμένα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, χωρίς να ενοχληθεί από την Ελληνική Αστυνομία κανένας τους. Αυτό βέβαια δεν είναι το μοναδικό περιστατικό ασυλίας που παρέχεται στους συγκεκριμένους οπαδούς, η ιστορία αυτή κρατάει πολλά χρόνια, όπως π.χ. στα γνωστά γεγονότα της Ριζούπολης το 2003, όπου για τα αίσχη που έγιναν σε βάρος των παικτών του Παναθηναϊκού και αλλοίωσαν και το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα εκείνης της περιόδου, όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε κανείς αλλά τα συντόνιζε ο… πρώην αττικάρχης της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια έμμισθος υπάλληλος του Ολυμπιακού, Τσιρώνης. Είναι άλλωστε γνωστή η… αγαθή σχέση μεταξύ του Ολυμπιακού και της Αστυνομίας και ότι αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όταν συνταξιοδοτούνται, μπορούν να υπολογίζουν σε συνέχιση της καριέρας τους ως «υπεύθυνοι ασφαλείας» της συγκεκριμένης ομάδας…

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα αυτή η κατάσταση και όλοι οι «υπεύθυνοι» (αν μπορούν να θεωρηθούν ως τέτοιοι…) να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, πριν συμβούν τα χειρότερα. Επίσης απαιτούμε να αφεθούν ελεύθεροι άμεσα όλοι οι συλληφθέντες και δηλώνουμε ότι θα τους συμπαρασταθούμε από την πλευρά μας με όσες δυνάμεις έχουμε και με κάθε νόμιμο τρόπο
».