Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Έχει πάρει φόρα…!!

Με κεκτημένη ταχύτητα από τις τελευταίες καλές του εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός πέρασε εύκολα από το Ρέθυμνο με 82-63 για τη 12η αγωνιστική. Κορυφαίοι Διαμαντίδης, Γκιστ και Λάσμε.

Έχει πάρει φόρα…
Αν και για ένα ημίχρονο ήταν νωθρός, ο Παναθηναϊκός έδειξε το καλό του πρόσωπο στο δεύτερο μέρος και επικράτησε τελικά πολύ εύκολα του Ρεθύμνου στην Κρήτη με 82-63 για τη δωδέκατη αγωνιστική της Α1 παραμένοντας στην κορυφή της Α1.

Ο Διαμαντίδης με 12 πόντους και 6 ασίστ, μαζί με τον Τζέιμς Γκιστ (16π.) και τον Στεφάν Λάσμε (14π.) ήταν οι κορυφαίοι των «πράσινων», που είχαν περίπου 400 φίλους τους στο πλευρό τους και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Παρασκευής με τη Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια. Χαρτ με 19 και Γκάμπριελ με 13 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους μαχητικούς γηπεδούχους.

Αντίσταση από το Ρέθυμνο

Το θέαμα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν νωρίς με πέντε (2-7) και είχαν σταθερά το προβάδισμα με τον Διαμαντίδη ορεξάτο και τους Φώτση και Γκιστ να προσφέρουν όμορφα καρφώματα. Όμως το Ρέθυμνο ήταν πολύ ανταγωνιστικό και ισορρόπησε (16-19) με τον Χαρτ και τον Γκάμπριελ να σκοράρουν κατά αποκλειστικότητα και να «στήνουν» δύο απολαυστικά alley-hoop. Ο ρυθμός παρέμεινε υψηλός στη δεύτερη περίοδο, αλλά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά φτάνοντας στο +7 (19-26) με τρίποντο του Κάρι, μόλις το δεύτερο σε δώδεκα προσπάθειες για τον Παναθηναϊκό. Οι Κρητικοί αντέδρασαν κι έχοντας σταθερά «καυτό» τον Χαρτ και βάζοντας στην εξίσωση κι άλλους σκόρερ (Αγγελόπουλο και Άρμπετ) πλησίασαν ξανά στους τρεις, προτού Λάσμε και Μπράμος από τη γραμμή στείλουν την ομάδα τους στα αποδυτήρια με προίκα επτά πόντων (35-42). Στο πρώτο μέρος οι πρωταθλητές είχαν την κυριαρχία στα ριμπάουντ (24-10), αλλά η αστοχία στα τρίποντα (5/17) και τα πολλά λάθη (9) κρατούσαν στο παιχνίδι το μαχητικό Ρέθυμνο.

«Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο

Δύο τρίποντα από Φώτση και Μπράμο, αλλά και ένα ξέσπασμα του Διαμαντίδη επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ξεφύγει με 13 (41-54) στα μέσα της τρίτης περιόδου. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γηπεδούχων και την αστοχία των φιλοξενούμενων, η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους δέκα πόντους και το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με υποθήκη νίκης για τους «πράσινους» (48-61). Το τρίποντο του Κάρι και το γκολ-φάουλ του Γκιστ απλοποίησαν τα πράγματα στις αρχές της τέταρτης περιόδου για το «τριφύλλι», ενώ δύο σερί καρφώματα του Λάσμε ανέβασαν τη διαφορά στους 18 (53-71) και αυτή έφτασε ακόμη και στους +23 (53-76) με το θέαμα να περνά στο προσκήνιο εκατέρωθεν στα τελευταία λεπτά.

Δεκάλεπτα: 16-19, 35-42, 48-61, 63-82.

Ρέθυμνο (Γιαπλές): Χαρτ 19, Καλλινικίδης, Κουμπούρας 5, Αγγελόπουλος 11, Ράιτ, Αντωνόπουλος, Κανονίδης 4, Σίνης, Λάτοβιτς 2, Άρμπετ 9, Γκάμπριελ 13.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 5, Κάρι 13, Μπατίστ 1, Φώτσης 7 (11 ριμπ.), Ούκιτς, Λάσμε 14, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 12, Γκιστ 16, Παππάς 6, Γιάνκοβιτς 3, Ματσιούλις 3.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Γκούμας, Δεσλής. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: