Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Λίνο… και μεθώ!!

Με νερό από τα Πηγάδια μέθυσε ο ΠΑΟΚ. Παρόλο που έχανε μέχρι το 87’, ο δικέφαλος του Βορρά δεν πτοήθηκε και με γκολ των Κατσουράνη και Λίνο σε νεκρό χρόνο, πέτυχε μεγάλη ανατροπή, 2-1 επί της Ξάνθης.

Λίνο… και μεθώ!
Με τακτική... του παλιού χρόνου, ο ΠΑΟΚ και το 2014.

Η ομάδα του Στέφενς, με δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης, επικράτησε 2-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια και έκανε «σεφτέ» στις υποχρεώσεις του για το νέο έτος.

Ο Μάνταλος άνοιξε το σκορ, στο 13’, η Ξάνθη κρατούσε μέχρι το 87’ την νίκη, όμως αρχικά ο Κατσουράνης και στη συνέχεια ο Λίνο, σε νεκρό χρόνο έδωσαν στον ΠΑΟΚ ένα ακόμα τρίποντο με ανατροπή.

Κακοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι, είχαν όμως και δοκάρι με τον Βούκιτς (11’). Πλέον, μείωσαν στους δέκα και πάλι από τον Ολυμπιακό, στην πρεμιέρα του δεύτερου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Το ματς:


Η αλήθεια είναι πως το 2014 δεν μπήκε και με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη, πολύ ανώτερη, ξεκίνησε το παιχνίδι πολύ δυνατά και με διάθεση να επιτεθεί από νωρίς για να φτάσει σε ένα γκολ. Αυτό το κατάφερε με τον Μάνταλο, την στιγμή που η άμυνα των φιλοξενούμενων παρουσίαζε πολλά κενά, με την παρουσία του Κατσικά.

Τα κακώς κείμενα, προσπάθησε να τα αλλάξει ο Στέφενς μόλις στο 32’, αποσύροντας τον κεντρικό αμυντικό του και περνώντας στο παιχνίδι τον Τζιόλη. Αυτό έφερε στην άμυνα τον Κατσουράνη και μια σταθερότητα στην άμυνα, όσο να πεις ήρθε. Δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ομάδα του «δικεφάλου» δεν έγιναν γκολ και το 1-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου.

Το δεύτερο μέρος δεν έφερε άμεσες αλλαγές από τον Στέφενς. Ο ΠΑΟΚ δεν άλλαζε την εικόνα του, όμως, προς το καλύτερο, κάτι που ανάγκασε τον Ολλανδό να κάνει τις κινήσεις του στην σκακιέρα. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα της Ξάνθης συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι, να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να ψάχνει την κόντρα με τον εξαιρετικό Τριάδη και τον πολύ καλό Σολτάνι.

Τα λεπτά κύλησαν, ο Μάουρερ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον ΠΑΟΚ, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Σε μία από αυτές ο Λίνο εκτέλεσε φαρμακερό κόρνερ, από τις κόντρες ο Κατσουράνης έγινε κάτοχος της μπάλας και με δυνατό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια, για να έρθει ο Λίνο να κάνει την ολική ανατροπή και να δώσει μια σπουδαία νίκη στον «δικέφαλο».



Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ξάνθη (Ράινερ Μάουρερ): Τσέμα, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Παϊτο (60’ Μπέρτος), Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Σολτάνι, Μάνταλος (80’ Κάλβο), Τριάδης, Σολάρι.

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Σουάρες, Ράνος, Μαρίν, Τσαμούρης.

ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Σπυρόπουλος (75’ Λίνο), Τζαβέλλας, Κατσικάς (32’ Τζιόλης), Λάζαρ, Κατσουράνης, Λούκας, Βούκιτς, Στοχ (62’ Αθανασιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Γιακουμής, Γεωργιάδης, Κάτσε, Πόζογλου.

Διαιτητής: Γιάχος (Χίου)
Βοηθοί: Καρατζίκας (Αθηνών), Ποντίκης (Πρέβεζας)
Γήπεδο: «Πηγάδια» Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: