Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Βάλτωσε…!

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο των «Ζωσιμάδων» κόλλησαν οι ελπίδες του Παναθηναϊκού για νίκη επί του ΠΑΣ. Στο 0-0 έμειναν οι δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι σε ένα μέτριο ματς.

Βάλτωσε…
Δεν ανέδειξε νικητή η αναμέτρηση του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό που έληξε 0-0, αποτέλεσμα μάλλον δίκαιο με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και «αναιμική» εμφάνιση από τους «πράσινους» του Φάμπρι. Kαλύτεροι σε γενικές γραμμές οι γηπεδούχοι που έφτασαν πιο κοντά στη νίκη -ειδικά στο τέλος του αγώνα- χάρη στην ποιότητα του Ντε Βινσέντι.



Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος στους «Ζωσιμάδες» προμήνυε πως τα πράγματα θα ήταν δύσκολα για τους παίκτες των δύο ομάδων. Στοιχείο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει πολλά, όχι όμως και το παθητικό ποδόσφαιρο των φιλοξενούμενων.

Παίζοντας στο ίδιο χορτάρι, άλλωστε, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τον έλεγχο του ματς.
Οι παίκτες του Φάμπρι ουσιαστικά αχρήστευσαν με τον τρόπο παιχνιδιού τους το κέντρο της ομάδας, με τον Βιτόλο να μην μπορεί να πάρει την πρώτη πάσα και τον Πίντο –συνήθως ελεύθερο από επιλογή των γηπεδούχων- να προσπαθεί με βαθιές μπαλιές να βρει τον Τοτσέ, ο οποίος αποτέλεσε εύκολη λεία για τους αντίπαλους αμυντικούς. Έτσι οι Κεϊτά και Τσουκαλάς είχαν τον απόλυτο έλεγχο στον άξονα και από εκεί και πέρα η επιλογή τους ήταν συχνά ο Γεωργίου σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτούν την αδυναμία του Μαρίνου να κόψει αγωνιζόμενος στην άγνωστη γι’ αυτόν θέση του αριστερού μπακ.

Αντίστοιχο ήταν και το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον ΠΑΣ να μπαίνει πιο δυνατά, αλλά να μην μπορεί να κάνει τη μεγάλη φάση και τους παίκτες του Φάμπρι να μην δείχνουν ικανοί να αλλάξουν κάτι στην εικόνα του ματς. Ο Ισπανός τεχνικός αποφάσισε να ρίξει στη μάχη τον Ζέκα αντί του Κουΐνσι, με τον Γκανέζο να πληρώνει περισσότερο τα νεύρα του και όχι την απόδοσή του, αφού από τα δικά του πόδια προήλθαν και οι δύο τελικές που είχαν οι «πράσινοι» μέχρι εκείνη την ώρα.

Ούτε όμως οι αλχημείες με τις αλλαγές θέσεων μεταξύ Σισοκό, Μαυρία και Ζέκα έφεραν… παλμό στην αναιμική επιθετική παρουσία των «πρασίνων» και όσο περισσότερο περνούσε η ώρα γινόταν φανερό πως το παιχνίδι θα κρινόταν –αν κρινόταν- στο γκολ. Πιο κοντά σε αυτό πάντως έδειχναν να είναι οι γηπεδούχοι που συνέχισαν να ελέγχουν το ρυθμό και να προσπαθούν να απειλήσουν εκμεταλλευόμενοι κυρίως την ποιότητα του Ντε Βινσέντι. Από τα πόδια του Αργεντινού μάλιστα προήλθε και η πιο ωραία φάση του αγώνα, όταν δοκίμασε να σημειώσει από πολύ πλάγια θέση και με μονοκόμματο σουτ ένα από τα γκολ με τα οποία μας έχει… κακομάθει φέτος. Από προσπάθεια του ίδιου παίκτη ήταν και το προτελευταίο «αχ» (ακολούθησε και σουτ του Κοροβέση που έδιωξε ο κορυφαίος για τον Παναθηναϊκό, Καρνέζης) που ακούστηκε στους «Ζωσιμάδες» με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες δίχως σκορ και τους γηπεδούχους που τους επιτρέπει να παραμείνουν στο +2 από το σημερινό αντίπαλο τους και σε τροχιά πλέι-οφ.

Και βρισκόμαστε πια στην 17η αγωνιστική…

Η εικόνα πάντως, των τελευταίων λεπτών με τον ΠΑΣ να πιέζει για τη νίκη και να δημιουργεί φάσεις είναι μάλλον αποκαλυπτική για την κατάσταση (αγωνιστική και ψυχολογική) των δύο ομάδων, στοιχείο που δικαιολογεί και τη βαθμολογική τους θέση και διαφορά που θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν ο Τσουκαλάς ευστοχούσε σε καρφωτή κεφαλιά στις καθυστερήσεις.









ΠΑΣ Γιάννινα: Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Οικονόμου, Κολοβέτσιος, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Γεωργίου (82’ Γιάκος), Ντε Βινσέντι, Κοροβέσης (89’ Νικλητσιώτης), Ίλιτς (75’ Βίλα).

Στον πάγκο: Ταμπάσης, Ντάσιος, Αυγενικού, Μπέριος.

Παναθηναϊκός: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Μαρίνος, Βελάσκες, Πίντο, Βιτόλο, Σο, Μαυρίας (83’ Φορναρόλι), Κουΐνσι (58’ Ζέκα), Σισοκό (89’ Μπαρμπαρούσης), Τοτσέ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Λαγός, Φουρλάνος, Τριανταφυλλόπουλος.

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος. Βοηθοί: Κωσταράς, Καραϊσαρίδης.



πηγή: sport-fm.gr
 

Οξυγόνο... μόνο για την Τορίνο!!

Η Τορίνο επικράτησε με σκορ 3-2 της Σιένα για την 20ή αγωνιστική της Serie A και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα, την ίδια στιγμή που οι φιλοξενούμενοι παραμένουν καθηλωμένοι στην τελευταία θέση.

Οξυγόνο... μόνο για την Τορίνο
Η Τορίνο προηγήθηκε νωρίς-νωρίς με τον Μπρίγκι, ο Ρετζινάλντο ισοφάρισε προσωρινά, αλλά με γκολ των Μπιάνκι και Τσέρτσι οι γηπεδούχοι πήγαν με προβάδισμα ασφαλείας 3-1 στα αποδυτήρια. Ο Παολούτσι μείωσε για τους φιλοξενούμενους, σημειώνοντας το τελικό 3-2 στο δεύτερο μέρος.





πηγή: sport-fm.gr
 

Ο Κάστρο… σκότωσε τη Λεβάντε!

Έφτιαξε ένα γκολ, πέτυχε άλλο ένα! Ο Ρουμπέν Κάστρο οδήγησε τη Μπέτις στη νίκη 2-0 επί της Λεβάντε στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της Κυριακής για την Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ο Κάστρο… σκότωσε τη Λεβάντε
Στο παιχνίδι της κόντρα στη Λεβάντε η Μπέτις είχε τον κατάλληλο… άνθρωπο! Τον Ρουμπέν Κάστρο…

Ο άσος της ομάδας της Σεβίλλης ήταν ο πρωταγωνιστής στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της Κυριακής για την Πριμέρα Ντιβισιόν η λήξη του οποίου βρήκε τους γηπεδούχους νικητές με 2-0.

Η Μπέτις άνοιξε το σκορ στο 7ο λεπτό του αγώνα με τον Κάστρο σε ρόλο δημιουργού και τον Κάμπελ σε αυτόν του εκτελεστή. Η Λεβάντε προσπάθησε να αντιδράσει… Πίεσε, δημιούργησε ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Αντριάν αλλά αποτέλεσμα κανένα!

Αντ’ αυτού οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Κάστρο στο 63ο λεπτό.

Αυτή η νίκη ήταν η τρίτη στη σειρά για τη Μπέτις, την στιγμή που η Λεβάντε υποχρεώθηκε στη δεύτερη σερί ήττα της.


Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:


Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2
(77’ Σαν Χοσέ – 48’ Μπανγκουρά, 65’πεν. Πίτι)

Σάββατο, 12 Ιανουαρίου

Βαγιαδολίδ – Μαγιόρκα 3-1
(21’, 90+3’ Έμπερτ, 89’ Όσκαρ – 38’ Κασαδέσους)

Εσπανιόλ – Θέλτα 1-0
(24' Γκαρθία)

Οσασούνα – Ρεάλ Μαδρίτης 0-0

Βαλένθια – Σεβίλλη 2-0
(51', 88' Σολδάδο)


Κυριακή, 13 Ιανουαρίου

Μπέτις – Λεβάντε 2-0
(7 Κάμπελ, 63’ Κάστρο)

Σοσιεδάδ – Λα Κορούνια (18:00)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Σαραγόσα (20:00)

Μάλαγα – Μπαρτσελόνα (22:00)

Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου

Χετάφε – Γρανάδα (21:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Ακάθεκτη η Γιουνάιτεντ!!

Με οδηγό τον Φαν Πέρσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η νικήτρια με σκορ 2-1 στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ στο "Ολντ Τράφορντ".

Ακάθεκτη η Γιουνάιτεντ!
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φρόντισε να «καθαρίσει» το ντέρμπι με τη Λίβερπουλ προτού μπει σε μπελάδες. Στο «Ολντ Τράφορντ», οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν τη νίκη με σκορ 2-1 και συνέχισαν ακάθεκτοι μετά και την 22η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, περιμένοντας πλέον το αποτέλεσμα της Μάντσεστερ Σίτι, που φιλοξενείται από την Άρσεναλ.

Ντέρμπι θύμισε μονάχα στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση στο «Θέατρο των Ονείρων», αφού ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν… βγήκε ποτέ στο γήπεδο, στο πρώτο μέρος. Όταν το έκανε, όμως, έκανε τις καρδιές των οπαδών των γηπεδούχων να χτυπούν δυνατά μέχρι την ανακούφιση που τους προκάλεσε το σφύριγμα της λήξης.

Νέο πρόβλημα αποκόμισε ο Άσλεϊ Γιάνγκ για τη Γιουνάιτεντ, επιθετική πνοή με τον Στάριτζ πήρε η Λίβερπουλ, με τον Άγγλο να πετυχαίνει και το γκολ της ομάδας του.

Πρώτη εμφάνιση και για τον Φάμπιο Μπορίνι μετά τον περασμένο Οκτώβριο.

Στις εξέδρες, το «παρών» έδωσε και ο Ζοσέ Μουρίνιο, προκειμένου να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία θα αντιμετωπίσει η Ρεάλ Μαδρίτης στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.



Το ματς:

Την αγωνιστική της ανωτερότητα από το πρώτο λεπτό επέδειξε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα να κερδίσει τη μάχη στο χώρο του κέντρου και φυσικά, εξουδετερώνοντας την επιθετική τριπλέτα της Λίβερπουλ, οι «κόκκινοι διάβολοι» κυριάρχησαν. Μονάχα το όνομα της Λίβερπουλ έδινε τον χαρακτηρισμό «ντέρμπι» στο παιχνίδι και η Γιουνάιτεντ ευτύχησε στην πρώτη καλή ευκαιρία να προηγηθεί. Μια άνετη σέντρα του Εβρά από αριστερά στο 19ο λεπτό, είχε τελικό αποδέκτη το αριστερό πόδι του Φαν Πέρσι που με εύκολο πλασέ έκανε το 1-0! Αμέσως μετά το γκολ, όλα φάνηκε να γίνονται πιο εύκολα για τους ποδοσφαιριστές του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στο 27’ από ωραία κίνηση του Άσλεϊ Γιάνγκ και μπαλιά στον Φαν Πέρσι, ο Ολλανδός σούταρε ψηλά με τη μια, ενώ στο 33’, ο Γουέλμπεκ από λάθος γύρισμα του Άλεν είδε τη μπάλα να κοντράρει στο τάκλιν του Άγκερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν χρειαζόταν να φορτσάρει ιδιαίτερα. Στο 45ο λεπτό, οι γηπεδούχοι είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία μετά το γκολ για να σκοράρουν. Από μακρινή μπαλιά του Κάρικ, ο Ράφαελ από δεξιά πέρασε πανεύκολα με το κοντρόλ τον Τζόνσον, έκανε τη μπαλιά στον Φαν Πέρσι που δοκίμασε με τακουνάκι να σκοράρει, αλλά το πόδι του Σκρτελ απομάκρυνε τη μπάλα. Στην επαναφορά, ο Καγκάβα δεν βρήκε τη μπάλα, έπεσε πάνω στον Ρέινα και τελείωσε η φάση.

Το δεύτερο ημίχρονο, έδειξε από τα πρώτα λεπτά ότι θα ήταν πολύ καλύτερο, αρχικά, σε θέμα ρυθμού. Η Λίβερπουλ βγήκε στο γήπεδο με περισσότερο πάθος συγκριτικά με το πρώτο μέρος αλλά και τον Ντάνιελ Στάριτζ, ωστόσο, πάλι μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της. Έπειτα από δύο «προειδοποιήσεις» με σουτ από τους Γουέλμπεκ και Φαν Πέρσι, ο Ολλανδός με εκτέλεση φάουλ στο 54’ έδωσε την ευκαιρία στον Εβρά να γράψει το 2-0 με κεφαλιά! Η μπάλα, βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι βρήκε και στον Νεμάνια Βίντιτς. Το προβάδισμα… ασφαλείας, όμως, θα κρατούσε για λίγο.

Στο 57ο λεπτό, από λάθος του Κλέβερλι, ο Τζέραρντ βρήκε χώρο για να σουτάρει λίγο έξω από την περιοχή, ο Ντε Χέα απομάκρυνε αλλά ο Στάριτζ έτρεξε στη μπάλα και από το «ριμπάουντ» πλάσαρε σωστά για να μειώσει σε 2-1! Οι «κόκκινοι» βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα για να διεκδικήσουν ό,τι μπορούσαν από το παιχνίδι μετά τη μείωση του σκορ, αλλά πρώτα είδαν τον Καγκάβα να υποχρεώνει τον Ρέινα να εκτιναχτεί στην αριστερή του γωνία για να βγάλε το ωραίο φαλτσαριστό σουτ στο 64’. Ο Στάριτζ που είχε δώσει επιθετική πνοή στη Λίβερπουλ, σούταρε άουτ από αριστερά μέσα στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, ενώ αμέσως μετά, ο Μπορίνι με δεξί σουτ απείλησε ξανά, αλλά άστοχα. Όσο οι υπόλοιποι κουράζονταν, ο Λουίς Σουάρες… σκύλιαζε και στο 85’, έμεινε όρθιος κόντρα σε όλους στην περιοχή της Γιουνάιτεντ, όμως έχασε τη μπάλα που κατέληξε στον Στέρλινγκ και αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Ό,τι και να γινόταν, όμως, ο επόπτης είχε σηκώσει λανθασμένα τη σημαία του για οφσάιντ στον σκόρερ των «κόκκινων». Η τελευταία ευκαιρία καταγράφηκε από πλευράς φιλοξενούμενων καταγράφηκε ξανά από τον Ντάνιελ Στάριτζ που από πολύ πλάγια σούταρε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Ντε Χέα. Στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, ο Φαν Πέρσι προσπάθησε για δεύτερη φορά στο ματς να νικήσει τον Ρέινα με τακουνάκι, όμως δεν το κατάφερε ούτε στην εκπνοή των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σερ Άλεξ Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ράφαελ, Εβρά, Φέρντιναντ, Βίντιτς (79’ Σμόλινγκ), Κάρικ, Γιάνγκ (46’ Βαλένσια), Κλέβερλι, Καγκάβα (77’ Τζόουνς), Γουέλμπεκ, Φαν Πέρσι.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Γουίσντομ, Τζέραρντ, Ντάουνινγκ, Λούκας (46’ Στάριτζ), Άλεν (80’ Χέντερσον), Στέρλινγκ (62’ Μπορίνι), Σουάρες.

Η 22η αγωνιστική στην Premier League:

Σάββατο 12/1

ΚΠΡ – Τότεναμ 0-0

Άστον Βίλα – Σαουθάμπτον 0-1
(34’ πεν. Λάμπερτ)

Έβερτον – Σουόνσι 0-0

Φούλαμ – Γουίγκαν 1-1
(22’ Καραγκούνης – 71’ Ντι Σάντο)

Νόριτς – Νιούκαστλ 0-0

Ρέντινγκ – Γουέστ Μπρομ 3-2
(82’ Κεμπε, 88’ πεν. Λε Φοντρ, 90’ Πογκρέμπνιακ - 19’, 69’ Λουκάκου)

Στόουκ – Τσέλσι 0-4
(45’ αυτ. Γουόλτερς, 62’ αυτ. Γουόλτερς, 65’ πεν. Λάμπαρντ, 73’ Αζάρ)

Σάντερλαντ – Γουέστ Χαμ 3-0
(12’ Λάρσον, 47’ Τζόνσον, ΜακΚλιν)

Κυριακή 13/1

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ 2-1
(19' Φαν Πέρσι, 54' Βίντιτς-57' Στάριτζ)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι (18:00)

Η επόμενη αγωνιστική (23η):

Σάββατο, 19/1 (17:00)

Λίβερπουλ-Νόριτς
Μάντσεστερ Σίτι-Φούλαμ
Νιούκαστλ-Ρέντινγκ
Σουόνσι-Στόουκ
Γουέστ Χαμ-ΚΠΡ
Γουΐγκαν-Σάντερλαντ
Γουέστ Μπρομ-Άστον Βίλα (19:30)

Κυριακή, 20/1

Τσέλσι-Άρσεναλ (15:30)
Τότεναμ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Δευτέρα, 21/1

Σαουθάμπτον-Έβερτον (22:00)



πηγή: sport-fm.gr
 

Μήνυμα προς τον ΠΑΟΚ!

«Είναι η σωστή ώρα για να φύγει», αναφέρει ο μάνατζερ του Λούκας σε δηλώσεις του σε ουκρανική ιστοσελίδα στέλνοντας εμμέσως μήνυμα στον ΠΑΟΚ.

Μήνυμα προς τον ΠΑΟΚ
«Ο Λούκας έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την ομάδα της Καρπάτι. Πιστεύω ότι είναι η σωστή ώρα για να αποχωρήσει»…

Αυτά ανέφερε ο μάνατζερ του Λούκας σε συνέντευξή του σε ουκρανική ιστοσελίδα αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του πελάτη του από την ομάδα που αγωνίζεται τώρα.

Αυτό μπορεί κάλλιστα να θεωρεί και ως ένα μήνυμα του προς τον ΠΑΟΚ ο οποίος έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση του παίκτη.

Ο πελάτης μου θέλει να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ ή το Γιουρόπα Λιγκ, θέλει να προχωρήσει στην καριέρα του. Δεν κρύβω το γεγονός ότι έχουν δεχθεί προσφορές από πολύ καλές ομάδες. Η Καρπάτι έχει δεχθεί προσφορά με 1,5 εκ. ευρώ για τον Λούκας, δεν θέλω να πω από ποιον σύλλογο. Θα είναι μία επικερδής συμφωνία για την ομάδα του Λβιβ, αν σκεφτεί κανείς ότι πριν δύο χρόνια ο πελάτης μου ήρθε στην Καρπάτι ελεύθερος και μετά από 12 μήνες ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του», ανέφερε στη συνέχεια το Ροντρίγκες Φερνάντες Λοβέλε.



πηγή: sport-fm.gr