Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Λεονάρντο, ξέρεις από μεγαλείο;

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που έκανε τον Λεβαδειακό... Παναθηναϊκό και αναρωτιέται αν ο Ζαρντίμ ξέρει για το μεγαλείο που επικαλέστηκε ο Β. Μαρινάκης.
Ο Ολυμπιακός πέρασε και από τη Λιβαδειά την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή. Στο… 7ο λεπτό των καθυστερήσεων με τον από μηχανής Θεό Ράφικ Τζιμπούρ, τον μοναδικό «τρομοκράτη» που… βάζει καρδιές στη θέση τους, ιδίως αν αυτές είναι «ερυθρόλευκες».
Στην ουσία τώρα: η ομάδα του Ζαρντίμ (με) προβλημάτισε για άλλη μια φορά. Μπορεί να είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο, μπορεί να έφτιαξε υπερδιπλάσιες τελικές προσπάθειες, μπορεί να μην διέθετε στον πάγκο ως εναλλακτική τον Αριέλ Ιμπαγάσα και αυτό ίσως να δικαιολογεί τους τρεις φουνταριστούς (Τζιμπούρ, Μήτρογλου, Πάντελιτς) που επέλεξε ο Πορτογάλος προπονητής μόλις αντιλήφθηκε την αντίστροφη μέτρηση προς την ισοπαλία, αλλά η γεύση δεν αλλάζει. Ηταν σαν σουβλάκι Λιβαδειάς χωρίς... κρέας. Και φυσικά, δεν μπορούμε να διαγράψουμε από το βίντεο του αγώνα τα δύο δοκάρια του Λεβαδειακού και το «κλείδωμα» του Παράσχου στους πρωταθλητές.
Λέω, λοιπόν, πως παραμένω προβληματισμένος διότι είμαστε πλέον στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο δεύτερο μισό του μαραθωνίου, σιγά-σιγά οδεύουμε προς την τελική ευθεία, αλλά και προς τη… Λεβάντε για το Europa League, και ακόμα ψάχνουμε πράγματα.
Αναζητούμε αυτοματισμούς, αναπολούμε κάθετες πάσες, παιχνίδι από τον άξονα και μια φαντεζί ενέργεια που θα ξεσηκώσει κόσμο και ομάδα. Οσοι παρακολουθούν Ολυμπιακό αρκούνται πια σε μια ντρίμπλα του Αμπντούν, σε μια έκρηξη του Τζιμπούρ, στο τρέξιμο του Μανιάτη και το φιλότιμο του Μοντέστο, στη δεινότητα και το ένστικτο του Μήτρογλου.
Το αποτέλεσμα, βέβαια, δικαιώνει τον Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ας μην βάζουμε στην άκρη τους τρεις βαθμούς. Όμως, εάν θέλεις να δικαιολογείς την ιστορία σου και το brand name σου, υποχρεούσαι να καθαρίζεις αυτά τα ματσάκια από το πρώτο εικοσάλεπτο και όχι να μεταμορφώνεις το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό σε… ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό.
Μόλις προχθές ο Βαγγέλης Μαρινάκης αναφέρθηκε στο μεγαλείο της πιο επιτυχημένης ομάδας στη χώρα. Στην ουσία προέβη σε δηλώσεις για να τις ακούσουν ορισμένοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Βασίλης Τοροσίδης. Ουδείς διαφωνεί με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Η ένσταση στην παρούσα φάση, ωστόσο, έγκειται στον… αποδέκτη. Μήπως θα πρέπει να ερωτηθεί -και να ενημερωθεί- ο προπονητής των Πειραιωτών εάν ξέρει πραγματικά πού βρίσκεται και εάν έχει υπόψη του το μεγαλείο του Θρύλου;
ΥΓ. Σε τόσο κακή κατάσταση βρίσκεται ο Φετφατζίδης, ώστε να μη χρησιμοποιείται ακόμη και όταν το ματς ζορίζει κόντρα στον Λεβαδειακό;


πηγή: gazzetta.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: