Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Εν ψυχρώ… εκτελεστής!!

Μπορεί να μην του φαίνεται αλλά είναι! Ο Τέρελ Στρόγκλιν εκτέλεσε εν ψυχρώ (28 πόντους) τον ΚΑΟΔ και χάρισε στον Ηλυσιακό την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα (80-83, το τελικό σκορ)!

Εν ψυχρώ… εκτελεστής!
Ο Ηλυσιακός έκανε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα επί του ΚΑΟΔ στη Δράμα με 83-80, νίκη που μπορεί στην συνέχεια να αποδειχθεί χρυσάφι προκειμένου να διασφαλίσει τον στόχο του, δηλαδή την παραμονή του στην κατηγορία.

Η ομάδα του Γιώργου Ζευγώλη επικράτησε εκτός έδρας (για δεύτερη φορά φέτος) κάνοντας την έκπληξη. Ο Στρόγκλιν ήταν εξαιρετικός σημειώνοντας αρκετούς κρίσιμους πόντους στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε ιδιαίτερα δυνατά στο ματς. Έχοντας πρωταγωνιστή τον Πάλμερ και άξιους συμπαραστάτες τους Κακαρούδη και Μίτσελ, οι Δραμινοί κατάφεραν να φτάσουν νωρίς στο υπέρ τους 13-4. Οι φιλοξενούμενοι όμως ανέτρεψαν την κατάσταση και πλησίασαν με τους Στόγκλιν και Αναγκόνιε να βοηθούν στην εξέλιξη αυτή και να βρίσκονται στο -3 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Γιώργου Καλαφατάκη με όπλο τον αιφνιδιασμό κατάφερε να αυξήσει κι άλλο την διαφορά (37-29). Ο Πάλμερ συνέχισε έτσι ακριβώς όπως είχε αρχίσει τελειώνοντας το πρώτο ημίχρονο με 17 πόντους. Ένα επιθετικό μπλακ άουτ όμως των Δραμινών και δύο τρίποντα από Χατζή και Κρίπι επανέφεραν την… τάξη για τον Ηλυσιακό και ο ΚΑΟΔ πήγε στα αποδυτήρια έχοντας μικρό προβάδισμα (39-37).

Οι "κιτρινόμαυροι" κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ στο πρώτο καλάθι του δευτέρου μέρους όταν και ο Χατζής ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων (39-40). Ο έμπειρος γκαρντ ήταν ο πρωταγωνιστής αυτής της περιόδου με ακόμα δύο τρίποντα αλλά και με την ηγετική φυσιογνωμία του καθώς κατάφερε να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του Ζευγώλη και να αγχώσει τον ΚΑΟΔ.

Οι Δραμινοί δεν πτοήθηκαν. Διαχειρίστηκαν την κατάσταση, βρήκαν την ψυχραιμία που χρειαζόταν και με τους Μίτσελ και Νόουλς να σκοράρουν σημαντικούς πόντους έχτισαν διαφορά με την οποία στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν κινδύνευαν. Έτσι νόμιζαν τουλάχιστον. Ο Ηλυσιακός με τον Στόγκλιν (10 πόντους στα τελευταία λεπτά του ματς) και τον Δορκοφίκη (τρίποντο σε καθοριστικό σημείο του αγώνα) είχαν διαφορετική γνώμη και ξανάβαλαν την ομάδα τους στην διεκδίκηση της νίκης. Νίκη που τελικά ήρθε για τον Ηλυσιακό και τον βγάζει από τον... πάτο της βαθμολογίας.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 39-37 (ημχ), 59-60, 80-83

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Σλαφτσάκης (3π.), Νόουλς (16π. 3τριπ.), Καλαϊτζίδης, Ακεψιμαϊδης, Μπένας (4π.), Μίτσελ (12π.), Μπάβτσιτς, Κακαρούδης (8π.), Ντέιλ (11π), Ζάρας (2π.), Ιωάννου (2π), Πάλμερ (22π., 11 ριμπ.)

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Παππάς , Καυκής, Αράπης, Αναγκόνιε (16π., 9 ριμπ), Αποστολίδης, Χατζής (18π., 4/4 τριπ.), Δορκοφίκης (11π.), Αντωνάκης (3π), Σπυριδωνίδης, Παραγιός (2π), Στόγκλιν (28π), Κρίπι (5π.)


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: