Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ενισχυμένος ο Σαρρής!

Πιο δυνατός βγήκε ο Γιώργος Σαρρής στην έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΟ. Στη ψηφοφορία για την άρση αναγνώρισης της Ένωσης Beach Soccer, έλαβε περισσότερες ψήφους συγκριτικά με τις εκλογές του Οκτωβρίου.

Ενισχυμένος ο Σαρρής
Ενισχυμένος ο Γιώργος Σαρρής σε σχέση με τις πρόσφατες εκλογές για την προεδρία της ΕΠΟ, καθώς η πρόταση της νυν διοίκησης για άρση της αναγνώρισης της Ένωσης του BEACH SOCCER, υπερψηφίστηκε με 44 ψήφους.

Ο αριθμός αυτός είναι μεγαλύτερος κατά 7 ψήφους συγκριτικά με αυτόν που είχε συγκεντρώσει στις εκλογές του Οκτωβρίου, στις οποίες τον είχαν στηρίξει 37 Ενώσεις.

Την ίδια στιγμή, η παράταξη Γκαγκάτση εμφανίζεται αποδυναμωμένη μετά τη σημερινή ψηφοφορία στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ. Οι 20 Ενώσεις που είχαν στηρίξει την υποψηφιότητά του Βασίλη Γκαγκάτση στις εκλογές του Οκτωβρίου, περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς "όχι" στην πρόταση για άρση της αναγνώρισης της Ένωσης Beach Soccer (που ανήκε στην παράταξη Γκαγκάτση) ψήφισαν 8 Ενώσεις, ενώ άλλες τέσσερις ψήφισαν "παρών".

Υπέρ της πρότασης της διοίκησης ψήφισαν οι Ενώσεις: 1. Super League 2. Ένωση Β - Γ Εθνικής 3. Αθηνών 4. Ανατολικής Αττικής 5. Αργολίδας 6. Αρκαδίας 7. Αχαϊας 8. Βοιωτίας 9. Γρεβενών 10. Δράμας 11. Δυτικής Αττικής 12. Δωδεκανήσων 13. Έβρου 14. Έυβοιας 15. Ευρυτανίας 16. Ζακύνθου 17. Ημαθίας 18. Ηπείρου 19. Θεσπρωτιας 20. Θεσσαλίας 21. Θράκης 22. Καβάλας 23. Καστοριάς 24. Κέρκυρας 25. Κεφαλονιάς/Ιθάκης 26. Κοζάνη 27. Κορινθίας 28. Λακωνίας 29. Λέσβου 30. Μεσηνίας 31. Ξάνθης 32. Πειραιά 33. Πέλλας 34. Πιερίας 35. Ρεθύμνης 36. Σάμου 37. Σερρών 38. Τρικάλων 39. Φθιώτιδας 40. Φωκίδας 41. Χαλκιδικής 42. Χανίων 43. Χίου 44. Σάλας.

Κατά της πρότασης της διοίκησης ψήφισαν οι ΕΠΣ: 1. Αιτωλοακαρνανίας 2. Ηλείας 3. Ηρακλείου 4. Καρδίτσας 5. Κιλκίς 6. Κυκλάδων 7. Λάρισας 8. Μακεδονίας.

"Παρών" ψήφισαν οι ΕΠΣ: 1. Άρτας 2. Λασιθίου 3. Πρέβεζας/Λευκάδας 4. Φλώρινας.

Οι ομιλίες και η ένσταση

Μαζαράκης (εισηγητής διοίκησης): Υπάρχουν σωματεία στο Beach Soccer με περίεργα ονόματα όπως «Μιτσούκο» και κάτι τέτοια που θυμίζουν ονόματα καφενείων. Και δεν μπορεί «καφετέριες» να ανήκουν σε «ενώσεις–μέλη» της ΕΠΟ. Δεν έχει εγκριθεί καμία προκήρυξη πρωταθλήματος… Ποινές δεν έχουν επιβληθεί, καθώς δεν υπάρχουν πειθαρχικά όργανα. Επίσης δεν υπάρχει επιτροπή διαιτησίας… Δεν πληροί τις προϋποθέσεις η συγκεκριμένη Ένωση για να είναι μέλος της ΕΠΟ και όταν τακτοποιηθεί στο μέλλον, εδώ είμαστε…

Γραμμένος (ΕΠΣ Μακεδονίας): Να μη συζητηθεί σήμερα το ζήτημα ώστε να υπάρξει διεξοδική ενημέρωση για το θέμα.

Μότσης (πρόεδρος Ένωσης Beach Soccer): Έχουμε πειθαρχική επιτροπή διαιτησίας. Εναρμονίσαμε το καταστατικό μας. Ζητήστε εγγράφως ότι θέλετε ν’ αλλάξουμε και αν μέσα σε τρεις μήνες δεν το έχουμε κάνει τότε διαγράψτε μας ή να φύγουμε μόνοι μας.

Χατζηαποστόλου (ΕΠΣ Κιλκίς): Δεν υπάρχει «άρση αναγνώρισης» πουθενά στο καταστατικό μας. Η παρουσία της Ένωσης beach soccer τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι ότι το πιο καλό. Πράγματι δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί με τις πειθαρχικές επιτροπές… αλλά εναρμόνισε το καταστατικό της. Υπάρχουν κάποιες ενώσεις που είναι στο μεταίχμιο. Είναι οι «μονοεδρικές» που έχουν γύρω στα δέκα σωματεία… Με την οικονομική κρίση μπορεί να έχουμε κι άλλες «Ενώσεις beach soccer». Ψηφίστε όχι για να τα ρουσφέτια και για να σας στέλνουν διαιτητές. Σκεφτείτε ότι η «φωτιά» θα έρθει και σε σας».

Τραχανάς (ΕΠΣ Πρέβεζας/ Λευκάδας): Να αναβληθεί το θέμα. Nα δώσετε κατάλογο με τα πράγματα που πρέπει να γίνουν. Να δώσετε ένα χρονικό περιθώριο.

Ερωτήματα για το ρόλο Κουρίδη

Ερωτήματα για τον ρόλο του νομικού συμβούλου της ΕΠΟ κ. Θ. Κουρίδη τόσο στο θέμα της «άρσης αναγνώρισης» της Ένωσης Beach Soccer, αλλά και της σχέσης εργασίας που έχει με την ομοσπονδία, έθεσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας κ. Μ. Παλάσκας.

Η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΕΠΟ.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Παλάσκας: Οι μεγάλοι άνθρωποι ασχολούνται με ιδέες, οι μικροί με ανθρώπους. Από τις εκλογές και μετά ξέρετε τι συμβαίνει. Η «αυλή» έδιωξε τον Σοφοκλή Πιλάβιο. Πες μου κ. πρόεδρε αν αυτό το θέμα (σ.σ. άρση αναγνώρισης beach soccer) το έχει βάλει στο ΔΣ ο κ. Κουρίδης…

Σαρρής: Μη μιλάτε για τους υπαλλήλους της ομοσπονδίας. Δε μπορεί ο κάθε υπάλληλος να λέει στο ΔΣ τι να κάνει…

Παλάσκας: Πέστε μου την εργασιακή σχέση του κ. Κουρίδη με την ομοσπονδία. Αυτό το θέμα είναι «καφενείο». Στην Καρδίτσα η ΕΠΟ δεν επικοινωνεί με την Ένωση. Επικοινωνεί με καφενεία και το γνωρίζετε. Αν στο θέμα δεν έχει εμπλακεί ο Κουρίδης θα το ψηφίσω…

Σαρρής: Είστε εκτός θέματος κύριε Παλάσκα…

"Παράκεντρα και παράλληλη διοίκηση στην ΕΠΟ"!

Ένταση στη ΓΣ της ΕΠΟ υπήρξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΕΠΣ Λάρισας, Ζήση Γρηγορίου, ο οποίος κατήγγειλε αποκλεισμούς διαιτητών, αναφέρθηκε στην παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα ο οποίος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση στο θέμα των «στημένων πινάκων» και υποστήριξε ότι στην ΕΠΟ υπάρχει «παράλληλη διοίκηση».

Συγκεκριμένα ειπώθηκαν τα εξής:

Γρηγορίου: Υπήρξαν κάποιοι αποκλεισμοί σε διαιτητές. Υπάρχουν παράκεντρα και παράλληλη διοίκηση…

Σαρρής (πρόεδρος ΕΠΟ): Είστε εκτός θέματος. Δε θα λέτε ότι θέλετε. Τελείωσε ο χρόνος σας…

Γρηγορίου: Αποκλείσατε τους διαιτητές, δε βάζετε παρατηρητές που πέρασαν τις εξετάσεις στους πίνακες. Ασχολείται ο εισαγγελέας με τους πίνακες. Πάνε όλα στον εισαγγελέα... Εκεί έφτασε η ΕΠΟ. Διοικούν οι παράπλευροι στην ομοσπονδία… Να πάρουμε το ποδόσφαιρο στα χέρια μας. Δικτατορικά δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε η ομοσπονδία. Πρέπει να αλλάξουμε όλοι και όταν λέω όλοι εννοώ ν’ αλλάξετε κι εσείς.

Σαρρής: Ευχαριστούμε για τα μαθήματα ηθικής.




πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: