Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Βαράτε βιολιτζήδες!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τα ματς του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ.

Βαράτε βιολιτζήδες!
Τόσες γιόμες από την εποχή του Τσαλουχίδη έχουμε να δούμε στον Ολυμπιακό. Τέτοια έλλειψη πλάνου και φαντασίας στο παιχνίδι δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς. Μιλάμε για χάλι απίστευτο. Ναι, οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν. Στην τελευταία ζαριά βρέθηκε ο Τζεμπούρ να σώσει την παρτίδα. Ο Λεβαδειακός ήταν παλικάρι. Αδικα έχασε.

Διαβασμένος, συγκεντρωμένος και αποτελεσματικός θα έκανε κηδεία στους πρωτοπόρους αν ήταν λίγο τυχερός στα δοκάρια του Ποϊ και του Ακόστα. Ο αντίλογος λέει ότι οι Πειραιώτες πίεσαν πολύ. Εκλεισαν στην περιοχή του τον Λεβαδειακό στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Δεν είχαν όμως σχέδιο και κίνηση. Ο ένας κοίταγε τον άλλον κα δεν ήξεραν τι να κάνουν. Της αγίας γιόμας ήταν. Για πλάκα καθάριζαν οι αμυντικοί του Παράσχου. Εβαλε ο Ζαρντίμ όλους του φορ μέσα.

Πάρε Τζιμπούρ, πάρε και Μήτρογλου, μέσα και ο Πάντελιτς. Πόσες φορές ακούμπησαν τη μπάλα; Ελάχιστες. Κίνηση δεν υπήρχε, κάθετη πάσα ποτέ και έμενε ο Πίνο να προσπαθεί. Αν έγινε κάτι καλό χάρη στο μυαλό του Κολομβιανού ήταν. Οι άλλοι το είχαν ρίξει στο βαράτε βιολιτζίδες. Πόνεσε το κεφάλι των στόπερ να διώχνουν τη μπάλα. Πάνω από πενήντα έκαναν οι φιλοξενούμενοι. Ιδιο αριθμό λαθών είχαν.

Αν ο πρωταθλητής μείνει στη νίκη με το... τρίποντο σε νεκρό χρόνο του Τζεμπούρ τότε θα κάνει σφάλμα μεγάλο. Μπορεί να πανηγυρίσει και να χάρει. Νίκη είναι αυτή, τι να κάνεις; Να κλάψεις; Δεν γίνεται. Παρανοϊκό θα ήταν. Ας σκεφτούν τι δεν έκαναν σωστά και να δουλέψουν στις προπονήσεις για τη συνέχεια. Ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Υπάρχει η νοοτροπία ότι ο Ολυμπιακός με το υλικό που έχει, σε συνδυασμό με τα χάλια των άλλων, θα κερδίζει χωρίς κόπο παντού και πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν παίζει μόνος του.

Για την ακρίβεια αν δεν παίξει όπως μπορεί τότε δεν θα κερδίζει για πλάκα. Το έχει ζήσει κι έχει καρδιοχτυπήσει πολλές φορές φέτος, αλλά μυαλό δεν βάζει. Τα ματς τα κάνεις εύκολα, αν παίζεις εσύ καλά. Αν δεν παίζεις τότε δεν κάνεις δουλειά. Ο κόσμος θέλει να βλέπει μπαλίτσα. Ξέρει ότι το υλικό που έχει η ομάδα του Πειραιά είναι το καλύτερο.

Περιμένει να βλέπει μπάλα και όχι να αγχώνεται και να καρδιοχτυπά. Αυτή είναι η μοίρα του φετινού Ολυμπιακού. Ολα όσα τον έχουν ψηλά είναι ευχή και κατάρα μαζί. Κερδίζεις, το κάνεις επειδή είσαι ο Ολυμπιακός και έχεις την καλύτερη ομάδα. Δεν το κάνεις ή το κάνει δύσκολα, τότε έχεις πρόβλημα. Δύσκολα θα βρεις μέση λύση με την απόσταση που δημιουργηθεί από τις υπόλοιπες ομάδες. Ζεις και πορευεσαι με αυτά τα δεδομένα, σου αρέσει ή όχι. Οσο καλύτερα παίζεις, τόσο το καλύτερο για σένα.

Το δραματικό της νίκης του Ολυμπιακού έφερε λίγο πιο πίσω τη νίκη της ΑΕΚ. Μια νίκη πολύ πιο σημαντική από αυτή των «ερυθρολεύκων». Ηταν τελικός για την «Ενωση». Τον πήρε δίκαια. Το σημαντικότερο είναι ότι νίκησε παίζοντας και ποδόσφαιρο ορθής λογικής και όχι κλεφτοπόλεμο. Είχε αρχή και τέλος για πρώτη φορά φέτος. Αυτό είναι που γεμίζει αισιοδοξία τους πάντες στην ΑΕΚ. Ξέρουν ότι δεν έγιναν... Μπαρτσελόνα. Κάθε άλλο. Τα βασικά να γίνονται. Εγιναν και ήρθε η νίκη. Η ψυχολογία αλλάζει προς το καλύτερο. Μπορεί να μην σώθηκε από τώρα η ομάδα των «κιτρινόμαυρων», αλλά με αυτό που είδες στο ΟΑΚΑ νιώθεις ότι το νερό μπήκε στο αυλάκι. Νωρίς να το πεις με ένα μόνο ματς σωστής κατευθυνσης στην ανάπτυξη σου, αλλά το ένστικτο σου λέει ότι η ΑΕΚ βρήκε τον δρόμο της...


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: