Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

“Αγκαλιάζουμε όλοι τον Ηλιάδη”

Ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος εκλέχθηκε εκ νέου πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, μίλησε στον “Arena fm 89.4″ για αυτή την εξέλιξη, επεσήμανε τα δύσκολα δεδομένα που επικρατούν στον “κιτρινόμαυρο” Ερασιτέχνη, ενώ υπογράμμισε πως θα επιδιώξει να υπογραφεί “μνημόνιο” συμφωνίας για τη χρήση του “Κλ. Βικελίδης” με τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρη Ηλιάδη, τον οποίο “αγκαλιάζει” ο Α.Σ., περιμένοντας όμως να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε.
Αρχικά, είπε: “Eίναι η τρίτη φορά που εκλέγομαι, αλλά ελπίζω πολύ σύντομα να έρθει κάτι άλλο. Καλό είναι να έρθουν και παλιά στελέχη που μπορούν να προσφέρουν, αλλά και νέα.
Για τα δεδομένα που επικρατούν στον Α.Σ. Άρης: “Όταν δεν υπάρχουν λεφτά, προσπαθείς να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα. Μπορώ να σας πω πως υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά και παίκτες που μπορούν να στελεχώσουν τα τμήματα και να εκπροσωπήσουν επάξια τον Άρη. Προσπαθούμε, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, να κρατήσουμε τα τμήματα παρ’ ότι δεν υπάρχουν πολλά λεφτά”.
Για τις επιδιώξεις που υπάρχουν από ‘δω και πέρα: “Είπατε τον κ. Θεοτόκη για παράδειγμα που εδώ και ένα χρόνο έχει “εν λευκώ” το τμήμα και δεν έχει πληρώσει ούτε ευρώ ο Α.Σ. Άρης. Από ‘κει και πέρα, πρέπει να αναζητηθούν οικονομικοί πόροι ώστε να υπάρχει περαιτέρω ανάπτυξη, να γίνουν προεργασίες για την γιορτή των 100 χρόνων που πρέπει να είναι αντάξια της ιστορίας της ομάδας. Επίσης, πρέπει να δούμε και τις σχέσεις που θα έχουμε την ΠΑΕ και την ΚΑΕ”.
Για τις σχέσεις με ΠΑΕ και ΚΑΕ: “Σε σχέση με την ΠΑΕ και με την ΚΑΕ, ξέρετε, πως υπάρχουν κάποιες οικονομικές απαιτήσεις βάσει νόμου από τον Ερασιτέχνη για τη χρήση του γηπέδου. Με τον κ. Ηλιάδη έχουμε σκοπό να υπογράψουμε μνημόνιο συμφωνίας για τη χρήση του γηπέδου. Επίσης με την ΠΑΕ είμαστε και εμείς ένας από τους πιστωτές της όσον αφορά το άρθρο 99, επομένως θα πρέπει να δούμε και αυτό το θέμα. Από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να χαράξουμε και μια κοινή γραμμή για τη γιορτή των 100 χρόνων”.
Για την εκλογή του Δημήτρη Ηλιάδη ως νέου προέδρου της ΠΑΕ Άρης: “Ο κ. Ηλιάδης εκλέχθηκε με μεγάλη πλειοψηφία, αναμένουμε να εφαρμόσει αυτά που υποσχέθηκε προεκλογικά, τον αγκαλιάζουμε όλοι μας και ελπίζουμε να υλοποιήσει αυτά που έχει δεσμευτεί.
Για την ενδεχόμενη υλοποίηση ενός ενιαίου Άρη: “Και παλιότερα είχαμε πει να γίνει ενιαίος ο Άρης, αλλά είχαμε παρεξηγηθεί, διότι κάποιοι νομίζανε ότι θέλουμε να έχουμε κοινό ταμείο ή ίδιο ΑΦΜ, που δεν γίνεται. Εμείς λέγαμε να κάνουμε μια κοινή διοίκηση, μια διοικούσα επιτροπή, που θα όριζε εκπροσώπους για κάθε τμήμα και θα χάραζε την πολιτική για στρατηγικά και μακροπρόθεσμα ζητήματα. Ελπίζω να έχουμε μια κοινή δράση στο μέτρο του δυνατού με την ΠΑΕ και την ΚΑΕ, διότι ζούμε σε εποχή σκληρής οικονομικής κρίσης”.
Πηγή: arenafm.gr

Τα άκουσε και ο Σαββίδης!!

Οπαδοί έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ και έντονες αποδοκιμασίες σε παίκτες αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη μετά την ήττα από τον Ατρόμητο.

Τα άκουσε και ο Σαββίδης
Έντονες αποδοκιμασίες μετά την ήττα από τον Ατρόμητο σε παίκτες αλλά και τον Ιβάν Σαββίδη από τους περίπου 500 οπαδούς του ΠΑΟΚ που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα αποδυτήρια!

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης οι οπαδοί άρχισαν να μαζεύονται έξω από τα αποδυτήρια, φωνάζοντας συνθήματα κατά των παικτών και όχι μόνο…

«Βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα, όποιος δεν μπορεί να πάει στα μπ#@$λα», αλλά και «ο ΠΑΟΚ θέλει πρόεδρο με αρ#$%# και όχι κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια», ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν ενώ κάποιοι θυμήθηκαν τον Πάμπλο Γκαρσία.

Αποδοκιμασίες άκουσε και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Ιβάν Σαββίδης όταν έγινε αντιληπτός από τους οπαδούς κατά την έξοδό του από το γήπεδο.

Κάποιοι τον αποδοκίμασαν, κάποιοι τον χειροκρότησαν ειρωνικά και άλλοι τον καλούσαν να κάνει πολλές αλλαγές στην ομάδα.

Η… μπόρα πήρε και τους Θοδωρή Ζαγοράκη και Ζήση Βρύζα όταν τους είδαν οι οπαδοί.Πηγή: sport-fm.gr

Κόσμος έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ!!

Περίπου 300 οπαδοί του ΠΑΟΚ συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας, μετά την ήττα (2-1) από τον Ατρόμητο.

Κόσμος έξω από τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ
Αναστάτωση έφερε στον κόσμο του ΠΑΟΚ η ήττα από τον Ατρόμητο. Το δεύτερο τέρμα του Ναπολεόνι προκάλεσε αντιδράσεις και συνθήματα με αιχμές για τους παίκτες «βαριά, βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα». Μάλιστα περίπου 300 εξ αυτών συγκεντρώθηκαν έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας στην Τούμπα για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους. Πηγή: sport-fm.gr

Οι ατσίδες με τα μπλε!!

Βλέπει αστεράκια! Με τρομερή εμφάνιση και γκολ του Ναπολεόνι στο φινάλε, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έτσι πήρε την πρώτη θέση στα πλέι οφ και το προβάδισμα για το Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι ατσίδες με τα μπλε!
Όλα τούμπα!

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με τον Σαλλπιγγίδη (33');

Με αντεπίθεση στο β' ημίχρονο, σωρεία χαμένων ευκαιρίων, δύο δοκάρια με τους Σουμπίνιο, Μπρίτο και ισάριθμα τέρματα από τον Ναπολεόνι (46', 90') ο Ατρόμητος πήρε τη νίκη με σκορ 2-1 στην Τούμπα και την κορυφή στα πλέι οφ!

"Σκοτωμός" την τελευταία αγωνιστική για το εισιτήριο που δίνει μια θέση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Η βαθμολογία:

1. Ατρόμητος 10
2. ΠΑΟΚ 10
3. ΠΑΣ Γιάννινα 7
4. Αστέρας Τρίπολης 5

Η τελευταία αγωνιστική (2/6):

ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ
Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης

Το ματς:


Έχοντας το πλεονέκτημα να βολεύεται με δύο αποτελέσματα, καθώς του έκανε και η ισοπαλία, o ΠΑΟΚ δεν μπήκε στο παιχνίδι με διάθεση να ρισκάρει. Με τον Σταφυλίδη κατά συνθήκη στα χαφ, τον Ολίσε πιο ορεξάτο απ’ όλους και με εντολή να χτυπήσει από τα άκρα, εμφανίστηκε ο «Δικέφαλος.

Το πρώτο σουτ του αγώνα από τον Βούκιτς ήταν η πρώτη και μοναδική ενέργεια στο πρώτο ημίωρο για τους γηπεδούχους προς την εστία του Ράντμαν, που μέχρι εκείνο το διάστημα δεν είχε απειληθεί. Έμελλε ωστόσο από ένα προσωπικό του λάθος να δώσει την ευκαιρία στους γηπεδούχους να προηγηθούν. Από δική του ασταθή επέμβαση -είχε προηγηθεί σουτ του Ολίσε- ο Σαλπιγγίδης άνοιξε το «δώρο» και με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος ισορρόπησε, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να βρει ανοιχτούς διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου. Ό,τι όμως δεν κατάφερε σε 45 λεπτά, το πέτυχε με το… καλησπέρα βγαίνοντας από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ουντότζι έβγαλε υπέροχη κάθετη πάσα και ο Ναπολεόνι με εξαιρετικό τελείωμα έφερε το ματς στα ίσια.

Η αντεπίθεση του Ατρόμητου είχε μόλις αρχίσει παρόλο που η τύχη ήταν δεν ήταν με το μέρος του. Πότε το δοκάρι (σε προσπάθειες των Σουμπίνιο και Μπρίτο) και πότε ο Γλύκος τον κράτησαν μακριά από ένα δεύτερο τέρμα, που δικαιωματικά το άξιζε.

Και έστω και στο φινάλε ήρθε. Ξανά με δράστη τον Ναπολεόνι που τελείωσε υποδειγματικά και αυτή την φάση υπογράφοντας μια νίκη, που ενδέχεται να αποδειχθεί ιστορική για τους φιλοξενούμενους αν τελικά καταφέρουν να πάρουν το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:


ΠΑΟΚ (Γιώργος Γεωργιάδης): Γλύκος, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κουμάλο, Λίνο, Σταφυλίδης (79’ Λόρενς), Φωτάκης (68’ Αθανασιάδης), Ρομπέρ, Ολίσε, Βούκιτς (55’ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης.

Στον πάγκο: Χακόμπο, Κατσικάς, Κίτσιου, Καμαρά.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Νάστος, Δημούτσος, Ιγκλέσιας (70’ Μπάλλας), Καραγκούνης (58’ Μπρίτο), Ουντότζι, Σουμπίνιο (82' Πίτου Γκαρσία), Ναπολεόνι.

Στον πάγκο: Μανόλο, Καλλέργης, Κούτσι, Καραμάνος. Πηγή: sport-fm.gr

Μπροστά Κάρι, πίσω μαρκάρει!!

Με όπλα την εξαιρετική του άμυνα και τον ασταμάτητο Κάρι (4/5 τρίποντα), ο Παναθηναϊκός επικράτησε 84-61 του Πανιωνίου και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών.

Μπροστά Κάρι, πίσω μαρκάρει!
Ένας εξαιρετικός Παναθηναϊκός σε επίθεση και άμυνα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Πανιώνιο του οποίου επικράτησε 84-61 και έκανε το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών στα πλέι οφ της Α1.

Κορυφαίοι για το τριφύλλι οι Διαμαντίδης με 11 πόντους και 8 ασίστ, ενώ ο Ραμέλ Κάρι έκανε ακόμα μια «τρελή» εμφάνιση, όντας πρώτος σκόρερ με 14 και 4/5 τρίποντα. Ο Παππάς «πάλεψε» για τους ηττημένους με 14 πόντους.

Ο έτερος νεοαποκτηθείς των «πράσινων», Αρ Τι Γκουίν έμεινε στα χαμηλά με μόλις 4 πόντους σε 10 λεπτά συμμετοχής.

Επόμενο ραντεβού των δύο ομάδων ξανά στο ΟΑΚΑ την Παρασκευή (31/05).

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τους Διαμαντίδη, Ούκιτς, Λάσμε, Γκιστ και Ματσιούλις και έκλεισε τους διαδρόμους στον Πανιώνιο. Ο αρχηγός του τριφυλλιού με οκτώ δικούς του πόντους, έβαλε μπροστά το τριφύλλι με 15-6. Σχορτσανίτης από την μία και Καββαδάς από την άλλη πέρασαν στο παρκέ και αμφότερες οι ομάδες έριξαν το βάρος τους κοντά στη ρακέτα, με τους γηπεδούχους να διατηρούν το προβάδισμα στο τέλος της περιόδου (21-14).

Οι «πράσινοι» έχασαν κάποιες επιθέσεις, επιχειρώντας σουτ τριών πόντων, υπέπεσαν σε μερικά λάθη με αποτέλεσμα ο Πανιώνιος να πλησιάσει στους 3 (21-18). Η ομάδα του Πεδουλάκη επέμεινε από τα 6,75 και δικαιώθηκε. Με δύο «βόμβες» του Ματσιούλις κι άλλη μια από τον Ούκιτς, ο Παναθηναϊκός ξέφυγε με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά (36-23), κάνοντας το… ξέσπασμα που χρειαζόταν. Εν τέλει οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 41-30.

Ο Κάρι έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα! Με δύο δικά του σερί τρίποντα κι ένα λέι από τον Λάσμε, ο Παναθηναϊκός «έτρεξε» γρήγορο 8-0 και διεύρυνε την διαφορά του (49-30). Τα πάντα ως προς τον νικητή είχαν κριθεί, με τις δύο ομάδες να παίζουν πιο… ανοιχτά και το σκορ να ξεφεύγει. Το ρεσιτάλ του Κάρι από τα 6,75 συνεχίστηκε με το τέταρτο τρίποντό(!) του στην περιόδο για το 67-41 και να αποθεώνεται κατά την απόσυρσή του στον πάγκο. Ένα καλάθι του κορυφαίου του Πανιωνίου, Γιάνκοβιτς «έγραψε» το 71-45 στο 30’.

Ο Παναθηναϊκός ήταν σε πολύ καλή, τόσο σε επίθεση, όσο και σε άμυνα, με τους Νεοσμυρνιώτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν στο ρυθμό και μοιραία να βρίσκονται πίσω με 74-45! Κάτι η χαλάρωση του τριφυλλιού, κάτι οι αλλαγές του Πεδουλάκη για να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα, έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να κάνουν σερί 14-8 και να μειώσουν σε 82-59. Το τελικό 84-61 έγραψε ο Σκορδίλης με δύο βολές στο φινάλε της αναμέτρησης.

Τα δεκάλεπτα: 21-14, 41-30, 71-45, 84-61

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 10, Μπράμος 3(1), Κάρι 14(4 τρίποντα, 5 ασίστ), Ματσιούλις 10(2), Ούκιτς 7(1), Λάσμε 11, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 11(3 τρίποντα, 8 ασίστ), Γκιστ 2, Γκουίν 4, Ξανθόπουλος, Σκορδίλης 3

Πανιώνιος (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Μπόγρης 2, Πέιν 11, Αθηναίου 2, Κις, Μίλμπουρν 8, Αθανασούλας 4, Μπατής, Γιάνκοβιτς 10(2), Καββαδάς 4, Παππάς 14(4), Αγραβάνης 4, Μπούκερ 2

Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μπέκαμ και η… σταρ κόρη του!! (video)

Στα χνάρια του πατέρα της, η κόρη του Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι ήδη σταρ.

Όταν η «Kiss Cam» πέφτει πάνω σου στα αμερικανικά γήπεδα, δεν έχεις άλλη επιλογή από το να φιλήσεις αυτή/όν που σε συνοδεύει.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παρακολούθησε τον αγώνα χόκεϊ των LA Kings με την κόρη του, Χάρπερ, στην αγκαλιά, κι όταν η κάμερα εστίασε πάνω τους ο Άγγλος παλαίμαχος εδώ και λίγες μέρες άσος φίλησε τη μικρή.

Εκείνη αντέδρασε με ένα χαμόγελο δείχνοντας πως έχει κληρονομήσει το… σταριλίκι του πατέρα της. Πηγή: sport-fm.gr

Νίκησε ο… σκοπός!! (video)

Σε φιλανθρωπικό αγώνα που έγινε στο Τορίνο με διασημότητες και αθλητές νίκησε ο… ιερός σκοπός.

Στον «αγώνα της καρδιάς» που φιλοξενήθηκε στο κατάμεστο γήπεδο της Γιουβέντους νικητής ήταν ο… σκοπός.

Συγκεντρώθηκαν για έρευνες και καταπολέμηση ασθενειών στο καθιερωμένο πλέον φιλικό που έγινε μεταξύ της ομάδας των Ιταλών τραγουδιστών και μίας μικτής παλαιμάχων και όχι μόνο, στην οποία αγωνίζονταν μεταξύ άλλων οι Αντόνιο Κόντε, Τσίρο Φεράρα, Πάβελ Νέντβεντ, αλλά και ο Φερνάντο Αλόνσο. Μάλιστα ο πιλότος της Ferrari σκόραρε με πέναλτι α λα Πανένκα.

Το τελικό 9-9 ήταν αυτό που είχε τη μικρότερη σημασία…Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει στο Τορίνο ο Ιγκουαΐν!!

Ακόμα πιο κοντά στην Γιουβέντους είναι πλέον ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Αργεντινού επιθετικού.

Πλησιάζει στο Τορίνο ο Ιγκουαΐν
Είναι σχεδόν δεδομένο ότι δεν θα μείνει στην Ρεάλ Μαδρίτης και πλέον η Γιουβέντους φαντάζει ο πιο πιθανός επόμενος σταθμός στην καριέρα του. Ο λόγος για τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν, ο οποίος σύμφωνα με τις δηλώσεις του ατζέντη του, πλησιάζει μέρα με την μέρα στο Τορίνο.

Ο Ερνέστο Μπροντζέτι που εκπροσωπεί τον Αργεντινό επιθετικό τόνισε στο «Sky Italia» ότι ο πελάτης του έχει ξεκαθαρίσει πως δεν θέλει να παραμείνει στην Ρεάλ. Όταν ρωτήθηκε για τις πιθανότητες που έχει να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στην πρωταθλήτρια Ιταλίας, απάντησε: «Νομίζω ότι είναι περίπου στο 70% αυτή την στιγμή…».

Πάντως είναι δεδομένο ότι ο Ιγκουαΐν δεν είναι ο μοναδικός στόχος της Γιουβέντους για την επίθεση…
Πηγή: sport-fm.gr

Κατέπεσε η εγγυητική της Κέρκυρας!!

Σε ολική κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της Κέρκυρας, προχώρησε η ΕΕΑ, λόγω οφειλών σε Μπάντοβιτς, Φλαβίνιο. Ανακλήθηκε το πιστοποιητικό της ΑΕΚ για τυπικούς λόγους.

Κατέπεσε η εγγυητική της Κέρκυρας
Η Κέρκυρα θα πρέπει να καταθέσει νέα εγγυητική ενόψει της νέας σεζόν καθώς η παλιά κατέπεσε υπέρ των πιστωτών της, ενώ ανακλήθηκε το πιστοποιητικό συμμετοχής της ΑΕΚ στα επαγγελματικά πρωταθλήματα διότι δεν συμπλήρωσε την εγγυητική της. Η απόφαση για την Ένωση είναι άνευ ουσίας, καθώς έχει υποβιβαστεί οικειοθελώς στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Ο Ολυμπιακός Βόλου, από την πλευρά του, προσκόμισε εγγυητική επιστολή.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού:

«1. Αίτηση των αθλητών Flavio Jose De Carvalho Silveira και Λουκά Αποστολίδη, του προπονητή Μπόζινταρ Μπάντοβιτς και της εταιρείας «SQUADRA ΜΟΝ. ΕΠΕ» περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΚΕΡΚΥΡΑ: ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ

2. Αίτηση των αθλητών Στέργιου Ψιάνου και Francisco Delgado και των προπονητών Απόστολου Μάντζιου και Φωτίου Τσουβαλτσίδη περί καταπτώσεως της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13

3. Αίτημα αλλαγής του προϋπολογισμού της ΠΑΕ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13

4α. Προσκόμιση εγγυητικής επιστολής από την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΘΗΚΕ

4β. Κλήση για συμπλήρωση της εγγυητικής τους επιστολής:
- ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Γ.Ε. 2005: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13
- ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: ΑΝΑΒΟΛΗ για 12-6-13
- ΠΑΕ ΑΕΚ: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ».

Μετακομίζει την 1η Ιουλίου!!

Την 1η Ιουλίου θα μετακομίσει ο Παναθηναϊκός στο «Απήλιον» σύμφωνα με την νεώτερη ενημέρωση από την ΠΑΕ! Ποιο είναι το πρόβλημα που μπορεί να προκύψει!

Μετακομίζει την 1η Ιουλίου!
Νωρίτερα σχετικά με την αρχική πληροφόρηση το Απήλιον θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι πράσινοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το νέο προπονητικό κέντρο τον Ιανουάριο του 2014, ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από την ΠΑΕ οι παίκτες θα αρχίσουν τις προπονήσεις σε αυτό από την 1η Ιουλίου.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν κάποια θέματα με την Παιανία, όπως και τα μηχανήματα τα οποία ανήκουν στην ΠΑΕ καθώς και άλλα ζητήματα έτσι ώστε η… μετακόμιση να γίνει με όμαλό τρόπο.

Το πρόβλημα!


Ένα από τα ζητήματα που ενδέχεται να προκαλέσει προβλήματα στην ομάδα είναι η… Ευρώπη! Στην περίπτωση που οι πράσινοι εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο Europa League της νέας σεζόν τότε θα αλλάξει ο προγραμματισμός.

Βάσει του πλάνου που έχει καταστρώσει ο Γιάννης Αναστασίου και οι συνεργάτες του οι προπονήσεις εάν η ομάδα λάβει μέρος στην Ευρώπη θα αρχίσουν στις 18 Ιουνίου!

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα προπονητικό κέντρο για να γίνονται εκεί οι προπονήσεις της ομάδας μέχρι να είναι έτοιμο προς χρήση το Απήλιον.

Θα είναι δικό του!


Ιδιοκτησία της ΠΑΕ θα είναι το Απήλιον. Αυτό ξεκαθαρίζουν οι υπεύθυνοι οι οποίοι αποκλείουν όποια άλλη πληροφορία – φημολογία υπάρχει.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη κίνηση που κάνει ο Γιάννης Αλαφούζος ο οποίος λύνει ένα ζήτημα που απασχολούσε αρκετά την ομάδα από την ημέρα διαφοροποιήθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς με την αποχώρηση της οικογένειας Βαρδινογιάννη. Πηγή: sport-fm.gr

«Κανένα θέμα με Γιαννιώτα»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν για τον Γιάννη Γιαννιώτα και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για σχεδόν συμφωνία με τον παίκτη. Κανένα θέμα και με Ρομπέρ.

«Κανένα θέμα με Γιαννιώτα»
Από τη διοίκηση του «τριφυλλιού» τονιζόταν ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή. Ο Παναθηναϊκός δεν έχει καμία σχέση με την διαρροή των οποιονδήποτε σχετικών πληροφοριών». Θυμίζουμε, δε, ότι και στο περιθώριο της παρουσίασης του Γιάννη Αναστασίου, ο Ελληνας τεχνικός δεν φάνηκε ιδιαίτερα «ψημένος» με την περίπτωση του ποδοσφαιριστή του Αρη…

Παράλληλα, οι «πράσινοι» ξεκαθαρίζουν κατηγορηματικά πως δεν υφίσταται ενδιαφέρον ούτε για τον Ρομπέρ του ΠΑΟΚ.
 Πηγή: sport-fm.gr

Συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας!!

Για απάτη συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας, Χαρίλαος Αρβανιτίδης.

Συνελήφθη ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας
Ο αδερφός του προέδρου της Βέροιας, Χαρίλαος, κι όχι ο ίδιος, Γιώργος Αρβανιτίδης, είναι αυτός που συνελήφθη για υπόθεση απάτης στη Βόρεια Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σε αποθήκες βρέθηκαν περισσότερες από 4.460 φιάλες μαϊμού απορρυπαντικών, τα οποία και πουλούσε στα σούπερ μάρκετ του. Σε βάρος αυτού, αλλά και ενός 45χρονου συνεργού του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας.

Τα διαφυγόντα κέρδη, μόνο για τις 4.460 φιάλες των μαϊμού απορρυπαντικών, υπολογίζονται στις 62.000 ευρώ.

Το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει:

«Εντοπίστηκαν δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής στις οποίες παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων, 45χρονος συνεργός του καθώς και 33χρονος αλλοδαπός

Σε έρευνες αποθηκών κατασχέθηκαν πάνω από 4.400 φιάλες απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού

Επίσης ερευνάται η προέλευση καλλυντικών προϊόντων, η ποσότητα των οποίων υπερβαίνει τις 22.000 φιάλες

Εντοπίσθηκαν, ύστερα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, εντός των οποίων παρασκευάζονταν απομιμητικά προϊόντα απορρυπαντικών.

Συνελήφθησαν 52χρονος ιδιοκτήτης υπεραγοράς τροφίμων και 45χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων «Περί Σημάτων», «Περί Αθέμιτου Ανταγωνισμού» και «Πλαστογραφία».

Ειδικότερα, ύστερα από έρευνες που πραγματοποίησαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας απογευματινές ώρες χθες (28-05-2013) σε δύο αποθήκες στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στις οποίες είχε πρόσβαση και εκμεταλλευόταν για λογαριασμό του ο 45χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(4.460) φιάλες συσκευασμένων απομιμητικών προϊόντων απορρυπαντικού, χωρητικότητας 2,8 λίτρων, έτοιμες προς διάθεση στο καταναλωτικό κοινό,
Τρεις (3) πλήρεις μονάδες μηχανολογικού εξοπλισμού παραγωγής – εμφιάλωσης υγρών,
Δεκαεννέα (19) δεξαμενές χωρητικότητας έκαστη ενός (1) τόνου, σε δεκατρείς (13) εκ των οποίων περιέχονταν πρώτες ύλες παρασκευής απορρυπαντικών,
(468) κενές φιάλες απορρυπαντικού,
(20) πλήρεις φιάλες απομιμητικού απορρυπαντικού,
(630) φιάλες κρεμοσάπουνου,
(22.428) φιαλίδια καλλυντικών προϊόντων των οποίων η προέλευση ερευνάται,
Ένα ανυψωτικό μηχάνημα και
Δελτίο αποστολής της επιχείρησης υπεραγοράς τροφίμων για ποσότητα (5.000) φιαλών απορρυπαντικών.
Επίσης, σύμφωνα με έγκληση αρμόδιου υπαλλήλου παθούσας εταιρίας παραγωγής συγκεκριμένου προϊόντος (απορρυπαντικού), η οικονομική ζημία που θα προκαλούνταν από την πώληση των προαναφερομένων 4.460 φιαλών απομιμητικού απορρυπαντικού θα υπερέβαινε τις 62.000 ευρώ.

Επιπρόσθετα, συνελήφθη και 33χρονος αλλοδαπός, στον οποίον ενοικίαζε τις αποθήκες, ο 52χρονος ιδιοκτήτης.

Τέλος, παραγγέλθηκε από την Υπηρεσία που διενεργεί την προανάκριση, η χημική εξέταση των κατασχεθέντων απομιμητικών προϊόντων, ως προς το βαθμό επικινδυνότητας για την δημόσια υγεία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης
».

Κοντά στον Παναθηναϊκό ο Γιαννιώτας!!

Όλο και πιο στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Γιάννης Γιαννιώτας. Προχωρημένες οι επαφές του ποδοσφαιριστή με το «τριφύλλι» και όλα δείχνουν πως θα φορέσει την «πράσινη» φανέλα.

Κοντά στον Παναθηναϊκό ο Γιαννιώτας
Το ενδεχόμενο να φορέσει ο Γιάννης Γιαννιώτας τη φανέλα του Παναθηναϊκού συγκεντρώνει όλο και περισσότερες πιθανότητες. Ο νεαρός άσος του Άρης έχει αποφασίσει πως δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στους «κίτρινους» κάτι που ξεκαθάρισε και στον νέο πρόεδρο της ομάδας, Δημήτρη Ηλιάδη και από την στιγμή που δεν έχει βρει κάτι… ελκυστικό στο εξωτερικό είναι πολύ κοντά στο να συμφωνήσει με το «τριφύλλι».

Ειδικά όταν ο Γιαννιώτας έβλεπε πως ο καιρός περνάει και πως δεν βρίσκει κάποια ομάδα που να τον ενδιαφέρει τότε είπε το «οκ» για να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό. Όπως προκύπτει δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις διαπραγματεύσεις, οι «πράσινοι» μπορούν να καλύψουν την ρήτρα των 150.000 ευρώ που έχει ο ποδοσφαιριστής και έτσι λογικά ο 20χρονος θα υπογράψει με τον Παναθηναϊκό στο άμεσο μέλλον.
 Πηγή: sport-fm.gr

«Ο Τσακίρης ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο»

Μπορεί ο Παντελής Τσιλαλίδης να παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου για προσωπικούς λόγους αλλά τόνισε πως μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα ήταν ο Κώστας Τσακίρης.

«Ο Τσακίρης ήταν μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο»
Μπορεί ο Παντελής Τσιλαλίδης να παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου για προσωπικούς λόγους αλλά τόνισε πως μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα ήταν ο Κώστας Τσακίρης.

Ο Παντελής Τσιλαλίδης παραιτήθηκε από το Δ.Σ. του Πανιωνίου επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και λόγους υγείας αλλά δεν θα πάψει ποτέ να ασχολείται με την αγαπημένη του ομάδα. Μιλώντας για αυτήν τόνισε πως για τους «κυανέρυθρους» μεγάλη ευκαιρία ήταν ο Κώστας Τσακίρης.

Διαβάστε όσα είπε ο Παντελής Τσιλαλίδης στην Sportday:

Ποιοι ήταν οι λόγοι της παραίτησης σας;

«Βασικός παράγοντας είναι το… βαρίδι της Εφορίας που έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην οικογένεια μου και στον περίγυρο μου. Επίσης, μένω εκτός Αθηνών μέχρι τον Σεπτέμβριο και λόγω του γνωστού προβλήματος υγείας, δεν είναι εύκολο να μετακινούμαι διαρκώς».

Υπήρξαν διαφορές και αν ναι τι είδους;

«Υπήρχαν και διαφορετικές αντιλήψεις. Όμως το βρίσκω απόλυτα λογικό να συμβαίνει αυτό και θεωρώ ότι είναι υγιές».

Είστε σύμφωνος με την απομάκρυνση του Γουνδουλάκη και την απεμπλοκή του Μανίκα από την πρώτη ομάδα;

«Οι αποφάσεις πάρθηκαν στο Δ.Σ. Υπήρξαν αναλύσεις του ποδοσφαιρικού τμήματος που κατέληξαν εκεί. Δεν υπήρξε διαφοροποίηση εκ μέρους μου. Το κριτήριο στην περίπτωση του Γουνδουλάκη ήταν καθαρά οικονομικό».

Θεωρείτε σωστό να μην φωνάξει καν η διοίκηση τον αρχηγό του Πανιωνίου μετά από 9,5 χρόνια προσφοράς να μιλήσουν;

«Εκεί υπάρχει κενό! Ο καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει όπως θέλει».

Και για τον Μανίκα;

«Ήταν επιθυμία της διοίκησης να ανακατανεμηθούν οι αρμοδιότητες. Ο ρόλος του Μανίκα ήταν άχαρος! Στις ακαδημίες θα φανεί το έργο του».

Ποια είναι η λύση στα οικονομικά προβλήματα του Πανιωνίου;

«Το πρώτο που πρέπει να λυθεί είναι της Εφορίας. Έχουμε μπει στο άρθρο 70Α που μας δίνει δικαίωμα για άρση των περιοριστικών μέτρων. Πρέπει να βρεθεί υγιής και σοβαρός επενδυτής. Η εποχή Τσακίρη ήταν η μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο. Ο κόσμος του Πανιωνίου δεν έδιωξε τον Τσακίρη. Οι άνθρωποι που ήταν δίπλα του το έκαναν».
 Πηγή: sport-fm.gr

Ψηλά ο Πασιένσια!!

Ψηλά στη λίστα του ΠΑΟΚ για την θέση του νέου προπονητή φαίνεται πως βρίσκεται ο Ντομίνγκος Πασιένσια.

Ψηλά ο Πασιένσια
Η αναζήτηση προπονητή συνεχίζεται στον ΠΑΟΚ, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να έχουν ξεχωρίσει φυσικά κάποιες περιπτώσεις ξένων τεχνικών.

Μια από αυτές η οποία κερδίζει πόντους είναι εκείνη του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Πορτογάλος που στο παρελθόν εξετάστηκε πολύ σοβαρά και από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται ψηλά στη σχετική λίστα, τον «εγκρίνουν» οι Φερνάντο Σάντος και Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ενώ και ο ίδιος φέρεται να βλέπει θετικά την προοπτική του "Δικεφάλου".

Οι όποιες εξελίξεις θα δρομολογηθούν μετά την ολοκλήρωση των πλέι οφ ή ακόμα και μετά το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αν "κλειδώσει" η 1η θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.
 Πηγή: sport-fm.gr

Σίγουροι Μπαϊράμι, Φάλκενμπουργκ!!

Βεβαιότητα επικρατεί στον Παναθηναϊκό πως οι Μπαϊράμι και Φάλκενμπουργκ θα φορέσουν τη φανέλα με το τριφύλλι ανεξάρτητα από το αν η ομάδα αδειοδοτηθεί ή όχι.

Σίγουροι Μπαϊράμι, Φάλκενμπουργκ
Πάντως, οι «πράσινοι» κινούνται με… αισιοδοξία η οποία πηγάζει από τις συνεχείς διαβεβαιώσεις του Γιάννη Αλαφούζου πως ο σύλλογος θα δικαιωθεί και δεν θα αντιμετωπίσει τελικά κανένα πρόβλημα.

Ανεξάρτητα από την πορεία του συγκεκριμένου θέματος, οι άνθρωποι της ομάδας έχουν και εναλλακτικό πλάνο, σύμφωνα με το οποίο οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα αποκτηθούν καλύπτοντας έτσι τις δύο από τις τρεις μεταγραφές παικτών άνω των 24 ετών που θα μπορεί να κάνει ο Παναθηναϊκός.

Παράλληλα παραμένει ανοιχτό το θέμα της επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη που αναμένεται να πάρει τις τελικές αποφάσεις του μετά το παιχνίδι της Εθνικής, ενώ σε καλό δρόμο είναι η υπόθεση του Ντελαπλάς που είναι ο βασικός στόχος της ομάδας για τη θέση του αμυντικού χαφ, αφού ο Βιτόλο αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και οι Σο, Λαγός θεωρούνται εναλλακτικές λύσεις από τον Γιάννη Αναστασίου. Πηγή: sport-fm.gr

«Το τσάμπα στην Παιανία τελείωσε»

Λάβρος εναντίον της τωρινής διοίκησης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για την Παιανία και εξέφρασε την ενόχληση του για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της οικογένειας του.

«Το τσάμπα στην Παιανία τελείωσε»
Λάβρος εναντίον της τωρινής διοίκησης του Παναθηναϊκού, ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για την Παιανία και εξέφρασε την ενόχληση του για τα υβριστικά συνθήματα εις βάρος της οικογένειας του.

Έχει να μιλήσει πολύ καιρό αλλά όταν αποφασίσει να το κάνει τότε υπάρχει θέμα. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μίλησε για το προπονητικό κέντρο της Παιανίας και το τι ακριβώς έγινε ενώ τόνισε πως το τσάμπα πλέον τελείωσε.

Ο «Καπετάνιος» επισήμανε πως είναι ιδιαίτερα ενοχλημένος από τα υβριστικά συνθήματα που ακούγονται εις βάρος της οικογένειας του στο γήπεδο.

Διαβάστε όσα είπε ο Γιώργος Βαρδινογιάννης στην Livesport:

«Η ΠΑΕ ήταν αυτή που απευθύνθηκε σε ανεξάρτητη εταιρεία, σε εκτιμητή μεσίτη και ρώτησε σχετικά με την ενοικίαση της Παιανίας. Επί της τιμής αυτής που της δόθηκε από την μεσιτική εταιρεία (1,8 εκ. ευρώ), εγώ έκανα έκπτωση 600.000 ευρώ. Το τσάμπα τελείωσε. Το ξαναλέω, η ΠΑΕ ζήτησε να μάθει πόσο είναι το ενοίκιο της ΠΑΕ. Εγώ δεν κάνω δωρεά. Αρκετά…»

Για το θέμα των υβριστικών συνθημάτων εις βάρος της οικογένειας του: «Είπα στον κύριο Παναγόπουλο ότι δεν έχω δει καμία αντίδραση τους στο θέμα των υβριστικών συνθημάτων που ακούγονται εις βάρος της οικογένειας μου στο γήπεδο. Τον Παναθηναϊκό σας τον χαρίσαμε. Δεν είδα να καταδικάζετε όλη τη χρονιά με μία ανακοίνωση αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Μου είπε «δεν είμαστε εμείς, άλλοι είναι πίσω από αυτά». Δεν ελέχθη όνομα αλλά το φωτογράφισε».

Για το θέμα της Παιανίας: «Δεν είναι προς πώληση η Παιανία. Αλλά αν υπάρξει πρόταση τη συζητώ. Δεν έχω πει εγώ κανένα νούμερο. Από τη μία λένε δεν έχουμε λεφτά και από την άλλη θέλουν να αγοράσουν την Παιανία. Αυτή την στιγμή δεν θεωρείται δεδομένη η συμφωνία. Συμφωνήσαμε για το τίμημα αλλά υπαναχώρησαν. Επικοινώνησαν μαζί μου και μου είπαν δεν έχουμε τόσα λεφτά. Νομίζουν ότι θα γίνει ό,τι και με τις μετοχές. Το θέλουν δωρεάν αλλά αυτό δεν θα γίνει».

Για την εικόνα του Παναθηναϊκού και το ενδεχόμενο να επιστρέψει: «Με πικραίνει αυτός ο Παναθηναϊκός. Εγώ δεν μπήκα το 1979 για να εκμεταλλευθώ τον Παναθηναϊκό. Μπήκα με μεράκι εις βάρος της οικογένειας μου και της δουλειάς μου. Δεν κάνω κρίση για κανέναν. Με τις παρούσες συνθήκες δεν βλέπω να επιστρέφω στην ομάδα. Έχει αλλάξει τίποτα στον αθλητισμό από τη μέρα που έφυγα;».

«Τον έχουν λατρέψει»

Με τα καλύτερα λόγια σκιαγραφεί στη «Sportday» τον Χουμπ Στέφενς ο Βασίλης Πλιάτσικας, εξηγώντας παράλληλα γιατί ο Ολλανδός θα μπορούσε να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ.

«Τον έχουν λατρέψει»
Ο 25χρονος μέσος συνεργάστηκε έστω και για λίγο με τον πρώην τεχνικό της Σάλκε και παρά το γεγονός ότι η προσωπική του εμπειρία δεν ήταν και η καλύτερη, τονίζει τα θετικά στοιχεία που παρουσιάζουν οι ομάδες του, όπως για παράδειγμα το επιθετικό ποδόσφαιρο.

«Είναι ένας πολύ καλός προπονητής, με σπουδαίες επιτυχίες στην Ολλανδία και στη Γερμανία. Μάλιστα στη Σάλκε, στην πρώτη του θητεία, έκανε… θαύματα και κατέκτησε το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ τη σεζόν 1997-98. Τον έχουν λατρέψει στη Σάλκε, αν και στη δεύτερη θητεία του είχε συνεχόμενα ανεπιτυχή αποτελέσματα και διακόπηκε η συνεργασία των δύο πλευρών», σχολίασε ο Βασίλης Πλιάτσικας στη «Sportday» και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο στυλ παιχνιδιού που προτιμά ο Στέφενς .

«Ο συγκεκριμένος προπονητής είναι πολύ έμπειρος κι όποια ομάδα αν τον πάρει, θα βοηθήσει αρκετά. Γνωρίζει πάρα πολλά, είναι λάτρης της πειθαρχίας, αλλά και της πολύ καλής τακτικής. Για παράδειγμα, παίζει 4-3-3, με πολύ γρήγορους και καλούς τεχνίτες ακραίους επιθετικούς. Στη Σάλκε, για παράδειγμα, είχε τον Τζέφερσον Φαρφάν, έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα, τον οποίο είχε και παλιότερα στην Αϊντχόφεν. Είναι υπέρμαχος του επιθετικού ποδοσφαίρου, δεν καταλαβαίνει από φαβορί κι έδρες. Όποιος είδε τα δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό για το Τσάμπιονς Λιγκ κατάλαβε. Η Σάλκε ήταν ανώτερη κι έβγαζε… μάτια. Έτσι του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του. Να είναι αρκετά επιθετικές».Πηγή: sport-fm.gr

Πού «παίζει μπάλα» ο Μελισσανίδης;

Οργανωμένα πράγματα από τον Μελισσανίδη που ασχολείται με την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Το ρόστερ της Ένωσης, διαμόρφωση του Ελληνικού, γήπεδο και οι εκλογές στην Ερασιτεχνική τα τρέχοντα ζητήματα.

Πού «παίζει μπάλα» ο Μελισσανίδης;
Οργανωμένα πράγματα από την ομάδα του Μελισσανίδη που ασχολείται με την ΑΕΚ σε όλα τα επίπεδα. Το ρόστερ της Ένωσης, διαμόρφωση του Ελληνικού, γήπεδο και οι εκλογές στην Ερασιτεχνική τα τρέχοντα ζητήματα.

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο «Τίγρης» έχει βάλει στην ατζέντα του όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ΑΕΚ και έχει την επίβλεψη τους. Η αναγέννηση του «Δικεφάλου» έχει ξεκινήσει αλλά τα θεμέλια της θα μπουν όταν κατασκευαστεί το νέο γήπεδο της ομάδας.

Ο Μελισσανίδης έχει ήδη συναντηθεί με ανθρώπους που ξέρουν και γνωρίζουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν και δεν αποκλείεται στις επόμενες δύο εβδομάδες να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις αναφορικά με τις κατασκευαστικές εταιρείες που θα αναλάβουν το έργο και τα αρχιτεκτονικά γραφεία που θα το επιμεληθούν.

Βέβαια, μέχρι να χτιστεί το νέο γήπεδο η ΑΕΚ θα φιλοξενείται στο Ελληνικό. Ο «Τίγρης» θέλει να είναι σε «κιτρινόμαυρο» φόντο και να θυμίζει Ένωση. Με καθίσματα στα χρώματα της ΑΕΚ, με λυόμενες εξέδρες που θα αυξήσουν την χωρητικότητα και να γίνει ό,τι πρέπει προκειμένου μια ομάδα με την ιστορία του «Δικεφάλου» να παίξει σε αυτό το γήπεδο.

Βάση για όλα τα παραπάνω είναι οι εκλογές στην Ερασιτεχνική. Από ώρα σε ώρα «κλείνει» το θέμα του ψηφοδελτίου της Ερασιτεχνικής με τον Μελισσανίδη να έχει συνεχή επικοινωνία με τους Κοτσάτο και Αλεξίου ενώ αναμένεται και δημόσια τοποθέτηση του πρώτου.

Τέλος, έχουμε το ρόστερ. Στη νέα ΑΕΚ θα αγωνίζονται οι Τσουμάγκας, Ανάκογλου και Τσουκαλάς ενώ έχει γίνει πρόταση στους Κουτρουμπή, Κ. Βλάχο, Αρκούδα, Καραλή, Παυλή, Καλογέρη, Τσίτα και Μητρόπουλο. Με όλους υπάρχει καλή διάθεση και το κλίμα είναι υπέρ του να παραμείνουν στην ομάδα. Με τον Μητρόπουλο επειδή χρειάζονται και περισσότερα χρήματα λόγω Παναιτωλικού το θέμα είναι μπερδεμένο αλλά μέχρι το Σαββατοκύριακο θα έχει ξεκαθαρίσει. Μόλις τελειώσουν οι περιπτώσεις των παραμονών τότε Νίκος Λυμπερόπουλος και Τραϊανός Δέλλας θα δουν τι έχουν στα χέρια τους και θα πράξουν αναλόγως. «Κλεισμένοι» θεωρούνται οι Γεωργέας, Βούρας ενώ είναι η «επανασύνδεση» των Τσιρίλο, Μπούρμπου είναι πιθανή. Επίσης, η Ένωση βλέπει την περίπτωση του Φώτη Γεωργίου ενώ έχει προταθεί και ο χαφ, Αλέξανδρος Καλογέρης, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Βέροια.
Πηγή: sport-fm.gr

Ματιές της Μπριζ σε Βλάχο!!

Έντονο ενδιαφέρον για τον Βαλεντίνο Βλάχο δείχνει η Μπριζ, στην οποία τεχνικός διευθυντής είναι ο… πρώην της ΑΕΚ, Άρναρ Γκρέταρσον.

Ματιές της Μπριζ σε Βλάχο
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Sportday» οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο και στο άμεσο μέλλον θα υπάρξουν και άλλες.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει την ΑΕΚ στην Γ’ Εθνική και σαφώς προτεραιότητά του αποτελεί το εξωτερικό.

Όπως είναι φυσικό, η παρουσία του Άρναρ Γκρέταρσον στη βελγική ομάδα τον φέρνει πιο… κοντά σε αυτήν. Άλλωστε, η Μπριζ ήταν και ο πρώτος σύλλογος που τον πλησίασε και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις.
 Πηγή: sport-fm.gr

Μια τραγωδία σε «ζωντανή» μετάδοση…!!

Είκοσι οχτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που ο χουλιγκανισμός και η τυφλή βία τραυμάτισαν βαριά, αλλά ευτυχώς όχι θανάσιμα, τον βασιλιά των σπορ. Το sport-fm.gr θυμάται…

Μια τραγωδία σε «ζωντανή» μετάδοση…
Βρισκόμασταν μπροστά στις οθόνες, όμως η σύνδεση της κρατικής τηλεόρασης με το στάδιο «Χέιζελ» στις Βρυξέλλες καθυστερούσε πέραν του συνηθισμένου. Όταν τελικά έγινε, αντί για το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που προσδοκούσαμε από τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, μεταξύ της Λίβερπουλ και της Γιουβέντους, γίναμε μάρτυρες της πρώτης ποδοσφαιρικής τραγωδίας σε απευθείας μετάδοση…

Η φωνή του Γιάννη Διακογιάννη αρχικά έκανε λόγο για εκτεταμένα επεισόδια που είχαν σαν αποτέλεσμα τραυματισμούς οπαδών και, ενδεχομένως, ένα νεκρό. Αργότερα ακούστηκε πως τα θύματα ήταν 24. Λίγο μετά, το νούμερο ανέβηκε στους 36. Ο μακάβριος αριθμός αποκαλύφθηκε τις επόμενες μέρες. 39 άνθρωποι έγιναν θυσία και ταυτόχρονα κραυγή για αλλαγές στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξαν στιγμές που ακόμη και αυτός ο γίγαντας της δημοσιογραφίας παρέμενε σιωπηλός, ακολουθώντας τη ρήση του Πυθαγόρα: «Πρέπει να σιωπάς ή να λες λόγια ανώτερα της σιωπής». Μα τι λόγια θα μπορούσαν να μεταφέρουν το βουβό θρήνο τόσων ανθρώπων στις κερκίδες του «Χέιζελ», δίπλα σε άλλους που τραγουδούσαν, αγνοώντας ή ακόμη και αδιαφορώντας για το μέγεθος του κακού;

Το χρονικό της τραγωδίας

Στις 29 Μαΐου 1985 γύρω στις 19:00 τοπική ώρα και μία πριν αρχίσει το παιχνίδι, οι ποδοσφαιριστές βγαίνουν για το καθιερωμένο ζέσταμα. Η ατμόσφαιρα είναι ήδη τεταμένη από 60.000 ανθρώπους που έχουν κατακλείσει τις εξέδρες, στην πλειοψηφία τους Ιταλοί και Άγγλοι. Όπως εκμυστηρεύθηκε αργότερα ο Άλαν Χάνσεν, βλέποντας τους υποστηρικτές των δύο ομάδων να έχουν επιδοθεί σε πετροπόλεμο, ψέλλισε πως ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του που έβλεπε ανθρώπους να πετάνε τούβλα. Ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Άλαν Κένεντι του απάντησε αφοπλιστικά και - δυστυχώς- προφητικά: «Δεν πετάνε τούβλα, πετάνε το ίδιο το στάδιο». Καθώς πλησίαζε η ώρα για την έναρξη του αγώνα, η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Κάτω από συνθήκες που ποτέ δεν αποσαφηνίστηκαν πλήρως, στη διαβόητη κερκίδα «Ζ», μια μεγάλη ομάδα Άγγλων χούλιγκανς εφόρμησε εναντίον των Ιταλών. Η ισχνή αστυνομική δύναμη και το υποτυπώδες συρματόπλεγμα δεν ήταν δυνατό να σταθεί εμπόδιο. Μη έχοντας καμία έξοδο διαφυγής, χιλιάδες «τιφόζι» υποχώρησαν προς τον εξωτερικό τοίχο της εξέδρας. Τότε, συνέβηκε αυτό που γίνεται όταν ένα σταθερό αντικείμενο βρεθεί στο διάβα ενός ανθρώπινου ποταμού. Ο τοίχος κατέρρευσε υπό το βάρος φιλάθλων και χρόνου και οι στιγμές που ακολούθησαν οδήγησαν στο θάνατο 39 ανθρώπων και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων, με πολλούς να ποδοπατούνται ή να συνθλίβονται στα χαλάσματα.

Ακόμα και τα 28 χρόνια που έχουν περάσει δεν αρκούν για να σβήσουν τη φρίκη εκείνων των εικόνων.



Κι όμως … ο τελικός ξεκινά

Μετά από αυτή την πρωτοφανή τραγωδία, οι φωνές των αρχηγών των δύο ομάδων, Φιλ Νιλ και Γκαετάνο Σιρέα, ακούστηκαν από τα μεγάφωνα του γηπέδου, ενημερώνοντας τον κόσμο ότι το παιχνίδι θα διεξαχθεί κανονικά! Ήταν η πιο αμφιλεγόμενη απόφαση στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η UEFA δικαιολογήθηκε, υποστηρίζοντας πως ενδεχόμενη αναβολή του αγώνα θα πυροδοτούσε νέο κύμα τυφλής βίας, στους δρόμους των Βρυξελλών. Η Γιουβέντους κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών, το πρώτο της ιστορίας της, χάρη σε εύστοχο χτύπημα(ανύπαρκτου) πέναλτι του Μισέλ Πλατινί. Οι έντονοι πανηγυρισμοί του σημερινού προέδρου της UEFA αποτελούν το μελανότερο σημείο της λαμπρής του καριέρας…

Τα αίτια του κακού

Επί της ουσίας, ακέραια η ευθύνη της τραγωδίας χρεώθηκε στους οπαδούς της Λίβερπουλ. Για πολλά χρόνια στην αγγλική πόλη, το «Χέιζελ» ήταν ένα θέμα ταμπού, και η αναφορά σε αυτό γινόταν ως «η λέξη που ξεκινά από Χ», με τους κατοίκους να προσπαθούν να ζήσουν με τη ντροπή που δημιούργησε η διεθνής κατακραυγή. Η αλήθεια είναι ότι σίγουρα υπήρξαν χούλιγκανς ανάμεσα στους 25.000 Άγγλους, αλλά επίσης είναι γεγονός πως οι φίλοι της Λίβερπουλ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 δεν είχαν ιστορικό βίας σε αντίθεση με τους οπαδούς άλλων συλλόγων που ήταν διαβόητοι για την ακραία συμπεριφορά τους.

Πολλοί, ακόμη και σήμερα υποστηρίζουν πως τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία του «Χέιζελ» είχαν συμβεί ένα χρόνο πριν, όταν η Λίβερπουλ επικρατούσε για τον ίδιο θεσμό στο «Ολίμπικο» της Ρόμα. Υπήρξαν κατηγορίες για κακομεταχείριση των Άγγλων εκδρομέων τόσο από την αστυνομία, όσο και από τους Ιταλούς σαν αντίδραση για την απώλεια του Κυπέλλου. Έγιναν καταγγελίες για πολυάριθμες επιθέσεις και τραυματισμούς φίλων των «κόκκινων». Ένα χρόνο μετά δόθηκε η ευκαιρία για ρεβάνς σε ουδέτερο έδαφος.

Έχουν υπάρξει ατέλειωτες συζητήσεις σχετικά με το αν στο «Χέιζελ» βρέθηκαν ενωμένοι σε ένα Εθνικό Μέτωπο χούλιγκανς από διαφορετικές αγγλικές ομάδες. Οι υποστηρικτές αυτού του σεναρίου- που δεν αποδείχθηκε ποτέ- λένε πως στις Βρυξέλλες συμμάχησαν παλιοί εχθροί απέναντι στους Ιταλούς. Οι διαβόητοι «Bushwalkers» της Μίλγουολ, οι «MIGS» της Λούτον, οι «ICF» της Γουέστ Χαμ και οι «Toon Army» της Νιούκαστλ, λέγεται πως πήραν μέρος σε ότι συνέβη στο Βέλγιο.
Πίσω στην Αγγλία συνελήφθησαν τελικά 27 άτομα με βάση φωτογραφίες και βίντεο των επεισοδίων, σχεδόν όλοι κάτοικοι του Μέρσεισαϊντ, και 14 καταδικάστηκαν το 1989 σε φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Δεν υπήρξε ποτέ καμία επίσημη έρευνα για τα αίτια της καταστροφής και κανείς δεν ζήτησε ευθύνες από την UEFA, τη διοίκηση του σταδίου ή τη Βελγική αστυνομία,τους ανθρώπους δηλαδή που πήραν αποφάσεις για τη διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου Πρωταθλητριών κάτω από συνθήκες που σήμερα φαντάζουν αδιανόητες. Όμως, τα γεγονότα λένε πως ένας τέτοιος ποδοσφαιρικός αγώνας έγινε σε ένα γήπεδο ηλικίας 55 ετών, σε πολλά σημεία ετοιμόρροπο. Οπαδοί των δύο ομάδων βρέθηκαν στην ίδια θύρα, από αβλεψία των διοργανωτών και τη μαύρη αγορά. Ελάχιστη αστυνομική δύναμη, συρματόπλεγμα και μια υποτυπώδης νεκρή ζώνη μεταξύ των οπαδών στην κερκίδα «Ζ»…

Μετά την καταστροφή

Μερικές ημέρες αργότερα ο πρόεδρος της Λίβερπουλ, ανακοίνωσε πως η ομάδα δεν θα αγωνιζόταν στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν. Δεν πέρασαν ούτε μερικές ώρες, για να γίνει γνωστό πως η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, υπό την ασφυκτική πίεση της Μάργκαρετ Θάτσερ, απέσυρε όλες τις ομάδες από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό. Δυο μέρες αργότερα η UEFA πήρε την απόφαση να αποκλείσει για πέντε χρόνια κάθε αγγλική ομάδα, ενώ για τη Λίβερπουλ η τιμωρία θα ίσχυε για αόριστο χρονικό διάστημα.

Λέγεται πως η «Σιδηρά Κυρία», πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ, αντιμετώπισε το θέμα της βίας στα γήπεδα με την ίδια σκληρότητα που είχε επιδείξει και απέναντι στην ιστορική απεργία των ανθρακωρύχων. Η διαφορά είναι ότι ενώ στη δεύτερη περίπτωση συνάντησε την παγκόσμια κατακραυγή, σε αυτή των χούλιγκανς οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν κατάφεραν να οδηγήσει το άθλημα, στα χρόνια που ακολούθησαν, σε μια πορεία που απέδειξε πως η Ευρώπη δεν έσφαλε όταν τελικά συγχωρούσε το αγγλικό ποδόσφαιρο…

Η UEFA αντιλήφθηκε ότι έπρεπε να αλλάξει πολλά πράγματα σχετικά με τη διεξαγωγή αγώνων ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και θέσπισε κανόνες ασφαλείας των γηπέδων, αντίστοιχες δικλείδες για τους ταραξίες, αστυνόμευση και πλήθος άλλων μέτρων. Χρειάστηκε όμως η θυσία 39 ανθρώπων (32 Ιταλών, 4 Βέλγων, 2 Γάλλων και ενός Ιρλανδού) για να φτάσουμε στο σημερινό θαύμα του Champions League.

Η συγνώμη δεν έγινε δεκτή…

20 χρόνια μετά την τραγωδία, Λίβερπουλ και Γιουβέντους βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωπες στο γήπεδο. Είναι η ευκαιρία για το λαό μιας ομάδας, μιας πόλης να δείξει ότι μετάνιωσε. Η ευρείας κυκλοφορίας «Liverpool Echo» παραμονή του αγώνα κυκλοφορεί με τίτλο «WE ‘RE SORRY». Στο θρυλικό «Kop», οι φίλοι της Λίβερπουλ φτιάχνουν τη λέξη «Amicizia», δηλαδή φιλία. Πλατινί και Ρας κάνουν το γύρο του γηπέδου κρατώντας ένα συμβολικό πανό συμφιλίωσης. Για το Λίβερπουλ, η 29η Μαΐου σταματά να είναι ταμπού. Το Λίβερπουλ ωρίμασε, κατάλαβε, ανέλαβε την ευθύνη και ζήτησε συγνώμη. Οι οπαδοί της Γιουβέντους γύρισαν την πλάτη τους και έδειξαν ότι δεν έχουν ξεχάσει, είναι δύσκολο να τους κατηγορήσει κανείς…

Η τραγωδία του «Χέιζελ» έχει χαρακτηρισθεί ως η «στιγμή JFK» του ποδοσφαίρου. Όπως συμβαίνει με τους Αμερικανούς για τη στιγμή της δολοφονίας του προέδρου Κένεντι μπροστά στις κάμερες, έτσι και όσοι είδαν τις σκηνές στις Βρυξέλλες, θυμούνται που ακριβώς ήταν και τι έκαναν εκείνα τα λεπτά που γραφόταν η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Και συνεχίζουν να αγαπούν το «βασιλιά των σπορ», ελπίζοντας να μην υπάρξει καμία άλλη. Πηγή: sport-fm.gr

Θα τους… ξανάρθουν!!

Οι Πέισερς επικράτησαν 99-92 του Μαϊάμι στην Ιντιανάπολις και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά των ημιτελικών της Ανατολής.

Θα τους… ξανάρθουν
Σε θρίλερ εξελίσσονται οι τελικοί της Ανατολής. Οι Πέισερς όρθωσαν και πάλι ανάστημα στους πρωταθλητές, καθώς τους νίκησαν με 99-92 και ισοφάρισαν σε 2-2 τη σειρά, που μεταφέρεται ξανά στο Μαϊάμι για ένα ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής, προτού επιστρέψει και πάλι στην Ιντιανάπολις.

Οι γηπεδούχοι είχαν πάντα τις απαντήσεις στα σερί με τα οποία η Χιτ επέστρεφε στο ματς. Προηγήθηκαν με 81-72 στις αρχές της τέταρτης περιόδου και παρότι οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με τρεις (83-86) έκλεισαν τον αγώνα με επί μέρους σκορ 16-6 και έφτασαν στη νίκη.

Ο Ρόι Χίμπερτ με 23 πόντους και 12 ριμπάουντ συνέχισε τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στη σειρά, ενώ ο Λανς Στίβενσον και ο Τζορτζ Χιλ πρόσθεσαν 20 και 19 πόντους αντίστοιχα. Ο Λεμπρόν Τζέιμς με 24 πόντους ήταν αυτός που ξεχώρισε από τους ηττημένους, ενώ αποβλήθηκε με έξι φάουλ στα 56’’ πριν το τέλος.

Δωδεκάλεπτα: 26-22, 48-47, 77-70, 99-92.

Πέισερς: Χίμπερτ 23 (12 ριμπ.), Στίβενσον 20 (5 ριμπ.), Χιλ 19 (5 ριμπ., 6 ασίστ), Γουέστ 14 (12 ριμπ.), Τζορτζ 12 (8 ριμπ.), Γιανγκ 6 (6 ριμπ.), Χάνσμπρο 3, Μαϊνμί 2, Όγκουστιν.

Χιτ: Τζέιμς 24 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Τσάλμερς 20, Ουέιντ 16 (6 ριμπ.), Άλεν 11 (7 ριμπ.), Μπος 7, Χάσλεμ 6, Μπατιέ 4, Κόουλ 4, Άντερσεν, Άντονι, Μίλερ. Πηγή: sport-fm.gr

Στο τέλος θα μείνουν μόνο δύο!!

Πρώτη πράξη σήμερα στα ημιτελικά των play offs της Α1, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό το Ρέθυμνο.

Στο τέλος θα μείνουν μόνο δύο
Η ημιτελική φάση των play offs της Α1 αρχίζει σήμερα. Και για όσους… βιάζονται για τελικούς «αιωνίων», θα πρέπει να γνωρίζουν πως προηγούνται δύο αρκετά υψηλά εμπόδια για αμφότερους.

Ο Παναθηναϊκός ανοίγει την αυλαία υποδεχόμενος στις 18:15 (ΝΕΤ) τον Πανιώνιο. Οι δύο ομάδες θα παραταχθούν πάνοπλες και με υψηλό κίνητρο. Οι «πράσινοι» είδαν τους «κυανέρυθρους» να τους κερδίζουν με 63-56 στο δεύτερο γύρο για την Α1 στη Νέα Σμύρνη βάζοντας τέλος σε ένα σερί 26 ηττών που είχαν απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο. Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί άλλες οκτώ φορές στο παρελθόν στα play offs, πέντε εκ των οποίων στα ημιτελικά, με το «τριφύλλι» να μετρά ισάριθμες προκρίσεις.

Στις 20:00 ο Ολυμπιακός υποδέχεται Ρέθυμνο (ΕΤ1) σε ένα ζευγάρι με πολύ πιο φτωχή προϊστορία. Όλες κι όλες έξι φορές έχουν συναντηθεί οι δύο ομάδες στην Α1, μόνο για την κανονική περίοδο και με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το απόλυτο. Οι πρωταθλητές Ευρώπης θα παραταχθούν χωρίς τους Κατσίβελη, Μαυροειδή και Μάντζαρη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

2ος Αγώνας ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31-5-2013
Σ.Ε.Φ 18:15 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ Καρακατσούνης-Φούφης-Ταβουλαρέας (Αγγελόπουλος) ΝΕΤ
ΟΑΚΑ 20:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ– ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Πηλοϊδης-Πουρσανίδης Γ.-Μητσόπουλος ΕΤ-1

3ος Αγώνας ΔΕΥΤΕΡΑ 3-6-2013
Κ.Γ Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ 16:30 ΡΕΘΥΜΝΟ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΕΤ Χριστοδούλου-Αναστόπουλος-Μπήτης (Καρούσης)
Δ.Γ.Ν ΣΜΥΡΝΗΣ 20:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Σχινάς-Γκόντας-Σταματόπουλος (Μαγγανάς) ΕΤ 1

4ος Αγώνας (εφ’ όσον χρειασΤεί) * ΤΕΤΑΡΤΗ 5-6-2013
Κ.Γ Μ. ΜΕΡΚΟΥΡΗ 16:30 ΡΕΘΥΜΝΟ– ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΕΤ
Δ.Γ.Ν ΣΜΥΡΝΗΣ 20:00 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΤ-1

5ος Αγώνας (εφ’ όσον χρειασθεί) * ΣΑΒΒΑΤΟ 8-6-2013
ΟΑΚΑ 18:15 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ– ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΝΕΤ
Σ.Ε.Φ 20:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ ΕΤ-1

« Ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει την Πολίτικη κοινωνία»

Ιδιαιτέρως συγκινητική η σημερινή ημέρα για όλους τους Έλληνες, καθ’ ότι σαν σήμερα το 1453, “αλώθηκε” η Πόλη από τους Οθωμανούς και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αλλά και η Ρωμιοσύνη, “έσβησε”. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την επέτειο, ο “Arena fm 89.4″ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δέρκων -πρώην Χάλκης-, Απόστολο, ο οποίος μίλησε για αυτήν την “αποφράδα” μέρα, όντας συγκινημένος κι ο ίδιος, στέλνοντας, όμως, το μήνυμα πως οι περίπου 3.000 Έλληνες που έχουν παραμείνει στην Πόλη και τις γύρω περιοχές, διατηρούν την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη!
Επίσης, αναφέρθηκε και στην μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον ΠΑΟΚ, μιλώντας για την εποχή που πήγαινε και ο ίδιος στην Τούμπα (!) μαζί με άλλους συμφοιτητές του από τη Θεολογική Σχολή, ενώ παρουσιάστηκε πλήρως ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα του “δικεφάλου”, ευχόμενος, μάλιστα, να πάρει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο σεβασμιότατος, είναι τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: “Χαίρομαι πολύ που σας ακούω. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Τρίτη Σύνοδο και είχα λίγο χρόνο να σας μιλήσω”.
Για την “μαύρη” επέτειο της σημερινής ημέρας, αλλά και τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στην Πόλη ως και σήμερα: “Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα. Είναι η επέτειος της πτώσης της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμιοσύνης. Εμείς προσπαθούμε εδώ πέρα να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη!
Κι εμείς συγκινούμαστε για αυτή τη μέρα και προσευχόμαστε ώστε να περάσουν οι δύσκολες μέρες που ζει η πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες. Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 αλλά και μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπου είχαμε και άλλες επιπτώσεις, οι Έλληνες εδώ ελαττώθηκαν κατά πολύ. Το 1950, υπήρχαν και ζούσαν εδώ πέρα γύρω στους 130.000 Έλληνες και τώρα έχουμε μείνει μόλις 3.000 και αυτό μας λυπεί βαθύτατα. Αλλά εμείς είμαστε εδώ, στο κέντρο της Ρωμιοσύνης!”
Για την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση: “Έχουμε πάντοτε επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και με την κυβέρνηση και προσπαθούν πάντοτε και παντοιοτρόπως να μας βοηθούν”.
Για τα αισθήματα αγάπης που τρέφει για τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του στην Τούμπα (!) στις αρχές της δεκαετίας του ’70: “Όπως γνωρίζετε και είπατε, ο ΠΑΟΚ κατάγεται από την Κων/πολη, όπως και η ΑΕΚ. Εγώ όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και τη Θεολογική Σχολή, ήμουν υποστηρικτής και φίλαθλος της μεγάλης ομάδας του “δικεφάλου του βορρά” και μαζί με άλλους συμφοιτητές του, ήμασταν μόνιμοι επισκέπτες του γηπέδου της Τούμπας. Μας μάγευε το ποδόσφαιρο και το πολύ ωραίο θέαμα που μας προσέφεραν σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Κούδας, ο Σαράφης και άλλοι, με προπονητή τον Άγλλο, κ. Σάνον.
Δεν έζησα πρωτάθλημα, παρ’ ότι είχε πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ τότε αλλά ήμουν παρών στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, όταν και χάσαμε 3-5 και μαζί και το πρωτάθλημα. Έχω επαφές, πάντως, με τον Κούδα, με τον Κώστα τον Ορφανό”.
Γι’ αυτά που πρεσβεύει από την Πόλη ο ΠΑΟΚ αλλά και την παρουσία των “ασπρόμαυρων” στα play off, που την παρακολουθεί λεπτομερώς, όπως φάνηκε: ” Ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει την Πολίτικη κοινωνία, την Πολίτικη νοοτροπία. Πρεσβεύει όλη την Πόλη και την ιστορία της. Επίσης, θέλω να πω πως παρακολουθώ και τώρα την πορεία στα play off και στεναχωρέθηκα με τις δύο ήττες, αλλά χάρηκα και με τις δύο νίκες στη συνέχεια. Σήμερα, γνωρίζω πως παίζει με τον Ατρόμητο και ελπίζω να πάρει τη νίκη ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Για το αν γνωρίζει τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τί εύχεται γι’ αυτόν και την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: ” Δεν τον γνωρίζω τον κ. Σαββίδη, αλλά γνωρίζω πως έχει επισκεφθεί τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Ελπίζω να κάνει το καλύτερο για την ομάδα μας και να την κάνει τόσο δυνατή που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό”!
Πηγή: arenafm.gr

Ο Μπίλιτς για ΠΑΟΚ!!

Ο Κροάτης προπονητής Σλάβεν Μπίλιτς αποκτά προβάδισμα για την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες του arenafm.gr και μετά από δημοσιογραφική έρευνα που κάναμε στην Κροατία.
Ο Σλάβεν Μπίλιτς εργάζεται στη ρωσική Λοκομοτίβ Μόσχας, τελείωσαν οι υποχρεώσεις του στη Ρωσία, ξέρει ρωσικά (άρα θα έχει επικοινωνία με τον Ιβάν Σαββίδη) και θυμίζουμε ότι ο 44χρονος Κροάτης βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας της χώρας του από το 2006 μέχρι το 2012, οδηγώντας την σε δύο Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Ο Βρύζας, που χειρίζεται το θέμα, έχει κάνει ταξίδι στο Σπλιτ και μίλησε με τον Μπίλιτς, αλλά και ορισμένους άλλους που τον γνωρίζουν πολύ καλά.
Πηγή: arenafm.gr

O Νταμπίζας στην Τούμπα!!

Στο γήπεδο της Τούμπας βρίσκεται ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος ανέλαβε το πόστο του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναικού. Ο πρώην ποδοσφαιριστής κατέφτασε με μπλοκ για να κρατήσει σημειώσεις και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από τον 4ο όροφο του γηπέδου. Φυσικά η παρουσία του Νταμπίζα δεν είναι καθόλου τυχαία, αφού θα “κατασκοπεύσει” τους ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων, μιας και αρκετά είναι τα συμβόλαια που λήγουν.Πηγή: arenafm.gr

ΑΡΗΣ: Με Χατζηνικολάου…!!

Τυπική θα είναι η συνάντηση του προέδρου της ΠΑΕ Άρης, Δημήτρη Ηλιάδη με τον Σούλη Παπαδόπουλο, αφού ο νέος διοικητικός ηγέτης των “κιτρίνων” έχει αποφασίσει: Προπονητής ο Γιάννης Χατζηνικολάου!
Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αλλά ο Χατζηνικολάου ήδη έχει πιάσει δουλειά στον Άρη και αυτός καθορίζει τις μεταγραφικές εξελίξεις. Είναι γνώστης όλων των επαφών του προέδρου με παίκτες και αυτός εισηγήθηκε την παραμονή του Ανδρέα Τάτου, εφόσον υπάρξει σχετική επιθυμία και του παίκτη (τον θέλει ο Μίτσελ στον ΟΣΦΠ).
Πηγή: arenafm.gr

“Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα”!!

O παλαίμαχος παίκτης του ΠΑΟΚ, Βασίλης Βασιλάκος, φιλοξενήθηκε στον “Arena fm 89.4″ και αναφέρθηκε στο σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που κατά τη γνώμη του είναι πολύ δύσκολο διότι οι Περιστεριώτες δεν έχουν να χάσουν τίποτε.
Επίσης, διεμήνυσε για το “καυτό” ζήτημα του νέου προπονητή των “ασπρόμαυρων, πως πρέπει να έρθει ένας ξένος, ανάλογος του Γκιούλα Λόραντ, που θα επιβάλλει πειθαρχία και θα κάνει τον ΠΑΟΚ ομάδα, διότι τώρα δεν είναι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά, δήλωσε τα εξής:
Για το σημερινό παιχνίδι με τον Ατρόμητο: “Θα πρέπει να είναι σοβαρός, γιατί ο Ατρόμητος δεν έχει να χάσει τίποτα. Κι όταν μια οιμάδα δεν έχει να χάσει τίποτα, είναι πολύ επικίνδυνη. Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, θέλει πολύ προσοχή. Πάντως, αν κερδίσει ο ΠΑΟΚ, έχει τελειώσει την πρώτη θέση.
Στα παιχνίδια με τον Αστέρα φάνηκε πως η ομάδα είχε προσγειωθεί, ήξερε τι ήθελε, αν και στην Τούμπα δυσκολεύτηκε πάλι. Ας ελπίσουμε, όμως, να εμφανίσει ένα καλό πρόσωπο και να πάρει το παιχνίδι.”
Για τις απουσίες που  θα έχει ο ΠΑΟΚ σήμερα: “Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να στέκεται σε 2-3 παίκτες που απουσιάζουν, έχει 25 παίκτες ρόστερ. Καθαρό μυαλό χρειάζεται, να το δουν οι παίκτες σαν έναν “μικρό τελικό” ώστε να κερδίσουν”.
Για τον Κάτσε αλλά και τον Γκαρσία: “Έχει κάποια προσόντα που τον βοηθούν να παίξει στον ΠΑΟΚ, αλλά εάν η ομάδα θέλει να μεγαλουργήσει και να χτυπήσει μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, δεν μπορεί να στηριχθεί σε “μικρούς” παίκτες όπως ο Κάτσε. Εντάξει, τρέχει, κόβει, χτυπάει αλλά δεν είναι επιπέδου μεγάλου ΠΑΟΚ.
Εκεί υπήρχε ο Γκαρσία που είναι επιπέδου ελληνικού πρωταθλήματος ή Τσάμπιονς Λιγκ; Εγώ λέω ότι μπορούσε να παίξει και Τσάμπιονς Λιγκ. Δε λέω ότι δεν είναι καλός παίκτης ο Κάτσε, αλλά για τον ΠΑΟΚ που κοντράρεται τα Γιάννινα για τη 2η θέση, όχι για έναν ΠΑΟΚ που θέλει να πρωταγωνιστεί και στην Ευρώπη”.
Για το “φλέγον” ζήτημα του νέου προπονητή στον ΠΑΟΚ: ” Δεν ξέρεις καμιά φορά τι γίνεται. Αν δεν βρουν τον κατάλληλο προπονητή, είναι και ο Γεωργιάδης μια επιλογή. Διαφορετικά, ένας ξένος προπονητής από το πρώτο “ράφι”, θα ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή. Επειδή έζησαν τον Γκιούλα Λόραντ, θα έλεγα πως πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ έναν εφάμιλλο του Λόραντ. Δηλαδή, έναν προπονητή που θα επιβάλλει την πειθαρχία, θα κάνει ομάδα, διότι ο ΠΑΟΚ δεν έχει ομάδα τώρα. Αυτός ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα! Μπαίνει μέσα απλά για να πάρει ένα αποτέλεσμα, χωρίς πλάνο”.
Πηγή: arenafm.gr

«Θα έρθω στην Τούμπα να δω τον ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος της ομάδας του Πέρα Κλουμπ, από το οποίο προέρχονταν αυτοί που ίδρυσαν τον ΠΑΟΚ,  Απόστολος Χαριζάνος, φιλοξενήθηκε στον “Arena fm 89.4″, με αφορμή και την σημερινή “μαύρη” επέτειο της άλωσης της Πόλης, τονίζοντας πως όλη η διοίκηση του ιστορικού σωματείου είναι Ρωμιοί, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν Ρωμιοί στην ομάδα -που στα τούρκικα λέγεται Μπεγιόγλουσπορ”-, ενώ υποσχέθηκε πως θα έρθει στη Θεσσαλονίκη να γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη και να ζήσει τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα!
Αναλυτικά, δήλωσε:
Για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή: “Βρίσκομαι στην Αθήνα για μια επαγγελματική δουλειά. Αλλά θα επιστρέψω στην Πόλη, όσοι ζουν εκεί, δύσκολα φεύγουν”!
Για την σημερινή μέρα και τη “μαύρ用επέτειο: “Δυστυχώς! Το θυμόμαστε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Βεβαίως, τώρα έχουμε πολλούς Έλληνες, πέρα από τους 2.000 που ζούμε εκεί, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες φοιτητές ή οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ”.
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πέρα Κλουμπ σήμερα: “Δυστυχώς, στην ομάδα δεν έχουμε Ρωμιούς, καθ’ ότι δεν προλαβαίνουν οι Έλληνες φοιτητές που βρίσκονται εδώ. Γι’ αυτό και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, έχουμε μόνο παιδικό τμήμα, όχι ανδρικό, που αγωνίζεται στην πρώτη ερασιτεχνική. Έχουμε τμήμα μπάσκετ και βόλει. Οι προπονητές προσπαθούν να διδάξουν τα αθλήματα στα παιδιά. Αλλά δε θέλουμε να ανεβούμε κατηγορία τώρα, γιατί  τα έξοδα είναι αφόρητα. Δεν έχουμε πολλούς φιλάθλους, δεν έχουμε έσοδα”.
Για τη διοίκηση του Πέρα αλλά και την ονομασία στα τούρκικα: “Όλοι στη διοίκηση είμαστε Ρωμιοί, αλλά η ομάδα έχει μετονομαστεί σε “Μπεγιόγλουσπορ” από το 1923, καθώς δεν επιτρέπονταν ελληνικά γράμματα και λέξεις στα ελληνικά. Αλλά, όσοι είναι παλιοί, μας γνωρίζουν ως “Πέρα Κλουμπ.
Για την υπόσχεση του να έρθει στην Τούμπα να δει τον ΠΑΟΚ και να γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη: “Θέλω και υπόσχομαι πως θα έρθω να δω το νέο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, την Τούμπα και όλους εσάς που είστε με τον ΠΑΟΚ. Θα το κάνω οπωσδήποτε!”
Πηγή: arenafm.gr

Ο Γκόγκιτς στον Ηρακλή!!

Στην επιλογή του Σίνιτσα Γκόγκιτς κατέληξε η ΠΑΕ Ηρακλής, για να οδηγήσει την ομάδα στα πλέι-οφ. Ο Σερβοκύπριος τεχνικός αναμένεται να πιάσει αμέσως δουλειά, ενώ αύριο θα γίνει και η επίσημη παρουσίαση του.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
“Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή κ.Gogic Sinisa στην τεχνική ηγεσία του ΗΡΑΚΛΗ. Την προπονητική του καριέρα την ξεκίνησε το 2005 όταν ανέλαβε προπονητής στις ακαδημίες του Ολυμπιακού, ενώ 2 χρόνια μετά ανέλαβε προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού. Το 2008 του δόθηκε το πόστο του βοηθού προπονητή στον Ερυθρό Αστέρα και τον Μάιο του 2009 ανέλαβε πρώτος προπονητής. Το καλοκαίρι του 2009 προσελήφθη από τον Παναιτωλικό, ενώ κάποιους μήνες μετά ανέλαβε προπονητής της Shenzhen Ruby. Τη σεζόν 2011 – 2012 επέστρεψε στον Ολυμπιακό καθώς ανέλαβε και πάλι το πόστο του προπονητή των ακαδημιών. Τη φετινή αγωνιστική χρονιά ανέλαβε προπονητής στην ομάδα του Εργοτέλη. Η επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή θα γίνει την Πέμπτη 30/6 και ώρα 13:00 στις εγκαταστάσεις της Μίκρας”.

Κόπα Λιμπερταδόρες: Από το… σπίτι του ο Κουέρο!! (videos)

Με εντυπωσιακό γκολ του Τζέφερσον Κουέρο άνοιξε το σκορ στο 2-0 της Σάντα Φε επί της Ρεάλ Γκαρκιλάσο, το οποίο επέτρεψε στους Κολομβιανούς να περάσουν στα ημιτελικά του Κόπα Λιμπερταδόρες με συνολικό σκορ 5-1.
Μόλις στο 7ο λεπτό της αναμέτρησης έδρασε ο 25χρονος μέσος, καθώς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ντιέγκο Καράνζα με σουτ από το… σπίτι του. Στο 65ο λεπτό ο Τζον Αλεξάντερ Βαλέντσια ολοκλήρωσε φάση διαρκείας και διαμόρφωσε το 2-0, ενώ ο Ιβάν Σαντιγιάν των φιλοξενουμένων αποβλήθηκε στο 73ο λεπτό με απευθείας κόκκινη.
Έτσι, η Σάντα Φε αποτέλεσε την πρώτη ομάδα, που εξασφάλισε την πρόκριση στους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της σειράς ανάμεσα στην Ολίμπια της Παραγουάη και της Φλουμινένσε ή τον νικητή του αργεντίνικου «εμφυλίου» ανάμεσα στις Μπόκα Τζούνιορς και Νιούελς Ολντ Μπόις, αν προκριθούν η Φλουμινένσε και η Ατλέτικο Μινέιρο.
Παρακάτω ο «χάρτης» του Κόπα Λιμπερταδόρες:
1. Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού)-ΣΑΝΤΑ ΦΕ (ΚΟΛΟΜΒΙΑ) 1-3 και 0-2
2. Φλουμινένσε (Βραζιλία)-Ολίμπια (Παραγουάη) 0-0 και 29/05
3. Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή)-Νιούελς Ολντ Μπόις 0-0 και 29/05
4. Τιχουάνα (Μεξικό)-Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 2-2 και 30/05
Ημιτελικά (Αν προκριθούν δύο ομάδες από την ίδια χώρα, τότε τίθενται αντιμέτωπες):
Νικητές 3-4
Νικητής 2-Σάντα Φε (Κολομβία)



Πηγή: onsports.gr

Αυτή είναι η λίστα του ΠΑΟΚ

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ για τις τρεις (συν μία) περιπτώσεις προπονητών που απασχολούν την ηγεσία του ΠΑΟΚ.
Τσιστιακόφ, Βρύζας και Ζαγοράκης μελέτησαν αρκετές περιπτώσεις προπονητών πριν καταλήξουν σε εκείνους που πρότειναν στον Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος ζήτησε συμφωνία των τριών στους προτεινόμενους υποψήφιους να αναλάβουν την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ από το καλοκαίρι.

Η τελική επιλογή από το μεγαλομέτοχο της ομάδας θα γίνει αμέσως μόλις ξεκαθαρίσει η υπόθεση ευρωπαϊκή συμμετοχή της νέας περιόδου. Πιθανή παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, θα αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό ατού στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που θα ολοκληρωθούν τάχιστα, αφού οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΠΑΟΚ γνωρίζουν όλα τα δεδομένα για κάθε περίπτωση ξεχωριστά. Υπάρχει, όμως και ιεράρχηση.
Στέφενς

Πρώτος στη λίστα είναι ο Χουμπ Στέφενς, ο οποίος είναι και η πιο ακριβή επιλογή. Οι απολαβές του στη Σάλκε έφθαναν το 1,5 εκ. ευρώ ετησίως (καθαρά), ποσό που ξεπερνά ακόμη και τα χρήματα που θέλει να δώσει ο Σαββίδης για όλο το τεχνικό τιμ συνολικά. Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ πιστεύει ότι το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ και υψηλών μπόνους, αν η ομάδα μπει ομίλους και πάρει το πρωτάθλημα, μπορούν να φέρουν το πολυπόθητο ναι του 60χρονου Ολλανδού, που κουβαλά τον τίτλο του “προπονητή του 20ου αιώνα” που του έδωσαν οι οπαδοί της Σάλκε, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο UEFA το 1997 και δύο συνεχόμενους τίτλους Κυπέλλου Γερμανίας το 2001 και το 2002, ενώ έχει στο παλμαρέ του και το πρωτάθλημα Αυστρίας με τη Σάλτσμπουργκ το 2010, όταν και αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ φρόντισαν να πάρουν πληροφορίες και από τον Κυριάκο Παπαδόπουλο που τους μίλησε για ένα προπονητή που γνωρίζει να “φτιάχνει” τους παίκτες στα αποδυτήρια.

Καπαρός 
Αν ο Στέφενς δεν πει το “ναι” στον Ιβάν Σαββίδη, τα επόμενα ονόματα στη λίστα είναι του Χοακίν Καπαρός (κεντρική φωτογραφία) και του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο Ισπανός, στα 58 του είναι ένας πολύπειρος τεχνικός με σημαντικό πέρασμα από διάφορες ισπανικές ομάδες και μεγαλύτερο παράσημο το χτίσιμο της Σεβίλλης την τριετία 2002-2005. Το μόνο αρνητικό είναι ότι στη μοναδική απόπειρά του να δουλέψει εκτός της πατρίδας του, τη σεζόν 2011-2012 έφυγε από την Ξαμάξ. Βέβαια, έχει τη δικαιολογία ότι δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον ιδιόρρυθμο Τσετσένο ιδιοκτήτη του ελβετικού συλλόγου, Μπουλατ Τσαγκάεφ. Έφυγε το Φεβρουάριο από τη Μαγιόρκα που τελικά υποβιβάστηκε και το κασέ του κυμαίνεται από 900.000 ευρώ έως 1,2 εκ. ευρώ. Στον ΠΑΟΚ εκτιμούν ότι με τα μπόνους επίτευξης στόχων μπορούν να βρουν σημείο επαφής γι' αυτό και θεωρείται η πιο βατή περίπτωση.
Πασιένσια

Σε περίοπτη θέση είναι και το όνομα του Ντομίνγκος Πασιένσια. Ο 44χρονος Πορτογάλος είχε καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης πάνω του όταν στο τέλος της περιόδου 2010-2011 είχε εμφανιστεί με την Μπράγκα στον τελικό του Europa League. Ακολούθησε μία χρονιά που δεν κατάφερε να πετύχει κάτι εξαιρετικό στη Σπόρτινγκ και ένα αποτυχημένο πέρασμα, για λίγες αγωνιστικές φέτος, από την Λα Κορούνια.
Ο Πασιένσια είναι επιστήθιος φίλος του Κονσεϊσάο είχε πάρει γεύση από ΠΑΟΚ όταν πριν λίγα χρόνια είχε έρθει καλεσμένος στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο εμφανίζεται διστακτικός να έρθει στην Τούμπα. Ίσως κι αυτός πειστεί αν δει τον ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Το κασέ του κυμαίνεται μεταξύ 800.000 ευρώ 1 εκ.

Γκαλτιέ

Τέλος, στη λίστα υπήρχε και το όνομα του Γάλλου Κριστόφ Γκαλτιέ, που δουλεύει ως πρώτος προπονητής από το 2009 στη Σεντ Ετιέν και φέτος έκανε μία εξαιρετική πορεία με τη γαλλική ομάδα στο Σαμπιονά. Όμως, πριν λίγες μέρες η διοίκηση της Σεντ Ετιέν ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας τους μέχρι το 2016, αν και ορισμένοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει παράθυρο, έτσι ώστε ο 47χρονος Γάλλος να φύγει ακόμη και τώρα και να έρθει στον ΠΑΟΚ. Οι απολαβές του κυμαίνονται γύρω στις 700.000 ευρώ. Ο Γκαλτιέ γνωρίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε δουλέψει ως βοηθός του Ρσιάρ Ταρντί στον Άρη, τη σεζόν 2001-2002.
Πηγή: olapaok.gr

Ένας συμπαίκτης του Ανρί, ανέβασε την Καλλονή!

Ποια ήταν η κίνηση ματ της ομάδας από τη Μυτιλήνη τον Γενάρη, που της έδωσε την άνοδο στη Σούπερ Λίγκα; Πόσα πλήρωσε ο πρόεδρος και πού κολλάει ο Γάλλος αστέρας;

Η Καλλονή τις τελευταίες δύο ημέρες ζει το όνειρό της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία και η διοίκηση έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει γι΄ αυτή την ιστορική επιτυχία, καθώς κατάφερε από το πουθενά (για τους άλλους φυσικά, όχι για τους ίδιους) να ...τρυπώσει στην τριάδα και να προλάβει ομάδες με τεράστιο βιογραφικό.
Μάλιστα, όπως γράφει η στήλη , αρκετοί που γνωρίζουν πολύ καλά τη συγκεκριμένη κατηγορία, θεωρούν πως η κίνηση ματ από την Καλλονή για την άνοδο έγινε τον Γενάρη. Τι συνέβη τότε;
Η ομάδα της Μυτιλήνης κινήθηκε πολύ έξυπνα και κατάφερε να εντάξει στο δυναμικό της τον Κάντζι! Για την απόκτηση, βέβαια, του ταλαντούχου επιθετικού χρειάστηκε να πληρώσει 100.000 ευρώ για έξι μήνες, ωστόσο όπως φαίνεται από το αποτέλεσμα δικαιώθηκε απόλυτα.
Άλλωστε, ο Κάντζι δεν είναι και κανένας ...άγνωστος. Με πέρασμα από το MLS, ως συμπαίκτης του μεγάλου Aνρί, έχει τα ...ένσημα για να παίξει στην κατηγορία, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι πως την περίπτωσή τσεκάρει το τελευταίο διάστημα και η Ξάνθη!
Βέβαια, μετά την άνοδο της Καλλονής στη μεγάλη κατηγορία, o πρόεδρος του το ξεκαθάρισε: "No Ξάνθη, stay here"...  sportdog gr

Συμβιβάζεται με 200.000 ο Δώνης

Η αναβολή που ζήτησε η πλευρά του Γιώργου Δώνη, επικαλούμενη έκτακτο προσωπικό κώλυμα της δικηγόρου του, Ευαγγελίας Σουλούκου, ερμηνεύτηκε από πολλές πλευρές και όχι μόνο από τον ΠΑΟΚ, ως μια πρώτη κίνηση συμβιβασμού από τον Θεσσαλονικιό τεχνικό.
Πληροφορίες από την Αθήνα λένε ότι ο Δώνης θα ήταν ευχαριστημένος εάν έπαιρνε τα 200.000 ευρώ της ρήτρας. Δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι, ακόμα και εάν εμπλακεί σε μια χρονοβόρα δικαστική διαμάχη, θα κερδίσει όλο το ποσό που διεκδικεί (800.000 ευρώ) και το οποίο αντιστοιχεί στις μελλοντικές δόσεις του συμβολαίου του για την νέα χρονιά, συν τα 100.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Φαίνεται ότι ο Δώνης ενστερνίζεται το ρητό «κάλιο πέντε και στο χέρι, παρά δέκα και καρτέρι».
Μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δέκα μέρες, η πλευρά Δώνη τηρεί στάση αναμονής και όλα δείχνουν ότι περιμένει ένα τηλεφώνημα από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την διευθέτηση της διαφοράς, εκτός δικαστικών αιθουσών. Συνήθως το πρώτο βήμα για να βρεθεί λύση εξωδικαστικού συμβιβασμού το κάνει ο εναγόμενος. Στην προκειμένη περίπτωση το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν αποκαλύπτει για ευνόητους λόγους τις προθέσεις του.

Ξεχωρίζει ο Άγγελος

Το όνομα του Άγγελου Αναστασιάδη ξεχωρίζει μεταξύ των υποψηφίων διαδόχων του Γιάννη Χατζηνικολάου στον πάγκο του Ηρακλή.

Ξεχωρίζει ο Άγγελος
Οι διοικούντες τον Ηρακλή θεωρούν πως ο έμπειρος τεχνικός είναι ο πλέον κατάλληλος για να αναλάβει τις τύχες της ομάδας και να την οδηγήσει σε επιτυχίες.

Πάντως, δεν πρόκειται για μια εύκολη περίπτωση, αφού ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με το κατά πόσο ενδιαφέρεται για την προοπτική συνεργασίας με τον «Γηραιό», ενώ πρόκειται για μια προσωπικότητα που διχάζει τον κόσμο έχοντας υποστηρικτές αλλά και πολέμιους στις τάξεις των οπαδών.

Διερευνητική επαφή υπήρξε ήδη με τον Νίκο Αναστόπουλο αλλά και με τους Δημήτρη Καλαϊτζίδη και Σούλη Παπαδόπουλο, ενώ υπάρχει πάντα και η περίπτωση του Γιώργου Στράντζαλη.

Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα ονειρεύεται ο Καβάνι

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Έντινσον Καβάνι στην Ουρουγουάη, όπου βρίσκεται για διακοπές, αποκαλύπτοντας πως όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Ισπανία.

Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα ονειρεύεται ο Καβάνι
Αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο… καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ρήτρα αποδέσμευσής του από τη Νάπολι ανέρχεται στα 63 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως όποια ομάδα επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό της, πρέπει να βάλει… βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Έντινσον Καβάνι, από την Ουρουγουάη όπου βρίσκεται για διακοπές, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, πως όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Ισπανία.

«Όταν ήμουν παιδί και έπαιζα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, ονειρευόμουν πως αγωνιζόμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπαρτσελόνα. Το όνειρο αυτό παραμένει… ζωντανό. Αποτελεί τιμή για κάθε παίκτη να παίζει σε μια τέτοια ομάδα», αποκάλυψε ο επιθετικός της Νάπολι.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως γνωρίζει κάτι σχετικό με την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. «Έχω συμβόλαιο με τη Νάπολι, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μου στην ομάδα. Καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και εγώ αναδείχτηκα πρώτος σκόρερ με 29 γκολ. Ο κόσμος με λατρεύει και η ζωή στην πόλη μου αρέσει πολύ. Συνεπώς δεν επιθυμώ κάτι άλλο, εκτός από το να συνεχίσω να παίζω στην ομάδα αυτή», σημείωσε ο Καβάνι.

Οι φήμες, πάντως, τον θέλουν να αποχωρεί το καλοκαίρι, αφού πολλές είναι οι ομάδες που τον θέλουν. «Αυτό συμβαίνει χρόνια στο ποδόσφαιρο. Τη μία μέρα ανήκεις σε μια ομάδα, την άλλη σε μια άλλη και αυτό συνεχίζεται μέχρι να αποδειχθεί πως δεν έχεις φύγει από το σύλλογο στον οποίον ανήκεις. Έτσι και με μένα. Κάθε μέρα παίρνω μεταγραφή σε μια ομάδα, αλλά κάθε βράδυ πέφτω για ύπνο ως παίκτης της Νάπολι», απάντησε με νόημα ο Ουρουγουανός.

Για να τον παραχωρήσει ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πρέπει να κατατεθεί ένα ποσό της τάξης των 63 εκατ. ευρώ. Δεν αποτελεί υπερβολή αυτό για τον Καβάνι; «Ξέρω την αξία μου, ξέρω την τιμή μου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αλλά ξέρω, επίσης, πως δεν είναι τα χρήματα αυτά που έχουν αξία. Τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή και αυτά δεν αγοράζονται ούτε πουλιούνται. Και αυτά δεν τα λαμβάνουν υπόψη όσοι γράφουν για το ενδεχόμενο της μεταγραφής μου», τόνισε ο Έντινσον Καβάνι, θέλοντας να υπογραμμίσει πως για να αποχωρήσει από τη Νάπολι δεν αρκεί να βρεθεί η ομάδα που θα πληρώσει τη ρήτρα του, πρέπει και ο ίδιος να συνηγορήσει. Εκτός κι αν είναι μια από τις ομάδες που ονειρεύεται από παιδί να αγωνιστεί.

Μιλάει με Σούλη Παπαδόπουλο

Συνάντηση με τον Σούλη Παπαδόπουλο θα έχει στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος του Άρη, Δημήτρης Ηλιάδης.

Μιλάει με Σούλη Παπαδόπουλο
Δεν δείχνει να βιάζεται να πάρει αποφάσεις σχετικά με το ποιος θα είναι προπονητής του Άρη την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Ηλιάδης.

Ο ισχυρός άνδρας των «κίτρινων» έχει αντιληφθεί πως ο Σούλης Παπαδόπουλος έχει ισχυρό έρεισμα μεταξύ των οπαδών της ομάδας, ενώ κατάλαβε πως το κλίμα σχετικά με τη φημολογούμενη συνεργασία με τον Γιάννη Χατζηνικολάου δεν είναι ιδιαίτερα θετικό.

Ζυγίζοντας αυτά τα στοιχεία, ο κ. Ηλιάδης δεν θέλει να ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του. Έτσι αποφάσισε να έρθει σε μια πρώτη επικοινωνία με τον τεχνικό με τον οποίο ο Άρης κατάφερε να «σώσει» την κατηγορία την περίοδο 2012-13. Σε αυτήν τον ευχαρίστησε για όσα πρόσφερε στο μικρό διάστημα της παραμονής του, ενώ τον ενημέρωσε πως μέχρι την Παρασκευή θα τα πουν και από κοντά επί αθηναϊκού εδάφους.

Από την πλευρά του ο 46χρονος προπονητής τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη έτοιμη έκθεση για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας αλλά και τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα.

Μετά από αυτό το ραντεβού θα δρομολογηθούν και οι εξελίξεις στο θέμα του τεχνικού, αφού ο Ηλιάδης δεν θέλει σε καμία περίπτωση να επαναληφθούν τα περσινα με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών.

Ιδού το χαρτί!

Κάποιοι έκαναν λόγο πως πρόκειται για πλαστό. Η Sportday φέρνει στην δημοσιότητα το έγγραφο που έχει σταλεί από την FIFA στην ΕΠΟ, το οποίο επισημαίνει τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων.

Ιδού το χαρτί!
Κάποιοι έκαναν λόγο πως πρόκειται για πλαστό. Η Sportday φέρνει στην δημοσιότητα το έγγραφο που έχει σταλεί από την FIFA στην ΕΠΟ, το οποίο επισημαίνει τον κίνδυνο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων.

Τελικά, ο κίνδυνος αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τόσο οι σύλλογοι όσο και η Εθνική ομάδα, είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Η Sportday δημοσιεύει το έγγραφο, το οποίο εστάλη από την FIFA στην ΕΠΟ και είναι γνήσιο παρά όσα υποστήριζε η αντιπολίτευση και αναφέρει αυτό ακριβώς.

Αν το δικαστήριο δεν έδινε χθες αναβολή για τις 11 Ιουνίου, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα είχε κάθε λόγο να «τινάξει στον αέρα» το ελληνικό ποδόσφαιρο και να τιμωρήσει την ΕΠΟ, σύμφωνα με τον κανονισμό.

Το έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας έφερε την υπογραφή του εκτελεστικού γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε και στην αρχή αναφέρει:

«Σας αναφέρουμε ότι είμαστε ήδη ενήμεροι από την αλληλογραφία σας της 27/5 2013, το περιεχόμενο της οποίας μας "τράβηξε" όλη την προσοχή μας. Συγκεκριμένα, εμείς έχουμε επίγνωση ότι οι ΕΠΣ Κιλκίς και Ηρακλείου, τοπικές ποδοσφαιρικές ενώσεις, της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έχουν κινηθεί νομικά απέναντι στην εκλεγμένη διοίκηση της ΕΠΟ στα ελληνικά δικαστήρια. Πάνω σε αυτό, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι όλες οι ομοσπονδίες-μέλη της ΦΙΦΑ χειρίζονται τις υποθέσεις τους ανεξάρτητα και χωρίς την επιρροή τρίτων μερών, όπως ρητά αναφέρεται στα άρθρα 13 και 17 αντίστοιχα του κανονισμού της ΦΙΦΑ. Παρ' όλα αυτά, αν οποιαδήποτε προσφυγή σε ελληνικό δικαστήριο απέναντι στην ΕΠΟ ή οποιονδήποτε από τους αξιωματούχους θα θεωρηθεί σαν παρέμβαση στα εσωτερικά της ΕΠΟ και η υπόθεση θα φτάσει στα ανώτερα όργανα της ΦΙΦΑ για τις ανάλογες κυρώσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν μέχρι και την αποβολή».

Οι κύριοι Τζώρτζογλου και Χατζηαποστόλου που έκαναν και την προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια αμφισβήτησαν την ύπαρξη και την γνησιότητα του εγγράφου αυτού, το οποίο στην συνέχεια λέει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ.2 και παρ.3 των κανονισμών της ΦΙΦΑ ενδεχόμενη προσφυγή σε τακτικά δικαστήρια απαγορεύεται και είναι υποχρέωση των ομοσπονδιών-μελών μας να διαβεβαιώσουν ότι αυτός ο όρος τηρείται ουσιαστικά από όλες τις ενώσεις-μέλη, καθώς επίσης και να τιμωρεί αυτούς οι οποίοι αποτυγχάνουν να σεβαστούν αυτή την υποχρέωση. Ενδεχόμενη αδυναμία να πράξετε έτσι, μπορεί να επιφέρει σαν αποτέλεσμα την τιμωρία της ίδιας της ΕΠΟ από εμάς.

Σχετικά με αυτό, θα θέλαμε να σας υπογραμμίσουμε τις επιπτώσεις της αποβολής που μπορεί να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φυσικά αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε ομάδα από την Ελλάδα, οποιουδήποτε είδους, συμπεριλαμβανομένων και των συλλόγων, δεν θα μπορεί να έχει καμία διεθνή επαφή-δραστηριότητα (άρθρο 14, παρ.3 του καταστατικού της ΦΙΦΑ). Επίσης αυτό σημαίνει ότι ούτε η ομοσπονδία ούτε κανένα μέλος ή εκπρόσωπός της μπορεί να επωφεληθεί από οποιαδήποτε αναπτυξιακά προγράμματα, σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα από τη ΦΙΦΑ ή την ΟΥΕΦΑ. Επιπλέον, είστε ενήμεροι ότι κάθε απόφαση των ελληνικών τακτικών δικαστηρίων, η οποία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΠΟ δεν θα αναγνωριστεί και δεν θα συγχωρηθεί για κανέναν λόγο από τη ΦΙΦΑ. Συγκεκριμένα, καμία προσωρινή διοίκηση και μάλιστα διορισμένη από το κράτος δεν θα μπορεί να αναγνωριστεί, ούτε να έχει επαφή ή σχέση με τη ΦΙΦΑ, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε δράσης δρομολογηθεί από αυτή την επιτροπή. Όπως ρητώς αναφέρεται στις ακόλουθες παραγράφους του άρθρου 17 των κανονισμών της ΦΙΦΑ.

Μια επιτροπή ενός μέλους-ομοσπονδίας μας πρέπει είτε να εκλέγεται είτε να διορίζεται από την ίδια την ομοσπονδία. Το καταστατικό αυτής θα εξηγεί την πρέπουσα διαδικασία, η οποία εγγυάται την ολοκληρωτική ανεξαρτησία από την εκλογή ή διορισμό. Οποιοδήποτε επιτροπή που δεν έχει εκλεγεί ή διοριστεί σε συμφωνία με τις υποδείξεις της παραγράφου 2, ακόμα κι αν έχει προσωρινή μορφή, δεν θα αναγνωρίζεται από τη ΦΙΦΑ. Οι αποφάσεις που πάρθηκαν από τις επιτροπές οι οποίες δεν έχουν εκλεγεί ή διοριστεί, σύμφωνα με την παράγραφο 2, δεν θα αναγνωρίζονται από τη ΦΙΦΑ. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις πάνω σε αυτό το θέμα, να μας κρατάτε ενήμερους καθημερινά και διαρκώς, για οποιαδήποτε ενέργεια».

Ανακοίνωσε Τουρέ η Λίβερπουλ

Tην απόκτηση του Κόλο Τουρέ ανακοίνωσε η Λίβερπουλ.
Ο Ιβοριανός αμυντικός πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ, αλλά δεν μπορεί να είναι και τυπικά παίκτης των «ρεντς» πριν την 1η Ιουλίου, αφού τότε εκπνέει το συμβόλαιό του με τους «πολίτες».
Η απόκτηση του Τουρέ αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπρένταν Ρότζερς, προκειμένου να προσδώσει εμπειρία και αξιοπιστία στην άμυνά του, με τις εξελίξεις να αναμένονται και για τον Κυριάκο Παπαδόπουλο.

Γλύκος: «Πρώτα το αποτέλεσμα και μετά το θέαμα»

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γλύκος μίλησε αποκλειστικά στο Novasports.gr πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα τονίζοντας πως στόχος είναι πρώτα η κατάκτηση των τριών βαθμών και μετά το θέαμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τον 5ο . τελικό και την εμφάνιση της ομάδας του που περιμένει σ' αυτόν:

«Προσωπικά θα ήθελα να πω πως μας ενδιαφέρει πιο πολύ το αποτέλεσμα παρά μια σούπερ εμφάνιση. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι οι τρεις βαθμοί. Πιστεύω πως με οποιοδήποτε τρόπο θα καταφέρουμε να τους κατακτήσουμε».
- Μπαίνετε στη διαδικασία υπολογισμών ή η νίκη είναι αυτοσκοπός και το μόνο αποτέλεσμα που έχετε κατά νου;

«Οχι, νομίζω ακόμη δε θα μπούμε σ' αυτήν τη διαδικασία. Εχουμε - ακόμη - αυτό το παιχνίδι που για εμάς είναι όντως ένας τελικός και μέσω των άλλων αποτελεσμάτων περιμένουμε να δούμε σε τι βαθμολογική κατάσταση θα βρεθούμε».
- Περιμένεις διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με τους αγώνες που έχετε δώσει ως τώρα κόντρα στον Ατρόμητο, τόσο στη διαδικασία των πλέι οφ όσο και στην κανονική περίοδο;
«Σίγουρα αυτά είναι διαφορετικά παιχνίδια. Εξάλλου από αυτά εξαρτάται το ποια θέση θα πάρεις για ν' ακολουθήσεις το πρόγραμμα στην Ευρώπη. Οπότε όντως μένει η κούραση αλλά η αποφασιστικότητα κι η θέληση θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο σ' αυτά».