Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

« Ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει την Πολίτικη κοινωνία»

Ιδιαιτέρως συγκινητική η σημερινή ημέρα για όλους τους Έλληνες, καθ’ ότι σαν σήμερα το 1453, “αλώθηκε” η Πόλη από τους Οθωμανούς και η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, αλλά και η Ρωμιοσύνη, “έσβησε”. Με αφορμή, λοιπόν, αυτή την επέτειο, ο “Arena fm 89.4″ επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Δέρκων -πρώην Χάλκης-, Απόστολο, ο οποίος μίλησε για αυτήν την “αποφράδα” μέρα, όντας συγκινημένος κι ο ίδιος, στέλνοντας, όμως, το μήνυμα πως οι περίπου 3.000 Έλληνες που έχουν παραμείνει στην Πόλη και τις γύρω περιοχές, διατηρούν την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη!
Επίσης, αναφέρθηκε και στην μεγάλη αγάπη που τρέφει για τον ΠΑΟΚ, μιλώντας για την εποχή που πήγαινε και ο ίδιος στην Τούμπα (!) μαζί με άλλους συμφοιτητές του από τη Θεολογική Σχολή, ενώ παρουσιάστηκε πλήρως ενημερωμένος για όλα τα ζητήματα του “δικεφάλου”, ευχόμενος, μάλιστα, να πάρει την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε ο σεβασμιότατος, είναι τα εξής:
Αρχικά, τόνισε: “Χαίρομαι πολύ που σας ακούω. Βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την Τρίτη Σύνοδο και είχα λίγο χρόνο να σας μιλήσω”.
Για την “μαύρη” επέτειο της σημερινής ημέρας, αλλά και τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στην Πόλη ως και σήμερα: “Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα. Είναι η επέτειος της πτώσης της μεγάλης Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, της Ρωμιοσύνης. Εμείς προσπαθούμε εδώ πέρα να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την Ορθοδοξία και τη Ρωμιοσύνη!
Κι εμείς συγκινούμαστε για αυτή τη μέρα και προσευχόμαστε ώστε να περάσουν οι δύσκολες μέρες που ζει η πατρίδα μας και όλοι οι Έλληνες. Μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών το 1923 αλλά και μετά την εισβολή στην Κύπρο, όπου είχαμε και άλλες επιπτώσεις, οι Έλληνες εδώ ελαττώθηκαν κατά πολύ. Το 1950, υπήρχαν και ζούσαν εδώ πέρα γύρω στους 130.000 Έλληνες και τώρα έχουμε μείνει μόλις 3.000 και αυτό μας λυπεί βαθύτατα. Αλλά εμείς είμαστε εδώ, στο κέντρο της Ρωμιοσύνης!”
Για την επικοινωνία με την ελληνική κυβέρνηση: “Έχουμε πάντοτε επικοινωνία με τους κρατικούς φορείς και με την κυβέρνηση και προσπαθούν πάντοτε και παντοιοτρόπως να μας βοηθούν”.
Για τα αισθήματα αγάπης που τρέφει για τον ΠΑΟΚ και την παρουσία του στην Τούμπα (!) στις αρχές της δεκαετίας του ’70: “Όπως γνωρίζετε και είπατε, ο ΠΑΟΚ κατάγεται από την Κων/πολη, όπως και η ΑΕΚ. Εγώ όταν ήμουν φοιτητής στη Θεσσαλονίκη και τη Θεολογική Σχολή, ήμουν υποστηρικτής και φίλαθλος της μεγάλης ομάδας του “δικεφάλου του βορρά” και μαζί με άλλους συμφοιτητές του, ήμασταν μόνιμοι επισκέπτες του γηπέδου της Τούμπας. Μας μάγευε το ποδόσφαιρο και το πολύ ωραίο θέαμα που μας προσέφεραν σπουδαίοι παίκτες, όπως ο Κούδας, ο Σαράφης και άλλοι, με προπονητή τον Άγλλο, κ. Σάνον.
Δεν έζησα πρωτάθλημα, παρ’ ότι είχε πολύ μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ τότε αλλά ήμουν παρών στο παιχνίδι με την Παναχαϊκή, όταν και χάσαμε 3-5 και μαζί και το πρωτάθλημα. Έχω επαφές, πάντως, με τον Κούδα, με τον Κώστα τον Ορφανό”.
Γι’ αυτά που πρεσβεύει από την Πόλη ο ΠΑΟΚ αλλά και την παρουσία των “ασπρόμαυρων” στα play off, που την παρακολουθεί λεπτομερώς, όπως φάνηκε: ” Ο ΠΑΟΚ πρεσβεύει την Πολίτικη κοινωνία, την Πολίτικη νοοτροπία. Πρεσβεύει όλη την Πόλη και την ιστορία της. Επίσης, θέλω να πω πως παρακολουθώ και τώρα την πορεία στα play off και στεναχωρέθηκα με τις δύο ήττες, αλλά χάρηκα και με τις δύο νίκες στη συνέχεια. Σήμερα, γνωρίζω πως παίζει με τον Ατρόμητο και ελπίζω να πάρει τη νίκη ώστε να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ!
Για το αν γνωρίζει τον Ιβάν Σαββίδη αλλά και τί εύχεται γι’ αυτόν και την παρουσία του στον ΠΑΟΚ: ” Δεν τον γνωρίζω τον κ. Σαββίδη, αλλά γνωρίζω πως έχει επισκεφθεί τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη. Ελπίζω να κάνει το καλύτερο για την ομάδα μας και να την κάνει τόσο δυνατή που θα χτυπήσει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό”!
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: