Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Θα έρθω στην Τούμπα να δω τον ΠΑΟΚ»

Ο πρόεδρος της ομάδας του Πέρα Κλουμπ, από το οποίο προέρχονταν αυτοί που ίδρυσαν τον ΠΑΟΚ,  Απόστολος Χαριζάνος, φιλοξενήθηκε στον “Arena fm 89.4″, με αφορμή και την σημερινή “μαύρη” επέτειο της άλωσης της Πόλης, τονίζοντας πως όλη η διοίκηση του ιστορικού σωματείου είναι Ρωμιοί, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχουν Ρωμιοί στην ομάδα -που στα τούρκικα λέγεται Μπεγιόγλουσπορ”-, ενώ υποσχέθηκε πως θα έρθει στη Θεσσαλονίκη να γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη και να ζήσει τον ΠΑΟΚ και την Τούμπα!
Αναλυτικά, δήλωσε:
Για το που βρίσκεται αυτή τη στιγμή: “Βρίσκομαι στην Αθήνα για μια επαγγελματική δουλειά. Αλλά θα επιστρέψω στην Πόλη, όσοι ζουν εκεί, δύσκολα φεύγουν”!
Για την σημερινή μέρα και τη “μαύρ用επέτειο: “Δυστυχώς! Το θυμόμαστε αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Βεβαίως, τώρα έχουμε πολλούς Έλληνες, πέρα από τους 2.000 που ζούμε εκεί, υπάρχουν και πολλοί Έλληνες φοιτητές ή οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ”.
Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Πέρα Κλουμπ σήμερα: “Δυστυχώς, στην ομάδα δεν έχουμε Ρωμιούς, καθ’ ότι δεν προλαβαίνουν οι Έλληνες φοιτητές που βρίσκονται εδώ. Γι’ αυτό και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, έχουμε μόνο παιδικό τμήμα, όχι ανδρικό, που αγωνίζεται στην πρώτη ερασιτεχνική. Έχουμε τμήμα μπάσκετ και βόλει. Οι προπονητές προσπαθούν να διδάξουν τα αθλήματα στα παιδιά. Αλλά δε θέλουμε να ανεβούμε κατηγορία τώρα, γιατί  τα έξοδα είναι αφόρητα. Δεν έχουμε πολλούς φιλάθλους, δεν έχουμε έσοδα”.
Για τη διοίκηση του Πέρα αλλά και την ονομασία στα τούρκικα: “Όλοι στη διοίκηση είμαστε Ρωμιοί, αλλά η ομάδα έχει μετονομαστεί σε “Μπεγιόγλουσπορ” από το 1923, καθώς δεν επιτρέπονταν ελληνικά γράμματα και λέξεις στα ελληνικά. Αλλά, όσοι είναι παλιοί, μας γνωρίζουν ως “Πέρα Κλουμπ.
Για την υπόσχεση του να έρθει στην Τούμπα να δει τον ΠΑΟΚ και να γνωρίσει τον Ιβάν Σαββίδη: “Θέλω και υπόσχομαι πως θα έρθω να δω το νέο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, τον Ιβάν Σαββίδη, την Τούμπα και όλους εσάς που είστε με τον ΠΑΟΚ. Θα το κάνω οπωσδήποτε!”
Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: