Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Είδωλο του Πογκμπά ο Σισέ!

Τον θαυμασμό που τρέφει στον Τζιμπρίλ Σισέ αποκάλυψε ο Πολ Πογκμπά, μιλώντας στο «France Football» για τους ανθρώπους που επηρέασαν την εξέλιξή του.

Είδωλο του Πογκμπά ο Σισέ
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Γιουβέντους αποδεικνύουν πως το μέλλον του προβλέπεται λαμπρό. Ο Πολ Πογκμπά, ένας από τους πιο αγαπημένους παίκτες του Αντόνιο Κόντε στη Γιουβέντους, μίλησε στο «France Football» για τους ανθρώπους που αποτέλεσαν έμπνευση για αυτόν και επηρέασαν τις επιλογές, αλλά και την εξέλιξή του ως ποδοσφαιριστή.

«Η μεγαλύτερη έμπνευσή μου προέρχεται από την εθνική Γαλλίας του 1998. Η ομάδα που κατέκτησε το Μουντιάλ αποτελεί παράδειγμα για κάθε νεαρό Γάλλο ποδοσφαιριστή. Έχω παρακολουθήσει μέσα από τις βιντεοκασέτες του πατέρα μου όλα τα παιχνίδια και έχω μάθει πολλά. Παίκτες όπως ο Ζιντάν, ο Μπλαν, ο Τιράμ, ο Τζορκαέφ, ο Πετί και τόσοι άλλοι, δεν βγαίνουν εύκολα και, μάλιστα, μαζεμένοι. Η Γαλλία είχε εξαιρετική ομάδα τότε», ήταν τα πρώτα λόγια του νεαρού ποδοσφαιριστή της «Γιούβε».

Όταν, όμως, του ζητήθηκε να αποκαλύψει ποιον παίκτη της γενιάς εκείνης θαυμάζει περισσότερο, ο Πογκμπά αιφνιδίασε, αφού δεν επέλεξε τον Ζινεντίν Ζιντάν, όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι. «Ο Τζιμπρίλ Σισέ είναι το είδωλό μου. Ήταν ένας εκπληκτικός επιθετικός, ο καλύτερος στην ιστορία της Γαλλίας. Αλλά ήταν και ένας καταπληκτικός τύπος εκτός γηπέδου. Το κούρεμά του, τα τατουάζ, η συμπεριφορά του… όλα ήταν μοναδικά και εντελώς προσωπικά. Για μένα ο Σισέ είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική προσωπικότητα της πατρίδας μου», τόνισε με θαυμασμό ο Πολ Πογκμπά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: