Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα ονειρεύεται ο Καβάνι

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Έντινσον Καβάνι στην Ουρουγουάη, όπου βρίσκεται για διακοπές, αποκαλύπτοντας πως όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Ισπανία.

Ρεάλ ή Μπαρτσελόνα ονειρεύεται ο Καβάνι
Αναμένεται να αποτελέσει ένα από τα πιο… καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού το ερχόμενο καλοκαίρι. Η ρήτρα αποδέσμευσής του από τη Νάπολι ανέρχεται στα 63 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πως όποια ομάδα επιθυμεί να τον εντάξει στο δυναμικό της, πρέπει να βάλει… βαθιά το χέρι στην τσέπη. Ο Έντινσον Καβάνι, από την Ουρουγουάη όπου βρίσκεται για διακοπές, έστειλε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, αποκαλύπτοντας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, πως όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Ισπανία.

«Όταν ήμουν παιδί και έπαιζα ποδόσφαιρο με τους φίλους μου, ονειρευόμουν πως αγωνιζόμουν στη Ρεάλ Μαδρίτης ή τη Μπαρτσελόνα. Το όνειρο αυτό παραμένει… ζωντανό. Αποτελεί τιμή για κάθε παίκτη να παίζει σε μια τέτοια ομάδα», αποκάλυψε ο επιθετικός της Νάπολι.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως γνωρίζει κάτι σχετικό με την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. «Έχω συμβόλαιο με τη Νάπολι, η οποία είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους του κόσμου. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία μου στην ομάδα. Καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, κάνοντας ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και εγώ αναδείχτηκα πρώτος σκόρερ με 29 γκολ. Ο κόσμος με λατρεύει και η ζωή στην πόλη μου αρέσει πολύ. Συνεπώς δεν επιθυμώ κάτι άλλο, εκτός από το να συνεχίσω να παίζω στην ομάδα αυτή», σημείωσε ο Καβάνι.

Οι φήμες, πάντως, τον θέλουν να αποχωρεί το καλοκαίρι, αφού πολλές είναι οι ομάδες που τον θέλουν. «Αυτό συμβαίνει χρόνια στο ποδόσφαιρο. Τη μία μέρα ανήκεις σε μια ομάδα, την άλλη σε μια άλλη και αυτό συνεχίζεται μέχρι να αποδειχθεί πως δεν έχεις φύγει από το σύλλογο στον οποίον ανήκεις. Έτσι και με μένα. Κάθε μέρα παίρνω μεταγραφή σε μια ομάδα, αλλά κάθε βράδυ πέφτω για ύπνο ως παίκτης της Νάπολι», απάντησε με νόημα ο Ουρουγουανός.

Για να τον παραχωρήσει ο πρόεδρος της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πρέπει να κατατεθεί ένα ποσό της τάξης των 63 εκατ. ευρώ. Δεν αποτελεί υπερβολή αυτό για τον Καβάνι; «Ξέρω την αξία μου, ξέρω την τιμή μου στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Αλλά ξέρω, επίσης, πως δεν είναι τα χρήματα αυτά που έχουν αξία. Τουλάχιστον δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα στη ζωή και αυτά δεν αγοράζονται ούτε πουλιούνται. Και αυτά δεν τα λαμβάνουν υπόψη όσοι γράφουν για το ενδεχόμενο της μεταγραφής μου», τόνισε ο Έντινσον Καβάνι, θέλοντας να υπογραμμίσει πως για να αποχωρήσει από τη Νάπολι δεν αρκεί να βρεθεί η ομάδα που θα πληρώσει τη ρήτρα του, πρέπει και ο ίδιος να συνηγορήσει. Εκτός κι αν είναι μια από τις ομάδες που ονειρεύεται από παιδί να αγωνιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: