Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Οι... Νάγκετς «φρενάρουν» τον Κουφό!!

To gazzetta.gr προσεγγίζει το θέμα της διαφαινόμενης νέας απουσίας του 24χρονου σέντερ από την Εθνική Ομάδα και σας παραθέτει το χρονικό της υπόθεσης και τους λόγους που χάνει το Eurobasket!
Koufomania!
Σε όλη τη διάρκεια της εφετινής κανονικής περιόδου στο ΝΒΑ το ενδιαφέρον των Ελλήνων μπασκετόφιλων ήταν μοιραία στραμμένο και στην πορεία των Ντένβερ Νάγκετς, που με τον Κώστα Κουφό στην πεντάδα τους (μ.ό. 8,0π., με 58,1% εντός πεδιάς, 6,9ρ. & 1,3κοψ.), ήταν μία απ' τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος (3οι στην Δύση με ρεκόρ 57-25)! Ο 24χρονος διεθνής σέντερ ξεκίνησε και στα 81 παιχνίδια που χρησιμοποιήθηκε απ' τον Τζορτζ Καρλ στη regular season και με τις εμφανίσεις του όχι απλώς μετέτρεψε σε αναπληρωματικό τον Τζαβέιλ ΜακΓκι, που αμείβεται με $10.000.000 ετησίως, αλλά έβγαλε μάτια και με την πρόοδό του, εντυπωσίασε τους ανθρώπους της ομάδας απ' το Κολοράντο, όπως περιέγραψε στο gazzetta.gr, ο συνεργάτης του ομοσπονδιακού τεχνικού (Αντρέα Τρινκιέρι), Δημήτρης Παπανικολάου, που τον επισκέφτηκε στις Η.Π.Α. στις αρχές του περασμένου Μαρτίου.
Τα πρώτα... σύννεφα!
Ο Κουφός αποκτήθηκε από τους «Σβώλους» στις 22 Φεβρουαρίου του 2011, στο πλαίσιο της ανταλλαγής του Καρμέλο Αντόνι στους Νιου Γιορκ Νικς και το όνομά του συμπεριελήφθη στο πακέτο των 11 συνολικά παικτών που μετακινήθηκαν, λόγω της μεγάλης εκτίμησης που του έτρεφε ο νυν general manager της ομάδας, Μασάι Ουζίρι. Ο νιγηριανής καταγωγής γενικός διευθυντής των Νάγκετς βρέθηκε στην Αθήνα στις 26 του περασμένου Μαρτίου για να δει από κοντά τον νεαρό και ταλαντούχο, Γιάννη Αντετοκούμπο, και, μιλώντας στο gazzetta.gr, είχε προαναγγείλει αφήσει να διαφανούν τα πρώτα... σύννεφα όσον αφορά στη συμμετοχή του ομογενούς σέντερ στο Euroasket της Σλοβενίας (4-22 Σεπτεμβρίου)!
Οι πρώτες... ψιχάλες!
Παρά την εξαιρετική συνεργασία των ανθρώπων των Νάγκετς με τον Δημήτρη Παπανικολάου και τις εξαιρετικές εντυπώσεις που αποκόμισε απ' τις επαφές που είχε, τόσο με τον ίδιο τον παίκτη, όσο και με τους προπονητές του, οι πρώτες... ψιχάλες γύρω απ' το θέμα της επιστροφής του Κουφού στην Εθνική Ομάδα φάνηκαν απ' την απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Αντρέα Τρινκιέρι με τον ίδιο τον παίκτη. Εκτός απ' τα τυπικά, οι δύο άνδρες δε μπόρεσαν να βρουν ουσιαστικό σημείο επαφής, με τον σέντερ του Ντένβερ (ίσως να βρισκόταν σε δύσκολη θέση, επειδή ήξερε κάτι!) να επαναλαμβάνει ότι δεν είχε καλό σήμα και να παραπονιέται ότι δεν άκουγε καλά όσα του έλεγε ο ομοσπονδιακός προπονητής! Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ο Ιταλός προπονητής έκλεισε το τηλέφωνο ελαφρώς παγωμένος και, παρότι εκμυστηρεύτηκε στους συνεργάτες του ότι ο Ελληνοαμερικανός παίκτης δεν είναι και ο πλέον επικοινωνιακός άνθρωπος, το προαίσθημα που του δημιούργησε αυτή η ψυχρή τηλεφωνική επαφή δεν ήταν θετικό...
Το έγγραφο του ατζέντη του!
Το χρονικό της υπόθεσης, που φαίνεται ότι προκλήθηκε από την προτροπή των Νάγκετς να αποφύγει μία αγωνιστική δοκιμασία σχεδόν δύο μηνών, αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες με δημοσίευμα της ιστοσελίδας blogs.denverpost.com, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα στα γραφεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας είχε φτάσει έγγραφο του ατζέντη του Κώστα Κουφού, Άντι Μπουντογιάννη. Ο Ελληνοαμερικανός ατζέντης ενημέρωσε την Ε.Ο.Κ. ότι ο πελάτης του προτιμά να περάσει το καλοκαίρι στις Η.Π.Α. και να δουλέψει για να βελτιώσει το παιχνίδι του! Κι όλα αυτά ενώ πέρυσι τέτοια εποχή ο Ελληνοαμερικανός manager είχε τηλεφωνήσει στον τότε τότε ομοσπονδιακό τεχνικό, Ηλία Ζούρο, για να του ανακοινώσει ότι ο παίκτης του δε θα ήταν σε θέση να παίξει στο Προολυμπιακό Τουρνουά του Καράκας, επειδή είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση!
Το μεγάλο συμβόλαιο και η στενοχώρια της μητέρας του!
Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα τόσο στα ενδότερα του οργανισμού των Ντένβερ Νάγκετς, όσο και στο στενό περιβάλλον του Έλληνα NBAer, ο οποίος πάντως αποδεικνύεται «σφίγγα» και προς το παρόν προτιμά να κρατάει κλειστό το στόμα του! Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα μάθαμε, ο Κουφός ήθελε πολύ να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ομάδος, ωστόσο, η διαφαινόμενη απόφαση της ομάδας του να του προτείνει πολυετή επέκταση του συμβολαίου του (σ.σ. λήγει το επόμενο καλοκαίρι κι έχει προοπτική ανανέωσης γι' ακόμη ένα χρόνο μόνο απ' την πλευρά των Νάγκετς), προσφέροντάς του κάτι παραπάνω από γενναία αύξηση (σχεδόν double money), σε συνδυασμό με την επιθυμία της να μην ταλαιπωρηθεί και να μην ρισκάρει ένα ενδεχόμενο τραυματισμού (όλα αυτά του μεταφέρθηκαν προφορικά), τον έκαναν να πατήσει απότομα... φρένο και να μην προβάλλει καμία αντίρρηση. Ναι μεν ο Κώστας είναι ντροπαλό παιδί και χαμηλών τόνων άνθρωπος, που δύσκολα «σηκώνει μπαϊράκι«, ωστόσο, όταν στο τραπέζι πέφτει η προοπτική ενός 4ετούς ή 5ετούς συμβολαίου, που η συνολική του αξία μπορεί να ξεπεράσει τα $25.000.000, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι 9 στους 10 επαγγελματίες το ίδιο θα έκαναν! Κι ενώ εντός των ημερών αναμένεται η επίσημη θέση της Ελληνικής Ομοσπονδίας, που εδώ και μέρες προσπαθεί να επικοινωνήσει απευθείας με τον ίδιο και τους Νάγκετς, δύσκολα θα αλλάξει κάτι κι έτσι ο Κουφός θα μπει για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι στη λίστα των απόντων της Εθνικής Ομάδος. Προς μεγάλη στεναχώρια του ιδίου (ειλικρινά!!) αλλά και της μητέρας του, Κατερίνας, που πραγματικά πετάει την σκούφια της, όταν τον βλέπει να φοράει το εθνόσημο στο στήθος...
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: