Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Φοβερά επεισόδια στη Βραζιλία! (vids, pics)

Στο 17ο λεπτό διακόπηκε η αναμέτρηση Ατλέτικο Παραναένσε-Βάσκο Ντα Γκάμα μετά από άγριες συμπλοκές μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Φοβερά επεισόδια στη Βραζιλία (vids, pics)

Η αναμέτρηση της Παραναένσε με τη Βάσκο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς μετά από μόλις 17 λεπτά κι ενώ το σκορ ήταν 1-0, οι οπαδοί των δύο ομάδων εκμεταλλευόμενοι την απουσία αστυνομίας ήρθαν στα χέρια.




Το ματς ήταν καθοριστικό και για τις δύο ομάδες, καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν νίκη για να εξασφαλίσουν την παρουσία τους στο επόμενο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι φιλοξενούμενοι προκειμένου να αποφύγουν τον υποβιβασμό.



«Είδαμε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με πολιτισμό ή ποδόσφαιρο. Δεν υπήρχε αστυνομία, κανείς! Στο πιο σημαντικό ματς της χρονιάς… Ένας οπαδός ήταν κάτω και τον χτυπούσαν δίχως έλεος, ενώ τους παρακαλούσαμε να σταματήσουν», δήλωσε συγκλονισμένος και με δάκρυα στα μάτια ο ποδοσφαιριστής της Ατλέτικο, Έβερτον.



Χρησιμοποιώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να μετατραπεί σε όπλο ή απλά τα γυμνά τους χέρια, οι χούλιγκανς τα έκαναν γυαλιά-καρφιά ενώ επιστρατεύτηκε ακόμη κι ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο προσγειώθηκε μέσα στο γήπεδο!



Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν Μέσα της χώρας, ένας οπαδός μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο... Πηγή: sport-fm.gr

Τετράμορφος!!

Άλλη ήταν Καλλονή και άλλος ήταν ο… ωραίος στο ΟΑΚΑ! Παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε ένα εντυπωσιακό 4-0 και εδραιώθηκε ακόμα περισσότερο στις πρώτες θέσεις.

Τετράμορφος!
Ο καλύτερος φετινός Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα 4-0 της Καλλονής και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, μετά την ισοπαλία της περασμένης αγωνιστικής.

Έχοντας τον Μπεργκ σε εξαιρετική μέρα και τον Πράνιτς να ντύνεται… σκόρερ με δύο γκολ (29’, 67’) πέρασε εύκολο απόγευμα, κόντρα στην ομάδα του Μαντζουράκη. Ο Σουηδός το δεύτερο (43’) των «πρασίνων», ο Αμπείντ στις καθυστερήσεις το τελευταίο.

Χορταστικός στο πρώτο ημίχρονο, με πολλές ευκαιρίες ο Παναθηναϊκός, θα μπορούσε και μεγαλύτερο σκορ, αν ο Καρέλης, ήταν πιο προσεκτικός, σε ένα από τα πολλά τετ-α-τετ που βγήκε απέναντι από τον Χογκ.

Το ματς:


Ο Παναθηναϊκός είχε ως μοναδικό στόχο να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Οι «πράσινοι» μετά την «γκέλα» στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα έψαχναν τις νίκες για να αποκτήσουν και πάλι ψυχολογία ενόψει της συνέχειας. Σε αυτό το πλάνο κινήθηκαν και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Κάνοντας ίσως το καλύτερο φετινό τους ημίχρονο, οι παίκτες του Αναστασίου κατάφεραν από νωρίς να βάλουν τις βάσεις για μια σημαντική νίκη.

Ο Μπεργκ ήταν σε μεγάλη μέρα και αφού δεν το… εκτίμησε ο Καρέλης και αστόχησε σε δύο περιπτώσεις, ήρθε ο Πράνιτς, να εκμεταλλευτεί την ασίστ του Σουηδού και να ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, επειδή ο επιθετικός που σέβεται τον εαυτό του πρέπει να σκοράρει και ο ίδιος, λίγο αργότερα «κρέμασε» σε τετ-α-τετ τον Χογκ, ύστερα από κάθετη πάσα του Ζέκα. Οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια με το προβάδισμα να είναι… «πράσινο».

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Καλλονή να παίρνει περισσότερα μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Παναθηναϊκός, έχοντας «καθαρό» υπέρ του προβάδισμα οπισθοχώρησε, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να βρουν διαδρόμους και να χάσουν κάποιες ευκαιρίες, που είχαν κύριο εκφραστή τους τον Λεοζίνιο. Σε εκείνο το σημείο, το γκολ δεν ήρθε για την ομάδα της Μυτιλήνης, με τον Πράνιτς λίγο αργότερα να «κλειδώνει» το τρίποντο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κύλησαν με τους «πράσινους» να έχουν ένα ασφαλές προβάδισμα, τον Αναστασίου να χρησιμοποιεί τους Χουχούμη, Μαρινάκη και Κλωναρίδη, φρεσκάροντας λίγο την ενδεκάδα του. Από την άλλη πλευρά, οι αλλαγές του Μαντζουράκη δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα και μετά το 1-1 της Ριζούπολης κόντρα στον Απόλλωνα, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και πάλι στα θετικά αποτελέσματα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:


Καλλονή (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Χωριανόπουλος, Ποντάνι, Λεάντρο, Αναστασιάδης, Μαρσέλο, Φαρία (74’ Γάλας), Λεοζίνιο, Μανούσος, Γκαρσία (74’ Χουανλού), Καζάκης.

Στον πάγκο: Σιδεράκης, Βλαστέλλης, Κάλφας, Γκάσιτς.

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος (71’ Μαρινάκης), Νάνο (80’ Χουχούμης), Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέιντ, Καρέλης, Μπεργκ (74’ Κλωναρίδης).

Στον πάγκο: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Ατζαγκούν, Ντίνας.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: ΟΑΚΑ Πηγή: sport-fm.gr

Ανατρεπτική η Σιένα, πριν έρθει στο ΣΕΦ!!

Η Σιένα με μεγάλη ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο νίκησε την Αβελίνο εκτός έδρας στο τελευταίο της ματς πριν αντιμετωπίσει την Πέμπτη τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ανατρεπτική η Σιένα, πριν έρθει στο ΣΕΦ
Με επί μέρους σκορ 34-15 στην τέταρτη περίοδο, η Σιένα πέρασε με 87-75 από την έδρα της Αβελίνο για την ένατη αγωνιστική της ιταλικής λίγκας κι έφτασε τις εννιά νίκες.

Ο Ντάνιελ Χάκετ με 26 πόντους και 8 ριμπάουντ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για την προσεχή αντίπαλο του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα. Ο Οθέλο Χάντερ πρόσθεσε 16 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ, ενώ 12 πόντους είχε ο Τζεφ Βιτζιάνο, 11 ο Τζος Κάρτερ και 10 ο Τόμας Ρες.

Τις πέντε νίκες έφτασε η Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο με το 101-85 κόντρα στη Μοντεγκρανάρο με 20 πόντους του Νικολό Μέλι και 18 του Κιθ Λάνγκφορντ.

Στην ήττα της Βαρέζε από την Πιστόια ο Ντούσαν Σάκοτα είχε 3 πόντους (1/1 τρίποντο) και 1 ριμπάουντ σε 7 λεπτά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Σάββατο 7/12

Κρεμόνα-Βενέτσια 64-77

Κυριακή 8/12

Σάσαρι-Ρέτζιο Εμίλια 92-85
Καντού-Καζέρτα 84-82
Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο-Μοντεγκρανάρο 101-85
Πιστόια-Βαρέζε 89-76
Αβελίνο-Σιένα 75-85
Πέζαρο-Βίρτους Ρόμα 77-82
Βίρτους Μπολόνια-Μπρίντιζι 21:30

Δείτε τη βαθμολογία της ιταλικής λίγκας
Πηγή: sport-fm.gr

«Λευκή» Βαλένθια, πέρασε η Αλμερία!!

Οι Νυχτερίδες πήραν προβάδισμα για πρόκριση στους «16» του Copa del Rey με το 0-0 στην έδρα της Ταραγόνα, ενώ η Αλμερία «τσεκαρίστηκε» με το 3-1 εκτός κόντρα στην Λας Πάλμας.
Η Χιμνάστικ Τραγόνα, ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα τρίτης κατηγορίας, ήταν καλύτερη από το σύνολο του Τζούκιτς και είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει γκολ. Παρά το γεγονός αυτό, η Βαλένθια πήρε το 0-0 και στη ρεβάνς του «Μεστάγια» είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στους «32». Εκεί βρίσκεται με το ενάμιση πόδι η Αλμερία που επικράτησε εκτός της Λας Πάλμας (1-3) χάρη σε δύο γκολ του Ντίας και ένα του Αλεξ Βιδάλ.
Η Ταραγόνα είχε 14 σουτ στον αγώνα, όμως μόλις μία πήγε προς την εστία του Ντιέγο Αλβες, ο οποίος κράτησε το «μηδέν» για τρίτο σερί ματς σε όλες τις διοργανώσεις.
Τα αποτελέσματα
(Πρώτα ματς φάσης 32)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Γέιδα-Μπέτις 1-2
(57' Μιγιά-27' πέν. Βερδού, 43' Χόρχε Μολίνα)
Βιγιαρεάλ-Ελτσε 2-2
(22' Τζιοβάνι, 90'+4' Ακίνο-60' Πελεγκρίν, 66' Μποάκιε)
Αλχεθίρας-Σοσιεδάδ 1-1
(64' Αλφαρο-59' Γκριεζμάν)
Σανταντέρ-Σεβίλλη 0-1
(5' Χαΐρο)
Βαγιαδολίδ-Βαγεκάνο 0-0
Καρταχένα-Μπαρτσελόνα 1-4
(16' Φερνάντο-36', 75' Πέδρο, 43' Φάμπρεγας, 90' Ντονγκού)
ΣΑΒΒΑΤΟ
Σαντ Αντρέου-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-4
(13' Ραούλ Γκαρθία, 21', 56' Αρντά Τουράν, 84' Βίγια)
Χιρόνα-Χετάφε 1-1
(16' Τομόρ-38' Μαρικά)
Ολιμπίκ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-0
Ουέλβα-Λεβάντε 1-0
(90' Ρούιμαν)
ΚΥΡΙΑΚΗ
Αλκορκόν-Γρανάδα 0-2
(30', 80' Ιγκάλο)
Ταραγονα-Βαλένθια 0-0
Λας Πάλμας-Αλμερία 1-3
(73' Αλεμάν - 15', 25' πεν. Ντίας, 21' Αλεξ Βιδάλ)
Χαέν-Εσπανιόλ
Μάλαγα-Οσασούνα
Πηγή: gazzetta.gr

Η τραγωδία με την Αλιάνζα Λίμα στο Περού!!

«Σκυλίσια Μέρα» με τον αφανισμό μιας ολόκληρης ποδοσφαιρικής ομάδας όταν το αεροπλάνο που την μετέφερε έπεσε στην θάλασσα. Διαβάστε τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από δημοσιεύματα της εποχής. Σαν σήμερα το 1987 η Αλιάνζα Λίμα, η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη ομάδα του Περού (στην οποία είχε διατελέσει την δεκαετία του ’60 προπονητής και ο Νταν Γεωργιάδης – μετέπειτα τεχνικός της εθνικής Ελλάδας, του Ολυμπιακού κ.α.), αφανίζεται. Σκοτώθηκαν 43 άτομα, όταν το αεροσκάφος που τα μεταφέρει πέφτει στην θάλασσα σε απόσταση 6 μιλίων από το αεροδρόμιο της περουβιανής πρωτεύουσας.
Το τραγικό δυστύχημα έγινε ενώ η ομάδα επέστρεφε από έναν αγώνα εκτός έδρας με την Μουκάλπα. Είχε μάλιστα κερδίσει με 1-0 η Αλιάνζα Λίμα, με γκολ του Μπουσταμάντε. Τα 43 θύματα ήταν ποδοσφαιριστές, προπονητές, διοίκηση, αλλά και οπαδοί.
Το πρωτάθλημα δεν διακόπηκε. Η Λίμα ήταν πρωτοπόρος και τελικά κατάφερε να κερδίσει τον τίτλο, χρησιμοποιώντας ποδοσφαιριστές που είχαν αποσυρθεί, αλλά και νεαρούς ή και δανεικούς από την Κόλο Κόλο της Χιλής.
Μπορούμε να δούμε ένα από τα πρώτα δημοσιεύματα στην Ελλάδα, με τις αρχικές πληροφορίες, μετά την τραγωδία αφού στη συνέχεια τα θύματα αυξήθηκαν:
«Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 31 άτομα και τα μέλη της δημοφιλούς ποδοσφαιρικής ομάδας Αλιάνσα Λίμα του Περού συνετρίβη στον Ειρηνικό Ωκεανό, δέκα περίπου χλμ. βορειοδυτικά της Λίμα, σήμερα τα ξημερώματα. Στο αεροδρόμιο της Λίμα ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Φρέντι Πίμενπελ είπε ότι το σκάφος συνετρίβη στα ανοιχτά της ακτής Βεντανίγια. Πρόσθεσε ότι η συντριβή του αεροπλάνου οφείλεται, κατά πάσα πιθανότητα, σε ελαττωματική λειτουργία του μηχανισμού προσγείωσης. Η Αλιάνσα είναι ένας από τους πιο μεγάλους ποδοσφαιρικούς συλλόγους του Περού και στη 10ετία του ’60 είχε προπονητή τον Νταν Γεωργιάδη. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν 1η με 21 β. μετά από 13 αγώνες. Στο τελευταίο Κόπα Αμέρικα είχαν παίξει πέντε παίκτες της Αλιάνσα στην εθνική του Περού».

Πηγή: sportdog.gr

Χαμόγελο ξανά!!

Ύστερα από πέντε αγώνες χωρίς νίκη, ο Πανθρακικός τα κατάφερε με το 2-0 απέναντι στον κακό ΠΑΣ Γιάννινα που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες!

Χαμόγελο ξανά!
Όχι μόνο τον νίκησε, αλλά τον προσπέρασε κιόλας! Ο Πανθρακικός επικράτησε σχετικά εύκολα 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και έφτασε τους 18 βαθμούς, με τους ηττημένους να μένουν στους 17.

Οι Θρακιώτες έβαλαν τέλος στο σερί πέντε αγώνων χωρίς νίκη, που πήραν το τρίποντο, χάρη στα τέρματα των Ιγκόρ (30’ πέναλτι) και Ζεκίνια (54’).

Με δέκα παίκτες έπαιζε από την φάση του πρώτου γκολ ο «Άγιαξ της Ηπείρου», λόγω αποβολής του Λίλα, ενώ στο 64’ έμεινε και με εννιά, λόγω δεύτερης κίτρινης του Κεϊτά!

Το ματς


Από την αρχή του παιχνιδιού ο Πανθρακικός είχε μπει πιο αποφασιστικός και έτοιμος να κυνηγήσει τη νίκη. Και προσπαθούσε να απειλήσει, κυρίως με τα σουτ του Τζάνη που είτε έφευγαν για λίγο άουτ, είτε ο Βελλίδης δήλωνε «παρών». Κι όλα αυτά την ώρα που ο ΠΑΣ Γιάννινα... δεν είχε μπει στον αγωνιστικό χώρο. Και με τη συμπλήρωση μισής ώρας ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Ο Ιγκόρ προσπάθησε να σουτάρει μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Λίλα σταμάτησε την μπάλα αντικανονικά με το χέρι του και ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, ενώ απέβαλλε τον Αλβανό. Φυσικά ο άσος των γηπεδούχων δεν έχασε την ευκαιρία και από την άσπρη βούλα «εκτέλεσε» τον Βελλίδη για το προβάδισμα! Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους δεν υπήρξαν περαιτέρω συγκινήσεις, με την ομάδα της Κομοτηνής να ‘χει βάλει γερά τις βάσεις.

Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Τσιώλη είχαν την ευκαιρία να ξαναμπούν στο κόλπο ενός θετικού αποτελέσματος. Ο Τσάβες, όμως, στο 50’ δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Σέρεμετ, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-0 και να επανέλθουν στην θέση τους, οι καρδιές των φίλων του Πανθρακικού. Η ομάδα του Μάντζιου όχι μόνο την «γλίτωσε», αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, Κάσες και Ζεκίνια συνεργάστηκαν ωραία, με τον δεύτερο να κάνει το 2-0!

Κάτι τα δύο γκολ, κάτι το αριθμητικό μειονέκτημα, δεν άφηναν πολλά περιθώρια στον ΠΑΣ Γιάννινα που δεν φαινόταν να μπορεί να το γυρίσει. Κι όταν ο Κεϊτά αποβλήθηκε στο 64’, αφήνονας τους Γιαννιώτες με εννιά παίκτες, ουσιαστικά μπήκε... ταφόπλακα στο παιχνίδι. Ουσιαστικά όλα τα υπόλοιπα λεπτά πέρασαν χωρίς να μείνει κάτι άξιο αναφοράς, με τους φιλοξενούμενους να έχουν «αδειάσει», τους γηπεδούχους να κρατούν άνετα και να ολοκληρώνεται το παιχνίδι με το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


Πανθρακικός (Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Μαξίμ, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Ρομέου (81' Πόποβιτς), Μπαϊκαρά, Τζάνης, Κάσες (79' Εμπό), Ιγκόρ (40' Ζεκίνια)

ΠΑΣ Γιάννινα (Τσιώλης): Βελλίδης, Ντάσιος (53' Ρουμπουλάκου), Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Λίλα, Κεϊτά, Τσουκαλάς, Βίλα, Βισέντο (34' Στρούνα), Τσάβες (66' Σκόνδρας), ΊλιτςΠηγή: sport-fm.gr

Με το καλημέρα… "καληνύχτα βασίλισσα"!!

Μόλις 20 δευτερόλεπτα χρειάστηκε η Ξάνθη για να βάλει γκολ με τον Τριάδη και τις βάσεις το 3-0 κόντρα στη Βέροια που διαμορφώθηκε με πέναλτι του Σολάρι στο 76’ και τέρμα του Μάνταλου στο 81’.

Με το καλημέρα…
Κανένα πρόβλημα δεν αντιμετώπισε η SKODA Ξάνθη, που βρήκε απέναντί της μια άτολμη και ασύνδετη Βέροια και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να πάρει μια άνετη νίκη.
Κορυφαίοι οι Μαρίν, Σολάρι και Σολτάνι για την ομάδα του Μάουρερ. Παραμένει σε τροχιά… υποβιβασμού η «βασίλισσα του Βορρά».

Το ματς


Με το «καλημέρα» της αναμέτρησης οι τεχνικοί των δύο ομάδων υποχρεώθηκαν να αφήσουν στην άκρη τα όποια σχέδια είχαν προετοιμάσει πριν το παιχνίδι και να βρουν εναλλακτικά πλάνα.

Σε πιο ευχάριστη θέση, βέβαια, βρέθηκε ο Μάουρερ που είδε τον Τριάδη να σκοράρει στα 20 δευτερόλεπτα και μετά από αυτήν την εξέλιξη έδωσε χώρο στον αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Αυτό το στυλ αποδείχθηκε ιδανικό για τους γηπεδούχους που παρέμειναν επικίνδυνοι χάρη στην πολύ καλή μέρα που βρέθηκε ο Μαρίν (άλλωστε από τα πόδια του ξεκίνησε και το γκολ της SKODA Ξάνθης).

Στον αντίποδα, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς όμως να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες και όσο περνούσε η ώρα γινόταν φανερό πως θα χρειαζόταν κάτι πιο δραστικό από απλή φλύαρη κυκλοφορία της μπάλας για να έρθει η ισοφάριση.

Οι παίκτες της Βέροιας όμως, αντί να ανεβάσουν ρυθμό και να πιέσουν περισσότερο τους «Ακρίτες», στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκαν λιγότερο αποφασισμένοι και χωρίς διάθεση να πάρουν παραπάνω ρίσκο.

Αυτή η κατάσταση ήταν ό,τι ακριβώς ζητούσε η Ξάνθη, που συνέχισε να ελέγχει το ματς και να «καραδοκεί» για εκείνη την αντεπίθεση που θα «τελείωνε» τη δουλειά. Ένα τέταρτο πριν το τελευταίο σφύριγμα αυτό έγινε. Το λάθος του Σισοκό οδήγησε σε πέναλτι του Ορέστες στον Σολάρι που ανέλαβε την εκτέλεση και έγραψε το 2-0 που όμως δεν ήταν και το τελικό σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι…. παρέδωσαν πνεύμα στη συνέχεια, εμφάνισαν απίστευτα κενά στην άμυνα και μοιραία δέχτηκαν κι άλλο γκολ (Μάνταλος 81’) και φυσικά παρέμειναν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία…. Τόσο χαμηλά, που θα χρειαστούν κάτι εξαιρετικό από εδώ και στο εξής για να αποφύγουν τα χειρότερα που στη δική τους περίπτωση ισοδυναμούν με υποβιβασμό…

Οι συνθέσεις των ομάδων:


SKODA Ξάνθη: Τσέμα, Μάρτινς, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Φλίσκας, Βασιλακάκης (64’ Μάνταλος), Τριάδης, Μαρίν (67’ Ντιέ), Σολάρι, Σολτάνι (84’ Μπέρτος), Χοσέμι .

Στον πάγκο: Ζαρόπουλος, Ντε Γκουζμαν, Ράνος, Βάλλας.

ΒΕΡΟΙΑ: Αναστασόπουλος, Σισοκό (80’ Μπάρμπας), Γεωργιάδης, Μρντάκοβιτς (61’ Σεγκούντο), Μπεν (84’ Μάνος), Αμαραντίδης, Ορέστες, Τραπ, Μπαργκάν, Ζεζίνιο, Καλτσάς.

Στον πάγκο: Καντιμοίρης, Ντα Κόστα, Αποστολόπουλος, Παυλίδη. Πηγή: sport-fm.gr

Για πλάκα…!

Ένα ημίχρονο αρκούσε στον Ατρόμητο, για να «καθαρίσει» τον ΟΦΗ και να επικρατήσει 3-0. Μπρίτο, Νάστος και Παπαδόπουλος τα γκολ των γηπεδούχων, που στο δεύτερο έκαναν συντήρηση δυνάμεων.

Για πλάκα…
Έπαιξε όσο χρειαζόταν… Ο Ατρόμητος επικράτησε 3-0 του ΟΦΗ, παίζοντας καλά για ένα ημίχρονο. Ο κορυφαίος του αγώνα Μπρίτο άνοιξε το σκορ στο 17’, ενώ ο Νάστος με ωραία κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο Παπαδόπουλος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 86’.

Προσπάθησε στο δεύτερο ο ΟΦΗ, αλλά η φλύαρη κατοχή της μπάλας δεν του έφερε τίποτα, αφού προσπαθούσε με βαθιές μπαλιές και με ανορθόδοξο τρόπο να φτάσει στην εστία του Τσενάμο.

Το ματς:


Με κεκτημένη ταχύτητα από την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό για το Κύπελλο, αλλά με πολλές αλλαγές ξανά στην ενδεκάδα του, ο Ατρόμητος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, δείχνοντας από νωρίς τις προθέσεις του. Ο κορυφαίος, μαζί με τον Καραμάνο, του πρώτου ημιχρόνου, Μπρίτο, άνοιξε το σκορ και έβαλε την ομάδα του Παράσχου στη θέση του οδηγού. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν πιο απλά. Με σωστή κυκλοφορία, αλληλεπικαλύψεις και διάθεση να συνεχίσει να επιτίθεται ο Ατρόμητος συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι.

Λίγο πριν οι δύο ομάδες φύγουν για τα αποδυτήρια, το γκολ υπέροχο γκολ του Νάστου φάνηκε να «κλειδώνει» ένα πρώτο 45λεπτο, ιδανικό για την ομάδα του Περιστερίου, η οποία έδειχνε πολύ καλά στοιχεία το παιχνίδι της. Από την άλλη πλευρά, ο ΟΦΗ, έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, προσπάθησε να φτάσει στην περιοχή του Ατρόμητου, ωστόσο τις δύο φορές που το έκανε, έγινε από λάθος των γηπεδούχων. Το 2-0 συνόδευσε τις ομάδες στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον ΟΦΗ να μην κάνει αλλαγή, να έχει ωστόσο τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Οι Κρητικοί πάλευαν να αναπτυχθούν, να πιέσουν λίγο ψηλότερα τον Ατρόμητο και να φτάσουν σε ένα γκολ, το οποίο θα τον ξαναέβαζε στο παιχνίδι. Ωστόσο, αυτό γινόταν με ανορθόδοξο τρόπο, απέναντι στον Ατρόμητο, του Παράσχου, ο οποίος μετέτρεψε στο 4-4-2 σε ένα πιο σφιχτό 4-5-1.

Τα λεπτά κυλούσαν και το μόνο που άλλαξε ήταν ο δείκτης του σκορ. Ο Παπαδόπουλος, μετά από πάσα… πάρε-βάλε του Ούμπιντες έκανε το 3-0, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Ο Ατρόμητος, μετά την ισοπαλία με τον Πλατανιά, επέστρεψε στις νίκες, ενώ ο ΟΦΗ, μετά από κάποια καλά αποτελέσματα, γνώρισε και πάλι την ήττα.




Οι συνθέσεις των ομάδων:


Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Νάστος, Λαζαρίδης, Ταυλαρίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Δημούτσος (89’ Γεωργίου), Ουμπίντες, Μπρίτο (83’ Μπάλλας), Καραμάνος (73’ Φάμπιο), Παπαδόπουλος.

Στον πάγκο: Σηφάκης, Φυτανίδης, Πίτου Γκαρσία, Καλλέργης.

ΟΦΗ (Ρικάρντο Σα Πίντο): Φερνάντεζ, Τριποτσέρης, Ζόρο, Μπούρμπος, Κάλαϊτζιτς, Μιλιάζες, Μακρής, Όγιος, Ζε Εντουάρντο (73’ Μακουκούλα), Κουτσιανικούλης (82’ Μονιάκης), Παπάζογλου.

Στον πάγκο: Δασκαλάκης, Βερόν, Μπανούσης, Δαμιανάκης, Στάθης.

Διαιτητής: Τοπούζης (Θράκης)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Καστοριάς), Χαρίσης (Γρεβενών)
Γήπεδο: Περιστερίου
Πηγή: sport-fm.gr

Άνετα η Βόλφσμπουργκ!! (video)

Στις θέσεις της Ευρώπης διατηρήθηκε η Βόλφσμπουργκ η οποία επικράτησε 3-0 της Φράιμπουργκ εκτός έδρας χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα.
Με χαρακτηριστική άνεση πήρε τη νίκη η Βόλφσμπουργκ με 3-0 απέναντι στην Φράιμπουργκ εκτός έδρας. Ο Άρνολντ στο 8’ άνοιξε το σκορ για τους «λύκους» για να γίνει το 2-0 από τον Όλιτς τρία λεπτά αργότερα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Σέφερ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.
ΦΡΑΪΜΠΟΥΡΓΚ: Μπάουμαν, Σοργκ, Χεν, Ντιανέ (21'Κρμας), Κ.Γκίντερ, Μ.Γκίντερ, Χέφλερ, Φερνάντες (73'Χάνκε), Κοκέλιν (49'Κερκ), Ντάριντα, Μεχμέντι.
ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ: Μπενάλιο, Οτς, Νάλντο, Κνότσε, Ροντρίγκες, Λουίζ Γκουστάβο (74'Κλόζε), Μεντόγεβιτς, Καλιγκιούρι, Άρνολντ (86'Εφσέεφ), Πέρισιτς, Όλιτς.


Freiburg 0-3 Wolfsburg All Goals από all-goals

Πηγή: onsports.gr

Λιόν για... δυο λεπτά!!

Η Λιόν ήταν... σοβαρή για δύο λεπτά στην Κορσική, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 με γκολ των Λακαζέτ, Μπένζια και Γκομίς και έφτασε στη νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στη Μπαστιά.

Λιόν για... δυο λεπτά
Επιστροφή στις νίκες έπειτα από ένα μήνα αποχής για τη Λιόν. Οι «λιονέ» έφυγαν με το τρίποντο από την Κορσική επικρατώντας της Μπαστιά με σκορ 3-1, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Οι γηπεδούχοι αν και πήραν το προβάδισμα με τον Ρασπεντίνο στο 34ο λεπτό δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το υπέρ τους σκορ. Η Λιόν με αντεπίθεση διάρκειας δύο λεπτών στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Λακαζέτ στο 54’ και στη συνέχεια να πάρει το προβάδισμα με το γκολ του Μπένζια στο 56’. Το τελικό 3-1 και το «τρίποντο» για τους φιλοξενούμενους σφράγισε ο Γκομίς στο 85'.

Στο άλλο παιχνίδι της Κυριακής, ισόπαλες 1-1 ήρθαν Τουλούζ και Μονπελιέ. H αγωνιστική ολοκληρώνεται με την Μονακό να υποδέχεται την Αζαξιό.

Πρόγραμμα-Αποτελέσματα 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή, 06/12

Μαρσέιγ-Ναντ 0-1
(16’ Μπεντόγια)

Σάββατο, 07/12

Παρί Σεν Ζερμέν-Σοσό 5-0
(14’ Τιάγκο Σίλβα, 47’ Λαβέτσι, 61’ Καβάνι, 89’ και 90’+2 Ιμπραήμοβιτς)

Λοριάν-Ρεν 2-0
(8’ πεν., 88’ Ζουφρέ)

Ρεμς-Νις 1-0
(90’+3 Σαρμπονιέ)

Βαλενσιέν-Γκινγκάμπ 1-1
(18’ Ντουμπιά - 70’ Σανκαρέ)

Σεντ Ετιέν-Εβιάν (αναβλήθηκε λόγω χιονιού)

Κυριακή, 08/12

Μπορντό-Λιλ 1-0
(28’Κιάερ αυτ.)

Μπαστιά-Λιόν 1-3
(34' Ρασπεντίνο - 54' Λακαζέτ, 56' Μπένζια, 85' Γκομίς)

Τουλούζ-Μονπελιέ 1-1
(72' Αγκιλάρ - 19' Καμαρά)

Μονακό-Αζαξιό (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή, 13/12

Μονπελιέ- Σεντ Ετιέν (21:30)

Σάββατο, 14/12 (21:00)

Ρεν-Παρί Σεν Ζερμέν(18:00)
Αζαξιό-Λοριάν
Εβιάν-Ρεμς
Γκινγκάμπ-Μονακό
Ναντ-Τουλούζ
Νις-Σοσό

Κυριακή,15/12

Μπορντό-Βαλενσιέν (15:00)
Λιλ-Μπαστιά (18:00)
Λιόν-Μαρσέιγ (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

«Γκέλαρε», αλλά μένει πρώτη!!

Ισοπαλία δίχως τέρματα για τη Σταντάρ Λιέγης με τη Λέουβεν. Γκέλα για την πρωτοπόρο του βελγικού πρωταθλήματος, καθώς δεν κατάφερε να επικρατήσει της 14ης ομάδας της βαθμολογίας.

«Γκέλαρε», αλλά μένει πρώτη
«Χοντρή» γκέλα για την Σταντάρ Λιέγης…

Οι παίκτες του Γκάι Λουτσόν έφεραν 0-0 με την Λέουβεν, όμως δεν έπεσαν από την κορυφή της βελγικής λίγκας, καθώς παραμένουν δύο βαθμούς μπροστά από την Μπρίζ μετά από 18 αγωνιστικές.

Σημειώνεται ότι ο διαιτητής έδειξε πολλές κίτρινες κάρτες, ενώ δεν δίστασε να αποβάλλει αρχικά τον Τσερινιόνι της Λέουβεν στο 40ο λεπτό και έπειτα τον Καρσελά της Σταντάρ στο 45’.

Αναλυτικά η 18η αγωνιστική:

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Άντερλεχτ – Μπέβερεν 2-0
(33’ Μίτροβιτς, 66’ Βαργκάς)

Κλαμπ Μπρίζ – Μαλίν 3-0
(23’ Οτζίτζα-Οφόε, 34’ Γκούντιονσεν, 70’ Γιόργκενσεν)

Κόρτραϊκ – Σαρλερουά 1-1
(88’ Κλάσεν – 41’ Πόλετ)

Λιρς – Γάνδη 1-3
(85’ Σαιντί – 8’ αυτ. Σουίνκελς, 64’ Κέιτζ, 75’ Ελ Γκανάσι)

Μονς – Ζούλτε Βάρεγκεμ 1-1
(41’ Μάτις – 13’ Εντιαγιέ)

Οστάνδη – Σέρκλ Μπρίζ 2-0
(62’ Κάνεσιν, 90+3’ Γουίλμετ)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Λέουβεν – Σταντάρ Λιέγης 0-0

Γκένκ – Λόκερεν (19:00)

Επόμενη αγωνιστική (19η):

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Σερκλ Μπριζ – Μονς
Λέουβεν – Οστάνδη
Λόκερεν – Κορτράικ
Μαλίν – Μπέβερεν

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

Σταντάρ Λιέγης – Γκενκ
Γάνδη – Άντερλεχτ
Σαρλερουά – Κλαμπ Μπριζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ – Γκενκ Πηγή: sport-fm.gr

Έχασαν την ευκαιρία…!!

Την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή του κυπριακού πρωταθλήματος έχασαν Ομόνοια και Ερμής μετά το μεταξύ τους 2-2 στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής.

Έχασαν την ευκαιρία…
Ισόπαλες με σκορ 2-2 αναδείχτηκαν Ομόνοια και Ερμής. Με αυτό το αποτέλεσμα και οι δυο ομάδες έχασαν την ευκαιρία να πλησιάσουν την κορυφή.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα στο 22΄με τον Παουλίνιο που έγραψε το 0-1 που ήταν και αποτέλεσμα ημιχρόνου.

Δέκα λεπτά μετά την έναρξη της ανάπαυλας οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια με τον Ανδράδε στο 54ό λεπτό για έρθει ο ίδιος να κάνει το 2-1 στο 80΄.

Η ομάδα του Ερμή όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα και με τον Παπαθανασίου στο 83 έγραψε το τελικό 2-2.

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Παρασκευή 6/12

Δόξα Κατωκοπιάς- Α.Ε. Λεμεσού 0-1

Σάββατο 7/12

Εθνικός Άχνας- ΑΠΟΕΛ 0-2
Ανόρθωση- Άρης 1-0
Απόλλων Λεμεσού- Νέα Σαλμίνα 1-2

Κυριακή 8/12

Ομόνοια- Ερμής 2-2
ΑΕΚ- Ένωση Παραλιμνίου
Αλκή- Α.Ε. ΚιτίουΠηγή: sport-fm.gr

Νέο «κάζο» για Μπαρτσελόνα!!

Απογοητευτική η Μπαρτσελόνα, έχασε στην έδρα της από τη Μάλαγα με 74-67. Μεγάλη νίκη της Βαλένθια στη Βιτόρια.

Νέο «κάζο» για Μπαρτσελόνα
Την τρίτη της ήττα στο ισπανικό πρωτάθλημα υπέστη η Μπαρτσελόνα. Θύτης η Μάλαγα, που για την ένατη αγωνιστική τη νίκησε με 74-67 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα». Ο Νικ Κέινερ-Μέντλεϊ είχε 12 πόντους και από 10 πέτυχαν Βάσκεθ και Στίματς για την Ουνικάχα. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο με 20 και ο Άντε Τόμιτς με 16 πόντους ξεχώρισαν από τους γηπεδούχους, ενώ ο Κώστας Παπανικολάου σε 27:34 είχε 10 πόντους (5/7 δίποντα, 0/2 τρίποντα), 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα.

Η Βαλένθια με τον Τζάστιν Ντόελμαν να πετυχαίνει το νικητήριο καλάθι πέρασε με 79-78 από την έδρα της Λαμποράλ Κούτσα και είναι δεύτερη με οκτώ νίκες. Ο Τίμπορ Πλάις με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ πάλεψε περισσότερο για την αντίπαλο του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, που υπέστη την τέταρτη ήττα της.

Η Γκραν Κανάρια νίκησε την Ομπραντόιρο με 83-77 στην παράταση, σε ένα ματς όπου για τους ηττημένους ο Βασίλης Ξανθόπουλος είχε 2 πόντους (1/4 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 15:13.

Αναλυτικά η ένατη αγωνιστική:

Σάββατο 7/12

Σαραγόσα-Φουενλαμπράδα 77-68
Κανάριας-Ρεάλ Μαδρίτης 74-85
Βαγιαδολίδ-Μπανταλόνα 72-79
Μπιλμπάο-Εστουντιάντες 72-55

Κυριακή 8/12

Λαμποράλ Κούτσα-Βαλένθια 78-79
Ομπραντόιρο-Γκραν Κανάρια 77-83
Μπαρτσελόνα-Ουνικάχα Μάλαγα 67-74
Μανρέσα-Λαγκούν Άρο 19:00

Τρίτη 10/12

Μούρθια-Καχασόλ 22:00

Δείτε τη βαθμολογία της ACBΠηγή: sport-fm.gr

Ο «Σόφο» διαφημίζει χάμπουργκερ!!

Σε διαφήμιση αλυσίδας fast food του Ισραήλ πρωταγωνιστεί ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης.

Ο «Σόφο» διαφημίζει χάμπουργκερ
Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ντυμένος σαν αρχαίος Έλληνας (πιθανώς παραπέμποντας στον… αρχαίο Σοφοκλή) πρωταγωνιστεί σε διαφημιστική καμπάνια αλυσίδας fast food στο Ισραήλ.

Η επιλογή του «Σόφο» έχει μία ιστορία από πίσω της. Διαιτητές σε αγώνα πρωταθλήματος του Ισραήλ φέρεται να του είχε πει σε παλαιότερο αγώνα ενώ διαμαρτυρόταν «πήγαινε να φας χάμπουργκερ», αν και ο ίδιος το διέψευσε αργότερα.

Οι άνθρωποι της αλυσίδας «Burgeranch» πήραν αφορμή από το περιστατικό αυτό και επέλεξαν τον Έλληνα σέντερ ως κεντρικό πρόσωπο στη νέα τους διαφήμιση.

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Brasileiro: Με «βόμβα» η Κρουζέιρο!! (videos)

Με επεισοδιακό εκτός έδρας 1-1 με τη Φλαμένγκο ολοκλήρωσε η πρωταθλήτρια Κρουζέιρο το φετινό Brasileiro, ενώ η Ναούτικο αποχαιρέτησε την πρώτη κατηγορία με νίκη.
Από τη μία, οι ποδοσφαιριστές της Κρουζέιρο φωτογραφήθηκαν με το κύπελλο του πρωταθλητή πριν την έναρξη του ματς, αλλά έμειναν πίσω με 1-0 από το 13ο λεπτό λόγω κεφαλιάς του Ερνάνε. Στη συνέχεια αποχώρησε με τραυματισμό ο κεφάτος Παουλίνιο των γηπεδούχων, ενώ στο 38ο λεπτό οι Κάρλος Εντουάρντο και Έβερτον πλακώθηκαν και αποβλήθηκαν, οπότε αμφότερες οι ομάδες έμειναν με δέκα παίκτες. Τα ιδιαίτερα δεδομένα ευνόησαν την ομάδα του Μαρσέλο Ολιβέιρα, καθώς στο 63ο λεπτό καταγράφηκε το 1-1 έπειτα από πανέμορφη προσπάθεια και φοβερό σουτ του 25χρονου Σόουζα.
Παράλληλα, η Ναούτικο, που έχει υποβιβαστεί εδώ και καιρό, κέρδισε την Κορίνθιανς με 1-0 χάρη σε γκολ του 27χρονου μέσου Ντερλέι στο 52ο λεπτό. Στο 70ό λεπτό αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων, Ρικάρντο Μπέρνα, επειδή καθυστέρησε την εξέλιξη του παιχνιδιού, αλλά οι «τιμπού» άντεξαν και ολοκλήρωσαν την αρνητική σεζόν με «τρίποντο».
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Φλαμένγκο-Κρουζέιρο 1-1
Ναούτικο-Κορίνθιανς 1-0
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
38
76
Γκρέμιο
37
64
Ατλέτικο Παραναένσε
37
61
Γκοΐας
37
59
Μποταφόγκο
37
58
Βιτόρια
37
58
Ατλέτικο Μινέιρο
37
56
Σάντος
37
54
Σάο Πάολο
37
50
Κορίνθιανς
38
50
Φλαμένγκο
38
49
Μπαΐα
37
48
Πορτουγκέζα
37
47
Ιντερνασιονάλ
37
47
Κρισιούμα
37
46
Κοριτίμπα
37
45
Βάσκο Ντα Γκάμα
37
44
Φλουμινένσε
37
43
Πόντε Πρέτα
37
36
Ναούτικο
38
20
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.





Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: Στον πάτο η Αρχεντίνος Τζούνιορς!! (videos)

Η Αρχεντίνος Τζούνιορς ολοκλήρωσε την Inicial της Αργεντινής με εντός έδρας ήττα 2-1 από τη Ροζάριο Σεντράλ, οπότε παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού.
Απομένει το Final, αλλά οι «σεμιγέρο» θα ξεκινήσουν το δεύτερο ετήσιο πρωτάθλημα της πατρίδας τους με βαθμολογικό μειονέκτημα. Στην προκειμένη, ο 33χρονος Ερνάν Μπογιέρο ισοφάρισε σε 1-1 στο 51ο λεπτό, αλλά το προγενέστερο πέναλτι του Σεμπαστιάν Αμπρέου και το γκολ του Βάλτερ Ακούνια στο 64ο λεπτό προκάλεσε την ήττα για την ομάδα του Λουίς Σεγούρα.
Σε άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής, η Ατλέτικο Ραφαέλα, η οποία περιμένει την τύχη της αναμέτρησης με την Κολόν, παραχώρησε 1-1 στην Άρσεναλ Σαραντί, που μέχρι πρότινος διεκδικούσε τον τίτλο της Inicial. O Λούκας Αλμπερτένγκο άνοιξε το σκορ στο 69ο λεπτό υπέρ των γηπεδούχων, αλλά στο 76ο ισοφάρισε ο Μαριάνο Ετσεβερία.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Αρχεντίνος Τζούνιορς-Ροζάριο Σεντράλ 1-2
Ατλέτικο Ραφαέλα-Άρσεναλ Σαραντί 1-1
Η βαθμολογία της Inicial:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
18
32
Λανούς
18
30
Βελέζ Σάρσφιλντ
18
30
Νιούελς Ολντ Μπόις
18
30
Άρσεναλ Σαραντί
19
30
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
19
29
Μπόκα Τζούνιορς
18
28
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
18
27
Ατλέτικο Ραφαέλα
18
26
Ροζάριο Σεντράλ
19
26
Αρχεντίνος Τζούνιορς
19
25
Χιμνάσια Λα Πλάτα
18
25
Γοδόι Κρουζ
19
24
Ολ Μπόις
19
22
Τίγκρε
18
22
Ρίβερ Πλέιτ
18
20
Ολίμπο
18
20
Κίλμες
18
20
Ρασίνγκ Κλουμπ
19
16
Κολόν Σάντα Φε
17
6
Σημείωση: Ο πρωταθλητής της Inicial προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2014 και στον τελικό για της σεζόν 2013-14 της Αργεντινής.
Και η τριετή κατάταξη:
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.65
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.65
Λανούς
1.62
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.62
Άρσεναλ Σαραντί
1.60
Μπελγκράνο Ντε Κόρντομπα
1.51
Ρίβερ Πλέιτ
1.50
Σαν Λορένζο
1.43
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.39
Ροζάριο Σεντράλ
1.37
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.35
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.33
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.27
Τίγκρε
1.27
Κίλμες
1.25
Ολ Μπόις
1.23
Κολόν Σάντα Φε
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.17
Γοδόι Κρουζ
1.17
Ολίμπο
1.11
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της παραπάνω βαθμολογίας με το πέρας του Final υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.






Πηγή: onsports.gr