Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Τη… βρίσκει από νεοφώτιστους!!

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της στη φετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών πήρε την Κυριακή η Κηφισιά, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 95-86.

Τη… βρίσκει από νεοφώτιστους
Οι νεοφώτιστοι στη μεγάλη κατηγορία νίκησαν με 95-86 τον «Δικέφαλο», στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής και έφτασαν τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, οδηγώντας τους «ασπρόμαυρους» στην τρίτη τους ήττα στην προσπάθεια να μπουν στην τετράδα.

Το ματς είχε διάφορες συγκινήσεις και διακυμάνσεις, με τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου να αποκτούν σημαντικά προβαδίσματα, ειδικά στην τέταρτη περίοδο που ξέφυγαν με +8 στο τελευταίο τετράλεπτο και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω στη συνέχεια.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Κρόκερ με 29 και Βασίλιεβιτς με 24 πόντους, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Κούπερ με 20 πόντους.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά και το προβάδισμα εναλλασσόταν σταδιακά στην πρώτη περίοδο, με τον Κρόκερ να πρωταγωνιστεί για τους γηπεδούχους και να δίνει έδωσε ένα +5 στους νεοφώτιστους στο πεντάλεπτο και ένα +6 λίγο αργότερα. Οι Μπόγρης και Κούπερ πρωτοστάτησαν σε ένα απίστευτο σερί 11-0 του «Δικεφάλου» που τον έφερε στο +5, χάρη στην ευστοχία στα δίποντα σε εκείνο το χρονικό σημείο. Τελικά, η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε στο+3 για τους φιλοξενούμενους.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, οι «ασπρόμαυροι» διατηρούν ένα +3 με +5, χάρη στα καλύτερα ποσοστά και στην επιθετική πολυφωνία τους, την ώρα που στην απέναντι πλευρά μόνο ο Κρόκερ προσπαθούσε. Ο Μπόγρης έκανε το 28-34 στο 15’ και ο Κούπερ το 33-39 στο 19’, την ώρα που οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις και από άλλους παίκτες, ανεβάζοντας τα ποσοστά τους στα δίποντα και ισοσταθμίζοντας τα ριμπάουντ. Έτσι, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο +3 για τον ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με +5 στην έναρξη της τρίτης περιόδου, όμως δέχτηκε εκεί ένα σερί 8-0 από την Κηφισιά και βρέθηκε στο -3, χάρη στα εύστοχα τρίποντα των Αμερικανών των γηπεδούχων. Η επιθετική πολυφωνία των παικτών του Ηλία Παπαθεοδώρου τους κρατούσε στο +3 με +5 σε εκείνο το διάστημα. Ο Κούπερ μείωσε στο -2, όμως εκεί ένα σερί 5-0 της ΑΕΝΚ με το τρίποντο του Βασίλιεβιτς έφερε το +7 και, μάλιστα, τρεις φορές με τον Βόσνιο φόργουορντ να σκοράρει από παντού. Στο 64-58, ένα σερί 5-0 του «Δικεφάλου» μείωσε στο -1, όμως ένα επιμέρους σκορ 4-2 των γηπεδούχων ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +4 για την Κηφισιά.

Οι γηπεδούχοι διατηρούσαν ένα +1 με +3 στην αρχή της τέταρτης περιόδου, με τον Βασίλιεβιτς να τη φέρνει στο +5 και ο Γουντς να τη διατηρεί στο +4, χάρη στα καλύτερα ποσοστά σε δίποντα και τρίποντα. Ο Γουντς έκανε το 83-75 στο 36’ και ο Βασίλιεβιτς το 85-75. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων δεν έφερναν αποτελέσματα στο τελευταίο τρίλεπτο, αφού η διαφορά πήγε στο +11 και στο +12. Ο Χαραλαμπίδης μείωσε στο -7, όμως ο Κρόκερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.


Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-41, 69-65, 95-86

ΑΕΝΚ: Βασίλιεβιτς 24, Λιακόπουλος 2, Κρόκερ 29, Κομποδιέτας 3, Γκάρετ 2, Γουντς 12, Τσλδάρης 10, Αντεγκμπόγιε 3, Κακιούζης 6, Μπάρλος 4

ΠΑΟΚ: Πέιν 7, Κούπερ 20, Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας 8, Τσαϊρέλης 11, Δέδας 9, Μαργαρίτης 13, Μπόγρης 16 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: